Hirdetés
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
Elektromos kerékpáros móka, amit azért sejtettem az elektromos autós hajtásláncos móka alapján. 20% SoC alatt a hajtáslánc nyomatéka csak árnyéka önmagának. 2 napot bír úgy, hogy a harmadik napon odafelé még 20% fölött vagyok, de hazafelé már alatta az út második felében. Na, onnantól aztán lehet tekerni rendesen. Egy dögnehéz bringa minimál rásegítéssel. Tudtam előre, hogy van az a SoC, ami alatt kábé "tekerős" az egész, de akkor most bekalibráltam.
-
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Holnap jön a vizes. Aztán indul a majmokbolygója minden mással.
Hazaestem, itt vár 170 üzenet, email, izé, júzernél úgy mehetek be a konferenciára, hogy regisztráljak, képletesen vegyem meg a jegyet ami majd nulla forint lesz. Csak ki kell barkóbáznom, hogy melyik napra és kosárba tenni a jegyet és akkor közli, hogy saját mailcímem nem oda tartozik a szervezethez, nyema. Itt is lehet elég rendesen barkóbázni, hogy mondanak egy helyet és időtartamot, aztán sokszor simán elmenne titkosügynökös kitalálós játéknak az egész.
Néha flottul megy, van cím, foglalt parkoló, belépő, tudják merre az előre, aztán meg az agyhalál, hogy gyere "ide" és igazából a név alapján csak erős tipp az is, hogy egyáltalán melyik megyében van. Eddig eltaláltuk, de egyszer tuti elbasszuk :-D
Most van egy konferencia, 3 napos. Gyere ide, oldjad meg. Kikugliztam, hogy ember melyik napon és hol lép fel, akkor kell ott lenni és akkor. Eccer bemorcizok, letolom a 3 napot, mert azt mondták és benyújtom az igényeket :-D
-
npera
addikt
Raktam alá egy piterformát. Abba csöpög. Solved!
-
npera
addikt
-
npera
addikt
Nagyon jó! Elkezdett csöpögni a mosogató alatti cső és csöpög a víz a szekrénybe.... Holnap meló után veszek O-gyűrűt és olyan kóc helyetti modern szalagot, amit a menetre szoktak tekerni. Aztán meglátjuk.
Elvileg lokalizáltam a csöpögés helyét, a jobb oldali lefolyó alatti oldalsó túlfolyásgátló csöve ahol rácsatlakozik. Amennyire meg tudom állapítani a kis túlfolyásgátló cső ahol rá van fogatva, ott szivárog. Nagyon rátépni nem merem, mert műanyag és szétreped. Lehet elfáradt a számláló az ÓÓÓÓ-gyűrűben. Szakit nem hívok elsőre, mert az csillió azonnal. Meg akarom tanulni miként javítok meg vizes mókát. Mert a vizes mókától fosok igazán.
Jelenleg minimális mennyiség csöpög, fel lehet törölni a pár cseppet használat után.
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi-
üzenetére
Ritkán
de ha igen, akkoris keveset. Nem bírom már úgy mint rég és bármikor szükség lehet autózni, nem úgy van, mint Jahnonaál, hogy napokra előre tudja, hogy nem fog autózni. Itt bármelyik gyerek lebtegedhet, kórház, akármi, egyik óráról a másikra. Oké, már asszony is el tud vezetni a fehérári kórházig, de ez csak az utóbbi fél évben elért teljesítmény, előtte nem volt ez így -
Bujdy81
aktív tag
Taktikai kérdés: ha ebookot, alapvetően angol nyelvűt keresek kikölcsönzésre és sokmagú magtárban nincsen, akkor merre érdemes keresni?
-
Jahno
veterán
válasz
eattila
üzenetére
Ezen meglepődtem, haver megkérdeztem milyen tervek vannak a szezonra. Azt mondja meg sem hirdette, ha valaki ismerős vagy állandó ügyfél beesik akkor annak megcsinálja, de már örül ha túléli a következő 1-2 hónapot, így ezzel külön nem foglalkozik, nem reklámoz. Gondolom éppen elég az óvodából hiányzókkal szórakozni és ezeket logisztikázni.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Vörös mentes Dreher ja. Nekem is akad hasonló listám.
Keserűből gondolom nem az eredeti cukrosra gondolsz :-O Crystal most is van, állítólag 12 egy tucat, aztán szerintem nem. Becsületből a Mátyást kellene éltetnem, mert szponzorálta a KCSK-t, de évek óta nem jártam ott, lassan a múltba vész. Egyébbel néha szoktam ijesztegetni a haveri kört. Valahol van is a táskámban mert 4 hete vittem valakinek csak aztán nem pattintottuk fel. Ferenc, Kortyos, Black Dragon néha lement belőle. Az most jutott eszembe, hogy Royal Bittert még nem is ittam. Bakter azért meg volt
-
-
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
"egyik hétről a másikra olyan lett, mint a nyerstészta."
Az mindig olyan volt. Az összes ilyen! Vagy csak akkor változott, mikor pont nem akartak velem itatni Te meg kifogtad.
"ne félj, nem adtak ki egyszerre többet "
Egyszer nem akart pincér két sört kihozni, na mondom akkor legyen egy. Letette az asztalra, mire levegőt vett volna ott volt tálcán az üres korsó, hogy akkor szeretnék még két sört
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
"meg az feletti aruak is, az anyagok miatt"
Ha nem nagyon akciós, akkor legolcsóbb kézműves sör kb. 1400 pénz / 3 decis dobozos. Határ a csillagos égen is túl van, mostani kocsmámra morgok is, mert nincs "rendes" sörük, a hűtőt meg sem nézem, mert alapban minden drága, ott az ára közvetlenül nincs kiírva és könnyen bele lehet futni ilyesmikbe:

Ez sem az a szint, hogy na akkor kérek hármat, miközben FélIX nevezetű helyemen 17-18 óra közt 1200-ért két korsó cseh jófélét csapolnak. És nem 4 decis korsóval.
-
2-More
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
egy időben rá voltam pusztulva a szilvás Szent Andrásra, kb csak azt ittam, egyik hétről a másikra olyan lett, mint a nyerstészta. Asszony még a gyártót is felhívta mikor vett ajándékba és az is lóhugyszerű volt, esküdöztek hogy nem variáltak a recepten, pedig, de.
Jaeger kérdésben, tavaly céges bulin korlátlan fogyasztás volt, nem akartunk 10 percenként visszajárni a pulthoz, ne félj, nem adtak ki egyszerre többet
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Jahno
üzenetére
2 eve szeptember vegen voltunk egy csapatepiton Kecskemeten, megneztunk ott egy sörmanufakturat a kozelben
aszondja a muki hogy kisszerias gyartas miatt mindig probalkoznak vmivel, de 1200-1500-nel kezdodik egy 0.5literes sor, es vannak 1800-2000 meg az feletti aruak is, az anyagok miatt
van aminek 3-4 het erleles kell, azert dragabb, mert benne all az ammo, es addig azt a tartalyt se tudjak hasznalani masra
egy masik szeria meg 1-2 nap alatt "leforr" es az gyorsabban kiporog a vevok fele is, mert tobben megveszik mint a 20-30%-l annyiba kerulost...pedig igazabol az sem olcso
megkostoltunk ott egy parat, de csak tenyleg ilyen palinkas kupicaval, mert a pohar beutott volna a 5.-6. utan ott 10-15 perc alatt, de nekem egyikse jott be
akik "sörösek", azoknak is csak 1-2 izlett, de hat kinek mi...ezert van tobb fele is
en maradok a jégernél
-
Jahno
veterán
válasz
eattila
üzenetére
Áááá, külön kell venni belvárosi és vidéki meg az 5-10k-s hozzánk vagy turistákhoz mért költségvetését. Vidéki kiskocsmáknál ahol vagy beugrasz valamire és vagy elpofázol a 120 forintos kisfröccs mellett 2 órát csöppet más, mint ha Kai utczában 5 küvecsért lassan egy pálinkát sem kapsz.
Ráadásul Pesten divat lett a kézműves kisipari izé KRAFT sör, amitől pont kikészülök. Meglátom merrefelé alakul majd a világpiac csak azért a Billy pubnak vagy a Spílernek teljesen más a kivitele és árfekvése, mint mondjuk Magyarbánhegyesen a Fortuna sörözőnek.
És ezért zárnak be a kocsmák meg ezért nincs forgalom, mert még így is necces a költségvetés.
-
eattila
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Hát... Azért azt azért nehezen értem meg, hogy aki minden nap estig kocsmázik, az hogy létezik a családjával. Mert sokat tudok, akinek van. És munka után nem otthon kezd. Meg ugye mibű? Mert én nem engedhetném meg magamnak, hogy naponta elpiázzak 5-10-k-t. Pedig annyira szarul nem keresek.
-
2-More
aktív tag
válasz
Jahno
üzenetére
Vidéken kb már semmi nincs, főleg keletre, mész este át a falvakon, olyan mint valami zombiapokalipszis után, kocsma bezárva, kisbolt ki se nyitott, ablakok csomó helyen kb bedeszkázva, vak sötét. Nem éjfélkor, este 8kor.
Hozzáteszem, Budakalász város, és 10kor zár be az étterem (mind a kettő), szentendrén szintén 1-2 hely van nyitva 10 után. -
Jahno
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
Én bírom az ilyen kiskocsmákat, meg hasonló helyeket ahova épeszű ember be nem megy, de mindennek van egy határa és ez a támogatás is olyan, hogy bekaphassák érte. Elszórt lóvé, max. ideig-óráig jó, vagy éppen, mint a falusi kisboltoknál teljesen másra megy a pénz és le lehet nyúlni, fenntartási időt kihúzza aztán hirtelen lakás meg mini apartmanná változik. Ha egyáltalán kihúzza, vagy elkészül addig.
Csepelen van pld. a HÉV presszó, ami szerintem egy kultúrált hely, asszony már ott is nyakon vert, hogy ide még egyszer be ne rángassam, hát mi ez a szar
Hétvégén tényleg el kell sétálnom a Rézkilincsbe, mondom ezt hetek óta
-
2-More
aktív tag
válasz
eattila
üzenetére
Lehet. A rendőr egyedi elbírálása, hogy vagy e olyan állapotban, hogy bringázz. Régen nem lehetett, motort pl tolni sem, autóban a vezetőoldalon a parkolóban sem ülhettél piásan. Csakhát, gondolom a vidéki alkesz drótszamaragolók pofáját is be kellett valamivel tömni, elvégre nem elég a 2 millió nagyivó és 1 millió funkcionális alkohilista.
-
zetor2000
addikt
#Programajánló:

20 éve járt itt először, és abban a korban van, hogy másik 20at macerás kivárni. Mellesleg van nemrég megjelent albuma is.Livenation reggel rendelkezőknek van elővételben jegy. Este vettem egyet.
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
eattila
üzenetére
Értjük a kötelezőt, meg néha szoktuk írni a gyakorlatot meg a B tervet. Nálam ingadozó a kp, de egy kaja/sör mennyiség szokott nálam lenni. Meg asszony fejbe csap mikor ilyen fél milliókkal rohangálok a zsebenben, de ha így adja ki akkor ez van. Régebben beraktam szó nélkül a bankba, most inkább elfogy ide-oda, akkor nincs tranzakciós költsége. Volt nálam 50ezer valamiért mert kaptam én meg inkább utalok és kártyával fizetek, akkor inkább beraktam számlára. Jött egy 40 forintos ügyintézési díj, az belefért. Na, most úgy jött 1-2ezer pénz tranzakcióra, hogy menjen az anyjába inkább megoldom másképp. Hasonlóan látszik a számlák közti pénz mozgatása, gondolom a csoda rezsicsökkentés meg kamatstop meg a fene tudja minek az eredménye kb. tavaly óta. Erre már figyelek, meg kell gondolni mindent. Lassan regisztrálnom kell az új webbankba is, akkor majd tudok QR kódos gyors utalással fizetni a HÉV presszóban és helyreáll a béke :-D
-
-szabi-
addikt
válasz
-igu-
üzenetére
Még mindig megvan áttettem a szekrényre, így most annak az egészségére vigyáz.
#163930 eattila
Szó szerint kell venni a mondást, beleköt az élő fába is.
Olcsó alis cucc nem vártam sokat de mégis csalódtam.
#163931 -igu-
Már többször megkaptam, hogy fogalmazzak pontosabban.
#164001 eattila
Nyáron megálltam bringával egy étterem/söröző mellett, láttam több bringa is áll ott.
Gondoltam a cél úgyis már csak 2km iszok egy sört.
Erre nem lehetett telefonnal fizetni csak készpénz.
Nem ittam sört.
-
Jahno
veterán
válasz
Bujdy81
üzenetére
Á, fotós haverom bedobta, hogy mi lenne ha jövőhéttől dec 20ig fixen megvenne mert már jön az év végi roham és az elejét sem bírjuk, oszt messze a vége meg a kavarások.
Van üffél aki ragaszkodik is hozzám, másik már reggel direktben keresett, de mondtam, hogy úgyis minden időpontot és szervezést a sajtófőnök úr csinál ott kell elkezdeni a folyamatot aztán majd kiosztja kinek mi a feladata és mikor
Más nincs, elmélkedünk a világ nagy dógairól. Tegnap sajtó volt, befelé még kísértek kifelé valójában aztán direkt is eltévedtem egy épületben, bejártam alagsortól tetőig 2 irányban is. Mosolyogtam, köszöntem arcoknak, mondom ha nagy baj van akkor úgyis rám térdelnek és kihajítanak, aztán végül semmi dráma nem volt, pár sunyi fotó meg néhány folyosó/lift felmérése után lábon elhagytam a területet:
Szombatra kellene még valamit megoldani filmes közvetítősben, most kicsit durciznak, hogy nemet mondtam. Éppen elég lesz ha erre a hétre még beesik véletlenszerűen 7 napnyi Zalaegerszeg....
-
Bujdy81
aktív tag
Sziasztok,
I am back! Megint elásott a munka, kivel, mi történt? Próbálok visszaolvasni kicsit azért...
-
Jahno
veterán
-
Jahno
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
Pénztárca vazze, valami irattartó van a sok sallanggal a hátizsákomban mikor miféleképpen. Abban is mindig eltévedek annyi vacak van. Bal zsebben telefon és belépőkártya, alatta oldalzsebben bankkártya meg bérlet. Azért van kéznél a bankkártya, mert az úgyis mindig kell (nem régen mellé költözött a SZÉP kártya, azt utáltam kotorászni). Jobb zsebben kulcsok, hátsó zsebbe sallangot szoktam rakni vagy ha úgy van kp akkor azt, amiért asszony néha lecsesz, bár igaza van :-D Parkoló biláta, obi kupak, ami éppen jobbra-balra osztható.
Pincekulcsot vagy belépőkártyát néha kirakom, de megszokásból jobb is ha ott van minden a helyén. Fekete gatyámon nincs oldalsó zseb, akkor csak telefon van bal oldalt, fotózáskor ritkábban kell a bankkártya amit max. személyire cserélek, azon szokott ugrálás lenni vagy táska elejében van, az gyorsan mozgatható. Benyakútra akárhova mindig beviszem magammal, mire lecsipog a kasszánál arra elő is szedem, itt nem mérvadó.
Van olyan gatyám aminél feszül a zsebe vagy felette van cucc és két kéz kell a telefonhoz, akkor külön övtokba rakom vagy úgyis mindegy max. az idő miatt nézegetném sűrűbben erre vettem Aliról occsó kárcórákat, azt felcsíptettem a vállam magasságába és használhatóbb. Ebből egyértelműen rózsaszínűt kellett vennem, háttérvilágít is, most cseréltem benne elemet:

-
2-More
aktív tag
-
Jahno
veterán
Esztergáljunk motort, avagy kattantak viszik előre a világot [link]
-
eattila
őstag

-
eattila
őstag
Megjott a kis wahoo. Mar most tetszik! Pedig meg hibas. Igaz muxik igy is csak nem annyira szep a kijelzo.
-
npera
addikt
Óóó, Nova. Ez de jó móka lehet. Gyakorlatilag folyamatosan 110%-on kell lenni, hogy ne szitáljon be vagy öljön meg azonnal. De mennyire szép :wub:
A hátsó felfüggesztés? Ja, az nincs.... merev
-
npera
addikt
válasz
-igu-
üzenetére
Nekem van a Polar M450. Még azt hiszem 2015-ben vettem. Az akksi kábé egy hetet bír még mindig. Ez kábé 10 órányi GPS-es és pulzusméréses menet. Semmi baja, működik. Bringázáshoz gyakorlatilag eszményi. Lecserélni semmi értelme. Ha az akksi megmurdal benne, akkor lehet szétszedem és megpróbálom kicserélni az akksit magam.
A karórás mókáról még olvasok, de az egyik nagy ellenérv a tökéletesen működő kerékpáros "kompjúter"....
-
blueboi69
őstag
Telefont kivenni a zsebből, közben rátenni az ujjlenyomatot és ugyanazzal a lendülettel visszacsúsztatni a zsebbe az gyorsabb nekem is, mint kártyát előszedni. Pedig kéznél van a tárca is, az sem sok idő, eltenni talán 1-2seccel több idő.
De, amíg a sorban állsz, addig úgyis van időd mindkettőt elővenni
Én még ezt megfejelem némi anyázással és a pénztártól még elmegyek az ablakok feltartva a telefont, átmozgatni a pénzt vagy a kártyát átirányítani.. na ez sok idő és ezen nem segít a kártya sem

-
-igu-
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
"Szerintem egyébként telefonnal a legegyszerűbb fizetni, főleg almáson. Dupla gombnyomás és lehet érinteni. Fizikai kártyát elő kell szedni a pénztárcából, időnként pin kódot kér."
Nem vagyunk egyformak
- ha nalam van a telefon, akkor is tovabb tart azt elovenni, mint a tarcamat;
- a tarcabol a kartyat pont annyi elohuzni (az a szelso), mint a telefont kinyitni meg duplan nyomkodni, esetleg 1-2 masodperces elteresek lehetnek;
- PIN kod ritkan kell (kiveve az emlitett esetet a LIDL-ben uj kartyaval, de ez vmi helyi anomalia), de amugy igen, ez tenyleg bonyolitja alkalmankent a fizetes menetet.Amugy szamomra a legegyszerubb meg mindig az, ha Amea fizet az orajaval, viszont ez a megoldas azzal jar, hogy 3x annyi idot toltunk a boltban, mintha egyedul mennek, es altalaban tobb mindent is veszunk ezalatt.
-
Sipi-
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Webes? Azt minek magaddal vinni? CIB is kiadta fizikai kártyán a webes kártyát, de tudom fejből minden adatát, nem kell előszednem a szekrényből.
Szerintem egyébként telefonnal a legegyszerűbb fizetni, főleg almáson. Dupla gombnyomás és lehet érinteni. Fizikai kártyát elő kell szedni a pénztárcából, időnként pin kódot kér.
Asszony androidján nehézkesebb kicsit fizetni (ujjlenyomatot nem ismeri fel), de még azzal is gyorsabb, mint a kártyát előszedni. -
WiZARD
veterán
Én is csak telefont használom fizetésre, úgyis mindig nálam, autó is azzal megy.
Akartam beépíteni óraszíjba megfelelő chipet. Aztán amikor közölték hogy 20k eur a minimum csomag egyik cégnél, másiknál "csak" 6k eur, akkor elment a kedvem tőle

Cég nevet nem írok, mert ezt az információt is csak NDA aláírása után voltak hajlandóak kibökni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Xbox Series X|S
- Gitáros topic
- Projektor topic
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- ASUS F751L LAPTOP i5-5200U 8GB DDR3 GeForce 940M 2 GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Bontatlan Asus ExpertBook B5602CVN i5 13 gen/8GB/512GB, bontatlan gyári dokkolóval eladó!
- Tarr Béla A Curson Collection Blu-ray díszdoboz eladó! Új
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- ÚJ HP Omen 16 - 16,1" FHD 144Hz - i5 13420H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de ha igen, akkoris keveset. Nem bírom már úgy mint rég és bármikor szükség lehet autózni, nem úgy van, mint Jahnonaál, hogy napokra előre tudja, hogy nem fog autózni. Itt bármelyik gyerek lebtegedhet, kórház, akármi, egyik óráról a másikra. Oké, már asszony is el tud vezetni a fehérári kórházig, de ez csak az utóbbi fél évben elért teljesítmény, előtte nem volt ez így