Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Nekem eddig sem volt hangzavar, de ugye nagyon más korosztály

Engem főleg a korán kelés zavar (amivel nincs problémám ha biciklizni mennék vagy nyaralásra), meg az, hogy a firefox az ausztriában keresett túraútvonalakat állította vissza a "Restore session" gombra (lemerült a laptop). Egy hete ilyenkor oda a kereszthez másztunk felfelé (Standkopf, 2241 m).
-
Sipi-
őstag
És vissza a robotba
Kezdődik a suli, vége a szabadságnak, ébresztő szól 6:03-kor
-
Grillo
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Szerintem sem, kőzetgyapotok vannak, az meg ennyire nem vészes. Tavaly is használtam, meg a padláson is kell benne néha zapicskolni, de kibírható full beöltözés nélkül is.
Volt ma végül szaki, sógor ajánlotta, felhívhattam vasárnap. Ki is jött megnézni, hogy akkor majd a héten megoldja, de annyira egyszerű volt a dolog valójában, hogy egy fél óra alatt kész volt vele, pedig még 2-3 elfagyott cserepet is cserélt. 25k, de visszahívnám bármikor.
-
2-More, szerintem ezt valószínűleg tőled kérdezi ismerős:
milyen sportlövő klubokat ajánlana Budapesten, ahol nem fasz a csapat/vezetés és mennek gördülékenyen a dolgok?
éles fegyvert is akarna, de főleg magabiztosan használni megtanulni. -
npera
addikt
válasz
zetor2000
üzenetére
Volt rajtam póló, védőszemüveg, kesztyű és térdig érő barkácsnadrág. A munka felénél már durván viszketett az egész felsőtestem, a fejem és a nyakam.... A maradék törmelék szigetelést lezsákoltam.
Utána lezuhanyoztam, cuccok mentek mosóba. Aztán friss öltözetben elvittem a maradék törmeléket a visszaváltóba.
Most már nem viszketek.
-
-
Sipi-
őstag
Siófokon is dolgozó szakit tudnátok ajánlani, aki egy kiskapit vissza tudna rögzíteni. Az alsó "zsanér" kiszakadt a kerítésből, de nem ugyanezt a megoldást akarom továbbvinni, hanem kicsit átalakítani, mert így megint fel fogja nyomni az utcai fa gyökere pár év múlva.
Kellene fúrni biztos, kicsit hegeszteni lehet, gyökeret kiszedni, térkövet helyrerakni.
Most visszatámogattam, de ronda és a szentlélek tartja a helyén
Egy FB csoportban rákérdeztem, 2 percen belül jelentkezett egy "vasazós", még gondolkodom, hogy kell-e az nekem.
-
zetor2000
addikt
válasz
npera
üzenetére
Talán a párnafa a jó szó, ez lambéria / gipszkarton alá szokott kerülni, ehhez csavarozod a lambériát (ezt lehet sögelni is) / gipszkartont.
A gyapothoz nem árt rendesen beöltözni, még ha nagyon meleg is van, és a szerelés után egyből rendesen lezuhanyozni, úgy, hogy locsolod magadra a vizet fentről le.
Lehet, nem tőzeggyapotod van, hanem kőzetgyapot.
-
Sipi-
őstag
brimgások, használtok a biciklin első villogót?
Elgondolkoztam rajta, hogy kellene valami pici, de nappal észrevehető jelzés. Ma feleségem elé szemből jövő biciklit toló öreg fordult majdnem be, csak a kiabálásra figyelt fel. Lehet, hogy az ilyen a villogót sem venné észre, de talán. -
npera
addikt
Disney remélem megcsinálja....
-
npera
addikt
Ez rosszabb, mint a kiss cam....

-
npera
addikt
Ma a család minden próbálkozása ellenére (kellett venni zöld festéket lányomnak, halat asszonynak, sört nekem, ajándékot egy kissrácnak, akinek a bulijára a fiam megy holnap délután) sikerült elkezdeni a következő munkafázist a sufniban. Azt sem tudom minek hívják magyarul, de vékony léceket raktam fel 300 mm-ként a "plafonra", hogy tartsák a 170 mm vastag tőzeggyapot (?) szigetelést majd. Japán fűrésszel levágtam őket 3370 mm hosszúra, aztán egy kézzel fej felett tartva, másik kézzel a fúrógépet tartva, harmadik kézzel pedig a csavart tartva felcsavartam a gerendába őket. Volt asszem talán pont 10 db 3,5-méteres léc, pont elég lett.
Délelőtt voltam a fiamat vinni úszni is, azt el is felejtettem....
Holnap elkezdem betömködni a szigetelést, alighanem veszek fel szemüveget is, hogy ne legyen olyan piros a szemem, mint hegesztés után. A szigetelés tele van üvegszállal, a bőrt érintve beletörik a bőrbe a finom üvegszál is viszket, de nagyon durván. Szembe menve pedig durván begyullad az ember szeme. Ne kérdezzétek, hogy honnan tudom....
-
Grillo
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Szerintem meg tudnám csinálni is akár, de egyedül nem akarok hozzányúlni, meg ha mellényúlok, akkor a leeső cserép összetörhet tetőablakot, járólapot a szomszéd teraszán, stb. Van is cseréplécem, nem egy nagy kihívás, de ezt inkább rábíznám valakire, aki ezzel foglalkozik. Meg akkor már nézzen rá a szerkezetre, elég-e az egy köz cseréje, vagy akkor már inkább nagyobb részhez kéne hozzányúlni, hogy 2 hét múlva ne tartsunk ugyanitt.
De ja, azt nézem, nagy esőt már nem mond, akár a hétfő is ráér, sógornak van kipróbált szakija, lehet hogy majd őt megvárom. De ha vagy 15-en nem akarnak a barátaim lenni, vagy visszajelölés kérnek FBn, akkor egy sem.
Amúgy még csak az sem zavar, ha cigány, dolgozom én terepen elég sokkal, nem mondom, hogy ugyan az az arány köztük megbízható, meg kókler szempontból, de olyan nagy különbség lassan nincs.
-
Grillo
őstag
válasz
-NoVa-
üzenetére
Ja, elsőre azt hittem, a lábtérben volt ennyi víz.
Körbeírtam városi FB csopiban, hogy keresek szagembert, eddig pár hozéármándó írt csak vissza, hogy jönne rögvest, de még kivárok kicsit, most épp nem esik, meg talán sikerült igazítani a miskulancián annyit, hogy találjak valaki megnyugtatóbbat. Persze lehet az összes simán megoldaná ezt, csak én meg inkább olyat engednék be a házba, aki elől nem akarnék elfutni egy sötét sikátorba sem. -
-
Samott
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
En nem ismertem a csajt, de a Borival jol nyomta es a Fiukkal is ugyes volt: Fiúk x Sisi - Vadnyugati
Ugyanitt: #mithallgatszmost
-
nem vagyok Sisi rajongója, de ez menő volt.

-
-igu-
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
Veletlenul valaszkent kuldtem a hozzaszolasodra, de mindenkinek akartam mutatni.
Engem nem erint kozelrol, mert egyreszt nincs veteran autom, nem is ott elek, igy akkor tag se voltam/vagyok.
De ettol fuggetlenul a level tartalma vegtelenul szanalmas, elszomorito es duhito egyben. -
-szabi-
addikt
Ohh azt én is ismerem, Klaus az ifjú targoncás kalandjai.
Kötelező munkavédelmi oktatóvideó. -
Grillo
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Nem, de tudja, hogy a szakmában ennyit kap kezdőként. Máshol is.
Ha ez olyan 30%-kal magasabb lenne, akkor lenne szerintem reális, bár Budapesten albérlettel az is lófasz.
Van, aki egy év után rájött, hogy ebből nem nagyon van ugrálás felfelé (már lassan 4 éve nem emeltek), és közben elvégzett egy tartgoncajogsit, meg elmegy tartalékosnak, abból is jön valami pénz mellé. Vagy elmegy bárhova, mert éhenhalni lehet kevesebb munkával is. -
Grillo
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Ez a fegyverlakatos volt nem, írtad korábban. De az a hobbid, meg érdekel. De amúgy van egy szakmád, vagy legalábbis 8 munkahelyed. És emellé gondoltad.
ITt pályakezdő diplomásokról van szó, aki adott területen mennének tovább doktori képzésre, amivel a megpályázott munkahelyen semmivel nincsenek előbbre, a munkáltató szempontjából nem jelent előnyt, és már úgy jön felvételi interjúra, hogy bejelenti, hogy amúgy heti 40 órás állásra jelentkezik, de ebből 4-8-at had ne kelljen ledolgoznia. És nem tud semmi olyat mondani, amivel ezt ellensúlyozni tudná, nincs speciális szaktudása, tapasztalata nulla még az olyan dolgokban is, amit egyébként az elmúlt 5 évben illet volna megtanulnia akkor is, ha amúgy az egyetemi oktatásban épp leszarják.
Szóval nem az a baj, ha szeretne továbbtanulni, hanem az, hogy azt gondolja, ez neki akkor is jár, ha egyébként nincs semmi alapja erre.
Mert ha azzal jön, hogy szeretné ezt elvégezni, felére kivenne szabit, másik felére meg ha lehet, akkor előre ledolgozná, működhet-e?
És akkor másik 30 hülye meg dolgozzon helyette is úgy, hogy egyébként 5-8-10 év után is max bruttó 100-zal keres többet, mint a kezdő. Csak ő elviszi a fél céget a hátán... -
2-More
aktív tag
válasz
-NoVa-
üzenetére
Eleve lepkehálóval keresik a helyi Rheinmetallhoz az embert, akire bármilyen ehhez kapcsolódó feladatot rá lehet bízni, de ez kézifegyveresdi, itt kihalóban vannak a régi szakik, akik mellesleg olyanok, mint a lópokróc, a munkájuk meg sok esetben, khmm.....
Semmi mást nem akartam én sem, a faszom nem akarna gyártással kínlódni, jegyzem meg, van kis cseh meg szlovák manufaktúra, akik VIDÁMAN megélnek belőle, csak nálunk megy ez, hogy nem kell a kondért őrizni, mert a többi visszarántja.
Ott a Laugo, mikor kijött az Alien, ami tényleg egy ufó pisztoly, a limitált változatot, 500 darabot elvittek elővételbe az árusítés megkezdése utáni 15. percben. Úgy, hogy 7000 USD a pakk. Mondom 7. Mondom ezer. És az kinn is kurva nagy pénz ám, egy pisztolyra. -
2-More
aktív tag
válasz
blueboi69
üzenetére
Tipikusan az, hogy valami szándékoltan hogy NE működjön az országban, azaz, menjen el tőle a kedved, utáld meg, bele se kezdj. A sportlövészet ugyanez volt, ott is 80%ban CSAK negatív élményekkel gazdagodtam, 1-2 ember volt, aki tényleg olyan, hogy segített, nem hülyének nézett és/vagy le akart húzni, meg akart valamivel alázni. A lőszertöltés az 90% pozitív volt, ez a suli meg fegyvertechnikus képzés lett volna, mert hivatalosan te mint user, nem basztathatod a saját vasadat sem, bár amúgy törvény meg betű szerint nem tiltja, szóval érdekes felállás, viszont a 2 éves technikusi képzés SEM jogosít fel arra, hogy fődarabhoz nyúlj, ahhoz le KELL tenni a +1 évvel a gyártóit, amihez viszont, mivel fegyvergyártóvá válasz, szó szerint a valagadba is belenéznek, és ÚGYSEM kapod meg az engedélyt
Ami ilyen rendkívül komoly feladatokat takar, minthogy mondjuk kialakíts egy fegyvertokon egy szereléksín felfogatást, vagy egy irányzékot, vagy rávágj a cső végére egy menetet, vagy akár kikönnyítsd, felpolíroz egy zárat, vagy csinálj rá egy más irányba álló felhúzókart. -
blueboi69
őstag
válasz
2-More
üzenetére
" érdekelt, már régóta, 1 évet vártam a helyre mert évente 30 embert vesznek fel felnőttképzésre, rohadtul rétegszakma, de legalább nem hiány, megélni belőle nem lehet, és CSAK buktatói vannak. "
ha nem olvasom el, hogy ezt ki írta, akkoris tudtam volna, hogy rólad szól

-
2-More
aktív tag
válasz
zetor2000
üzenetére
Nagyon szerencsés esetben a Microsoft segít a serial ellenében, ha tudod igazolni, honnan van, ha nem, akkor ezeket nem lehet kiolvasni, hanem szét kell szedni, és le kell dumpolni a bios chipet magát, mert amig jelszavas, a gép nem fogja tudni megcsinálni.
https://www.badcaps.net/forum/troubleshooting-hardware-devices-and-electronics-theory/troubleshooting-laptops-tablets-and-mobile-devices/bios-requests-only/78340-surface-4-pro-bios-locked/page5
Itt van infó olyanoktól, akik már szoptak vele, én nem állnék neki.
-
2-More
aktív tag
válasz
Grillo
üzenetére
Jó, de ezeket az "esti" meg felnőttképzéses iskolákat is a faszom se érti. jó 3 éve visszaültem az iskolapadba egy egész napra, volt egy suli, ami érdekelt, már régóta, 1 évet vártam a helyre mert évente 30 embert vesznek fel felnőttképzésre, rohadtul rétegszakma, de legalább nem hiány, megélni belőle nem lehet, és CSAK buktatói vannak. Telefonon amit lehet, kiszedtem, amit lehet, oktatási anyagot is, majd lementem, ott is kérdeztem, majd beiratkoztam, és indult az első nap egyből. És OTT derült ki, hogy a havi egy alkalom amikor be kell menni, az nem ám beadandó, meg konzultáció, hanem úgy értendő, hogy az egy alkalom az HÁROM nap, és végig benn ülős. Kockás, vonalas füzetes, nincs digitális segédanyag, SEMMI, gyere be, jegyzetelj. Mindezt, Csongrádon. És nem, nem én voltam a hülye, mert kapásból nézett bánatos szemekkel rajtam kívül még 6-7 ember, akiknek cége, főállása van, aki (ahogy én is), 200+ kilóméterről járna. Mindezt úgy, hogy az alapképzés 2 év, de az nem jogosít fel SEMMIRE, ha a mélyére akarsz hatolni, urambocsá, dolgozni, akkor az plusz egy év. És csodálkoznak, hogy a faszom sem akar járni erre a szakra, hogy 50% feletti a lemorzsolódás, és a maradéknak a 10%a SEM kezd végül a szakmában dolgozni.
-
Grillo
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Nálam ma hárman voltak interjún, mert annyira szar a helyzet a szakmában, hogy még így is jönnenek ide is dolgozni a kezdők. De itt mindenki tudós akar lenni, doktori, meg kutatás, mi meg pont egy gyár vagyunk. Na mindegy. De kettő legalább úgy kérdezte, hogy ha jövőre arra gondolna hogy, akkor lehet-e róla beszélni. A harmadik csak benyögta, hogy akkor jönne 8 órában, ja de szerdánként neki órája van délután 4től, ami nem baj, csak 16.20ig tart a munkaidő, és az óra is Szegeden kezdődik akkor. Mondtam neki, hogy minden megoldható, de ezt úgy szoktuk, hogy aki már ezt kiérdemelte, az kap engedményeket, neki meg még elég szabadsága se lenne 26 évesen az évi 2x12 napra. Na mindegy, aki értelmes, meg gyakorlott, az meg ha vált, úgyis elmegy valami multihoz, mert ha már dolgozik, akkor legalább keressen is valamit.
-
zetor2000
addikt
válasz
2-More
üzenetére
Ha Windows van/volt rajta, akkor lehet, hogy a start menü, shift+kikapcs után oda jut, hogy a szervíz menüből beenged, de ez se biztos. Aztán lehet, hogy del / F2 / F10 / F12 a bűvös gomb, de lehet, hogy tényleg a szétszedés a legjárhatóbb.
Nekem egy Microsoft Surface Pro 4 táblagépem van, amibe nem jutok be, mert le van jelszavazva. Akitől vettem, váltig állítja, hogy de nincs jelszavazva, amikor küldtem neki a képernyőfotót, akkor meg azt mondta, hogy nem tudja a jelszót, sajnos.
Ez is szétszedős móka lenne, de ez elég szopolós szétszedni, így nem álltam még neki. Félek, hogy szétreped a kijelző... -
Jahno
veterán
válasz
eattila
üzenetére
Legalább történt valami. Délutános szakasz éppen itt bújócskázott, aztán kisebbik üvöltözik az asztal alól, hogy megtalálták a kincset. Riadólánc végigszaladt, és tényleg így volt csak már én is elfelejtettem, hogy múltkor mikor 8 éves lányok után lomiztam akkor nem fért be 2 fiók a kocsiba és besuhintottam az asztal alá, hogy majd talán itt felszívódik. Na, most megoldották. Gyöngy, gyűrűk, hajcsatok, egyéb szirszarok. Rögtön én lettem a nagy király :-D Felét elhordták a szülőknek, azok meg nem értették, azt hitték valami céges szervezés, jöttek fura fejjel és kaptam cserébe rajzokat. Legalább történt valami :-D
Az idősebb fúk nem értették, azok kaptak egy világháborús kisebb brit alakulatot egész jó felszereléssek. Aztán kitört a béke, lehet én is korán csukom a bótot.
-
2-More
aktív tag
napi szar, E16 Lenovo Thinkpad, nem lehet belépni a biosába. De semmivel. Se bootmenu, se semmi, se külső bill, se F1, se FN+F1, se hosszany nyomod hogy errorra fusson. Semmi. Szét kellett szedni, akku ki, CMOS elem leköt, és akkor beáll hibakódra az elején, ÉS tudsz biosba lépni. Agyrém.
-
Jahno
veterán
válasz
eattila
üzenetére
Nyílt nap van a cégnél, haversrác behozta a kölköket. Mondtam is, hogy jöhetnének sűrűbben mert ez jó indok arra, hogy mindenkivel kimenjek fagyizni :-D 5 évesnek mondtam, hogy csapjunk rá egy rumot is, de nem akarta, többi most itt rohangál visítozva a folyosón. Mondtam, hogy a szobába is bejöhetnek, felőlem rohangáljanak meg visítozzanak, legalább történik valami. Egyelőre nem értik a szitut :-D
-
Jahno
veterán
válasz
-igu-
üzenetére
Éppen falu csoportjában szenved valaki, hogy fekete vízű lett a tó és jajj. Na mondom mittomén, küldj valami képet. Küld, szép zöld algás. Na, ezért nem hiszünk el júzernek bemondásra már semmit sem :-D Nem hiba, állapot, majd elmúlik, Írja, hogy van felette árnyékoló, tele van növénnyel és 1-2 hete kivirágzott az alga. Na, 20. kérdés után kiderült, hogy pont 2 hete kapta le a vihar az árnyékolót, szóval nincs hiba, megsütötte a nap, heló, de valami egyensúly hiányzik, az majd meg lesz, természet az ilyen, csak legyen növény, némi árnyék, nem túl sok hal... Most torpozékol hogy de ez hülyeség és meg kell oldani és ne magyarázzuk, hogy türelem mert Ő élvezni akarja :-D Küldött még egy képet, állítása szerint tele van növénnyel:
Kinek mi a tele, jól elbújt minden de inkább sivárkopasz (ráadásul a koszostól is messze van, szóval a fejben lesz baj és másfajta kezelést kíván):
Tegnap meg ráadásul haverom kért volna kölcsön fotós cuccot, azt megoldottam volna csak elveszett a zajban és a káoszban, mindenki hirtelen lerohant a baromságaival és csak lestem ráadásul itt türelmetlenkedtek meg ez kell amaz kell, reggel 10re legyek Zalában fotózni de még nem biztos, délben Erzsébeten, hagyjatok már lógva rendesen nem mindig tudom merrefelé áll a fejem, de egy részének véget kellene vetni az biztos.
-
2-More
aktív tag
válasz
-igu-
üzenetére
ilyenekenk nem tudsz segíteni, ilyen droiddal tele van nálam is a padlás. ölöd bele az időt, az erőforrást, csak azért, hogy ne basszon ki önmagával, mert úgyis hozzád hozza a szarát majd, hogy nemmegy a nemmegy, de nem fogadja meg amit mondasz, hanem megveszik drágán a szart, és CSAK odahordja

-
-igu-
veterán
válasz
eattila
üzenetére
Kollegano a napokban emlitette, hogy kene neki uj mobiltelefon. Harom kriteriuma volt: legyen olcso, ne legyen tepsi, es tamogassa az 5G-t.
Gondoltam, korbenezek a szolgaltatoknal, hogy mit erdemes, de aztan megse nem kellett, mert mar aznap este irt, hogy megvan az uj vas. Sikerult olcson vennie egy nagy tepsit, ami csak 4G-s halozatot tud. Valoszinuleg tul olcsonak itelte az elado, igy akkor rasozott meg egy USB-C toltot is plusz 30eutoert, annak ellenere, hogy a keszulekhez USB A vegu kabel volt csomagolva (az most nem szamit, hogy van a fiokjaban C-C kabele is mas eszkoz okan).
Osszesen akkor a harom, sajat maga altal megadott kriteriumbol egynek se sikerult megfelelnie.
Jah, es mindezt ugy, hogy kozben szolgaltatot is valtott, mert itt talalt olcso keszuleket, es kapott jobb ajanlatot 5G-s elofizetesre, viszont a szamhordozas miatt 2 napig nem tudja hasznalni az uj keszuleket (ami meg mindig csak 4G-s lesz).Innen kezdve minek torjem magam, hogy barkinek segitsek/tanacsot adjak?
-
blueboi69
őstag
-
2-More
aktív tag
Napi (tegnapi) Tesla. Ugye említettem, hogy főnököm Model Y-jában beletört a gömbfej a bódéba tőben, ami a balos, motoros gáztelót tartja. Mondom, figyi, kiszedem a jobbost, megcseréljük, mert a jobbos fixes, a törött darabbal go autósbolt, de amúgy, 3-500 forint egy ilyen gömbfej. De, járjunk az egyenes úton. Tesla szervíz appba bejelent, mint a nagyok, fotó, leírás, ez történt, ez tört le, itt a törött darab, fekete-fehér a szitu. Kapott is időpontot 1 hétre, az a megfejtés, hogy látja a szervíz hol a verda, van viselkedésfigyelés, mikor dolgozol, odajön a szerelőember az autóhoz, remote kinyitja neki a központ a szervízjegy alapján, sentry mode be, és szerel. Valóság: Tegnap ki kellett vigye a verdát a 3kerből budaőrsre, ahol jött két mameluk (meg állt ott másik 10 autó is), hagyja ott, és megjen, ahogy és ahova akar. Mondja az embernek, az megvan, mi a gond? Ja nem. Hát, akkor jer, nézzed, mert lehet meg is várható, nem? Megnézik, jaaaa, náluk erre nincs alkatrész, de különben is, SZÍNRE KELL FÚJNI BAZD+ a gömfejet.
Hogy lássuk, nem beszélt hülyeséget, itt a link a gyári megfejtésből, ez a gányolás is megér egy misét:https://service.tesla.com/docs/ModelY/ServiceManual/en-us/GUID-261025FA-2F37-48A0-AB6B-F8C3AC372A8F.html
Amúgy de, faszságot beszélt, mert a gömbfejet, ami horganyzott/kadmiumozott/eleve rozsdamentes, ugyan mi a ferde faszért fújkálnád le színre, de még a talpát, azt értem, de ami bemegy a gázteló végén a faudi-fejbe, és zsírzott, ott azt minek is lefújni? hogy kopjon le a festék, szóródjon, szoruljon, majd, törjön el megint. Mindezt, megint mondom, egy nem egész 30 ezret futott, 2 éves, kvázi új autón, új konstrukción. Azaz, feleslegesen fotózol te, el sem olvassa senki, wtf, de azért kirángatnak dologidőben a halál faszára, egy mégegyszer, 1 eurós alkatrész miatt.
-
2-More
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Dolgoztam én is ilyen helyen, ahol az egyik csávó amúgy bűn ronda felesége szobáról szobára járt, míg az ember takonyrészegre itta magát. De ez nagycégeknél is alap, nekem is volt már olyan, hogy remotesupportolom az egyik élőlény gépét, azt' pingel a sarokban a Teams, hogy mikor fognak délután egymásnak esni és hol a kis kollegájával. Azt' most jött vissza szülésiről egy 1,5 éves gyerekkel
De volt itt olyan, hogy a regionális vezír dugogatta a helyi vezírt, majd szóltak neki, hogy nem kell helyi vezír ha te itt vagy, rúgd ki. Okkal van az, hogy házi nyúlra, pláne beosztottra nem a legokosabb dolog rámenni. -
zetor2000
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
Sokára lesz kész az egész, de megpróbálok képet lőni róla, ha kész.
Nekem is csoda lesz, ha elkészül... Olyan dolgok (csodák) is érkeznek, amiről nem is gondoltam volna, hogy felénk elérhető (úgy értem, a munkahelyem által, de hát na)...
M!ka (Yellowtec) 4 monitort tartó állvány, meg hozzá M!ka világítással bíró mikrofon állvány... elvileg ősz közepe-végére érkeznek... ezekért végtelen pénzt kérnek (~800K a monitor konzol, mire összelegózod... monitorok nélkül). -
-NoVa-
veterán
és #mitfogszhallgatni16óramúlva is lesz.
-
Jahno
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
A sötét az dark/shadow, de nem görbe lesz hanem sima csúszka.
Többibe majd belejössz, hogy mikor kell alexpó, mi a cél, mit lehet utómunkával kiigazítani.
Többit nem tudom, én elég hamar tanultam és bonyolítottam az ívet, vagy az idő szépíti meg a dolgot és úgyis végtelenségig lehet tanulni a megfejtést, aztán van egy haversrác akinek már 1+ éve van elég rendes cucca, de még bajok vannak a fényméréssel meg záridőkkel és szentháromsággal, szóval jó kérdés. Nem régen valaki azt mondta, hogy 2 évet szenvedett vele, másik ismerősök kb. ezt a szintet napok alatt megugrották, mert összeállt a fejükben.
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000
üzenetére
Én meg hétvégére kölcsön kértem Nautilustól a Tv computerét, oszt csak pislogtam, hogy USB-C ről kell tápolni, SD kártya van a kártyán, amin ott a HDMI kimenet is. Mellékesen jó fej volt, mert HDMI bemenetes cucc hiányban szenvedek és hozzám vágott egy TV-t is. Meglátjuk mire jutok vele.
-
zetor2000
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
Átlag munkahely...

Van egy rendezvényterem, ahol nekem képet-hangot mindent is kell produkálni (előadás kép és hanganyaga, projektor vetítés, rögzírtés stb...), mellé van egy "stúdió" helység, ott lesz némi átalakulás.
Amihez készült az ellőlapp, az BMD BiDi HDMI/SDI konverter. Még Micro USB-s.
Igazából nem tudom, mennyi fog kelleni, 12 kényelmesen elfér a rack előlapban 2U-n, de ennyi tuti nem fog kelleni.
A stúdióban van 2-3 cucc, aminek HDMI kijárata van, annak a jelét kell konvertálni SDIre, azt ha már rackbe szerelem a konvertereket, akkor legyen hely a zavartalan bővülésre.
Alapesetben HDMI->SDI a konverzió, de ha a konvertert megfordítom, akkor SDI->HDMI is lehet.Most ma mentem az előlapokért, még kell egy sín, ami a konvertereket tartja, az a héten tuti elkészül. Az alőlap kinn szárad az erkélyen, majdnem ugyanolyan színű, mint a konverter.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4564, 100% AKKSI
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch) (ELKELT)
- Bomba ár! Asus ZenBook UX433 - i7-10G I 16GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Najó nem, asszony itthon van.
Kezdődik a suli, vége a szabadságnak, ébresztő szól 6:03-kor