Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Murphistic #9945 üzenetére

    Sok típusban van ugyanez a kínai chipset, Alcor, Wayteq, Strong, DPS vagy a SCART-adapter formájú egységek stb. Ha ezek közül megnézed azokat a letölthető kezelési utasításokat (vagy a digiportal.hu oldalon a Tesztek, cikkek menüpontot), ami PVR-es és nem kártyafogadós, jó eséllyel ugyanezeket az ábrákat és menüket lehet látni benne. Vannak persze kivételek is, például a Törökországban gyártott Siemens, Orion és társai.

    A processzor gyári tartozéka egy Linux-alapú program, amit az egyes készülékgyártók ugyan testre szabnak, így lehetnek elérő menüpontok és ikonok is, de a lényeg alapvetően ugyanaz. Ez egyébként nem garantálja, hogy a firmware is csereszabatos, bár van olyan is. A gyártók igyekeznek védeni a saját programjukat, ha már dolgoztak rajta, tesztelték fejlesztgették. Erre van egy szoftveres trükk, vagyis visszaugat a készülék, nem mindig enged felrakni más programot. Plusz lehetnek kisebb hardveres eltérések is, amitől nem fog rendesen működni, én is így jártam. Pedig itt még a típus is egyezett, csak a HW-verzió volt eltérő. Kicsit félrevezetett a hazai forgalmazó a honlapján egy hülye fogalmazási hibával. De legalább küldtek utána hozzávaló programot, amivel rendbe jött.

    Úgyhogy az enyém véletlenül DPS 80 HD néven fut, ebben is melegszik rendesen a processzor, de már vagy két éve jól bírja. Előfordulhat, hogy jobb jelminőségnél kevésbé melegszik, amikor a processzor kevésbé van leterhelve a hibajavítással, ezért is érdemes minőségi jellel ellátni. De lehet, ez csak gyanú, alaposabban nem figyeltem meg.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák