- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi, megvettem!
A boldogságom azonban nem teljesen felhőtlen. Egyrészt, mert gyorsan beszedtek még 35 dollár adót, de erre valahol számítottam. Az amerikaiak imádnak nettó árakat megadni, sokszor még a sarki hotdogosnál is sem a fizetendő árak vannak kiírva.
Az viszont egy kicsit jobban zavar, hogy az 1 TB helyett 10 GB tárhelyet jelez ki a Koofr, miután végigmentem a kijelölt úton.
Nektek hogyan sikerült érvényesíteni az Stacksocial rendelést?
Köszönettel: MaCS
-
Nem egy tragédia ez így sem, tudok így élni -- csak éppen bosszantó, hogy apró, de felesleges extra köröket kell futnom. Mindezt teljesen értelmetlenül, mert lássuk be: ennek semmilyen gyakorlati alapja sincs.Olyan ez, mint amikor régen egy csomó program csak a saját, beégetett könyvtárába volt hajlandó teleülni.
MaCS
-
Nekem ez azért okoz kellemetlenséget, mivel egy jó húsz éve megszokott, mindenhová bedrótozott könyvtárszerkezetet kell miatta átalakítanom. Az OPQR meghajtórendnek nálam jelentősége van, logikusan alakult ki.
Nem az a bajom, hogy a pCloud P-t akar, hanem az, hogy nem lehet megváltoztatni. Sehogy. Ha szabad a P, akkor azt lenyúlja. Márpedig nálam az aktuális használat függvényében az OPQR meghajtók nem rendszerinduláskor jelentkeznek be. Ha pedig később indítom a pCloud klienst, akkor az az aktuális munkamenetek függvényében három betűjelet is kaphat, ami ugye probléma, hiszen pár alkalmazásba beállítva kellene, hogy legyen.
Más, hasonló programokban triviális, hogy én mondom meg, hogy melyik meghajtóbetűt használja -- ami nálam az ábécé vége. Csak a pCloud akarja, amúgy microsoftosan eldönteni helyettem, hogy hogyan használjam a gépemet.
MaCS
UI: Ja, a SpiderOak még olyan kis diktátor, hogy megváltoztathatatlanul a Documents könyvtárat használja. A gyári FAQ szerint azért, hogy az nekem kényelmesebb legyen.
-
Az Uloz valóban lehet ésszerű választás. Használom is, de nem vagyok pártatlan vele kapcsolatban, mert nagyon fapados. Eleve csak egyetlen könyvtárat használ (sopruk!)
A biztonsági szintjét nem ismerem.Az IceDrive-hoz életfogytos előfizetésem van, és egészen elégedett vagyok vele. Szabadon választott könyvtárak (sopruk!) titkosított extra mappa, végponti, zero knowledge titkosítás.
MaCS
-
válasz
ghostie #6398 üzenetére
Én a sync.com ingyenes csomagját használom. Soha semmilyen probléma nem volt vele, tán egyedüliként a tucatnyi egyéb szolgáltatóból, azaz rendkívül stabil.
A biztonsága állítólag nagyon rendben van.
A kliens szolgáltatási köre viszont alapszintű. Egyetlen folder szinkronizálható, különösebb extrák nélkül.
MaCS
-
-
Én Cellel levelezek.
Bő fél év után itt tartunk
:
Cel, Jun 27, 2024, 12:09 AM GMT+8:Hi Cs,
Thank you for contacting CyberGhost VPN Support.
I understand that you want an update about your refund request.
We'd like to remind you of the numerous benefits of CyberGhost VPN. Did you know that with CyberGhost VPN, you can safeguard your online activities, access geo-restricted content and protect your digital privacy?...
Note: As part of our commitment to safeguarding your personal information, please note that we will be redacting specific details you provided in this correspondence such as your full name. Should you need further assistance in the future, we may request some of this information again to ensure the quality and security of our service.
We look forward to hearing from you.
Regards,
Cel
CyberGhost VPN Support -
Na, a CyberGhost.
Én tavaly novemberben fizettem náluk elő két és fél évre, 45 napos próbaidőszakkal.
Két nap múlva már láttam, hogy nem jó ez nekem, úgy hogy a "no question" pénzvisszafizetési űrlapon egyből kértem is a visszautalást.
Eleinte elkezdtek kérdezgetni (no quiestion money back guarantee, ugyebár), én meg még jófej is akartam lenni, és részletesen megírtam, hogy mi a gondom.
Mindig újabb kérdéseket tettek fel (.ro címről), amiből egy idő után elegem lett, és emlékeztettem őket, hogy no question money back...
Legutóbb most kedden kaptam tőlük levelet, hogy inkább használjam a szolgáltatást (a próba óta nyilván nem használtam), de ne akarjam visszakapni a pénzt.
MaCS
-
válasz
WhiteWalker #6346 üzenetére
A pCloudnál azért erősen homlokráncolásra okot adó tényező a feláras titkosítás.
Amit még nem szeretek náluk, az a fix P-betűs meghajtó, hogy rohadnának meg. Öt éve nézegetem a fórumokat, és rengetegen (engem is beleértve) könyörgünk, hogy lehessen már megváltoztatni, de a cég szerint a felhasználó csak ne akarja meghatározni a meghajtói betűjelét.
Ettől függetlenül van náluk egy életfogytos tárhelyem, mert amúgy jól működik.
MaCS
-
SpiderOakOne-t használ itt valaki?
MaCS
-
Noigen, ez tényleg durva.
Nálam viszont éppen az ellenkezője történt: hirtelen megugrott a Gdrive-om foglaltsága, 24 GB-ról egyszer csak felugrott 32 GB-ra. A Google diagramja szerint a Google fotók foglalják a helyet -- én viszont sosem használtam ezt a funkciót, még korlátlan időszakában sem, és eddig nem is jelentkezett a tárfoglalás.
MaCS
-
válasz
--Ham-- #6252 üzenetére
Ahogy a véleményeket olvasom, már öt éve is sokan tartották gyanúsan olcsónak, de a félelmek nem igazolódtak be. Az életfogytos előfizetések is működni látszanak.
Ugyanakkor nagyon sok az egy csillagos értékelés a nehézkes és nagyon lassú, fájlonkénti feltöltés miatt.
MaCS
-
Tudtok valamit a NordVPN által nyújtott 1 TB tárterületről?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Fecogame #6242 üzenetére
Hogy megéri-e, nem tudom, de én megvettem az örökös 500 GB-ot. (Igaz, azt hittem, hogy a titkosítás is jár hozzá.)
Így már két szolgáltatónál van szolgáltatáshosszig tartó előfizetésem (az IceDrive jobb üzlet volt early birdként), valamint anagyon sokszoros külső HDD és NAS mentés, tárolás három földrajzi helyre tükrözve.
Ez nyilvánvaló túlbiztosítás, de úgy fogom fel, hogy ez a nyugalmam ára, illetve a felhők jó szolgálatot tesznek a családon belüli megosztásoknál. (Egy kisgyerek csak úgy falja a gigabájtokat.
)
MaCS
-
válasz
Sirandrish #6174 üzenetére
Első lehetőség: vársz pár napot. Általában kell nekik egy kis idő arra, hogy egyenesbe hozzák az adatokat.
Ha ez nem segít, felhívod a 2MSINFO számot. Meglepően jól működik az ügyfélszolgálat.
MaCS
-
válasz
#20584850 #6165 üzenetére
Fogalmam sincs. De az sem mindegy, hogy mit jelent a "törlés".
Az adatvédelmi szempontból (GDPR) kielégítő megoldás csak olyan lehet, ahol az adat többé nem lesz helyreállítható.
Én valaha nagyon régen a nem fizetős SugarSynckel jártam úgy, hogy hónapokkal az "account was deleted" email után még jól jött, hogy nem is volt az deleted... Bár ott titkosításról szó sem volt, a helpdeskjük simán matatott a fájljaim között.
MaCS
-
-
válasz
RoryBreaker #6139 üzenetére
És a helyváltoztatásnál szépen felajánlja, hogy akkor ő áthelyezi a fájlokat?
Ha a gyökérben van az Asztal mappája, akkor mi a megosztott mappa?
Eleve: melyik szolgáltatást is használod?
MaCS
-
válasz
RoryBreaker #6137 üzenetére
Elvi akadálya nincs, de nem tudom, hogy programban nincs-e rá korlátozás.
Nem teljesen értem, hogy az asztalproblémában hol akadsz el.
Azt tudod, hogy az Asztal konkrétan melyik könyvtárban lakik?
MaCS
-
válasz
#46824192 #6131 üzenetére
Igen, ez az NTFS-linkelés lényege. Fájlrendszer-szinten történik, tehát a számlázód a fájlrendszerben saját maga alatt fogja látni. A lényeg az, hogy jelen esetben csak egy irányban működik, mivel a Onedrive valami rejtélyes oknál fogva nem kezeli, ezért a forrásfájlnak magában a Onedrive mappában kell lennie, és onnan mutathat a link a számázódra.
Ha nem akarsz parancssorban matatni, akkor a LinkShellExtention programot ajánlom, ősidők óta ez az etalon, és remek az oldal tutorialja is.
MaCS
-
válasz
#46824192 #6129 üzenetére
A számlázó program adatokat tartalmazó állományait (könyvtár, fájl, ami kell) a Onedrive-ban tartod, és onnan NTFS-linkeléssel (symlink, junction, hardlink -- amelyik éppen alkalmas) húzod be magába a számlázó programba -- vigyázva arra, hogy a fájlnév az eredeti maradjon. A számlázó program így nem fog tudni arról, hogy ezek az állományok ténylegesen máshol tárolódnak.
MaCS
-
válasz
RoryBreaker #6126 üzenetére
Ezek gyárilag beépített NTFS-linkelések a nyelvi verziókhoz. Ha megnézed a valós elérési utat, az eredeti angol nevezéktant kell látnod, tehát nem szabadna, hogy gondot okozzon a usre/felhasználó variálás.
Lásd, amit kettővel ezelőtt írtam.
MaCS
-
válasz
RoryBreaker #6122 üzenetére
Több lehetőség is van.
Egyrészt magát az asztal helyét nagyon könnyen tudod módosítani. (Nekem minden Windows-telepítés után ez az egyik első dolgom. A lényeg az, hogy magában a felhasználói felületen a mappák között az asztal mappa tulajdonságainál tedd meg, és akkor a Windows intézi a linkelést.
Másrészt, megcsinálhatod, hogy a Onedrive mappából csinálsz egy NTFS-linket az asztalodat tartalmazó mappába. (Visszafelé sajnos nem működik, jó reggelt Microsoft...)
MaCS
-
válasz
RoryBreaker #6112 üzenetére
Vélhetően másik mappában van az asztal tartalma. Ezt megnézted?
MaCS
-
válasz
RoryBreaker #6109 üzenetére
Akkor itt nem Onedrive-problémáról van szó.
Ha bármi mást beteszel a mappába, megjelenik az asztalon -- avagy: ha bármit kiteszel az asztalra, megjelenik a mappában?
MaCS
-
válasz
RoryBreaker #6107 üzenetére
A W10/W11 különbség nem szokott gondot okozni.
A gépen, ahol nem jelenik meg az asztalon a mappa, maga az asztal arra a mappára van beállítva?
A tartalma egyébként szinkronban van?
MaCS
-
válasz
RoryBreaker #6104 üzenetére
Persze, az összes felvett helyről is történhet, csak előfordulhatnak ütközések, amelyeket sorszámozott másodpéldányokkal old meg.
MaCS
-
-
Én éppen ott tartok, hogy nyáron vettem az Alzától egy éves adagot 30e Ft-ért.
Beváltottam a kupont a MS oldalán, és némi ügyfélszolgálatos telefonálgatás során derült ki, hogy ennek akár egy nap is lehet az átfutása -- de végül megjelent, 2024-ig jelezte a MS oldala.
Miután a családban több gép is kidőlt a sorból, felmentem a MS-fiókomba, hogy átregisztráljam az Office-okat az új gépekre -- és mit látok? A nyáron végül felkerült hosszabbításnak se híre, se hamva, az alzás vásárlás helyett egy korábbi microsoftost jelenít meg utolsónak.
MaCS
-
Igen, sok szolgáltatónál valóban van lehetőség az off-line tartalmak kijelölésére.
Amit jól kifelejtettema mondókámból az az, hogy ez még nem jelent szinkronizálást. Magyarán, ami a telefonon történik, az nem történik meg a felhőben. Az off-line fájlkijelölés ez általam eddig ismert appoknál csak letöltést jelent, de ha az adott fájlon módosítok vagy azt törlöm, arról a felhő nem értesül.
És ezért használok szinkronizáló appot (pl. FolderSync), ezek viszont csak nagyon korlátozott számú felhővel működnek együtt.
MaCS
-
"Miért baj, hogy kevés appba van integrálva? Pontosan melyik alkalmazás használatában korlátoz ez? Miért nem jó ha pcloud alkalmazásain keresztül, vagy a sima böngészőben nézed a képeket?"
Én értem WhiteWalker problémáját. Én is a Solid / FolderSync párost használom, és az utóbbi nagyon fontos: ugyanis lehetővé teszi az off-line felhasználást. A felhőszolgáltatók appjai on-line elérést tesznek lehetővé, ami azért messze nem azonos azzal, mintha a saját készülékemen lenne a tartalom.
A minap a családban fényképeket mutogattak telefonon, csakhogy errefelé elég karcsú a net. Rettenetesen nyögvenyelős volt, fel is adtuk pár kép után.
MaCS
-
válasz
WhiteWalker #6072 üzenetére
"mégis bennem van a kisördög hogy felhasználják akár AI fejlesztésre , vagy akármi ..."
És mi a baj azzal, hogy felhasználják AI-fejlesztésre a képeket? Én kifejezetten örülök neki.
MaCS
-
válasz
WhiteWalker #6067 üzenetére
És mi bajod van azzal, hogy felhasználja a képeket?
Egyébként nem tudom, hogy ebbeől a szempontból van-e különbség a fizetős és az ingyenes változat között. Mivel tudtommal a fizetős sem ZeroKnowledge, ezért valahol mindegy is.
MaCS
-
válasz
WhiteWalker #6063 üzenetére
Szerinted mit csinál egy felhőszolgáltató a képeiddel?
Persze ott vannak az adatbiztonsági kérdések, de ezek is csak az intimebb képtartalmaknál öltenek érdemi kockázatot.
A Google nem titkoltan a mesterséges intelligenciáját eteti a képekkel, ami nem jelenti azt, hogy bárki is nézegetné azokat. A többiek nem tudom, hogyan profitálnak a tömeges ingyenes tárhelyhasználatból.
MaCS
-
Kitörő örömmel konstatáltam a Drive for Desktop haladó fejlesztését, hogy megszüntették a szelektív szinkronizálást, azaz az egész fájlkészletre el kell döntenem, hogy on-line vagy off-line használom.
MaCS
-
Én is pontosan így vagyok ezzel!
A sync.com nálam olyan állományok szinkronizálására szolgál, amelyeknél a sebesség másodlagos, ellenben örülök a viszonylagos biztonságnak.
Az IceDrive életfogytos előfizetését én még jó áron vettem meg, a biztonságuk állítólag felső kategóriás, úgyhogy drukkolok, hogy éljenek sokáig.
Az Asus WebStorage sebessége tényleg botrányos, úgyhogy nálam alapvetően a NAS-ok szinkronban tartására szolgál.
MaCS
-
válasz
Fecogame #5970 üzenetére
Ez nem feltétlenül van így. Különösen egy szolgáltatás indulásánál érdemes lehet lifetime előfizetést kötni, hiszen ilyenkor gyorsan kell nekik a nagyobb összeg, ami így olcsó finanszírozást jelent -- hogy aztán hosszú távon működhessenek a hagyományos előfizetésekből. Ezen kívül az adattárolási költségek csökkennek, az adattárolási igény viszont nő, így aztán a bevállalt lifetime ígéretek egyre kisebb terhet jelentenek, szemben a banki hitelezéssel.
MaCS
-
válasz
rolkaDb #5925 üzenetére
Ahhoz, hogy törlődjenek fájlok, azért általában erőfeszítéseket kell tenni, bár kétségtelenül fordulnak elő anomáliák.
Alaposan végig kellene gondolni, hogy mi is történt, milyen irányban lett beállítva a szinkronizálás. Fájlok akkor tűnhetnek el, ha kifejezetten törlik őket, vagy úgy állítják be az irányt, hogy a gépoldal legyen teljesen alárendelve a szerveroldalnak, bár kezdeti beállításnál mintha ezt sem feltétlenül hajtaná végre.
MaCS
-
válasz
rolkaDb #5923 üzenetére
Azt azért nagyon hasznos lenne eldönteni, hogy OneDrive-szinkron volt-e, mert ha igen, a OneDrive kukájában 30 napig ott vannak a törölt file-ok.
Ha nem: akkor legfőképpen NE HASZNÁLJA a gépet, ha az üzemszerűen használja azt a meghajtót, mivel szépen felülírja az esetleges fájlmaradványokat. Mivel az r=1 felhasználó számára az asztal a c:\-n van, ez eléggé sanszos.
Sok visszaállító program van, különböző minőségben -- én inkább nem merek javasolni közülük.
MaCS
-
Még van is SugarSync, csak beleszürkült a mezőnybe. Nem látok benne vonzó paramétert. Se nem olcsó, se nem szexi.
Nekem ez volt az első felhőszogáltatásom, akciósan jó árban volt és sokkal okosabb volt, mint a Google és a többiek. Viszont rendszeresen hibázott, sokszorozta a fájlokat. Állandó levelezésben voltam az ügyfélszolgálatukkal.
MaCS
-
Érdekes, hogy eltűnt 5 bejegyzés...
MaCS
-
Sőt, amit sokan szeretnek, az IdeDrive virtuális meghajtót is generál, illetve külön titkosított részlege is van, bár ez szerintem csak a fizetős verzióban.
Számomra eddig biztosan dobogós az általam használt/kipróbált több tucatnyi felhő között. Nem véletlenül nagyon jó a sajtója.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged