- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Importvám az USA-tól, trösztellenes eljárás Kínától
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Picit talán off: Ha simple-ben veszek jegyet/bérletet de újra kell telepíteni a telót, akkor "visszaállítható" utána?
B.Cs.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Letezik arra barmifele megoldas, hogy egy OTP SZÉP kártyát ketten hasznalhassunk egyszerre? Curve-hoz/Simple-hoz sajnos nem tudtam hozzaadni.
-
fil
őstag
válasz
István89 #4295 üzenetére
Ez rossz hír. Nem olvastam, csak egy sms-t kaptam arról, hogy kivezetik az MKB Payt. Tovább nem foglalkoztam a dologgal, mivel az egész MKB-t nem használom már, csak amolyan tartalék, amíg ingyenes.
Mindenesetre a CIB az talán meglesz, bár az csak a fő számlám, vásárlásra nem azt használom. -
Pheonix
tag
Én ennek örülnék a legjobban, mivel én is MKB-s vagyok. De az MKB pay 2.1-es értékelés (az elmúlt 10 évben nem igazán ment fentebb) és a biometrikis azonosítás hiánya is arra sarkal, hogy a gpay-t hasznájam. Nekem csak NFC-s fizetésre kellene bármelyik fintech (akár csak) digitális kártya.
[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
válasz
Pheonix #4284 üzenetére
Másra van a Curve, és másra a Revolut. A Revolut egy feltöltős "bulikártya", a magyar bankkártyádról töltöd fel, és annyit lehet költeni róla, amennyi épp rajta van.
A Curve egy olyan kártya, amire nem kell semmit tölteni, de mögé tudsz tenni több bankkártyát, és a mikor a Curve kártyáddal fizetsz, a mögé állított bankkártyád "vásárlásnak" látja azt a költést (ATM felvételt is, meglepően magas havi összegig.). A Curve appban tudod beállítani, hogy melyik mögé tett kártyád legyen épp aktív fizető.
(Persze mindez alapos leegyszerűsítés, hogy lásd a lényeget, mindkét megemlített kártyatípusnak más szolgáltatásai is vannak.)
Mindkét kártya beállítható telefonos (érintős) Google Pay fizetésre is, kivéve a pecheseket, akiknél ez nem megy.
Mindkettőnek van szaktopikja, ahol alaposan ki vannak vesézve a részletek.[ Szerkesztve ]
-
Sinu
senior tag
válasz
Pheonix #4284 üzenetére
Nekem a Curve a kedvencem. Nagyon szeretem benne, hogy bármilyen kártyát alá tudok rakni, így kvázi mindegyik kártyám használható NFC fizetéshez. Kp felvétel is egész jó, bár szökőévente veszek fel. Hasznos még a Go Back In Time funkció is, ezzel az eredeti tranzakciót lehet törölni, és ráterhelni egy másik kártyára. Ritkán használom, de akkor nagyon jól jön.
Amikor én regisztráltam, akkor úgy volt, hogy talán 6 vagy 7 embert kellett meghívnom ahhoz, hogy díjmentesen küldjék a kártyát. Ehhez telefon számokat kellett megadni.
Ezzel együtt van meghivo jutalom, ha kérsz valakitől meghívott, akkor kapsz 5 gbp jóváírást. Ezen kívül ami nálam még megmaradt a sok megrendelt Fintech kártya közül az a Revolut. Ezt használom külföldi vásárlásokhoz, pár részvényt is tartok itt.[ Szerkesztve ]
egyenlőre ≠ egyelőre
-
-
Pheonix
tag
Sziasztok!
Most utána olvastam a Curve-nak és egész szimpi. Azt látom, hogy a gpay-hoz több fintech cég is játszik. De ti még is melyikre esküsztök?
Mindegyinél van kártyadíj, mint a Curve-nél a 10€? -
István89
tag
válasz
KicsiRegő #4281 üzenetére
Ezt eddig is tudtuk, csak azt nem, hogy mikorra tervezik bevezetni.
Gondolom nem a 2. negyedév első hónapjában kerül bevezetésre, az én tippem június 30, csak hogy jó legyen mindenkinek.
Szerintem a Takarékbank-nál hamarabb bevezetésre kerül. Ők mintha első negyedévet mondtak volna facebook-on vagyis év elejét írtak.
-
KicsiRegő
tag
Úgy néz ki, hogy a CIB kihagyja a saját appos megoldást, és jövőre tervezik a GooglePay bevezetését, bár tavaly, és még idén év elején is azt hallottuk, hogy 2020 lesz a GooglePay éve, most meg jönnek az ígéretek 2021-re.
7. Mikorra tervezitek az érintésmentes fizetésre alkalmas androidos mobiltárca bevezetését?
dr. Ákos Tamás: 2021 második negyedévében szeretnénk bevezetni a Google Pay-t, hogy az androidos telefonnal rendelkező ügyfeleink számára is legyen mobilfizetési megoldásunk.
A Fintechzone-on a teljes cikk. Mivel cikksorozat lesz , gondolom a többiek is hasonlóan fognak ígérgetni. -
cucumber87
tag
válasz
KicsiRegő #4278 üzenetére
Köszönöm akkor ez nem változott. Van revolut és curve ehhez gondoltuk hogy talán már létezik valamilyen alap cucc és futás közben is tudna fizetni
NZXT H5 Flow, FSP VITA GM 750W, GIGABYTE B650M D3HP (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz, THERMALRIGHT Peerless Assassin 120 mini,XFX Radeon RX 7800 XT Quicksilver Magnetic Air Gaming 16GB GDDR6 (RX-78TMAIRF9),KINGSTON 1TB KC3000 M.2 PCIe M.2 2280 SKC3000S/1024G,KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 6000MH
-
KicsiRegő
tag
válasz
cucumber87 #4275 üzenetére
Jelenleg csak bizonyos fintech cégek, bizonyos kártyái működnek nálunk Google/Samsung/Garmin Pay-el, és a legtöbb esetben mókolni is kell.
Illetve az ApplePay, ami működik a magyar bankok kártyáival is.
De ezek mind órán, aktivitásmérőn nem.
Az aktivitásmérőn hiába van NFC, ha nincs hozzá támogatott fizetési szolgáltató.[ Szerkesztve ]
-
jotzo01
tag
válasz
Garmin+Revolut.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Apple watch
-
cucumber87
tag
ahh értem
akkor nincs és nem is lesz továbbra se olyan aktivitásmérő ami jó lehet?
NZXT H5 Flow, FSP VITA GM 750W, GIGABYTE B650M D3HP (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz, THERMALRIGHT Peerless Assassin 120 mini,XFX Radeon RX 7800 XT Quicksilver Magnetic Air Gaming 16GB GDDR6 (RX-78TMAIRF9),KINGSTON 1TB KC3000 M.2 PCIe M.2 2280 SKC3000S/1024G,KINGSTON FURY 32GB Beast DDR5 6000MH
-
Kbali
nagyúr
válasz
cucumber87 #4273 üzenetére
Nem fogsz tudni fizetni...
-
cucumber87
tag
Sziasztok!
Most hogy van gpay minden nfc orával és karkötővel tudok majd fizetni ? (Pl MI Band 4 NFC?) vagy milyet érdemes venni erre a célra ami nem apple?
-
ACE-
addikt
válasz
szabi__memo #4269 üzenetére
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
válasz
szabi__memo #4259 üzenetére
Igazad van a Google Pay 4.2 az sokkal jobb... pont 3 tizeddel...
-
-
KicsiRegő
tag
válasz
Atish19 #4260 üzenetére
Mivel nálunk nem a GooglePay nem a bankokkal indult, hanem a külföldi szolgáltatókkal, ezért a Google is többször kommunikálta már, hogy nem lesz app, sőt ha külön rákérdezel, akkor is hasonló a válasz.
Pl a hwsw cikkében:
'November 17-től a Google Pay szolgáltatásait együttműködő partnereink saját mobil applikációikon belül kínálják. Ez azt jelenti, hogy maga a Google Pay applikáció nem érhető el Magyarországon, de a partner pénzügyi szolgáltatók ügyfelei használhatják a Google Pay-t internetes vásárlásnál, illetve fizetésnél az üzletekben, ahol Visa vagy Mastercard érintésmentes fizetés rendelkezésre áll.
A Google Pay-től elvárt összes fontos funkció elérhető Magyarországon. Amikor a felhasználó a Google Pay-hez bankkártyát kíván hozzáadni, akkor pénzügyi szolgáltatójának applikációján belül kell rákattintania a „Hozzáadás a Google Payhez” (a megfogalmazás szolgáltatónként eltérő lehet). A továbbiakban a bankkártyákat az Android beállításokon keresztül is kezelni tudják a felhasználók." -
Atish19
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #4262 üzenetére
Pedig a Revolut minden nap a képembe tolja, hogy használjam a Google Pay-t. Ez nekem így kicsit paradox szituáció
Akkor jelenleg csak ''virágbolti'' verzióval tudnám használni?
Éves Alza+ 20% kedvezmény referencia kód: RrJbRREnazEc
-
tlala
addikt
válasz
Atish19 #4260 üzenetére
Nekem korábban mindig törölte a Google az apkmirror-ról letöltött GPay alkalmazást.
Mióta bejelentették, hogy Magyarországról is lehet hivatalosan GPay-el érintéssel fizetni Revoluttal és Curve kártyával, azóta nem törli le (Ver.2.120.343944147).
Mindkét említett kártyám be van állítva érintéses GPay fizetésre, hibátlanul működnek (korábban sehogy sem tudtam a Curve kártyát hozzáadni, a Revolut ugye meg nem is volt engedélyezhető).
Persze a magyar Google Play áruházból a GPay app továbbra sem letölthető, összhangban a Google közleménnyel, amely szerint a fenti kártyák engedélyeztetése a saját applikációjukból történik. -
István89
tag
válasz
Atish19 #4260 üzenetére
Erre nem sokat tudnak jelenleg válaszolni. Jelenleg a Google nem engedélyezi azokban az országokban, ahol november 17-én elindult a szolgáltatás.
Egyelőre nagyobb kérdés az, hogy mikor csatlakoznak a magyar bankok is a Gpay-hez.
CIB és a Takarékon kívül jelezhetné a többi is a szándékot legalább.
-
Atish19
őstag
Google Pay mikor lesz végre telepíthető Play áruházból? Van erről érdemi infó?
Éves Alza+ 20% kedvezmény referencia kód: RrJbRREnazEc
-
ACE-
addikt
válasz
szabi__memo #4257 üzenetére
Működik? Működik. Így semmi értelme tovább fejleszteni, vagy a Google-el megegyezni. Az emberek 99%-ának az is tökéletes...
-
ACE-
addikt
válasz
szabi__memo #4255 üzenetére
Én használom mindkettőt, nem észlelek semmi különbséget.
-
tomp
félisten
Köszönjük, hogy megosztotta velünk a Google Pay szolgáltatásra vonatkozó javaslatát. Biztosítani szeretnénk arról, hogy az bankunk folyamatosan dolgozik azon, hogy minél kényelmesebb, korszerűbb és gyorsabb szolgáltatásokat nyújtson Ügyfelei részére. Így például Magyarországon elsőként tettük elérhetővé az Apple Pay szolgáltatást a Mastercarddal együttműködésben.
Számos fejlesztés zajlik jelenleg is, amelyekhez nagyban hozzájárulnak ügyfeleinktől érkező visszajelzések, így a Google Pay szolgáltatásra vonatkozó javaslatát is jeleztük az illetékes szakterület felé.
Ettől nem lettünk okosabbak... -
nutfile
aktív tag
úgy néz ki, hogy a transferwise díjakat fog csökkenteni nálunk!
az azonnali fizetési rendszerhez történő csatlakozással ki tudja hagyni a bankokat a folyamatból és így csökkennek a költségei, ennek következtében egy átlagos utalás díja kb. felére csökken!
[link] -
qltsar
veterán
Sziasztok!
Fizetett ma 18-19 között valaki Erste MobilPay alkalmazással?
Két helyen is próbáltam, csak piros képernyőt dobált "Payment Unsuccessful", a hozzá tartozó fizikai kártyám működött.
Az OTP-ről tudok, hogy leálltak bizonyos funkciók: [link]
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
válasz
Pheonix #4245 üzenetére
Nem fog menni digitális kártyával se.
Ha idegenek neked ezek a fintech cégek és nem szeretnéd kipróbálni, - (Pl Curve is egy jó lehetőség lenne erre, ha éppen jól működik
) akkor sajnos jelenleg nincs más megoldás, csak a kivárás. Azok a bankok fognak valószínűleg hamarabb csatlakozni, ahol nincs mobilfizetésük androidra. Az MKB az Apple pay-t is idén szeptemberben vezette be, így nem hiszem hogy ezt hamarabb elindítanák, ha egyáltalán tervezik.
-
KicsiRegő
tag
-
tomp
félisten
válasz
K Norbi #4243 üzenetére
Holnap megnézem Revo MC és Visa-val is.
Telefont érinted, GPay visszajelez, ATM PIN-t kér(igen, kéri!), pénzt kiveszed végül a GPay tranzakció értesítés megjelenik.
Amikor a telenor számlát fizetem ki akkor 1-2napig "OTP" névvel szerepel a GPay-ben a tranzakció aztán megváltozik "PANNON"-ra. -
K Norbi
addikt
Ha akarok pénzt levenni ATM ből.
Akkor kártya nélkül tudok levenni?
Pl Revolut G pay alá ha be van téve.Mlyen ATM adja le?
Meg Revoluttal megy? Főkártya kell legyen betéve alá?[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
válasz
Pheonix #4235 üzenetére
Szia,
Pay app nem érhető el hivatalosan Magyarországon, csak nem hivatalos helyről tudod leszedni. Pl apkmirror oldlaáról.
Magyarországon az alábbi szolgáltatók kártyáit tudod felvenni érintésmentes fizetéshez:
https://support.google.com/pay/answer/10173694
Az MKB természetesen nincs közte, ahogy egyik magyar bank sincs. Erre még várni kell heteket, hónapokat, de valószínűleg inkább éveket fogunk várni, ha az MKB-ról van szó. A CIB és a Takarékbank 2021 elejére ígéri a bevezetést. Eddig ez a két bank a biztos, viszont náluk ugye nincs ilyen remek androidos változat, mint a legtöbb banknál.
[ Szerkesztve ]
-
Pheonix
tag
Sziasztok!
A párom már jó ideje a mobiljával fizet, s gondoltam én csatlakozom ezen embetek táborába. Neki Iphone-ja van, s kérdeztem hogyan műdödik ez s dolog. (pár éve kipróbáltam a bankom pay alaklmazalását, de akkor is most is 2.2-es értékelése volt és van. Tényleg egy rakat szar) A párom mondta, hogy ios-en van direkt erre app. Utána néztem droidra és akkor találtam meg a google pay-t. Ma le akartam szedni, hogy MKB-s Master kártyámat beregizzem, de nem tudom letölteni play-től. Ám a képen látható gondom akadt...
Ötlete valakinek?[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz
zsola400 #4227 üzenetére
Nekem a google pay az esetek kb. 50-60%-ában működik, különben mindenféle hibaüzenetekkel szórakoztat (pl. megkapom ezt a túl gyorsan mozgatta a telefonját, amikor még nem is volt időm igazán közel tenni a terminálhoz, de ő már érzékelt), vagy az eladó kap érdekes hibaüzeneteket (pl. egyszerre csak egy kártyát használjon - ki van egyébként választva a hce pénztárca).
-
viktorhu
veterán
válasz
SzabóTamàs90 #4231 üzenetére
Igen, a google pay-t kéne megnyitni hozzá.
-
zsola400
aktív tag
-
zsola400
aktív tag
válasz
Criminal017 #4221 üzenetére
Milyen Simple verziót van fent neked? Nálam Miui 12, A10, Mi9lite, Simple 3.31 beta nincs felugróablak, se hang, se rezgés csak ha az app is meg van nyitva. Az én tapasztalatom Gpay messzebbről érzékel, gyorsabb, pontosabb van felugróablak, hang, a Simple-vel többször volt, hogy nem érzékeli vagy "gyorsan mozgatod" csak 2-3-ik alkalommal, tovább ott tartva.
-
viktorhu
veterán
válasz
SzabóTamàs90 #4225 üzenetére
-
Scarabeus
aktív tag
válasz
Criminal017 #4223 üzenetére
Köszönöm, így már valószínűleg azzal fog fizetni.
Még várok kicsit az appal, hátha valami csodafolytán fent lesz a Storeban is előbb utóbb..
"Y2XSXW7" kuponkód a WOLT-on 3x 1000 ft kedvezményért!
-
Scarabeus
aktív tag
válasz
Criminal017 #4221 üzenetére
Én pedig a mai nap próbáltam Gpayhez kötött Revoluttal fizetni. Megnyitottam a Revolut appot belépve, de ugyanúgy az alapértelmezettként beállított Simplevel fizetett a teló. Oneplus 7 Pro Android 10. Beállításokban az érintés fizetés menüpont alatt alapértelmezettként nyilván a Simple van beállítva, mivel túlnyomó részt azzal fizetek (valaminek kötelező alapértelmezettnek lennie), és megvan mondva ha másik app van megnyitva akkor azt használja. Google Pay app a telómon nincs (volt magától telepítés nélkül az érkezéskor, majd eltűnt, Play Storeban nem látom).
Hogyan lehetne hol ezt, hol azt használni anélkül, hogy váltogatni kéne az alapértelmezett alkalmazást?
"Y2XSXW7" kuponkód a WOLT-on 3x 1000 ft kedvezményért!
-
Criminal017
őstag
Tapasztalat másodpercek:
valamelyik nap gondoltam adok egy újabb esélyt a simple appos NFC fizetésnek.
Adott volt összehasonlítási alapnak a GPay+Curve kombó, ugyebár elég felébreszteni a kijelzőt, hamar és gyorsan érzékel stb.
Android 10 alapú MIUI12 fut a Xiaomi Mi9 telómon.
A Simple app körülbelül ugyan abból a távolságból érzékel, mint a GPay. Egy dolgot hiányolok, az a rezgés, mikor létrejön a kontaktus a terminál és a telefon között. Az egész oldalas felugró ablak működik, mutatja a kártyát is. Eddig egyszer kért ujjlenyomatot, szerencsére a képernyőben van, így fogásváltás nélkül tudtam újrapróbálkozni.
Szóval ha nem oldódik meg ez a sok zűr a GPay körül, lehet marad így, teljesen használható.
[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
-
István89
tag
válasz
novakalex #4213 üzenetére
4 szolgáltató kártyáit tudod hozzáadni az érintéses fizetéshez: https://support.google.com/pay/answer/10173694
Magyar bankok még nincsenek köztük. Talán jövőre.
(Írj a K & H-nak, hogy szeretnéd itt használni a kártyádat, ha sokan jelzik, akkor biztos figyelembe veszik az ügyfél igényeket)
[ Szerkesztve ]
-
qltsar
veterán
válasz
novakalex #4215 üzenetére
Csak a Curve, Revolut és Monese támogatott itthon, ezeknél a saját banki alkalmazásból hozzá tudod adni a bankkártyádat Google Pay-hez, amit az NFC beállításoknál utána ki tudsz választani.
Az alkalmazás, mint service érhető el, attól függetlenül, hogy maga az apk a készüléked system/app vagy system/priv-app mappájában már ott van, de ha engedélyezed is, egy kis idő múlva automatikusan fagyasztja a rendszer.
Ehhez nem kell kukázni third-partytól apk-kat (és nem is javasolnám), hacsak nem Nougat, vagy az alatt van a rendszer a telefonodon ha már szenzitív adatokat kezel maga az alkalmazás.
Tudtommal a Google Pay / Android Pay - Oreo-tól az alap rendszer része és Lollipop-tól elérhető / telepíthető a PlayStore-ból.
-
novakalex
aktív tag
Feltettem a Gpay appot, de sajnos azt kaptam, hogy "Ez a kártya nem állítható be érintéses fizetéshez" Mastercard, K&H hasonló problémája nincs senkinek?
-
K Norbi
addikt
válasz
SomethinWild #4208 üzenetére
Nekem az IOS olyan mintha játéktelefont nyomkodnék.
-
emeritus
tag
válasz
Egyesek szerint az EMUI 9 Gpay hibák vélt oka. EMUI 10 frissítés megoldja. Ez is lehetőség.
Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Nem te vagy az első aki ez miatt vált iPhone-ra inkább..
-
SomethinWild
csendes tag
válasz
SzabóTamàs90 #4187 üzenetére
Ne aggódj, én a bevezetés napját követő napon már írtam nekik, hogy nincs ott az appban a "Hozzáadás a Google Pay-hez", valamint hogy Pay-en keresztül sem működik mert kiírja, hogy "Ezzel a kártyával nem lehetett beállítani az érintésmentes fizetést". Két udvarias emlékeztető után sem válaszolnak
Feladtam, eladom az S20-amat - nekem ez sajnos dealbreaker. Irány vissza az iPhone-hoz (sajnos, mert alapjában véve az Androidot jobban kedvelem), ott az Apple Pay simán működik.
+36309834442
-
István89
tag
-
Kviky
tag
Eddig a Revolut kartyamat hasznaltam a Gpayben. Most hozzaadtam a pay.google.com-ban a Curve kartyamat is. Viszont nem talaltam olyan funkciot, hogy kivalasszam, melyik legyen az elsodleges kartya, ahogy az a Gpay appban benne volt, mint opcio. Most nem ertem, fizetesnel melyiket fogja terhelni?
-
nutfile
aktív tag
válasz
Lionking01 #4200 üzenetére
megy root-tal a granit, erste, rafi, revolut, curve, gpay, transferwise, vivid, simple. persze nem használom rendszeresen mindet, de (magisk-kal) működnek hosszú évek óta
-
zsola400
aktív tag
válasz
Lionking01 #4200 üzenetére
Ez nem teljesen igaz, én is root-olt telón használom és egyik banki app sem nyervog a root miatt pedig több is van, még a Gpay sem. Megfelelően beállított rendszeren, elrejtve az appokat root elől, hibátlanul működnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- PlayStation 5
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy ruhás topik
- MFM HDD beüzemelése 25 év után
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest