Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bnorci71

addikt

Üdv a profiknak!

Picit talán szintet léptem házimozi terén Sony Hd-590 erőlködő 5*140W papíron és Wharfedale Crystal ennek az elődje 2-30 100W + 2-8 60W + 2 centre 100W + HW-208 Sub 100W zajkeltők a legendás Genius HT 5.1-t váltották.
    Nem akarom túlmisztifikálni az egészet mert biztos nem hallanám meg az 1M kábel hangját :)) de azért legyen normálisan kábelezve a rendszer.
    Jelenleg amit kaptam a hangfalhoz 2x2,5mm nem noname hifi kábelekkel van a front+center bekötve, erőlködőnél a csavarokkal, hangfalnál banándugó ismeretlen márka, de szép arany színű :) jó minőségnek látszik. Vezetékek most újra lettek blankolva és úgy bekötve. Úton van 2x3m Kácsa Bi-Wire kábel erre tervezem cserélni a front+center kábeleket, használt kábel így nem volt sokkal drágább mint ha veszek 2x3m 2,5mm-es új kábelt és ha már alkalmas a zajkeltő ezek fogadására adjuk meg a rendszernek amit a tervező kitalált :)
    Az első kérdés -próbáltam visszakeresni és láttam volt azért nézeteltérés a témában- jelenleg van 3pár banándugóm a hangfalak oldalán mindenhol az van így oda kellene 8pár az erősítőn viszont csak a 2 front banándugós a többi csiptetős szóval a 3db úgy is kevés, Kácsa oldalon láttam érvéghüvelyeket ami azért aprópénz a banándugóhoz képest a sima blankol megcsavar viszont nekem nem szimpi ha 1-2x ki kel szedni már lehet vele kínlódni, hogy újra be tudja dugni az ember, de ugye még a csiptetősbe is művészet beletalálni :F
    Szóval azt gondoltam a kábelek végéit érvéghüvelyezném a zajkeltő oldalon az erőlködőnél megkapná a banándugót és jóvilág.
    -Kérdés a csiptetősbe be lehet dugni a krimpelt érvéghüvelyt normális érintkezéssel?

Második fejezet.
    A surround zajkeltők jelenleg 1/1,5mm? villanykábellel vannak bekötve sicc :((( ez volt hirtelen otthon és azért mégis csak vastagabb meg egységes mint a Genius toldott vezetékei. :U
    Ezt is cserélném normális kábelre viszont elég nagy a nappali jelenleg kb 12-13m vezeték kel mire körbe érek a falak mentén. A kérdés 1,5 vagy 2,5mm? Költségebe nagyon nem mindegy ekkora mennyiségnél és azért feleslegesen nem vennék 2,5mm-est ha elég a 1,5 is.

Harmadik fejezet
    Sajna nincs kezelési a Sub-hoz és van gomb amit nem igazán tudok mire való

-Volume > OK :D
    -Crossover Frequency is igaz tegnap tekergettem, de nem igen tapasztaltam változást :F
    szóval itt az a kérdés mit is kellene hallani és kb hová tekerni. olvasgattam már kapkodva a témába és ugye azt kellene elkerülni ha jól gondolom, hogy a frontok is és a láda is ugyan azon a frekvencián brummogjon?
    -Phase annyi megvan hogy fázisok vagy szakaszok a jelentése. De mire szolgál? Ha nem lenne szinkronba a frontokkal a sub akkor 180° eltolja a jelet. Mint ha a +/- csatlakozót megcserélném a hangfalon? De ezt hogy hallom meg, hogy nem jó és mikor azt, hogy jó?
    szerencsére több gomb nincs :) nem röhög

Elnézést ha triviális dolgokat kérdezek, de nekem ezek ismeretlen területek.

Új hozzászólás Aktív témák