- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15423 üzenetére
Ö...valamit nem jól csinálok...
Ez miért nem működik úgy ahogy kellene? Az első és második ComboBox tökéletes, de a harmadik valamiért csak a Sheets("Adattábla").Range("C2 : C6").Value dolgozik hiába változik a ComboBox2 tartalmaPrivate Sub ComboBox1_AfterUpdate()
ComboBox2.Text = ""
If ComboBox1.Text = "ZK7" Then
ComboBox2.List = Sheets("Adattábla").Range("B2:B5").Value
ElseIf ComboBox1.Text = "ZK6" Then
ComboBox2.List = Sheets("Adattábla").Range("B8:B11").Value
End If
End Sub
Private Sub ComboBox2_AfterUpdate()
ComboBox3.Text = ""
If ComboBox2.Text = "GE Gen2" Then
ComboBox3.List = Sheets("Adattábla").Range("C2:C6").Value
ElseIf ComboBox2.Text = "GE Gen3" Then
ComboBox3.List = Sheets("Adattábla").Range("C7:C12").Value
End If
End Sub -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15423 üzenetére
Szia Delila! Nagyon köszönöm a válaszod. Simán elsőre megértettem.
Arra van lehetőség, hogy ha a ComboBox1 adatát Gyümölcs-ről Autó-ra váltom (az aktuális választás CB1: Gyümölcs CB2: Alma volt) akkor a CB2 üresre váltson, és ki keljen választani az autótípust. Szóval ne fordulhasson elő az, hogy véletlen Gyümölcs és Lada kerüljön a Munkalap első sorába másoláskor. Köszönöm nagyon a segítséged
-
válasz
Delila_1 #15363 üzenetére
köszönöm szépen ismét!
két kérdésem maradt, itt az összeadásnál minden egyes beírt értékhez hozzáad a makró egy újabb értéket. nekem úgy kellene a dolog, hogy van két, az általad leírt módon működő ciklusom. az egyik minden 3. cellába ír be egy értéket, a másik pedig minden negyedikbe. és azt szeretném, hogy így a tizenkettedik, huszonnegyedik, stb cellákba, amikbe mindkettő írna, csak ezekbe adódjanak össze. nem tudom, hogy két for ciklust össze lehet-e adni, vagy ilyesmi
köszönöm előre is
-
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15389 üzenetére
Mint írtam elég nagy a fa és kicsi a fejsze...
Adatokat kellene átvinnem egy makróval "WSB" nevű lap több cellájából (H18, J18, H21, H23, H14, J14)kb de még több, a WSA nevű lapra, A2-től egy sorba, úgy, hogy a következő átmásoláskor már a 3. sorba rakja az adatokat, majd a negyedikbe..stb. -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15383 üzenetére
Szia Delila!!
A belinkelt, általad írt leírás a problémámra, több mint tökéletes...megint csak. Nagyon köszönöm.
Volt egy másik kérdésem is. Bár olvasgattam a fórumot de nem igazán tudtam mit keressek, így lehet, hogy csak megint egy link kellene. Azt szeretném, hogy egy gomb lenyomásakor az ép aktuális dátum, idő (év, hó, nap, óra perc, másodperc) beíródna egy, mondjuk A1 cellába. és nem változna természetesen. Később ezt az adatot át kell majd másolnom egy adattáblába, ahol majd valami pivot tábla segítségével sok adatból kimutatások kellenek.Köszönöm előre is a rám fordított időd és a segítséged!
-
-
válasz
Delila_1 #15356 üzenetére
köszönöm ismét
olyan kérdés merült még fel bennem, hogy egy ilyen makró több ciklust is tud kezelni ugye?
azaz az egyik ciklus periódusa x éstéke y, a másik ciklusé v, értéke w, ez elvileg nem jelent gondot, ha másik bementi cellákat, de ugyanazt a kimeneti tartományt adom meg ugye?
illetve az érdekelne még, hogy amennyiben két, vagy több ilyen ciklusnak a periódusai találkoznak, azaz egy adott cellába az egyik ciklus y-t, a másik pedig x-et írna, akkor azt hogy tudom megcsinálni, hogy összeadódjanak?
köszönöm szépen mégegyszer!
-
válasz
Delila_1 #15350 üzenetére
talán kicsit túlbonyoítom a dolgot már én is, bocsánat
felvetek egy egyszerűbb kiindulási alapot. hogyan tudom beállítani (gondolom ehhez kell valami makró), hogy adott tartományon belül, minden x-edik cella felvegyen egy értéket, periodikusan, amelyet máshol definiálok.
pl azt akarom, hogy az 5. sor D oszlopától kezdve minden negyedik cella, tehát D5, H5, stb legyen egyenlő egy cellácal x perióduson keresztül. azaz ne nekem kelljen manuálisan beírogatnom mindn 4. cellába, hogy =B1, hanem ezt tegye meg a makró. és legyen egy változó, ami a periódust változatja, hogy esetlegesen ne minden negyedikbe, hanem minden ötödikbe kerüljön beírásra az =B1.
így talán tisztább, és egyszerűbb. nameg kelene még egy válozó, ami az ilyen periódusok számát szabályozza.
-
válasz
Delila_1 #15347 üzenetére
tehát a képen láthatunk időosztásokat,, most épp 1-12-ig, de ez lehet akármi igazából (nap, hét, hónap, év, akármi). továbbá van nekünk egy periódusunk, ami tetszőleges, egész számú időosztásból áll, ahogyan kitöltöttem a táblázatot most éppen 3-ból.
aztán vannak eseményeink, ezek különböző típusúak, és van egy értékük (ez is lehet bármi, időtartam, költség).
szóval azt szeretném automatizálni, hogy beállítom a periódus nagyságát, és az események értékét, aztán pedig az egyes eseményekhez rendelek 1-1 időállandót. jelen esetben az 1. esemény bekövetkezik minden első, harmadik, ötödik, hetedik, stb periódus végén
a 2. esemény bekövetkezik minden második, hatodik, tizedik, stb periódus végén
a 3. esemény bekövetkezik minden negyedik pediódus végén.
de ezek is lehetnének tetszőlegesen változtathatók.
emellett szeretnék olyan eseményt, melynek bekövetkezése nem a periódusokhoz, hanem az időosztásokhoz kapcsolódik, tehát mondjuk megjelenik minden 2. időosztásnál, vagy minden harmadiknál.
természetesen ha valamely időosztásra több esemény is jut, ezeknek össze kellene adódnia.
emellett extraként esetleg bele lehet csempészni azt is, hogy álljanak a periódusok x db időosztásból, de mondjuk minden negyedik periódus mondjuk x+3 időosztás nagságú legyen? az események bekövetkezése meg igazodjon ezekhez a határokhoz.
hát így elsőre ez elég bonyolultnak tűnik nekem, és egyáltalán nem is vagyok biztos benne, hogy ez kivitelezhető így excellel, de azért gondoltam megkérdezem a szakértőket is
köszi előre is, aki végig olvassa!
-
-
zannor
tag
válasz
Delila_1 #15320 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Lenne még egy kérdésem:
Hogy tudom az utolsó két feladatrészt - "név alapján szűrd ki a téves besorolásokat és az azonosítóval nem rendelkezőket is sorold be" - csak képletekkel megoldani?
Alapból vannak olyan szervezetek aminek rossz a száma így rossz kategóriát kap (pl.: hajdú mosogép KFT - közintézmény). -
lacid90
csendes tag
válasz
Delila_1 #15287 üzenetére
A Pivottal nincs semmi bajom azt leszámítva hogy nem ismerem. Megnézte a netten egy-két példát, sőt ki is próbáltam, de nekem nem jó a következő probléma miatt.
A táblázatban az egy személyhez tartozó nevek nem egyformán vannak beírva. pl. ugyanazt a személyt jelöli az "Icu, Icuka, Icus" név. A táblázatban a neveket nem lehet megváltoztatni, de egy szöveg függvénnyel az első három karakter alapján kitudom választani az összes "Icákat" és ezek pontszámait összesíteni. Azt nem értem, hogy a SZUMHA függvénnyel hogyan tudom összesíteni az azonos oszlopban lévő nevekkel, egy másik oszlopban lévő számokat.
Ha egy kicsit bővebben leírnád, vagy egy egyszerű példával megmutatnád azt megköszönném. -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15256 üzenetére
Olyan makrót lehet írni, hogy figyelve egy True-False értéket egy cellába egy komplett fügvényt tegyen bele aszerint, hogy a figyelt érték igaz vagy hamis? Vagy ez hülyeség mivel a makróban is lehet a képlet és egy if -else -vel a feltételnek megfelelő fügvényt számolja?
elég összetett függvényekről van szó.. -
Attas
aktív tag
-
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15140 üzenetére
Szia. Még egy kérdés. Az alábbi modulban a vastagon kiemelt D -nek mi szerepe van? Mit jelent?
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Dim nev$
nev$ = Me.ListBox1.List(Me.ListBox1.ListIndex)
Range("Típus") = nev$
Range("CellTip") = Range("D" & Application.WorksheetFunction.Match(nev$, Columns(5), 0))
End Sub -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15131 üzenetére
Valamiért nekem nem működik. Egyenlőre ebben a képen szereplő próbatáblázatban, az általad írt utasítást használva. Most adatra klikkelve az A2 és A3 cellába semmi sem jelenik meg.
Én rontottam el valamit?
Chrome böngészőt használva másoltam ki az utasítást, ha ez jelent valamit. -
Attas
aktív tag
-
zz76zz
csendes tag
válasz
Delila_1 #14926 üzenetére
Működik 2012 től 2016 ig. Nem szép, de működik.
'a hét jelölésből levenni a W-t'
=CSERE(G8;1;1;"")
'értéket képzünk'
=ÉRTÉK(G6)
'meghatározzuk hányadik napja az évnek'
=SZORZAT(G5;7)
'kiszámítja, hogy mennyit kell hozzáadni a napok számához, év szinten.'
'jelenleg 2016.12.31. ig működik'
'később átírhat egy munkaóra alatt további évekre'
=HA(G4=2012;"40903";HA(G4=2013;"41267";HA(G4=2014;"41631";HA(G4=2015;"41995";HA(G4=2016;"42366";"Hibás év!")))))
'vizsgálat és számítás, attól függően, hogy az év első hete e vagy későbbi és vagy évi első munkanapot vasz, vagy adott hét első hétfőjét'
=HA(ÉS(G4=2012;G5=1);"40909";HA(ÉS(G4=2013;G5=1);"41275";HA(ÉS(G4=2014;G5=1);"41640";HA(ÉS(G4=2015;G5=1);"42005";HA(ÉS(G4=2016;G5=1);"42373";G3+G7)))))
'dátumképzés'
=ÉRTÉK(G1) -
CHANNIS
csendes tag
válasz
Delila_1 #14905 üzenetére
Elnézést, igazad van.Utólag sajnos én is megbántam, de először csak egy lecsupaszított mintát hoztam létre, nem gondolva az oszlopok fontosságára. Az egész munkafüzet túl bonyolult és terjengős arra, hogy azzal terheljelek. Így a mintában helyükre raktam az oszlopokat. majd felrakom.
Üdv. -
CHANNIS
csendes tag
válasz
Delila_1 #14890 üzenetére
Szia! Elnézést még az újabb zavarásért, de megpróbáltam a mintákról a valós listákra aktualizálni de csak fél sikerrel. Az oszlopok másképpen vannak, és még egy adat oszlopból is be kellene másolni. Az összegzés nem szükséges, mert egy feltételes összegző képlet számol. Próbálkozásaimnál többször is hibakódokba ütköztem. Az alábbiakban a valós elrendezésű minták:
-
Gandalf80
csendes tag
válasz
Delila_1 #14876 üzenetére
Szia!
Nem értek a makróhoz, ezért kellene még egy kis segítség.
Szóval, van egy Excelem, amely tartalmazza az osszevon nevű makrót. Ez benne van abban a mappában, ahol rajta kívül több is van, és ezekből fogja "átmásolni" a munkalapokat, ha megnyitom az összevon Excelt, és elindítom a makrót. Igaz?
Ha jól sejtem, akkor a "D:\valami\" helyére kell beírnom az új elérési útvonalat, ha egy másik mappából is szeretném kinyerni az adatokat (és persze, oda is bemásolni ezt az alapfájlt, és onnan indítva.).
A példa kedvéért a D meghajtón hoztam létre mindent. Elindítottam a makrót, de nem működött.
Csatoltam képeket, gondolom valamit elszúrtam -
CHANNIS
csendes tag
válasz
Delila_1 #14883 üzenetére
Minden tétel fajtánál a legfelső sor a kékkel színezett sorok összegző sorok. Most a második listában lévő tételek szerint kellene az adott fajtáknál az utolsó sorok alá egy-egy sort beszúrni. Tehát az alma sorokból lesz egy összegző sor + 2 sor. Később, ha kész lesz a frissített lista1, az almák összege 177 db lesz. A makró azért kell nekem, hogy beszúrja a sorokat, és bemásoljon minimum egy kiinduló adatot, azután a lista2-ből a többit már be tudom íratni.
Ez a mellékelt minta egyszerűsített. a valóságban több adat van egy sorban, és a 2. listában lévő tételek száma is sokkal több. Ebben a példában az alma sor a jelenlegi 4. sor alá kerül, a dió a jelenlegi 14. sor alá, a narancs a 28. alá. -
Gandalf80
csendes tag
válasz
Delila_1 #14852 üzenetére
Szia Delila!
Sikerült megoldanom
Leírom, hátha valakinek segít.
Létrehoztam a kerületekhez tartozó listákat. A kerületek neveit római számmal adtam (ezzel kiküszöböltem az arab számokból adódó hibát).
Az Excel munkalapján további két segédoszlopot hoztam létre:
I. oszlopban hivatkoztam arra a cellára, ahová beírják az irányítószámot. Itt egy KEREK.LE függvénnyel =HA(C20>1240;24;(KEREK.LE(((C20-1000)/10);0))) megoldottam, hogy az irányítószámból megkapjam a kerületet. (A HA függvény azért került bele, mert a vidéki településeknél is kialakítottam egy utcaneveket tartalmazó listát).
II. oszlopban az I. oszlopra hivatkozva római számokká alakítottam át, és kész. Erre fog hivatkozni az INDIREKT képlet, és működik.Köszönöm, hogy segítettél a megoldásban
-
-
Gandalf80
csendes tag
válasz
Delila_1 #14838 üzenetére
Szia!
Az első kérdés, ez működni fog 2003-as Excelben is? A munkahelyen szeretnék egy olyan Excel-sablont szerkeszteni, amely a szerződések rögzítését könnyítené meg.
Az elejét értem. A továbbit részletesebben kellene leírnod, mert ott már nem tiszta teljesen.
Az irányítószámokkal nem tudok cselezni, mert arra szükségünk van a kísérőlevél megírásához. DE mi van, ha egy cellába egy függvénnyel az irányítószámból adjuk meg a kerületet, és ezt használja tovább a program a legördülő listához.
Melyik függvényt lehetne használni?És így mennénk tovább.
-
kutga
félisten
válasz
Delila_1 #14796 üzenetére
Üdv!
Köszi, a formázandó munkalap egy lapból áll, pivot táblával csináltam rá kimutatást, szerintem így jó lesz, mert így projektenként látszódik hogy mi van rájuk könyvelve, úgy hogy fenti sorokban vannak a projekt nevek, oszlopokban pedig a könyvelt tétel megnevezések, adat mezőben pedig maga a könyvelt érték.
Már csak egy problémám van, a könyvelt tétel elnevezésekhez tartozik egy kódszám. Ha a pivot tábla beállításainál a sor mezőbe húzom az elnevezéseket, szépen meg is jelennek, de ha melléjük húzom a kódszámot, minden elnevezés-kód páros alá beszúr még egy 'kód összesen' sort, amitől áttekinthetetlen lesz az egész.
Szóval vagy a kódot használom, vagy a megnevezést. Van rá valami mód hogy a kettő együtt menjen, részösszeg sorok nélkül?
-
repvez
addikt
válasz
Delila_1 #14786 üzenetére
Oké ez is megvan, márcsak a folyamatot nem értem teljesen, hogy hogyan kell csinálnom a másolást egyik fájlból a másikat.
Tehát van egy beallitasS32.xlsm fálom melyben van 5 lap
És van egy másik fájlom ami védett és vannak benne szöveges hivatkozások is.
Szóval ezt utóbit szeretném a beallitas fájlba 6. lapként átmásolni.A personal makróba melyik nevét irjam és kiterjesztéssel vagy anélkül, hogyan fogja tudni hogy a lapok közül hova menjen.
Probáltam az elözö jelszótörós funkcióval is másolni,de a látható részeket átmásolta viszont a hivatkozásokat nem igy a legördülö menükből hiányoztak az adatok és nem müködött a tábla.
-
repvez
addikt
válasz
Delila_1 #14766 üzenetére
Ezt a hozzászólást néztem,de most egy kicsit jobban átkutatva a menüket rátaláltam a megfelelóre.
DE az eszközök helyett a nézet menü macrok-nál volt.DE még nem olyan felhötlen a dolog,mert ikont azt nem tudom hogy tegyek ki ehhez,de addig is a VB-ben F5-el futtatva hibát dobot ki, valószinuleg a másik lap név helyére beirt név nem tetszik neki azt húzta ki sárgával.
Arról nem irtál, hogy csak a neve kell vagy a kiterjesztése is. bár probáltam mindegyikkel ugyan az a hiba volt. beallitasS32.xlsm ahova kéne másolni ,ebben a fájlban van már 5 lap és a mostanit szeretném 6.nak mellémásolni. -
repvez
addikt
válasz
Delila_1 #14760 üzenetére
Hát rákerestem erre a personalra,de nem lettem okosabb
A megadott elérési utvonalon nálam nincs ilyen nevű és kiterjesztésű fájl.
A készitést meg nem teljesen értem a folyamatot , hova és mikor mit nyitok meg?
A VB programban találtam egy tools manüt azon melul a macro és uj ,de ott nincs semmi rögzités meg egyéni listába mentés vagy ilyesmi.Az márcsak hab a tortán, hogy az excelem magyar,de a VB az angol.
Ugyhogy egy kicsit részletesebb leirást kérhetnék? A multkori volt életem első VB megnyitása ugyhogy ehhez lehet viszonyitani.
-
Balinov
titán
válasz
Delila_1 #14751 üzenetére
[link] az error utani VBasic debugot elinditva kiexportaltam .bas kiterjesztessel, a "Sub ConsolidatedBacklog_v2" cimu resz az erdekes, ha gondolod kukkantsd meg a bas fajlt, feltettem a publikus dropbox mappamba, par 10 kbyte
En nagyon nem talalom a kerdeses hivatkozast/adatot.
Koszonom szepen
-
-
Tyren
aktív tag
válasz
Delila_1 #14685 üzenetére
Kösz, de próbáltam nézni minden elképzelhető néven...
Más fórumokon azt találtam, hogy a calendar active-x vezérlőt a 2010-ből kiszedték és helyette egy datepicker van, de néha azt is külön kell telepíteni. Nekem pedig fontos lenne, hogy akkor is működjön, ha átküldöm másnak.
Találtam egy ilyet [link], ami nem lenne rossz, de valamiért nem működik, ha az aktuális naptári napot akarom beszúrni egy üres (vagy nem dátumot) tartalmazó cellába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Brave
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hobby elektronika
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged