Hirdetés
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Azonnali mobilos kérdések órája
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz Tristis #1759 üzenetére
en csak azt nem ertem, hogyha vert izzadsz hogy minel inkabb olyan legyen mint a Kindle, akkor miert nem Kindle-t veszel?
a képfrissítése miatt, ami borzasztó
ezt reszletezd mar legy szives...
masfel eve hasznalom es meg nem tunt fel hogy borzaszto lenne (sot, mas olvasokkal, pl. a Wifis Kindle4-gyel osszehasonlitva boven jobb)ha mindenaron gyors kepfrissitest akarsz, akkor tabletet vegyel, az eInknek megvannak a maga technologiai korlatai
az androidos Kindle app meg az en Nookomon is fent van, de inkabb csak a 'poen' kedveert, sajna nem tul hasznalhato eInken, latszik hogy TFT kijelzore talaltak ki, szoval ha azzal akarsz olvasni, akkor en nagyon erosen ajanlanam hogy inkabb Kindle-t vegyel
-
szaszlaci
addikt
válasz Tristis #1796 üzenetére
Mármint az ABBYY programban? Azzal nincs is baj, de ráengedi a karakterfelismerést, és újraépíti az egészet, arra pedig nincs szükségem. Bizonyára kikapcsolható, de jobb lenne valami egyszerű dolog, ami csak kettévágja, és esetleg a feleslegesen beszkennelt részeket körülvágja.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
válasz Tristis #1872 üzenetére
Az a baj, hogy amíg nem láttam élőben a kijelzőt addig nem tudom eldönteni, hogy zavarna-e a kékessége.
A legtöbbször egyébként van világítás, ott ahol, vagyok, de ez persze olyan, hogy ha megveszem a normál kindle-t egyből kiküldenek egy évre valami lakatlan területre ahol nem lesz világítás. Igazából tényleg azt nem tudom eldönteni, hogy kell-e, illetve ami fontosabb, hogy mennyire zavarna...
Am tényleg nem lehet kikapcsolni a világítást?Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
-
doc
nagyúr
válasz Tristis #1970 üzenetére
tenyleg erdekelne mi a gondod a gyari margokkal
a Nookon valaszthato kicsi, kozepes, nagy
a Kindle-n nagy, hatalmas es gigatikus
a Nookon 7 betumeret van, a Kindle-n 6
betutipusbol is joval tobb vanhack nélkül nem ajánlott a készülék
ikabb mondjuk azt, hogy NEKED root nelkul nem tetszik, te vagy az elso Nook tulaj aki ilyet mondmondjuk arra kivancsi lennek hogy ha szemmel lathatoan a Kindle tetszik sokkal jobban, akkor miert a Nookot vetted?
-
Hannuska88
csendes tag
válasz Tristis #1977 üzenetére
Sziasztok!
Megkaptam a Nook Simple Touch with Glowlightot, köszönöm szépen a segítséget a választásban!
Az enyém 1.2.0, nem egyértelmű számomra, hogy ezt mivel kell rootolni, az xda fórumon és itt visszaolvasva több javaslatot is látok. Kicsit meg is ijesztettek, mert az egyik helyen azt írták hogy 1.2től már lehetnek gondok a rootolással, de van ahol meg azt ajánlották, hogy frissítsek 1.2.1-re.
Ezekről milyen tapasztalatok/tanácsotok van?
Köszönöm szépen!
-
Hannuska88
csendes tag
válasz Tristis #1980 üzenetére
Szia, nagyon szépen köszönöm!
Még azt szeretném kérdezni, hogy te miért a NookManagert ajánlod?
Mi a különbség a NookManager, a TouchNooter (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1343143) és a GlowNooter között (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1675706)?Van lényegi eltérés?(csak azért, hogy megértsem, mert a sok rootolás leírásban mindig csak valamelyiket ajánlották).
-
Hannuska88
csendes tag
válasz Tristis #1982 üzenetére
Kedves Tristis!
Nagyon nagyon szépen köszönöm a részletes választ!!
Nekem akkor tökéletes lesz ez a program, én még a kezdőknél is kezdőbb vagyok(:. Az a leírás is a Nookmanagert ajánlja az 1.2.0-ás verzióra, amit én találtam (http://www.babblingengineer.com/how-to/how-i-turned-my-nook-into-an-e-reader-monster/), de az nem mondja hogy frissítsem előbb 1.2.1-re.
Majd a hétvégén az ilyen dolgokban jártas barátommal megcsináljuk a rootolást, már nagyon várom
Majd jövök és beszámolok az eredményről és megkérdezem ezt a két alkalmazást is.
-
axioma
veterán
válasz Tristis #1986 üzenetére
En az enyemet igen, csak itthon nem kaphato, ebay beszerzes. Jo felbontas, vilagitos, microsd-t tud, filerendszert kezel. Csak nem android. Mondjuk azt elobb meg kene neznem, hogy a txt hiba elojon-e megint, ha frissitem, de mivel mostanaban mar a calibre-t is aktivan hasznalom es epub-ositok, ezert nem siettem el.
-
Directors
senior tag
válasz Tristis #2036 üzenetére
Köszönöm a segítséget,neked is Degecz.
Tristi
eBay-en beírtam,hogy "Nook Simple Touch" Kiadott egy párat. Ez a pontos típusa "BNRV300"?
Egyébként innen az eBay-ről hogyan lehet rendelni? Csak mert a családba sajnos csak olyan bankkártya van ami OTP-s. Arról meg nem lehet vásárolni külföldről. Vagy rosszul tudom?A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Tristis #2039 üzenetére
Nem muszáj dombornyomott, csak CVC/CVV kódja legyen
(mondjuk a Paypalhoz még ez sem okvetlenül kell, valóban egy magyar számlaszámra utalva is feltölthető az egyenlege - de persze tényleg sokkal kényelmesebb, és átváltás szempontjából is kedvezőbb bankkártyát regisztrálni) -
Rebourne
aktív tag
válasz Tristis #2039 üzenetére
(pl. ami pénz rajta marad, azzal mit csinálsz?!)
Paypalről ingyen és bérmentve vissza lehet utalni a bankszámlára. Magyarországi bankszámla esetén természetesen magyarországon regisztrált Paypal acc szükséges.
(#2013) HEAHEA: Ahogy fentebb már leírták kb. 2 év az átlagéletkora a lithium-ion akksiknak.
A használat körülményei nélkül nem lehet megállapítani. Egy Toyota Priusban 250-300 ezer kilométerenként kellhet cserélni az akkumulátort, majdhogynem függetlenül attól, hogy mennyi idő alatt gyűlt össze ez a mennyiség. A 2005 óta folyamatosan használt, kb. ötnaponta feltöltött Nokia telefonom akksija még mindig bírja az öt napot egy feltöltéssel.
Szerintem egy e-inkes olvasó akksijából, amit kb. 3-4 hetente tölt fel az ember átlagos használat mellett, jóval több időt ki lehet húzni, mint két év. Ha a telefonom akksiját extrapolálom, akkor kb. 20-25 évet :p
----(#2042) Libretom: A Kobo Aura HD-t elvileg Kanadában és Nagy-Britanniában már meg lehet venni. Hol? Valaki talált már linket? 270ppi-s és 6.8 inches képpel ez nekem musthave. Nem várom meg a konkurencia modelljeit, nyáron már nem akarok papírkönyveket cipelni magammal sehova
Szerk: kanadai webshopot már találtam, de UK-t még nem. A Kobo honlapján a "where to buy" nem ad jó eredményt.
-
szaszlaci
addikt
válasz Tristis #2082 üzenetére
Bár nem szoktam olyanokat válaszra méltatni, akik megkérdőjelezik a szavamat, most kivételt teszek.
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Tristis
őstag
válasz Tristis #2105 üzenetére
Jut eszembe, a word is ment "weblap" formátumba, ami ugye html, onnan meg megint calibre a megoldás.
(Ha tudtok jobbat, szívesen várom a megoldást, én is borzasztó sokat konvertálok, főleg angol egyszerűsített olvasmányokat.)
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
blackydan
senior tag
válasz Tristis #2136 üzenetére
Dehogy baj, minden tipp és tanács jól jön egy zöldfülűnek szóval köszönet érte
A szótárakra majd ránézek, igazából jól beszélem a nyelvet de sosem olvastam igazán angol könyveket... nálam idáig az itteni napi ill. heti lapok böngészése ment. Igazából magabiztosabban állnék neki egy könyvhöz ha lenne rajta egy ilyen progi, ha olyanba futnék bele amit nem teljesen értenék... persze szövegkörnyezetből kb. minden kiderül de engem akár egy szó értelmezhetetlensége is ki tud borítani
Huhh már csak úgy viszket a kezem a Nook miattdoc, köszi neked is
-
buci30
addikt
válasz Tristis #2367 üzenetére
Köszi!
Kindle5 lett a választót!Egyszerűsítem: Majd mondom neki ,hogy olyat szedjen le ami jó formátumba van
Mert egy ilyen konvertálás azért egy rendes könyvnél gondolom elég idő igényes lehet.Melyik a rendes formátumok akkor amik ajánlottak erre a célra?
szerk:
Ezt találtam:
A Kindle támogatja a PDF, AZW, TXT, PRC, HTML, MOBI, DOC, DOCX formátumokat.[ Szerkesztve ]
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Degeczi
nagyúr
válasz Tristis #2448 üzenetére
Számoljuk is ki konkrétan!
A gyári margóbeállítás 40 pixel, ami valóban fölöslegesen nagy.
Eredeti állapotában így tehát (600 - 2 * 40) / 600 arányában a 91 mm széles kijelzőből szűk 79 mm van használatban, és ha ugyanez vonatkozik a 122 mm-es magasságra is, akkor abból 110 mm sem marad, úgy pedig tényleg csak 5.32" a hasznos átló
Olyan 10-es érték alá már nem érdemes csökkenteni a margót, azzal pedig ugyanez 5.82-re növelhető
-
Dhampir
félisten
-
blash
tag
válasz Tristis #2520 üzenetére
A Nook Simple Touchot kapni még, vagy inkább megint, az Argosnál, de most nem ingyenes a kiszállítása, hanem 4 font. Ha akad Angliában ismerős, s hajlandó megvenni, majd elpostázni vagy épp elhozni, akkor 34-40 fontból megvan. Ennyit megérhet.
Ugyancsak 30 font az 5"-os Kobo Mini, meg 70 fontért van világítós Nook Glowlight, de ezt inkább kihagynám, túl sok olyan képet látni, hogy picit megtört a kijelző, pedig szívesen vettem voltam ilyet...
-
Vyndree
őstag
válasz Tristis #2767 üzenetére
Ismered is ezt a gépet, vagy csak látatlanban fikázod? Utoljára ilyet az Apple topicban olvastam "van az Apple, a többi mind szemét", szeretik is az ilyen elfogult embereket...
Van egy szutyok Samsung tabletem, gagyi (NST) olvasó megrendelve, ezen a szemeten meg munkahelyen videózni, sötétben olvasni szoktam/szoktunk, tudod nekünk ez is megfelel. -
Pierre75
senior tag
válasz Tristis #5223 üzenetére
Ja, te voltál az a véresszemű a Kindle-topic-ban, aki kikészült még a PW világításától is. Ott is csak annyi volt kezdetben, hogy rakás sz@r így-úgy. Amikor javasolták, hogy ha zavar a 0 fényerő is, tegyél fel egy doukan-t, azzal teljesen ki tudod kapcsolni, akkor meg eladtad. De igen igényesen azóta is csak a sz@rról értekezel. Vegyél egy másik márkát! (azoknak a fórumát is meg tudod majd örvendeztetni)
[ Szerkesztve ]
-
ZooLee
senior tag
A rakás szart úgy értem, hogy engem finoman szólva is idegesít a kikapcsolhatatlan hupikék alapszín, amit képes produkálni magából az az olvasó. A kontraszt aránya nagyon szép, de így még mindig használhatatlan.
Hát, elég furcsa szemed lehet, hogy a minimumra levett fény "idegesít", mert azzal gyakorlatilag nem is lehet olvasni, még teljes sötétségben sem, ha meg már bármilyen környezeti fény világít, nem is látható, hogy be van kapcsolva. Ez nagyon izzadságszagú, kínjában kreált kifogás...
-
Libretom
aktív tag
Ne legyen már baj, hogy Aggleány összegyűjti a legnépszerűbb ebook olvasók paramétereit, amivel segíteni tud azoknak, aki adatok hiányában nem tudnak választani. Így össze tudják hasonlítani a különböző eszközöket. Ez igenis segítség, és megérdemel egy "köszönöm"-öt, még Tőled is.
-
Pierre75
senior tag
válasz Tristis #5226 üzenetére
Egyem azt az érzékeny lelkedet. Bezzeg a te egyszerű, szeretnivaló stílusodon nem töprengsz el. De mindegy is.
Abban igazad van, hogy PW-nél elég sokan futottak bele minőségi szórásba. Foltosodás is észlelhető, kinél inkább, kinél kevésbé. Ha ezeket írod, a francokat se zavart volna. De semmi indoklás, csak egy szimpla szar.Ha most kéne olvasót venni, én is bajban lennék. Sok sikert a választáshoz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Wise (ex-TransferWise)
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- 3D nyomtatás
- Milyen házat vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy tab A 6
- Apple iPad 10th Gen Wi-fi 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Ipad pro 12.9 3. gen 256GB Wifi+Cellular, némi hibával, üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest