- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leminősítik az S26 Ultra zoomkameráját
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
Üdv a profiknak!
Picit talán szintet léptem házimozi terén Sony Hd-590 erőlködő 5*140W papíron és Wharfedale Crystal ennek az elődje 2-30 100W + 2-8 60W + 2 centre 100W + HW-208 Sub 100W zajkeltők a legendás Genius HT 5.1-t váltották.
Nem akarom túlmisztifikálni az egészet mert biztos nem hallanám meg az 1M kábel hangjátde azért legyen normálisan kábelezve a rendszer.
Jelenleg amit kaptam a hangfalhoz 2x2,5mm nem noname hifi kábelekkel van a front+center bekötve, erőlködőnél a csavarokkal, hangfalnál banándugó ismeretlen márka, de szép arany színűjó minőségnek látszik. Vezetékek most újra lettek blankolva és úgy bekötve. Úton van 2x3m Kácsa Bi-Wire kábel erre tervezem cserélni a front+center kábeleket, használt kábel így nem volt sokkal drágább mint ha veszek 2x3m 2,5mm-es új kábelt és ha már alkalmas a zajkeltő ezek fogadására adjuk meg a rendszernek amit a tervező kitalált
Az első kérdés -próbáltam visszakeresni és láttam volt azért nézeteltérés a témában- jelenleg van 3pár banándugóm a hangfalak oldalán mindenhol az van így oda kellene 8pár az erősítőn viszont csak a 2 front banándugós a többi csiptetős szóval a 3db úgy is kevés, Kácsa oldalon láttam érvéghüvelyeket ami azért aprópénz a banándugóhoz képest a sima blankol megcsavar viszont nekem nem szimpi ha 1-2x ki kel szedni már lehet vele kínlódni, hogy újra be tudja dugni az ember, de ugye még a csiptetősbe is művészet beletalálni
Szóval azt gondoltam a kábelek végéit érvéghüvelyezném a zajkeltő oldalon az erőlködőnél megkapná a banándugót és jóvilág.
-Kérdés a csiptetősbe be lehet dugni a krimpelt érvéghüvelyt normális érintkezéssel?Második fejezet.
A surround zajkeltők jelenleg 1/1,5mm? villanykábellel vannak bekötve siccez volt hirtelen otthon és azért mégis csak vastagabb meg egységes mint a Genius toldott vezetékei.
Ezt is cserélném normális kábelre viszont elég nagy a nappali jelenleg kb 12-13m vezeték kel mire körbe érek a falak mentén. A kérdés 1,5 vagy 2,5mm? Költségebe nagyon nem mindegy ekkora mennyiségnél és azért feleslegesen nem vennék 2,5mm-est ha elég a 1,5 is.Harmadik fejezet
Sajna nincs kezelési a Sub-hoz és van gomb amit nem igazán tudok mire való
-Volume > OK
-Crossover Frequency is igaz tegnap tekergettem, de nem igen tapasztaltam változást
szóval itt az a kérdés mit is kellene hallani és kb hová tekerni. olvasgattam már kapkodva a témába és ugye azt kellene elkerülni ha jól gondolom, hogy a frontok is és a láda is ugyan azon a frekvencián brummogjon?
-Phase annyi megvan hogy fázisok vagy szakaszok a jelentése. De mire szolgál? Ha nem lenne szinkronba a frontokkal a sub akkor 180° eltolja a jelet. Mint ha a +/- csatlakozót megcserélném a hangfalon? De ezt hogy hallom meg, hogy nem jó és mikor azt, hogy jó?
szerencsére több gomb nincsnem röhög
Elnézést ha triviális dolgokat kérdezek, de nekem ezek ismeretlen területek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest