Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• slashing

senior tag

egy ellenőrző makrón dolgozom, ti hogy csinálnátok?

szituáció: D4 cellától jobbra azaz egy sorban vannak a fejlécek pl.: akármi 1, akármi 2
    alattuk az adatok...

Azt akarom ellenőrzini hogy ha bekerültek az adatok a fejlécek alá akkor ha valamilyen oknál fogva foghíjas lesz az adattartományom vagy nem szám kerül bele akkor fejezze be a makró futtatását esetleg írjon ki valamit.

Az én ötletem az hogy darab2-vel (countA) megszámoltatom a fejléc tartományt majd sima darab-bal az adattartományt és ha a fejléctartomány * ahány sorban van adat = annyival mint amennyi az adattartományom akkor Okésak vagyunk ha nem akkor gáz van.

Az én kódom így néz ki, látszólag tökéletes, ti mit csinálnátok másképp vagy jó lesz ez így..?!

Sub ellenorzes()

fejlec = WorksheetFunction.CountA(Range(Cells(4, 4), Cells(4, ActiveCell.End(xlToRight).Column)))
    adatok = WorksheetFunction.Count(Range(Cells(5, 4), Cells(ActiveCell.End(xlDown).Row, ActiveCell.End(xlToRight).Column)))
    usor = Cells(Rows.Count, "D").End(xlUp).Row - 4 '-4 mert az első négy sort nem akarom számoltatni (D1-től D4-ig)

If fejlec * usor = adatok Then
    MsgBox "ok"
    Else
    MsgBox "ng"
    End If

End Sub

Új hozzászólás Aktív témák