- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex123
senior tag
válasz
nutfile #5240 üzenetére
Igen, ez így van. Van "elvileg" korhatár, a gyakorlatban sokan megkerülik.
(hallottam tapasztalatból)
Ki is lett választva a bank Uni*, még most hosszabbított akciójuk is van, adnak a gyereknek 30 ezres emag utalványt, a szülőnek meg az ajánlásért 15 ezret. (aztán később lemondható, ott a szabályzatuk rá...)
Itt működik a gogle pay-es kapcsolás/vásárlás és a gyerek vagy kártyával vagy nfc-vel fog a pénztáraknál fizetni, gyakorlatilag semmi másra nem használja majd, ez pedig ingyenes teljesen.
De: már az otp is bevezette közben a google pay-t (meg mellette az okos karkötős fizetéseket is, majd oda átmegyünk egy éven belül és ott marad 18+ éves koráig, aztán majd eldönti, hogy merre tovább. (az otp a diákhitel miatt is lényeges a közeljövőben, Uni ezt még most nem támogatja)
Tehát a lényeg, meglett a bank, fizethet a gyerek/szülőnfc-vel is...
Hurrá! -
ACE-
addikt
válasz
nutfile #5242 üzenetére
Valóban, az tévesztett meg, hogy a Revolut Junior kártyánál az ellenőrzés végén akad meg a folyamat, a Gránitnál viszont nincs megakadás. Valóban el is felejtettem hogy korábban regisztráltam a fiamnak a fiókot, mint ahogy a szülői felügyeletet beállítottam, és később már nem volt lehetőség az életkor megváltoztatására a fiókban, az e-mail címet nem akartam elveszteni, ezért abból csináltam felügyelt fiókot. Szóval a fiók adatok alapján már 18 éves elmúlt, de attól még felügyelt fiók... Mindenesetre ha az ország és a bank szabályai szerint lehet valakinek bankkártyája, nem értem miért tiltják a GPay használatot külön...
-
v.attis
őstag
válasz
nutfile #4684 üzenetére
Sziasztok!
Elnézést, hogy becsatlakozom a témába, de pont aktuális és a körülmények is hasonlók.
Szóval új xiaomi.eu rom (ez a gyárin alapuló custom rom, teljesen kipucolva), K&H mobilbank. A K&H a mobiltárcát lecserélte a Gpay-re, működött is minden rendesen.
Ma játszottam a Magisk-el, igazáböl csak a wifi bonding volt használatban, meg Xposed framework, de az nem jött be.
Safetynet-en átment, a hide is sikeres volt, a mobilbank futott is rendesen.
Aztán egyszercsak a Gpay-ről visszaváltott a saját mobiltárcájára és azóta sem tűri a Gpay-t. Ez csak azért baj, mert a K&H mobiltárca megszűnik 1 hét múlva, csak a Gpay-t lehet mobilfizetésre használni.
Azóta mindent vissza állítottam, Magisk-et is eltávolítottam, a mobilbankot is újra telepítettem, de nem állt helyre.
A Gpay látja a bankkártyát, az nfc-nél a Gpay az alapértelmezett, de a K&H mobilbank nem fogadja el.
Na mi történhetett? -
ztoldy
senior tag
válasz
nutfile #4636 üzenetére
Én is pont kaptam az üzenetet, viszont tegnap írtam nekik, hogy adott helyeken nem működik az nfc, ott sem, ahol korábban igen, viszont máshol meg gond nélkül megy. Kaptam választ, amiből a lényeg "sajnos technikai probléma miatt nem tudja használni az NFC fizetést, mely minden ügyfelünket érinti. A hiba javítása már folyamatban van". Ezek szerint valamit hegesztettek a háttérben már, bár ez a probléma több hónapja tapasztalható nálam. Kíváncsi leszek a következő vásárlásnál, hogy működik-e.
-
István89
tag
válasz
nutfile #4499 üzenetére
Lehet, elég csak az ERSTE megoldását megnézni. Sajnos el tudom képzelni, hogy a bankok többsége megpróbálja megnehezíteni a fintech cégek használatát, bár sajnos a Curve nekem másik kártyával is elég sokszor úgy teljesít gpay alatt, mint a gránit pay.
Viszont itt szerintem a Curve-nél van a gond Ezért nem örülök annak a bejelentésnek, hogy ők nem fogják bevezetni, mivel bankváltás hiányában csak alternatíva marad vagy platform csere.
Amúgy Október óta próbálkozok Curve-vel, november végétől van gpay, de eddig nem volt egy normális hónap amikor minden tranzakció simán ment volna. Mellé jön a rossz ügyfélszolgálat, ami tovább rombolja az összeképet.
-
lord.lakli
őstag
válasz
nutfile #4439 üzenetére
Köszi. Anno én is így kezdtem, majd egy mobil csere és appok automatikus átköltöztetése óta play-ből frissül rendszeresen. Csak példaként vetettem fel, hogy sokszor a cégen vagy jogszabályokon is múlhat valami lokális bevezetése. Ráadásul android auto esetén főleg nem értem miért nem megy EU nagy részén.
-
Hintalow
senior tag
válasz
nutfile #4369 üzenetére
Amúgy banki oldalról annyit fűznék hozzá, hogy jelenleg (mivel a tokenizált kártya/telefonos fizetés még elég új)
A tapasztalataim szerint nem nagyon foglalkoznak ezzel az ügyfélvédelmi algoritmusok.
De ha elterjed az ilyen jellegű használat, esetleg megszaporodnak a problémák (vitás ügyek, visszaélések stb.)
Akkor jöhet az a módi, hogy ezt is berakják monitorozási elvekbe, elvégre a bank szempontjából gyanús, hogy egyidőben eltérő helyeken tranzaktál ugyanaz a kártya (persze látszódik, hogy az egyik tranzakció tokenizált, de a bank abból indul ki, hogy mind a kártya, mind az nfc képes linkelt eszköz egy személynél, egy helyen van)
És ilyenkor leblokkolják a kártyát mert visszaélésgyanús.
Nem azt mondom, hogy minden esetben ez lesz a járt út, viszont az ilyen kis akciókért nem vonható felelősségre a pénzintézet a jóhiszeműsége miatt. -
SirRasor
addikt
válasz
nutfile #4027 üzenetére
Szintén zenész. Írtam nekik, várom a választ.
Samsung Galaxy S7, papíron nem rootolt (magisk hide, a neve is csak Manager) , Knox 0x0, Safetynet mind2 pass.
Régen a myRaiffeisen se ment, mert az AnySoftKeyboard tiltólistás volt. Aztán meg már azzal is ment. Most már lassan mindent leszedtem a telefonról, de még mindig nem megy..."amúgy a magisk manager frissítésével megoldódott" - hatalmas köszönet, azonnal kipróbálom
-
Kasya
nagyúr
válasz
nutfile #4033 üzenetére
ui.: pont a myRaiffeisen alkalmazást kellene jobban védeni...
Ebben mondjuk egyetertek. Nekem az a fura (nem tudom mas alkalmazasnal is jelen van-e), hogy a bank appjabol a fomenube lepve az nem zarodik be (nincs force close). Ez nyilvan jo, de ha megnyitom az utoljara megnyitott lapokat (recent apps), ott virit a banki app és abban minden összeg. Ez root-tol fuggetlen.Nekem mar a myRaifaisen sem ment eg frissites utan MagiskHide alatt az utóbbi hónapban. Lehet amúgy, hogy egy Magisk frissítés lesz majd a megoldás.
-
Kbali
nagyúr
válasz
nutfile #4027 üzenetére
Ha kiírná, az nagyobb probléma lenne. Az csak a szerencséd, hogy minden más megy, mert általában a efjlesztőknek törekedniük kellene arra, hogy ilyen szintű biztonsági lukakat betömjenek, ami ezek szerint ebben az appban sikerült.
Arra tehetsz kísérletet, hogy írsz a fejlesztőnek visszajelzés formájában, hogy tegyenek ki gombot arra, hogy ha te vállalsz felelősséget minden olyan esetért, ami a rootolt telefon miatt történő visszaélés, akkor engedjék, hogy te úgy használd. -
-
Jofi81
őstag
válasz
nutfile #3283 üzenetére
Ez nem jó hír. És mi az oka, hogy az új telefonon nem megy? Azért kellett ugye címet változtatni és új virtuális kártyát kérni, hogy az új kártya ne magyar, hanem angol BIN-es legyen. A kártya még mindig ugyanaz, akkor most mi változott? Látja a Google Pay, hogy milyen címem van a Revolut kártyám mögött?
-
tomp
félisten
válasz
nutfile #3265 üzenetére
Pénzt küldeni és fogadni is lehet vele. Angliában élő ismerősöm mutatta meg. Megadta az összeget és beírta a telefonszámomat. Nekem a Pay-ben hiába nincsen pénzküldési menüpont de ha kapok Pay-el pénzt azt tudja fogadni.
Oké ezt a Simple is tudja de ott ugye regisztrációhoz van kötve. Itt elég csak az app. -
viktorhu
veterán
válasz
nutfile #2877 üzenetére
Egyelőre ez nem releváns, mert Magyarországon nem elérhető a Google Pay, csak a mastercard fizetési modulja, amit a saját alkalmazásukba építenek be a bankok.
Ha nem az OTP, akkor majd más bank szerződik a Google Payre, ahogy elérhetővé válik, de értelmetlen a találgatás, mert máshol is lecsapott a lehetőségre az OTP, ahol ez a lehetőség rendelkezésére állt.
-
gixxergabi
senior tag
válasz
nutfile #2702 üzenetére
Lehet nálam is vmi hasonló lehet, pedig nincs a pay appnak semmi engedély megadva főleg nem hely. (MI 9 lite)
Bár az az érdekes hogy a revolutos visa kártyát teljesen törli (teló újraindítás és fiók választás után), a master card-nál pedig csak az érintéses fizetést. Mindkettő német címes. Pedig a google-ban is a német cím van, revolutban is az van beállítva, nem is értem már mi baja lehet, ezért gondolok már én is a telóra, hogy az töröl vmi app cashe-t vagy mittomén... -
fil
őstag
válasz
nutfile #2173 üzenetére
Sorry. Akkor én tudtam rosszul ill. itt is valamit elnézhettek.
-
Andralin
aktív tag
válasz
nutfile #1753 üzenetére
Dehogy vagyok túl a bulin, még javában tart, ma lesz az zárónapja a fesztiválnak.
Nem tudom, mennyire befolyásolhatja a dolgot a zárolásos beállítás. De most akkor inkább a biztos megoldást válaszottam, minden nap napközben elmentem egy kisboltba a fesztivál alatt és fizettem bedugós módszerrel a Gránit kártyámmal, eddig így nem volt semmi gond.
-
PistiSan
addikt
válasz
nutfile #1753 üzenetére
Nekem nagyon hiányzik a KH mobilbankból ez az opció fizetéskor, simán lehet vele fizetni lezárt telefonnal is, és biztos hogy nem csak telefon függő, mert amikor a Simple-t használtam, ott ezt be lehetett kapcsolni, és tényleg csak akkor ment a fizetés amikor feloldottam a telefont.
További ötletként merült fel bennem, hogy egy automatizáló appal beállítom, hogy ha feloldom a telefont kapcsolja be az NFC-t, ha meg ki kapcsolom a képernyőt, akkor kapcsolja ki.
Mivel ezek a be/ki kapcsolások digitálisan mennek, így igazából attól nem félek hogy "el kopik" a kapcsoló, de ha egyszer nem kapcsolja be, akkor még kerülhetek kellemetlen helyzetbe ez miatt. -
joergie
őstag
-
joergie
őstag
válasz
nutfile #1508 üzenetére
1 hónapos telefon, direkt nem mókolom emiatt. nougat 7.1.1 van rajta.
100mb mobilnetem van(ami nem normális, de egyelőre ilyen csomagban vagyok, így nem fér bele hogy nonstop online legyen). de az hogy ki-be kapcsolom az nfc-t és nem műxik az nem normális. nyilván nem a telefonnal van baj, miért lenne. out of the box ZTE, még cska nem is valami elveszett kínai gyártó. fel fogom hívni őket(gránit), de előbb írok egy google play értékelést.Akku házirendeket megváltoztattam az appra vonatkozólag, majd letesztelem, remélem nem szívja le az akkut.
-
nutfile
aktív tag
válasz
nutfile #1470 üzenetére
még az jutott eszembe, hogy ha a kártyával visszaélés történik, akkor - némi kekeckedés után - a bank megtéríti a kárt.
amennyiben más bank kártyáját virtualizálhatod a simple-ben és felváltva használod a rendes kártyáddal, akkor ki téríti meg a károd? vajon melyiket másolták le?
és még csak kapirgáljuk az esetleges problémákat. szóval arra tippelek, hogy soha nem lesz elérhető másik bank kártyájának digitalizációja.
DE ne legyen igazam (és pl. a mastercard vállaljon mindenért garanciát. vagy most is továbbhárítják a bankok rá a teljes kárt?) -
viktorhu
veterán
válasz
nutfile #1460 üzenetére
Nem nagyon tudja befektetni, mert holnap (vagy ma) lehet, hogy elköltöd, annak ott kell lennie. Szóval az ilyen látra szóló pénzt szépen leteszik egy jegybanki letétszámlára, amire régen még kamatot is kaptak, most már gyakorlatilag ők fizetnek
A költségek / bevételek alatt ezt értem:
- Saját kártya: bevételi meg költségoldalról ugyanaz, mint a fizikai kártya
- Idegen kártya: na erről valahogyan le kell szedniük a pénzt egy kártyás vásárlással - ilyenkor ők a kártyaelfogadók, amiért fizetnek. Amikor aztán te fizetsz az idegen kártyádról a virtuálisra töltött pénzzel, akkor nekik lesz bevételük az elfogadótól, de kevesebb, mint amennyit a feltöltésért ők fizettek a másik banknak (mert nem kibocsátó banké a teljes bevétel). Szóval ez így bukás, egyedül a felhasználó által fizetett díjból lehet értelme ilyet fenntartani. -
nutfile
aktív tag
a vicc az, hogy hivatalosan az S8-at még tényleg nem támogatja a Mastercard:
http://mastercard-mobilepartner.com/approvals.html#2 -
LouiS22
veterán
Nem csak az OTP használja ki az emberek lustaságát, ezt ne verjük rájuk
Mindenki maga dönti el, hogyan és hol költi el a pénzét (hol bankol). Ha valaki kényelmességből kifizet évi több 10 ezer forintot a kvázi semmire, az megérdemli. Néhány perc alatt futtatható a neten agyonparaméterezett kereső, ami megmondja, hogy a felhasználási szokásaidhoz melyik bank melyik csomagja illik.
-
-
LouiS22
veterán
Ez a leírás alapján pontosan az a technológiát használja, mint az MT.
A MobilPass virtuális kártya olyan, titkosított kártyaadat formájában rendelkezésre bocsátott speciális bankkártya, amit a Bank általad igényléskor megadott mobiltelefonszám SIM kártyájára telepít.
A spéci simet pedig valszeg már a vásárláskor megkaptad, ha jól emlékszem, akkor úgy 1,5 éve már alapból ilyen simet adnak ki (Telekomnál és Vodánál biztosan) minden usernek.
Esetedben pedig azért nem azért nem fog menni, mert rootolt vagy, hanem azért, mert 99%, hogy nincs belefordítva a ROMba a secure sim layert kezelő csoda. Konkrétan ez: https://github.com/seek-for-android. Ezt gyorsan tudod ellenőrizni: ha van SmartCardService nevű találat a ROM-ban, akkor elméletben működnie kell. Ha nincs, akkor felesleges is tovább kínlódni, nem fog menni. Viszont ha ügyes vagy, esetleg fordítottál már saját ROM-ot, akkor bele tudod kalapálni a fentit és jó eséllyel menni fog a fizetés. Mondjuk szerintem ennyit nem ér az egész.
-
Kavinton75
senior tag
Ilyen még nem volt itt.
De pár napig én sem tudtam fizetni ezen hiba miatt: "A Gránit Pay szolgáltatásnak internet kapcsolatra van szüksége....."
Ezzel egy időben megjelent a digitalizált kártya mellet egy piros felkiáltójel.
Kedden 12:00-kor még tudtam fizetni, de 18:00-kor már nem.
Szerdán töröltem a kártyát és ma sikerült digitalizálni (eddig nem nagyon), most nincs felkiáltójel és remélem működik is. -
petipetya
nagyúr
Csak felhívtam őket, nem is volt aktív a szolgáltatás (mondtam, hogy a reggeli dolog nem fog segíteni). Aktiválta, és beállítottuk az 1 Ft-os határt.
Újra kellett aktiválni az ebankot és a banki szolgáltatásokat is. Már rutinnal nyomkodtam a netbank felületén a dolgokat, ha 30-szor nem tettem meg a számla aktiválása óta, akkor egyszer sem.
-
ronaldo
őstag
Teljesen logikus lépés egyébként, mind a google mind a fejlesztők részéről. Mindegyikük számára óriási arcvesztés, ha akár csak egyetlen olyan visszaélés történik, ahol a rendszer sebezhetősége miatt akár csak 5 dollár eltűnik egy bankszámláról.
Ezért van az, hogy én is unrootolt, teljesen gyári rendszerrel használom a gránitpay-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Könyvajánló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6
- Házimozi belépő szinten
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest