- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
Igen, lehet diszkre is tenni, vagy akár SD card-ra is (a 301-esben aszem van SD olvasó).
Csak azzal van egy kis nyűg, mert külön partíciót igényel. Elég egy 2GB-os neki, le is formázza a saját ext3 file rendszerére, meg be is lakja, de apont ezért a diszket két partícióra kell osztani.
Amúgy gyanús nekem, lehet, belül a TV sorozatban van még egy USB csatlakozó. Azért gondolom ezt, mert a többi Dune (Prime, Duo, Max, Smart sorozat) mind ilyen.
Pl. a H1-nél van egy előlapi USB, kettő a seggén, és még egy belül.Nem lehetetlen, hogy a TV sorozat is ilyen, mert a chipje szintén két USB hostot támogat, meg valahogy ez szokás lett a Dune-nél, minden típusban volt egy belső USB is, az úgynevezett rendszermemória bővítésre (system storage).
A forgalmazónál/szervizénél kéne érdeklődni, meg persze betetetni velük, hogy a gari ne ugorjon.
-
Ejelhar
senior tag
A felhasználói felülettel én se vagyok elégedett, de nincs viszonyítási alapom mert ez az első ilyen lejátszóm. Az biztos, hogy nagyon lassan reagál a gombok nyomogatására, ami eléggé idegesítő. Illetve nekem rendszeresen elfelejti a userrel csatlakoztatott network drive-ok user-ét, ami szintén idegesítő, mert nem egyszerű távirányítóról kétnaponta bepötyögni.
Érdekes ez, mert én a H1-nél ezt nem tapasztalom. Gyors a felület, várakozás csak akkor van, mikor a Dune-nek fel kell ébresztenie a belső, éppen szunyókáló diszkeket.
A média proci valszeg nem indokolja a VT lassúságát, mert az általános célú CPU a VT sorozatban nagyon hasonló paraméterekkel bír mint a Smart sorozaté.A "nagy" Dune-k procija (SMP864x):
[link]A VT sorozat procija (SMP867x):
[link]Ezért nem tudom mire vélni a VT szüttyögését, illetve egy ötletem azért van. "Rendszermemóriának" hívják valamiért a Dune-nél egy plusz rendszerpartíció hozzáadását, ez jellemzően egy 4GB*-os pen drive. A setupban lehet belőni/formatálni/aktiválni.
Ha csak ideiglenesen is, de ki kéne próbálni, hátha nagyot dob a sebességen. Nekem van ilyen a Smart H1-ben, és nem panaszkodom a sebességre, feltéve ha nem aluszikálnak éppen a vinyók:-)
*igazából egy 2GB-os is elég lenne, ha kapni lehetne még olyat. Csak ez az oka, hogy 4GB-ost írtam, amúgy nagyobbat felesleges belerakni, azonban lehetőleg legyen gyors típus.
-
traktorgumi
aktív tag
nagyon kivacsi vagyok
ma megyek erte......
tegnap beszeltem egy dune forgalmazoval es azt mondta 1-2 heten beleul lesz frissites es akkor tuti lesz....javasolta hogy engedelyezni kell a beta verziok frissiteset is
azt mondta hogy a keszulek nagyon jo meg a proci is csak picit varni kell
kicsit olyan erzesem van mint amikor megvettem az iphone 5 hogy hiba volt nagyobb a kijelzo a programok 90% ugyan akkor meretu volt mint regen1 honap utan azert sokat javult helyzet...dune-ben is bizok benne
-
Fisha
őstag
válasz
traktorgumi #34 üzenetére
A DTS probléma valós, de mást inkompatibilitást én nem tapasztaltam. Minden videót szépen vitt nekem.
A felhasználói felülettel én se vagyok elégedett, de nincs viszonyítási alapom mert ez az első ilyen lejátszóm. Az biztos, hogy nagyon lassan reagál a gombok nyomogatására, ami eléggé idegesítő. Illetve nekem rendszeresen elfelejti a userrel csatlakoztatott network drive-ok user-ét, ami szintén idegesítő, mert nem egyszerű távirányítóról kétnaponta bepötyögni.Összességében én csalódtam benne, de - mint már fent említettem - nincs viszonyítási alapom, így lehet, hogy csak nagyobbak voltak az elvárásaim, mint ahol ez a technológia jelenleg tart. Reménykedem, hogy a firmware frissítés jön hamar és megoldja ezeket a dolgokat.
-
shenmuedc
tag
válasz
Sajnos én már jó pár filmnél jártam úgy hogy nem támogatott a lejátszás, a családi videókból pedig még szinte semmit sem sikerült lejátszanom (mindegyik avi de azon kívül nem tudok bővebbet) mkv-val még képileg nem volt gondom de hangja többnek sem volt (más hangsáv meg nem volt csak dts)
-
Ejelhar
senior tag
ps. A wifi-s csatlakozást meg el kell felejteni egy médialejátszó esetében. Szükségmegoldás, és hát...olyan is.
Ha nincs mód a kábelezésre, akkor -a nem éppen olcsó- powerline adapter a megoldás szerintem.Ha meg azt drágának találjuk, kábelezni meg nem tudunk, akkor szerintem nem is érdemes médialejátszót venni, mert csak a bosszúság lesz vele.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Ez a vélemény olyan, mintha a konkurencia írta volna:-)
Az a baj vele, hogy kevés benne a konkrétum, tehát nem lehet sem bizonyítani, sem cáfolni, egyáltalán vizsgálni.
Nekem ugyan nem TV-102-es tipusom van, hanem Smart H1, de ebből a szempontból mindegy, mert az általánosságban kritizált tulajdonságoknál nem jelentkezik a különbség.
A kezelőfelület kiforratlanságát említette az idézett hozzászólás, nos, szerintem pont fordítva. Jó, kiforrott, tetszetős, praktikus. A használata pedig -szerintem- nem nehézkes, hanem fordítva, minden kézre áll, könnyű és logikus.
Egy kritikát ezzel kapcsolatban azért megejtenék, a player funkciók (play, stop, chapter váltás, előre és visszatekerés) a távirányítón nem állnak kézre, legalábbis sötétben, vakon kezelve.Említi a támogatott formátumok szűkösségét. Nekem eddig egy avi filet nem sikerült lejátszanom, az valami egzotikus codeckel volt megáldva.
Mkv vagy mov, vagy mp4 vagy iso, vagy blue-ray file struktúra eddig minden cafrang nélkül ment rajta.
Az említett egy avit nem volt hajlandó lejátszani, illetve néhány más avinál kiírta, hogy ne teljesen támogatott formátum, hibák lehetségesek. De nem tapasztaltam hibát.
Illetve igen, olyan sérült aviknál, amikbe a PC playerei is belehalnak. A Dune ilyenkor ugyan nem fagy le, de egy újraindítás azért kijár neki.A másik problémám az volt még vele, hogy a kollégám DVD-ből összefűzött vob file-okat eggyé, nos, ezeket lejátszotta ugyan, de mindig az első hangsávval, nem lehetett hangcsatornát váltani (PC-n a KMPlayernek ugyanez nem okoz gondot).
Persze ha az eredeti iso file-t, vagy USB-s DVD meghajtóról az eredeti médiát, vagy az átmásolt DVD file tartalmat játszom le -ahol ugye mellékelve az ifo file a vob mellé- akkor ez a gond nem jelentkezik.A gyorsaságát is érte kritika, erről nem tudok nyilatkozni, a H1 gyors, lehet, a TV sorozat ebben tényleg nem szerepel jól. Ezt majd egy TV tulaj fórumtárs megerősíti vagy cáfolja.
Az alkalmazásokat el lehet távolítani, de a kritika azért jogos e tekintetben, mivel gyári support erre nincs.
A firmware megint csak úgy általánosságban van kritizálva, konkrétum nélkül. Én ezt egyébként pont fordítva gondolom, pont a kiforrott és a szükséges mértékben frissített firmware miatt érdemes megfizetni a Dune felárát más playerekhez viszonyítva.
-
traktorgumi
aktív tag
en holnap veszem at az iponbol a dune 102 viszont ezt a velemeny most olvastam....
http://asztali-multimedia-lejatszo.arukereso.hu/dune/tv-102-p132541395/velemenyek.html
masnak is voltam ilyen tapasztalatai?mert en csak a dts problemarol olvastam......de hogy az mkv fajlokkal is problema legyenpersze minden javaslatnak orulnek hogy ha osszedugom a tv-vel akkor mit erdemes bealitani a dune menuben
-
Ejelhar
senior tag
válasz
shenmuedc #29 üzenetére
Zenékhez nem tudok progit.
Az elérési úttal meg csinálhatod azt, hogy a PC-be átdugod a disket, majd a címkéjét átnevezed mondjuk "DuneHD1"-re (vagy túlképpen ami szimpatikus, de ne legyen a nevében szóköz és magyar karakter), majd vissza a Dune-ra.
Így a yaDIS "Mappa" beállítása a következő:
\\Dune\DuneHD1\VALAMI_KÖNYVTÁRugyanennek a könyvtárnak a yaDIS "Elérési útvonal" -a:
storage_label://DuneHD1/VALAMI_KÖNYVTÁRIlyen beállításokkal hálózatról is elérhető a yaDIS számára, nem kell mozgatni a disket.
-
shenmuedc
tag
Közben sikerült a gépre feldugva a külső winyót de a hálózaton keresztül még mindíg nem jó (csak mert macera ki be dugni.
-
bolha23
aktív tag
-
Ejelhar
senior tag
válasz
shenmuedc #21 üzenetére
Az is lehet, csak mint írtam nem maga a Dune fogja letölteni, hanem egy PC-s progival kell megcsinálni, majd a Dune-nak kiexportálni.
Ilyen például a yADIS:
[link]A Dune beállításainál meg lehet szabni, hogy kikapcsoláskor csak stand-by módba aluszikáljon, vagya tényleg kikapcsoljon. Ha utóbbi, akkor leállnak az USB-s eszközök is.
-
Ejelhar
senior tag
Lehet ilyet (yukeboxot), de PC-s vagy Mac-es programmal kell szerkeszteni.
Ha csak egy borítót akarsz a folder ikonra ráhúzni, akkor:
a.) az adott mappában csinálsz egy "dune_folder.txt" nevű file-t.
b.) a tartalma pedig:
icon_path=útvonal/képfile_neve.png
A kép kiterjesztése (formátuma) lehet bmp, png, jpg, vagy aai (ez a Dune saját formátuma, de nem kötelező).
-
Oké, igazad van, a filmek nem 1366x768-as felbontásban vannak, de a jelen állapot szerint, mivel nem vagyok képes a natív felbontást beállítani a tv-n, az intel driver se nagyon támogatja, így a lejátszóprogramok cseppet "túllógnak", értsd 1-2 menüpont nem látszik, és ilyen jellegű problémák.
-
Rendben is lenne a 720p, ha nem adna rondább képet mint amikor sikerül natívan hajtani pc-ről. Jelzem intel vga driverrel ez lehetetlen.. :-(
@shenmuedc: hát én se vágom sajnos.. túl nagy elvárás az, hogy natívan hajtsam a tv-met :-( Full HD-t kezeli, csak a képminőség véleményem szerint rosszabb mintha natívan lenne.
-
-
shenmuedc
tag
Még valami. Azzal lehet mit kezdeni hogy ne legyen "fél óra" két zeneszám lejátszása között? Ez azért mégis gáz, ezt még a 200ft-os mp3 is tudja, de itt botrányos. Vagy én nézek be valamit?
-
shenmuedc
tag
Valahogy lehet borítóképeket varázsolni a filmekhez a filelistában?
-
Bevallom őszintén a hangok világában abszolút analfabéta vagyok. Amit szeretnék hogy hdmi-n keresztül menjen a kép és a hang a tv-re, ami egy 32"-s samsung lcd tévé. Nem mai darab, kb 3 éve vettem. Annyit meg tudnál nekem esetleg nézni/mondani, hogy képes-e a doboz 1366x768-as felbontásra?
-
Fisha
őstag
Szia!
Elégedett vagyok vele, egy nagy csalódást leszámítva:
A DTS hangokat nem tudja az analóg sztereó kimenetre lekeverni. Minden más megy flottul. A menüben vannak olyan dolgok, amik nem állnak annyira kézre, de úgy tudom ez más lejátszóknál még sokkal durvábban megvan. Ha nem az analóg hangkimenetet szeretnéd használni, esetleg egyáltalán nincs eredetileg DTS filmed, akkor nem lehet gond. Ha mégis, akkor szerintem vagy nézz mást, vagy várj új firmware-re. Amúgy van olyan progi, amivel át lehet konvertálni a filmek hangját ac3-ra. Én most ezt használom, de ez így annyira nem kényelmes, sajna a 720p 1080p filmek hangja gyakran DTS.Fisha
-
törölt tag
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a lejátszó lejátsza az avchd formátumot? van egy panasonic kamerám és ebben a formátumban rögzít.
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Annak reményében, hogy egyre többen leszünk Dune 102-es tulajok nyitottam neki egy saját topicot. Jöhetnek a kérdések, kérések, óhajok.
Kezdem rögtön egy eddig megoldatlan problémámmal:
DTS hangot nem sikerült kiszednem belőle sem az analóg kimeneten sem a HDMI-n TV-re kötve. Másnak sikerült? Hogyan? Jó sok beállítás van, ami ide kapcsolódik.Fisha
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest