Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyáron jöhet a második Skyline
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
-
csendes
addikt
válasz
pusiga #22658 üzenetére
Ha töltőre tetted, akkor magától be kell kapcsolódnia, illetve, ha számítógépre tetted USB-n, akkor megkérdezi, hogy milyen üzemmódot szeretnél, töltést vagy USB adat. Ha feltöltötte, akkor kikapcsol.
A frissítés egy bizonyos töltöttségi szint alatt nem indul el, nem lehet, hogy ezt látod?
Nem lehetséges a két óra a frissítés letöltése után, szerintem a 6.5-ös firmware max. 15 perc alatt telepítve lett. Gondolom, hogy SD kártyát nem tettél bele, illetve még túl sok könyvet sem töltöttél le rá.
Itt a legegyszerűbb, ha a blokkal, jótállással együtt visszaviszed az üzletbe és kéred a 72 órán belül észlelt meghibásodás miatti cserét. -
csendes
addikt
válasz
pusiga #22656 üzenetére
PDF-hez egyik sem lesz jó a kis kijelző miatt.
Ha szövegként szerepel a tartalom, akkor még jól-rosszul át tudja az olvasó tördelni, ha engedélyezve van a "reflow". Vagy Calibre-vel előzetesen át lehet alakítani más formátumra (például EPUB).
Ha képként van a PDF-be "beszkennelve" a szöveg, akkor legfeljebb nagyítani lehet. És ez meglehetősen lassú is. -
csendes
addikt
válasz
pusiga #22650 üzenetére
Mi a fontos? A fizikai lapozógomb (TL) vagy a pontosabb érintőkijelző (Nia)? Fontos a színhőmérséklet állítás (TL)? A kijelző hasonló, KOReader mindkettőre telepíthető, van Dropbox támogatás, a könyvesbolt és kölcsönzés meg nagy valószínűséggel nem érdekes. (Találós kérdés: Melyik Magyarországon működő intézmény használ Overdrive-ot? Nem beugratás, tényleg van ilyen)
Ha most szeretnék elkölteni 40-45 ezer Ft-ot olvasóra, akkor jó állapotú használtat vennék: Kindle PW4/PW5/Oasis, PB HD3 vagy esetleg Libra H2O. -
Santino
aktív tag
válasz
pusiga #21361 üzenetére
Én évek óta ezt használom, szeretem, nekem kényelmes az olvasáshoz.
A menűrendszerben történő navigálás nem a legjobb, de meg lehet szokni.
Egyszerű olvasónak szerintem teljesen jó, egyenlőre nem vágyom másikra.
Nem bántam meg, hogy nem érintőképernyőst vettem. A háttérvilágítása szerintem nagyon jó. Olyan tokkal használom, ami becsukáskor altatja az olvasót. Naponta egy órát biztos használom, sokszor többet is. 20-25 napig bírja az akksija. -
dorika87
őstag
válasz
pusiga #14025 üzenetére
Kérdés kinek mi a szempont. Az Onyx érintős, wifis, androidos. Ha ez a fő szempont akkor megéri a felárat.
Én személyes véleményem, hogy nekem nincs szükségem wifire, egy ebook olvasóban mert sosem fogom használni. Az előző olvasómban sem volt és nem használtam. Érintőkijelző valaki számára kényelmesebb mint a fizikai gombok. Nekem nincs gondom a fizikai gombokkal, számomra talán még egyszerűbb is, hogy egy gombnyomásra lapozok és nem kell "söpörni" hozzá. Persze ha netán mindkettő funkció benne van akkor lehet választani. Lehet erősebb a hardvere, (pont az android miatt) de emiatt szinte tuti, hogy sokkal hamarabb lemerül, mert többet fogyaszt. Nincs személyes tapasztalatom az említett olvasóval kapcsolatban, de meg merem kockáztatni, hogy 1-2 hét alatt lemerül. Számomra az egyik legfontosabb az akkuidő volt, hogy ne kelljen minden héten odafigyelni arra, hogy fel van-e töltve vagy sem.
Én mivel csak olvasásra használom, nem érdekeltek ezek a plusz dolgok.
Egy tableten szerintem legyen wifi, de egy ebookban felesleges mert nem azon fogok internetezni fekete-fehér kijelzőn az biztosHozzáteszem ez tényleg saját vélemény. Nyilván neked kell eldöntened, hogy szükséged van ezekre a funkciókra vagy sem. Mert ha igen akkor mindezen plusz mellett elhanyagolható az üzemidő.
Jó ebbok választást kívánok! -
dorika87
őstag
válasz
pusiga #14012 üzenetére
Én nagy megelégedéssel használom. Pont azt tudja amit tudnia kell a legolcsóbb árkategóriában. Én az előző ebookom cseréltem le vele, direkt a háttérvilágítás miatt és nem akartam rá nagy összeget szánni, és az elvárásaimnak megfelel.
Jelenleg jónak mondható még ebben a kategóriában a Koobe Novelbook HD Shine, de hallottam róla olyat is, hogy keveset bírja az akkuja. Vele szemben az Alcor nálam 1 hónapot is elmegy rendszeres olvasás mellett. Ha naponta több órát olvasok akkor is 2-3hetet bír. -
-
gyuszi78
tag
nem szeretnék belebeszélni de szlovákiában szerintem olcsóbbak az ebook olvasók.pl Pocketbook touch lux kb.35e forint a Pocketbook InkPad kb.55 e-be belefér ami azért elég jó ár egy 8 colos olvasóért.ez pedig egy megbízható eshop.
-
DittyCat
tag
Nagyon köszi, tetszik a gépezet! Köszönöm!
Ha a világítástól eltekintünk, a Koobe Slimbook HD felé hajlok, de valójában ez a Concorde lenne a tökéletes (leszámítva, hogy lapozógombot nem látok rajta), viszont elég nehezen beszerezhetőnek tűnik. Az ilyen himi-humi webes áruházak nem győznek meg. A Prestigio 2 év garanciája viszont elég jó érv, így azt sem vetem el. Végül is csak azt kellene eldöntenem, mennyire kell a világítás, ehhez meg el kell menni a Medi Marktba és megnézni egy olyat, ami világít, meg egy olyat, ami nem.
A Prestigio 3664-gyel illetve a Koobe Slimbook-kal kapcsolatban mi a véleményetek? Vacak? Vagy éppen meglepően jó valamelyik...
?
-
-
Ébri
senior tag
Én se értem, ha használható a háttérvilágítás, és elegendően gyors, akkor ez elég jó, s nem nagyon láttam én se ilyen tudással mást ennyiért.
Szóval ha valaki már látott ilyet élőben, s jól használható, én nem mondanám túlárazottnak. S utána már lehet összehasonlítani másokkal.
-
SimonJanos
aktív tag
Neviccelj, köszi'!
A hosszan menü gomb új, számos meglepetést tartogat(ott) XD
pl. oldalra ugrásnál feldob 10 _ _ _ ... -t és lehet tényleg ugrani!Az alsó-felső állapotsort még "eltörölném" ha lehetne de így legalább rendesen frissít!
... és nagyon jók az akku használat-eredmények! -
doc
nagyúr
a text reflow es a beepitett ocr ket teljesen kulonbozo funkcio
a text reflow annyit csinal hogy a PDF-ben szovegkent tarolt szoveget kepes attordelni es ugy megjeleniteni (tehat valtoztathatsz pl. betumeretet), ilyen van a Nookban
az OCR meg a kepbol ismeri fel a betut, ilyen a Nookban nincs, de szerintem mas olvasoban sem nagyon, ez a kis fogyasztasu, gyenge prociknak tul nagy falat (raadasul a normalis eredmenyhez gyakran PC-n is szamottevo emberi beavatkozas kell) -
doc
nagyúr
igen, ha nem tudsz annyira belenagyitani hogy eltunjenek a vastag margok, akkor eleg nehez (ilyenkor jon a fektetett olvaso meg a scrollozas, de az mar elegge agyoncsapja az olvasaselmenyt)
az altalad emlitett nyelvkony nem jo epubban? ha nagyreszt szoveg van benne akkor siman jo ugy, de ha valami kepes/abras, mint az 'ujhullamos' nyelvkonyvek, akkor az mar tenyleg nem jarhato ut
a nagy eInk kijelzok irant nagyon kicsi a kereslet, szoval nem hiszem hogy mostanaban jelentosen csokkenne az aruk
-
doc
nagyúr
most megmertem az elso kezembe akado konyvet (The Long Earth) 16.2 cm a szovegtukor, vagyis 6.38"
azert nehogy mar arra kevesebb mint 1 centire fogjuk a PDF-ek kvazi hasznalhatatlansagat(bar nyilvan valamennyit az is szamit, de ismerek olyat aki pl. nagyon apro betukkel hasznalja az e-book olvasokat, neki talan pont jo lenne
)
-
MErzsi
csendes tag
Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor ugyanez a fajta kijelző, tehát az "e-ink Mobius" lesz a legújabb Kindle olvasóban is, csak éppen az 6 colos lesz, ellentétben a Sony 13.3 colos képernyőjével.
Állítólag egy Amazonos dolgozótól származik az információ:
http://goodereader.com/blog/electronic-readers/the-amazon-kindle-paperwhite-3-will-use-new-flexible-screen-technology
Az "e-ink Mobius" jellemzője, hogy rugalmas, nagyon könnyű, strapabíró, és alacsony energiafogyasztású.
http://www.eink.com/display_products_mobius.html
-
Degeczi
nagyúr
Leginkább azt tartom onnan tanulságosnak, hogy hónapokon át úgy forgalmazták a készüléket, hogy az képtelen volt megjegyezni az olvasási pozíciót, de áthidalásként még könyvjelzőt sem lehetett beszúrni, mert az a funkció hibával kilépett... csak idén javították.
(Lehet viccelni rajta, de ettől még tény, h ilyesmi elképzelhetetlen lenne bármelyik nagy cég esetén, mert ez a tesztelés teljes hiányát jelzi)Vagy sokan panaszkodnak pl. arra, hogy a háttérvilágítása kis fényerőn zavaróan vibrál: ezek szerint nagyon alacsony frekvenciás PWM-el szabályozzák a fényerőt, ami szintén alapvető hiba, hiszen pont az e-ink lényegét öli meg (ne legyen fárasztó az olvasás).
Jellemző az is, hogy a Wikitech cikke poénkodik az orosz szótáron, ahelyett, hogy negatívumként értelmezné - de szétnézve az oldalukon, már rögtön érthető:
-
axioma
veterán
Bocs, javitok, eloszedtem, egy korabbival kevertem. Ez echte nemet, elso korben nem latok atallitasi lehetoseget, de mindjart nezem a leirasat is.
Angol es nemet, meg talan francia, de arra nem eskudnek.Viszont en root-olas utan me'g nem allitgattam semmit rajta, amig vagy fel oraig nyomkodtam, egyelore ugy latom hogy konnyen fc-zik. Az olvasoprogija meg nem kezeli a konyvtarszerkezetet, es nincs fizikai lapozogomb, en ezt a kettot vettem eszre hianyossagkent, amugy tetszik. Ja es kell egy kamu nemet v. osztrak vagy svajci cim, amivel regisztralsz (en a Thalia sajat cimet hasznaltam, merthogy valami letezesi ellenorzes is van naluk...)
-
Tristis
őstag
A széles margónál nincs rosszabb! Monnyon le!!
Meg most ha valaki egy könyvolvasót megbuherál, elég nehéz téglát csinálni belőle szerintem. Javaslom mindenkinek, bátran babrálja! Sok programban direkt van biztonsági mentés is, ha véletlenül valami rosszul sülne el, de ilyenről nem sokat hallottam. -
Ébri
senior tag
Értem én, hogy van egy "igazi" oldalszám, de ha már 1x beállítottam a betűtípust és méretet, meg a margót (T2-n nem tudok sorközt), akkor miért nem számolja ki 1x, és utána használja azt az oldalszámot? Engem annyira nem érdekel, hogy ha jó lenne a szemem, s kisebb betűkkel tudnék olvasni, akkor a 120. oldalon tartanék. Tehát én magát az alapmegokolást nem értem, miért nem lehet a megjelenített oldalszámot mutatni? (Mikor a 200-201. oldalon járok egyszerre, kicsit skizofrénnek érzem magam.)
-
Mike76
tag
Az érintőképernyős Nook Simple Touch jelen pillanatban is biztonságosan beszerezhető 22ezer forintért újonnan, megbízható UK boltból - és akkor még nem beszéltünk az akciós időszakokról, amikor bőven 20ezer alatt volt az ára. Szóval szó nincs itt plusz tízezerről. Azt meg, hogy támogatottságban hogy viszonyul egy noname olvasóhoz, inkább ne is feszegessük. (És tényleg csak zárójelben: az én másodolvasóm újonnan, szállítással együtt került 12ezer forintba - érintőképernyővel, WiFi-vel, rendes háttértámogatással, kőegyszerűen telepíthető alternatív olvasószoftverekkel. )
-
"Nagy baj van a fejekben"
wha'? az volna a nagy baj, hogy valakinek eltérnek a preferenciái a Tieidtől? lehet, hogy nem is nálunk van a nagy baj?
(#5120) aggleány: yep, tényleg oldal
nekem amúgy jobban tetszik a képe világítás nélkül, de úgy lámpafénynél nem minden esetben jól olvasható, szóval többnyire nekem is mennek a LEDek. -
ZooLee
senior tag
Mondjuk, ha nem úgy vágnád meg a szöveget, hogy más jelentése legyen, akkor nem tudnál belekötni. Én ezt írtam: "a lapozás a legfontosabb dolog, amit csinálsz a könyvolvasóval"
Már megint csak kötekszel, anélkül, hogy normális tartalmat hozzátennél a fórum témájához.
"A lényeg a hagyományos, papír alapú könyvhöz képest előnyösebb használat" - erről van szó, és pont az előnyösebb használathoz kellene az a nyamvadt lapozógomb...
-
nem feltétlen - prioritás kérdése. én pl. világ életemben utáltam ágyban olvasni, mert nem tudtam a könyveket egy kézzel "kezelni". az Icarus sokkal jobb volt, de az sem volt igazán kényelmes, ezért rendszeresen visszatévedtem az okostelefonhoz. a Nook egyrészt pontosan a sokoldalú lapozás miatt tetszik nagyon (bár nem lenne rossz, ha 40-50g-mal könnyebb lenne - de az majd a következő olvasóm lesz
).
@aggleány: a háttérvilágítással még barátkozom, a többi része (számomra) tökéletes. tényleg igen jó a tapintása, a gyakori funkciókat 2 mozdulattal elérem, és nem ütközöm felesleges sallangokba. röviden - jó vétel volt
-
ZooLee
senior tag
Még mindig nem teljesen érted, amit doc és aggleány (és mások is különböző szempontokból) igyekeznek megvilágítani: a lapozás a legfontosabb dolog, amit csinálsz a könyvolvasóval. Lehet, hogy neked elég a "nem tökéletes" gomb, amivel "együtt lehet élni", de ha majd hosszabb távon használsz egy rendes, dupla gombbal felvértezett olvasót, utána furcsa lesz visszanézni a mostanira...
És még egy dolog: Abban igazad van, hogy a Prestigio 15-ért jó vétel, és ennyiért esetleg el lehet nézni, hogy nem tökéletesek a gombjai, első olvasónak jó lehet, de amit phedi77 kinézett magának, az már 35e, ami nagyon nem ugyanaz a kategória! És ez (mármint a lapozógombok kiosztása) egy olyan szempont, amit addig nem fog tudni senki, amíg ki nem próbálja több olvasón is...
-
miért a hagyományos könyv a baseline? miért ne lehetne elvárni, hogy az e-book readerben kényelmesebb legyen a lapozás?
másrészt én most éppen olvasó-csere közepette vagyok, és tapasztalatból mondom, hogy a Nook SLGL után határozottan nem szívesen szoknék vissza az Icarus Go kattogós gombjaira. pedig az sem volt kimondottan rossz.
-
aggleány
addikt
Persze, rosszabb nem lesz, de nem biztos, hogy élvezetes lesz az olvasás. Ha nem tudja kényelmesen fogni azt az olvasót, akkor nem fogja annyira szeretni - ha nem fogja annyira szeretni, lehet, hogy nem is akar majd jobbat. Míg ha vesz egy normálisabbat, akkor ha mégsem jön be, kis veszteséggel el tudja adni, de egy noname valamit nem nagyon fog tudni eladni.
Én eredetileg az Icarus Illumina HD-t néztem ki magamnak, az árban is elfogadható volt, van gombja is, meg érintőkijelző is, aztán majd kiválasztom, hogy mikor melyiket használom. Aztán megláttam a barátnőm Kindle-jét, és nagyon megtetszett, hogy nincs rajta gomb, mert az olyan elegáns (nekem). Ezért elkezdtem olyat vadászni, ami hasonlóan néz ki, tudja azt, amit az Illumina HD, és nem Kindle. Így lett belőle az Aura. Eszem ágában sem volt másfélszer annyit kiadni érte, de miután megláttam, hogy létezik olyan, ami jó is, meg nagyon tetszik is, úgy döntöttem, hogy nekem megéri - mivel miután megláttam, semmi mással nem lettem volna elégedett. Először jött a tudás, után a külső, és nőneműként nekem az adott kütyü külseje is számít.
-
Degeczi
nagyúr
dehogynem lehet: egy ilyen gagyi noname olvasónál nagy esély van arra is, h a gombjai nem csak kényelmetlenek, de hamar bizonytalanokká is válnak
az pedig veszett idegesítő, ha az ember nem biztos abban, észlelte-e a gombnyomást a készülék
nyomógombosnál már csak ezért is alapvető, hogy mindkét oldalán legyenek lapozógombok, mert először a gyakrabban használt oldal fog bizonytalankodni
-
aggleány
addikt
Szerintem nem érted.
Nem a lapozás sebességéről volt szó, hanem arról, hogy mennyire kényelmes lapozni. Tudom, hogy nincs mindenkinek sok pénze ilyen célra, de ha egy olyan készüléket vesz, amin kifejezetten kényelmetlen a lapozás, tehát folyton ide-oda kell nyúlkálni, esetleg fogást váltani, mert különben az eszköz megbillen, az simán agyon tudja vágni az olvasás élményét, és lehet, hogy egy életre megutálja a könyvolvasókat amiatt az egy elfuserált gomb miatt.
-
aggleány
addikt
Szavazásra bocsátom pusiga kérdését: legyen a táblázatban a könyvolvasó súlya vagy ne legyen?
Neki fontos, mert az jó, ha könnyű, szerintem meg nem annyira lényeges, mivel aki az elsőt veszi, annak úgyis könnyű lesz. (Én a könyvolvasó előtt tableten olvastam, ahhoz képest az én nehéznek számító Aurám is pehelysúlyú.)
-
axioma
veterán
-
CoolBoy323
nagyúr
A Prestigio csak átcímkéz. Telefonoknál is azt csinálja, hogy van XY kínai márka 100Ft-ért, ő abból rendel, de a saját logójával, nevével, és adja 300Ft-ért.
Itt most jelenleg 5k-val drágább az Icarustól, de 2 év garis... És még tok is jár hozzá... Ha tényleg kopp ugyan az a kettő, akkor megéri szvsz!
Mondjuk az ingyen könyvek nem járnak, de az nem hiszem h bárkinek is nagyon számítana -
aggleány
addikt
Szerintem is sokkal jobb lenne, ha szépen elindulnának a gyártók a 7"-os gépek felé, az sokkal jobban hasonlít az átlagos könyvek méretéhez.
Jól tudom, hogy egyelőre csak az Aura HD van 7" körül? Olvastam 5, 6, 8"-os és nagyobb méretűekről, de pont ez a 7" körüli méret nem igazán van.
-
doc
nagyúr
nem egy arban van, az erintokepernyos (pl. Nook, Kobo) valamivel OLCSOBB mint a nem-erintokepernyos Kindle
Degeczi
bizony sokkal precízebben kezelhető a Kindle
definiald hogy szerinted mit jelent itt a "preciz", illetve mihez kepest "precizebben" kezelheto?
a Kindle minimalis tudasa es butacska menuje hasznalhato a kattintgatos gombokkal, de nezz meg pl. egy Kobo GUI-t. SOKKAL osszetettebb, rugalmasabb, azt billentyukkel remalom lenne.axioma
a vastag keret pont azert jo, mert oda tudod tenni az ujjad, ha tul vekony, akkor mar konnyen ralog a kijelzore pl -
Pierre75
senior tag
Ez nagyon nincs így. Ne Orbáncisztán "adóparadicsomával" nézd a világot.
De ha nagyon ilyen szemmel nézzük is. Egy PW-t megkapsz 35-40E ft. közt, ez 10-20 könyv ára. Nyílván az vesz ebook-ot, aki olvasni szeret. Ennyi könyvet egy átlag olvasó is le tud idejétől függően 2 hónap alatt, vagyis ennyi idő alatt vissza is hozza az árát.
Nagyon is reális az ár az Aura-ért (is), persze nem a nálunk kóstált 65E-ért.+1 az érintőképernyőnek és a világításnak, ezek nálam alapfeltételek voltak.
-
doc
nagyúr
teljesen komolyan mondom. igen, mindketto erintos volt
anyukam 'sima' Kindle-jet probalgattam egy darabig, de baromi kenyelmetlen volt, hogy hatra kell feszitenem az ujjamat a lapozashoz. persze lehet hogy ez is olyan mint az iPhone, hogy 'rosszul tartom', de mint mondtam, eleg sok kulonfele pozicioban szoktam fogni, szoval nekem az erintokepernyo musthave
arrol nem is beszelve, hogy normalis menu eseten gombokkal navigalni az halal, mig erintokepernyonel teljesen intuitiv es gyors barmit elerni -
doc
nagyúr
erintokepernyo nelkuli olvasoert nem adnek penzt, az az egyik legfontosabb 'kulso' feature
nekem pl. a Kindle is baromi kenyelmetlen, hogy csak adott, fix helyen az olvaso elet nyomogatva lehet lapozni, mig az erintokepernyonel rengeteg kulonfele modon foghatod es lapozhatsz, ez nekem meg foleg fontos, mivel hajlamos vagyok nagyon egeszsegtelen pozokban fekve olvasni -
Pierre75
senior tag
Ha megnézed, alul és fölül elég nagy fölösleges holttért hagy az Aura, így sajnos alig 3-4 sorral fér több tartalom a képernyőre, mint a 6"-s Kindle-re. Nekem is 7" körüli lenne az olvasó ideális mérete, de a Kobo-n kívül más nem is gyárt. A Kobo indult jó irányba, ha hozzáveszem a testreszabhatóságot. De egyrészt a holttért kellene kiküszöbölnie, másrészt a többi gyártóval együtt gyorsan elfelejteni a csillogó, ujjlenyomatmágnes anyagokat.
-
Rebourne
aktív tag
Fizetős, ipari programokkal az OCR fényévekre van a 20 éves viszonyokhoz képest. Jó szkenhez gyakorlatilag nem kell hozzányúlnom utólag, miután beállítottam a program paramétereit (ami legtöbbször csak a nyelv megadásából áll...).
A PDF-fel meg az a gond, hogyha egy ismeretlen bejön a threadbe, hogy "PDF-eket (is) szeretnék olvasni", akkor annak tekintetében, hogy a PDF képektől kezdve magazinokon keresztül prezentációkig bármi lehet, mit válaszoljunk neki? Ha konkrétabb a kérdés, "PDF alakú könyveket szeretnék olvasni", még akkor is jó esély van arra, hogy szkennelt könyvei vannak neki. Én nem adok ismeretlennek potenciálisan félrevezető tanácsot. Általánosan véve, jó az itteni gyakorlat, amikor azt mondjuk, hogy PDF-et e-inkkel csak akkor érdemes olvasni, ha folyamatos (reflow-ra alkalmas) szöveg van benne, amilyen a te aktuális anyagod is. Az a tény, hogy a legtöbb user képtelen ezt megállapítani a PDF-jeiről (szakértelem, vagy nagy gyűjtemények esetén idő hiányában), bizonyítja a formátum alkalmatlanságát a célra.
-
ZooLee
senior tag
Igen, a Prestigio-t már én is javasoltam több olyan embernek, aki kevés pénzzel akart beugrani az e-könyv olvasás világába, és eddig senki sem volt csalódott, megelégedéssel használják.
(#4374) ABal: kitört a pixelháború,
Aztán majd itt is elszállnak mind az árral, mind az üzemidővel, csak azért hogy villanthassanak, holott szerintem a jelenlegi ~200ppi is teljesen jól olvasható és elég...
-
ZooLee
senior tag
Úgy néz ki mintha egy nagyon ügyes karakterfelismerő szoftver dolgozna benne, és egész jó hibaszázalékkal (kb. ha volt két tucat) beolvassa a dokumentumot, majd betördeli a kijelző méretére nagyításnál.
Ezt ugye Te sem gondolod komolyan, hogy bármilyen OCR on-the-fly dolgozna egy ilyen eszközben ilyen hibaszázalékkal? (pláne mondjuk egy Prestigio-ban, ami a saját szintjén egy nagyon jó eszköz, de mégsem az e-könyv olvasók Mercedese)
Az vagy egy dual-layer (ha így hívják) PDF volt, amiben benne volt a kép és a folyó szöveg is, vagy csak a szöveget tartalmazta.
Az OCR-zés még a mai hardver és szoftver eszközökkel is sziszifuszi munka (főleg a magyar nyelvnél), ha egy elfogadható eredményt akarsz adni/kapni, márpedig egy 25 hibát tartalmazó OCR már nagyon jó munkának számítana. -
Nem magával a PDF-el van a baj. Az a baj, hogy a warez bubusok nem begépelik a könyvet, hanem beszkennelik. Ezeket a képeket fűzik össze 1 PDF-be, vagyis a könyv nem szövegként kerül bele, hanem képként. Ezekkel a beágyazott beszkennelt képekkel gyűlik meg a baja a legtöbb tintásnak.
Ezért is érdekelne, hogy az androidos MultiReader5364 esetleg (lelkileg) felkészült a képeket tartalmazó PDF-ek kezelésére is? (A PDF-ekre van Adobe Reader. Azzal nyitja meg, vagy?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iOS alkalmazások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Linux kezdőknek
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Ipad 8. gen - 128Gb - Sérült de működik
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest