Hirdetés
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bozek
nagyúr
KOReader UI? Az olyan, mintha a teljes felhasználói felületet változtatná, de csak olvasóprogram létezik tudtommal.
Én azt használok PocketBook Touch HD 3-on, semmi gondom nincs vele. Csak az OTA frissítés nem minden verzióval megy, így ritkán frissítem.
Van saját topikja is amúgy: [link].
-
Apollyon
Korrektor
Tl;dr -erek kedvéért, a kék fény a melatonin termelést csökkenti, ami szükséges az alváshoz. Alvászavart ugyan nem okoz, de emiatt feltehetően kevesebb lesz a mélyalvási fázis, ami a valóban pihentető alvás.
Ugyanez van az alkohollal, hiába alszol 12 órát kiütve, az nem rendes alvás, ezért is van a másnaposság.
Kánikulában, ha éjjel nem hűl le eléggé a környezeti hőmérséklet, akkor sem nagyon tudsz mélyen aludni, amely másnap hasonló kialvatlanságot és érzést okoz, mint az alkoholizálás másnapján.Szóval a kék fény nem fog traumát okozni, viszont előfordulhat, hogy másnap kevésbé vagy energikus, inkább fáradt, kialvatlan. Persze nem feltétlenül a ebook olvasón fog múlni a dolog, de ha lehetséges, én kizárnék minél több zavaró tényezőt.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
Laslow
senior tag
Ú, akkor pont lemaradtam. Mennyibe került akciós áron, azaz mire számíthatok, ha várok a vásárlással?
Egy dolog jutott még eszembe: tok a PW 5-re. Milyet érdemes? Csakis itthon fogom használni, ágyban olvasásra, szóval nem is lenne feltétlenül szükséges védelmi szempontból, viszont a régi Kindle-n is van, és segít tartani az olvasót, hogy hátrahajtom az előlapot védő részét, és hátul a kettő réteg között tartom az ujjaimmal. Nekem így kényelmes olvasni, kényelmesebb, mintha csak maga a készülék lenne csupaszon. Viszont valami minőségibb darabot szeretnék, amit jó megérinteni, és ami nem fog egy év múlva szétmálni meg töredezni... Milyet rendeljek vajon? Gondolom, van ezer féle, de az olcsó és rossz minőségű kínait ezúttal kihagynám...
[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
bwoay
nagyúr
várjunk, azt egy pillanatig sem állítottam, hogy nem befolyásolja az alvást, viszont ennek a mértéke egyéntől függ, és meglátásom szerint nagyságrendekkel többen néznek TV-t elalvás előtt (vagy konkrétan TV-vel alszanak el), mint ahányan ebookot olvasnak "hideg" frontlighttal.
az pedig meglehetősen szubjektív, hogy kinek mi a kellemes, nem véletlen, hogy széles skálán lehet beállítani a kívánt színhőmérsékletet.
de az egész onnan indult, hogy szerintem túlzás kategorikusan kijelenteni, hogy olyan olvasót érdemes venni, amin állítható a színhőmérséklet. Pláne, hogy ebből a túlragozott kék fény dologból hajlamos az embert azt a téves következtetést levonni, hogy a fixált színhőmérsékletű olvasók fénye jellemzően vakító jégkék árnyalat.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
consono
nagyúr
Én gyakorlatilag csak night mode-ban használom a PB-t, szóval ez eléggé izlés kérdése
Amúgy én is a PW-t választanám, nagyobb kijelző, állítható háttérvilágítás színhőmérséklet...Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Laslow
senior tag
A reklámos verzióra azt írja "Ezt a terméket csak Németországba, Ausztriába, Liechtensteinbe, Luxemburgba vagy Svájcba szállítjuk.". Azt - és a reklám nélkülit is - német címre engedné is megrendelni. Magyar címre egyiket sem engedi: "Átmenetileg nincs raktáron." Már 1-2 hete ezt nézem, amióta elkezdtem olvasó után kutatni.
Rossz érzés másodlagos embernek érezni magam, csak mert ebbe az országba születtem. Nem szép az Amazontól. Értem én, hogy nem tudnak eleget gyártani belőle, és ami van, azt inkább a gazdag németnek adják el, aki majd talán sok-sok könyvet is vesz rá tőlük, nem pedig a csóró magyarnak, aki eleve talán nem is beszél németül/angolul, így kevesebb könyvet is venne tőlük már csak emiatt is, de akkor is, na.[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Bozek
nagyúr
De nem a default fontot használta, hanem átállította a PocketBook-on DejaVu Serif-re. A videón is láthatod, hogy van ott felette egy "default". Azt nem tudom, hogy Kobo-n a Merriweather-e a default, de ott meg az van beállítva. Plusz ugye az a Bold beállítás se épp előnyös összehasonlításnál.
LittleBiG007: Ha valóban alap beállításon használná mind a kettőt, akkor nem is lenne vele problémám. De itt nem ez történt.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
Én inkább az idei verziót javaslom, ugyan annyiért, ebben már 300ppi-s a kijelző: [link]
Ezt ráadásul szállítják Magyarországra is, trükközés nélkül.Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
consono
nagyúr
Dehogy nincs! Kindle is van 35-ért... Árukereső...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
rob210
nagyúr
Ez amit linkeltél jónak tűnik.
Azóta is vacilálok, hogy írtam ide.
De a kindl-nél a reklámmentességet, honnan lehet kideríteni?
Van aki úgy hirdeti, hogy reklámmentes verzió.
Mert attól biztos kihullik a párom haja, ha telivágja reklámokkal az olvasnivalóját.
Nem tudom, hogy ez , hogy működik, e-book szűz a család.
Renault power
-
srs24
csendes tag
Köszi az ajánlást és a sok infót.
Viszont én úgy látom, hogy a 2020-as Kindle 10-nek is van háttérvilágítása: [link]
A felbontás különbség mennyire észrevehető használat közben? (167 vs 212 vs 300ppi)
Jó lenne összehasonlítani ezeket élőben, de nem tudom hol tudnám kézben fogni őket főleg a Kindle-eket. -
tag
sziasztok! a párom szülinapjára kért egy kindle whitepaper 4-et , és gondoltam ha már ez nem lesz meglepetés legalább rakok rá valami könyvet amit olvashat. a google szépen kidobta az amazon áruházat ahol meg is lett a könyv de mivel nem értek hozzá valaki elmondaná hogyan tudom rárakni az eszközre ? mármint a kosrába be tudomrakni és ki tudom fizetni de kapok egy linket amiről le tudom tölteni és azt kell felmásolnom az eszközre usb kábelen ? vagy valami fiokhoz kell hozzáadni ? köszi előre is a segítséget
-
-
@Pal
tag
A beállítás szerint alvó állapotba megy, ha lecsukom a fedelet. Ezután kikapcsol magától elvileg egy nap után. Általában nem kapcsoltam ki, mert alvó állapotban nem csökkent a töltés egy százalékot sem naponta. Ezért így használtam. Egyszer csak azt vettem észre, hogy fél nap után nem kapcsol be. Fel kellett töltenem. Ezután össze-vissza esett a töltés, de nem nagy mértékben. Jóval többet kellett töltögetni. Így beállítottam, hogy lecsukás után egy órával kapcsoljon ki. Ekkor elkezdett lefagyogatni. Letiltottam minden háttérben futó marhaságot. Kikapcsoltam. Feltöltöttem 100 %-ra. Másnap 16%-on volt amikor bekapcsoltam. Elkezdtem tesztelni. Két óra használat után 1% csökkenés, ezután két óra készenlétet néztem és az eredmény 15% csökkenés.
Kikapcsolás, újra töltés, minden újra beállítás stb. Most úgy néz ki, hogy nem fogyaszt kikapcsolva. Készenlétben kb. annyit mint használat közben, ami még mindig nem jó.
Szerintem valami szoftver szarság, de mióta írtam erről, megnéztem a fórumot másik fajtáknál aksi problémát írtak, de NOVA 2-nél nem írtak ilyesmit.[ Szerkesztve ]
-
Logapeti
tag
-
Dr. Akula
félisten
Köszi az infót, akkor átrendezem a listámat. Ez a Note Air 2+ szimpatikusnak tűnik, és ha mindenki ajánlja, gondolom okkal.
Ezek a Lenovo + Xiaomi olvasók is ilyen 10"+-os méretben jönnek?
Háttérvilágítás alatt az LCD háttérvilágítását értettem, ami annál van. Einknél a háttérvilágítás tudtommal = oldalvilágítás, nem hátulról, hanem elölről világítja meg a kijelzőt. A lényeg hogy nem villog (bár lehet hogy a lámpa fényereje maga PWM-el szabályzott). Telefonnál, monitornál értettem a szembasztató hatást.
#23397csendes: Ja hogy az 2 in 1, akkor oké. Szívesen mennék a 13"-re is, de azért 4 kiló... eddig ez a Note Air 2+ tűnik a legjobb kompromisszumnak.
[ Szerkesztve ]
-
Arolotifar
őstag
"1. Onyx Boox Note Air 2 Plus - azért a Plus-t, mert alapból rajta van a Google Play app, a korábbi, nem Plus verzióra is rá lehet varázsolni, de macerás"
Nekem is Note Air 2 van, 5 mp volt feltenni a Google Playt Nem volt semmi macera, szóval nem értem, hogy miről beszélsz No offense.[ Szerkesztve ]
"Jobb, ha azért gyűlölnek, ami vagy, mintha azért szeretnének, ami nem."
-
consono
nagyúr
Működni látszik a dolog, de kicsit temperamentumos a browser. Nálam a Pocketbookra simán működik az Ubooquity, amiben a könyveim vannak. Míg a Kindle hol le tudja renderelni a popupot, amiben a fülszöveg és a le töltő link van, hol nem. Mikor működik, az ilyen:
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
@Pal
tag
Igen. Az olvasó méretére gondoltam. Igazad van, a kijelzőt méretére vonatkozóan.
Arra gondoltam, hogy fölösleges kétszer akkora összegért vásárlás, ha csak olvas rajta. Ezért javasoltam, hogy nézze meg a 8 col körüli kijelzőt készülékeket is.
Utalt arra, hogy könyv olvasasra használná. A pdf kérdést pontosabban kéne meghatározni. Ha csak ritkán olvas pdf-et, nem érdemes miatta negyed milliós készüléket venni.
De még egyszer irom, hanyagul fogalmaztam. Igazad van a kijelzőt illetően.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok