Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• apach

senior tag

válasz Sabber #2137 üzenetére

Hali.

Nah, ez már egy igen gázos beavatkozás lenne még neked is! Ha nekem aki már mapokat is sajátot csinálok, és át is alakítok 1-2-t, nem sikerült betenni Új növényt, akkor neked szerintem főleg nem sikerül. :S amúgy, alap esetben 4 növény van, összesen 13-at lehet betenni tudtommal. De, inkább lementek mindenfélét egy adott mapról, és van egy kb 20 növényes mapom, arra csak ráteszem őket, és ennyi. :) Ezerszer egyszerűbb így.
    De, ez is kicsit cikkes. Ugyanis, az üres mapra, legelsőnek az Úthálózatot kell rátenni, ami elég gázos még nekem is. Állati lassú és ezredmiliméteres mozgatásos meló ez egy map szerkesztésnél. De a tapasztaltabbaknak ezy már hamar megy, mert tudtommal pár számot be kell írni az editorban 1 helyre, és azonnal arra a szintre megy az egész kijelölt cucc. Akár épület, akár úthálózat. Egyszóval, NEHÉZ a map szerkesztés. A növényeket amúgy, az i3d fájl megnyitásával a Notepad++ programmal AJÁNLOTT, mert szuperül kiemeli többféle színnel a sorokat, amolyan főcím féléket stb. Mondjuk én már a map át méretezését is tudom hogy kell. :) Vagyis, 4 zer nagyobbá tudom tenni a gyári mapot ha akarom. :) Csak épp, sík területté válik így, és van ami így a levegőben lebegne. :D Domborzatokat is gázos kialakítani. Ez még nekem se megy. :( A domborzatokat, pl hegyeket, ajánlott másodikként kialakítani a mapon. Vagyis, üres mapra az úthálózatot tenni, ezután kialakítani a domborzatokat, és csak ezután jöhetnek az épületek objektumok stb.

Új hozzászólás Aktív témák