Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
-
BobaHWSW
aktív tag
Fotosoknak:

Abszolut mukodik. Astrofotozasra keszulok mosr hetvegen a tengerparton (kettot az egyben bonusz), nem szeretek videozni, szeretem a fotozast es jo hobbi.
Viszont... Nincs egyetlen egy D lencsem se. Lehet kene?
Parom, olympus user... Es igen, majd minden vasarnap megyunk ocean parti brunchra. A tobbi pontban nemvagyol biztos.
-
npera
addikt
Megflesselik a Yamaha R1 ECU-ját. Kábé 3 perc után mutatja, hogy mennyi paraméterhez lehet hozzáférni. Itt aztán elégedetten lehet csettinteni a marhanyelvvel, ha ilyesmit szórakoztatónak talál az ember.
-
-
-igu-
veterán
kéne megint hálózatos segítség
sok minden mellett van egy olyan ág a hálózaton, ami az Archer7 router lan portjából indul, és egy öreg tplink router kapja wan porton. Régen ezen használtam a másodlagos wifit, most is szeretném. Fel is tudok rá csatlakozni, de "no internet".
A szolgáltatói modem 192.168.0.1 LAN -> WAN Archer C7 192.168.1.1 LAN -> WAN öreg Tplink IP???
Hogyan tudnék netet varázsolni az öreg routerbe?
-
Grillo
őstag
Na, ma elvitték a kis piros Vitarát, mert elértem a 12k km környékét, így eladják.
Kaptam helyette egy ugyan olyat, csak ez ezüst. A piros kifejezetten jobban nézett ki, ráadásul ebben van már 450 km, nem 37, mint a másikban.
Kicsit olyan, mintha ennek feszesebb lenne a kormányzása, de lehet még túl szögletesek a gumik, vagy mittomén, majd bejáratódik 1-2 hét alatt.Közben nézegetem ezt a Tello-t, lehet meglepem magam eggyel így utószülinapra. Én úgysem kaptam semmit, a gyerek meg egy ilyen faszát:

-
npera
addikt
Automatára konvertált Glock17-el kiülsz egy székbe és vársz. Ha megjelenik a patkány, akkor mintha slaggal locsolnál úgy húzod rá a sorozatot. Esetleg írsz kis rutint, ami a CIWS rendszerekhez hasonlóan metszi a cél és a sorozat vonalát. Kész.
-
hobizoli
nagyúr
ja ide a szomszed alt.suliba is hozzak gyereket meg Ullo-rol is, mert a nagymuter 2 utcára lakik, es akkor miatta, hogy hozza van bejelentve jogosult ide jarni
mert amúgy nemet nemzetisegi iskola es eleg karcos bekerulni meg a keruletbol is
azok a vezeteshez nyomorekok szoktak itt olyan jo kretenul leparkolni
-
-NoVa-
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Publikus statisztikákból azt látom, hogy még mindig a fórum adja ki az éves eddigi forgalom 6%-át

Meg azt is látom, hogy a januári 900k page loadról 600k-ra ereszkedett mostanra, szóval statisztikai hiba. Főleg az index.hu átlag havi 50 milliójához képest, amiből csak a fórum 8%-os részesedése közel 10x nagyobb, mint a hwsw teljes mozgása.
-
Frawly
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Van hát. Követi őket a ’szom, ilyen szégyenteljes, profiltörölgetős fórumbezárás után nem kattintok a szarjukra, meg nem generálom nekik az oldalforgalmat, bojkottálom az oldalt. Majd kattingassanak azok a kretének, akik a Disqus-on kommentelik az ócska cikkeiket, eltartják majd őket azok.
-
-igu-
veterán
a suttyó meg a bunkó nem feltétlenül külföldi
én is külföldi vagyok már sok éve, gond sose volt (Bécs, Eindhoven, Gzira, San Gwann)
lengyel cimbora is rendben tartotta a pesti bérleményt
a mostani lakást nem adnám ki helyi hülyének meg magyarnak
olasznak se
arabnak igen, ha csak lakcím kell neki, de nem lakik benne
-
Frawly
veterán
Igen, az a legjobb üzlet, külföldi idiótáknak kiadni a lakást, azok lakják legjobban le. Könnyű kitenni ja, csak a kárt lehet nem könnyű rendbehozni, amit okoznak.
Ügyvédnél meg akármilyen könnyen kirakhatunk szerződést alá lehet írni, mivel a törvény védi a bérlőt, nem lehet csak úgy kirakni, az ilyen extra kitételeknek nem lesz törvényes hatásuk, semmit nem jelent, hogy alá van írva. A szerződés nem mehet szembe a törvénnyel.
-
-NoVa-
veterán
válasz
blueboi69
üzenetére
Olyannal már beszéltünk, van ára. 1 db kedvéért általában max éttermekhez szoktak kiszállni, aztán 50k-t számláznak ki rá, most alkudozunk.
B tervként hosszú megelőző projectnek valami kutyára is rábólintottam asszonynál, feltéve hogy van benne legalább 70% velociraptor gén, tüzet is fúj, és gyerekbarát.
Élvefogó csapódós csapdákkal teleszórom a faház környékét még alaposabban, ragasztós cuccot meg csak résekbe, mert már fogtam 2 széncinegét, amit nem akartam annyira. Most lábadoznak, hintőporozva, etetve.
Mérget egyelőre nem akartunk, mert akkor a konyhakertet idénre kb ki is nulláztuk. Az a baj, hogy hátul sűrű gyöngyvirág, komposztdobozok, alulról átjárható faház, meg némi borostyán pont jó élőhely, amit ki is fogok irtani, miután megvan a dög. Előtte nem merem, mert nem szabályozható, hogy merre akar majd költözni, ha már nem otthonos neki ott.
-
-igu-
veterán
válasz
chris-77
üzenetére
Nem, ezzel az irattal meg a szerződésszegés bizonyításával rögötön kilakoltatható a bérlő.
És természetes, hogy a bérbeaó állja a közjegyzői költséget, őt védi ez az okirat.
Hasonló erejű papír ez, mint amit a bank írat alá veled lakáshitel felvételekor, ott is az van, hogy szerződésszegés esetén nem pereskedik a bank, hanem lobogtatja ezt a papírt, oszt megy a végrehajtó.
(és akkor itt jön be a bankok szokásos aljassága: a közjegyzői okiratot a hitelfelvevő fizeti, pedig a bankot védi)
-
-NoVa-
veterán
Lehet tippeket adni patkányvadászathoz. Bejött egy a kertbe, a faház környékén szokott motoszkálni, de nem férek hozzá. Egyszer sikerült farkasszemet néznünk, egyelőre ez volt a legközelebbi kontakt. Ragasztós és hagyományos rácsapós cuccokkal teleszórtam a környékét, eddig eredménytelen.
A legjobb, hogy elvileg BP-en ingyen van 24 órás kiszállással szerződéses irtócég, csak most épp lejárt a szerződésük, és majd aláírnak, de addig nem. Nehogymár akár csak egyetlen állami infrastruktúra is működjön a hasznomra.
-
-igu-
veterán
válasz
chris-77
üzenetére
igen
Nem tűnt még fel, hogy Magyarországon mindig azok szopják be, akik jogszerűen akarnak eljárni? Azok a vállalkozók mennek csődbe, akik mindent rendesen fizetnek? Azok a lakók kénytelenek elköltözni, akiket zavar a szomszéd hangoskodása? Azok a lakástulajdonosok várnak a pénzükre, akik a maguk részéről betartják a bérleti szerződést? Azok a bérlők kullognak el a lakásból a kaució nélkül, akik a szerződés szerint lelakhatnák azt?
Az van, hogy a törvények nem mindenkire egyformán vonatkoznak, és vannak olyan népek, akik hamarabb hivatkoznak a törvény szerint őket megillető jogokhoz, minthogy odamennének, és egy kisebb klopfolóval egyesével eltörnék az ujjait a delikvensnek. Persze ennek se vége, se eredménye, de legalább áll benne a pénzed, a lakást nem tudod kiadni, a dolgozóknak akkor is bért kell fizetni, állam bácsi meg ugye folyamatosan tartja a markát, mikozben a másik kezében a NAV feliratú baseballütőt lengeti.
-
-
Sipi-
őstag
Tegnap M5-ös autópályán volt egy kis sűrűbb szakasz. Mi mentünk a belső sávban. Külsőben ment egy Tesla Model S. Asszony mondta is, hogy reméli, hogy a sofőr vezet. Amikor melléértünk láttuk, hogy nem, hanem a sofőr két kézben egy telefont fogott és videózta a műszerfalat és az utat.
Magyarországon legális ez egyébként?
-
eattila
őstag
Fotós
Tegnap lementem itt Miskolcon, hogy majd fén/árnyékos dolgot fotózok, de nem volt se fény, se árnyék

-
FőDudu
veterán
.. valoszinuleg megszunik kommunikalni. Ettol a router kirakja az ARP tablabol es utana mar nem lehet nev szerint megtalalni (ahogy a kliens keresne)
En rovidebbre vennem a 'DHCP lease time'-ot (mondjuk 1 orara) es akkor hamarabb/gyakrabban frissul a routerben az adott info.

Lehet hulyeseg es nem segit - de rosszabb sem lesz.
-
FőDudu
veterán
válasz
scaurus
üzenetére
En eddig nem sok filme neztem bele - Narcos, Bourne, LOTR , Galaxis Orzoi2 - de azokon volt magyar felirat.
Meg olyan is van hogy English original es English DD (utobbit nem vagom mi lehet). Azon van mindenfele zaj/zorej is feliratozva. Lehet valami hallasserult verzio. -
npera
addikt
Ez pedig amikor részegen hazaér és a lelkiismeret felébred, aztán mindent helyre akar hozni. És meglepő fordulat.
-
npera
addikt
A finnek nem kicsik többnyire. Hanem nagyok. És átmennek a finn részegség 5 fázisán.
-
és akkor hálózati részleg:
adott két wifis klímavezérlő, pont úgy viselkednek, mint bármi más wifi eszköz, kapnak ip-t megminden. a telefonos app két módon tudja elérni ezeket: out-of-home módban valami másik szerveren át, ez mindig működni szokott, csak van 1-2 perc késleltetése. helyi módban azonos hálón lógva viszont vagy megtalálja az app a klímákat, vagy nem. ha nem, akkor router reboot után napokig megint jó, aztán egyszercsak nem. de amikor nem, interneten át akkor is működik mindkettő.
éppenséggel meg lehet oldani, hogy a router naponta újrainduljon, de nem a dzsungelben élünk. de akkor mi a megoldás, miért nem találja meg az app az eszközöket? -
npera
addikt
Igen, a 25 mW szint kell ide, el is felejtettem, hogy a default alighanem 200 mW lesz inkább. Megnézem hogyan tudom átállítani, mivel még nincs fixen összerakva. Ma a motorokat megfelelő irányba raktam, de az antennák még csak úgy lógnak ide-oda. Azt is meg kell csinálni, meg a loctite csavarozást.
-
-NoVa-
veterán
Az fűt, és menetszelet is igényel, de van rajta termosztát. 25-50-200mW adóteljesítmény állítható, arrafelé is talán 25 a törvényes max.
Amúgy meg még az a részfeladata, hogy ha olyan magas száraz fűben esik le, ami már elnyomja a csipogó hangját is, akkor 20-30 percen belül opciósan csinál egy kerek fekete tisztást maga körül. Okos találmány.
-
npera
addikt
Ez egy jó interjú. Macskával. Anti-kommunista expertttel. Sírok a röhögéstől.....

Jerzy Targalski lengyel akadémikus és egykori antikommunista aktivista interjút adott egy holland tévécsatornának. A kommunista múlt örökségéről és a titkosszolgálatokról szóló diskurzus azonban hamar érdekes fordulatot vett, miután
megjelent Targalski macskája,
aki úgy érezte, ha felmászik a gazdája fejére, és elkezdi nyalogatni a fülét, azzal érdekfeszítőbb irányba terelheti a beszélgetés menetét.
-
npera
addikt
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Meglepően hamar lehűlt. Most jobban belegondolva a karbon fedőlap egy gigantikus hűtőborda, szóval ez nem is hiba, hanem feature.
Igen, most direkt megnéztem. 16-án hajnalban érkezem. Asszony már most betáblázott, viszem majd a lányomat edzőtáborba, meg kell majd teljesíteni romantikus vacsora ügyében is. Komoly elmaradásban vagyok, az utolsó 1 évben kábé ezt hallgattam. Most olyan sok romantika lesz, hogy csak na.
Szerintem holnap meló után bringázok egy 45-öst, aztán utána eligazítom a kábeleket a quadon, amit kell azt megragasztózok, aztán kedden elvileg lehet maiden fligt.
-
npera
addikt
-
npera
addikt
Nova, egy kis melegedési problémába ütköztem.
Az Avant X3 EVO programozását csináltam most és felfigyeltem rá, hogy a váz teteje, ahol a VTX van elég meleg. Olyan jó 45-50 fokos érzésre. Olyan 10 percet volt a gép bedugva 3S akksira és USB-kábelre, mivel a BLHELI-vel szívtam, nem sikerült felismerni a DALRC ESC-t elsőre. Másodikra sem. Meg harmadikra sem. Végül csak összejött. Az 1-es és 4-es motort kellett megfordítani, mert rossz irányba forogtak.
Itt most eléggé kánikula van, szakad rólam a víz a szobában, kábé 27 fok van a lakásban. Lehet, hogy nem kellett volna egész napra kinyitni azt az ablakot, ami a ház napos oldalán van...
Ha repülök, akkor vélhetően hűti a menetszél a cuccot és nem melegszik fel úgy, mint álló helyben. Jó a logika vagy csak simán meg fogom főzni a VTX-et?
5V-ot kap elvileg az FC-ről hajtva, 3.5-5.5V között bírja a specifikáció szerint.
Nagyon aggódsz vagy csak picit?

-
npera
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
Ha turista vagy és jó időben mész Stockholmba, akkor szép élmény megnézni. De ha oda akarsz költözni, akkor durván kimutatják a foguk fehérjét és nagyon komoly kihívásokban részesülhetsz.
Igazából a svédek maguknak köszönhetik, hogy a bevándorlók nem illeszkednek be, mivel annyira kirekesztőek és ridegek, hogy a legtöbb bevándorló inkább a saját fajtájához csapódik és gettósodik. Ez a helyzet senkinek sem jó, de lehetetlen egy társadalmat rövid idő alatt megreformálni, így ez van és kész.
Az én mottóm az, hogy nem azért jöttem ide, hogy a svédek jól érezzék magukat. Ha nem tetszik nekik, hogy itt vagyok, akkor költözzenek el. A magam részéről maximálisan megpróbálok beilleszkedni. Tiszteletben tartom a szokásaikat, megtanultam a nyelvet, igyekszem az irodalmat, a kulturát és a szokásokat is elsajátítani. Megkóstoltam az undorító pálinkáikat, megkóstoltam a rénszarvashúst (jó), megkóstoltam a rohasztott heringet is (jó). Beilleszkedni hajlandó vagyok, de asszimilálódni nem fogok. Sosem leszek svéd, magyar vagyok. A gyerekeimet megtanítom magyarul, angolul és svédül.
Én jártam már pár helyen és mind ugyanaz pepitában. Problémák mindenhol vannak, legfeljebb kell egy kis idő amíg megérti őket az ember.
-
-
-igu-
veterán
-
scaurus
csendes tag
"...
Én még konkrétan egynél sem láttam, de lehet nálam azért nem kínálja fel, mert más régióban vagyok. Persze ez ellen szól, hogy ilyen lengyel, spanyol felirat meg elérhető sok esetben.
..."Én sem tudom biztosan, de a feliratok is régiósak lehetnek, mert én itthon, Abszurdisztánban kizárólag angol, német és román (na jó, a Star Trek Discovery sorozatnál még klingon) feliratokkal szoktam találkozni, spanyolt és lengyelt még sosem láttam (jó, nyilván, én is csak arról tudok beszámolni, amit nézek).
Román felirat sokkal több cucchoz van, mint magyar.Arra sem jöttem rá, hogy a hangsávoknál vagy akár feliratoknál mi a különbség egyes filmeknél pl. az English és az original English között.
Mert azt nem gondolnám, hogy egy eredetileg létező mellé a Netflix csak l'art pour l'art gyárt még egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hardcore café
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest