- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
Használat:
Ha az útvonalbeállítással is megvagyunk, akkor csak egy jobb klikk az elmentet progira, majd a felugró menüből a "Run with Powershell" pont választása.
Vagy akár paracssorból is indíthatjuk, ha az jobban tetszik:
Start menü> Mjad a keresés mezőben beír: powershellEgy enter után előugrik a parancssori ablak, ebből is indítható.
Maga a script futás közben kiírja éppen melyik könyvtárban dolgozik, a végén pedig bezárul az ablak ha kész (első módszer), illetve visszaadja a parancssor ha befejezte a futást (második módszer).
Amit csinál: végignézi a könyvtárakat, majd ha azokban talál mp3 vagy ogg vagy flac kiterjesztésű állományokat, akkor generál egy lejátszási listát abban a könyvtárban 00playlist.m3u néven.
Nem tudom mennyire volt szerencsés a mai első beírásom, most egy kicsit széttört a programkódot a weblap, most itt alant beillesztem programkódként is, hátha úgy jobban kimásolható:
$BASEDIR="\\Dune\DuneHD1\Music"
$PLAYLIST="00playlist.m3u"
foreach ($mappa in Get-ChildItem -Path $BASEDIR -Recurse |
where {$_.Attributes -eq 'Directory'} | % { $_.Fullname }) {
$mappa
Get-ChildItem -Path "$mappa\*" -include *.mp3,*.ogg,*.flac |
FT -HideTableHeaders -Autosize Name |
Out-File "$mappa\$PLAYLIST" -Encoding "utf8"
(Get-Content "$mappa\$PLAYLIST" | Select-Object -Skip 1) |
Set-Content "$mappa\$PLAYLIST"
If ((Get-Content "$mappa\$PLAYLIST") -eq $Null) {rm "$mappa\$PLAYLIST"}} -
Ejelhar
senior tag
Némi előkészületet igényel a használat, de nem vész és csak egyszer kell megtenni.
1.) A windows tudja mi az a powershell script, de alapértelmezetten nem hajlandó végrehajtani őket. Ha parancssorba begépeled, akkor végrehajtja, de file-ba elmentve és onnan futtatva nem. De ezt át lehet állítani. Ennek menete:
Start menü>Minden program>Kellékek>Windows Powershell>Windows PowershellEzt indítjuk el általában, de most -az átállítás miatt- "Rendszergazda"ként kell. Az kevés, ha a te felhasználód is az, mert ez csak rendszergazdai csoporttagságot jelent, de a felhasználód nem a Rendszergazda.
Ezért erre az alkalmazásra egy jobb klikk, majd a felugró menüből a "Futtatás rendszergazdaként" pontot választjuk. Ekkor megjelenik a powershell parancsértelmező, olyasmi mint a dosos parancssor, csak ez jóval eszesebb. Ebbe a parancssosrba kell begépelni vagy bemásolni a következőt:Set-ExecutionPolicy RemoteSigned
Ezzel kész is megvan az engedélyünk. Futtathatunk powershell scripteket.Erre az ablakra a továbbiakban nincs szükségünk, bezárható.
2.) A scriptbe bele kell babrálni.
Két változó vettem fel benne az első két sorban, egyiket mindenképpen módosítani kell, a másikat nem feltétlenül, az opcionális.
Kezdjük az egyszerűbbel a második sor ennyi:
$PLAYLIST="00playlist.m3u"Ez csak a nevét szabja meg a lejátszási listafile-nak. Én azért döntöttem a "00playlist.m3u" mellett, mert a neve miatt ez így a lista legtetejére kerül mindig. De természetesen -ha nem szimpi- szabadon megváltoztatható, csak a kiterjesztés nem, az mindenképpen maradjon m3u
Az első sor egy kicsit macerásabb, ez az szabja meg, hogy hol keresen zenei állományokat a script, illetve hova generálja le a lejátszási listát. Jelenlegi tartalma:
$BASEDIR="\\Dune\DuneHD1\Music"Hát ez csak nálam működik, mert az útvonalad neked biztos más. Az egyenlőségjeltől jobbra idézőjelek között van megszabva az útvonal. Ebből a \\Dune az biztos. Ez tulajdonképpen a Dune lejátszó neve a hálózaton. Ez mindenkinél ugyanaz, ha csak át nem állította a Dune setupjában.
A következő rész az úgynevezett megosztás neve, ez több is lehet, annyi, ahány diszk vagy pen drive van rádugva a Dune-re.
Például nálam két diszk van csatlakoztatva a Dune lejátszóhoz, ezért két megosztásom is van:
\\Dune\DuneHD1 és \\Dune\DuneHD2Azt hogy nálad milyen nevet adott a Dune a megosztásnak, azt csak helyben lehet megállapítani. Ha nem tudod, akkor parancssorból le lehet kérdezni (dos vagy powershell), a parancs:
net view \\DuneEnnek hatására szépen kilistázza a windows a Dune megoszott erőforrásainak nevét, ergo tudod mit kell beírni az első változóba. igazából érdemes tovább is bontani az elérési utat, bár ennyi is elég lenne.
Például nálam az első diszken a "Music" könyvtár alatt vannak a zenék. Ezért szerepel ez az első változóban, tehát így:
$BASEDIR="\\Dune\DuneHD1\Music"Igazából elég lenne ennyi is a proginak:
$BASEDIR="\\Dune\DuneHD1"csak ilyenkor végignézi az egész diszket, ami jóval több időt vesz igénybe.
-
droetker
csendes tag
Szia,
Köszönöm a részletes leírást. Ssajnos sejtettem, hogy így van és időközben el is kezdtem m3u lejátszási listákat gyártani.
Most azzal küzdök, hogy a PC-n Winamppal, mp3dropperrel, vagy Playlist creatorral készített m3u fájl ne tartalmazza a zenefájlok teljes elérési útját. Mert, ha azokat átmásolom a médialejátszóra, akkor az nem játsza le őket, mivel nem jó neki a PC-s elérési út. A készített m3u fájlokból kézzel kell kitörölni az elérési utat, ami macerás.
Üdv, droetker -
droetker
csendes tag
Szia,
Igen, a lejátszón és a lejátszó távirányítójánál nekem is így van, ahogy írtad. Rosszul fogalmaztam, a távirányítónál az Iphone Dune HD RC alkalmazására gondoltam.
Ha ott egy mappában rákoppintok egy fájlra, akkor azt a Dune lejátsza, de a mappában lévő többi fájlt nem. -
droetker
csendes tag
Még egy apróság. Ha távirányítóval indítok egy mappában egy zenefájlt, akkor azt az egyet lejátsza, de a következőket automatikusan már nem.
(A beállításokban a play mellett az enterre is lejátszási lista készítése van beállítva.)
Ennek így kell működnie? Csak playlisttel lehet távirányítóról lejátszani egy egész albumot?
A hálózati meghajtókat egyébként nekem sem látja a távirányító program a telefonon. -
Skabade
csendes tag
Sziasztok!
Én nemrég vettem egy 102 w-t , már van egy másik base-em, ami tökéletesen működik, de ezzel a 102-sel meggyűlik a bajom.
optikaival kötöttem össze a nem hdmis erősítőmet a tv-vel, hdmi-vel a dune-t a tv-vel és végigpróbálotam már egy halom beállítást a lejhátszón is, de a tv (samsung ue55f6170) csak azt az opciót dobja fel hogy vagy sztereoban hallgatom a filmet vagy dts neo 6ban.
a dolby d és a dts ikonok inaktívak. Kicsit idegesítő hogy dolby d fimeket dts plasztik hangzásképpel akar velem a kicsi dune hallgattatni.
Szerintetek megoldás?
Valakinek valami ötlete?
Köszi....( a tarrtozék jack nincs meg hozzá azért a hdmi) -
Ejelhar
senior tag
ps. Valamint nem lehetetlen, hogy a Dune-ből a későbbiekben kipofozzák majd a jogvédők az utólagos Cinavia implementációt a régebbi modellekbe is. Vagyis az új firmware-k majd tartalmazhatják ezeket, ergo egy frissítés esetében jöhet a meglepi.
Bár -szerintem- olyan nagy vész nincs, mivel hétszentség, hogy erre lesz majd egy hack is. Véletlenül:-)
Tehát hivatalosan bekapcsolják, nem hivatalosan meg inaktiválni lehet majd. -
traktorgumi
aktív tag
-
-
Fisha
őstag
Az eddigi tapasztalatok alapján én se ajánlanám senkinek a 102-öt, bár mint fent mér írtam nincs tapasztalatom más lejátszókkal, és lehet, hogy az elvárásaim túl nagyok.
Node még bízom benne, hogy csak a felgyorsított termékperiódusok miatt vannak ezek a problémák, amiket majd az fw megold.Ha arra van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne egyszerű lejátszó eszközként használni a dűnét, mint egy dlna renderer, az szóljon. Egész pontosan arról lenne szó, hogy gépről és vagy mobilról meg akár másik gépről szeretném indítani a lejátszást, és nem a tvről/távirányítóról. Megoldható ez?
-
Ejelhar
senior tag
ps. A wifi-s csatlakozást meg el kell felejteni egy médialejátszó esetében. Szükségmegoldás, és hát...olyan is.
Ha nincs mód a kábelezésre, akkor -a nem éppen olcsó- powerline adapter a megoldás szerintem.Ha meg azt drágának találjuk, kábelezni meg nem tudunk, akkor szerintem nem is érdemes médialejátszót venni, mert csak a bosszúság lesz vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged