- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
WhiteWalker
nagyúr
-
canadaa
tag
Van videó meg cikk is: https://www.backblaze.com/docs/cloud-storage-integrate-synology-hyper-backup-with-backblaze-b2
Plusz azt érdemes megemlíteni, hogy ha pl már nincs Synology NAS -od, de akarod a fájlokat, akkor annak vszínűleg az lenne a vége, hogy terminálon, backblaze CLI -vel (aws cli) kell leszinkronizálnod a fájlokat és utána megnyitni Synology Hyper Backup Explorer-el.
-
canadaa
tag
Backblaze B2 -t én használtam Synology NAS mentésére. Hyper backup tud menteni oda, mivel a B2 AWS kompatibilis. Beállítását is le tudom írni, ha érdekel, csak majd elő kell túrnom.
Tud titkosítani kliens oldalon. Gyakorlatilag Hyper backup-ban egy kulcsot megadsz és annyi. (Azzal tudsz visszaállítani is). Ha ezt nem akarod, akkor a b2 bucket létrehozásánál lehet szerver oldali titkosítást is kérni (nem próbáltam).
Ami kritikus: Hyper backup a saját fájlrendszerében tölti át a fájlokat. Így amit onnan letöltenél, az egy becsomagolt mentés, amit a hyper backup (vagy windows-on is egy desktop app) tud megnyitni.Amiben én belefutottam:
Veeam windows / linux agent ment egy Vm-et, PC-t egy könyvtárba a NAS-on -> backblaze b2 -re a Hyper backup tölti fel. Alapból van egy kiinduló mentés, ami pl 50-100GB, utána minden különbség csak annyi amennyi változott.
Minden jó volt, amíg az inkrementális mentések nem érték el a maximumot, olyankor elkezdte piszkálni az alap nagy mentés fájlt vagy beállítástól függően új teljes mentést csinált. Ez b2-re elég sok forgalmat generált így. <1TB adatból egyszer már csak azt vettem észre, hogy b2-n 4-5TB adat van. Így elég sokba került. Nem beszélve a forgalmi díjakról. A régi mentések törölgetése meg rettentően sokáig tartott, volt hogy napokig törölgetett régi mentéseket és új mentések közben nem történtek. (Nem triviális összehozni a verziózást -> lehet állítani b2-n is, hogy mennyi verziód legyen, de ez a hyper backup esetén nem jó, csak a HB -nál kezelheted a verziókat)
Szarakodtam vele utána, de nem nagyon akart jó lenni ebben a formában, így azt mondanám, hogy csak akkor jó, ha egy statikus fájlstruktúrát mentesz napi szinten. Tehát nincsenek nagy fájlok amik változnak gyakran. Ha csak a Synology megosztásokat akarod menteni, akkor azért működhet a dolog.Van egy másik lehetőség is Synology-n, Cloud sync azt hiszem. Arra is be tudtam állítani b2-t. Az egy az egyben tükrözi fel a fájlokat. Volt azzal is valami problémám, most nem ugrik be pontosan mi is volt a gondom vele.
Szerk: Lehetséges riasztást beállítani, hogy a b2 bucket mikor él el bizonyos $ -t. Utána blokkol és nem enged feltölteni. Csak ezt első körben én túl magasra tettem.
-
Jarod1
veterán
Én Megát használom 3 éve és többlépcsős adatcsomagok vannak.
400 ast választottam de félig talán ha van képekkel. sorozatokat is ide rakom fel.online meg tudom nézni bárhol. stabil. megosztani tudsz kóddal, linkel.
a Nasod nehogy leselejtezd! képeidből legalább 3 másolat legyen.Triplex security defend system. -
Igen, a pCloud Windows-kliens induláskor generál egy P-jelű meghajtót, vagy ha a P már foglalt, akkor a C fölötti első szabad betűt használja.
Ez a többséget nem zavarja, viszont van, akinél (pl. nálam) komoly problémát okoz.
A pClouddal van még egy kis gond: az alapárban nincs benne a titkosított tárolás, azért még vastagon fizetni kell.
MaCS
-
Snoop-y
veterán
"Vajon ez működhet akkor is, ha mondjuk 1 felhasználóm van, de több más NAS-ról töltök fel adatot ide és több eszközön jelentkezem be ezzel a használóval?
pl: Én telóm, asszonyé, bátyámé 1 useren keresztül töltené fel a telefon backup-ot ide + a NAS-om egy adott mappája is ide szinkronizálnak a fontosabb cuccokat."Igen. En pontosan igy hasznalom:
- Google Photos osszes eszkozon ezzel az account-al van bejelentkezve
- Minden eszkoz ide backupol (Eszkozonkent elkuloniti automatikusan)Symlink hasznalataval keresztbe kasul syncelhetsz csak egyes mappakat is tobb eszkozrol es be lehet allitani, hogy ha lokalban torolsz az a szerveren megmaradjon:
G suite sync az kicsit szofisztikaltabb mint a sima Gdrive itt van File stream szoval minden filet elersz desktopon is anelkul, hogy syncelned kelljen lokalisan.
Letrehozhatsz Team drive-ot is (itt az osszes felhasznalonak ugyanazok a jogai mindenki tud csinalni mindent)
-
nylontacsko
senior tag
pCloud szerintem megfelel az elvárásaidnak.
Egy kivételével és az az ár.
Mindazok mellett azt gondolom, hogy ha vannak elvárások azért "sajnos" fizetni is kell.
Én 2TB-os csomagra fizettem elő, havi rendszeres fizetés mellett, viszont minden tekintetben elégedett vagyok vele. -
Pikkolo^^
addikt
Én is az Ebay-t javasolom, jelenleg onnan van mind a kettőhöz elérésem. A Onedrive oktatói verziókat kerüld, hamar letilthatnak. A GSuite-t pedig csak a szinkronizáló csomaggal érdemes, de azt évente meg kell újítani. Nekem utóbbi nem jött be, Onedrive-t használok Goodsync-el.
-
törölt tag
Én onedrive-ot használok, O365 Home előfizetés, 6 családtag 6x1TB. A Synology szinkronizálja a NAS-on lévő cuccost, a telefonok a képeket azonnal tolják fel, asztali gépeknek pedig gyakorlatilag ez a dokumentumok mappája, így bárhonnan elérhetőek a szükséges file-ok. A verziókövetés ami adja a zsarolóvírusok elleni védelemet gyakorlatilag megoldja amire nekem kell. Az pedig, hogy 6 családtag 6x3x5 eszközén van jogtisztán office hab a tortán.
(Ha tanuló vagy tanár vagy akkor amúgy ingyen jár az O365 amiben benne van 1TB)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Linux kezdőknek
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Crohn betegség
- alza vélemények - tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged