- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
István89
tag
válasz mr.tamasbiro #5478 üzenetére
Nem lehet, egyelőre K&H-nak van ilyen szolgáltatása:
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
válasz slice14 #5224 üzenetére
2022 az a 2023. Engem fel is hívtak, mert digitalizálva maradt a kártya és kérték mielőbb töröljem, hiszen használni már 2020 óta nem használom. Még ajándékjegyeket is adtak egy kiállításra, ha ezt gyorsan megteszem, de ennek ellenére az appban továbbra se vették ki ezt a részt...
-
István89
tag
A héten nálam is előfordult 1x, hogy oda tartottam a telefont és semmi nem történt, bűvészkedtem a telefonnal, de persze a Wallet megnyitása vagy egy gyors NFC ki-be hirtelen nem jutott eszembe, mert rögtön vettem elő a bankkártyát. Kicsit előidézte a régi Gránit bankos mobilfizetést, az csinálta ezt sokszor és ott kb semmi nem segített.
Reméljük nem jön vissza ez az időszak.
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
válasz slice14 #5111 üzenetére
Nekem múlt héten a mozijegy vásárlás se volt zökkenőmentes, sőt aznap többszőr volt lassúlás, homokórázás, tehát a szokásos simple tünet. Szóval egy szokásos simple vásárlásnak néztem elébe, de megleptek engem is, mert a mozijegy nem volt a jegyeim alatt, tehát emailből kellett kibogarászni a bemenetelnél a jegyet. Komolyan nem tudom mit csinálhat az a felhasználó, aki a BKK bérletét is itt veszi.
Na, de majd az új app ezt is megoldja...
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
válasz slice14 #4952 üzenetére
A legviccesebb mikor telefonnal utalok és kéri az mPIN-t, mikor be van állítva az ujjlenyomat használata. Nem hiszem el hogy ezt nem lehetett volna már megoldani.
Erre nekem ezt írták vissza: "Sajnos az utalást követően az mpin kód megadása biztonsági okokból kötelező ismét megadni." A többi banknál ezek szerint nincs ilyen biztonsági ok. Sok baj van az alkalmazásukkal az biztos. Egyik legnagyobb a push üzentek megjelenítése, de ez már a kezdetektől. Az új funkció ikon meg elég vicces. Dec. 15-én jön valami új funkció, kár volt ezt ennyire előre beletenni. -
István89
tag
válasz st3v3np3t3r #4940 üzenetére
Ezt mondta erről a Gránit Bank:
"Természetes volt számunkra, hogy a mobilfizetés növekvő népszerűségét szem előtt tartva a rendkívül innovatív Google Pay szolgáltatással is bővítjük az Androidos mobilfizetési lehetőségeink választékát”
Mondjuk szerintem érezték, hogy a saját megoldásuk már idejétmúlt és nem annyira megbízható, mint a Gpay. Ezért érdekes számomra is, hogy minek tartják meg, ha szerintük is rendkívül innovatív és népszerű a Google Pay.
-
István89
tag
válasz szabi__memo #4892 üzenetére
Érdekes, hogy a CIB se kapkodta el, második negyedévből, majdnem harmadik negyedév vége lett. Kíváncsi lennék, hogy mi tartott ennyi ideig.
Google oldalán még most sincs kint a CIB bank, de pl a héten az Icard is bekerült a listába. Lassan az összes fintech jelen lesz a kártyáival.
Remélem idén még 1-2 bank csatlakozik Gpay táborhoz, de félő, hogy most megint hónapokig nem történik semmi ezen a téren. Pl. Gránit, Unicredit, Magnet. Ebből Gránit jelezte, hogy lesz majd, az utóbbi kettő pedig "tervezés alatt" vannak.
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
válasz szabi__memo #4791 üzenetére
Google Pay topikban raktak be képet, de én is tudtam már frissíteni play áruházból, eddig nem ment, mert az volt kiírva, hogy ebben a régióban nem elérhető az alkalmazás
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
válasz SzabóTamàs90 #4668 üzenetére
Igen, pénteken jött ki, kicsit kéve küldték az üzenetet.. Lehet Nálad automatikusan lefrissítette, azért nem látod már. 6.8.409 új verzió,Android.
-
István89
tag
Én is rákérdeztem a Google Pay-re a Gránitnál, mármint konkrétan azt kérdeztem meg, hogy mikor jön, mert az, hogy jön azt már másnak megírták, plusz írtam az ISMS hibáról is egy pár sort, de ez hiba volt, mert így kikerülhették a választ.
Több hibát orvosló és megbízható működést támogató verzió jelenik meg a hét elején. Kérjük, töltse le és a használat tapasztalatairól jelezzen vissza. A türelmét köszönjük!
Természetesen visszakérdeztem még egyszer, de szerintem ugyanezt fogom megkapni és ennyi. Van egy olyan érzésem, hogy nem nagyon lesz itt Gpay, hiszen nem érdekük... -
István89
tag
válasz slice14 #4535 üzenetére
Valószínűleg igen vagyis a hirdetmény alapján így kellene működnie, viszont lehet Gránit a nagyobb összegű megoldást alkalmazza jelenleg.
Fitnechzone.hu-nak korábban az MNB így írta le a folyamatot:
A kivételi szabályok kapcsán fontos tudni, hogy azok alkalmazásáról a pénzforgalmi szolgáltatók egyedileg dönthetnek, emiatt eltérés mutatkozhat a számlavezetők gyakorlata között.
Maximum 500 EUR-nak megfelelő forintösszegig (e fölött már nem) szintén dönthet úgy a pénzforgalmi szolgáltató, hogy nem alkalmaz erős ügyfél-hitelesítést, de ebben az esetben egyéb feltételeknek is teljesülniük kell, például csalás monitoring rendszert kell működtetnie, amellyel valós időben folyamatosan észlelni képes az esetleges visszaéléseket
További kivételi esetek lehetnek még például az ismétlődő fizetési műveletek (tipikusan ilyenek például az előfizetések díjai: például Nők lapja vagy a Netflix előfizetés), vagy akár a parkolási díjak is. Az ügyfeleknek is van továbbá lehetőségük arra, hogy az általuk indított fizetési művelet végső címzettjeit „megbízható”-nak jelöljék meg akár a netbankon keresztül, így ebben az esetben sem kell erős ügyfél-hitelesítést alkalmazni.
Forrás: [link]
A fenti nyilatkozatból kiderül, hogy mi ügyfelek is beállíthatunk majd megbízható webshopokat, pl Telekom, de jelenleg a Gránitnál ez még nem elérhető, így majd azoknál semmilyen esetben nem kell SMS, telekód, app jóváhagyás stb alkalmazni online fizetés esetén.
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
válasz slice14 #4533 üzenetére
Attól függ, hogy hol fizetsz, milyen szolgáltatón keresztül. Pl. Simple-ben vagy Paypal-on elmentett kártyával , akkor azon keresztül nem fog kérni szinte biztosan semmit, mivel azok whitelist-en vannak itthon. Plusz ott van az is, hogy van nekik egy korlát, ha 35 000 Ft-ot nem meghaladó fizetésed volt online jóváhagyás nélkül, akkor következő vásárlás összegtől függetlenül csak jóváhagyással kellene mennie.
Én pl. 1 hete töltöttem először Gránit kártyájával a Revolut egyenlegemet és semmit nem jelzett az app. Lehet az is whitelist-en van, de más bankoknál lévő felhasználóknak kell app jóváhagyás vagy sms vagy valami.
-
István89
tag
válasz szabi__memo #4504 üzenetére
Nálam továbbra se érhető el a play áruházban. George-nak nem hiszem, hogy közel lenne hozzá, mivel csak nyáron vezetik be a Google Pay-t.
-
István89
tag
válasz Black_Death #4501 üzenetére
Ha elutasítja a terminál, akkor azt kis nyugtát mindenképpen kérd el, mert ezzel fel tudod gyorsítani a folyamatot.
Nekem a mai két sikertelen tranzakciót feloldották. Az a baj még a gránittal, hogy ott 30 napig zárolják, és ha nincs nyugta róla, akkor meg kell várni a 30 napot és ez nagy összegeknél fájó tud lenni.
Én se nagyon szeretnék váltani, csak a kondíciók miatt vagyok még náluk, mert sajnos az app se túl tökéletes és fejlesztés a két nagy fintech céghez képest alig észrevehető, viszont a Gpay-nek örültem volna, de az itt nem lesz...
Igazad van, csak az egyszerűség miatt a Curve lenne a legjobb megoldás, mivel azt feltölteni se kell. Nekem ez volt a vonzó, mivel nagyrészt a Gpay miatt kellene. Ezért szenvedtem ennyit. Revolut-ot most már én is kipróbálom, mert a TransferWise is bejött, de hiába jó kondíciók vannak a banknál az utalásra azért az ingyenes felöltéssel nem tud harcba szállni.
-
István89
tag
válasz nutfile #4499 üzenetére
Lehet, elég csak az ERSTE megoldását megnézni. Sajnos el tudom képzelni, hogy a bankok többsége megpróbálja megnehezíteni a fintech cégek használatát, bár sajnos a Curve nekem másik kártyával is elég sokszor úgy teljesít gpay alatt, mint a gránit pay. Viszont itt szerintem a Curve-nél van a gond Ezért nem örülök annak a bejelentésnek, hogy ők nem fogják bevezetni, mivel bankváltás hiányában csak alternatíva marad vagy platform csere.
Amúgy Október óta próbálkozok Curve-vel, november végétől van gpay, de eddig nem volt egy normális hónap amikor minden tranzakció simán ment volna. Mellé jön a rossz ügyfélszolgálat, ami tovább rombolja az összeképet.
-
István89
tag
válasz Black_Death #4495 üzenetére
Kellett elkiabálnom. Ma 3 vásárlás, ebből kettő elutasítva 074 kóddal, a harmadik meg hosszú mp után sikeres. Gránit kártya van mögötte.
Tényleg hanyagolnom kellene már ezt a szart, mert ennyit szenvedni fizetésnél a Gránit pay-el is tudok, ehhez nem kell a Curve.
-
István89
tag
Curve topic-ban is jelezték páran, hogy gond van ERSTE kártyákkal.
Ez új, mert nekem is gránit van mögötte jelenleg, de eddig egy elutasítás volt, de az is inkább terminál miatt volt , de azt nem terhelte be, igaz az nem is gránit kártya volt. Azóta gránit van mögötte és nem volt még ilyen gond. A magyar kártyásoknak decemberi hónapban volt ez szinte minden nap (köztük nekem is), viszont január közepén javították, azóta nekem ilyen gondom is, csak egyszer volt, de az is terminál hiba miatt a Curve szerint.
Ott szerintem a Curve-vel lesz probléma, esetleg írj a support-nak, ha még nem tetted meg.
-
István89
tag
A cikkben egyenrangú van írva.
Ugyanazt fogja tudni, igen, de szerintem nem ezzel lesz a baja azoknak, aki használják és nincsenek megelégedve. Továbbra is megértem, hogy Neked jól működik, de nekem továbbra sem működik olyan megbízhatóan, mint a Google Pay.
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
válasz slice14 #4416 üzenetére
Igen, az ERSTE és a Budapest Bank nyilatkozata alapján elég jó a hozzáállásuk a GooglePay bevezetésnek, csak a Gránit nem. Szerintem ők nem fogják bevezetni, ezt el kell engedni és várni kell az egyenrangú NFC fizetésüket, ami szerintem soha nem lesz egyenrangú, de hát sokat nem is kell tőlük várni.
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
CIB, Takarék, ERSTE
K&H és az MKB jelezte, hogy rajta van a fejlesztési listájukon, de ők időpontot nem mondtak, viszont lehet év végére megérkeznek.
OTP valószínűleg nem fogja bevezetni, és a Gránit pedig marad a "saját" fejlesztésnél.
Unicredit, Magnet, Rafi, Budapest Bank még nem válaszoltak.
-
István89
tag
Örülök, hogy Neked jó, de másnak meg negatív tapasztalata van vele. Nekem is több vele a rossz, mint a jó tapasztalat. Szerintem közel nem egyenértékű a Gpay-el, és nem csak a PIn kód miatt. Engem az nem is zavarna már.
Szerintem az ERSTE-nél gondolkoznak megfelelően:
A nagy mobil-platform alapú fizetési megoldások kiszorítják az egyedi banki fejlesztéseket, így az áttörést itt a Google Pay hazai implementálása hozhatja meg ügyfeleinknek.
Igen, másik topic-ban én is megírtam. Jó hír, már három bank biztos idén, bár akinél én vagyok az pont kimarad ebből a buliból.
Gránitnál 20 fizetés lehetséges offline módban vagyis 2016-ban még ennyi volt, amikor elindultak.
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
Szóval jobb ejteni a témát, mert a végén még valakinek baja esik, értem a célzást.
A CIB-nél és Takaréknál menni fog. Ez mondjuk nem annyira nagy titok, csak gondoltam rákérdezek, ha tényleg válogatás alapján megy.
Szóval akkor továbbra is maradnak a téves és sokszor furcsa elméletek, amiket sok "szakportálokon" és fórumokon lehet olvasni erről.
-
István89
tag
Ez egy teória vagy hivatalos forrásból állítod? Annyi mindent olvastunk már itt is és máshol is, hiszen novemberben a MC közleménye szerint ők segítették elő azt, hogy itt és sok más országban is elinduljon ez a szolgáltatás a négy nagy fintech céggel közösen. Persze Google is biztosan rábólintott, viszont előtte azt olvastam itt, hogy csak bankok lehetnek, aztán fintech cégek, szóval elég zavaros a történet.
Mindenesetre, ha Google dönt a bankokról, akkor jelenleg két bankról kell biztosan döntenie idén. Azt tudod, hogy két jelentkező bankot befogadják-e?
-
István89
tag
válasz SzabóTamàs90 #4338 üzenetére
Egy bizonyos összeg felett kelleni fog a hitelesítés.
-
István89
tag
válasz KicsiRegő #4281 üzenetére
Ezt eddig is tudtuk, csak azt nem, hogy mikorra tervezik bevezetni.
Gondolom nem a 2. negyedév első hónapjában kerül bevezetésre, az én tippem június 30, csak hogy jó legyen mindenkinek.
Szerintem a Takarékbank-nál hamarabb bevezetésre kerül. Ők mintha első negyedévet mondtak volna facebook-on vagyis év elejét írtak.
-
István89
tag
válasz Atish19 #4260 üzenetére
Erre nem sokat tudnak jelenleg válaszolni. Jelenleg a Google nem engedélyezi azokban az országokban, ahol november 17-én elindult a szolgáltatás.
Egyelőre nagyobb kérdés az, hogy mikor csatlakoznak a magyar bankok is a Gpay-hez. CIB és a Takarékon kívül jelezhetné a többi is a szándékot legalább.
-
István89
tag
válasz Pheonix #4245 üzenetére
Nem fog menni digitális kártyával se.
Ha idegenek neked ezek a fintech cégek és nem szeretnéd kipróbálni, - (Pl Curve is egy jó lehetőség lenne erre, ha éppen jól működik ) akkor sajnos jelenleg nincs más megoldás, csak a kivárás. Azok a bankok fognak valószínűleg hamarabb csatlakozni, ahol nincs mobilfizetésük androidra. Az MKB az Apple pay-t is idén szeptemberben vezette be, így nem hiszem hogy ezt hamarabb elindítanák, ha egyáltalán tervezik.
-
István89
tag
válasz Pheonix #4235 üzenetére
Szia,
Pay app nem érhető el hivatalosan Magyarországon, csak nem hivatalos helyről tudod leszedni. Pl apkmirror oldlaáról.
Magyarországon az alábbi szolgáltatók kártyáit tudod felvenni érintésmentes fizetéshez:
https://support.google.com/pay/answer/10173694
Az MKB természetesen nincs közte, ahogy egyik magyar bank sincs. Erre még várni kell heteket, hónapokat, de valószínűleg inkább éveket fogunk várni, ha az MKB-ról van szó. A CIB és a Takarékbank 2021 elejére ígéri a bevezetést. Eddig ez a két bank a biztos, viszont náluk ugye nincs ilyen remek androidos változat, mint a legtöbb banknál.
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
válasz novakalex #4213 üzenetére
4 szolgáltató kártyáit tudod hozzáadni az érintéses fizetéshez: https://support.google.com/pay/answer/10173694
Magyar bankok még nincsenek köztük. Talán jövőre. (Írj a K & H-nak, hogy szeretnéd itt használni a kártyádat, ha sokan jelzik, akkor biztos figyelembe veszik az ügyfél igényeket)
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
-
István89
tag
válasz szabi__memo #4175 üzenetére
Ha böngészőből megnyitod a play áruházat, akkor ott újra tudod engedélyezni a pay appot egy ideig, de a Google nyilatkozta tegnap, hogy a Google Pay alkalmazás nem lesz nálunk elérhető, de ettől függetlenül menni fog a mobilos fizetés.
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
válasz Andralin #4115 üzenetére
Szerintem nem telefon függő. Én pont azért váltottam le nyáron a 4 éves telefonomat, mert azt hittem az a baja, hogy a telefon gyenge. Továbbra is lassú Gránit Pay, sőt a mostani frissítések után nekem az egész alkalmazás baromi lassú lett.
TW és Gpay párost használva meglepődtem, hogy lehet ezt máshogy is. Alig érintem a telefont, de már sikeres is a fizetés, ezután az applikáció (TW) rögtön küldi a push üzenetet a fizetésről, ez a gránitnál sokszor nem jön meg vagy csak akkor kapom meg, ha megnyitom az alkalmazást.
-
István89
tag
válasz slice14 #4081 üzenetére
Igen, a Revolut külön elküldte közleményben is, hogy megy Visa kártyával is. A közlemény azért MC kártyákkal foglalkozik, mert ez az MC hivatalos közleménye és mindenki abból vette ki a lényeget. A Google oldalán is ott van a Visa kártya Revolut-nál.
Lehet mire válaszolnak már menni fog. Mondjuk nekem a kártya limitek se látszódnak normálisan. Van ott baj.
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
Tudom, hogy nem mindenhol lehet fizetni vele és nem is írtam azt, hogy bárhol lehet vele fizetni.
Értelemszerűen a szép kártya felhasználási módja továbbra se változna és ott lehet használni, ahol ezt engedik, csak annyi lenne a különbség, hogy nem lehúzni kellene, hanem érintheted ahogy a bankkártyát, mivel a terminál az ugyanaz mindkét esetben.
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
Elvileg ez egy bankkártya, tehát paypass technológia működik, viszont ezt nem fogja tudni más külső alkalmazásba beállítani. Max, ha ők is integrálják a MasterCard-os mobilos fizetési technológiát a saját alkalmazásukba ahogy a többi bank is megcsinálta. (Lehet, hogy fogják a későbbiekben)
GooglePay jó alternatíva lenne, de ahhoz is Edenred-nek kellene megtennie a szükséges lépéseket, de arra várhatunk, ahogy a magyar bankokra is évek óta várunk.
Mondjuk én azt nem értem, hogy a SZÉP kártyát miért nem csinálja meg így az OTP? Ha Edenred is meg tudja oldani így, hogy egy MasterCard-ot kapnak azok, akik igénylik ezt a juttatást, akkor az OTP miért nem így adja.
-
István89
tag
Ha megnézzük a listát, akkor sok országnál ott van a Curve OS Limited, ami egy jó jel lehet nekünk, mivel a honlapjukon azt írják, hogy 2020 végére mindenhol szeretnék elehetővé tenni a Google Pay-t. Persze jó lenne, ha magyar bankoknál lenne ez hivatalosan, de egyre nagyobb az esély, hogy a fintech cégek hozzák el hivatalosan a Google Pay-t Magyarországra.
[ Szerkesztve ]
-
István89
tag
válasz slice14 #3992 üzenetére
Sajnos ez a design szerintem sokkal rosszabb lett, mint a korábbi. Egyrészt a számlainfónál miért lettek nagyobbak a betűk? Eddig valaki nem látta őket? Az egész színválasztás is teljesen idegen számomra, az ikonokon is lehetett volna még dolgozni, de persze ez a legkisebb baj vele, mivel az alkalmazás továbbra is egy lassú bughalmaz.
-
István89
tag
De gondolom az is trükközésnek számít, mert én is onnan töltöttem le, és a google play áruház ki is írja, ha rámegyek az app oldalára, hogy ez itt nem engedélyezett.
Én annak örülnék, ha hivatalosan a bankok engednék beállítani a saját kártyájukat az alkalmazásba, de ez nem fog szerintem megvalósulni és marad a saját remek alkalmazásuk NFC fizetésre. Mondjuk a TW és a Revolut is erőltethetné, hogy minden országba - ahl még nem lehet használni- trükközés nélkül is használhassák a saját kártyájukat a Google Pay alatt. Sokaknak már ez is elég lenne.
-
István89
tag
válasz SzabóTamàs90 #3945 üzenetére
Gránitnál se lesz jobb hozzáállás, ha az applikáció fejlesztésére is gondolsz, de sajnos majdnem az összes bankra jellemző egy kis túlzással.
Mondjuk a fentebb írt K&H vélemény pont nem ezt mutatja,.
Viszont, hogy ne legyek OFF teljesen. A GránitPay mellett volt szerencsém kipróbálni a TranswerWise bankkártyáját Google Pay alatt, és meglepetésemre sokkal gyorsabb volt az érintésmentes fizetés, mint a gránitos alkalmazással. Tudom sokaknak ez egyértelmű, de én most tapasztaltam meg. Sajnos a gránitnál sokszor nem oké az app, a legutóbb úgy volt sikeres a fizetés, hogy a telefon se nem rezgett, se nem jelenítette meg a bánkártya emblémát az érintésnél. Kár, hogy nincs itthon Google Pay hivatalosan...
Új hozzászólás Aktív témák
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- BMW topik
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget