Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
k.kristof
őstag
Nem szoktam konvertálgatni, az e-könyveim nagy részét eddig vettem (Amazon, DiBook, Delta Vision), és az áruházakban mindkét fontosabb formátumban adják a könyvet, ha kifizeti az ember. Az ingyenesen (és legálisan) beszerzett könyveimet sem kellett konvertálni, PDF-et pedig nem szoktam rajta olvasni, ahhoz kicsi a 6" amúgy is.
-
k.kristof
őstag
A Kindle 6 nem sokkal drágább, mint 20000 forint. Többen vásároltunk ettől az eladótól, eddig probléma nélkül.
-
k.kristof
őstag
Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion
Az .epub formátumot nem támogatja a Kindle, de az olyan fájlok Calibre-val egyszerűen konvertálhatók. Az ebook áruházakban egyébként általában mindkét formátumot adják, ha megveszed a könyvet.
-
k.kristof
őstag
válasz
Hegyirabló #8897 üzenetére
De jó is a Kindle, bár mással nincs tapasztalatom. Nálam az is szempont, hogy néz ki az olvasó, és eddig messze a Kindle 5 a legszebb, de ez csak az én szubjektív véleményem.
-
k.kristof
őstag
válasz
Hegyirabló #8883 üzenetére
Ahogy elnéztem, a kínálat nagyjából mindenhol ugyanaz, az árak dettó. Hogy miért van ilyen kevés e-book? Valószínűleg közrejátszik az is, hogy a nyomtatott könyvet 5% ÁFA terheli, míg az e-bookot 27%...
-
k.kristof
őstag
-
k.kristof
őstag
válasz
LittleBiG007 #8242 üzenetére
Ebből legalább tényleg kiérződik a pikírt, szarkasztikus humor
-
k.kristof
őstag
válasz
Vegitaa #7960 üzenetére
Csak az Amazonnak van saját formátuma, az AZW3, de ettől még olvas más ebook formátumokat is (MOBI, PRC), az EPUB-ot viszont sajnos nem. De erre szolgál a többször említett Calibre, ott egyszerűen a Küldés az eszközre gombbal kell feltölteni a nem Kindle kompatibilis könyveket, és automatikusan átkonvertálja küldés előtt.
-
k.kristof
őstag
válasz
Vegitaa #7958 üzenetére
Sikerült felsorolnod elsőnek pont három olyan formátumot, amiben ugyan vannak ebookok itt-ott, de mégsem ebook formátum
Hogy mit támogat az adott olvasó, azt a specifikációi közt láthatod, de általában elmondható, hogy minden ebook formátumot, a Kindle azonban nem tudja az Epubot, viszont Calibre-vel konvertálható általa emészthetőre is.
Mivel az ebook formátumok HTML-re és CSS-re épülnek, ezért ha jól van összerakva a könyv, akkor megjeleníti a képeket is az olvasó, természetesen csak fekete-fehérben.
-
k.kristof
őstag
-
k.kristof
őstag
DiBook.hu-n most épp Kindle akció, ingyen szállítás, némelyikhez ajándék könyv vagy utalvány.
-
k.kristof
őstag
válasz
Kiralybali #7449 üzenetére
Van róla pozitív vélemény a topikban, a keresővel megtalálod.
-
k.kristof
őstag
válasz
inkommenzurá #7434 üzenetére
Nézz szét a Magyar Elektronikus Könyvtárban, Dosztojevszkij például van, de Proust nincs. Ebook olvasót venni mindenképp érdemes, a kínálat előbb-utóbb felzárkózik a kereslethez
Bár idén mintha nem lett volna ebookos stand az Ünnepi Könyvhéten, az elmúlt két évben pedig volt
mike1334: én ~2000 forint körül szoktam általában vásárolni ebookot az Amazontól egyszerre, de azok angolok. Sajnos az ebookokat itthon 27% ÁFA terheli, szemben a hagyományos könyvek 5%-os ÁFA terhelésével, de az egyetlen magyar ebook, amit eddig vettem, az így is 1000 forinttal olcsóbb volt a papírváltozatnál (2990 vs 3990).
-
k.kristof
őstag
-
k.kristof
őstag
-
k.kristof
őstag
válasz
Arolotifar #7279 üzenetére
A mondás másik fele pedig úgy szól, hogy Wiki a barátnőd
-
k.kristof
őstag
válasz
phedi77 #7170 üzenetére
A Wikipédia Érintőképernyő című szócikkét tudom ajánlani. Kapacitív ma gyakorlatilag bármilyen érintőkijelző, rezisztív pedig a régebbi Symbian okostelefonoké.
-
k.kristof
őstag
-
k.kristof
őstag
-
k.kristof
őstag
válasz
Arolotifar #7039 üzenetére
Pedig úgy emlékeztem, jó hozzászólásra nyomtam a válasz gombot.
-
k.kristof
őstag
válasz
Arolotifar #7036 üzenetére
Az ebook olvasók felbontása többnyire kicsi képregény olvasására, a színes e-ink kijelző pedig még ritka és drága. Tablet kell neked inkább.
-
k.kristof
őstag
válasz
zoli_1989 #6969 üzenetére
Az Amazon jó olvasókat gyárt, specifikáció szerint 8 órát bír egy Paperwhite II, napi 30 perc olvasással. Nekem Kindle 5 van, arra 4 hetet írnak, ezt többé-kevésbé tudja is, de eddig csak egyszer merítettem le annyira, hogy szóljon is érte.
Jó drága helyet sikerült találnod, Hardveraprón ennél jóval olcsóbban is találsz újat.
-
k.kristof
őstag
A Humble Bundle-nél most ebookos akció is van, a Humble Doctor Who Comic Bundle-ben most több mint 60 számot kapunk 15$-ért, és még további számok érkeznek. E-inkes könyvolvasókra nem biztos, hogy jók (bár van MOBI és EPUB is), de hátha érdekel valakit.
-
k.kristof
őstag
-
k.kristof
őstag
-
k.kristof
őstag
Nekem Kindle van, úgyhogy én az Amazon áruházban vásárolok többnyire. De vannak magyar ebook áruházak is, én a Dibookot ismerem. Ott a vásárlás végén választhattam ki, hogy milyen eszközre vagy formátumban kérem, de valami Book Store-t is írnak a specifikációknál, szóval lehet, hogy nekik is van áruházuk.
Ingyenes könyveket találsz a MEK-ben, vagy kedvenc torrentoldalaidon. Úgy látom Dropboxot is támogat a Pocketbook, szóval akár azon keresztül is tölthetsz az olvasóra könyvet.
-
-
k.kristof
őstag
Már az fontos különbség, hogy a Touch Lux kifutott modell, de a gyártó honlapján van összehasonlítási lehetőség. Összességében a Touch Lux 2 jobbnak tűnik.
-
-
k.kristof
őstag
A Concorde termékoldala szerint van, és az olvasó is egész formás, de szerintem se túl odaillőek azok a gombok. Valami sötétebb szürke, vagy az olvasóval egy színű kellene inkább.
A 6" pedig pont az a méret, ami még elfér egy övtáskában, legalábbis az enyémben, tok nélkül.
-
k.kristof
őstag
Sajnos mi az érveidet eddig a pillanatig nem ismertük ilyen szépen összeszedve, csak annyit tudtunk, hogy "Kindle-t ne, mert nem bővíthető, és kevés formátumot támogat". Ha ő is rögtön ezt írja, vagy te írod be, én például teljesen kimaradtam volna a vitából, mert láthatóan nem arra van igényed, ami mellett én ki tudnék állni.
A végső konkluzió legtöbbször egyébként is az, hogy olyat vesz az ember, ami tetszik neki, akár külső, akár technikai paraméterek alapján. Remélhetőleg sikerül megfelelő olvasót választanod, és előbb-utóbb elfelejthetjük ezt a kellemetlen incidenst, szerintem senki nem akart megbántani senkit.
-
k.kristof
őstag
válasz
aggleány #6802 üzenetére
Én nem támadásnak éreztem a Kindle melletti hozzászólásokat (bár nem vagyok te), hanem inkább az esetleges téves előítéletek eloszlatására tett kísérletnek. Tiszteletben szoktam tartani mások döntését, de nem szeretem, ha hibás érveket hoznak fel valami ellen vagy mellett. Ismerősöddel is ez a helyzet, azt mondta, nem szeretne Kindle-t, minket pedig érdekelt, miért nem, és ha meggyőzni nem is akartuk, legalább bővítettük volna kicsit a világképét. Remélem meggondolod magad, kár lenne elveszíteni egy ilyen értékes tagot akár csak rövid időre is
-
k.kristof
őstag
válasz
aggleány #6788 üzenetére
Nem bővíthető, de az Amazon Cloud Storage-ben sok minden elfér
Ha Send to Kindle-vel küldd az olvasóra valamit, akkor az bekerül a librarybe, és onnantól törölheti nyugodtan az eszközről, később bármikor letöltheti. Formátumokkal meg együtt lehet élni, nekem nem hátrány, mert vagy Epubban vannak a könyveim, vagy a Kindle Store-ban vásárolok, és nem kell törődnöm vele.
-
k.kristof
őstag
-
k.kristof
őstag
válasz
meluskabbrc #6521 üzenetére
A fekete bevillanásra: a beállításokban legyen kikapcsolva a Page Refresh. Kindle 5-ön néztem, szerintem Paperwhite II-n se különbözik.
-
k.kristof
őstag
válasz
meluskabbrc #6395 üzenetére
Mobil nézetben valóban nem mutatja az aláírásokat.
-
k.kristof
őstag
válasz
kalapacsolok #6298 üzenetére
A Kindle-höz egynyelvű szótárak vannak alapból, nekem ez többé-kevésbé megfelel, egyéb szótárakról az Amazon Kindle topik összefoglalójában olvashatsz. Én úgy látom, hogy van egy viszonylag friss link (oldal alját nézd), ahol vannak letölthető szótárak.
-
k.kristof
őstag
válasz
kalapacsolok #6294 üzenetére
Én egyelőre nem futottam bele ebbe a korlátba, bár újabban a Kindle Store-ból vásárolok könyveket
A Dibook.hu-nál pedig vásárláskor ki lehet választani, hogy milyen olvasóra kéred, és rögtön oda is küldi Kindle-nél például.
-
k.kristof
őstag
Hardveraprón a Tablet, e-könyv olvasó kategóriában
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- Apple asztali gépek
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest