Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
grosy
senior tag
Te melyik modelt használod?
-
grosy
senior tag
Én azért megnézném a Pocketbook termékeit is, mert ott nem kell konvertálással bíbelődnöd, mert alapból visz mindent. Nekem bevált, egyszerű, logikus, nincs semmi felesleges akadály.
Amennyit eladtak belőle most az ünnepekben, úgy vélem meg lesz a kellő közösség az esetleges problémák áthidalásához
-
lorcsi
veterán
hagyd ezeket a nem túl neves dolgokat
az aprók közt bontatlant kapni jó áron
nook st és kindle 5 20-25 ezer
de ha picit több van rá kindle pw..ezt meg olyan 35-38 körül kaphatóezeknél nem nagyon lehet melléfogni
a háttérvilágítást meg te tudod menynire fontos és miylen közegben tudsz majd olvasni -
-
Degeczi
nagyúr
az pont egy köztes tartomány
a régebbi, világítás nélküli típusok ez alatt vannak, 20-25 között, a beépített világításúak (és többnyire emelt fölbontásúak) viszont picit drágábbak, 40 és fölötte
ha nem fontos a világítás, nemigen van most kedvezőbb ajánlat az Ausztriában, Németországban jó ideje már 49 EUR-ért kínált Kindle-nél
-
-
grosy
senior tag
Ha lenne még1 olyan elvetemült, aki ebook olvasón olvasna képregényeket (főleg mangákat), akkor azoknak nagy segítség lehet a következő program:
http://mangatoepub.codeplex.com/Nem kell semmi extrára számítani, csak a jpegeket stb. egybefűzi, redukálja a "szokásos" 800x600-as méretre, levágja felesleges részeket, a színes oldalakat szürkeárnyalatossá változtatja, így csökkentve a végeredményként megszülető epub méretét. Kezeli rar-t, zip-et stb.
Nekem elég hasznos volt
-
Köszi, engem aura hd foglalkoztat, sajnos: WHSmith delivers to UK addresses. This means:
•England (including the Isle of Man, Isle of Wight and Isles of Scilly)
•Scotland (including the Orkney and Shetland Islands)
•Wales
•Northern Ireland
•BFPO addresses (British Forces Post Office)
•any WHSmith high street store (not stores at airports and train stations, for example) -
Degeczi
nagyúr
ezek folyószövegek: pofonegyszerűen konvertálhatóak e-book formátumra
ezért nem érdemes arra alapozni, melyik olvasó kezeli alapban is
(mindenképpen jobban jársz a konvertálással, mert e-book esetén hosszabb műveknél alapvetően fontos a tartalomjegyzék és fejezetek - amik csak e-book formátumban lehetségesek, DOC-ban nem)
viszont ez így kicsit gombhoz kabátot: ha tudod, mi érdekel, azokra rákeresve többnyire eleve e-book formátumban is megtalálhatóak -
vottokar
senior tag
Sziasztok!
Mostanában én is kedvet szereztem egy e-book olvasóhoz. Olvasgattam, de valahogy minél többet olvasok a témáról, annál zavarosabb. Mivel magyar bérből éldegélő kis családját fenntartani próbáló emberke vagyok, sajnos nagy öngyőzögetéssel is max. 25 ezret tudnék rászánni.(ezzel a háttérvilágítósok, ha jól nézegetek kilőve)
Akkor marad szerintem a Kindle5 és esetleg a Nook Simple Touch. Esetleg valami "matricázott" kínai, de ott meg már nem is vagyok-voltam képben, hogy mi lenne számomra elfogadható.
Csak könyvet szeretnék rajta olvasni semmi mást ezért akár csak kábellel kommunikáló alternatíva is megfelelne. A megbizhatóság lenne az elsődleges. Könyvek főleg netről beszerzett darabok lennének. A formátumuk vegyes, de ha jól értelmezem a calibre az én barátom.
Vásárlás előtt jó lenne kézbe fogni párat, de sajnos vidéken boltokba nincs és még az ismeretségi körömben sem található egyetlenegy fajta sem.
-
divot
veterán
Kaptam egy rakat "könyvet", rtf és doc formátumban. Van köztük jó pár különlegesség, ami miatt érdemes lenne egy jóféle olvasóra beruházni. De ez nekem totál homály, hófehér, fölfedezetlen terület, szóval segítsetek.
A sima rtf, doc-hoz milyen ócccsó olvasó jó? Vagy ha nem occsó, akkor háttérvilágításos lenne talán a legjobb.
-
hepi62
csendes tag
Sziasztok,
Ha valakit érdekel, Angliában most akciósan lehet Kobo olvasót venni, az alábbi helyen:
http://www.whsmith.co.uk/dept/kobo-ereaders/home?#kobo-ereaders
nem tudom, hogy postáznak e külföldre, de ha van kint ismerős, szerintem érdemes innen beszerezni.
Jelenleg 2 típus akciós,
Kobo Aura 100 font, kb 35 000Ft
Kobo Mini 30 font, kb 11 000Ft
Kobo Touch 30 font, kb 11 000Ft, azt hiszem ennyiért bőven jó vétel. -
aggleány
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Eddig nagyon tetszik.
Szerintem akkor is fog, ha meglesz. -
aggleány
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Szerintem is nagyon drága, de sajnos én imádom a droidot, és azon biztos van olyan könyvolvasó, ami nekem tetszik.
Közben már sikeresen elkezdtem lebeszélni magam róla, és elég jól haladok.
Szerintem is felesleges egy könyvolvasóra droid, de ha egyszer odavagyok érte... 
Szóval valószínűleg az általad ajánlott Icarus Illumina HD lesz az én nyertesem. Mindent tud, ami nekem kell, sőt, még többet is, a külseje is elég jó. Egy csomó tesztet is olvastam róla, és nagyon tetszik, amiket írtak.
Köszönöm szépen az ajánlatot.

-
grosy
senior tag
Sziasztok!
Használ valaki itt Pocketbook minit rajtam kívül?
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az új, 4.4-es frissítéssel nektek is "nehézkes" a nagyítás? -
VMatteo
őstag
LED olvasó lámpával fsza lesz a Prestigiom éjszakai olvasásra?vagy ne reménykedjek?
-
aggleány
addikt
Semmi gond, már eddig is sokat segítettél az ajánlásokkal.
Megnéztem az általad ajánlott gépeket, de valahogy nem tetszenek - mármint külsőre.Ellenben a CoolBoy23 által ajánlott Icarus Illumina HD megmozgatta a fantáziámat, és az ára is még éppen elfogadható számomra. Egy csomó tesztet, videót megnéztem róla, és kifejezetten tetszik.
Az a kellemetlen, hogy az egyik netes oldalon belefutottam az Onyx Boox C65 HD After Glow nevű masinába, és az az Igazi. Mindent tud, amit tudhat. Eleve androiddal jön ki, Google Play is telepítve van rajta, világít, szép szögletes, stb. Szóval nekem ez lenne a tökéletes, de 52.990,- forintocskáért nagyon drága nekem. Viszont kb. 10.000,- Ft a különbség, ami már nem tűnik olyan soknak.
Na ez a gond.

-
axioma
veterán
válasz
aggleány
üzenetére
Ma nem csinaltam meg ve'gul... de remelem holnap mar tenyleg.
De nook root-olast biztos talalsz a neten, itt korabban belinkelve is. Erintos az itt infras, nem a kapacitiv, kicsit mas a responsibilitas, a tolino-n nincs is lapozo hardvergomb, a cybook-on van, de az nem androidos - viszont eleg korrekt a beepitett olvasoja, es az sd kartya (kulso vagy belso) konyvtarszerkezete't kapasbol kezeli, talan az ekezetes konyvtarnevek nem pontosan jelennek meg.
Kerdes me'g, mennyire szamit a keszulek ara, mert a kindle-bol a paperwhite mar lenyegesen tobbe van, ami ott a vilagitos. -
aggleány
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Köszi, megnézem azt is.
Most olvasgatom az ajánlottak tesztjeit. 
-
eddie1978
senior tag
Kobo Aura sem gyenge. ~140€. Elgondolkodtam rajta.
-
aggleány
addikt
Köszönöm a választ.

A könyvtárat úgy értettem, hogy az jó, ha írók szerint rendezi a könyveket, az nekem tökéletesen megfelel. Persze úgy, hogy ha rámegyek az íróra, akkor kiadja a könyveit.
A droidos könyvolvasókat ismerem, most telefonon és tabon olvasok, de jó lenne egy normális könyvolvasó. Ha nem muszáj, akkor nem szeretnék rootolni, de ha szükséges, akkor természetesen megcsinálom. Androidon van Moon+ Reader Pro megvásárolt könyvolvasóm, amivel tökéletesen meg vagyok elégedve, úgyhogy ha ezt rá lehetne tenni egy e-inkes könyvolvasóra, annak nagyon örülnék.

Az nem annyira számít, hogy érintős legyen, bár jó lenne. A fontos a világítás, az epub formátum kezelése, és az, hogy írók szerint rendezze a könyveket.
Ha eljutnál a rootolásig, és elküldenéd a menetét, annak nagyon örülnék.

-
VMatteo
őstag
lesz már nekem is világítós ebook olvasóm a Prestigioból
Vettem ebayről 240Ftért felcsatolható lámpát 
-
axioma
veterán
válasz
aggleány
üzenetére
A konyvtar miatt kiesik a kindle (bar van ott collection, de az nem konyvtar). Epubot se nativan, de jol konvertalhato, es maga az amazon egy email cimen at lekezeli.
Nekem van egy ilyenem amit irsz, de nem itthoni beszerzes, a bookeen cybook hd frontlight, a Thalia boltokban kint (AT, DE, CH) 129 euro. Az ugyanott beszerezheto tolino shine (99 eur) konyvtarkezelest nem tud alapbol, de elvileg root-olhato az androidja, csak honapok ota nem jutottam el odaig... ma cm11 telepites volt a telomra, talan holnap, tervben van Szoval elvben tudhatja es androidos olvasoprogramokkal hasznalhatod, felsorolast talalsz a nook kapcsan. A nook-bol is van mar azt hiszem vilagitos, csak nem HD, viszont androidos root-olhato (es a nem vilagitos eleg olcson beszerezheto).
Az itthon kaphato tipusok fele is kepes konyvtarat kezelni, de azokat nem tudom fejbol, meg hogy melyik erintos, melyik HD, melyik vilagitos, melyik sd-kartyas... -
aggleány
addikt
Szia Mindenki!
Segítséget kérek e-book olvasó ügyben. Én nem ismerem őket, de nagyjából tudom, hogy mit szeretnék, csak azt nem tudom, hogy ezt melyik készülékben találhatnám meg.
Minimum 6"-os, e-ink, könyvtárakba lehessen rendezni a könyveket (vagy ő rendezze író szerint), világítós, epub menjen rajta. Nagyjából ezek lennének az elvárások. Nem kell WiFi sem, majd madzagolok.
Előre is köszönöm a javaslatokat.

-
hampidampi
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Bár az Icarusok sok mindent beolvasnak, az alap formátuma az fb2. Ha többet szeretnél, mint amit egy fb2 tud, akkor epub.
Amúgy a Calibre legyen a barátod. -
Mike76
tag
válasz
flóra01
üzenetére
Mint mindent, e-könyvet készíteni is meg kell tanulni, egykattintásos konverziótól nem szabad csodát várni. Az igényes e-könyvek készítése tulajdonképpen külön szakma (kellene legyen).
Szerencsére a Calibre program segítségével egészen tűrhető mobi könyvek készíthetők aránylag egyszerűen. Ha a keresett könyvet nem találod mobi vagy epub formátumban, akkor érdemes valamilyen szerkeszthető szöveges formában keresni (a pdf-et pedig elkerülni). Egy ilyen szövegfájlt - ha az rendesen van formázva - szövegszerkesztővel docx, rtf, odt vagy szűrt html formátumba érdemes menteni. Ezen formátumokat a Calibre be tudja olvasni és egyszerűen mobivá tudja alakítani. (Megvannak persze a trükkjei, hogy a végeredmény hogy lesz tagolt, tartalomjegyzékkel ellátott, stb., de első körben ezen dolgok nélkül is meg lehet lenni.)Arra pedig, hogy mit tud a mobi formátum, jó példa ez az ingyenes könyv: Könyvkettő.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
illetve: hogy lenne rá a legegyszerűbb a másolás? WiFi van benne...

-
CoolBoy323
nagyúr
Icarus Illumina HD-ra mivel konvertáljak?
Amiket néztem progik, mind specifikusan X olvasóra konvertálnak, de Icarus márkát nem ismeri egyik sem (pedig remek cucc!!) -
Degeczi
nagyúr
válasz
flóra01
üzenetére
Akkor ma is legyen róla szó: felejtsd el a PDF-et!
Nem a MOBI/PRC-re jellemző a hibás sortörés, kizárólag a PDF-ből rosszul konvertált anyagokra!
Az átalakítás nem annyiból áll, h "mentés MOBI-ként", hanem sok odafigyelést, kézi munkát, és tapasztalatot igényel.
Kezdőként egyszerűbb szétnézni, és eleve e-book formátumban beszerezni a keresett anyagot. -
flóra01
csendes tag
Sziasztok,
nekem egy Kindle 5-öm van, és jelenleg azzal szenvedek, hogy olyan fájlformátumot találjak, aminek tudom változtatni a betűtípusát.
A pdf ezt ugyebár nem tudja, a mobi és társai pedig minden mondatot új sorban kezdenek és olyan nagy a térköz, hogy 10 sor fér el az egész képernyőn.
Kérlek, mondjatok egy olyan formátumot, ami normálisan olvasható
Vagy segítsetek beállítani a térközöket, bár én nem találok ilyen menüpontot...
Köszönöm szépen!! -
Jack@l
veterán
UI: megoldva, cool reader, opera mini fent. Csak valamiért a cool reader nem nagyon látja a pdf-eket az olvasón
-
Jack@l
veterán
Sziasztok,
Nook simple touch-hoz mi az az ultimate olvasó progi ami nagyon jó mindenre? Egy linket ha tudnátok adni, az is nagyon jó lenne. Rootolás már megvolt
UI: meg keresek valami jó browser-t is -
mike1334
veterán
Köszönöm mindenkinek a tippeket

Az Aurora kiesett az ára miatt
Vagy egy Kindle 5 lesz olvasólámpával, vagy egy Paperwhite II. A paperwhite felé hajlok, mert egy lámpás tok az elég drága ahogy legutóbb néztem, és akkor már inkább egy beépített lámpa 
-
eddie1978
senior tag
Amennyiben nem titok. Hol vetted? Nagyjából 50k körül van sokfelé, míg itthon 65k-ért látom árgépen. Egy interstore nevű webshopban van 55k-ért. Expansys 54k. Ezekről van valami infó. Szabad innen vásárolni? Látom mindkettő idegenlégiós.
Esetleg németből ismerőstől jobb lenne? -
doc
nagyúr
válasz
mike1334
üzenetére
amikor le akartam cserelni a Nookot, korulneztem vilagitos olvaso temaban
A kezenfekvo megoldas a Nook Glowlight lett volna, de annak a vilagitasa eleg egyenetlen volt, ugyhogy kiesett. A Kobo Glo-e nagyon kekes volt, a Paperwhite-tal meg annyi volt a bajom mint a tobbi Kindle-el (nagyon keves tudas, gyenge menu, stb).
Aztan mikor meglattam az Aura HD-t, akkor eldolt a verseny
Gyonyoru, nagyfelbontasu kijelzo, teljesen egyenletes megvilagitas, okos, jol kezelheto menurendszer, folyamatos firmware-update-ek.
Talan az egyetlen amit be kellett aldozni, az a minosegi kulso, ami a Nooknal nagyon jo volt, kenyelmes, gumis erzest ado tok, a Koboe kemeny, fenyes muanyag ami baromira gyujti az ujjlenyomatokat
De ennyit siman meger 
-
mike1334
veterán
Azt szabad tudni, hogy akkor te miért a Kobo-t választottad?

Én is tervezek venni egyet 1-2 hónapon belül, és mivel sokat olvasnék este és nem akarom a páromat se zavarni lámpafénnyel, ezért gondoltam egy világítós megoldásra
Sok tesztet olvastam én is, és majdnem mindenhol a kindle paperwhite II-t ajánlják. De gondolom Neked, Nektek azért elég sok tapasztalatotok van ezekkel a kütyükkel, nekem meg ez lesz majd az első. Nagy igényeim nincsenek, olvasható legyen a kijelző sötétben is, férjen el rajta egyszerre egy pár tucat könyv (tudom sokkal több elfér rajta, de ki akar egyszerre 1000 könyvet olvasni?
) és működjön stabilan, problémamentesen minél hosszabb üzemidővel. Szóval nem akarok róla netezni, se zenét hallgatni, és az érintőképernyő vagy billentyűzet se fontos, sőt, legyen könnyű és kicsi 6 colon 
Köszönöm előre is! -
doc
nagyúr
válasz
eddie1978
üzenetére
azt neked kell eldonteni

en a nem-vilagitos olvasomat (Nook Simple Touch) csereltem vilagitosra (Kobo Aura HD), nekem nagyon kellett bele a vilagitas (gyakran olvastam kisse homalyos vagy toksotet kornyezetben, mint pl. busz, stb).
Azt erdemes figyelembe venni, hogy az eInknek egy kicsivel tobb feny kell mint a papirnak ahhoz hogy igazan szep, "papirszeru" legyen.
A "legjobbak kozott van" egy nagyon jo megfogalmazas. Nincs olyan hogy "legjobb", minden attol fugg hogy milyen igenyeid vannak, a Kindle egy eleg jo 'biztonsagi valasztas', nagyon nem furodhetsz be vele
-
eddie1978
senior tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Nálam más bitek közlekednek. Be vagyok jelentkezve és nem írja. Pedig a címem is tudja. szerk: jé kijelentkezve meg van "Live outside" blabla. Érdekes.
on: Elolvastam az utóbbi négy oldalt, illetve egy rakat "Best e-book reader" cikket. Mindenhol a Kindle a legjobbak között van. Érdemes olcsóbban gondolkodnom, vagy Kindle és semmi más?
-
Degeczi
nagyúr
-
Mike76
tag
-
eddie1978
senior tag
All-New Kindle Paperwhite. Nekem nem engedi rendelni. Marad az apró? Más forrás esetleg? Az apróról vásároltnál él az amazon gari? Kell hozzá számla, akármi papírformátumú iromány a garihoz? Elég beregisztrálni?
-
eddie1978
senior tag
Amazonról lehet ezt ide rendelni? Nekem az angol és az usa amazon is azt írja, hogy nem szállít ide Kindle Paperwhite-ot. Angolról már rendeltem fülhallgatót idén minden gond nélkül.
-
A gyári Kindle firmware-ek NEM tartalmazzák a magyar nyelvet (pontosabban a menürendszer nem lehet magyar nyelvű), de a magyar nyelvű könyveket természetesen gond nélkül megjeleníti mindegyik.
Ha mindenféleképp magyar nyelvű menürendszert akarsz, maradnak az alternatív felületek, mint pl. a Duokan.
-
VMatteo
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
ennyi erővel írhattad volna hogy igen tartalmazza /nem sajnos, nem tartalmazza

-
Ata88
csendes tag
Sziasztok!
Egy Kindle 5-öt szeretnék vásárolni, néztem az itthoni árakat de 30k nem fizetnék érte, a német amazonon viszont 49 euró (ezt sajnos nem hozzák ki Magyarországra) viszont a hétvégén utazom Ausztriába és kicsit szétnéztem elvileg a média marktba szintén kapni 49 euróért
Kindle 5
a kérdésem az lenne hogy ha a németeknél forgalmazott terméket veszem meg az ugyan úgy tartalmazza a magyar nyelvi készletet is? Tehát tudom használni gond nélkül itthon is igaz?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
TomiLi
addikt
-
Degeczi
nagyúr
tavaly szeptemberben jelent meg az új modell, akkor pár hétig volt ez igaz! Ma már kizárt, h a régi modellt kapd...
Alvó állapotban a tucatnyi fix kép helyett egész oldalas reklámot mutat, ill. a főmenü legalján egy ujjnyi csíkban. Könyv olvasása közben már semmilyen reklámmal nem találkozol, szóval egyáltalán nem zavaró - de kérésre még ezt is eltávolíjta ingyen az Amazon, így végképp lényegtelen. -
doc
nagyúr
ezt max. akkor tudom elkepzelni, ha valami svindlizo eladotol veszed
en is arulom oket, de meg soha senki nem reklamalt hogy nem azt kapta amit kert (igaz, szoktam is kerni hogy bontsak ki vasarlaskor, de mindig a fekete 5-os, reklammentes valtozat volt benne, mas nem is lehet) -
TomiLi
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Köszönöm szépen!
Olvasgattam kicsit azért, és látom, hogy az Amazon Kindle 5-tel elég sok a gond (vagyis egyetlen oldalon voltak problémák). Mármint nem magával a készülékkel, hanem azzal, hogy "lutri", hogy az ember a rendelés után 4-est, vagy 5-öst kap... Reklám mentest, vagy nem?
Ez utóbbit nem is tudom, hogy kell elképzelni a reklámos verziót? Olvasás közben reklámok jelennek meg...
Bocsánat a sok blamaságért, csak tájékozatlan vagyok, és lusta...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Bertiee
üzenetére
Nem tud beégni, és alvó módban is pihentethető hetekig (bár normál esetben aligha hagyod addig magára, különben minek vetted volna), nem merül le.
Ha előre láthatóan több hétig sem lesz bekapcsolva, akkor érdemes típustól függően kikapcsolni/hibernálni, de nem az e-ink kijelző fogyasztása miatt, hanem mert a háttérben olyankor teljesen leáll minden, míg alvó módban a készenlét picit többet eszik (de nem sokat, ezért megy el hetekig olyankor is) -
Degeczi
nagyúr
Igen, csak olyat érdemes választani, amiben e-ink kijelző van: az olyan, mint a papír (és csak a tartalom megváltoztatása igényel energiát, a folyamatos kijelzése nem, ezért mennek heteket is egyetlen feltöltéssel)
A memóriaméret nem számít: a legkisebb típuson is bőven 1 GB fölötti a szabad hely, az átlagos könyv mérete pedig 1 MB alatt van, tehát ezernél is több férne rá. Vannak típusok, amelyek micro-SD kártyával is bővíthetőek, de emiatt nem fontos tulajdonság ez sem.
-
Bertiee
senior tag
Naív kérdés, de nem értek hozzá, bocs... szóval e-inkes olvasót célszerű kikapcsolni több órás, esetleg 1 napos használatlanság esetén, vagy maradhat nyugodtan bekapcsolva, hisz elvileg nem fogyaszt semmit a megjelenítés során.. ? Esetleg az alvó mód, de akkor is megjelenít egy adott feliratot. Ugye az alvó mód felíratának hosszútávú megjelenítése nem tud "beleégni"?
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Párom említést tett, hogy igazság szerint szeretne egy e-book kütyüt. Okay! Nagyon szeret olvasni. Januárban lesz a Születésnapja, addigra szeretném magam kiokosítani a témában.
Milyet ajánlototk, és miért, fogalmam sincs, hogy működnek ezek a kütyük, de az a típus tetszik - márha van más - aminek a kijelzője olyan, mint az eredeti papír.
Nem tudom milyen lehetőségek vannak, mennyire számít a memória méret (fogalmam sincs mekkora egy könyv terjedelme).
Ja! És hogy lehet könyveket letölteni hozzá. Mármint, hogy lehet vásárolni. Itthon van erre mód?Szóval előre is köszönöm a segítségetek!

Mindenkinek: Boldog Karácsonyt!
-
Deck
titán
válasz
spammer
üzenetére
Itt hardverapron kapsz új kindle5öt ami reklám mentes és amazon garanciás 1év. 24k. 1hónapig bírja az akksija hivatalosan. Kijelző szuper. Calibre ott van bármit átkonvertál vagy az amazon is. Szerintem ezt vedd. Sok kiegészítő, van doukan is.
5colos a telefonom szerintem 6alatt ne vegyél ebook olvasót.
-
spammer
veterán
Alcor Saga - 20k
WayteQ/Digi-Book xBook-60w HD - 25k
Koobe Slimbook HD 27kMelyiket ajánlanátok? Igazából 20k körül keresgéltem, de nem túl nagy a választék. Ajándékba lenne, semmi extra nem kell, csak normálisan kezelje a formátumokat, legyen egy viszonylag normális kijelzője (betű nagyítás stb. működjön több fokozatban), meg ne merüljön le 1 nap alatt. 6" körülieket nézegettem, de szerintem még azok is kicsik. Nagyobb viszont ilyen árban nincs.
5" meg már tényleg notesz méret lehet. Kényelmesen azon olvasni? 
Tapasztalat, javaslat?
-
Mike76
tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Az általános vám/áfa szabályokat leszámítva nem vagyok különösebben otthon a témában, szóval elképzelhető, hogy van ilyen mentesség. Mindenesetre az Amazonon végigkattintgatva a különböző Kindle készülékek rendelését nagyon érdekesen alakul az "import fees deposit" mértéke:
- A sima, 89 dolláros Kindle esetében 2 db készülékig 27%, a 3. készüléktől felugrik 31% környékére.
- A 119 dolláros sima Paperwhite esetében a rendelhető maximális 5 db esetén is csak 27%-ra számolja ki a költségeket.
- A 209 dolláros 3G-s Paperwhite-nál már 1 db rendelése esetén is 31% körüli költségeket számol. -
jimmy399
senior tag
válasz
hampidampi
üzenetére
És tényleg új fiú vagyok az E-book reader-ek világában

-
Deck
titán
válasz
hampidampi
üzenetére
Teljesen egyetértek. Mi 25ezer forint? Kb 6-7 könyv ára. És ha ennél többet olvas el rajta már megérte.. És hát persze biztos vagyok benne, hogy sokkal többet fog elolvasni

-
hampidampi
őstag
válasz
jimmy399
üzenetére
Látszik, hogy új fiú vagy.

Három évvel ezelőttig, amíg meg nem jelent a Kinde 3, egy e-könyv olvasó alsó hangon 80e forint volt, ráadásul a harmatos Vizplex kijelzőkkel. Ehhez képes ezek az árak szinte ingyen vannak. 20-25 ezerért már teljesen jó gépeket lehet venni. Hidd el, ilyen célgépekért egyáltalán nem drága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Pro 6 gen M2 128GB, 12 hónap garancia!
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPad Air (5. generációs) 64GB Wi-Fi space gray asztroszürke Apple ajándék tok
- Apple iPad Air 4 64GB Wifi eladó! Patika, 100% akku, 12 hó gari
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus VivoBook W11 Laptop (X1504ZA-BQ856W)!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Utóbbihoz kell külső program.

Szerintem akkor is fog, ha meglesz.

Szerintem is felesleges egy könyvolvasóra droid, de ha egyszer odavagyok érte... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Dr.NX