- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Három kamera lesz a következő Nothing telefonon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megvan a Pixel 9a premierdátuma
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Bocsi, azthiszem, én indítottam el a lavinát
Ugy indult, hogy a Google wallet leírása szerint kisebb összegű fizetéssel meg a telefont sem kell(ene) unlockolni, azt csak nagyobb, pl 15eFt feletti vásárláskor szükséges, és ez a telefon feloldas, ki kell, hogy váltsa a kártya, POS terminál PIN kod kerest.
Az alant levo táblázatban pedig szerepel Magyarország is, 15eFt-al. -
vacs
veterán
válasz st3v3np3t3r #5393 üzenetére
Honnét ez az infó?
Saját tapasztalatból mondom, hogy tévedsz!
Google Pay fizetésnél teljesen mindegy hogy ujjlenyomat, pin, jel kód, nem fog semmi extra kódot kérni nagyon (15K feletti) vásárláskor sem!
Egy mások példa: a Google Pixel 7 telefonom a beállítások, biztonság menüben konkrétan a képernyő zár pin kódját kéri és nem az ujjlenyomatomat (feleségem Oneplus telefonja is ilyen)!(^)(>.<)(^)
-
ACE-
addikt
"Telefonos fizetés esetén, ha pin kóddal,mintával vagy jelszóval oldasz fel egy telefont, akkor a központilag beállított érték felett a digitalizált kártya banktól függetlenül fog kérni kártya pin-t, ugyan úgy mint a fizikai kártya használatakor."
Ez az infó honnan származik? Szerintem a POS terminál rohadtul nem tudja hogy éppen mivel oldottad fel a telefont... honnan is tudná...
Ne hari de sok butaságot írsz... Tehát azt mondod a kártyához bőven elég a PIN kód fizetésnél, nem kell plusz semmi, de ha telefonnal fizetsz akkor komolyabb védelem kell? Miért is? Ugyanakkor mit is ér a biometrikus azonosítás, ha egyébként a mellé rendelt PIN kóddal mindent megtehetsz? Ez semmi más mint kényelem. Ujjnyommal egyszerűbben feloldod, mintha pötyögsz, vagy mintát rajzolgatsz, de az is elég mindenhez...
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
tomp
félisten
válasz st3v3np3t3r #5384 üzenetére
ATM-nél pont, hogy rossz a pin kód kérése ha telefont érinted.
Ujjlenyomattal azonosítom magam, érintem és kéri a kártya kódját...
Emiatt amúgy be kell mennem a bankba mert évek óta nem használtam az OTP-s kártyát és most, hogy a GPay miatt visszatértem hozzá jó ha tudom. -
MODERÁTOR
Ez tökre érdekelne, tényleg így van-e, de nem fizetek annyit telóval (nagyobb összeget), hogy ki tudjam próbálni.
Xiaomi 13T
-
Telefonos fizetés esetén, ha pin kóddal,mintával vagy jelszóval oldasz fel egy telefont, akkor a központilag beállított érték felett a digitalizált kártya banktól függetlenül fog kérni kártya pin-t, ugyan úgy mint a fizikai kártya használatakor. Ha biometrikus feloldással oldasz fel egy készüléket, akkor nem kér pin kódot a digitalizált kártya. A biometrikus zárolás/feloldás magasabb szintű védelemnek minősül a pin/minta/jelszó triónál.
Biometrikus zárakhoz azért kell megadni a felsorolt 3 zártipus közül valamelyiket, hogy ha valamiért a biometrikus feloldás nem sikerül, akkor is fel tudd oldalni a készüléket. Azaz biometriás védelem esetén a csak tartalék feloldási módszernek fog számítani a pin,minta vagy a jelszó.[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
ACE-
addikt
válasz st3v3np3t3r #5389 üzenetére
Akkor mit értettél "nem hiteles"-en?
-
gyulazsolti
senior tag
válasz PedroPascal #5390 üzenetére
A gyereknek is így kellett megcsinálni.
Nekem is ezt mondta a bank.
Én betettem a kártyát a Walletbe, majd ( lehet másnap) jött az értesítés a Wallettől, hogy felezzem be a regisztrációt.
Ott volt hogy kérjem az sms-t a banktól.
Kértem, kaptam a kódot, és azóta működik, megy a fizetés. (MBH, volt Takarékbank) -
PedroPascal
őstag
Ez az MBH szerintem vicc kategória. Telefonon kell nekik 8 számjegyű fiók azonosító ami nyilván ott van a szerződési papíron. Kell még egy Tpin amit valamikor 2021-ben küldtek sms-ben. Nyílván nincs meg! Ezért be kell menni a bankfiókba. Van Ipin ami nem jó, nekik Tpin kell amit valamikor 2-3 éve csakis sms-ben küldtek el semmilyen szerződés papíron nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kbali
nagyúr
válasz PedroPascal #5387 üzenetére
Ha tudod magad telefonon azonosítani, akkor nem kell személyesen
-
Kbali
nagyúr
válasz PedroPascal #5383 üzenetére
akkor marad a bank, hogy ők mit látnak a próbálkozásokból
-
ACE-
addikt
válasz st3v3np3t3r #5384 üzenetére
Nincs ilyen hogy ujjlenyomat "erősebb", az ujjlenyomat mellett a másodlagos PIN/jelszó/minta ugyanúgy feloldja a telefont és működik a fizetés...
-
A feoldó pin/jelszó/minta nem èppen hiteles ilyen esetben, mert azt bárki tudhatja, az ujjlenyomat,íris illetve touchid vagy faceid iphoneok esetèben mint biometrikus feloldás egyedi, így ilyen szempotból az számít csak hitelesnek, mert azt más nem tudja feoldani.
Atm használatkor mindenkèppen kèr pin kódot kártya, ez alap biztonsági protokol.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Kbali
nagyúr
válasz PedroPascal #5374 üzenetére
Hogyan aktiváltad a kártyát? Előfordul, hogy online aktiválás után még kellhet egy fizikai PIN megadás is (ATM-ben akár egy egyenleg lekérdezés vagy fizikai PIN+chip-es vásárlás).
-
tomp
félisten
válasz st3v3np3t3r #5379 üzenetére
Egészen pontosan ha hiteles módon oldod fel a zárat(ujjlenyomat, telefon PIN kód stb) akkor kizárólag csak az ATM kéri a kódot. Terminál soha semekkora összegnél.
-
válasz Viktor0610 #5378 üzenetére
Ha biometrikus feloldással oldod fel a telefont, akkor az esetek 80%ban 30-40ezer forintos vásárlásnál sem kér PIN-t. Legalábbis nekem anno nem kért.
-
MODERÁTOR
-
poirot
őstag
válasz Viktor0610 #5369 üzenetére
De, de kér PIN kódot, 15 ezer Ft felett, de mondjuk nem szigoruan attól, hanem afelett 1-2 ezerrel.
Úgy még nem próbáltam, hogy a képernyő zárat nem oldottam fel, ahogy írták. Márpedig ezt írják. Kipróbálom amit vlevi írt. Habár csodálkoznék, ha úgy is müködne. -
slice14
veterán
válasz PedroPascal #5372 üzenetére
És az Ő fiókjához akarod regisztrálni?
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
PedroPascal
őstag
válasz Viktor0610 #5371 üzenetére
Igen, amúgy Muter kártyája. Kártya csere volt, azaz küldték az újat. Ahogy fentebb írtam. A régi hozzá volt adva a wallet-hez. Ezt töröltem és az újat nem adja hozzá a folyamat végén, próbálja újra... Az új kártya aktív, app újra lett rakva, bank küldött sms-t hogy fejezze be a Gpay regisztrációt.
-
MODERÁTOR
válasz PedroPascal #5370 üzenetére
Ilyenek használhatók a Google Pay-jel:
MBH Bank Zrt
Visa betéti kártya
Minden Mastercard kártya
Ilyened van?
Amennyiben igen, akkor esetleg egyeztess a bankkal. Nálam egy hete simán ment a Mastercard hozzáadása.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
PedroPascal
őstag
Sziasztok. MBH bank Visa kártya nem akar Gpay-el menni. Új kártya, korábban Takarék bank visa volt ami Gpay-el ment. Új kártyát küldtek amit akíváltam, sms-t is küldtek hogy fejezzem be a Gpay regisztrációt de a folyamat végén nem sikerül már 2 napja. Mi lehet a gond?
-
MODERÁTOR
-
poirot
őstag
Érdekes, ezt írja a mastercard.hu-n is;
A bankkártyádat otthon is hagyhatod: csak érintsd a mobilod a POS terminálhoz, és már fizettél is! Ehhez mindössze be kell digitalizálnod a kártyádat a mobilbankodban, majd állítsd be készülékeden a képernyőzárat! A 15.000 Ft feletti tranzakciókhoz fizetés előtt oldd fel a készüléked.Na majd kipróbálom én is.
-
vlevi
nagyúr
válasz Viktor0610 #5365 üzenetére
Koszi, sikerült a muvelet, 2 helyen vásároltam vele, és rendben volt minden. A wallet, és az OTP is kb pár másodperc eltéréssel jelezte vissza a tranzakciót.
Valahol azt olvastam, hogy nem kell feloldalni a telot, ugy is kell(ene) működnie, nos, nekem mindkétszer, 1-2 ezer forintos vásárlásnál, fel kellett oldani a kijelzot, másképpen nem ment, csak brümmögött. -
MODERÁTOR
-
vlevi
nagyúr
sziasztok, nagyon uj vagyok meg itt, sokadik telefonom után, most már van NFC, gondoltam beallitom a Google walletet. Kártya számot, egadtam, stb, és most a kártya digitalizácio lépés után a telefonon csak körbe körbe homokóra, vagy tiz perce. Ez belehalt valamibe, vagy ez ilyen? Természetesen WiFi, és mobilnet is be van kapcsolva.
-
válasz Viktor0610 #5361 üzenetére
(Troll)GránitBank(/troll)
-
MODERÁTOR
-
Kbali
nagyúr
válasz PedroPascal #5359 üzenetére
Értem én a viccet....
csak nem szeretem -
Kbali
nagyúr
válasz PedroPascal #5357 üzenetére
Hazai bankról volt szó bár a Revo-nak van fióktelepe, de nem tekinteném hazai banknak.
-
Kbali
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #5355 üzenetére
Van a CIB-nek, ERSTE-nek (ERSTE csak sima virtuális, a CIB-nél van lehetőség sima virtuálisra, ill. egyszeri kártya generálásra). De szerintem van a KH-nak is ilyen terméke.
-
-
ACE-
addikt
válasz st3v3np3t3r #5353 üzenetére
Hát ez megint nem sikerült... Az érintésnélküli telefonos, órás fizetésnek vajmi kevés köze van az online vásárláshoz. Viszont a csak online vásárlásra használható, "Webkártya" típusú virtuális kártyák szintén nem adhatók hozzá NFC apphoz.
[ Szerkesztve ]
-
válasz PedroPascal #5349 üzenetére
Bocsi, elírtam, így helyes:
Ami nem nfc képes kártya, az nem állítható be érintésnélküli fizetésre banktól függetlenül. Továbbá azok sem,amikkel lehet NEM lehet online felületen használni vásárlásra.Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
-
Kbali
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #5350 üzenetére
Inkább: amikkel CSAK online lehet vásárolni
-
válasz PedroPascal #5349 üzenetére
Ami nem nfc képes kártya, az nem állítható be érintésnélküli fizetésre banktól függetlenül. Továbbá elvileg.azok sem,amikkel lehet online vásárolni.
-
PedroPascal
őstag
válasz Viktor0610 #5348 üzenetére
Tudom de mivel OTP házon belül van gondoltam talán megoldható. Az NFC nélküli kártyák így feltétlenül kizáró ok?
-
MODERÁTOR
-
PedroPascal
őstag
Lehet, bár én mindig odafigyelek erre. Újra tettem az órát, gyári vissza állítás. Wallet meg a kártyák is újra lettek rakva. Sajnos továbbra is csinál ilyet ugyan úgy. Elengedem a dolgot ha másnál nem csinál ilyet akkor lehet velem van a gond.
Valaki tudja esetleg, hogy OTP SZÉP kártyát hozzá lehet adni a Simple classic alkalmazáshoz? -
-
ACE-
addikt
válasz PedroPascal #5341 üzenetére
Szerintem lehet hogy csak nem jól érinted. A lényeg hogy hosszan ott kell tartani addig, amig a terminál négy zöld kis lámpája felvillan. Ez van néha hogy 2-4 mp. alatt megy csak végbe. Ez nem olyan gyors mint a mobilnál.
-
tomp
félisten
válasz st3v3np3t3r #5343 üzenetére
Így van!
-
-
tomp
félisten
válasz st3v3np3t3r #5340 üzenetére
Kártya adatbázis hiba.
Lehet csak egy új kártyával lehet megoldani a hibát. -
-
válasz PedroPascal #5335 üzenetére
nekem még mindig nem emgedi hozzáadni se telefonhoz,se az órához, már írtam az otp-nek is, de nem nagyon kapkodják magukat...
-
ACE-
addikt
válasz PedroPascal #5337 üzenetére
Mondom, normál esetben nem kéne csak 1x, ott valami nem jó.
-
ACE-
addikt
válasz PedroPascal #5335 üzenetére
Ez sajna nálam is ilyen. Gondolom egy plusz biztonság amiatt, hogy a telefonon feloldás jóval biztonságosabb, mint a viselés érzékelés, ezért néha a plusz biztonság miatt kéri az óra feloldását... Nekem feloldás után újra odatartva működni szokott...
-
PedroPascal
őstag
Lassan 2 hete van OTP kártya a Gpay-el. Több alkalommal volt alkalmazás frissítés, bankártyát is újra tettem a Gwalletben. A helyzet változatlan minden 3-4. fizetéskor kéri a feloldó kódot miután már érintettem a terminálhoz az órát. Ezzel csak az a baj, hogy feloldás után újra érintem és megint kéri a feloldót, 2. feloldás után már írja az óra hogy most érintem újra a terminálhoz és ezután már jó. De ez így elég ciki minden 3-4. fizetéskor bénázni. Telefonon soha nem csinál ilyet a Gpay. Valamint kell állítani az órán? Feloldó mintával, 6 számjegyű kóddal is ezt csinálja. Nem találok semmit a beállításokban ami erre utalna.
Galaxy Watch 6 classic-ot használok. -
Kbali
nagyúr
válasz Viktor0610 #5333 üzenetére
Nem, nem írnak ilyet. Sajnos a Xiaomi egyik eszköze Visa, a másik pedig MasterCard kompatibilis.
-
MODERÁTOR
-
tomp
félisten
válasz st3v3np3t3r #5331 üzenetére
Ha nem lehet beállítani a kártyát az az OTP sara. Valami miatt a kártyát visszadobja az otp rendszere. Úgy látszik ez is kemény feladat nekik...
-
írtam nekik, de ez azért elég cinkes dolog, hogy ennyire instabil a rendszer működése, hogy hol működik hol nem, van akinek működik van akinek nem
-
slice14
veterán
válasz st3v3np3t3r #5329 üzenetére
Szerintem írj a Google support-nak. Nem akarom még elkiabálni, de nálam is megoldódott a Watch5-ön megjelenő "még nem elérhető az Ön régiójában" üzenet. Ez nálam eddig hetente elő jött, és a Google Pay is eltünedezett az óra nfc beállításai közül. De mióta lekomunikáltam velük a problémát , azóta egyik sem jelentkezett.
Tény hogy nem OTP kártya és nem törölgettem a kártyákat a Wallet-ből.[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
Reggelt.ma megint bolond a google pay-otp páros. se a telefonra(x12t pro),se az órámra(watch 4 classic lte) nem engedi beàllítani, mondvàn a bankom bem támogatja sem a telefonnal sem az órával történő fizetést
-
-
-
válasz PedroPascal #5324 üzenetére
Az órára meg engedte feltenni, ha a telefonra tettem fel,az órára nem engedte
-
emeritus
tag
válasz st3v3np3t3r #5322 üzenetére
Nem digitalizált/webkártyára vonatkozik az üzenet? (Úgy tűnik ott még lenne OTP feladat.)
Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.
-
PedroPascal
őstag
Watch 4 topikban neked volt ugyan ez a gondod? Lehet kártyával van gond.
-
poirot
őstag
Gondolom letöltötted a Wallett apk-t a play áruházból és ott próbáltad. Vagy a Simple-t.
-
-
poirot
őstag
Most voltam egy üzletben, direkt NET nélkül fizettem, az érintéses fizetés jól müködött a GPay-el, ilyenkor értesítés nincs, de ahogy otthon rámentem a Wifivel a hálózatra, abban pillanatban jött az értesítés a Gpay-től, és az előzményekbe rögtön berakta, illetve az OTP applikációtól is jött értesítés.
-
poirot
őstag
Frissítették a Google Walett-et, frissítsétek, hátha megjavul az értesítés.
-
nutfile
aktív tag
válasz PedroPascal #5317 üzenetére
ez is otp-s probléma lehet, mert nálam KH, Gránit, Revolut fizetésnél sem csinál ilyet a GPay
-
poirot
őstag
válasz PedroPascal #5315 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy mitől lehet. "Várjuk meg" a többieket, hátha tudnak valami érdemlegeset mondani. És ha újra tennéd a kártyádat a Walletben? Gondolom lehetséges.
-
poirot
őstag
válasz PedroPascal #5313 üzenetére
Nálam, ha fizetek és be van kapcsolva a NET a telómón, ahogy elfogadja a pénztár mondjuk a Spar-ban, egymás után jön az értesítés az OTP-s ap-ra, illetve Google Pay-re.
-
PedroPascal
őstag
Gpay pár napja nagy kéréssel küldi a fizetési jelentést OTP-s kártyával. Van hogy több óra múlva. Mi lehet az oka?
-
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
Mit ajánlotok a lehető legolcsóbb NFC képes karkötőnek/órának lehetőleg használtan?Feltétel: Revolut vagy Curve menjen vele.
Kizárólag strandra kellene, mert az Apple Watch-omat nem merem vízbe vinni és nem is fogom soha, amióta a Samsung órám meghalt Orosházán
Szóval valami nagyon olcsó megoldás kellene amit vízbe lehet vinni és nem olyan nagy összeg, hogy fájdalmas legyen ha egyszer mégis megadja magát a víztől.Mi Band 6 NFC esetleg? Vagy régebbi mi band-Ben is van NFC? Más tipp még?
-
-
HUNited
őstag
Sziasztok!
Technikai okokból újra kellett telepítenem a Wallet alkalmazást. A 3 kártyámból egyet, a Revolutos Visa-t csont nélkül hozzá tudtam adni.Viszont az Unicredites és Gránit bankos Mastercard kártyákat bár azt írta hozzáadtam sikeresen (SMS kód, minden megvolt), még bő fél órával és teló újraindítással később is azt írja mindkettőre hogy Beállítás... (belelépve: A kártya beállítása az érintés nélküli fizetéshez még folyamatban van), és le is tiltja, ezekkel a kártyákkal most semmit sem tudok csinálni (se inaktiválni, se átnevezni)Mi történhetett?
(az user errort kizárnám,, egyrészt nem először csinálom, másrészt a Visa kártya csont nélkül hozzá lett adva) -
Alex123
senior tag
válasz nutfile #5240 üzenetére
Igen, ez így van. Van "elvileg" korhatár, a gyakorlatban sokan megkerülik.
(hallottam tapasztalatból)
Ki is lett választva a bank Uni*, még most hosszabbított akciójuk is van, adnak a gyereknek 30 ezres emag utalványt, a szülőnek meg az ajánlásért 15 ezret. (aztán később lemondható, ott a szabályzatuk rá...)
Itt működik a gogle pay-es kapcsolás/vásárlás és a gyerek vagy kártyával vagy nfc-vel fog a pénztáraknál fizetni, gyakorlatilag semmi másra nem használja majd, ez pedig ingyenes teljesen.
De: már az otp is bevezette közben a google pay-t (meg mellette az okos karkötős fizetéseket is, majd oda átmegyünk egy éven belül és ott marad 18+ éves koráig, aztán majd eldönti, hogy merre tovább. (az otp a diákhitel miatt is lényeges a közeljövőben, Uni ezt még most nem támogatja)
Tehát a lényeg, meglett a bank, fizethet a gyerek/szülő nfc-vel is...
Hurrá! -
poirot
őstag
Még valamit szeretnék kérdezni; az internetes fizetés folyamata hogy zajlik? Mit kell megadni? Az ember kap SMS-ben egy kódot, azt kell beírni?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Igazi monstrum lesz az új generációs Xeon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest