Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Íme az új Android Auto!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- 
			  Mobilarena Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés! 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Joshi titán Aztán mégis csak az én verziómat használom mert az mp3-at érdekesen kezeli a mpchc(lehet hogy csak beállítás kérdése) a következő módon: 
 <playercorefactory>
 <players>
 <player name="MPC-HC64" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
 <filename>C:\Program Files\MPC HomeCinema (x64)\mpc-hc64.exe</filename>
 <args>"{1}" /fullscreen /close</args>
 <hidexbmc>false</hidexbmc>
 <hideconsole>false</hideconsole>
 <warpcursor>none</warpcursor>
 </player>
 </players>
 <rules action="prepend">
 <rule filetypes="mkv" filename="." player="MPC-HC64"/>
 <rule filetypes="avi" filename="." player="MPC-HC64"/>
 <rule filetypes="m2ts" filename="." player="MPC-HC64"/>
 <rule filetypes="wmv" filename="." player="MPC-HC64"/>
 </rules>
 </playercorefactory>Aztán ha kell valamilyen fájl amit a MPCHC-val akarok lejátsszani akkor csak létrehozok még egy sort.  
- 

elmouse aktív tag Ja igen. Playercorefactory.xml  Elméletileg a "/fullscreen" kapcsoló globális, tehát mindegyik file típusra érvényes. Nekem gyönyörűen kiteszi teljes képernyőre. 
 Próbáld ki így, ha azt akarod, hogy minden videót az MPC-HC játsszon le:
 <rule filetypes="*" filename="." player="MPC-HC"/>
- 

elmouse aktív tag Na ebben tudok segíteni. Én is betettem az MPC-HC-t az XBMC alá. 
 Gondolom erre az oldalra irányít mindenki.Létre kell hozni egy playercore.xml file-t a Userdata mappában. 
 XP: C:\Documents and Settings\[user]\Application Data\XBMC\Userdata\
 Win7: C:\Users\[user]\AppData\Roaming\XBMC\Userdata\Nekem ez van benne: <playercorefactory> 
 <players>
 <player name="MPC-HC" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
 <filename>C:\Program Files\K-Lite Codec Pack\Media Player Classic\mpc-hc.exe</filename>
 <args>"{1}" /fullscreen /close</args>
 <hidexbmc>false</hidexbmc>
 <hideconsole>false</hideconsole>
 <warpcursor>none</warpcursor>
 </player>
 </players>
 <rules action="prepend">
 <rule filetypes="mkv" filename="." player="MPC-HC"/>
 </rules>
 </playercorefactory>Ilyenkor alapértelmezetten minden mkv kiterjesztésű file-t az MPC-HC játszik le, de helyi menüből (C gomb) elő lehet hozni az "Egyéb lejátszó" menüpont alól is, és ilyenkor bármelyik file-t le lehet játszani vele. Persze oda kell figyelni, hogy jó helyre mutasson az mpc-hc.exe útvonala. Ja és DXVA ügyben érdemes elolvasni a 7451-es hozzászólásomat is. 
- 

gyman csendes tag Hát igazából olyan 100k nál sokkal többet nem nagyon szertnék érte kicsengetni!Mert nekem csak arra kéne hogy hd anyagot vigyen halk legyen és távirányítható ja és nem mellesleg jó lenn egy olyan ház amibe bele lehetne rakni egy dvd olvasót is!Ja és wifi is kéne bele mert netezésre is használnám! Köszi! 
- 

Chaser legenda Annyival kiegészíteném, hogy max 5k-ig gondoltam, már 2.5k-ért vannak fenn vezérlők amik kompletten vannak és nem kell még külön dobozolgatni se, ha ennyibe kerül a móka inkább manual kapcsolom be a gépet. Úgy rémlik ilyet is árulnak fenn 5k körül de nem találom, láttam már ezt az oldalt, ott linkelhette valaki. szerk: Házat meg magam csinálok a gépnek  Nem kell nagy dologra gondolni, ált-ban 720p-re meg sima divxre lesz használva, tv-m csak overlay-jel tudja az 1080p-t vagy i-t, nem olyan szép. Meguntam, hogy az asztali player sok divxet se kezel, ezért lenne ez a gépezet. Nem kell nagy dologra gondolni, ált-ban 720p-re meg sima divxre lesz használva, tv-m csak overlay-jel tudja az 1080p-t vagy i-t, nem olyan szép. Meguntam, hogy az asztali player sok divxet se kezel, ezért lenne ez a gépezet.Egy GB 740G lap, fogyasztását nagyon dícsérték, dxva ugyan nincs benne de olcsó. 1-2 GB ram, athlon 2 240, de lehet lecserélem egy sempronra, 250-es 80+ táp meg egy samsung F2 500GB beépítve egy fadobozba  
- 

"ami viszont bosszantó az a HTPC bekapcsolása." Ami viszont vigasztalo tud lenni, az az, hogy az esetek jo reszeben ez teljesen felesleges is. Ugyanis az MCE vevok (legalabbis a Pinnacle meg a Microsoft) sleepbol fel tudjak ebreszteni a gepet, ami raadasul sokkal gyorsabb, mint egy igazi boot. A dolog teljesen jol mukodik, a ket HTPC-m kozul egyiket sem lehet bekapcsolni, de ez az elmult haromnegyed evben semmilyen problemat nem okozott: ha aramot kapnak, bekapcsolnak, bebootolnak, aztan az XBMC x perc tetlenseg utan elkuldi oket sleepbe. 
- 

iMaverick addikt Be lehet kapcsolni a PC-t az iMon-nal... Ha már a kezedben lesz, majd meglátod, hogy ezt az alaplapi tápcsatik és a tápegység közé kell beszerelni: így tudták megoldani, hogy működjön oda-vissza. Nem tudom, olcsóbb távírányító alatt mit értesz, de itt számold bele az árba a szoftvert is! Értelemszerűen azt is kifizettetik a vásárlóval... (Mondjuk én használom is...) 
- 

Joshi titán Eszembe jutott hogy nekem van itthon 3db sima(álló) PC házam is amit ha elfektetek akkor olyan mint egy fekvő ház.  Az igaz hogy nagyobb, de nem is baj sőt mivel vizezni akarom a rendszert kelleni fog a hely. Az igaz hogy nagyobb, de nem is baj sőt mivel vizezni akarom a rendszert kelleni fog a hely. Lebontok róla minden felesleges alkatrészt hogy csak a váz maradjon aztán a burkolatot az előbb említett módon valahogy kivitelezem. Lebontok róla minden felesleges alkatrészt hogy csak a váz maradjon aztán a burkolatot az előbb említett módon valahogy kivitelezem.
 Na megyek is megkeresem a házakat aztán majd jelentkezem.
- 

WN31RD addikt Így van, megkérek mindenkit, hogy filmek illegális másolatait konkrétan beazonosítható módon itt ne említse. Ezen a fórumon igyekszünk elkerülni, hogy azzal vádolhassanak minket, hogy a szerzői jogok megsértését támogatjuk, kérem, ezt mindenki tartsa tiszteletben. Egészen más dolog, hogy a HD anyagok jelentős része nyilvánvalóan nem hivatalos csatornákon jut el a nagyközönséghez, és nem kell képmutatóan úgy tennünk, mintha nem így lenne, de maradjunk itt inkább a száraz technikai részleteknél. Az együttműködéseteket előre is köszönöm. 
- 

Nem is mondtam, hogy hülyeség, amit beszélsz, csak kicsit pontosítani akartam.  Persze, egy mkv splitter kell csak a Windows Media Player-hez is, hogy menjen a DXVA, tehát a codec rendelkezésre áll abban is.  A VGA vs. hang HDMI-n témába meg azért ütöttem bele az orrom, nehogy a kolléga általánosítson, hogy nem lehet megoldani.  
- 

A KMPlayer nem tud DXVA-t. band1103 erre akart kilyukadni, amikor azt írta, hogy az MPC-HC-nek nem kell semmi ahhoz, hogy menjen a DXVA vele. Az, hogy a te VGA-don nem megy, egy dolog, de ha a kártya támogatja és a codec nem, ugyanúgy megeszi a fene az egészet.  #6750: 
 Ez így ebben a formában nem igaz. Az ATI kártyákon van hangkeltő chip is, így azoknak tényleg csupán egy HDMI kábel kell ahhoz, hogy hangot is adjon ki. Sőt! Az új HD 5000 sorozatú kártyákon keresztül már védett HD hangsávok is továbbíthatóak. Az ATI kártyákon van hangkeltő chip is, így azoknak tényleg csupán egy HDMI kábel kell ahhoz, hogy hangot is adjon ki. Sőt! Az új HD 5000 sorozatú kártyákon keresztül már védett HD hangsávok is továbbíthatóak.
 Ezzel szemben az nV kártyáinál trükközni kell kicsit és az SPDIF-en keresztül kell a kártyához juttatni a hangot, így fogja tudni a HDMI kábelen továbbítani a kép mellett. Ebben az esetben persze csak a DD, DTS mag megy át a HD hangsávokból a vevőhöz.ShellKretor: 
 A HDMI vs hangsávok kérdésedre is válaszoltam pár sorral feljebb. Ha pedig HD filmeket akarsz nézni, akkor látogass át EBBE a topikba, hol az 1. hsz-ben ott van a megoldás mindenféle buhera nélkül.
- 

#98593280 törölt tag "a hang átvitele lehet problémás de arra sincs semmi garancia hogy HDMI-n menni fog a hang" Ezt nem értem, lehetnek olyan videók amiknek a hangját a lejátszó (pl. KMplayer) nem teszi ki a HDMI-re? Tehát csak alaplapi audión keresztül fogom hallani? Ha így van, akkor lehet hogy ténylelg nem kellene erőltetnem ezt a HDMI-s 15eFT-os DDR3-as alalpalpot, hanem akkor jó lenne egy 11eFT-os AM2+ -os is. Tényleg, a TV OUT-on RCA sárga kábellel a videót régi TV-re is rá tudom tenni? Az milyen minőség? 
- 

#98593280 törölt tag Egyelőre az alaplapi HDMI kimenetben hiszek, az a biztos. Azt egyszerűen rá tudom kötni az LCD TV-re, már notebook-oknál is kezd általánossá válni a HDMI. "HD3200-as tudja a DXVA-t ami ugye DirectX-es gyorsítást jelent tehát le veszi a számolás oroszlán részét a prociról." Hát nem tudom, most éppen beállítottam leírás szerint a Media PLayer Classic-ot, DXVA-ra, de kb. 15%-ot csökkent a cpu használat, a VGA usage meg ennyit nőtt kb. Nem egy oltári nagy különbség. 25-0% volt eddig, most meg 15-15% lett. (X4 620 + HD4830) Igaz a MPclassic legalább most már nem áll le kb. 5 másodpercre, mint a VLC player, ha belepörgetek a felvételbe. "minél nagyobb felbontáson játszol az annál erősebb VGA-t kíván" Igen, ezzel kb. tisztában vagyok, Full HD jelenleg 5850/5870 
 1680x1050 meg kb. 5770.
- 

#98593280 törölt tag A DVI-HDMI átalakító a hangot is átviszi, vagy ebben az esetben audió kimenetről kell azt átraknom a TV-re? Néztem ezt a Biostart is, csak az a szitu, hogy 15eFT-ért meg már az említett MSI-t is megkapom, ami már DDR3-as és HD3200 is elég a Full HD-re, kérdés az, hogy az egy magos Sempron elég-e? Amúgy nekem X4 620 + 4GB RAM + HD4830 van, egyelőre, de tervezek egy DX11-es karit és azon játszanék esetleg néha Full HD-n az LCD TV-n, ezért gondolkodok inkább abban, mint HD Ready-ben. Játszani gondolom kb. 1 méterről játszik az ember nem?  
- 

band1103 őstag 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Battlefield 6
- Vicces képek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Akció - Új, 2 év garancia! Sencor SSS 6300 NYX 2 hangszóró
- SAMSUNG (QE75QN900B 190CM 8K NEO-Q-LED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (SP-LSP9TFAXXH) LÉZER TV ! ÓRÁS HIGH TECH MOZI !!AKCIÓ! 350CM !!!
- Philips TAB5109/10 SoundBar 120W - Új, 2 év garancia, akciós ár!
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Nem kell nagy dologra gondolni, ált-ban 720p-re meg sima divxre lesz használva, tv-m csak overlay-jel tudja az 1080p-t vagy i-t, nem olyan szép. Meguntam, hogy az asztali player sok divxet se kezel, ezért lenne ez a gépezet.
 Nem kell nagy dologra gondolni, ált-ban 720p-re meg sima divxre lesz használva, tv-m csak overlay-jel tudja az 1080p-t vagy i-t, nem olyan szép. Meguntam, hogy az asztali player sok divxet se kezel, ezért lenne ez a gépezet. 

Az igaz hogy nagyobb, de nem is baj sőt mivel vizezni akarom a rendszert kelleni fog a hely.
 Az igaz hogy nagyobb, de nem is baj sőt mivel vizezni akarom a rendszert kelleni fog a hely.  Lebontok róla minden felesleges alkatrészt hogy csak a váz maradjon aztán a burkolatot az előbb említett módon valahogy kivitelezem.
 Lebontok róla minden felesleges alkatrészt hogy csak a váz maradjon aztán a burkolatot az előbb említett módon valahogy kivitelezem.