Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JamesFinn
senior tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Off
Már ne haragudj, de te csak úgy fogod az olvadódat? Honnan tudod,hogy másnak mi a kényelmes?
Kissé unalmas, hogy Mindenre találsz ideológiát. Ide általában tanácsot jönnek kérni, és rögtön lehurrogsz Mindenkit, aki nem "nagynevű" után érdeklődik.Miért kötelező a calibrét használni? Mert ezt is leírták? Van aki mappákba rendezi a könyveit egyéni rendszer szerint pl én is.
off vége. -
-
Degeczi
nagyúr
Ez fölösleges trollkodási próbálkozás volt... E-booknál is pontosan az a fogás a legkényelmesebb és stabilabb a többség számára, mint a fizikai könyveknél is: az oldalánál tartva, ahonnan semmiféle fogásváltás nem kell lapozáshoz.
-
grosy
senior tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Én egy olyan különleges városban élek, ahol a metrón csak olyan embert láttam, aki alul fogja az ebook olvasóját, és a szerencsésebbeknek nem kell fogást váltaniuk a lapozáshoz. Amúgy Te az igazi könyvet hol szoktad lapozni, az oldal szélének a közepén, vagy alul,az oldal sarkánál? Na ugye! Szólj Gutenbergnek, hogy a könyvei ergonómiailag nem megfelelőek

-
Degeczi
nagyúr
-
grosy
senior tag
válasz
hampidampi
üzenetére
Igazad van, a pontosabb kifejezés a használhatóság. Tehát: azonos áron használhatóbb készüléket lehet venni.
-
Degeczi
nagyúr
Bármilyen objektivitás alapvetően fontos része az ergonómia és a képminőség is (arról is nemrég volt szó, h a nagyobb cégek termékeiben láthatóan jobb minőségű a kijelző is) - és ilyen sokszereplős piacon, eltérő igényekkel aztán sokminden kijelenthető, de "egyértelmű eredmény" semmiképp...
Házi e-book könyvtár építgetésnél már csak a rendszerezés miatt sem célszerű megkerülni a Calibre használatát - azzal pedig teljesen átlátszó a konvertálás, észre sem veszi a felhasználó, mert a "készülékre másolás" gomb magától elvégzi, ha nincsen olyan. Semmilyen kényelmetlenségről nincs szó.
Nem véletlenül hangsúlyozzák sokan, h teljesen lényegtelen szempont a támogatott formátumok listája. -
hampidampi
őstag
"Azonos áron nagyobb tudású készüléket lehet kapni."
Ez igaz, csakhogy IMHO, egy e-könyv olvasónál a "tudás" másodlagos. A lényeg a kijelző minősége, az ergonómia, a felhasznált anyagok és az összeszerelés.
Akinek a tudás számít, annak inkább tabletet szoktunk ajánlani. Azok tudnak. -
JamesFinn
senior tag
Ráadásul magyarországi support, szervíz.(a másik "noname" kínainak, a Prestigionak pl. háztól-házig garanciája van (2 év!) és miskolcon is van support.) Van akinek ez is számít.

És mindez magyarul.Gondoljunk arra, hogy nem mindenki ért angolul.Pl a kezelőfelület sem ismeri a magyar nyelvet.(nemcsak a kindle, mielőtt valaki letépné a fejemet...
)
Oké,a kindle legendásan jól garanciáztat, de van aki kényelmesebben kezelné ezt a procedúrát.
-
grosy
senior tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Nem (csak) az árra gondoltam. Azonos áron nagyobb tudású készüléket lehet kapni. Amikor ténylegesen okoz némi kényelmetlenségeta folyamatos alakítgatás mobiba, mégis úgy teszünk, mintha ez nekünk nem jelentene semmit, sőt, még jobb is, hogy nem tudjuk egyből feltenni a készülékünkre, de ha mégis sikerül, akkor nekünk az sem gond, hogy teljesen eltérő kinézettel rendelkezik, mint ahogy az az adott mű megszületik. Idejön valaki tanácsot kérni, mi meg megpróbáljuk a hülyeségre rábeszélni, még győzködjük is. Én csak egy kis objektivitást kérnék, aminek egyértelmű eredménye a Pocketbook

-
Mike76
tag
Komolyan muszáj újra és újra ugyanazokat a hülyeségeket szajkózni? Egyik nagy gyártó készüléke sincs a saját áruházához láncolva, bármelyiken tudsz saját - akár máshonnan vásárolt, akár letöltött - anyagokat olvasni. A nagytestvér figyel kérdés erősen túlspilázott - egyrészt egyik nagy külföldi cég sem fogja a te innen-onnan összeszedett magyar nyelvű könyveidet szondázni, mert gőze nincs a magyar könyvpiacról, másrészt meg ha paranoiás vagy kikapcsolod a WiFi-t, és meg van oldva a kérdés. Elavult formátumon mit értesz? Jelen pillanatban az EPUB(3) (Kobo,Nook,Sony) és az AZW3 (Kindle) a legújabb és legtöbbet tudó formátumok, ezekhez képest a többiek számítanak elavultnak - ráadásul Calibre-ben minden nehézség nélkül oda-vissza alakíthatók egymásba. (Sőt a magyar könyvesboltokban is az EPUB/MOBI a választható formátumok.)
Mindezeket nem a Pocketbook ellen mondom - hála az orosz nyelvterületen való elterjedtségének, és a népes orosz/ukrán felhasználótábornak az valóban nem rossz választás.
-
grosy
senior tag
válasz
barifari
üzenetére
Érdemes a Pocketbook-ot választanod, mert ellentétben a többi gyártóval, ők egy valódi könyvolvasót készítettek, nem egy olyan eszközt, ami csak a saját store-juk kiszolgálására korlátozódik. Értem ezalatt, hogy MINDEN formátumot kezel, nem erőlteti rád a saját, elavult formátumát. Nincs a nagytesvér figyelme rádkényszerítve. Amúgy a Pocketbook az egyik leginnovatívabb ebook-fejlesztő, számos díjat nyertek már. Aki rákeres a wiki-n, az mást is megtudhat. Aki pedig "lenonamezi", az csak a tájékozatlanságát nyílvánítja ki a világ felé az adott témában. Csak akkor inkább maradt volna csöndben

Amúgy én az érintőkijelzőset választanám, mert a szótárazásnál nagy segítség. -
Kövezett
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Az enyém egészen jó. A firmware-rel vannak gondok, bár amióta a kínai testvérét használom, sokkal kevesebb.
-
Jeannie
senior tag
Itt láttam, hogy beagle-t lehet nyerni. Nem is tudtam, hogy kezeli a színes pdf-eket is
Ez nem a vásárlók megvezetése így? -
pusiga
tag
-
axioma
veterán
válasz
Degeczi
üzenetére
Latod, izlesek es pofonok, en jobb szeretem a fogasi helynel kozvetlen kezem ugyeben levo lapozogombot... azert ez nem infra hogy a kozelebe mesz, es mar jelezhet, ez ha mikrokapcsolo is, akkor is egy kapcsolo, egy mini ellenallasa van (pont ezert nem szeretem mobilban a kepernyo alatt fizikai gombokat, mert ott meg nem tudok ellenttartani elegge a kapcsolasi ero eleresehez, csak atfogassal vagy ilyesmi).
-
barifari
csendes tag
válasz
JamesFinn
üzenetére
Köszi szépen az infót! kb egy hónapja nézegetem őket, és várom, hogy lehessen kapni basic touch-ot.. az jobban tetszik kinézetre, csak gondoltam megkérdezem, hogy van e valakinek valamilyen tapasztalata a PocketBookokkal... Persze a honlapot is naponta nézem, hátha lehet már kapni.
A világítás nekem nem fontos, a kobo-t is nagyon szerettem, csak nem számítottam rá, hogy egyik napról a másikra beadja a kulcsot. 
-
Degeczi
nagyúr
válasz
barifari
üzenetére
A nagy, tapasztalt gyártóknak miért nem jutott eszébe pl. olyan szenzációs megoldás, hogy ne tegyenek lapozógombokat oda, ahol azok a legkényelmesebben, stabilabban elérhetőek olvasás közben: a kijelző két oldalára? Miért csak ilyen vackokon látni olyat, hogy a legrosszabb helyre, alulra teszik? Az általad említett típus fotóiról ráadásul még a dedikált lapozógombok is eltűntek (amik a korábbi Pocketbookon bár katasztrofális helyen, de legalább ott voltak alul), csak egyetlen, kör alakú látható... (az oldaluk pedig semmit nem ír erről, alig pár mondat az egész ismertető - ennyit arról, mi derül ki a honlapjukról...)
Még ha mondjuk féláron lenne mint egy márkás, hát egye fene - de ugyannyiért?! Ritka rossz ötlet lenne
-
JamesFinn
senior tag
válasz
barifari
üzenetére
Mindkettő jó választás lehet
És ukrán, nem kínai. 2év magyar(!) Garancia+support, sok formátum támogatása, telepíthető szótár, hosszú akkuidő, ezek már Pearl kijelzővel szereltek, de egyik sem "világítós". A Touch érintős + fizikai lapozós, amíg a Basic "csak" fizikai lapozó billentyűkkel van ellátva. Neked kell eldönteni, hogy mire van szükséged. Remek tokokat lehet hozzájuk kapni (azért nem annyit, mint az agyon dicsért kindle-höz) :
Én egy PB 613-at használok teljes megelégedéssel
;-) A pocketbook honlapján megtalálsz minden infót! -
barifari
csendes tag
Már bocs, de amit eddig itt olvastam, az alapján jókat írtatok a PocketBookra, ami egyébként ukrán gyártmány... Volt egy Kobo Touch-om, ami 1 év 3 hónap használat után egyik napról a másikra meghalt... Gondoltam, csak nem lehet annyira rossz a PocketBook, ha minden más gyártóval szemben 2 év garanciát adnak rá.
-
barifari
csendes tag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni, hogy mi lehet a különbség a Pocketbook Basic Touch és a Pocketbook Basic 2 olvasó között. Ti melyiket választanátok? Szinte mind a kettő ugyanazt tudja, és kb 4000 árban a különbség. Kinek milyen tapasztalata van ezekkel a készülékekkel kapcsolatban? Előre is köszi!
-
VMatteo
őstag
ma 10kor jött a MM-os csomagom

-
Degeczi
nagyúr
Nem: sajnos semmire nem garancia az, h "Pearl"...
Névleg az a családban lévő Kobo Touch, Nook Touch, Kindle 3, Kindle 5 is, mégis egyértelmű ez a növekvő sorrend a kontrasztot tekintve - és persze nem csak nálam, másoknál is ez a tapasztalat.
Nagy lehet a technológia gyártási szórása, és valószínű, h olyan nagy cégek, mint a Sony vagy az Amazon a jobban sikerült példányokat kapják
-
ZooLee
senior tag
Sony olvasóm mellett kifejezetten kontraszttalan volt mindegyik (elvileg ugyanaz a Pearl megjelenítés, és mégis.
Ha érintős Sony volt, akkor simán lehet ugyanaz a dolog, amit doc írt, vagyis hogy a Sony is infrás érintőképernyőt használt, ezért a kapacitív réteg nincs a képernyő előtt, hogy ha kis mértékben is, de rontsa a kontrasztot...
-
Ébri
senior tag
Sziasztok!
Annyira nem zavar, csak elég rosszul látok, s jobb, minél kontrasztosabb. De az érintőképernyő se egy rossz dolog
. A probléma alapvetően onnan jött, hogy Onyx Booxokat nézegettem még tavaly év elején, Pearl és sima e-inkkel, s nem nagyon volt különbség, a Sony olvasóm mellett kifejezetten kontraszttalan volt mindegyik (elvileg ugyanaz a Pearl megjelenítés, és mégis.) A világítás ezzel együtt hasznos lenne, mivel pl. szuperül kivilágított héven utazok és olvasok sokat. -
ZooLee
senior tag
Ugyanmár, a minimum világítás a Kindle-n olyan, mint egy haldokló szentjánosbogár, kb.
Ha már van egy kis környezeti fény, akkor nem is látod, hogy világít, tehát nem ez befolyásolja. És azért is érdemes többfalyta világítási szinten és világítás nélkül (OK, minimumra vett világítással
) is kipróbálni, mert nagyon más a képe, sokkal melegebb.Igen, láttam Kobo-s összehasonlító képeket, láthatóan kontrasztosabb az Aura.
És a Kindle-ök között is volt különbség a nem érintős javára, igaz kicsi, de látható volt, tehát ha valaki nagyon erre gyúr, akkor akár ez is szempont lehet.
-
doc
nagyúr
vilagitas nelkuli kepet valoszinuleg azert nem talaltal, mert a gyari szoftverrel nem lehet kikapcsolni

de nem kell full fenyero, en pl. a Kobon 10% vilagitast hasznalok tobbnyire, gyonyoru hofeher a hatter es fekete a betu tole
mondjuk ez nem kapacitiv, hanem infras erintokepernyo, igy eggyel kevesebb "homalyosito" reteg van a kijelzo elott -
ZooLee
senior tag
Úgy értem a fehér része hasonló színű volt, vagy sokkal szürkébb, illetve a feketéje világosabb (nem kalibrálásra gondolok, inkább érzetre).
Magyarán a kontrasztosságára gondolsz

Alapvetően ugyanaz a Pearl kijelző van mindkettőben, tehát elméletileg nem nagyon kellene különböznie a kontrasztosságában, hacsak nem húztak valami nagyon különböző plusz réteget a kijelző elé. (Márpedig húztak, mert ugye ott a világítás és az érintőpanel.
Kérdés, hogy a világítás mennyit dob rajta, egy jól megcsinált világítás nagyon sokat dobhat a kontraszton!Ezen a képen az látszik, hogy a Kindle kontrasztosabb fullra húzott világítással. Világítás nélküli képet nem találtam.
-
Ébri
senior tag
válasz
sztinki0607
üzenetére
Szia!
Engem inkább az érdekelne, hogy Kindle-hez viszonyítva mennyire volt olvasható (szellemképet leszámítva, az tényleg lehetett egyedi dolog)? Úgy értem a fehér része hasonló színű volt, vagy sokkal szürkébb, illetve a feketéje világosabb (nem kalibrálásra gondolok, inkább érzetre).
-
aggleány
addikt
válasz
sztinki0607
üzenetére
Phedi77 is nemrég vett egy Onyx-ot, és teljesen elégedett vele. Szerintem a tiéd hibás példány lehet.

-
nord_
veterán
válasz
sztinki0607
üzenetére
Milyen kiterjesztésű könyvvel volt bajod?
"Play áruház"
No, az meg minek egy könyvolvasóra?
-
doc
nagyúr
válasz
sztinki0607
üzenetére
nem lehet hogy valami egyedi problema volt a megmarado elozo oldallal?
pl. kollegam Kindle4-et mikor kiprobaltam, ledobbentem, hogy lapozas utan siman el tudom olvasni az elozo oldal szoveget - aztan itt mondtak hogy ez abszolut nem jellemzo, es mas Kindle-knel tenyleg nem lattam, szoval lehet hogy csak te is valami hasonlot fogtal ki
nem tudom milyen Marketet lat az Onyx, de e-book olvaso programok kozul a CoolReader pl. tokeletes magyar e-bookokhoz is (tud elvalasztast, stb) -
zebede
őstag
49.900Ft most a reklámos Paperwhite II az e.digitalban.
1 év garival, egy napos ingyenes házhozszállítással. -
sztinki0607
csendes tag
válasz
Ste_mod
üzenetére
Szia, én 1,5 hete vettem egy onyx boox c after glow-ot, de azzal a lendülettel vissza is küldtem. Nagyon sokat gondolkodtam és keresgéltem, hogy a Kindle 5-ömet milyen háttérvilágításos kütyüre cseréljem le, de ez katasztrófa volt az után.
Play áruház nincs, vagyis ami van, az nem épp a magyar androidos, amire számítanál, hanem valami, amit nem ismersz, komolyabban nem foglalkoztam vele, mert én már ott kiakadtam, hogy ahogy lapozok a menüben "megmarad a nyoma" az előző képernyőnek. Nem tudom hogy írjam le ezt érthetőbben, de a tűéles képernyő, amit hirdettek lehet hogy igaz, (bár nem vettem észre) sok hibát tartalmaz. Lehet hogy lehet rá tölteni appokat, amik felismerik az ékezetet, de én az első könyv amit rátettem és megnyitottam már nem ismerte fel az ékezetet. Most ezzel csak annyi gondom van, hogy tegyük fel én nem akarok ezzel vacakolni, akkor mi van, akkor kuka az egész.
EGyedül ami nagyon tetszett benne, hogy usbként működik és a könyvrendszert szépen felismeri, nem úgy mint a Kindle, hogy ömlesztve hoz rá mindent és az olvasón kell másolgatni.
Szóval ma érkezik a Papirwhite-m

-
válasz
VMatteo
üzenetére
A MM webshop az M5 melletti Mega BP választékát tükrözi. Sok cucc egyáltalán nincs a többi MM-ban, vagy drágább. Persze elképzelhető, hogy van másik MM-ban, amit keresel. Bár Debrecenben inkább mást szoktak venni... (muhaha és bocs, azonnal megyek aludni
) -
VMatteo
őstag
ha ma délben media marktból rendeltem, és házhoz szállítást kértem, akkor az mikorra fog megérkezni? ahogy látom a posta fogja hozni

-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
baal-amiga
üzenetére
Nem hiba, hanem e-book jellemző, sokszor volt már róla szó itt: írd be fönn az "oldalszám" szót a keresés mezőbe.
-
doc
nagyúr
válasz
baal-amiga
üzenetére
nem szamol egy oldalt sem ketszer, egyszeruen a kijelzore nem fer el egy "logikai" oldal. Ha azt akarod hogy minden lapozasnal valtson oldalszamot (tehat egy oldal akkora legyen mint egy kepernyo), akkor allitsd at a betumeretet joval kisebbre
az meg hogy egy konyv hany oldalbol all, nyilvan attol fugg hogy mekkora szovegtukrot mekkora betumerettel nyomtatnak - igy egy konyv kulonbozo kiadasa kulonbozo szamu oldalbol fognak allni
nalad az e-book "kiadas" pl. 289 oldal (a "*2"-t nem tudom ertelmezni), az a papirkiadas ami nalad van meg 400.
Ha zavar az "oldalmeret", szerintem Calibreben at tudod alakitani kisebbre vagy nagyobbra -
baal-amiga
senior tag
Nook ST olvasón merrefelé nézelődjek, ha zavar az oldalszámozás mikéntje? Konkrétan minden oldalt kétszer számol, erre vonatkozó beállítást nem találtam.
Konkrétan a Norwegian wood papírkötete 400 oldal, olvasón 289 (*2). Teljes a káosz
-
zebede
őstag
Nézegettem én is az Aura HD-t.
Arra jutottam hogy a nagyobb felbontás és a plusz 0,8 coll nem éri meg nekem a felárat
65.000Ft ezekben a boltokban és azthiszem 61k+ezer posta az Elektroudvarban, ez valami szlovák cég, de szállítanak ide is. -
Ébri
senior tag
Aki Kobo Aura HD-t vett, az hol vette? Nem úgy tűnik, mintha túl sok helyen kapható lenne kis országunkban, árfolyamunk meg épp a leszálló ágban...
-
Ste_mod
csendes tag
Üdv zebede!
Nincs rajta Google Play, de az un. "sideloaded", oldalról letöltött app-okat tudsz rá installálni.
Felraktam rá a legfrissebb Google Play app-ot, de az nem működik (4.5.10-est).
A Kingston Office megy rajta (a telepítéshez bekapcsolt wifi is kell), bár 6 colon nem egy nagy élmény. Ráadásul eink optimalizáció hiányában ismeretlen hibára panaszkodva el szokott szállni.Az AlReader, viszont szépen működik rajta. Mégiscsak egy eink-es ebook reader

-
doc
nagyúr
huhh, mi alakult itt ki

egyebkent en pont emiatt nem veszek kemeny DRM-es konyveket: ha egyszer fizetek erte, ne szivjak meg azzal is, ha el akarom olvasni amiert fizettem
szerencsere Magyarorszagon kemeny DRM-es e-konyvet kb. lehetetlen eladni, a soft DRM meg nem zavar (nem fogom sehova feltolteni, eladni, stb - egyszeruen csak olvasni akarom es kesz) -
axioma
veterán
válasz
Degeczi
üzenetére
Igen, ezert volt utana a visszavont hozzaszolasom (mintha azt kozben szerkesztetted volna, vagy elsore csak feluletesen olvastam). Azota viszont arrol ertekeztek, hogy lopas az amazon konyveket mas olvason olvasni, teljesen kihagyva az androidos szoftver lehetoseget. Marpedig a kerdezo a legelejen abbol indult ki, hogy ha neki megvett amazonos konyvei vannak, akkor nincs mas megoldas, mint megint kindle-t venni, vagy van. Van, legalis, ha androidos az olvaso es telepiti ra a kindle app-ot.
Ennyit szerettem volna tisztazni. Aztan hogy ez a megoldas a rendelkezesre allo olvasok es root-olasi hajlandosag meg hasonlok fuggvenyeben tetszik-e neki vagy sem, azt majd eldonti, csak ne hagyjuk ki a lehetosegek kozul.
Igy mar jo? -
Degeczi
nagyúr
Nem ez hangzott el!
(A Kindle-t még csak meg sem említettem...)
A legelején, az #5392-ben annak ellenére szóba hoztam az olvasó-alkalmazást, h a kérdés nem Androidos eszközre vonatkozott: "licenszed van, h Amazon eszközön (akár fizikai, akár olvasóprogram"Amikor egy Androidos készülékre telepíted az Amazon alkalmazását, értelemszerűen az is Amazon eszköznek számít, amit be tudsz (és be is kell a DRM-es olvasáshoz a kulcsa miatt) regisztrálni.
-
axioma
veterán
válasz
Degeczi
üzenetére
Nem egy konkret hsz-re valaszoltam, hanem ugy altalaban a mas ebook olvaso vs. amazonnal vasarolt konyvek olvasasa temaban. Mivel az is elhangzott, hogy minden kindle-n kivuli ebook olvason csak a drm jogserto levetelevel lehet olvasni, ez viszont az androidos olvasok miatt nem igaz. Raadasul a root legfeljebb a keszulekgarit bukja, de nem jogi kategoria - mar persze amelyiknel el lehet erni az androidot.
-
zebede
őstag
Ezen a videon 1:40-től látszik a play.
Csak az a baj, hogy nem pontosan C65HD a tipus és Orosz nyelvű a video, nem derül ki számomra hogy alap szoftver van rajta vagy valami buherált. -
zebede
őstag
válasz
Degeczi
üzenetére
Szerintem Onyx Boox c65HD-ről volt szó az Androiddal kapcsolatban, ami papíron valóban az.
De sehol nem találok róla sem leírást, sem videót ami bizonyítaná hogy például van rajta Google Play és ha van akkor mire használható.Ennyi van róla:
"Az Android operációs rendszer kifogástalanul egyesíti a mobil rendszerek funkcióit. A Google Play áruházból rengeteg alkalmazást lehet letölteni egy érintéssel, amivel a készülék lehetőségei kiaknázhatóak. Így lesz az Onyx Boox After Glow sokoldalú e-könyv olvasó, az Ön igényeire szabva."
Pedig ez érdekelne, részletesebben.
Valaki, akinek ilyen olvasója van, írna erről!

-
axioma
veterán
Szerintem az androidon amazonos (akar vedett) konyvek olvasasarol tok felesleges meddo vitat nyitni, mivel van hivatalos app az amazontol magatol: [link]
Innentol kezdve nem kell leszedni a vedelmet ahhoz, hogy a kindle-rol androidos ebbok olvasora koltozzon at valaki a konyveivel egyutt. Igy mar megfelel? -
Rebourne
aktív tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Mivel az ilyen rendelkezések személyes felhasználás esetén betarthatatlanok és ellenőrizhetetlenek, a dolog csupán erkölcsi kérdés. Egy normális törvénybe ezt bele is írják, hogy ne kriminalizálják az ellenőrizhetetlent. Ez a rész konkrétan erről szól:
Szoftver esetében a (2) bekezdést csak olyan eszköz, termék vagy alkatrész forgalomba hozatalára vagy kereskedelmi céllal történő birtoklására kell alkalmazni, amelynek egyedüli szándékolt célja, hogy megkönnyítse a szoftver védelmére szolgáló műszaki megoldás engedély nélküli megkerülését vagy eltávolítását.
Amíg a júzer nem adja tovább a felhasznált programot, addig nem sért törvényt.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Rebourne
üzenetére
A jogszabály (mely egyértelműen tiltja a DRM eltávolítását), nem erkölcsi kérdéseket feszeget...
Egyébként mégegyszer: a könyvet nem vetted meg, csak licenszeled:
"Upon your download of Kindle Content and payment of any applicable fees (including applicable taxes), the Content Provider grants you a non-exclusive right to view, use, and display such Kindle Content an unlimited number of times, solely on the Kindle or a Reading Application or as otherwise permitted as part of the Service, solely on the number of Kindles or Supported Devices specified in the Kindle Store, and solely for your personal, non-commercial use. Kindle Content is licensed, not sold, to you by the Content Provider." -
Rebourne
aktív tag
-
aggleány
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Filmvilág
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- 27% - Intel xeon E5 2630 / RX550 / 16GB / 512GB / 500W Konfiguráció
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G Coral Green 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

A világítás nekem nem fontos, a kobo-t is nagyon szerettem, csak nem számítottam rá, hogy egyik napról a másikra beadja a kulcsot. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Amíg lehetett, a régit használtam, lementettem az appot, és mindig áttelepítettem az új telóra, de egy idő után már nem bírta a felbontást.
Dr.NX