Hirdetés
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Google Pixel topik
- IDC: 2025-ben a Huawei megnyerte Kínát, az Apple a világot
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Így nézhet ki a Huawei Pura 90
- 7600 mAh-s az aksi az iQOO új mobiljában is
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Delila_1
üzenetére
tehát a képen láthatunk időosztásokat,, most épp 1-12-ig, de ez lehet akármi igazából (nap, hét, hónap, év, akármi). továbbá van nekünk egy periódusunk, ami tetszőleges, egész számú időosztásból áll, ahogyan kitöltöttem a táblázatot most éppen 3-ból.
aztán vannak eseményeink, ezek különböző típusúak, és van egy értékük (ez is lehet bármi, időtartam, költség).
szóval azt szeretném automatizálni, hogy beállítom a periódus nagyságát, és az események értékét, aztán pedig az egyes eseményekhez rendelek 1-1 időállandót. jelen esetben az 1. esemény bekövetkezik minden első, harmadik, ötödik, hetedik, stb periódus végén
a 2. esemény bekövetkezik minden második, hatodik, tizedik, stb periódus végén
a 3. esemény bekövetkezik minden negyedik pediódus végén.
de ezek is lehetnének tetszőlegesen változtathatók.
emellett szeretnék olyan eseményt, melynek bekövetkezése nem a periódusokhoz, hanem az időosztásokhoz kapcsolódik, tehát mondjuk megjelenik minden 2. időosztásnál, vagy minden harmadiknál.
természetesen ha valamely időosztásra több esemény is jut, ezeknek össze kellene adódnia.
emellett extraként esetleg bele lehet csempészni azt is, hogy álljanak a periódusok x db időosztásból, de mondjuk minden negyedik periódus mondjuk x+3 időosztás nagságú legyen? az események bekövetkezése meg igazodjon ezekhez a határokhoz.
hát így elsőre ez elég bonyolultnak tűnik nekem, és egyáltalán nem is vagyok biztos benne, hogy ez kivitelezhető így excellel, de azért gondoltam megkérdezem a szakértőket is

köszi előre is, aki végig olvassa!
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Battlefield 6
- Videó stream letöltése
- Assassin's Creed: Valhalla
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4325, 100% Akkumulátor
- iKing.hu Apple iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium használt, karcmentes 92% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50