- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Visszatér a Pebble
Új hozzászólás Aktív témák
-
fil
őstag
Fura dolog történt velem ma. Két helyen is fizettem Google Wallet alatti BB (MHB) Go kártyával és annak ellenére, hogy a telót feloldottam fizetéskor ismét kérte, hogy "azonosítsam" magam PIN kóddal ill. ujjlenyomattal.
Végül azt hiszem a PIN-t el sem fogadta ,hanem végül az ujjlenyomatot.
Ez most valami új? Vagy csak én jártam így? -
fil
őstag
MBH banknál megjött a Google Pay
-
fil
őstag
válasz István89 #4295 üzenetére
Ez rossz hír. Nem olvastam, csak egy sms-t kaptam arról, hogy kivezetik az MKB Payt. Tovább nem foglalkoztam a dologgal, mivel az egész MKB-t nem használom már, csak amolyan tartalék, amíg ingyenes.
Mindenesetre a CIB az talán meglesz, bár az csak a fő számlám, vásárlásra nem azt használom. -
fil
őstag
válasz Black_Death #4145 üzenetére
Csak le van tiltva. A fiók szolgáltatások között valószínűleg ott lesz és az nfc fizetési módok között is megtalálod. Me reggelre én is így jártam. Szerintem mókolnak valamit.
-
fil
őstag
Én is erre gondolok, hogy az lehet az előny, hogy nem kell ezt a részt fejleszteni, ennek minden biztonsági hozadékával.
Kérdés, hogy mi a konstrukció jutalékvonzata. Eddíg ugy-e leveszi a bank és a kártyatársaság a magáét. A Google-t ki fizeti majd? Úgy tudom az Apple esetében a szerződött bankok fizetnek neki. -
fil
őstag
Használ valaki NFC-s órát ,karpántot fizetésre itt Mo.-n? Milyet, milyen tapasztalatokkal? (Tudom elvileg lehet, de mint tudjuk az elmélet és gyakorlat között gyakorlatban nagyobb a különbség ,mint elméletben.)
-
fil
őstag
Azért a bankos mobil appok szerintem elég jó titkosítással kommunikálnak. Még nem hallottam, hogy a bank-ügyfél kommunikációt törték volna fel (biztos nem lehetetlen). Én nem foglalkozom ezzel ,mert nagyon sz@r lehet úgy élni, hogy az ember minden pillanatban attól retteg, hogy meglopják ,kirabolják ,megölik ,elrabolják az ufók , elüti egy biciklista, leszakad alatta az Erzsébet-híd stb. Ha meg kell történnie, hát akkor majd megtörténik...
[ Szerkesztve ]
-
fil
őstag
Azt azért te is érzed ,hogy ez így nem életszerű. DE. Nekem pl. a CIB-es számlámnál a főszámlától elkülönített kártyaszámlám van és még külön virtuális kártya is. Ott működik az, hogy a kártyákon csak az az összeg érhető el amit oda áttolok a számlámról, pl. a mobil app-ban. Ez nagyjából az amit írtál csak egy pöttyet használhatóbb kivitelben.
[ Szerkesztve ]
-
fil
őstag
Nézd ,abban igazad van, hogy az is lehetne egy opció a banki app-ban, hogy valaki beállítson 5K-nál kísebb pin limitet. Ez nem lenne lehetetlen ,mint ahogyan a Revolut példája is mutatja. Ha százezrek követelik ezt a bankoktól biztosan meg is fogják tenni. Azonban amíg a döntő többség örül annak a könnyebbségnek, hogy nem kell minden csip-csup összegnél pin kódot írni ,addig erre nem sok esély van. Szerintem engedd el ezt a témát, és fogadd el ,hogy ez így működik. Végül is nem kötelező a használata ,még van forgalomban kp. is ,bár ki tudja meddíg...
-
fil
őstag
Használhatsz mobilt fizetésre. Ott 10 Ft-ot csak akkor fizethetsz vele ,ha előtte föloldottad pl. ujjlenyomattal. Ez sem elég biztonság?
Abba nyugodj bele, hogy a világ az érintés nélküli fizetés felé halad és már nincs olyan kártya ami nem ilyen.
De van egy jó hírem ,ha ez így nem jó ,akkor egyáltalán nem kötelező a bankkártya használat, lehet kp.-el is fizetni. Ja ,hogy annál nagyobb a kockázat ,ha ellopják... -
fil
őstag
Egy nem hivatalos app esetén lehet mindenfélétől tartani.
Viszont az apkmirror-t elég biztonságosnak tartják, ahogy a neten néztem és ők állítólag 100% módosítás nélküli appokat tartanak.
A másik megoldás, hogy - mivel az accountodon lehet két ország is - hozzáadsz egy olyan profilt ahol van gpay.
Átváltasz arra és máris töltheted a gpayt. Ehhez kell egy megfelelő vpn app. (playről)
Utána szabadon válthatsz a két profil között (évente egyszer). -
fil
őstag
válasz nutfile #2173 üzenetére
Sorry. Akkor én tudtam rosszul ill. itt is valamit elnézhettek.
-
fil
őstag
Ebbe szerintem belebukni nem lehet. Egyszerűen nem akarnak vele foglalkozni. A gázszerelőnek más tervei vannak vele.
Ezt írják a kondíciós listában.
"Változás: Az MKB Pay a Google Play áruházban átmenetileg felfüggesztésre került. Az alkalmazás a
Google Play áruházban nem jelenik meg és nem letölthető. Az MKB Pay-t korábban letöltő és sikeresen
regisztrált felhasználók továbbra is használni tudják az alkalmazást..."
Mindenesetre telefoncsere után már nem működött nálam a régi sem. Mondjuk nem nagy kár érte mert addíg is a legrosszabb volt szerintem.[ Szerkesztve ]
-
fil
őstag
válasz kakuk.tamas #1884 üzenetére
Ennek mi értelme van? Ha a saját bankom netes (virtuális) kártyájával vásárolok ugyanott vagyok és egy lépés kimarad. Értelme csak akkor lenne ,ha valami jobb árfolyamon menne az átváltás.
-
fil
őstag
"Amelyik bank kínál mobilfizetést annál lehetne egy választható opció, hogy kell e kártya vagy nem. Ha nem akkor csak mobillal tudnál fizetni és azzal is tudnál felvenni pénzt."
Azért én ezzel kicsit óvatosabb lennék. Nekem már mindkét mobil appos bankom esetében volt rá nemegyszer példa ,hogy valamelyik terminál nem érzékelte és a plasztikot kellett elővennem. Ha nem lett volna fizikai kártya nagy sz@rban lettem volna. Azt nem tudom, hogy ilyenkor mi volt a ludas, az app, a terminál vagy a teló, vagy ezek kombinációja, de az eredmény szempontjából mindegy.
-
fil
őstag
valószínűleg ez az oka ott ,ahol a fizikai és a digitalizált kártya nem válik szét.
Az MKB-nél pl. ,ahol egy külön kártyát digitalizálnak ott megoldották. Illetve ott eleve nem is küldenek hagyományos sms-t, hanem minden az app-ban jelenik meg. Nem tudom ,hogy minden csomagban így van-e ,de a Digit@ll-ban biztosan. -
fil
őstag
Ma azért "megszívatott" a Budapest bank-os app. Egy étteremben fizettem volna vele és semmi. De még hibaüzenet sem. Szerencsére volt nálam másik kártya is.
Eddig még soha semmi probléma nem volt vele.
A tanulság az, hogy legyen az ilyen nfc-s mellet valami "konzervatívabb" fizetőeszköz is. -
fil
őstag
Egyet nem értek ebben az új BB appban...
Mikor az app-al ,mobilon fizetek, miért küld sms-t ugyanarra mobilra. Ebben nincs semmi logika, viszont kikapcsolni nem lehet...
Amúgy rendben van, jól működik, már nagyon hiányzott.[ Szerkesztve ]
-
fil
őstag
1.) feltöltés 1% = 65000 =650 Ft/hó amennyiben max.-ra töltöd
2.) úgy tudom a virtuális kártyának is lesz havi díja bevezetési időszak után 300 Ft/hó(a nem OTP-seknek)
Ez évi 11400 Ft-ra jön ki, úgy ,hogy ráadásul még van a 65000 Ft-os limit aminél minimum 2x-3x ennyi lenne a használható.https://confirm.simple.hu/upload/om/ng/prepaidEula04.html
[ Szerkesztve ]
-
fil
őstag
Biztos igazad van, de a Simple oldalán ez olvasható:
"NEM MŰKÖDIK AZ ÉRINTÉSES MOBILFIZETÉS AZ ALKALMAZÁSSAL, HA:
Előzőleg kiléptél Simple profilodból.
Miután újra bejelentkeztél, nem igényelted újra az érintéses fizetést.
Hibás jelszót, vagy rossz képernyőzárat adsz meg.
Kikapcsolt állapotban van az NFC funkció.
Alvó képernyővel próbálkozol.
Elfogyott a token.
Ha készülékedben NFC SIM-kártya található, és árnyékolja a telefon NFC antennáját."Egyébként személyes tapasztalatom nincs, mert nincs NFC-s SIM em
-
fil
őstag
válasz TomMusic #1467 üzenetére
Egyébként egyre kevesebben alkalmazzák. Van neki hátránya is. Ez olyan mintha a telefonodra ráragasztanád - na jó a telefon tokjába betennéd - a bankkártyádat. A telefon itt is csak a tartó szerepét tölti be. Kikapcsolva is működhet. Tehát lopás esetén 5000 Ft-ig szabad a vásár.
-
fil
őstag
A Simple kártya már csak február végéig ingyenes. Utána 300 Ft/hó lesz. Ez csak azokra fog vonatkozni ,akiknek nincs OTP-s kártyája ,vagy a digitalizált OTP kártyákra is kell majd fizetni?
-
fil
őstag
Ma elkezdett szivatni a Simple.
Akárhányszor fizetni akartam Kiírta, hogy "Tokenek letöltése folyamatban."
Aztán semmi. Szerencs ,hogy volt nálam plasztik kártya.
Megpróbáltam az app leállítást ,cache törlést ,de semmi. Ha újra installálom veszítem a beállításokat pl. hűségkártyák stb. ,vagy azt az akkounton tárolja? -
fil
őstag
Jó kérdés.
De ha bemész az app bankkártya menüjébe, akkor s simple kártya infonál havi limitet és havi levásárolható összeget ír.
Kérdés ,hogy ha hónap végén marad ,akkor a következő havi keret ezzel csökken? Vagy megint feltölthetem 65K-val csak nem vásárolhatom le?[ Szerkesztve ]
-
fil
őstag
Simple kártyásoktól kérdezném. Mikor feltöltöm egy másik bank kártyájáról, az ott vásárlásnak ,vagy pénzfelvételnek minősül?
-
fil
őstag
válasz Andralin #1283 üzenetére
Szerintem nem az érintésnélküliséggel van a baj hanem a 20-30 cm-el. Ez nagyon sok az nfc-nek. Nem szabadna többnek lenni pár cm-nél.
Az ,hogy hozzáérinted vagy sem az csak részletkérdés a működés szempontjából. Azonban csak rövid hatótávúnak szabadna lennie biztonsági okokból. A szövegből én úgy értelmeztem ,hogy a hozzászólónak is ez volt a baja vele. -
fil
őstag
Biztos, hogy a telefonról fizetésnél kér 5000 felett pin-t? Ha igen ,akkor persze ua. mint a kártya.
Nálam (MKB) Kötelező ,hogy a teló zárolt legyen valamiképpen, aztán az app is kér jelszót mikor megnyitom, viszont ,ha így fizetek ,akkor nem kér pint 5000 felett sem. Ha a fizikai plasztikot használom ,akkor kér. -
fil
őstag
válasz TheMajor66 #1159 üzenetére
"...más bank klf kártyáit simán olvassa a Jakcom gyári progija..."
Ezt tapasztalatból mondod ,vagy olvastad valahol? Én nem hiszem. Annak a banknak akkor nagyon sz@r lenne a biztonsága.
-
fil
őstag
Hát akkor ezért sokallom én.
A CIB-nél (Online számla) havi 345 Ft a számlavezetés. Viszont minden belföldi utalás ingyenes ,minden csoportos beszedés ingyenes - ezekből sok van - ,ingyenes a net bank, a telebank, a mobilbank. Ez független attól ,hogy magnifica (prémium) ügyfél vagy ,vagy sem.
Az MKB-nál a digit@ll csomag hasonló. Ott nincs egyáltalán számlavezetési díj (kártya ,virtuális kártya ,net bank, mobil bank, tele bank ingyenes) utalni meg nem onnan kell...
A Budapest Banknál meg van számlavezetési díj meg mobilbank díj ,de ott a vásárlások utáni visszatérítés ezt sokszorosan fedezi.
Lehet ,hogy vannak olyan szolgáltatások ,amiben mások jobbak ,de nekem ezek felölelik a leggyakoribbakat.[ Szerkesztve ]
-
fil
őstag
válasz viktorhu #1087 üzenetére
"Viszont fizet is jutalékot, amikor a másik bankos kártyát terheli"
Ezt nem értem. Miért terhelne másik bankos kártyát? Mikor feltöltöd nem ő terheli, te utalsz, aminél sok bank számol valamennyi díjat ,plusz ő is.
"...mitől lenne a leglehúzósabb bank..."
Több évtizedig voltam OTP-s (nem is nagyon volt más), ezt a tapasztalatot szűrtem le. Lehet ,hogy most már más ,de az arroganciájukat nem tudom feledni.
Viszont félek ,hogy ez már nagyon off topik, kezd eltávolodni az NFC- fizetéstől -
fil
őstag
válasz CptAdamica #1076 üzenetére
Az OTP mindíg is az egyik "leglehúzósabb" bank volt. Most is (nem) kicsit kapzsik. Végül is kapnak jutalékot a vásárlásoknál ,a Simple-ben lévő reklámokért, náluk van a feltöltött pénz, de azért ők még próbálnak kaszálni a feltöltéskor és havi elszámoláskor, gyakorlatilag egy elég magas számlavezetési díjat megvalósítva. Ügyes. Nem véletlenül Csányi a leggazdagabb magyar.
Kíváncsi vagyok mennyi nem OTP-st tudnak bevonni. OTP-seknek nyilván jó megoldás ,de másoknak van kedvezőbb. -
fil
őstag
válasz Winner_hun #1077 üzenetére
"... Remélem addig kijön a CIB is ilyen fejlesztéssel..."
Reménykedni lehet, de a CIB a sima NFC kártyával is több év késésben van. Ebben az évtizedben náluk nem hiszem ,hogy lesz lesz ilyen. Mondom ezt én aki kb 15 éve CIB-es vagyok. De ne legyen igazam.
-
fil
őstag
Miért? Az 1% az nem elég díj. Ahogy olvastam levesznek 1%-ot mikor feltöltesz. Ha meg le akarsz róla venni pénzt az ismét 1%. Persze vásárlásra van nem arra ,hogy pénzt visszavegyél róla. A vásárlások után is kapnak jutalékot.
Nem elég?
Egy bankszámlával meg nem érdemes összehasonlítani. Ez nem (teljesen) az. Nyilván az OTP arra próbál ösztönözni, hogy vigye át a kliens a számláját hozzá. -
fil
őstag
A fórumot olvasgatva és saját tapasztalatom alapján úgy látom ,hogy Mo.-n ezek a megoldások még elég béta állapotban vannak. Mondjuk az MKB-é talán alfa vagy pre béta.
Egy ilyen megoldásnak akkor van értelme ,ha a plasztik kártyákat nyugodtan otthon hagyhatom, bízhatok benne ,hogy a telefonnal tudok fizetni minden paypass-os terminálon.
Az én tapasztalatom szerint ez még nem teljesül.
Az MKB-nél nyitottam kizárólag ezért számlát. A nyitás és kártya virtualizáció gyors és gördülékeny volt. Kb. 2 hétig többé-kevésbé jól tudtam használni. Néhány esetben többször kellett érinteni és két esetben elő kellett kotornom a plasztikot. Ezzel még együtt tudtam élni. Azután egyszer csak egy fizetés sikertelen volt és utána újra regisztrációt kért. Soha többet nem sikerült az support segítségével sem működésre bírni. Volt app újratelepítés, újra regisztrálás, regisztrálás új címre. A supportosokkal napokig szinte állandó kapcsolatban voltam. (Egyébként a telefonos supprt kedves segítőkész, a mailekre viszont napokig, hetekig tart amíg válaszolnak.)
Semmi eredmény.
Én így jártam... -
fil
őstag
Csak 5k felett kér pint, vagy minimum egyszer belépéskor mindíg? Nekem most MKB-s van. Ennél ugyebár követelmény a képernyőzár, azután az app indulásakor PIN. Azután,ha sok idő telik el fizetésig (nem tudom pontosan 1-2 perc lehet) ,akkor megint PIN. Akkor is kell a PIN, ha érintés előtt nem "nyomok" rá a "Fizetés" gombra.
Nyilván ez fokozza a biztonságot, de ,ha sorbanállás közben többször be kell írnom a PIN-t ,akkor az már igencsak csökkenti. -
fil
őstag
Úgy látom a többség OTP-s. Mi a helyzet a többi NFC Pay megoldással? Gránit, MKB, Budapest Bank. Van valakinek összehasonlító tapasztalata? Olyanra gondolok ,hogy rugalmasság, egyszerű/bonyolult használat, biztonság stb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Ford topik
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik