Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena
▼▼▼ E-KÖNYV OLVASÓK ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott márkák listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb e-könyv olvasó kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Egyéb speciális kívánság (színes; írható; gombokkal kezelhető; magyar nyelvű szoftver; vízálló, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
koncsik
üzenetére
hat, az Aura HD-n fekete-feherek

most megneztem szamioigepen, itt szines
Arolotifar
Az 'atlag olvaso' NEM magyar nyelvu konyvet olvas, ugyanis a magyarul olvasok szama egeszen elenyeszo a vilag ebook-olvasoit tekintve
De nyilvan ertem mire gondolsz, valahol erheto is az allaspontod - viszont megint ott tartunk, hogy "nem jol tartod". Ne az olvaso szabja meg hogy en mit akarjak olvasni, hadd dontsem el en...
Raadasul az emlitett kepregenyek egy nagy felbontasu eszkozon remekul olvashatoak, szoval meg csak az sem lehet igazan erv mint a PDF-nel, hogy szenvedes lenne maga az olvasas.kurucz
A Nepitelet nagyon jo otlet, csak a technikai megvalositas kerdeses...
Egyebkent az osszefoglaloban talalhato aggleany-fele cikkben vannak privat velemenyek, tehat az egy pici Nepitelenek is felfoghato
-
kuruczz
tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Csak hát Doc egy konkrét személy (aki használja a készüléket), akiket pedig te említesz, az az átlag (az viszont egyetlen készüléket sem használ, csupán statisztikai adat). Szóval a pont Doc-nál
-
grosy
senior tag
Mintha lenne külön Kindle topic

-
kuruczz
tag
válasz
Degeczi
üzenetére
Kicsit gyerekesre vettétek a figurát...
Szerintem két dolgot kell tisztázni:
Jelenleg két olvasó van magyarországon, a Kindle, és a nem Kindle.
Nincs is ezzel semmi baj.
Ezért, ne akarjátok meggyőzni egymást.
A másik, hogy mindenkinek a maga pénze, és a maga szórakozása, ezért megkövetelendő a másik tolerálása. Nekem soha nem lesz Kindle olvasóm, egyszerűen azért, ami körülötte kialakult, és ellenszenvessé tette.És mivel elvárom a toleranciát, kérek mindenkit, ne bizonygassa, hogy mennyire fontos a mindenevőség, vagy a szuper garancia a másikkal szemben... Ezen a fórumon ajánlani kellene, nem bizonygatni.
Egyszerűen engem pl. nem érdekel az Amazon felhője, saját felhőt használok és SD kártyát. Személy szerint utálnám, ha azon kellene gondolkodnom, hogy az olvasón van-e a kérdéses könyv...
Továbbá igényelem a fizikai gombokat, oly annyira, hogy hajlandó voltam átalakítani az elvárásaimnak megfelelően az olvasót (akkor is, ha mások szemében ez gányolás), mivel az olvasó van értem, és nem megfordítva...Mint többször ajánlottam, ezen a fórumon jó lenne egy "Népítélet"-szerű részt létrehozni, ahol kiélheti mindenki a benne rejlő büszkeségét. Persze ennek a megvalósítása sokkal nehezebb, mint arról beszélni, hogy bi-bi az én bátyám úgyis erősebb.
Bár az egészséges vitának is van helye, csak hát ez itt nem vita, hanem egyszerű győzködés!
Nyilván ezért nem írogatunk az utóbbi időben itt páran... -
-
doc
nagyúr
válasz
Degeczi
üzenetére
Szerintem ezt megbeszeltuk mar parszor...
Elhiszem hogy ezek a Te tapasztalataid, de nem ez az egyetlen, orok ervenyu igazsag, van aki sokkal tobb helyet hasznal. En pl. emlitettem hogy a Nookra felraktam az offline wikipediat, jopar giga volt...
Vagy hogy maradjunk a konyveknel, a Humble Bundle-ben megvasarol 7 db Doctor Who kepregeny EPUB 1.3GB... ha megvettem volna a teljes csomagot, az mar ra sem ferne a 2GB tarhelyre. -
Időnként coming outolok: Imádom a kindle-eket. De: A KK 3G-t nagyon féltem, csak itthon használom. PW1-et a feleségem használja. Vettem Nook ST-t occsón, rootoltam, használtam, de irigyeltem a világitást az asszonytól, jött a Nook ST w GL, rootolás. Gyerek épp megtanul olvasni, lecsap az ST-re.
Tehát a legtöbbet a Nook ST Glowlighton olvasok? Haha, nem.
Mert napközben a céges almás cuccok vannak nálam, azokon olvasok szines pdf meg egyéb magazinokat, illetve a sync miatt imádott kindle app-on olvasok. És a nook-on is fut a kinde app, akkor ha azt olvasom mit olvasok, nook-ot vagy kindle-t? Ja és képregényeket a másik retinás, de androidos saját tableten olvasok...
Nyilván nem nevezem vonatkoztatási pontnak a helyzetemet, nem vagyunk milliomosok, de sosem tudtam ellenállni, mikor anyósom USA-ba ment (igen, reklámosak a kindle-k) és a garázsvásárnak sem Skóciából (Nook-ok). Az almásak cégesek, a retinás androidot használtam vettem az eredeti árának kétharmadáért...
Most akkor minek vagyok igazából a rajongója?
A könyveknek, ha nincs jó az összes fent emlitett és dédelgetett kütyüt, oda tehetem, ahová ............ (tetszés szerint kitöltendő)
Uff én beszéltem. Piiisz. (nincs hosszú i a chromebook-on, ja ezen épp a Martian-t olvasom (epub).
-
Degeczi
nagyúr
Adatok egymás mellé helyezése még nem "objektivitás", ismerni kell azt is, mennyire valós tényezőről van szó.
Pl. a családban legrégebbi típus egy Kindle Keyboard, amiben még 4 GB a háttértár. Alapos nyúzás mellett (kezdetben hárman is közösen használva), jóval több könyv ment rá, mint ténylegesen kellene: sok csak próbából, sosem került olvasásra.
És így nem fogyott el rajta a bő 3 év alatt 600 MB sem!
Akkor talán hadd lehessen hangoztatni, h a gyakorlatban mennyire nem lényeges szempont, h egy mai típusban "csak" 2 GB van, vagy épp a kétszerese...
(és akkor nem beszéltünk az Amazon nyújtotta 5 GB tárhelyről a felhőben, amin az összes beregisztrált készüléked osztozhat, akár okostelefon is, még az olvasási pozíciót is automatikusan szinkronizálva, tehát kényelmesen lehet egyiken folytatni a másikon elkezdett könyvet)"Kérdéses garoztatás"? Ne komolytalankodjunk már: még ha láthatóan nincs is tapasztalatod Amazon készülékkel csak előítéleted, azt itteni fórumokban is olvashatod, milyen a cég hozzáállása a garoztatáshoz. Éppenhogy mellette szempont...
-
nord_
veterán
Jaj, ne csináljátok!
Én ezt a "rosszul tartod" dumát annak tudtam be, hogy Apple-szervizbe kell vinni a Kindle-t is, és erről asszociált Steve Jobs hírhedt mondására.
Nem tételeztem fel rosszat, pedig a PocketBook mellett iPhone fekszik az asztalomon. -
-
Libretom
aktív tag
1.Ilyeneket melyik hozzászólásomban olvastál?

2. Amit itt most leírtál az éppen a Te elfogultságodat bizonyítja, és azt is, hogy az előző, "vicces ruhába öltöztetett" "oldalvágásod" nagyon is komoly volt.
Őszintén sajnálom!
Részemről ezt a meddő vitát lezártnak tekintem. Ennek a fórumnak nem erről kell szólnia. 
-
Azért a DuoKan nem egy garázsszoftver. Sokkal többet tud a gyárinál és Kobudera jóvoltából magyar nyelven használható. Nálam hosszú ideje teljesít szolgálatot, elégedett vagyok vele. A formátum támogatása sem zavaró, mivel mobi/epub nekem bőven elég. A többi készülék hiába támogatja az rtf/doc,stb. formátumokat, azok nem e-book formátumok. Ha pedig hivatalos e-bookot akarok vásárolni, a legtöbb helyen mobi/epub formátum érhető el. Van olyan
nem hivatalos oldal is, ahol szintén ez a 2 formátum preferált.
Szóval akkor mit is kell átalakítgatni?
Aki pdf-et akar olvasni, vegyen tabletet.
Amúgy pár napja keresett valaki készüléket és Nook-ot ajánlottam, nem Kindle-t
Szóval nem kell bólogatnod helyettem, mert tudom, hogy jól döntöttem
Nem vagyunk egyformák.
De szerintem elvárható ebben a topicban, hogy ne ócsároljuk egymás készülékeit, hanem ismerjük el a kütyü hiányosságait, emeljük ki az előnyeit és segítsünk egymásnak hiba vagy vásárlás esetén. -
grosy
senior tag
válasz
Libretom
üzenetére
Véleményem szerint az nem "objektívitás", hogy minden ésszerű érvre, ami a kb. összes többi olvasó mellett szól az a válasz, hogy egy kínai garázsszoftvert kell felrakni, illetve a könyveket folyamatosan alakítgatni kell, hogy "megegye"...de mi vagyunk a kevésbé lelkesek, hogy nem látjuk be, hogy ez így mennyire jó dolog is. Amikor meg azt említjük meg, hogy ennyi pénzért a boltban min. dupla akkora tárolókapacitással rendelkező, és jóval fejlettebb olvasót lehet venni, akkor is mi vagyunk akik rosszul látjuk a világot, mert a kérdéses garanciázás ellenére sokkal jobb a hazai szürkepiacról beszerezni, vagy már egyenesen külföldről. Szerintem ebben úgysem tudjuk meggyőzni egymást, ezért bocsánatot kérek minden Kindle tulajtól, aki magára vette, hogy nem bólogattam a döntése helyességének igazolása mellé. Annyi kérésem van viszont, ha valaki ide téved, hogy tanácsot kérjen arra vonatkozóan, hogy milyen olvasót vegyen, akkor tényleg objektív szemlélettel közelítsük meg a választ.
-
Libretom
aktív tag
Nem kéne csodálkoznod. A Kindle tulajdonosok a Te előző, provokáló hsz-eidhez hasonló megnyilvánulásokra (is) reagálnak. Nem csak Kindle-ösök elfogultak, (van ilyen a Pockebook-osok között is
) de jelenleg többen vannak, mert a forgalomban lévő ebook olvasók túlnyomó többsége ma is Kindle márkájú. (Volt egy ilyen felmérés, azt hiszem 2011-ben, akkor több, mint 80 % volt Kindle) Ami Degeczit (és engem is..) illeti, érdemes volna átfutnod a korábbi hsz-einket. és rájössz, hogy minden kérdésben igyekszünk objektíven megnyilvánulni. Szerintem Neked is ezt kéne tenned..... 
-
Degeczi
nagyúr
Éppen fordítva: az Apple nálunk mindig is egyfajta exkluzivitást képviselt, így itt az elterjedtsége sem nagy! A fanboyok hozzáállása részben ebből ered, ahogy ők eltérhetnek a többségtől.
Az Amazontól azonban mi sem állhatna távolabb: sosem volt státusz-szimbólum, mindig is a roppant kedvező ár volt az egyik fő szempont mellette: nálunk is ezért lett a legelterjedtebb. Az előbbi, különbözni vágyó hozzáállás így pont az érvek nélküli elutasításában nyilvánul meg.
-
Xgrtbop
csendes tag
-
Megjegyezném, jómagam is Kindle fan vagyok
De ennek ellenére tiszteletben tartom mások választását 
Én a minősége és kiváló ügyfélszolgálat miatt választottam a készüléket. Persze, azért irigykedem, hogy más készülékeket bővíteni lehet SD kártyával illetve kiterjedtebb a formátum támogatásuk
-
-
-
Xgrtbop
csendes tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Jééé, ... hát mi rendszeresen járunk ide az iPhone szervízbe. Fogalmam sem volt róla, hogy Kindle-t is javítanak! Köszönöm az információt!

-
Xgrtbop
csendes tag
Sziasztok, új vagyok itt a fórumon. Lenne egy kérdésem, és elnézést, ha korábban már lett volna erről szó:
Kindle 5-ös gépem akkumulátora tönkrement, töltő nélkül nem bírja egy fél óránál tovább. Amúgy töltőn tökéletesen működik. Nem tudjátok véletlenül, hol javítják itthon, lehetőleg Budapesten? Valószínűleg aksit kellene benne cserélni. Előre is köszönök minden jó tanácsot.
-
rii
nagyúr
akkor majd megvárom, mire mim. 20e-et össze tudok szedni rá ...
nagyon köszönöm a segítséget!
-
ZooLee
senior tag
10 körül csak LCD kijelzős, e-könyv olvasónak hazudott kütyüket kapsz, amit nem szabad megvenni.
Ha használtat bevállalsz, akkor 14 körül már kaphatsz elfogadható olvasót (Prestigiot például), 17-18 körül pedig már Nook és Kindle is van. A Beagle-t én sem igazán ajánlanám (bár tényleg 10 körül megszerezhető), de nem a vas, hanem a körítés miatt. Fájdalmas mire feljut egy könyv, és ha már rajta van, akkor nem tudsz rajta állítani semmit.
A formátumokkal nem kell törődni, amit lehet, azt az ingyenes Calibre megoldja, amit nem, azt meg amúgy sem fogod tudni elektronikus olvasón jól olvasni.
-
rii
nagyúr
sziasztok
bocs, ha hülyeséget kérdezek, de 10.000 környékén van használható ebook olvasó?
PDF, DOC, meg PCR amivel eddig találkotram ... meg talán RTF vagymi -
Libretom
aktív tag
válasz
DasBoot
üzenetére
Ez mind szép, de lassan olyan méretűre nőnek ezek a készülékek, hogy külön táska kell nekik, mert a kijelző azért elég sérülékeny, egy nagy felület könnyebben "csavarodik", feszül meg, és akkor annyi lehet az üvegnek. Persze az is igaz, hogy létezik már teljesen hajlékony kijelző is...no de az áruk!!??
[link]
Egy mérnöknek, rajzok megjelenítéséhez, táblázatokhoz biztos szuper a 13 "-os, de akkor melléje igencsak kell egy második olvasó 6"-os, vagy 5"-os olvasó, amin a szépirodalom olvasható és könnyebben vihető, zsebre vágható, praktikusan használható vonaton, villamoson stb. -
k.kristof
őstag
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Libretom
üzenetére
Még csak egy mondat. Nekem még ez a 9,7" is kevés. Mostanában olvastam egy Pocketbook-ról, ami 13"-os, CAD reader a neve, de még nem lehet kapni. Az árára nagyon kíváncsi vagyok. Nem lennének ilyen magasak az elvárásaim, akkor biztosan egy háttérvilágítós, HD felbontásút vennék.
-
Libretom
aktív tag
válasz
DasBoot
üzenetére
Szia! Köszönöm a kiegészítést, így teljesebb a kép. A PDF megjelenítésnél különösen jó lehet a 9.7-es kijelző méret, mert így az apró betűs képi PDF-ek is gondolom kiválóan olvashatók.
Réges-régen volt egy első szériás Onyx Boox-om,az nem volt túl jó, különösen az aksija. Elvileg sokat tudott, de semmit nem igazán jól. Jó hír, hogy a fejlesztések Onyx-éknál és pörögnek.Más is írt már az Onyxokról itt a fórumon jókat. Üdv! -
DasBoot
aktív tag
válasz
Libretom
üzenetére
Szia, Libertom! A hozzászólásod csak egyik részére írok. Nekem egy OnyxBoox M92-esem van, a 2. szoftver már tud olyat, hogy elmenti az adott beállításokat az adott "könyvhöz", még a .pdf-hez is, így nem kell folyamatos állítgatás a megnyitás után.Persze a .pdf nem feltétlenül alkamas az e-könyv olvasókhoz, mondjuk nagyon sok ilyen kiterjesztésű kiadványom van, nem csak szöveges irodalom. Ezért vettem meg az Onyx-ot. Az első szoftver sajnos egy szánalmas próbálkozás volt és ilyeneket nem tudott, borzasztó idegesítő volt, hogy 5-10 perc azzal telt, hogy ismét megtaláljam az ideális beállítást. Elég kitartó voltam és nem keseredtem el, hogy ennyi pénzt kidobtam és normálisan sem tudom használni. Aztán a 2. szoftverbe pontosan azok a fejlesztések kerültek, amiket a forgalmazónak elpanszoltam. Biztosan elmondták a gyártónak
. Azóta szinte az elvárásaimnak megfelően működik, nagyon bejött a kicsike
(9,7"-os). Üdv.: Yoe -
lazlogogola
tag
Jó.
Ha nem vagy "márka fun" akkor 20k-ért vehetsz a médiában.
SD kártyával bővithető,e-ink,felbontása is jó,zenelejátszó. Sok mindenben jobb az ismert fő márkától.És ami érdekes,hogy a nem e-book formátumot pl. pdf-t is szépen kezeli.
Nekem is ilyen volt az első és még mindig használom néha. -
Libretom
aktív tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Szerintem attól függ, hogy mire akarod használni. A PDF olvasásban jobb a Pocketbook mert a kép alapú PDF-eknél mindig játszani kell a kivágással, és a Pocketbook az egyetlen, ami ezt a kivágási beállítást el is menti, tehát ha újra megnyitod a fájlt nem kell újra állítgatni. Ha tehát pl. szakmádban sok kép alapú PDF kell, ezt használd. Több formátumot ismer, ami ma már nem jelent igazán semmit, mert a Calibre gyönyörűen konvertál mindent. Itt is kivétel a PDF. A Pocketbook viszont hajlamos a belassulásra, sokszor "gondolkodik" a menüpontok közti lépéseknél, így ha dokumentumok között kell többször oda-vissza lépni nem biztos, hogy jó. A lapozása elég gyors. A Kindle mindenben gyorsabb. A Paperwhite2 árban sem nagyon tér el szerintem a világítós Pocketbook-tól, viszont sokkal jobb a kijelzője (kontraszt, világítás homogénitása) és rendkívül gyors, az Amazon Support emailben automatikusan konvertálja a legtöbb fájl formátumot. Nekem volt szerencsém mindkettőt kipróbálni. Van Pocketbook Minim a Pw2 mellett, egy kollégám használ világítós Pb-t. A Pw-t nem cserélném le....
-
mike1334
veterán
Akkor egy másik kérdés...hátha erre tud vki válaszolni
Kobo Glo vagy PW2? főleg a kijelző szempontjából...glo-t sehol se látni, de neten pár ezerrel olcsóbb, mint a kindle. Köszi. -
törölt tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Leginkább annyi a különbség, hogy a PB-k több formátumot ismernek. Amennyire hallottam gyorsak is meg jók is. Bolti Kindle árakon mozognak kb.
-
grosy
senior tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Jaj, jaj

Bocsi, de ebben nem foglalhatok állást, mert nekem akkor kampó. Csak annyit írhatok, hogy szerintem a Pocketbook egy igen jó választás. -
Wayteq xBook-60-ról vélemény?
-
k.kristof
őstag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Pedig úgy emlékeztem, jó hozzászólásra nyomtam a válasz gombot.

-
-
k.kristof
őstag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Az ebook olvasók felbontása többnyire kicsi képregény olvasására, a színes e-ink kijelző pedig még ritka és drága. Tablet kell neked inkább.
-
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem főleg képregény olvasáshoz kellene egy jó olvasó, amely CBR formátumot is jól kezeli... Az Alcor Saga E-Book olvasó (e-ink)-el szemezgetek, ez mennyire jó vagy rossz? Vagy esetleg más márka? Olyan max. 20.000-30.000-at szánok rá. Ennyiért kapok színes kijelzőset, vagy ennyiért inkább csak fekete-fehér? Előre is köszi a tanácsokat!

-
genndy
addikt
Sziasztok!
Frissen, akcióban vásároltam egy Koobe Slimbook e-book olvasót. Nagyon tetszik, meg vagyok vele elégedve, egy dologra viszont nem tudok rájönni: ha gépelni akarok, akkor a virtuális billentyűzeten határozottan úgy tűnik, hogy két fül van: egy a betűknek, egy meg a különleges karaktereknek (és itt kellene lenniük a számoknak is, mert a betűk között nincsenek). Hogy lehet a kettő között váltani?
Végignyomtam mindent, mindenféle kombinációban. Kézikönyv egy betűt sem ír erről. Google nem segített. Ötlet? -
csibe1
veterán
válasz
Andyka0908
üzenetére
A listában ott van a legutoljára megnyitott könyvek listája,és közben meg, hogy +x új könyv.
A Basic2-nél legalábbis így van. -
grosy
senior tag
válasz
Andyka0908
üzenetére
Gondolom az, amit utoljára olvastál. Az előzményeknél a legfelső cím.

-
grosy
senior tag
válasz
Andyka0908
üzenetére
Na, ennek örülök. Szerintem azt a file-t ne erőltesd, ami közben lefagyott. A lényeg, hogy most már jó.
-
Andyka0908
tag
Nem tudom mi segített neki, de megjavult.

Ugye feldugtam tölteni, vagyis elvileg nem volt lemerülve mert tegnap töltöttem fullra...de rajta volt a gépen x óráig, aztán gondoltam most megnézem hátha van változás..és egyszer csak reagált a be/kikapcs gombra..
ÁÁÁ...már kezdtem megijedni, hogy valami baja lett...nagyon sajnáltam volna...

Köszönöm a segítséget!!!!

-
grosy
senior tag
válasz
Andyka0908
üzenetére
Világít a bekapcsoló gomb töltés közben? Próbáld meg azt hosszasan nyomni.
-
Andyka0908
tag
Vissza gombot próbáltam de nem segített.
Elvileg lemerülve nem lehet, de feldugtam, csak ugye semmi reakció, csak a kikapcsolt állapotba lévő háttérkép elhalványodva és a megakadt homokóra....
De most rajta hagyom, hátha tölti vagy valami.
Ha nem segít, akkor nem tudom..marad a gariztatás.Köszi azért a segítséget Neked is.
-
grosy
senior tag
válasz
Andyka0908
üzenetére
Két dologra gondolok:
Vagy a betöltésnél merült le az akku, tehát tedd fel a töltőre, vagy az a könyv sérült, amiben voltál. Ebből a vissza gomb hosszas megnyovásával léphetsz ki. -
alfa159sw
tag
-
Libretom
aktív tag
válasz
Andyka0908
üzenetére
Hasonló gondot más gépnél megoldott már az akku pár pillanatra történő leválasztása. Nem tudom mennyire bonyolult levenni a hátlapot. Esetleg rakd töltőre egy időre, vagy kapcsold össze a számítógépeddel. A legóvatosabb és talán a legbiztosabb megoldás a gariztatás.
-
Andyka0908
tag
Sziasztok!
Lehet nem jó topicba írok, de hátha tudtok segíteni.
Van egy pár hónapos PocketBook Mini 515 e-book olvasóm...és ma az történt hogy kapcsolni akarom be és mindig volt egy szokásos homokóra de hamar be is töltött, de ma megfagyott a készülék a homokóránál. Egyszerűen nem tudok vele semmit sem kezdeni...

Esetleg nem járt valaki már hasonlóan vagy valami ötletetek?
Köszi szépen!

-
mike1334
veterán
Sziasztok. Mivel gondolom akad itt pár olyan ember, aki naprakész, ezért itt érdeklődök, hátha...mostanában hol a legolcsóbb a pw2? Budapesten szeretnék venni, és csak személyesen, hazai garanciával. Jah és az ár is érdekelne, mert 1-2 ezer forint különbség esetén inkább a megszokott boltokból veszem. Köszönöm.
-
hroberto
veterán
Nagy nehezen megérkezett a Nook Glowlight. Eddig még nem is láttam megvilágított kijelzős olvasót, úgyhogy nekem ez nagyon bejön.
Remélem nem lesz gondom vele! -
doc
nagyúr
válasz
Degeczi
üzenetére
A Nook ST erintokepernyoje remek. valoban van egy pici magassaga a kavanak, mivel szerencsere IR technologiat hasznal, de egyaltalan nem veszelyes, arnyekot meg akkor vet a szovegre ha nem hasznalsz margot, de akkor mar maga az olvasas is nagyon kenyelmetlen. A kijeloles, mint a legtobb erintokepernyos eszkoznel valoban nem olyan egyszeru mint mondjuk egerrel, de boven hasznalhato.
-
finecsa
tag
Én a három közül a Nook ST-t venném.
Érintő kijelzős és ha Root-olod egy majdnem teljes értékű 2.1-es Android rendszert kapsz.
Amire telepítheted például az AlReadert ami kezeli a doc-ot is, vagy pdf-hez az ezPDF Reader-t, vagy az EBookDroidot.
Bár csodát ezektől se várj pdf-nél, főleg ha csak scannelt, de a Nook ST-re telepített androidos appokkal legalább közelebb kerülsz a megoldáshoz.
Egyébként pdf-hez inkább tabletet vegyél... -
Degeczi
nagyúr
használt esetén nincs miről beszélni, az adott példánytól függ, mindig rizikós (nem tudod pl. az akku milyen állapotban van)
önmagában nem rossz az érintőképernyő, bár a Nook Touch-é nem a legjobban sikerült (elég magas emiatt a kijelző körüli káva, ami viszonylag nagy árnyékot vet lapos fényben, és kis betűméret esetén elég idegesítő a pontos szövegkijelölés vele. Lapozásra jó)
-
L@no
tag
Sziasztok!
Három készülék között vacillálok szeretnék egy kis segítséget kérni ,hogy melyiket vegyem meg:
WayteQ 6" E-Book (használt)
Nook Simple Touch (használt)
Koobe Slimbook HD (új)- Mennyire megbízható készülékek (gari, tartósság)?
- Két használt közül melyik érné meg jobban ?
- Egy kicsit tartok az érintőképernyőtől, mennyire használható ?
Különböző formátumú könyvek olvasására használnám (értem ezalatt pdf szkennelt, doc néha epub)
Előre is köszönöm a válaszokat

-
-
doc
nagyúr
válasz
Arolotifar
üzenetére
akksit nem tudom, mar vagy egy eve megy az akkor belerakott elemekkel, igaz nagyon sokat nem volt hasznalva, mondom, szakacskonyv volt

majd most kiderul igy, hogy regeny van rajta... -
Mindenkinek mások az igényei
Igazából anno telefonon is sokat olvastam és nem mindegyik volt méretes kijelzővel felszerelve. Ha jól emlékszem, Nokia 3650-en kezdtem el az e-book olvasást.
Ennyi év után viszont igénylem a minimum 6-os e-ink kijelzőt
Aksival hogy bírja a Beagle? -
z00li
senior tag
válasz
Arolotifar
üzenetére
Ment vissza is.

-
doc
nagyúr
válasz
Arolotifar
üzenetére
Egy kicsi kell, igen

Igazabol ha ugy hasznalod ahogy kitalaltak (van melle egy telefonod, arrol neha-neha atkuldesz egy konyvet ahelyett amit elolvastal) teljesen jo. A kijelzoje eleg gyenge egy normalis olvasohoz kepest, de vilagosban jol olvashato, az 5" kicsi, de a paromnak pl. pont ez tetszik, o eleve ilyen mini-manias
Eddig szakacskonyvnek hasznalta, arra is jol hasznalhato, bar most at kell varialnom a scriptjeimet amik a nosalty-rol letoltottek a receptjeit, hogy ossze legyenek pakolva egy epub-ba, aztan onnantol majd neha-neha update-elve lesznek. -
-
doc
nagyúr
a parom kitalalta hogy rakjak neki egy konyvet a txtr Beagle-re, es ma este pont ezzel kapcsolatban keresett valaki privatban, szoval innentol onhatalmulag kozerdekunek nyilvanitom a kerdest

szoval txtr Beagle tapasztalatok igy 2014-ben:Elso korben letoltottem a txtr.hu-rol az appjukat a MacBookra, ami el is indult, be is tudtam lepni, viszont semmilyen modot nem talaltam arra hogy a sajat konyveimet feltoltsem. Vegul megtalaltam hogy ezt csak browserbol lehet
ez mukodott is konnyen es gyorsan. Ezutan az appban refresh-re nyomva mar latszik az utolag feltoltott konyv.
Aztan ranyomtam a 'connect with Beagle' gombra - es nem tortent SEMMI. A MacBook es a Beagle parositva van, de szerintem ez a funkcio siman hianyzik az appbol...
Masodik lepeskent letoltottem az Androidos telefonra az appjukat, ismet beloginoltam, es probaltam azzal parositani - a telefonnal sikerult, de az app nem talalta.
Nekialltam guglizni, vegul talaltam az xda-developersen egy tippet, hogy csak bizonyos szamu eszkozzel kepes 'parosodni' a kutyus, resetelni kell: bluetooth-modban bal es jobb nyilakat egyszerre nyomni amig meg nem jelenik a reset kepernyo. Ez el is tuntetett minden konyvet az olvasorol (ennyit a Zasszony receptjeirol, azokat is rakhatom fel megint
). Viszont utana mar konnyen hozza tudtam kapcsolni a telefonhoz.
Azota at is ert az olvasora a konyv, kb. 12 percig tartott es nem szakadt meg.
Oszinten szolva nagyon kellemes meglepetes volt (a kezdeni hosszu szivas utan), igy azt mondom, 20 euroert ingyen volt az olvaso
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új Apple Pencil (2nd gen)
- Újszerű Asus ROG Flow i9-13900H NVIDIA RTX4050 ROG Nebula QHD+ DCI-P3 Pantone gamer laptop tablet
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 gen M1 64GB, Wi-Fi, 97% akku, 12 hónap garancia!
- Újszerű Apple iPad 10th Gen 64GB, Wi-Fi, 99% akku, 12 hónap garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- 27% - GIGABYTE RX 7900 XTX GAMING OC 24GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(sync is pl.)
Mert napközben a céges almás cuccok vannak nálam, azokon olvasok szines pdf meg egyéb magazinokat, illetve a sync miatt imádott kindle app-on olvasok. És a nook-on is fut a kinde app, akkor ha azt olvasom mit olvasok, nook-ot vagy kindle-t? Ja és képregényeket a másik retinás, de androidos saját tableten olvasok...

Részemről ezt a meddő vitát lezártnak tekintem. Ennek a fórumnak nem erről kell szólnia. 

Dr.NX