- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
Amennyiben a teljes A oszlopban kell keresni a D oszlop értékeit, sikerült összehozni egy néhány méteres képletet hozzá.
=HA(ABS(D1-INDIREKT("A"&HOL.VAN(FKERES(D1;A:A;1);A:A)))<ABS(D1-INDIREKT("A"&HOL.VAN(FKERES(D1;A:A;1);A:A)+1));INDIREKT("B"&HOL.VAN(FKERES(D1;A:A;1);A:A);HOL.VAN(FKERES(D1;A:A;1);A:A));INDIREKT("B"&HOL.VAN(FKERES(D1;A:A;1);A:A)+1)) -
Delila_1
veterán
Mit nem értesz az ABS függvényen?
A csatolt képhez betettem Gabcsika eredeti kérdését is.
Jobban utána gondolva a kérdés nem egyértelmű. Az én értelmezésemben az 1770-et az 1200-zal és az 1400-zal kell összehasonlítani, az 1866-ot az 1400-zal és az 1500-zal. Amelyikhez közelebb áll, annak a sorában lévő betűjelet kell kapni az E oszlopban.A Te értelmezésed szerint az 1770-et a teljes A oszlopban lévő értékekhez kell hasonlítani, és amelyikhez legközelebb áll, annak a betűjele jön mellé az E oszlopba. Ezzel viszont a 9 tételnél 5 hamis eredményt ad az FKERES függvény.
Az ABS-t is tartalmazó képletet az E oszlopba írtam, az FKERES-t a G-be. Kékkel írtam a hamis eredményeket, a megfelelő értékeket a H oszlopba tettem. A D8 cella eredménye egyaránt lehet C, és D.
A H5-be nem írtam be a helyes értéket a kép betöltése előtt, az G lenne.
-
Az a baj ezzel, hogy létre kell hozni mégegy oszlopot mindkét sheet-en.
Ezzel a megoldással nem kell:
=INDIRECT("Sheet1!$C"&SUMPRODUCT((Sheet1!$A$1:$A$9999=A1)*(Sheet1!$B$1:$B$9999=B1)*ROW(Sheet1!$C$1:$C$9999)))
Sajnos a függvények magyar megfelelőit nem tudom, így angol excelben működik.
-
ArchElf
addikt
Egy ilyen hibát találtam:
http://support.microsoft.com/kb/210684Ez alapján úgy néz ki, hogy valami objektum-felszabadítási hiba lehet mögötte. Úgy néz ki, hogy belsőleg nem igazán takarít ki maga után az Excel és megtelik memória felszabadítatlan objektumokkal.
A probléma itt az, hogy a gond nem a megnyitott dokumentumokkal van, hanem azzal, amelyikben épp fut a script. Célszerű lenne szerintem a futás végeztével bezáratni, majd újraindíttatni magát.
Ha egyáltalán nem fut végig a script:
1) generálni kellene egy listát a fájlokról a könyvtárban (ha a lista fájl üres)
2) ha a lista nem üres, arról feldolgozni 1-2-5 elemet, azokat kitörölni a listáról (míg a lista ki nem ürül), ezután újraindítani a megnyitó excelt.AE
-
Cuci3
tag
Mivel ez a hülyeség még mindig nem múlt el, ezért ez lett a kódból (érdekességképpen kiteszem
):
Sub ell2()
Const utvonal = "\\Dbinfo\strategia\faktoring elemzés\dfakto - pénzügyi kimutatás\"
Dim FN, alap, valtozo As String
Dim i, j As Integer
Application.ScreenUpdating = False
FN = Dir(utvonal)
Do While FN <> ""
If FN Like "*.xls" Then
Workbooks.Open utvonal & FN
Debug.Print FN
ActiveWorkbook.Close False
End If
FN = Dir
Loop
Application.ScreenUpdating = True
End SubA kérdésre azonban továbbra is várom a válaszokat.
-
Delila_1
veterán
A számok szétszedése külön cellákba egyszerűbb az Adatok/Szövegből oszlopok (tagolt, szóköz elválasztó) menüvel. Ez az A: G tartományba dobálja szét a számokat.
A kimutatásban a példád szerint az F oszlopba állva a rendező ikon segítségével emelkedő-, vagy csökkenő sorrendbe lehet tenni az adatokat.
-
Fehér Mancs
tag
Megpróbálom megfejteni én is+beképletezni
A4:AH103-as táblát alakítom át A1 : C1134-essé.
A problémát ketté lehet bontani:
1: Meg kell találni az összes célhoz, hgoy melyik cella tartozik, ezt sorszámmal el lehet érni (0- 3399). Ez a sorszám: oszloponként 3-mal nő ((COLUMN(A1)-1)*3), soronként 1-gyel nő (ROW(A1)-1) és ezen felül 3 soronként 6-tal (INT((ROW(A1)-1)/3)*6), így a sroszám:=INT((ROW(A1)-1)/3)*6+(ROW(A1)-1)+(COLUMN(A1)-1)*3
(ha a A1 : C1134-be kirakod, akkor lehet is látni, hogy 0-3399-ig besorszámozza a cellákat).
2: ez alapján kikeresni az értéket a táblából:
=INDEX(Tabla;INT(Sorszám/34)+1;MOD(Sorszám;34)+1)
(34 soronként vált új sorra)
A végeredmény:
=INDEX(Tabla;INT((INT((ROW(A1)-1)/3)*6+(ROW(A1)-1)+(COLUMN(A1)-1)*3)/34)+1;MOD(INT((ROW(A1)-1)/3)*6+(ROW(A1)-1)+(COLUMN(A1)-1)*3;34)+1)
(A4:AH103-t el kell nevezni Tabla-nak)
Remélem azt oldottam meg, amit szerettél volna, nekem sem volt teljesen világos a kérés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest