Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a OnePlus 13T
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
SzabóTamàs90 #3597 üzenetére
Közismert tényt minek leírni?
Najó ez poén volt.
Mi az a Curve topikban már megtudtad miként működik a GPay? Ha már annyira nem hitted el aztán kiderült mégis úgy van...Bozek
Más az NFC által előhívott Splash Screen módja. Na erre nincs felkészítve az app. Pedig +1 sor lenne. -
tomp
félisten
Ügyes voltál, jár a keksz...
Legalább megismertem, hogy milyen a valódi mobilfizetés. A Simple meg az élő példája, hogy miként nem kellene csinálni semmit.
Nem csak az apphoz nem értenek de a SimplePay is összehányta magát. MÁV-nál nem kapott senki sem jegyet de azért levonta a SimplePay az összeget. A rendszer annyira lelassult, hogy a MÁV-hoz már nem érkezett meg a sikeres tranzakcióról az infó így a MÁV rendszere értelem szerűen nem is készítette el a jegyet.
Igen tudom, hogy bármelyik rendszerrel előfordulhat ilyen. Csak nem havonta... -
tomp
félisten
Amúgy egy példa: ha az autóból kiveszi a gyártó a kábeleket, te pedig veszel egy rádiót, ami nem működik ez miatt, akkor ki a hibás?
Rossz a példád! Van egy autó. Legyen BMW Y3
Az Y3 2020 első félévében x és y kábelt rakott az autóba. Az x kábel a tavalyi Y3-as modellből maradt még benne. Nyártól viszont már csak y kábel van benne. A rádió gyártója viszont továbbra is úgy hirdeti a rádiót, hogy tökéletesen használható az Y3 2020-as modellben. Nos! Nem egészen! Csak a nyárig legyártott modellhez használható mert a rádió gyártója csak az x csatlakozást rakta rá. Az új y-t nem mert nem akart vele foglalkozni.Na itt is ez van! A Simple-t úgy adják, hogy teljes mértékben kompatibilis android 10-el. Pedig ha kivesszük az android 10-ből az android 10 előtti kódsort máris bugzik az app. Oké nem véletlenül hagyta benne a Google a régit is az alap androidban de a gyártó dönthet arról, hogy kiveszi mivel az a régi verziókra volt. Szóval nem androidra van optimalizálva hanem gyártói rendszerre. Itt lehet a legjobban látni valóban miként is optimalizálnak.
Ismerősöm hobbiból készített saját NFC-s appot a munkájához. Megnézte az android 10 NFC támogatását és felkészítette hozzá a saját appját. Hibamentesen megy. 1nap alatt megoldotta...még szeptemberben...Nekem a legnagyobb bajom az a rendszeres terminál hibaüzenetek voltak. Mintha hibás tokeneket is kapott volna az app. Munkatársam még mindig szenved vele Galaxy S10-nél. Neki is terminál hibákat dob a Simple...
-
Bozek
nagyúr
"Miért hiba az ha kiveszi a gyártó az új rendszerből a régi rendszer elemeit? Inkább fejlődés..."
Nem hiba, de akkor utána ne várd el, hogy egy olyan rendszerre fejlesztett alkalmazás hibátlanul működjön, amelyikben ezek az elemek benne vannak. Még egyszer leírom: a gyártó nem árulja el, hogy milyen elemeket vett ki, így nehéz fejleszteni.Amúgy egy példa: ha az autóból kiveszi a gyártó a kábeleket, te pedig veszel egy rádiót, ami nem működik ez miatt, akkor ki a hibás? Az autó gyártója vagy pedig a rádióé? A te gondolatmeneted szerint a rádióé...
"Ahogy látom te erősen ragaszkodsz ahhoz, hogy a Simple hibátlan."
Hol írtam ezt? Csupán azt írtam, hogy messze nem annyira sz*r, mint amilyennek te beállítod. Programoztam már, igaz, leginkább csak saját célra, ezért soha nem mondanám, hogy hibátlan, mivel olyan alkalmazás nem létezik. -
tomp
félisten
Miért hiba az ha kiveszi a gyártó az új rendszerből a régi rendszer elemeit? Inkább fejlődés...
ErstePay-nél érdekes módon megoldották. Sőt külföldi bankok appjainál is.
Részemről ennyi. Ahogy látom te erősen ragaszkodsz ahhoz, hogy a Simple hibátlan. Csak nem ott dolgozol?
A valóság sajnos teljesen más.
Mondok egy apró hibát:
Augusztusban jeleztem nekik, hogy az eurós összeget az app forintként írja. Azaz ha fizetsz érintéssel 97eurót akkor azt 97forintnak fogja mutatni. Akkor azt a visszajelzést kaptam, hogy a következő verzióban javítva lesz. Nos! Februárban mikor felhagytam eme bugállománnyal még mindig megvolt a hiba. Akkor mégis melyik következő verzióra gondoltak? Ezt sem sikerül javítani akkor a többi komolyabb hibák javítására ne is várjon az ember. -
Bozek
nagyúr
Igen, viszont azt nem tudod megmondani, hogy melyik kategória hány százalékot tesz ki a teljes felhasználói bázisból. Főleg, hogy leginkább az ír, akinél hiba van, de ez mindenhol így van.
(#3584) tomp: "amit nem tudott a Simple megoldani azt a telefon gyártója megoldotta. Hozzáigazította a rendszert"
Amit előtte a telefon gyártója variált meg, tehát helyrehozta a hibát. Persze szerinted csak a Simple lehet a hibás.A Play Áruházban olvastad azt a rengeteg hibát? Tehát sz*r az app. Biztos azért áll 4,5 csillagon az átlag... Mondjuk én alapból nem adok arra az értékelésre, mert sok a hülye. Álljon itt 1-2 szösszenet az 1 csillagosok közül:
"Elégé jo lenne ha samsung órával is lehetne már fizetni..! Nem Aple kéne nyalizni!"
"Annyi a negatív komment,( 1 * ) hogy inkább fizetek zsebből."
"Nem lehet vidéki címet megadni virtuális kártya igénylésekor."
"Ismet megbuntettek, mert az alkalmazas rosszul erzekelte a parkolasi zonat."De a legjobb:
"...beregisztralas utan az alkalmazasban nem az en kartyaszamom jelenik meg hanem valaki teljesen mase... tobbszor regisztraltam a kartyamat es mindig valaki masnak a kartyaszamat jeleniti meg az alkalmazas es nem az enyemet. pl. az en kartyaszamom 9014-re vegzodik de beregisztralas utan az alkamazasban 3610 jelent meg."Ez meg lehet még dobogós:
"Nem működik az ujjlenyomat azonosítás. Mikor felhívom az Ügyfélszolgálatot, nem tud segíteni, de feladatokat kezd osztani" -
Oliverda
félisten
Én nem olvasom, tapasztalom. A lassan 2 éve bemutatott, email azonosítós fizetés sosem működött. Először fel sem ismerte a címet, de mostanra legalább odáig eljutottak, hogy már "csak" a push nem jön meg, illetve nem lehet végigvinni a appban fizetési folyamatot. Januárban jeleztem nekik a problémát részletes leírással és illusztrációval. Fél év alatt nem tudták kijavítani. És akkor az erősen elavult UI-ról még nem beszéltünk. Komolytalan bagázs.
-
tomp
félisten
válasz
lord.lakli #3585 üzenetére
Nem, nem azzal foglalkozom de mondok egy ellenpéldát:
Közlekedési Mobiljegy app! Ősszel jött egy frissítés (3.0) amitől android 10-en a bérletek megfeküdtek. Újra meg kellett venni. Nekem is. Miután kiderült a hiba(telefonon jeleztem majd pár óra múlva hívtak, hogy valóban) még aznap visszavonták a frissítést. 2 nap alatt javították. A pénzt pedig jóváírták.
Miért is használom ennek ellenére mégis a Mobiljegyet? Mivel megmutatták hogyan is kell egy supportnak műkődnie.
Ősszel alig lehetett még a Mobiljegy használók között android 10-es. Mégis ugrottak. Még a BKK-tól is naponta hívtak a hiba miatt.
Ha annyira jó lenne a Simple, miért mindenhol az OTP-s Apple Pay plakátot látom? 1-2 fióknál van Simple plakát de név nélkül. Azaz csak akkor ismered fel ha ismered magát a Simple appot. -
tomp
félisten
Play Áruház!
Felugrik már mert amit nem tudott a Simple megoldani azt a telefon gyártója megoldotta. Hozzáigazította a rendszert. Igen nekem nem token hiba van hanem sűrűn előjönne a terminál hibaüzenetek. Miszerint ellenőrizzem mobileszközömet vagy hiba vagy elutasítva vagy csak szimplán 2-t csipog. Erről is tudnak a supportnál. Elismerték a hibát de nem történik semmi.Amúgy nem csak én írtam hibát... Csak mivel olvassák a topikot, talán történne is valami. De nem. Volt Simple fb zárt csoport amit a support hozott létre. Miután megszaporodtak a hibákról szóló bejegyzés hirtelen jóváhagyásra állították a posztok beküldését és a support lelépett. Zseniális..
-
tomp
félisten
válasz
SzabóTamàs90 #3581 üzenetére
Rengeteg panasz ugyan arra a hibára=kevesebb embernél megy hibanélkül
-
tomp
félisten
Pontos számot értelem szerűen nem tudok. De amelyikre normálisan meg van csinálva azokon hibamentesen működik.
De mintha nem csak telefon függő lenne a hibamentes működés hanem regisztrált fiók függő is. Van olyan fiók amellyel mindegyik telefonon kiakad a token letöltés. -
eami
veterán
lövésem sincs, és nem is kattogok ezen, mert ahol kell és hivatalosan elérhető itthon is, ott aktív. nfc fizetés meg megy frankón simplel.
2013 óta használom a mobilom nfc fizetésre az OTPnel és egy kezemen meg tudom számolni hogy hányszor kellett elovenni azóta a bankkártyát, mert nem működött...
-
slice14
veterán
válasz
slice14 #3569 üzenetére
Vallszeg karbantartás, de valószínűbb hiba (Simpe esetében) volt. De most küldte az emailt hogy sikeres tranzakció (az eon részéről is).
#3570 SzabóTamàs90: Tény hogy nem használom nfc-s fizetésre, szerencsére (Gránit-nál vagyok, és Curve-ön keresztül GPay-t használok). De a többi szolgáltatását előszeretettel használom.
-
tomp
félisten
A Google supporttól kérdeztem, hogy letörölt Pay appal miért tudok fizetni. A válaszuk: Azért mert maga a Pay mint folyamat(Pay API és nem a külső appok által használt Wallet API) a Play Szolgáltatások része így az mindig menni fog.
Na akkor a legtöbb telefonon miért szedik ki a gyári Pay API-t? Ez is a nagy kérdés...Nekem 5375 9000-es Curve kártyám van. Megy a GPay de volt egy időszak amikor nem ment.
-
slice14
veterán
Másnál mükszik a Simple? Jelenleg weben nem tudok belépni, time out-al vissza dob. Viszont én hülye QR kóddal való fizetésre nyomtam, szépen be is fizettem a számlát, viszont az eon-os oldal csak próbálkozik. Ezután próbáltam belépni weben, és látom hogy time out-ol. Persze a pénzt levonta a nyomorult, de emailt már nem küldött.. Tényleg jó a Simple, csak nem épp a felhasználóknak.
-
Nite
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #3566 üzenetére
es mi akadalyoz meg benne, hogy letoltsd?
-
zsola400
aktív tag
Kiegészítés, ezekkel a Curve kártyával megy a Gpay: 5375 9000, 5375 9005, 5375 9100, 5375 9120
-
eastsider
nagyúr
válasz
SpongyaBob #3563 üzenetére
Szintén
-
zsola400
aktív tag
válasz
SpongyaBob #3548 üzenetére
Nálam sem engedi már hozzáadni a Curve kártyát, pedig hibátlanul működött kb. 3 hónapig. Írtam a supportnak, nem kérdezték milyen régió, azt válaszolták, hogy tudnak róla és "a felhasználók csak kis részét érinti" (kösz, mi pont benne vagyunk) de vizsgálják és jeleznek, ha van hozzá frissítés. Nem valami biztató, de hátha csak csinálnak valamit, meg ha többen írunk nekik talán komolyabban veszik. A te kártyád is 5375 9100 bines kezdetű, mert csak ezek mennek Gpay-el.
-
Bozek
nagyúr
válasz
SzabóTamàs90 #3556 üzenetére
Én még hozzáteszek egy Sony Xperia 5-öt, azon sincs.
-
tomp
félisten
válasz
SzabóTamàs90 #3552 üzenetére
Az eddig látott Android 10-es rendszerrel rendelkező telefonoknál van.
Azaz OnePlus 5-6-7-8, Samsung Galaxy S10-20, Huawei Mate 20 Pro.
A gyári Google féle Play Szolgáltatásokban van. Maradjunk ennyiben! Az, hogy neked nincs... Milyen telefon? -
Bozek
nagyúr
válasz
SzabóTamàs90 #3552 üzenetére
Ha valami neki működik, akkor az mindenkinél tökéletes. Ha nem megy nála, akkor sz*r az egész alkalmazás. Ez már csak így megy errefelé...
-
tomp
félisten
válasz
SzabóTamàs90 #3550 üzenetére
A hivatalos teljes értékű Play Szolgáltatásokban ott van. Abban az esetben nem jelenik meg ha a gyártó külön tiltja(itthon nincs így a Pay-t kitörli) vagy ha maga a Play Szolgáltatások valójában az android 9-re írt kódja fut a 10-en. OnePlus-on volt ilyen, hogy hiába volt főverzió váltás, de a rendszer több része is az előző főverziós volt. Utólag tértek át teljesen az újra.
Nekem a NFC menüben a Pay-nél nem is a Pay ikonját mutatja hanem a Play Szolgáltatások puzzle ikonját.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a OnePlus 13T
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook - Kamatmentes részletfizetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest