Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mutt

senior tag

válasz Misi_D #45222 üzenetére

Szia,

Ezt próbáld ki.

1. Fájl importálása Power Query-be.
    2. Majd csoportosítás és a keresd meg id-nként a ciklusszámláló maximumát.

3. Most jön egy furcsa lépés, de így a legyegyszerűbb. Szóval lekérdezések egyesítése és ott válaszd ki a táblát kétszer és add meg hogy az id és a ciklusszámláló alapján keressen belső egyezést.

4. Jön a második furcsa lépés, de ehhez M-kódot kell módosítani. A szerkesztő lécen vmi ilyen kód lesz:

Ahol a #"Sorok csoportosítva" egy hivatkozás egy korábbi lépésre aminek egy tábla az eredménye. Power Query-ben nem kötelező a közvetlen előző lépésre hivatkozni, lehet bármelyik korábbira hivatkozni. Nekünk pedig az a lépés kell ami még az eredeti (nem csoportosított adatsort) tartalmazza. Az én esetmben ezt a lépést "Típus módosítva"-nak hívják. Még egy módosítás kell, "max" oszlop nincs az eredeti táblázatban hanem ott nekem "counter" van ezt is le kell cserélni.

Ha ezeket javítod akkor ez lesz az eredmény:

5. Most már csak ki kell bontanod a Sorok csoportosítva oszlopot és megkapod kívánt eredményt.

üdv.

Ps. Ha a nagy fájl miatt lassú lenne a feldolgozás, akkor még egy trükk. Lehet puffereltetni egy adott táblát.
    Az én esetemben a "Típus módosítva"-t érdemes. Ehhez azt kell csinálni, hogy ezen lépés után beszúrsz egy új lépést (pl. új oszlop hozzáadása). Majd a kapott M-kódot felülírod ezzel: = Table.Buffer(#"Típus módosítva")

Új hozzászólás Aktív témák