Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Kiesett a pikszisből a BOE
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Mivel több "szaktopicban" is próbáltam és "süket csönd" volt a válasz beírom ide is:
Adott egy HP Compaq 6730b notebook. Egy szimpla HP Docking Station DVI-D single-link portján keresztűl, DVI->HDMI kábelellel rákötésre került egy LCD TV HDMI bemenetére. A számítógép képernyő kiterjesztéssel kiválóan működik (kép/videó), de az audió átviteli lehetőséget DVI/HDMI-n keresztül nem tudtam beüzemelni. A notebook GE45 chipsettel (GM45 S-Videóval módosított verzziója), amely GMA 4500MHD grafikus vezérlőt tartalmazl és ICH9 I/O kontrollerrel társul hozzá (Intel HD audio). Az HD audio codec: AD 1984A. Természetesen a legújabb driverekkel is próbálkoztam Windows 7 x64 Enterprise alatt, de mivel valószínűleg nem engedlyezett a HDMI audio-hoz szükséges hardware, ezért nem sikerült az "Intel HD audio HDMI" beüzemelése.Mivel a chipben minden "adott" a HDMI audio használathoz, megnéztem a GM45 datasheet-t. Ebből az derül ki, hogy a GMA 4500MHD a HDMI kimenőjeleket kétféle megoldással is elő tudja állítani. Ha az iHDMI interface-t választja a kedves gyártó, akkor lehetőség van audio multiplexelésre, ha a másikat, akkor nem (DVI esetén sajna ez utóbbi megoldás van). A HP / Intel fórumok "scannelése" után annyi még kiderült, hogy a gyártók engedélyezhetik ezt a feature-t BIOS beállítás segítségével (Természetesen a HP notebook BIOS-ban nincs ilyen lehetőség). A google szorgos paraméterezése mellett sem sikerült semmilyen BIOS tweak / speciális utility fellelése a feladatra. Esetleg valaki megoszthatná a tapasztalatait, vagy ismereteit, ha valamit rosszul gondoltam ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ASUS Vivobook S14 OLED - Ultra 5 226V - 16/512GB - Garancia
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve, garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- XBOX Series S 512GB, 6 hónap teljeskörü garanciával, üzletből eladó!
- ELKELT!!! Ubiquiti Unifi UCG-Fiber eladó. Gar:2027.05-ig Fox az árban.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann