Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
addikt
Nova, még egy játék, amire nincs időm, de wishlistre megy azonnal. A Microprose logó jót jelent :wub:
-
Sipi-
őstag
válasz
-igu-
üzenetére
Lehet szögletes, az a legegyszerűbb. A történet csak annyi, hogy úgy tűnt meghalt a hálószobánkban a lámpa, csak halványan világított. Időm nem jutott szétszedni, gondoltam felesleges is, LED, ennyit bírt (6 évet). Viszont találtam neten féláron egy másikat. Elmentem, megvettem, csak annyi volt a baja, hogy kiállítási darab volt. Nem volt soha bekapcsolva, viszont a doboza nem volt már meg. Időközben a hálószobai lámpához nem nyúltam még mindig hozzá, de kipróbáltam nemrég és megint működik. Így a cseredarabot el kellene valahova raknom, mert már hetek óta kerülgetjük a nagyszobában. Valami dobozba bele kellene rakni és a tárolóban felrakni a polc tetejére.
De lehet, hogy fogok két olyan költözős dobozt, amit blueboi linkelt, levágom az egyik oldalukat és összerögzítem valahogy. -
Jahno
veterán
válasz
Sipi-
üzenetére
Két banános ládából összetákolod mert mindegy, hogy kerek-e a lámpa az szögletesbe is belefér. Az meg gondolom nem vigasztal, hogy nálunk a gyárban van kartonos tároló, ahonnan mindenki kiszolgálhatja magát, meg üzemeltetés is szívesen ad Apollo szerveres dobozokat, azok bírják is.
-
blueboi69
őstag
válasz
Sipi-
üzenetére
Neem, sztem tavaly nem voltunk sehol vagy nemtudom már, de Dobogókőn még sosem voltam, pont emiatt. Itt Pákozdon van bazinagy domb ahol lehet szánkózni, meg igazából Sukorón is, azt könnyebb megközelíteni autóval. Havas hegyes kirándulásra meg inkább Eplény környéke vagy itt helyben bármi
Bakony/Vértes ami közel van.
Ezért IS jó vidéken lakni
Én csütörtökön viszem az autót gumicserére. Piros szelepsapka meg úgyis koszos lesz, aztán nem látszik

-
Sipi-
őstag
Kellene nekem egy kb. 60 cm átmérőjű kartondoboz (kerek mennyezeti lámpát elrakni). Hol lehetne ilyet szerezni?
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69
üzenetére
Tavaly Ti is rápróbáltatok Dobogókőre, nem? Vagy rosszul emlékszem?
Nekünk eszünkbe sem jutott elindulni bármerre. Jah, de Decathlonban voltunk
Téligumit ma reggel kapott a Ceed. Ronda, festett piros szelepsapkákat raktak rá
Miért nem lehetett a normális feketét visszarakni azt nem tudom, hogy miért ilyen kukázott mocskot raktak rá. Sajnos csak otthon vettem észre. -
2-More
aktív tag
válasz
zetor2000
üzenetére
Én eddig is Wellereket nyúztam, ugye tömeggyártás nagyon nem számít, mert ember nem forraszt már nagy volumenben semmit kézi pákával 30 éve. Olyat, amihez forrólevegő+elszívás kéne, olyat nem varrok, meg vettem én is kínait, szép digit kijelzős, 90 wattosnak hazudják, mondanom sem kell, múltkor le kellett volna szedjek egy sima 8 lábú SMD soros epromot, harsogva röhögte ki a panel, felsrófoltam a kijelzője szerint 300ról 400ig a hőmérsékletet, azt leszámítva hogy lilára égette a forrfejet, szar nem történt, ugyanúgy ledermedt az ón kb azonnal, amit a régi 60as 230as Wellerem a 7es fejjel simán megugrott, úgyhogy, suxx, bekaphassa. Igaz, annyiba is került, asszem 3500 volt szállítással aliról, csipesszel, ennyiért egy wellerhez egy hegyet nem kapsz.
-
zetor2000
addikt
válasz
2-More
üzenetére
Nem rossz a Weller, de azt mondják, mára inkább egy Ersa az, ami fasza, és a felső kategória. Emellé be/feljöttek a kínai termékek is, mert igazából _ott_ forrasztanak, a világ többi részén nagy volumenű termelés már nem igazán jellemző.
Nekem egy 100000 éves Weller van, aminek a nyelét lecseréltem egy Puskás ISZ nyélre (ugyanaz a kék), a fűtőbetétet meg még tesóm cserélte, asszem az is Puskás lett.
A zsinór, a tartó és a hegy az Weller. Emellé lett egy Yihua forrasztóállomás (forró levegős és hagyományos páka+táp+mobiltöltő), van egy Hakko klón, aminek kéne táp, mert ~20voltos (ilyenem nincs), meg van egy Parkside, mert kaptam. Ezen felül akad egy orosz 50W-os, amivel kábé bádogozni lehet, olyan a hegy benne, és úgy is fűt. -
2-More
aktív tag
nahh, megyüvék vala a japán packett, track szerint odaadták fóton a mameluknak, az meg most hív hogy akkor itt van vele kalászon, csakhát ugye a vámról elfelejtkeztek értesíteni, így fizessem ki, de az ember meg ott áll a termináltorral. 22 ezer jenre ugyanennyi jómagyar forint lesz a sarc úgyfest.
-
a cyberduck ma igen sztahanovista stílusban nyomja.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Az a durva, hogy a városban ebből még semmi nem látszik.
Többieknek mondtam nézzenek rá nyugodtan a webkamerára is, tekerjenek bele,aztán vonják le a következtetést mire alkalmas a valami.

Azt nem tudom Normafánál a sípálya/kilátó felé menő sétányon késő éjjel lekapcsolják-e a világítást.
-
Jahno
veterán
-
Grillo
őstag
válasz
2-More
üzenetére
Nekem van 2 forrasztópisztolyom is, a szürke apámtól, a fekete apóstól. Csehszlovák vagy orosz, vagy mittomén. A szürkét sokat láttam apám kezében a 80-90es években, én szerintem vagy 2x használtam. Ezek szerintem engem már kiszolgálnak, hacsak nem történik valami csoda.
-
2-More
aktív tag
Elkezdem az évvégi herdálást, mert úgye nem úr ki nem pazarol, múlthéten vettem idegből labortápot, menetrögzítőt, ezüst paneljavítót, occiloszkópot, meg gyűlöletből egy Weller pákát, a régi kilehelte a lelkét, már 2x megjavítottam, de szerintem nyugdíjazom az öreget. Lassan a melegvizet is aliexpressről kell venni, főleg a Weller fájt nagyon.
-
Grillo
őstag

Na ez nem csak az állat riasztja, hanem Igut is.
-
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo
üzenetére
Tavaly sikerült, lehet idén is valami klasszikus esti Normafát lesek mikor már minden hülye eltűnt. Igazából valamennyire magasra kellene menni és érteni a meteorológiához, de ezt inkább ne én fejtsem meg. Emil is kitalálta, hogy mi lenne ha mennénk Hárshegyre az alagúthoz és "Mondjuk beülne oda a köd és abból jönne ki a gőzmozdony, az faszán tudna kinézni... pláne ha nem lógna bele sok egyéb gyökér akik szintén ezt a rossebet akarják megfotózni"
Ehhez még nem értek, hogy milyen hőfok, pára, hidegpárna, anticiklon de majd fogok valami jegyzetet és felszívom magam.
Ezt gyorsan fel is írom a helyeim közé, mert egyszer megnéztem és ha most nem emlegeted, akkor el is felejtem éppen hol jártam, de azért na amit haver elkövetett:

Annó itt mentem be az erdőbe, 1 autós jött utánam, pár emberrel találkoztam, aztán összességében béke, elég volt pár 100 métert kerülni: [link] Hasznos is volt, valami hasonlót meg kellene ütni. Már tudom, hogy mit szeretnék :-D
-
Grillo
őstag
válasz
Jahno
üzenetére
Viszketett nekem is, de egyrészt autó nélkül egyszerű a kérdés, másrészt meg torokgyulladás, a kórház elég volt most 1-2 évtizedre, nem megyek sehova. Meg hát egyértelmű volt, hogy mindenki azonnal hóba akar menni, és meg fog minden állni, mint a szög.
A kukát azért kivittem. -
Jahno
veterán
válasz
2-More
üzenetére
Még senki nem mert nekem havas képet küldeni, hogy de jó és ilyen kellene. Annak most előre készültem néhány ottani képpel, leírással, Börzsönyi mentők 1-2 linkjévrl. Feltéve ha értelmezi. Egy emelettel lentebb néztem egy jó helyet az erdőben, csak nehéz megsaccolni, hogy addig is elért-e az agyhalál, de gyanítom igen
-
2-More
aktív tag
Osztán ma reggel meg 4kor elrajtoltam, 4:25kor már a héven fagyoskodás, 4:50re a gyár1ben, 5:00kor már megameeting az indiánokkal, húzd ki, dugd be, konfigold át, teszt, kurvaanyja, 6:00ra megvolt a wan2 migráció, ledoksiztam amit kellett meg pár helyi szart elhegedültem, azt' fél hétkor már gyár2ben kubikoltam. Óriási ez a net-átállás, régen volt tcom meg invitech vonalunk, mert ne legyen 1 szolgáltatónál, de a technológia azonos, optikai. Aztán valaki megalakult, hogy ez nem jó, mert nem, fizettünk vmi 150 papírt per hó a 2x200 mega bérelt üzletiért, ebből lett verizon, amelyik úgy szolgáltat, hogy nincs is a magyar piacon, ergo átvette a meglévő Invitech vonalat, tcomot dobtuk, lett 1x200+1x200 tartalék, behúzattunk plusz 1 optikát de megint invitech, azaz azonos szolgáltatótól, azonos teknikával van két vonal. Ez indulóban volt 500 eur/hó, de később átvették a végponteszköz baszkodását is, a legutsó számla amit jóváhagytam az vmi 1400 euró/hó, erre már jajongtak, plusz, a szolgáltatás is szar, net meg eleve vicc ekkora irodában, úgy is, hogy alig lézengenek benne. Mindegy, most verizonról migrálunk orange-ra, de bazz az sincs itthon, szóval MEGINT invitech adja a vonalat, a végponteszközt, behúzattunk egy HARMADIK optikát, most ezt dugtam át mar reggel, és a másik kettő meglévő úgy lesz dobós, hogy egyet kirántottam már eleve, a másik helyett meg a Tcom húz egy mikróst

Tokesz-vonesz lesz az egész negyedévente valami 600 papír ezúttal forintban, én meg, a droid, 2 éve tépem a számat, hogy gyerekek, az RI redundáns 10 gigás vonalat adna 150 rongy/hóért, mi a faszt kínlódunk ezzel az otthoni netnek is sovány szarral? -
2-More
aktív tag
Hétvége margója: megérkezett a yóyidő Dobogókőre, ilyenkor asszony ötletbörzéje alapján fel KELL menni szánkázni. 11re értünk fel kb, már szarmageddon volt, 10 percig álltam a parkoló bejáratánál, már hering volt, aztán sztereóban levonult a két buzi allgrip vitarás a tükörjégen, minden fancy. Visszafele.......Dobogókő ugyi zsákfalu, kb párszáz lelkes, nagyja nem is állandó lakos, transzferforgalom nincs. Hogy annak mi zajlik le a fejében, aki az esztergomi lehajtónál beáll a sor végére 4795.nek, azt nem tudom, hálistennek akkor már lefele jöttem, de agyhalál.
-
zetor2000
addikt
Én ma elbontottam egy kocsma berendezését. Illetve segítettem, hogy kiürüljön.
A hely eléggé vidéki, kicsi település, a kocsma se nagyon nagy, a vendégkör se túl nagy, aki vitte a boltot, az nyugdíjba megy, a másikaknak meg van másik állás, ez inkább csak beugrós volt mindenkinek.
A helyet átveszi valami fiatal titán, aztán nem zár be, csak átalakul, és a régi tulaj kiárulta a dolgokat kvázi fillérekért.
Kaptunk ismerőssel meg a szembeszomszédjával közösen 4 polcos szekrényt (nem nagy csoda, bútorlapból vannak, de jó állapotúak), 2 salgó polcot, egy kombi hűtőt, alul fagyaszt, felül hűt (Gorenje), valami Samsung plazma TV-t (30kg), 2 irgalmatlan régi rádiósmagnót (kazettás), csomó kocsmai dekort, poharakat, korsókat, dísztárgyakat, terítőt, szalvétát, molinókat, megállítótáblákat, asztalokat, székeket...
2 kör volt, egy F Astra segítségével, ami után volt egy utánfutó, meg egy Mercedes duplakabinos platós izével, ami után az utánfutó megint után volt kötve.
A Mercedesen hátul kereket is kellett cserélni, mert defektes volt.Aztán ezt lepakolni is kellett... most fáradt vagyok, kicsit.
De lett egy "Járási Rendőrkapitányság" zománcozott táblám, még a régi, népköztársaságos címerrel. Meg némi ilyesmi retró csecse-becse.
-
NauTiLUS_HUN
tag
Karácsony előtt revampolom a lakást. Nagyfiam kinőtte a 160*80(?as) ágyát. Mivel a két kisebb galérián alszik még, ezért praktikusan a 190*90es fért el a helyére. Hétfőn kezdtem, minden kapkodás nélkül ma kész lett. És a helyére tetriszeztük az asszonnyal. Tetőléc, gyalult deszka, elfekvő lábnak való vastagabb 5*5 stafniból.
Az ágyrács 200*100as volt, ezt szétkaptam átszabtam és az asszonnyal újrafűztük. Jövő héten állópolc és egy falipolc jön.

Nyáron meg falfestés jön, de öt éves gyerekkel elég veszett fejsze nyelének tűnik még az... -
-szabi-
addikt
válasz
eattila
üzenetére
Enyém így nézett ki.
Rákeresel mit lehet ellene tenni mr ai egyből bedobja, hogy nem szabad bántani.
Meg ha sikerül befogni vigyük el messzebbre és engedjük szabadon.Persze kell hozzá a szomszédom is aki az utánfutójával a közös udvaron balf@szkodik.
-
Sipi-
őstag
válasz
npera
üzenetére
Vannak nagyon beteg emberek és versenyek. Most ment (van akinek még megy) az Athén-Spárta-Athén futva. 490 km
Még kocsival is sok. A leggyorsabb (egy nő) 66 óra alatt beért. 5 magyar indult. Köztük Bogár János is, aki 61 éves. Már volt amikor megcsinálta, de most kiszállt 220 km körül, mert 110 km-nél megharapta egy kutya és nem volt jól. -
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Elmebetegség határának legmélyebb tiszteletem, mikor olyan csúcsra mennek fel toronyiránt (és egymás után sokszor) aminek gyalog nehezen vágok neki a lankásabb vonalakon.
Néha volt olyan, hogy lefelé baktatok megdögölve, közben egy tájfutó szemből elsuhan mellettem, vagy kicsit pingvinezek, nézelődöm és 3 óra múlva megint szemből találkozunk, ami ugye azt jelenti, hogy átment valami lazább hegyen és meg is kerülte és...
Néha dumálunk az ilyen arcokkal meg rókán és kecskéken kívül sok mással össze lehet futni, bár én inkább az éjszakai vonalat szoktam erősíteni, az haladó szint.
Én meg ennyi után feladom, igaz Ők tudják mit akarnak, hol vannak és merre mennek. Én nem tudtam :-D

-
eattila
őstag
Sose jártam még így, de most hogy emlegettétek a nyestet, a dög este elrágta az ablakmosó csövét a motorházszigetelés alatt. Úgy örülök!
-
npera
addikt
válasz
Sipi-
üzenetére
Helyi "vasedényből" 3-bringás tartó. Vonóhorogra. Gondolom Thule ripoff :-)
-
npera
addikt
Ma ezzel is mókáztam. Asszony bringáját leadtam javítani, mert még garanciális.
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo
üzenetére
Tenyeres kilátó nincs messze, de nálam nehézségi foknak ez van felírva, szóval azért a mittomén "Felsőtold felől 1.8km az útvonal 132 méter a szintkülönbség, Hollókő felől 2.6km és 98méter a szintkülönbség. Ennek az útvonalnak az utolsó néhány száz métere erősen lejt."
Ellenőrizni kellene.
Ha van Ms fiókod, akkor meghívlak, eredeti terv nem ez volt, de bétatesztnek összeraktam ezekből egy SharePoint oldalt, aztán mire összeállt költözni is kellene egyszerűbb megoldás felé. Levente ért hozzá, úgyis utálja ha más kezében van az adat, ellenben az alap lista nézet és szerkesztés egyelőre bejött, meglátom mennyire használható vagy miképpen lehet vele tervezni, infót átadni:

-
Jahno
veterán
válasz
npera
üzenetére
Erre leesett a hó, lehet készülni a környéken mindenfélére. Kóspallagról jut eszembe, miközben valaki A Kört nyomta :-O

Én ma házból alig mentem ki, de majd egy "Dögölj mög ködös Börzsöny" téli ámokot futok valamerre. Mikor már Dobogókőnél elfogytak a turisták, mindenki kiszedtek az árokból. Az a szívás, hogy asszony sem örül ha ilyesmiknek egyedül rontok neki, viszont egyre nehezebb jó arc tettestársat keresni, mert szarrá kell szervezni a legegyszerűbb dolgot is, utána meg fejben mindenki megcsavarodik és folyamatosan csak rinyál meg a baj van mindenből is. Ha meg ilyenen idegeskedem az sem a legjobb. Ha nagyon lesz valami jeges erdő annak egyszerűbb részét is simán kivilágítanám lilarózsaszínre vagy nem tudom, de ötletnek jó lesz
Többi nagyszájú fotós az idei szezonban és főleg múlt hetekben annyira csak a hülyeséget és értetlenséget generálta, hogy nem tudom mi legyen. -
npera
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Ez jónak tűnik. A keretnélküli ajtó feelinges így kinyitva :wub:
Én készültem a Lekkerrel beszélgetésre csütörtökön, de a mechanic beteg lett. Majd jövő héten újra próbáljuk... Majd lesz valami.... Ez innen már csak jobb lehet.
Asszony bringáján a Tektro első fék elengedte az összes olajat menet közben. Akkor eszmélt rá, hogy nincs fék, amikor a sziget és a szárazföld közötti hídról gurult le és az első fék behúzásra csak beesett a kar a markolatig és semmi nem történt. Igazából a semmi nem történt nem teljesen igaz, mert telenyomta a féktárcsát, a betéteket és felnit olajjal....
Nem esett el, meg a kontrával meg is tudott állni. Szóval örülünk, Vincent.Ma vettem vonóhorogra rakható bringaszállítót. Lemostam asszony bringáját nagyon jól. Most szárad a sufniban. Holnap viszem szervizbe, mert még garanciális. Most mind a ketten lábbal járunk, mint a bogarak. Borzalom.
-
-NoVa-
veterán
válasz
npera
üzenetére
Az egyértelmű jelek :)
Vettem defektjavító trutymó sprayt meg egy Xiaomi akkus punepát a Subaruba, mert asszony nem fog emelővel, kerékkulccsal út szélen pótkereket rakni. Just in case.
Mentem reggel vele egy órát, biopiacos kör, közelebb áll az S60-hoz hangulatban, mint az mk3 Foresterhez, szóval pusztán a forgalomban gurulás is hangulatos vele, nem kell feltétlenül 4000 feletti fordulaton csúnya dolgokat művelni, mint a feketével. Az ott áll össze igazán.Holnap lemosom a 2. szett felnit, kedden megy rá a téli. Meg megcsinálom az ablakszigetelés alátámasztós tuningot, 100 felett sokat számít. A tükör szigetelése pontosan illeszkedik, a gumik rugalmasan puhák, elvileg már csak ennyi dolog van vele, meg rendszeresen tankolni.
-
npera
addikt
Nova, még nem is mondtam. Ma voltam fiammal úszótanfolyamon. Az öltözőben van 3 tus, meg egy zárt kabinos tus a szégyenlősöknek.
Az első kettő tusról hiányzott a hőfokszabályzó tekerő fogója. Az első tus jéghideg volt, a második forró, a harmadik működött. Két apuka ott pingvinelt, hogy ez így nem jó, de persze senki nem csinált semmit. Én letusoltam a fiamat, beadtam úszni, aztán kimentem a személyzethez és mondtam nekik, hogy melyik egység hibás is mit kell csinálni. Az egyik srác egyből jótt kombinált fogóval, mert felvázoltam az akciótervet neki. Először beállítjuk kellemes melegre a csapokat kombinált fogóval, aztán majd kicserélik a csapokat, amikor jön a karbantartó (in the arm holder!!!) ember.
Meg is csináltuk, és egyből éreztem, hogy egy jó Leatherman kellett volna ide....
Úszás után beraktam a fiamat a szaunába a szokásos 10 perces keménytojásos főzésre, aztán közben elmentem csurrantani, hogy deployment ready legyek mire megfőttek a gyerekek. Ott észleltem, hogy laza volt a kereszthornyos csavar a WC-ajtó zárjában. Most még a kis furvinyek kulcstartós szerszám sem volt nálam, mert az egész kulccsomót otthon hagytam (Yale zárat ki lehet nyitni pinnel). Szóval meg sem tudtam húzni. Milyen jó lett volna egy jó Leatherman, ugye-ugye?
Kezdem magam teljesen meztelennek érezni egy multitool nélkül
-
npera
addikt
No Photoshop has been harmed during the making of this meme....
-
-NoVa-
veterán
válasz
npera
üzenetére
Ójajj, veszélyes pontja az életnek, amikor hirtelen egy Apos x Geshelli Merlin DAC + Gremlin erősítő páros kerülhet az asztalodra.
Meg egy Svéd, pofásra kitalált félig-meddig open source 3D nyomtatott komponensekből építkező forrasztóállomás is.
Aztán hosszas elnézegetés után lehet töredék áron kompromisszumot kötni.
-
-igu-
veterán
#mithallgatszmost
-
npera
addikt
-
npera
addikt
Óóóó... A jó kis SMSL fejhallgatóerősítőm lehet feladta a küzdelmet. Nincs hang se fejhallgatóban, se erősítőn át a hangszórókba. A kábeleket megnéztem, optikai kábel be van dugva (azon kereszül jön a hang).
Output megfelelő, nem ugrott át HDMI-re a monitorra. Mixerben látszik, hogy küldi a hangot a rendszer.
Újraindítottam a gépet, úgy sem jön hang.
Bedugom kábelen keresztül a Qudelix erősítőt, akkor azonnal van hang.
Na, akkor nézhetek új SMSL cuccot, ami DAC, fejlhallgató erősítő és tud hajtani line out hangszórót is....
-
-szabi-
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Ezt a palackos dolgot én is olvastam.
Vettem egy Gardigo riasztót.
Illetve úgy döntöttem használom a garázst mert oda reményeim szerint be tud bemenni.
Ezért volt egy beszélgetésem a szomszéddal, ha emlékeztek ő az aki fél éve letolatott.
Mondtam csináljon valamit az utánfutójával mert szeretnék beférni a garázsomba.
Erre odébb tolta egy méterrel, mintha azzal előrébb lennék.
Tegnap már nem szóltam fogtam és odébb toltam az utánfutóját, hogy be tudjak állni.
Mondtam neki rakja be a garázsába, de ugye az tele mindennel is, igazi lomis és nem tudja ezért itt kerülgetjük az utánfutóját.
Néhány emberrel igen megerőltető jóban lenni. -
npera
addikt
Találtam egy igen jó watch face-t. Ez tök jól olvasható és látom szemüveg nélkül a kis számokat is, juhé!
A 22 mm-es szíj teljesen jól működik átmeneti üzemben, amíg ki nem jön a hozzá való 24 mm-es szíj is. Ez a nylon nagyon bejön, a szilikon picit furcsa viselet nekem.Az akksi durván fogy, már csak 71% van kábé 1 hét használat után....
-
-NoVa-
veterán
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
blueboi69
üzenetére
ugyebar 360 fok a kerek fordulata, 0foknal vesszuk az operatori oldal feloli "6 oratol" nezve (CCW iranyban forog), kb 4 oranal a fuvocso a szerszam tetejen, amikor letomit, 57foknal indul az elofujas, 75foknal kozbenso, 84foknal a fofuvas a jelenlegi palacknal (2.25CC megy XMAS cimkevel)
Azaz amire a kerek kozeprol szamolva a 0foktol 1/4-t elfordul mar keszen van igazabol a palack, pedig nem is kozepen rakja bele sem, hanem 5 oranal, utana meg zarodik a szerszam, meg reteszelodik meg mar jon le a fuvocso is
Ezekkel nem tudunk allitani semmit, ezt kenyszerpalyak mozgatjak, egzakt szog ertekek sincsenek ra megadva valojaban, szoval csak szelepkivezerlesi pontokat tudom allitaniA 90fok utan csak huti a szerszamnegativ falon (amiben megy a hutoviz) meg tovabb forgas kozben 2 lepcsoben visszanyeri a nagynyomasu levegot fovuvas es kozbenso fuvas koreibe, es lepufogja a tobbit 260foktol
(Ezt a regiek is csinaltak, de csak 2 lepcsos volt fujas es 1 lepcsos a visszanyeres)
meg nyilvan nem 359 foknal nyilik ki, hanem operator felol nezve "kozepen" teljesen nyitva fordul at a szerszamitt mar szervomotor visz minden tengelyt, nyomatekot aramfelvetelt hofokot nez rajuk, minden tengely az elozo kerekhez szinkronizalja magat
pl karbinal ki lehet oldani a feket (szinkronizaciot), es azt az egy tengelyt siman kezzel tudod forgatni ugy, hogy tobbi all
aztan visszakapcsolva, amikor elinditod akkor befordul vagy balra vagy jobbra az elozo tengelyhez szinkronba es utana kezd forogni az osszes egyuttmeg itt a nyujtast is mar linealis motor viszi, aminek a sebessege profilozhato, de 1 sebesseggel megy lefele, nem csurjuk-csavarjuk
a regieken ez pneumatikus volt, egy fix szogben allo kenyszerpalyaval es egy adott sebessegsavra volt kitalalva a szoge, mert a nyujtas sebessege a kenyszerpalya szogenek a cosinus-a.
Ott megkapta a kivezerlest a szelepe es nyomta lefele a munkahenger a nyujtast a palya szogen lefutva es felutkozott egy ponton (csillapitva), mert az nem tudott megallni amugy mashogy (kulonbozo magassagu utkozok vannak a mas-mas urmerethez)Az ujnal meg azt irok be amit akarok kb, 1.4m/s-l hasznaljuk, de 3.5m/s a felso limitje, szoval 40%-s mechanikai terhelesen megy.
Meg szerszamcsere utan azzal kezd, hogy 2x lassan korbe fordul es bekalibralja a nyujtasokat megrintve a talp belsejet (a nyomatekra erzekeli hol van a zero) es ahhoz kepest 2.5mm-l all meg menet kozben (vagy ami be van allitva)
ezt nem lehet kihagyni veletlenul sem, ahogy szerszamcsere uzemmodba kerul vagy recept attoltodik ez mindig lefut.A szerszamokat is egy robot csereli egyben a ket fel+talpot berakja, es levego viz gyorscsatikkal ra.
van egy csomo 24 feszkes szerszamkazetta, azt beltoljuk be, a szerszamm tetej van egy RFID chip, csere elott van egy beolvasasi folyamat akkor minden poziciot leolvas, az ureset is, es latja hanyas szerszam hol van a kazettaban, meg ez szerszam az-e egyatalan ami kene. Cserekor sorban szedi ki oket scanneles alapjan, tok midn1 hol vannak.
OK az elso scan alkalmaval mindegyiknek a helyen kell lennie, akkor tanulja fel a RFID chipeket es kapja meg a helyes sorszamot hozza, azert kell akkor a "jo" helyen lennie. Utana mar lehet akarhol.
Ha scan utan kinyitod az robotajtot barmiert, akkor eldobja a beolvasott scan-t es ujra kell csinaltatni, mert ugy veszi hogy kicserelted a kazettat vagy abban egy szerszamot. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Sipi-
üzenetére
Nem mindegyiket mi gyartjuk am...
Itt egy kep, 30% vs 100%

Ez ugyanaz az u.n. "30"-s eloforma, a szama latszik is a nyakaban
A tomege 19.9g, ami igy mar a 20g-s "lelektani" hatar alatt van
Ez nagyon regen 28-26-24-22.7g volt, lepcsozetesen csokkent a tomege.
A 24 es a 22.7g kozott a u.n shorty cap modositas volt, amikor a csavarzarat 1 menettel kevesebbet kell letekerni.
Fujas elott amikor meg tobb mm vastag a fala akkor layerek miatt ennyire sotetnek latszik.
Aztan felfujva a falvastagsag 0.28-0.3mm koruli lesz, de a galler feletti menetes resz nem valtozik mar akkor
Attol sotetebb, hogy hokezelve van az anyag es ugy daraljak le ilyen resin-nek, de dragabbabb is mint az uj resin.
meg ez nagyon sok helyrol szamrazo resin, mindegyikben vannak ilyen-olyan adalekok meg katalizatorok.
Ha szuz resinbol keszul is lehet kulonbseg, pl egy dobozba belenezel es tomegesen latod, akkor vmelyik dobozban szurkes, masik kekes vmelyik feheres szinu.
De ha 1-1 db-t nezel akkor nem feltuno. -
Sipi-
őstag
válasz
hobizoli
üzenetére
Igen, azok. Több karton kólát szoktam egyszerre venni, azok még nem ilyenek voltak. De igen, már pár hete/hónapja feltűnt. Fiam is erre tippelt, hogy biztos több benne az újrahasznosított.
De attól, hogy újrahasznosított miért lesz más a színe? A visszaváltott színes palackok miatt? -
2-More
aktív tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Nem jellemző, bár amúgy a swiften VAN a ködlámpa melett kivágás, de az is ilyen minek, nem fogsz az életben annyival menni, hogy elmelegedjen, és ha igen, nem lesz hozzá úgysem menetszeled mert nem attól melegedett el.
Új kuvik meg egy műanyag rémálom, annyi temus giccsből ami rajta van, már autót is lehetett volna építeni. Pischa meg egy fasz eleve.
valszeg ott is az a baj, hogy rá van baszva a turbóra a vízhűtés termosztát nélkül, ami ha csavarod a bajszát, csak főzi a motort de alig hűt, cserébe nincs rendes olajhűtés mert minek mikor ott a víz azt' megspóroltunk a 27-28 millás autón százezer forint vastagon számolt termosztátos hűtőradiátort meg 1,5 méter tefloncsövet. -
Jahno
veterán
Melyikötök jártas nagyon vidéki dolgkban? Ilyen helyet keresek. Akarom, most! "magyar falusi építészet jellegzetes elemeir – vályogházak, nádtetők, tornácok, templomok vagy egyéb épített értékek, amelyek a népi kultúra részét képzik."
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Gaming notebook topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Linux kezdőknek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Renault, Dacia topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Formula-1
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Miért nem lehetett a normális feketét visszarakni azt nem tudom, hogy miért ilyen kukázott mocskot raktak rá. Sajnos csak otthon vettem észre.

ilyenkor borítékolható a gigabroki ott, nemhiszem, hogy máshol nem lehet szánkózni

Rákeresel mit lehet ellene tenni mr ai egyből bedobja, hogy nem szabad bántani.
Még kocsival is sok. A leggyorsabb (egy nő) 66 óra alatt beért. 5 magyar indult. Köztük Bogár János is, aki 61 éves. Már volt amikor megcsinálta, de most kiszállt 220 km körül, mert 110 km-nél megharapta egy kutya és nem volt jól.

Többi nagyszájú fotós az idei szezonban és főleg múlt hetekben annyira csak a hülyeséget és értetlenséget generálta, hogy nem tudom mi legyen.