Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
k.kristof
őstag
Sziasztok!
Tegnap elkezdett viszketni valami belül, hogy nekem márpedig e-book olvasó kell. A kinézett darab egy Koobe Iris, melyet ma meg is tapogatok a bemutatótermükben, közel van a lakáshoz.
Az interneten olvasott tesztek alapján nem találtam komoly ellenérvet mellette azt leszámítva, hogy LCD-s és nem e-inkes. Ebben a topikban sajnos nem találtam semmit róla, a kereső mindenféle k és o betűs hozzászólásokat megtalált, csak pont azt nem, ami nekem kellene. Nektek mi a véleményetek róla?
Üdvözlettel,
Kristóf -
k.kristof
őstag
Nem zárom ki, bár az utolsó kettő miatt kicsit csökkent a bizalmam (az első egy csalónak bizonyult kínai volt, az Ebay visszaadta a pénzem, a második elvileg csak az ünnepek miatt késik Angliából, ők még kaptak egy esélyt). Épp most találtam viszont Hardveraprón egy hirdetést Kindle 5-re 23-ért, gondolkodok még rajta kicsit, de könnyen lehet, hogy már ma megrendelem.
-
k.kristof
őstag
Én innen vásároltam egy Kindle-t, pénteken rendeltem, holnap fogom megkapni. Tokkal és szállítással kicsit az értékhatárod fölött van, de annyira dicsérték itt a Kindle-t, hogy belevágtam. De a fentebb említett Nook is rendelhető, csak nem azonnal.
[ Szerkesztve ]
-
k.kristof
őstag
Azért megkérdezted, jobban járok-e, ha elmegyek Ausztriába Kindle-t venni? Kiszámoltam, rámenne egy napom, plusz az utazási költség és egyebek (enni, inni, valamit biztos meglátok és megveszem) miatt ugyanott vagyok. Az eladónak van 219 pozitív értékelése, itt is többen ajánlották, a hirdetésben írja, hogy ő cseréli a Kindle-t. Nekem ez elég meggyőző.
-
k.kristof
őstag
Nekem onnantól nem drága, hogy a drága Libri képtelen volt teljesíteni a maga adta határidőt, és mire írtak e-mailt, hogy megérkezett a könyvem, már elhatároztam magam egy Kindle mellett, és megvettem inkább máshol ebookként. A különbség szintén 1000 forint körül volt, a szállítás pedig összehasonlíthatatlanul gyorsabb.
-
k.kristof
őstag
válasz phedi77 #5059 üzenetére
A Dropboxhoz nem tudok hozzászólni, de a Kindle-nél sem vagy hozzákötve, én a dibook.hu-nál vásároltam egy könyvet (igaz, hogy fel kellett venni őket az Amazon fiókomban), és máris megérkezett az olvasóra a könyv. Belső világítása ennek ugyan nincs, de a Paperwhite modelleknek már igen.
-
k.kristof
őstag
válasz woodworm #5066 üzenetére
Találtam valamit, amivel elvileg egyszerűen a Kindle-re küldhetők a könyvek Dropboxból: Wappwolf Automator for Dropbox. Egyelőre nem sikerült működésre bírni, a Kindle e-mail címnél mindenáron @free.kindle.com végű címet akar, de az nem jó.
-
k.kristof
őstag
válasz Chris Kiki #5142 üzenetére
Nekem nem úgy tűnik, hogy az Amazon ezt e-book olvasónak szánja, inkább multimédiás tabletnek. A 17 órás akkuidővel (olvasással) pedig tényleg nem az.
-
k.kristof
őstag
válasz Kövezett #5273 üzenetére
Szerintem nem széles, az alapértelmezett betűméretet kisebbre vettem, és így pont kényelmes olvasni.
#Degeczi: ez gondolom attól is függ, hogy az ebookban benne van-e az információ, a MEK-ből letöltött PRC könyveknél csak százalékot tud mutatni, de egy vásárolt AZW könyvnél ott vannak a pöttyök, viszont csak részekre ugrik, fejezetekre nem.
[ Szerkesztve ]
-
k.kristof
őstag
válasz phedi77 #5288 üzenetére
Én találtam neked, a Fáradt gőzön belül a Könyvajánló.
-
k.kristof
őstag
válasz koncsik #5322 üzenetére
Hétfőn lesz két hete, hogy megvan a Kindle 5-öm, eddig hat könyvet olvastam el. A gyorsaságot részben én is annak a számlájára írom, hogy egy részüket már többször olvastam, de sokat számít az is, hogy csak bekapcsolom, és folytatom is ott, ahol abbahagytam. Továbbá fél kézzel is bármit lehet olvasni, lapozni jóval egyszerűbb, a villamoson szinte folyamatosan tudok olvasni így, ami elég sok plusz időt jelent naponta.
-
k.kristof
őstag
válasz Mtomasz81 #5354 üzenetére
Amíg meg nem jelenik a cikk, itt a hozzá készített táblázat. Én itt a Hardveraprón találtam ennél olcsóbban egy Kindle 5-öt, de nézd meg, hogy a paraméterek alapján melyik szimpatikusabb, melyikre lehet keret.
-
k.kristof
őstag
válasz Face8814 #5357 üzenetére
A Paperwhite 2 nem bővíthető, csak a belső tárhely (plusz az Amazon tárhely van). A felbontás nem tudom, mennyire számít, mi néztük egymás mellett a Kindle 5-öt és a Paperwhite 2-t, de normál távolságból nézve semmilyen különbséget nem láttunk, a háttérvilágítást leszámítva persze. Magyar menü van Duokannal, én maradtam a gyárinál.
-
k.kristof
őstag
Ránéztem az egyik e-book áruház oldalára, és mit látok? E-book olvasó hat ajándék könyvvel egész olcsón. Persze hamar kiderül a turpisság, a cucc csak egy LCD kijelzős Koobe Iris...
-
k.kristof
őstag
Csütörtök óta átmenetileg más helyre járok dolgozni, ezért a 3-as metróval közlekedek. Tapasztalataim szerint a belső világítás fényereje elég nagy tartományban mozog, van olyan kocsi, ahol jól látom a Kindle 5-öm kijelzőjét, van ahol inkább elő sem veszem, mert csak megfájdulna a fejem. Továbbá bizonyos szakaszokon úgy rázott a kocsi, hogy akárhogy támasztottam ki az olvasót, képtelenség volt olvasni.
Az meg már igazán mellékes, hogy kevesebbet utazok, ezért kevesebbet is tudok olvasni.
-
k.kristof
őstag
Vasárnap tettem egy próbát, mi történik ha e-book olvasón mutatom be a vonatjegyemet. Teljes siker, 200%-ra nagyítottam a QR kódot, és szinte azonnal beolvasta, nem úgy mint a kis SE telefonom kijelzőjéről.
-
k.kristof
őstag
válasz Andyka0908 #5793 üzenetére
Ha nem képként vannak benne az oldalak, hanem szövegként, akkor a Calibre azt hiszem tudja.
-
k.kristof
őstag
válasz Nyuszok #6085 üzenetére
Én is ezt nézegettem, amikor ebook olvasót akartam venni, aztán itt a topikban felvilágosítottak, hogy csak egy buta tablet. Az ajándék könyvek pedig ingyen letölthetők például a MEK-ből... Szóval én visszakérném a pénzt, és vennék egy rendes ebook olvasót.
Mióta megvan a Kindle, egyre gyakrabban később szállok le a BKV-ról, mint kellene
[ Szerkesztve ]
-
k.kristof
őstag
Pedig ezeket a kérdéseket mi nem tudjuk megválaszolni helyetted, hogy kell-e neked háttérvilágítás, vagy sem, vagy érintős legyen-e, vagy sem. Buszon nem biztos, hogy mindig van elég jó világítás, ezért nem árt a háttérvilágítás, a wifi pedig alap felszereltség. A Kindle modellek nem tudnak epubot, de Calibréval észre sem venni, átkonvertálva tölti már rá.
-
k.kristof
őstag
Érdekes jelenséggel találkoztam: bekapcsoltam a wifit az olvasómon, vettem egy könyvet a Kindle Store-ban, és egyszerűen nem töltötte le. Ha megpróbáltam kézzel kezdeményezni a letöltést, egy pillanatra bevillan az oldal, ahol írja, hogy a letöltést megkezdte blablabla, majd eltűnt és megjelent egy ablak, hogy nem sikerült a letöltés. Egy factory reset után tökéletesen működik, de azért furcsa, remélem többet nem jön elő.
-
k.kristof
őstag
Ő elég megbízható, én Kindle 5-öt rendeltem tőle, kolléga Paperwhite 2-őt.
-
-
k.kristof
őstag
válasz evilskati #6202 üzenetére
Ajánlom az Amazon Kindle topik összefoglalóját. Röviden: a nem .com végű oldalak csak az adott országot szolgálják ki, tehát nekünk csak az Amazon.com szállít/árul. Nekem is ott van accountom, oda van regisztrálva a Kindle, ezért ha az olvasón megnyitom a Kindle Store-t, USD-ben látom az árakat.
Ha a válaszom nem volt kielégítő, kérdezz rá odaát is, legalább én is okosodok az információból
-
k.kristof
őstag
Hardveraprón a Tablet, e-könyv olvasó kategóriában
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Óra topik
- Interactive Brokers társalgó
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Azonnali fotós kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest