Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Végre hivatalos a legolcsóbb 5G-s készülék
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Vodafone mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így készül egy Earfun headset
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ispi
tag
Én is ezt a készüléket néztem ki, mint lehetséges befutót és érdekelne azokkal a dolgokkal kapcsolatban egy összefoglaló első kézből, amiket az utolsó mondatodban említettél, különös tekintettel a megvilágítás milyenségére. Mivel elég fényérzékeny a szemem, így külön érdekelne, hogy a színhőmérséklet mennyire szembarát, mennyire lehet fokozatmentesen szabályozni a fényerőt a minimum szint körül, hogy kevés környezeti fény mellett is elég alacsonyra lehet-e venni ahhoz, hogy ne legyen zavaró és, hogy esetleg került-e fel rá egyéb olvasó alkalmazás (Koreader, Coolreader) az invertált szöveg miatt és ha igen, mennyire működnek hibátlanul. A jelenlegi olvasómon (Wayteq Xbook 60FL) is a Coolreader androidos változatát használom, jó készülék, szeretem, de este (pont, amikor lenne rá időm), nem tudok rajta olvasni éjjeli lámpa mellett, mert a minimum fényereje túl erős, még invertált szövegbeállítás mellett is + lehet, hogy nem volna rossz egy nagyobb kijelző is, mivel van könyv, ami csak PDF-ben van meg, de nem OCR, így 6"-on nem igazán olvasható...
Csak az normális, akit nem ismersz eléggé.
-
nyikszi
őstag
"Magyar értelmező online szótárakat használok általában. Ha van wifi, akkor tökéletesen működnek."
Na ez jó kérdés, hogy mennyire szakszavak ezek, mert doktorit csinál(t) az Asszony, szóval gondolom azért eléggé, de ha online is működik, az tökéletes. Ez külön böngészőben nyitható meg? Vagy hol van ez?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
-
-
Gondolom nem véletlen, hogy egy Inkpad 3 Pro bemutató videó elém került a Youtube-on.
Ahogy láttam, a Pro verzióhoz kapható "tok" valójában nem tok, hanem egy zsebszerű műbőr tartó, amibe be lehet csúsztatni a készüléket.
-
_ _ _ _ _2 3
tag
Olvasás közben (ha be van kapcsolva a világítás) a képernyő ..
Szia! Azt a saját nevembe köszönöm, eddigtaperoltam a menüt ,hogy ezt elvégezzem.... gondolom te átolvastad a használati kézkönyvet.... ,hát én nem ; )
Na most megpróbálok vadászni egy rendes szótárt, amiben fonetikus átírás is van & konvertálni ,hogy felismerje - nem bántam meg az Inkpad 3 -at, jó kis készülék ez. Készítettem nekik videót "a gombok funkciói megváltoznak ,ha forgatod,, problémáról, elég jól látszik (Pb. help kérte) és lehet , hogy a jegyzet + szótár egyszerre! is benne lesz a következő frissítéssel, az jó lenne!Felelős vagy a korért, amelyben élsz. Sose halunk meg.
-
Köszi az infókat, egyetértek.
A "fényérzékelőt" elsőnek nem én vetettem fel...
Ami még fura, az éjszakai/hajnali olvasás után, hogy a be/kikapcsoló gomb elaltatás céljából történő nyomogatása nem éppen emberbarát, túl mélyen van.
Persze, ha veszek egy mágneses tokot ez a probléma egyből megszűnik, de tok nélkül "halál"...
-
-
-
-
totasenior
tag
Ezzel a tokkal már régen is voltak ilyen problémák (hol altat, hol nem).
Ennek az az oka, hogy egykicsit lazán méretezték, és emiatt a tok fedelébe épített mágnes nem mindig kerül megfelelő fedésbe a Reed-relével (alighanem ez a neve, vagy nem).
Illetve az eredeti (első kiadású PB IP3) készülékek erős mágnesét gyengébbre cserélték, mivel ha valaki a fedelet hátra kihajtotta, akkor is altatott a mágnes, sokáig nem tudták mi az ok, de aztán kiderült, lett is megoldás - befőttesüveg fém tetejéből (ha acél) ki kellett vágni egy kb. hüvelykujj körömnyi lapkát, amit kétoldalú ragasztóval a túloldalon a hátlap belsejébe kellett ragasztani, illetve a fémet esetleg fedni, hogy ne karcolja az olvasó hátlapját.
Ezek után azt a megoldást eszeltem ki, (a random altatásra) - német fórumon néhányan átvették - hogy egy megfelelő vastagságú, rövidárú boltban kapható, "disz-zsinórt ragasztottam be a tok gerincébe zselés pillanatragasztóval. Ez 99,9 %-ban megoldotta az altatás problémáját. -
Úgy tűnik, megvan a hiba.
Előszedtem egy "gyári", vásárolt epub-ot, abban azonnal ment az Elválasztás.
Megnéztem, mi az ami "más" benne, a Stílusok között ezt a két gyanús sort találtam:
body{-epub-hyphens:auto;-webkit-hyphens:auto;}
p{text-indent:.95em;margin-left:0;line-height:150%;margin-right:0;text-align:justify;widows:1;orphans:1;margin-top:0;margin-bottom:0;}Csak az elsőt átmásolva még nem volt jó, de a másodikkal együtt "beindult" az Elválasztás.
Egyelőre ennyi.
Előzmény: az eddigi Kindle PW4-en ezek nélkül is ment az elválasztás, igaz kellett neki a Hypenathion This! Calibre plugin.
[ Szerkesztve ]
-
Rakeem
aktív tag
A véleményekre azért lennék kíváncsi mert itt sokan nálam lényegesebben tájékozottabbak.
Lehet az általam említett gépeknek van valamilyen erős hátránya amiről én nem tudok.
A nagyobb mérettől nem zárkózok el, ezért is írtam a minimum 6" méretet.
Ahogy írtam nincs sok elvárásom: minimum 6" képátló, háttér világítás, minél több formátum ismerete, valamint hogy lehessen hozzá tokot kapni"
Minden egyéb extra már a "jó hogy tudja azt is" kategória.Árban nincs nagy mozgásom, mivel karácsonyra kérném a családtól. A felső határ 60k, vagy ha lényeges többletet nyújtana egy masina mondjuk az általam megjelöltekhez képest, akkor 70k.
[ Szerkesztve ]
-
_ _ _ _ _2 3
tag
config mappát keresővel keresd ki ,mert system/profiles lesz az - oda az extension? .cfg-t
a többit is manuálisan ,csak egy tipp ,már nincs fennt nekem ,de így működött nálam, jó szerencsét vele, koreader-pocketbook-v2019.11.zip ebből dolgoztam! Sima Ink3-al, lehet, hogy a pro a gond, de nem hiszem, hogy külön szoftver van benne... hajrá
Felelős vagy a korért, amelyben élsz. Sose halunk meg.
-
LittleBiG007
Topikgazda
Bemásolod az Applications könyvtárba. Aztán meg elindítod az applikációk menüből, ahol meg kell jelennie. Ennyi, ennél részletesebben nem nagyon lehet leírni. (A KOreader telepítése PocketBook-okra a legegyszerűbb. Ezért is sajnálatos, hogy nagyon korlátozott a supportja, mivel egyetlen KOreader fejlesztő sem rendelkezik jelenleg PocketBook olvasóval. Emiatt sajnos a SMARTlight nem támogatott KOreader-en belül, az újraindítás nem működik (sima kilépést csinál helyette), valamint pár plusz képernyőérintéssel meg kell támogatni az időigényes műveleteket, de ezt most nem részletezem.)
A "csak nem működik" mit jelent? Nem jelenik meg KOreader a menüben? Akkor változtattak valamit a InkPad 3 óta, valami firmware gond lehet. Megjelenik, de nem történik semmi az indításkor? Akkor lehet, hogy KOreader probléma. A Pro csak a 2019.10-es KOreader verzió óta támogatott. Használd azt, vagy a még újabb 11-est. A könyvet megnyitva nem a KOreader-rel indul el? Akkor szerkeszd az extensions.cfg-t, ahogy a többiek írják. Habár az nem létszükséglet, megnyithatod a könyvet simán a KOreader-en belül is.
[ Szerkesztve ]
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
csendes
őstag
A "Pockebook" zip-et kell letölteni. Elvileg mindent egy-az egyben be kell másolni ugyanabba a könyvtárba, ahogy a zip-ben van. A "Setup-openwith" script nálam nem működött, de nem is kell. Kézzel érdemes szerkeszteni az extensions.cfg-t. Egyszerű szöveges állomány, ott lehet beállítani, hogy melyik alkalmazás legyen az alapértelmezett, illetve a lenyíló menüben még milyen alkalmazások legyenek társítva az adott kiterjesztéshez. Ha óvatos valaki, akkor meghagyja az eredeti olvasót alapértelmezettként, pl:
epub:@EPUB_file:1:eink-reader.app,cr3-pb.app,koreader.app:ICON_EPUB
Vagyis: az epub kiterjesztést alapértelmezetten a gyári olvasóval nyissa meg, de a lenyíló menüben legyen ott a Cool Reader (ami nálam szintén telepítve van) és a KOReader is.
Ez Touch Lux 4-en tesztelve működik.[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Male
nagyúr
Köszönöm! Közben délután megrendeltem egy Onyx Boox Note-ot, ez 10.3"-os. Elvileg szerda körül meg is érkezik... remélem
Igen, én is így vagyok, ha már veszek valamit, akkor az legyen jó, az igényeimnek megfelelő... akár hányszor használom, azt érezzem, hogy de jó, és ne azt, hogy hát ez idegesít rajta meg az idegesít rajta, de legalább olcsó volt... -
Ébri
senior tag
-
Ébri
senior tag
Szerintem egyetértünk, ezért írtam +al, mert videókat sokat nem néznek, pedig abból simán kiderülhet, hogy a nagy kedvenc tökjó, csak nekem már ránézésre használhatatlan. És az idő is változtat, pl. a fenti példa koreadert nem tesztelnek PB-n, szépen kifutott alóla a frissített fw. Amúgy ha vkinek van programozói affinitása és ideje, lehet próbálgatni beállításokat PB-n. (Nekem se PB-m, se ennyi időm mostanában sajnos ).
-
Ébri
senior tag
Nekem elég sok éves tapasztalatom van, de amazonhoz a vásárlás miatt is nyithatsz fiókot (mármint vehetsz pl. egy dvd-t vagy papírkönyvet), s erre rá tudsz kötni utóbb egy olvasót. Legalábbis én 2010 körül teljesen mást vásárolni nyitottam Amazon fiókot, s utána erre kötődött a kindle-m.
-
tomazin
veterán
nem, konkrétan ezt kérdezte:
hogy esetleg tudok e rá úgy már könyvet tölteni, hogy, nem aktiválom be,
tehát azt szeretné, hogy magán az olvasón legyen a könyv, amikor kibontja. ezt meg nem tudja megtenni, mert kibontás után vagy felmásol rá könyveket, vagy valamilyen accountot varázsol rá amin már ott vannak a könyvek. tehát nem lesz az meg az outofthebox könyvekkel feeling.a probléma meg amit én látok az előre account nyitással az, hogy nem a saját mail címére lesz az acc csinálva (nem tudom utólag lehet-e cserélni)
szóval marad a giftcard (bár az is korlátoz, hogy csak az amazon storeból vehet könyvet, ahol nem tudom, hogy magyar könyvek vannak-e)
-
Male
nagyúr
Közben megjött az Onyx BOOX Note 10.3-am, így pár nap használat után, ahogy ígértem, a tapasztalatok:
+ csomagolás nagyon komoly, ezen meglepődtem... bár ez a legkevésbé fontos dolog Adtak hozzá kijelző védő fóliát. Ezt kapásból rá is raktam, mielőtt por menne rá / összetaperolnám, így elég jól sikerült feltenni.
Külső, stb:
+ pille könnyű a hasonló méretű (9.7"-os) tabhoz képest
+ eléggé egyben van, nem hajlik, recseg-ropog, minőségi érzést kelt kézbe véve
- töltő nem jár hozzá, csak kábel... végülis nem gond, de meglepett
+/- a géphez USB Type-C csatival megy. Ez elvileg előnyös, de nagyon szoros, engem aggaszt, hogy sok csatlakozástól ki fog törni (más Type-C-s eszközöm nincs, nem tudom, hogy ilyennek kell-e lennie). Illetve az USB3-as hosszabbítóra dugás nem tetszett neki, gépen megjelent egy pillanatra, majd eltűnt, újra csatlakoztatva pár másodpercig volt, aztán megint eltűnt... direktben USB2-re dugva szépen ment. Talán csak a hosszabbító nem tetszik neki, bár eddig ilyen gondom nem volt.
+ Wifi jól megy, gyorsan csatlakozik, egyelőre frissítést töltöttem vele, az 5-6MB/s-el töltődött, ami szerintem jó tempó.
+ akksi komolynak tűnik. Akik a dorid miatt aggódóknak: 2-3%-ot merül egy óra olvasás alatt... standbyon meg kb semmit.
+ kijelző szép, valóban remek a felbontás, kontraszt is elég nekemOS:
+ Droid 6.0.1, rajta simán a gugli Play Store, appok felmennek, működnek (belső tárhely appoknak 2GB, amiből kb 1GB szabad, szóval azért nem ezer appnak van, de ami kell, működik)
+ bár kifutó típus (már van Note 2), de jönnek rá a frissítések szépen, egy volt amikor bekapcsoltam, aztán tegnap egy újabb
+ rajzolás, jegyzetelés remekül megy rajta. Először nem lehetett képet betenni, és arra firkálni, de a frissítés óta ez is megy. Hozza ebben amit szerettem volna.
+/- gyári könyvolvasó app egyelőre oké (lapozás gyors, betűk szépek, alapból kellemes betűtípus), bár az új frissítéssel a magyar elválasztás nem megy neki, rendszeres a c - s például, ami zavaróÖsszefoglalva: Jól döntöttem, kell ez a 10.3" nekem, kellemes így olvasni (át lehet váltani sidenote nézetre, akkor fél képernyőnyi a könyv... kipróbáltam, engem nagyon zavarna akkorában olvasni, pedig kicsit nagyobb, mint a 6"-osok akkor is még). Droiddal egyelőre semmi hátrány, viszont tetszőleges app megy vele (a sötét témájúak megjelenésem nem valami jó, de ez elvileg állítható optimalizálás címén, még nem próbáltam), és az akksit sem gyilkolja. Kijelző remek, kb összehasonlíthatatlanul jobb, mint egy tableten / telefonon olvasni.
-
Ébri
senior tag
Ezt tudja a tabletem is (pont azért vettem ilyet, hogy normális tollhoz hasonló tollat lehessen használni rajta), szóval emiatt nem vennék drága ekönyvet, mert az előnye nem lenne nagy., az ára viszont igen. De ha 1x az olvasóm megy tönkre, még nem tudom, mit vennék helyette, s itt jöhet a képbe a fenti eszköz. Azonban nekem igenis számit az üzemidő. Heti 1x töltöm az olvasóm, amit néha elfelejtek, szóval nekem a 2 hét üzemidő az ideális. Egyszerűen vhogy olvasás közben nem nagyon nézegetem az elemtöltöttséget, s nem is szeretném, elég nekem a többi gyakran töltendő eszköz.
Ha nem túl sok egyéb tevékenységgel tud egy hetet, akkor tökjó, ha nem, akkor számomra ez az utca még nem járható.
-
arcsin
senior tag
Nekem is a párom csinálta a kivágást/felrakást Bepötyizte filccel a 4 sarokpontot és utána vonalzóval meg sniccerrel összekötötte ezeket a pontokat. Elégedett vagyok vele utólagosan mármint ami a méretrevágást illeti. Ebayről 1600+ Ft lett volna a rávaló, úgyhogy inkább ezt a megoldást választottam. Háttér világítással még nem próbáltam ki tegnap óta, de amint hazaérek meglesem mennyire milyen.
-
-
sicc_innen
tag
Köszönöm a részletes választ!
A Kindle Paperwhite modelleknél csak a fényerő állítható a színhőmérséklet nem. Így ezek nem jöhetnek szóba.
Keresgélek tovább olyan készüléket, aminél állítható az utóbbi is. Illetve jó lenne, ha tudna inverz képernyőt is (sötét háttér fehér betűkkel). Kb. 40 e Ft-ig gondoltam a vásárlást.
Nézegetem a Kobo Clara HD-t is, de annál úgy tűnik nincsen inverz kép lehetőség.[ Szerkesztve ]
Minden változik, csak a Boltzmann-állandó
-
csendes
őstag
Szerintem vagy nem a megfelelő mappába tetted az extensions.cfg-t vagy valami szintaktikai hiba van benne vagy nem másoltad/linkelted be az applications mappába a koreader.app-ot. Legfrissebb firmware van a gépen?
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Ébri
senior tag
Köszi! Mondjuk nekem kobon lefagyni nem szokott (de pl. fontváltás elég lassú szokott lenni). A lassú PDF betöltés igaz, viszont cserébe tökjól működik. És töklassan PDF beállításváltásoknál . Szóval a lefagyásokon túl nekem normálisnak tűnik, nálam ez pluszpont PB-knek.
-
csendes
őstag
A koreader.app-ot a /system/bin-be is bele kell tenni. A 2019.11 kiadástól azt az extensions.cfg-t érdemes használni, ami a telepítőben van, kivéve, ha Cool Reader is fel van téve.
TL4-en kijött egy új firmware október végén, de ettől még megy a KOReader.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
mc.g
aktív tag
De, ide meg van adva a saját email címem.
Mindenféle hálózat/net nélkül akarom tudni használni, és usb-n keresztül másolni rá adatokat.
Azóta már találtam beüzemelős videót a "pocketbook basic lux2"-höz, de egy vélemény az egyik webshop-on mást mondott...
De a Kindle-nél zavar, hogy konvertálni kell, azaz mobil-ról, vagy bármely PC-ről nem tudok csakúgy felmásolni rá, ugyhogy valszeg marad a Pocketbook. -
AeSDé Team
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Samsung Galaxy Tab S8+ 5G 128GB, Garancia 2026.04.16ig, Samsung billentyűzetes tokkal
- iPad 8 gen 32GB wifi hibátlan kiváló akku 12 hónap szavatosság számlával
- Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Lenovo Tab M10 FHD 64GB/4GB 10,6 tablet dobozában
- iPad Pro 12,9 M1 256GB wifi+ cellular 12 hónap szavatosság számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest