Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Grey
tag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Netes vásárlások esetén általában él a 8 napos elállási jog. Tehát valamelyik webshopban vásárolsz egy szimpatikus olvasót, teszteled egy hétig és ha nem tetszik, visszaküldöd. A csomagolást és a kiegészítőket természetesen el kell tenni és azokkal visszaküldeni. Persze ebben az esetben nem lehet root-olni vagy jailbreak-elni a cuccost, de a főbb paramétereket így is le lehet tesztelni.
Az más kérdés, hogy így valamivel drágább lesz és elbuksz 2 postaköltséget, de kézbefogható és tesztelhető szinte bármelyik olvasó... -
lorcsi
veterán
válasz
Szakbarbár
üzenetére
médiamarkt-ban megfoghatod..de szerintem ha a haverjaid közt nincs iylen akkor nem nagyon
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Szakbarbár
üzenetére
hogyne: haverok között!
aki nem valahol távol a világtól él, annak biztosan akad az ismerősei között ilyet használó, csak utána kell járnia, kinélboltban valóban hülye ötlet lenne, hiszen mi értelme ennyire személyre szabott (beregisztrált) eszközt vadidegeneknek kiadni, olyan kölcsönzési díjért, ami azt az értékvesztést sem fedezné, amivel olcsóbban tudnák később eladni mint használtcuccot
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Mostanában gondolkozom egy e-book olvasó vásárlásán, de mivel még nem volt ilyen a kezemben, szeretném kipróbálni. Tudtok olyan helyet ahol lehet kölcsönözni mondjuk egy hétre ilyen olvasókat, vagy már az ötlet felvetése is hülyeség volt?

-
Mr.Grey
tag
válasz
kuruczz
üzenetére
Esetleg a Mobi Pocket Creator? Ilyen jellegű felhasználásra ingyenes. Valamikor réges-régen, használtam egy kezdetlegesebb verzióját, az szerintem az elég egyértelmű és egyszerű volt. Ezt az újabb változatot nem ismerem, de szerintem arra amire Te szeretnéd, ideális lehet. Egy próbát megér...
-
kuruczz
tag
válasz
hampidampi
üzenetére
Eléggé vizuális vagyok...

Úgy képzeld el, hogy kezdetben vala egy újságcikk, később összegyűjtötte/ték egy kötetbe, még később különféle rendezési szempontok szerint sok-sok kötetbe (kb. 80, ami egyre gyarapodik), de mindennek 950 mű az alapja.
Ezt "adatbázisként" használva szeretném őket rendezni:
Az első kiadás ideje;
A novella/vers címe;
A "hordozó" kötet címe szerint.Lehetetlen? Köszi
-
kuruczz
tag
válasz
hampidampi
üzenetére
Hááát, a calibrében kissé elakadtam....

Igazándiból talán kissé lezserül vázoltam a gondom.
Fekete István írt 950 novellát és verset, amit haláláig is, de főként azóta több módon (azonos tartalommal de más címmel, azonos címmel és tartalommal, vagy eltérő tartalommal, de azonos címmel) kiadtak-nak.
Azt szeretném elérni, hogy a meglévő novellákat tudjam keresni cím szerint, vagy a megírásának időpontja szerint, ami a szerző változását tenné követhetővé.Illetve még nagyobb kérdésem: ha már megvan a 950 novellányi anyag, lehetne-e úgy rendezni ugyanannak az e-booknak keretein belül, hogy a kötetek összeállíthatóak legyenek, azaz egy e-book helyettesíthetne 80-at?
Köszönöm -
kuruczz
tag
Abban kérnék segítséget, hogy ismertek-e bármilyen eljárást, mellyel egy könyvben több tartalomjegyzéket lehet generálni?
Novellákat fűztem egy csokorba, ezeket szeretném ABC, és időrendi tartalomjegyzékkel kereshetővé tenni. -
zebede
őstag
Igen végül a Nook mellett kötöttem ki.
Nem írtam olyat, hogy egy hat collos olvasó nem hordozható
bocs ha félre érthető voltam.
Annyi a különbség mondjuk a Nook és a PocketBook Mini között hordozhatóság szempontjából, hogy abba a zsebbe amibe a hat colos még épp belefér, az öt colos könnyedén belecsusszan
-
zebede
őstag
Nook topikban amit linkeltem le van írva részletesen. Gyerekjáték

Neked kell eldöntened
pl. kell e hogy világítson, kell e a 6-colos kijelző, vagy inkább a hordozhatóság a lényeg és elég az 5 coll, kell e az érintő kijelző, lapozógomb...stb.Részemről: rövid időn belül volt Nook ST Glowlight és PocketBook Mini olvasóm.
Aztán rájöttem, hogy nekem nincs szükségem a világításra és kicsi az öt coll.
Ezért eladtam őket és a kettő árából vettem az asszonynak egy sima Nook ST, magamnak pedig egy Kindle 5 olvasót.Aztán gyorsan eladtam a Kindle-t is (az asszony se akarta elcserélni velem
) mert rá jöttem hogy számomra még Duokan-al is kevés a beállítási lehetőség és nem szeretem már ha nem érintő kijelzőn lehet kezelni egy ilyen készüléket.
Az árából vettem egy másik sima Nook ST-t
-
Phobion
addikt
Egy újabb kérdés. Olvastam, hogy PWII-ből kapható ilyen kiadás, hogy reklámmentes. Ez most komoly, mit takar ez lényegében, esetleg rootolással eltávolíthatók ezek?
Remélem csak a "főmenüben" találhatók hirdetések és olvasás közben semmi. -
zebede
őstag
Root kb. 10 perc, aztán ha gondolod még rá nyomhatod ugyanannyi idő alatt az NTGappssAttack-et is.
Akkor egy szinte teljes értékű android rendszered lesz.
Naptár, gmail szinkronnal.
TotalCommanderrel wifi-n másolhatsz rá könyveket a gépedről, vagy éppen DropBoxal az online tárhelyedről.
És ami Kindle óta nagyon hiányzott, a több eszköz közötti olvasási pozicio szinkron, AlReader-el ez is kipipálva.Van a Nooknak saját topikja, nézz szét ott is: [link]
-
vzoli343
csendes tag
Ismeri valakmelyikőtök a koobe slimbook HD-t?
-
lazlogogola
tag
Van olyan nézet beállítás,hogy a könyv boritója mellé beteszi a tartalomjegyzéket vagy előhivható?
-
-
aggleány
addikt
válasz
üzenetére
Hangzásra valóban kevésnek tűnik a 800x600-as felbontás, de ha nem nagyítóval nézed, egyáltalán nem zavaró. Nekem nagy felbontású van, egy ismerősnek pedig 800x600-as, és a betűk terén nem látható a különbség, ha nem direkt azt figyeled.
Pont úgy, ahogy Degeczi írta. -
Mr.Grey
tag
Kedves Onyx Boox After Glow tulajok! Nektek sikerült megváltoztatni az alvó és kikapcsolt állapotban mutatott képeket? A rendszerbeállítások közt nincs rá mód, az egyéb Coolreader alapú olvasóknál működő Screensavers vagy Sleep mappa létrehozása (és ebbe belerakva a megfelelő *.png kiterjesztésű képeket) nem műxik... Átnyálaztam pár olyan fórumot, amelyben ezzel az olvasóval foglalkoznak, de semmilyen jellegű tippet nem találtam.

Az Onyx Boox M92-höz van egy lengyel fejlesztő által írt kis app.-ot, de az az olvasó nem kicsit más (pl. nem android).
Esetleg bárkinek bármilyen tippje?Amúgy még március közepe táján volt egy FW frissítés, amivel stabilabb lett a rendszer és azóta még nem sikerült lefagyasztani.
-
ABal
őstag
Ha jól látom, janeko bejegyzése szerint jelenleg 22K a keret, tehát jócskán alatta vagyunk az Onyxok árának. Én legalábbis nem tudok ennyiért kapható típusról.
-
Jack@l
veterán
Ja, majd elfelejtettem, úgy néz ki az oroszoknál már rendelhető az M96, remélem hamarosan európából is szállítanak:
http://onyxboox.ru/e-books/onyx-boox-m96m-zeus-black -
zed juron
aktív tag
A Pocketbooknál jobban szerintem az Onyxok jelenítik meg a pdf-et. Be lehet állítani két pontot az érintőkijelzőn ami közé nagyítja a pdf doksit. És még vastagítani is tudja a karaktereket több fokozatban.
Pl. fénymásolt dokumentumoknál vagy könyveknél rohadt jó ahol nem lapozás pontos a pdf vagy pedig kissé amorf a fénymásolás miatt.
M92-t használok, nem tudom hogy a kisebb Onyxokon is ugyanígy megy -e ... (?)
-
-
hroberto
veterán
Edigitalban gariztatott már valaki? A Nook-omhoz oda szól a garancia. A gyors merülések miatt viszem vissza. Mennyi ideig tarthat a javítás vajon?
-
törölt tag
6" HD felbontás minél olcsóbban de maga a készülék normálisan fusson.
Mit ajánlotok ehhez az igényhez?
Esetleg ha hozzácsapjuk a világítást is?
-
grosy
senior tag
-
janeko
őstag
Szia. Pdf-et azért írtam nem feltétlenül a könyv miatt, mert azt tudom, hogy más formátumban is van fent, hanem a tananyagom vegyesen abban vagy world fájlban szoktak lenni.
Szóval Pocketbook-ból melyik az ami 20k körül van és jó? vagy hogy így már elmondtam miért is írtam a pdf-et így már a az amit írtam a Kindle5 is jó már? -
grosy
senior tag
Ha pdf "képként" funkciónál, akkor azt "házilag" nem tudod konvertálni. Ha szövegként, akkor már lehet, de sok utómunka árán lesz elfogadható minőségű. Viszont erre sokan veszik a fáradtságot, és átdolgozzák minőségi epubba, vagy mobiba. Kevés olyan könyv van, ami ha van pdf-ben, akkor ne lenne a fenti két formátum valamelyikében. Ha mégsem lenne, akkor is több 10.000 könyv lelhető fel a neten, talán találsz még egy-két kedvedre valót. Nekem Pocketbookom van, ami betördeli a szöveg alapú pdf-et, ettől függetlenül epubokat olvasok, mert az jóval "okosabb" formátum, legalábbis ebookolvasóra.
-
ABal
őstag
A Kindle már legalább valódi könyvolvasó, de személyes tapasztalatom nincs a PDF megjelenítési képességeiről. Nekem Paperwhite 2-m van, de ritkán kerül elém PDF formátumú kiadvány, ugyanis a 6"-on vagy olvashatatlanul kicsi lesz a szöveg vagy görgetni kell, mert a kijelző méretébe nem fér bele a teljes oldal. Alapvetően, a PDF mostohagyerek formátum a könyvolvasókon.
Viszont az ide író Pocketbook tulajok szokták dicsérni a saját olvasójukat a PDF megjelenítő tulajdonsága miatt, és vannak alternatív FW lehetőségek, ha buherálni szeretnél. Ezekben már nem tudok segíteni. Attól tartok viszont, hogy a 20K bármely típusnál szűk keresztmetszet lesz, hacsak nem akarsz lemenni 5" méretre, de ott megint gyötrelem lesz a PDF A4-es mérete.
A többiek is biztos benéznek később, várj amíg összegyűlik néhány további javaslat! -
ABal
őstag
-
janeko
őstag
Sziasztok. Tudom, hogy a topiknak nem feltétlenül az a funkciója, hogy megadott ártartományban segítsetek olvasót választani, de remélem tudtok segíteni.
Szeretnék venni egyet max 20k környékén. Még sose volt ilyenem. Nincs hatalmas elvárásom. Csak, hogy tudjam normálisan használni és olvasni rajta a könyveket. Olvastam az első hozzászólásban lévő leírásban, hogy a pdf-et nem igazán kezelik jól, de azt is hogy vannak olyanok amik igen és örülnék ha tudná az is amit választok.
Szóval én ezt néztem, nem tudom, hogy mennyire megfelelő. [link] Ha esetleg nem jó, remélem tudtok ajánlani valamit ami jó.
Előre is köszönöm. -
ABal
őstag
válasz
mike1334
üzenetére
A kölcsönzős ötlet nekem is bejön, és ez például olyan dolog, amit az Amazon (Prime) lehetővé is tesz. Már csak az kéne, hogy kicsiny hazánk is felkerüljön az ilyen és ehhez hasonló szolgáltatások térképére az amerikai cégeknél.
Nálam is 1000Ft a lélektani határ, de megvettem már ennél drágább könyveket is. Úgy vagyok vele, hogy az a sok ingyenes mű, amihez hozzájutottam eddig, bőven ellensúlyozza a drágább beszerzéseimet. -
Rebourne
aktív tag
-
aggleány
addikt
válasz
mike1334
üzenetére
Ezért írtam azt, hogy nincs best buy. Olyat kell venni, ami a te igényeidnek megfelel.

Nekem az 500,- Ft jobban megfelelnek, én heti 1-2 könyvet elolvasok. Van pár könyv, amit akár 1500,-ért is megvennék, de azok meg nincsenek meg ebook formátumban (mármint hivatalosan).
-
mike1334
veterán
Én kölcsönzős verziónak örülnék, ha lenne...pár száz ftért mondjuk két hétig olvashatod..amelyik könyv bejön, azt úgyis megveszem papír alapon..de jártam már több ezer ftos könyvvel, hogy nagyon megbántam..olyankor jó lenne egy ilyen lehetőség..persze ehhez folyamatos net kapcsolat kellene, meg regisztrált fiók, meg magyar nyelvű kínálat..de ez még évekig nem lesz...
-
grosy
senior tag
Az ekönyvekhez való hozzáállásod példás. Mindenkinek itthon így kellene gondolkozni, elsősorban a kiadóknak. Amíg a "fizikai" könyvekkel egyenárban adják a digitális példányokat, addig nem lesz változás. Azon gondolkoztam, hogyha egy új könyvet ebookként 999 Ft-ért adnának, akkor annyiért meg is vennék, az még egy elfogadható lélektani határ...hopp, felébredtem.
-
mike1334
veterán
válasz
aggleány
üzenetére
Köszi mindenkinek
nagy elvárásaim nincsenek, csak működjön stabilan és szép képe legyen
az összeszereltség miatt akkor lehet pwII lesz belőle, főleg a szótárfunkció miatt, mert tervezek angolul is olvasni, és akkor jól jön, pláne, ha az ismeretlen szót ki is tudom exportálni a szótanulóba
és itt cáfolom meg magam, hogy minek android ebook olvasóra...anki nincs kindlere 
-
ABal
őstag
válasz
mike1334
üzenetére
A Kindle egy jó minőségű, megbízható olvasó, de misztifikálni nem kell. Semmi kiugróan ütős nincs benne. Tény, hogy ez a márka izzította be a könyvolvasó piacot, (a könyvolvasók iPhone-ja), de mára szerintem úgy járt, mint az Apple: a versenytársak beérték. Továbbra is jó vétel, de a Kindle logó ma már nem azt a "gondolkodás nélkül megveheted" minőséget takarja, mint két-három éve még, amikor a konkurencia hátrébb tartott. Szerintem, manapság kisebb eséllyel nyúlhatsz mellé. Persze, egy már bejáratott név vagy szolgáltatás mindig megbízhatóbbnak tűnik. Ahogy előttem is mondták, csakis a saját igényeid vezéreljenek!
Én is sokat jártam ide, meg máshova is, mielőtt döntöttem, és igazából kicsin múlt, hogy nem Aura HD lett belőle, és biztos vagyok benne, hogy azt a döntést sem bántam volna meg.
Számomra a Kindle az Amazon óriási boltját hozta el, és mivel a szakmám miatt sokat olvasok angolul, ez az Amazon (és nem feltétlenül maga a Kindle) felé húzott, hiszen tableten bármit bárhonnan el tudok olvasni. Ha Kobo-n is elérhető lett volna az Amazon (persze, persze, álom) könyvkínálata és árai, valószínűleg még egyszer meggondoltam volna az Aura HD-t a számomra (elnézést minden tulajtól!) olcsó külseje ellenére is.
Így most van egy olvasóm, amivel elégedett vagyok, és több száz, legális ingyenes könyvem, ami még évekre elég lesz. Nekem ezek szempontok, de másnak nem biztos.
Röviden, próbáld ki mindkét eszközt, és ne felirat alapján dönts! -
stickermajom
addikt
-
törölt tag
-
hroberto
veterán
Nook Simple Touch Gowlight olvasót meg lehet venni garancia nélkül? Vagy nem éri meg kockáztatni, és csak garanciával? Mik a tapasztalatok? Jellemzők a problémás darabok?
-
mike1334
veterán
-
aggleány
addikt
válasz
mike1334
üzenetére
Hihi, szóval te ilyen különlegesség vagy!
Nem ismerek senkit, aki win-es telót használna. (Nem bántásból írtam, de csak droid és ájfon van az ismeretségi körben.)
Telója válogatja, hogy melyik a jobb, de nyilván aki a win-t szereti, annak a droid nem jön be. Én nem tudnám elképzelni egy ideje, hogy ne droidom legyen, mivel ezt szoktam meg, ezt ismerem. 
Az olvasó azért nem árt, ha droidos, mert akkor lehet rá másmilyen olvasóprogramot tenni, ha a gyári valamiért nem tetszik. Legalábbis szerintem nem igazán való olvasáson kívül másra.
-
aggleány
addikt
válasz
mike1334
üzenetére
Csak Aura HD-t tudok írni, amennyire én tudom, sima Aura még nincs a topikban, az még nagyon új. Nekem olyan 55ezer lett a vége. Vám nincs, ennyiből idehozták a kapuhoz.
Angliából jött, egy hét alatt itt volt, külön futárkocsi hozta, át kellett venni. Precízen volt csomagolva, sértetlen dobozban.Most ezt az egyet találtam az Ebay-en, de ennyiért már Aura HD is van, ami egy kicsivel nagyobb.
Múlt héten volt több is jobb áron. Olyat kell nézni, ami az EU-ból jön, azon nincs vám.
-
aggleány
addikt
válasz
mike1334
üzenetére
Nekem az Ebay most utalt vissza pénzt, úgy, hogy közben az eladó eltűnt. A magyar garancia számomra nem megbízható, már elég sok bajom volt velük, de eddig az Ebay-en két esetben reklamáltam, és mindig megoldódott a dolog.

Illumina HD és PW 2 témában nem tudok segíteni, nem ismerem őket, ráadásul az egyiket nem szeretem, úgyhogy nem lenne jó, ha bármit is mondanék.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Napelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ubuntu Linux
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- BestBuy topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 gen M1 64GB, Wi-Fi, 97% akku, 12 hónap garancia!
- Újszerű Apple iPad 10th Gen 64GB, Wi-Fi, 99% akku, 12 hónap garancia!
- Apple iPad Air 5 64GB Wifi eladó! 100% Akku, patika, 12 hó bolti garancia
- Szép állapotú Apple iPad Mini 6 64GB, Wi-Fi, 87% akku, 12 hónap garancia!
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4457
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4589
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azért írtam, hogy tudd, hogy máskor hogy tudsz keresni. 
Remélem csak a "főmenüben" találhatók hirdetések és olvasás közben semmi.

Dr.NX