- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eami
veterán
m((
-
eami
veterán
lövésem sincs, és nem is kattogok ezen, mert ahol kell és hivatalosan elérhető itthon is, ott aktív. nfc fizetés meg megy frankón simplel.
2013 óta használom a mobilom nfc fizetésre az OTPnel és egy kezemen meg tudom számolni hogy hányszor kellett elovenni azóta a bankkártyát, mert nem működött...
-
eami
veterán
válasz
lord.lakli #3523 üzenetére
ja, érdekes nekem sincs vele semmi gondom. az se baj, amúgy hogy leírja a véleményét, de ennyiszer ezt hangoztatni, csak mert neki nem működik megfelelően
-
eami
veterán
mondjuk azt tegyük hozzá hogy almáéknál úgy általánosságban nem nagyon engedik használni az NFC-t. szóval nem csak a fizetés nem lenne ha a google is így állna hozzá. arról nem is beszélve hogy nyitott rendszer az android, inkább legyen az mint sem.
btw, a gpay őshazájából rengeteg sírást lehet olvasni, hogy nem megy sok helyen.Mondjuk EUban ez annyira nem lenne gond szerintem. USben eléggé el vannak maradva még a terminálokkal (is).
-
eami
veterán
válasz
SzabóTamàs90 #2942 üzenetére
2) mert az Apple nem enged be más nfc fizetési módot a telójára
-
eami
veterán
válasz
slice14 #2804 üzenetére
én csekket utoljára akkor fizettem simplel, amikor 1,5 hónapig ültek a pénzemen egy tranzakciós hibát követően. Akkor kiderült, hogy érdemben nincs ügyfélszolgálatuk, gyakorlatilag csak panasz rögzítő vonalnak lehet tekinteni és a panaszokat sem ők vizsgálják ki hanem az OTP.
-
eami
veterán
Különbözőek vagyunk, szóval az igények is sokfélék lehetnek. ennek ellenére nem látom, hogy ez gond lenne. Ha bankkártyával fizetsz érintéssel is ugyanazt kapod mint most ha nincs felugró ablak. Sípol hangosan és még zöld led is mutatja, hogy sikeres volt.
De ennek ellenére elfogadom, hogy kényelmesebb extra köröket futni, csak hogy megjelenjen a képernyőn valami.
Amúgy annyit még hozzá tennék hogy telefonos visszajelzés ide terminálos visszajelzés oda.... ha jelez sem biztos hogy sikerült a tranzakció. Pl smart locknál ha 2 percen túl nyitva van a teló, akkor szépen lesípol / jelez minden, majd a tényleges tranzakció közben visszadobja a terminál az egészet
-
eami
veterán
Már vagy 10 éve használom itthonról legálisan a Google Pay-t, ahol a Google Pay mint kártyaelfogadó jelenik meg. Egy időben a PayPalhoz hasonlóan lehetett vele fizetni online boltokban is. Jelenleg a Google előfizetések, play store vásárlásokat szolgálja ki mindenkinek. Szóval amit írtál az így nem állja meg a helyét.... viszont:
(#2717) tomp: igazad van, hogy a mobilos fizetésnél a Google Pay nem úgy vesz részt a tranzakcióban (közben utána olvastam):
"Google Pay doesn't process or authorize transactions, it merely helps enable secure and speedy transactions by tokenizing cards and passing this tokenized card and other customer information to credit card networks" -
eami
veterán
válasz
gixxergabi #2705 üzenetére
azért minimálisan szórakoztató hogy valami olyanon kattogtok ami hivatalosan nem érhető el itt... azért megnézném a reakciókat amikor egy félre ment tranzakció után egy nagybevasarlast fizethetsz 2x és nincs hova reklamálni...
-
eami
veterán
továbbra sem tartom hibának hogy nem kapsz felugró ablakot. vedd úgy hogy sosem fogsz már by default.... bankkártyádon mi ugrik fel?
amúgy meg kiragadtál egy szolgáltatást a sok közül a googletől amit szerinted nincs értelme vissza tartani. szerintem azokat sem amit felhoztam, de ettől még akármi miatt is nem tartják fontosnak (még) hogy itt is jelen legyenek.
simplenél meg nem lennék meglepődve ha végre "papíron" is beolvadnának az OTP Bankba, mert a panaszkezelést is az csinálta eddig is.
-
eami
veterán
igen az.... mivel minden főverzió váltásnál majdnem minden appnál ez van. kész röhej.
"De megy viszont ha érinted a telefonon nincs semmi visszajelzés! Csak a terminál sípol, hogy oké. Telefon kijelzőjén semmi."
ezt azért túl lehet élni. engem pl kifejezetten zavar, hogy mindig az előtérbe vágja magát.
-
eami
veterán
Az OTP Alapkezelő Zrt. közvetve 100%-ban az OTP Bank Nyrt tulajdonát képezi.
amúgy tökre nem értem miért fáj ez neked. A Simple az OTP Bank tulajdona (jogalig is...), ha falra mászol is....
-
eami
veterán
Tárolt Cégkivonat
A Cg.01-09-174466 cégjegyzékszámú OTP Mobil Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (1143 Budapest, Hungária körút 17-19.) cég 2019. szeptember 22. napján hatályos adatai a következők:
.....
II. Cégformától függő adatok
1. A tag(ok) adatai
1/2. OTP Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság
HU-1026 Budapest, Riadó utca 1-3. ép.
Cégjegyzékszám: 01-10-043959 -
eami
veterán
ja, annyira mint az OTP alapkezelő amelyiktől lakáshitelt veszel fel az OTP bank fiókjában... de hagyjuk... mire gondolsz? a simple az OTP terméke, tök mindegy hogy milyen kft,bt,rt,zrt,nyrt néven fut....
amúgy nézd meg a cégkivonatot, aztán számold össze hogy hányszor szerepel az hogy: "OTP BANK NYRT."
amúgy update a hiányzó pénzem történetéhez: 16 munkanappal (madjnem egy hónappal később)... kiderült, hogy a rendszerük elvesztette a panszom... és nem csináltak semmit eddig. pénteken sikerült (elvileg) egy újabb panaszt rögzíteni ezekre a dolgokra, úgy hogy majd meglátjuk hogy mennyi idő alatt oldódik meg.
Külön poén hogy pénteken volt pár simple parkolásom is, és utólag vettem észre hogy az egyik közülük szintén sikertelen tranzakció volt. természetesen a zárolás ott van. tűkön ülve várom hogy hétfő/kedd magasságában azért lekerül e a számlámról az összeg.....
-
eami
veterán
A simple appos csekk befizetéssel csak óvatosan.... Legalábbis nagyobb összeget én ezentúl biztos nem fogok úgy befizetni.
pár nap híján egy hónapja ül a pénzemen a simple. Sikertelen tranzakcióként nyugtázva, nem utalták tovább az összeget, viszont a bankszámláról leemelték. Mivel (nyilván) volt fizetési határidő ezért újra be kellett fizetnem a csekket, de a hibás tranzakció miatt hiányzó pénzem még mindig náluk csücsül.
Az külön vicc, hogy OTP-s számláról van szó és egy OTP-s app hibájáról, szóval még csak nem is két különböző bank. Ennek ellenére a kötelező 15 munkanapos kivizsgálási határidőt sem tartották be.
-
eami
veterán
én értem, és direkt túloztam.... csak ha már paranoia... az a helyzet hogy bármibe bele lehet kötni. A webkártyádra hogy rakod át a pénz? neten... veszélyes... feltörik, lehúzzák, stb stb.
szerintem eléggé túl lett ez a téma itt pörgetve, ahogy javasoltad is, ha nem felel meg akkor el kell engedni.
-
eami
veterán
Az internetes vásárlásnál már szerencsére eljutottak odáig hogy biztonsági kód nélkül ne lehessen vásárolni. (Ez 2019 szeptember 14-el lép életbe.)
Internetes vásárlásnál csak akkor fogja kérni a kódot ha EU-s boltban vásárolsz. A világ többi részén ugyanúgy el lehet verni a pénzt a kártyádról.
-
eami
veterán
szerintem az a legbiztonságosabb megoldás, ha van két számlája. Az egyikhez egyáltalán nincs bankkártya és semmilyen más hozzáférés sem, csak bankban 3 féle titkos kóddal, személyivel és 100%-ig egyező aláírással. Ezen tartja a pénzét. A másik számlához van kártya, de alap esetben sosincs rajta egy fillér sem.
Amikor vásárolni akar:
elmegy a boltba össze írja hogy mennyit fog költeni -> be a bankba ott átutaltatja a szükséges pénzt a kártyás számlára-> boltban összeszedi amit kell és fizet a kártyával.Persze elég rizikós ez is, mert lehet útközben elhagyja a kártyát és valaki elkölti a rajta lévő pénz amíg észre nem veszi fizetésnél hogy nincs már nála a kártya, de talán már elfogadható a kockázati szint.
-
eami
veterán
válasz
erdeidaniii #2014 üzenetére
OTP SmartBank appban van egy olyan opció hogy "Simple by OTP regisztráció" ott tudod kezdeményezni hogy átvigyék a kártyád adataid. Simple app majd értesít ha megtörtént.
-
eami
veterán
válasz
malnabokor #1544 üzenetére
áh, leesett mit értettem félre
-
eami
veterán
félre értettél...
"Nem mondtam, hogy telefonnal fizetek, annyi mondtam, hogy bankkártyával, és mindenhol volt PayPass."
VS
"Simple-t eddig használtam Franciaországban, Svájcban, Németországban és Lengyelországban, mindenhol tökéletesen működött."
végül is mivel fizettél akkor?
-
eami
veterán
válasz
Winner_hun #1442 üzenetére
nem, mert nekem mindig aktív a net, anélkül nem tudod lemondani.
-
eami
veterán
én meg már 5. éve használok OTPhez köthető NFC-s fizetést és teljesen meg vagyok elégedve. attól még másnak lehet problémája...
általában fórumokon azok szoktak panaszkodni akiknek bajuk van. simple szerintem nagyobb halmaz mint a gránit, és könnyen előfordulhat hogy a millió féle androidos telón elő jönnek problémák. több user, több panasz.
-
eami
veterán
őszintén szólva, nem értem mit írtál. paypass, mágnes, chip, tökre ugyanaz onnantól hogy már azonosítva vannak. csak az azonosítás módjában térnek el.
számlatörténetben valóban csak pár nappal később jelennek meg a tételek, de ez teljesen normális. ha azonnal értesítést szeretnél kapni akkor kérj sms-t róla.
-
eami
veterán
válasz
TheMajor66 #1163 üzenetére
a Simple a bank saját cége, nyilván ott tudja garantálni / kontrollálni a technikai feltételeket a kívánt biztonsági szinten, ráadásul ott sem az otthon / zsebedben lévő kártyával fizetsz a terminálnál hanem egy ideiglenesen (10 használatra) generált virtuális kártyával.
-
eami
veterán
válasz
TheMajor66 #1159 üzenetére
nem lehet, mert az adatok egy részét elég rendesen védik a kártyán. amúgy nem csak te vállalod a kockázatot. ha pl most azon kapnád magad hogy valaki elkezdett költeni egy klónozott kártyával a számládról, akkor a bank kártalanítana.
-
eami
veterán
válasz
retfirg #1099 üzenetére
nekem előre ki van töltve az autó adatai, a GPS rögtön a megfelelő helyre ugrik. kiválasztom melyik kártyával szeretnék fizetni aztán elindítom a parkolást. Az egész talán 10mp és annyit fizetek amennyit parkoltam. ha megyek vissza az autóhoz akkor az app külön fel is dob egy parkolás leállítás gombot notification sávba, még csak az appba sem kell visszamásznom. szerintem túl bonyolítod.
-
eami
veterán
válasz
CptAdamica #1070 üzenetére
nincs
-
eami
veterán
válasz
viktorhu #939 üzenetére
nem összességében értelmezted amit írtam eddig. egyrészt van szerver oldal, mert mint ahogy írod valahonnan le is tölti a tokeneket. másrészt a tranzakciónál van banki szerver oldal (bárki is legyen a terminál mögött). mint írtam korábban az OTP ügyfélszolgálatán azt az infót kaptam, hogy a kártyák regisztrációjánál (legyen az a bankkártyád, vagy a token minden 10. vásárlás után) szerver oldalon volt valami probléma, amiről a Simple csapat tudott és rajta voltak hogy megoldják.
Nem osztottak meg részleteket, de mivel a "tokenek" úgy néz ki, hogy ideiglenesen működő virtuális bankkártyák (mutatja is az utolsó 4 számjegyét), ezért gondolom a token generálása közben az új kártyaszámok nem váltak aktívvá. De ez csak találgatás a részemről.
-
eami
veterán
válasz
viktorhu #931 üzenetére
az a menü szoftveresen került oda samsungnál. egyedüli széria ami nem tudja mindkettőt külön is kezelni azok a nexus, pixel telefonok. ott kifejezetten az tap & pay lett csak engedélyezve. a többinél a HW támogatja mindkét megoldást és szoftveres úton lehet variálni közöttük. mind a kettő a telefon NFC-jét használja a különbség csak abban van hogy hol tárolja a titkos kulcsokat. Az egyik a telefonon a másik a sim kártyán.
-
eami
veterán
"A program szempontjából egy ki-belépés másik eszköz(folyamat), az normál működés, hogy a kártyád megmarad elmentve, hisz ez a lényege a programnak, hogy mindenhol ott legyen a kártyád."
Ha ez tényleg így lenne, az biztonság szempontjából elég nagy gáz lenne, hiszen azt jelentené, hogy elég lenne csak a jelszavad megszerezni, aztán lehet költeni a pénzed."Az NFC SIM pedig igen is gondot okoz"
hát oldják meg fejlesztői oldalon... az OTP ugyanúgy részt vett a korábbi app fejlesztésében, nincs ebben semmi leküzdhetetlen.
Mindezek mellett, saját részről mindent megtettem hogy menjen, még sem megy. Idei év elejéig, már 4 éve használtam a telefonom fizetésre mindenféle gond nélkül. Szóval remélem hamar megoldják ezt a problémát.
-
eami
veterán
de nem másik eszközről lépek be és nem is kell újra regisztrálni a kártyát, pusztán az jelzi hogy még nincs az NFC-s fizetés aktiválva.
nem NFC-s a kártya, a múlt héten lecseréltem (mert korábban az volt). De ha az lenne sem kellene hogy gond legyen amúgy. Bank ügyfélszolgálatán azt mondták, hogy ismert hiba és a kártyák NFC-s aktiválásánál van valami kommunikációs probléma a simple és a banki rendszer között és ezért nem minden kártyát sikerül aktiválni erre. Elvileg a 2 nappal ezelőtt frissítés hivatott volna megoldani, de továbbra sem ok.
-
eami
veterán
persze, és olyankor minden egyes alkalommal úgy csinál mintha még nem lenne aktiválva az nfc fizetés a kártyára. Végig is megy az aktiválás, de fizetni nem tudok vele. De nem a telefonnal van gond. Ránéztem egy másik telóval és egyértelműen az app küldi a kártya adatait. Vhol a simple és a bank rendszere közti kommunikációval lesz gond.
-
eami
veterán
a simple netről is elérhető, belogolható, stb... a kártyádat fizikailag le kell hogy nyúlják. a simple accodhoz elég ha benyeltél valami trojant a gépeden
DE, korábban írtam hogy még ez sem akkora gáz mert új eszköznél úgy is újra kell regelni a kártyád amihez meg kell a kártyán lévő kód is.
-
eami
veterán
válasz
lord.lakli #888 üzenetére
nekem ebben inkább csak az nem tetszik, hogy míg az OTP ezerrel védi minden más téren a bankkártyádat, itt elég ha valaki megszerzi a Simple jelszavad és már költhet is vele kedvére :|
-
eami
veterán
válasz
Csocsesz75 #885 üzenetére
öröm látni hogy most hirtelen mindenkinek tetszik, pedig már évek óta lehetett használni
én meg most bosszankdom hogy mehetek egy sim kártya cserére mert a korábbi nfc sim nincs baratsagban az appal. vagyis inkább fordítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kikristályosodik a Razr 60
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest