Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Samott
addikt
válasz
qnadam
üzenetére
Touchscreenjuk van. Vicces reszlet, bar a szojuz tokeletesen tud automatikusan dokkolni, szinte mindig manualis vezerlessel dokkolnak, mert azert bonuszpenzt kap az urhajos. A keleteuropaiak az urben is keleteuropaiak.

A kepen meg ha jol emlekszem a Nasa vezetoje van, a shownak ezt a reszet szerintem ok csinaltak.
-
Jahno
veterán
Nem is tudom rá bírnának-e venni ilyenre vagy mi hasznom lenne. Főleg edzőkkel szemben.
Kiskölkökkel még talán, de sajátjaim tuti elvernének a meccs végén, hogy mit bénáztam a kapuban.
Talán annyi, hogy ha jönne a vérköcsög Sanyika aki felrúg mindenkit és belerohan a másikba, akkor azt megpróbálnám helyrerakni oszt akkor 1 hétig Xbox nélküli szobafogság és csaktökfőzeléket zabálhat semmi mást.
-
nna. spacex ügyesen felszállt, első fokozat még ügyesebben visszatért, én meg őszintén csodálkozom, hogy egy olyan cég, ami ilyen szintű dolgokat tud megvalósítani, hogy engedhet ki ilyen minőségű dolgot nézők százezrei elé.
és ha már mondták, hogy van ilyen, kipróbáltam az iss dokk szimulátort. jelentem, összetörtem az űrhajót is meg az űrállomást is a picsába. remélem a valóságban nem egérrel kattintgatnak a képernyőn

-
npera
addikt
Ma voltam focizni. Én...

A fociedzők találkozójára mentem el, volt 2x30 perc foci. Sosem tudtam focizni, ezt mondtam is nekik előre, de szerintem nem értették meg hogy mennyire nem tudok.
Javasoltam, hogy a legkisebb kárt akkor csinálom, ha én leszek a kapus vagy esetleg egyből megyek zöldséget vágni a grillezéshez.
Beálltam a kapuba, kaptam kesztyűt. A srácok eléggé tudtak focizni, olyan erővel rúgták a labdát, hogy néha nem is láttam a labdát. 3x rúgták belém, akkor csak lepattant. Egyik alkalommal mellkas középen jött és pont a közelben volt a kezem, így kitárt tenyérrel hárítottam. Nem is lett gól, de utána eléggé érződött a bal mutatóujjam. Mostanra elég jól be is vérzett, valami elpattant belül. Hajlítani tudom kábé 90 fokig, utána már annyira fáj, hogy nincs kedvem.
Kentem rá sportkrémet és várom a csodát. Ha hétfőn is nagyon szar lesz, akkor megyek orvoshoz vele.
4 gólt rúgtak nekem, ebből 3 alkalommal érintettem a labdát, de ettől függetlenül bement. Úgy éreztem magam, mint egy teknős egy nyulaknak rendezett futóversenyen.
A második félidő kábé harmadától a csapatot irányító csóka mondta, hogy elfáradt, ezért beáll ő a kapuba és legyen én csatár vagy hátvéd. Na, ez kábé olyan volt, mint a tevének a tű fokán átmenni....
Elkezdtem rohangálni és próbáltam blokkolni a többiek passzait és támadásait. Mivel nem tudom focizni, ezért simán átrúgták a labdát a lábaim között (eléggé kalibrálja az egót lefelé), vagy csak körbefordultak és elfutottak mellettem. Asszem 3 alkalommal sikerült blokkolnom a csatárjukat, egyszer összes is ütköztem vele. Akkor aggódtam is, hogy baja lesz, mert jóval kisebb volt nálam. De szerencsésen esett.
A lényeg az, hogy nem rúgtam fel senkit, emiatt nagyon aggódtam. Vélhetően jóval hatékonyabb lettem volna, ha "rámegyek" a csatárokra, de az utolsó méteren inkább fékeztem ne legyen baj.
Utána grilleztünk egy jót, meg beszélgettünk. A Nap hét ágra sütött, le is égtem rendesen.
Focizni szerintem sosem tanulok már meg, de a kisgyerekeket tudom tanítani egyszerű gyakorlatokra, az megy egész jól. Kíváncsi vagyok, hogy holnap mit szólnak majd a srácok edzésen, 3 kissrác nézte a meccset. Lehet, hogy értékelték, hogy legalább megpróbáltam. Vagy az is lehet, hogy holnap beszólnak, de dulván.....

-
ncc1701
veterán
Még 2h40 perc, és csórikámékat már kötik befele. Mi van, ha valamelyikre rájön a szapora?

-
FőDudu
veterán
Medence kesz. Bekotottem a szivattyut es a homokszurot is. Delutan negy ota toltodik, szerintem harmadaig lehet. Szoval meg 4-5 ora es tele is lesz.
Nagy meleg nincs, de legalabb alulrol nem tud hulni ;)
Mondjuk ranezeste egyel nagyobb befert volna de akkor tenyleg kozel lenne a falhoz es a spalettat nem lehetne hasznalni....
Az meg kell, gyerekek erosen frocskolik a vizet...
-
Gabibácsi
őstag
Na, kidzsakuzziztam magam, most megyünk a Mátrába sétáln
-
JonesC
tag
válasz
ncc1701
üzenetére
Nekem ez mindennapi használósnak nem kellene.
Amúgy nem is az, hogy fáj a fogyasztás, csak ésszerűtlen, az sokkal inkább zavarna
Nincs baj azzal, hogy ilyen is van, de mindennapi használatra, tömegeknek szerintem sokkal jobb megoldás a turbós kisebb motor. Meg a gyártók szerint is.
Amúgy nem szoktak bunkónak nézni se asszem :) -
ncc1701
veterán
válasz
JonesC
üzenetére
Megbízhatóság. Meg ugye itt a nagy ccm. Aki nem érti, annak hiába magyarázza az ember, de ezerszer egy ilyet vennék, mint egy 5-ös bömöst, vagy egy mercit, audit. Ha fáj a fogyasztás, akkor meg vennék egy swiftet mellé.
Gyömrőn van egy pont ugyanilyen, mint a videóban, csak military zöld. Odabaszós a cucc, ebben tuti nem néznek buzinak. De bunkónak sem, mint a fenti 3 márka esetén.
-
ncc1701
veterán
Nem tökéletes. Kapáásból casco kell rá, mert az elején van az összes hűtő, és a lámpák is horror drágák, azaz ha az elejét megtörik, akkor ténylegesen GTK. Kormánynál valami elektronika szokott meghalni, kb 100e a csere.
Konditeremben egy autókkal foglalkozó srácnak van amperája, nem szidja. Gyakorlatilag elektromos üzemben használja melóba járásra, balcsira meg ugye benzin.
Egy próbát megér, amennyit jársz, 2-3 naponta elég lenne töltened, és a benzin mocc miatt messze is elindulhatnál vele, méretre meg ugye nagyobb, mint a jelenlegi, de legalábbis kategóriában ugyanaz. -
-NoVa-
veterán

-
WiZARD
veterán
Csütörtökön megszületett Emili, 3400g/54cm. Mindenki jól van

-
FőDudu
veterán
válasz
JonesC
üzenetére
Mert a rovid varosi utakon sosem melegszik be?
Akkor meg mar ne legyen benne mondjuk turbo...
Es marad a nagyobb motor mint lehetoseg, de az meg lassan nem letezik.Kell az a hibrid/elektromos.
Tenyleg: hibridben van turbo? Gondolom nem mindegyik atkinson ciklusos.Aztan lehet ramegyegyek egy Prius+-ra. Az bevalt, meretben is jo (szeretem a kombi format), felszereltsegben is akad eleg jo beloluk.
-
FőDudu
veterán
Ilyen szendvics szerkezetnel en ramennek az emlitett motor forgoreszrol letekert rezhuzalos megoldasra. Az jol szigetelt, nincs muanyag kopeny, megfeleloen merev es meretre formazhato (hajlithato) a beforrasztas elott.
Lehet belevagok valami hasonloba, nekem kihivas a forrasztgatas, gyereknek meg jo lesz a dron.
Tello-t eleg sokat hasznalja, heti tobbszor kirepuli mind a 3 akkujat.
-
FőDudu
veterán
válasz
eattila
üzenetére
En a medencet akarom befejezni.
Leraktam az EPS lemezt szerdan, kb 90% kesz.
Csak az iveket kell levagni.Aztan csutortokon es penteken is volt eso
Szoval a takaro folian all a viz.
Nem baj, kihuzom a napra, befejezem az EPS-es munkat, aztan vissza az alatet folia, ra a medence, kis viz bele, szivattyu bekotes, finito. -
npera
addikt
Svédország jobban teljesít mindenkinél

Szerintem ez nem a legdicsőségesebb statisztika, de majd kimagyarázzák...
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000
üzenetére
Ez túl modern, újhullámos kamucucc lesz. Másrészt nekem is másra kellett, mint amire most sokan gondolnak, hogy esetleg jó a hangja. Ez nem hifi, csak strapabíró és legenda.
Egyszer ha nyugger leszek és megérem, akkor elkunyerálom haver szettjét, aztán csapunk valami igazi retró házibanzájt, LPről Boniemmeset és kész is
Csak qnadam múltkor nem vette meg a PAR lámpákat, szóval azt még nem tudom kitől lehet tarhálni.
cikkfordítók baze...
u.i.: "Az SL-1210GAE mozgó mágneses JT-1210 patronnal rendelkezik, amelyen egy Technics és Nagaoka mérnökökből álló csapat végzett egyedi hangolást."
-
npera
addikt
válasz
FőDudu
üzenetére
Itt leginkább az szabja meg a kábelek hosszát, hogy hova sikerül bepasszírozni az alkatrészeket. Többnyire két karbon lap közé megy minden és a koncepciótól függően valami "torony" van vagy esetleg 2 db laposabb torony.
Az én 5"-os gépemben van egy teljesítményt elosztó lapka, a felett pedig a flight controller. És arra kapcsolódik a kamera, a csipogó, a VTX és az RX. Meg a 4 db inverter. És az akksi. És a VTX előtt van egy DC-DC.
Van ami zavarni tudja a másikat, azt nem rakod egymásra. És van ami az antenna miatt valahol "kíván" lenni. Aztán a kábelek ehhez kell idomuljanak. Az 5"-os gépben van egy szalagkábel az FC és a PDB között.
A 3"-os gépben nincsen PDB, ott van 4:1-ben inverter. És arra merev pinekkel kapcsolódik az FC. Ott viszont a váz is jó pici.
Most jönnek az alkatrészek a 2,5"-os géphez. Ott egy 7. generációs torony lesz, amiben még a VTX is benne van, az 3-emeletes torony.
Ezen pirinyó padok vannak. Viszont nem kell olyan sok kábel ide-oda közöttük.

Itt a torony felett csak az RX kell elférjen.

-
zetor2000
addikt
Gabibácsi keresett lemezjátszót nemrég.
Na, van egy, amit merek ajánlani...
Ez egy remek termék, limitált, az ára csak nőni fog, de gyorsnak kell lenni, mert kapós a cuccos. Sajnos nem olcsó, de ez fullos, out-of-the-box. -
zetor2000
addikt
válasz
FőDudu
üzenetére
De van... most nézegettem a Nordost szarjait, mert tegnap ismi erősíőjét buzeráltuk. Nos, van a Nordost cégnek valami hangszedő vezetéke, aranynál is drágábban
Ez az a cég, ahol 3 méter tápkábel 10 milla.Haver lehívott a garázsba, hogy nézzük meg az erősítőt / hangfalat, mert nem szól csak az egyik oldal. Kiderült, hogy a PCje és a végfok bemenete közt egy szerencsétlen toldott kábel volt. Na, az kábé nem jó. Előszedett egy vatta új kábelt. Azzal se szól, csak az egyik hangfal.
Másik bemenet... ott sem. Megint másik bemenet... ott jó! Aztán sose többet. A gyári. új vezeték kaputt.
Hoztam egy másikat, ő meg egy multimétert, kimértük az eredeti vezetéket, tényleg nem jó. Enyémmel megy minden bemeneten. Végül összelegóztunk egy megfelelő inzert kábelt, most azt használja. Akkor mondtam neki, hogy most vehet sok pénzért ilyen hangfal kábelt. -
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa-
üzenetére
Pedig az is van egesz kicsi awg-ben is.
De ehhez ti jobban ertetek.En anno modellauto motorbol letekert vekony (szerintem lakkozott) huzallal is dolgoztam, annal jobb tomegu cucc kb nincs is. Jol megvalasztva eleg merev es tart is. Zarlat kizarhato, csak jol kell legepitkezni.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Mivel itt 2-3-4-5 er megy egyik panelrol a masikra en akar szalagkabelt is hasznalnek. Mint a floppy kabel.
Azt megfelelo szamu erre bontva a bekotest felirva el se lehet teveszteni. Az ereket megfelelo mereture vagva szep es biztos kabelezest lehet kesziteni.
Nem tudom itt mennyire cel a szel altali atjarhatosag azaz a hutes, max az szolhat a lapos szalagkabel ellen, hogy arnyekolhat.
-
FőDudu
veterán
Ahogy mar mondtam, a furattal rendelkezo reszeken alulrol dugod at, felul forrasztasz. Igy a kabel nincs utban, siman hozzafersz az osszes forrszemhez.
Kabel nem huzza a forrszemet. Atlathato, egyszeru.Beforraszthatod az osszes kabelt a fopanelba egyszerre, szinkodolva. Aztan a szines sundisznobol a panelt a helyere csavarozva vagod meretre a drotokat a tobbi panel bekotesekor.
Ha elszurod, meg az onszivo csore is odafer, vagy az onszivo sodrat.
-
npera
addikt
válasz
zetor2000
üzenetére
Most fürdetés után meg tudtam nézni a videót is.
Az elvet értem, de ez sajnos nem értelmezhető számomra. Nálam leginkább nagyon vékony szilikonos drótokat kell igen pici padokra forrasztani, amik közel vannak egymáshoz.
Mondjuk egy ilyen sémát nézz meg. A lapka mérete 30x30 mm.

A másik lehetőség, hogy akksik DC-kábelére kell új csatlakozó. Vagy a quad flight controller vagy esetleg power distribution board lapjára nagyobb áramot átvivő kábel. Adott esetben AWG14 vagy 18 vagy vékonyabb. Mérettől függ.
A töltőhöz forrasztottam most "sok" csatlakozót is. A banándugóstól kezdve az XT60 és XT30, valamint JST csatlakozókon át többfélét.
Nem vagyok egy nagy májer a forrasztásban, de igyekszem a fontosabb elveket betartani. Eddig leginkább azt ismertem fel akadálynak, hogy ahogy FőDudu is mondta a hőátadás volt csapnivaló. Valamint nem mindig sikerül elég jól időzíteni a két oldal felmelegedését egy időre. És vélhetően gyakran teszek túl sok ónt a padokra.
Igyekszem fejlődni, meglátjuk mire jutok.
-
npera
addikt
Wizard, ez izgalmas. Új VW SUV

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- OLED monitor topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA® driverek topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Steelseries Arctis Gamebuds (Playstation) Gamer vezeték nélküli fülhallgató
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)