Új hozzászólás Aktív témák
-
droetker
csendes tag
Sziasztok,
A lejátszó tud vajon kezelni 3 tb-s, 3,5-ös, külön tápos külső HDD-t?Köszönöm, droetker
-
Ejelhar
senior tag
Használat:
Ha az útvonalbeállítással is megvagyunk, akkor csak egy jobb klikk az elmentet progira, majd a felugró menüből a "Run with Powershell" pont választása.
Vagy akár paracssorból is indíthatjuk, ha az jobban tetszik:
Start menü> Mjad a keresés mezőben beír: powershellEgy enter után előugrik a parancssori ablak, ebből is indítható.
Maga a script futás közben kiírja éppen melyik könyvtárban dolgozik, a végén pedig bezárul az ablak ha kész (első módszer), illetve visszaadja a parancssor ha befejezte a futást (második módszer).
Amit csinál: végignézi a könyvtárakat, majd ha azokban talál mp3 vagy ogg vagy flac kiterjesztésű állományokat, akkor generál egy lejátszási listát abban a könyvtárban 00playlist.m3u néven.
Nem tudom mennyire volt szerencsés a mai első beírásom, most egy kicsit széttört a programkódot a weblap, most itt alant beillesztem programkódként is, hátha úgy jobban kimásolható:
$BASEDIR="\\Dune\DuneHD1\Music"
$PLAYLIST="00playlist.m3u"
foreach ($mappa in Get-ChildItem -Path $BASEDIR -Recurse |
where {$_.Attributes -eq 'Directory'} | % { $_.Fullname }) {
$mappa
Get-ChildItem -Path "$mappa\*" -include *.mp3,*.ogg,*.flac |
FT -HideTableHeaders -Autosize Name |
Out-File "$mappa\$PLAYLIST" -Encoding "utf8"
(Get-Content "$mappa\$PLAYLIST" | Select-Object -Skip 1) |
Set-Content "$mappa\$PLAYLIST"
If ((Get-Content "$mappa\$PLAYLIST") -eq $Null) {rm "$mappa\$PLAYLIST"}} -
Ejelhar
senior tag
Némi előkészületet igényel a használat, de nem vész és csak egyszer kell megtenni.
1.) A windows tudja mi az a powershell script, de alapértelmezetten nem hajlandó végrehajtani őket. Ha parancssorba begépeled, akkor végrehajtja, de file-ba elmentve és onnan futtatva nem. De ezt át lehet állítani. Ennek menete:
Start menü>Minden program>Kellékek>Windows Powershell>Windows PowershellEzt indítjuk el általában, de most -az átállítás miatt- "Rendszergazda"ként kell. Az kevés, ha a te felhasználód is az, mert ez csak rendszergazdai csoporttagságot jelent, de a felhasználód nem a Rendszergazda.
Ezért erre az alkalmazásra egy jobb klikk, majd a felugró menüből a "Futtatás rendszergazdaként" pontot választjuk. Ekkor megjelenik a powershell parancsértelmező, olyasmi mint a dosos parancssor, csak ez jóval eszesebb. Ebbe a parancssosrba kell begépelni vagy bemásolni a következőt:Set-ExecutionPolicy RemoteSigned
Ezzel kész is megvan az engedélyünk. Futtathatunk powershell scripteket.Erre az ablakra a továbbiakban nincs szükségünk, bezárható.
2.) A scriptbe bele kell babrálni.
Két változó vettem fel benne az első két sorban, egyiket mindenképpen módosítani kell, a másikat nem feltétlenül, az opcionális.
Kezdjük az egyszerűbbel a második sor ennyi:
$PLAYLIST="00playlist.m3u"Ez csak a nevét szabja meg a lejátszási listafile-nak. Én azért döntöttem a "00playlist.m3u" mellett, mert a neve miatt ez így a lista legtetejére kerül mindig. De természetesen -ha nem szimpi- szabadon megváltoztatható, csak a kiterjesztés nem, az mindenképpen maradjon m3u
Az első sor egy kicsit macerásabb, ez az szabja meg, hogy hol keresen zenei állományokat a script, illetve hova generálja le a lejátszási listát. Jelenlegi tartalma:
$BASEDIR="\\Dune\DuneHD1\Music"Hát ez csak nálam működik, mert az útvonalad neked biztos más. Az egyenlőségjeltől jobbra idézőjelek között van megszabva az útvonal. Ebből a \\Dune az biztos. Ez tulajdonképpen a Dune lejátszó neve a hálózaton. Ez mindenkinél ugyanaz, ha csak át nem állította a Dune setupjában.
A következő rész az úgynevezett megosztás neve, ez több is lehet, annyi, ahány diszk vagy pen drive van rádugva a Dune-re.
Például nálam két diszk van csatlakoztatva a Dune lejátszóhoz, ezért két megosztásom is van:
\\Dune\DuneHD1 és \\Dune\DuneHD2Azt hogy nálad milyen nevet adott a Dune a megosztásnak, azt csak helyben lehet megállapítani. Ha nem tudod, akkor parancssorból le lehet kérdezni (dos vagy powershell), a parancs:
net view \\DuneEnnek hatására szépen kilistázza a windows a Dune megoszott erőforrásainak nevét, ergo tudod mit kell beírni az első változóba. igazából érdemes tovább is bontani az elérési utat, bár ennyi is elég lenne.
Például nálam az első diszken a "Music" könyvtár alatt vannak a zenék. Ezért szerepel ez az első változóban, tehát így:
$BASEDIR="\\Dune\DuneHD1\Music"Igazából elég lenne ennyi is a proginak:
$BASEDIR="\\Dune\DuneHD1"csak ilyenkor végignézi az egész diszket, ami jóval több időt vesz igénybe.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
droetker #147 üzenetére
Szia,
megírtam a scriptet, ki is próbáltam, működik. A kettős keresztek közötti részt kell kimásolni és elmenteni mondjuk playlist.ps1 néven. Csak a kiterjesztés fontos, tetszőleges nevet lehet adni neki, de a kiterjesztés neve (ps1) maradjon. Innen tudja a windows, hogy egy powershell script-el van dolga.
A Kód:## ez alatt kezdődik ##
$BASEDIR="\\Dune\DuneHD1\Music"
$PLAYLIST="00playlist.m3u"foreach ($mappa in Get-ChildItem -Path $BASEDIR -Recurse |
where {$_.Attributes -eq 'Directory'} | % { $_.Fullname }) {
$mappa
Get-ChildItem -Path "$mappa\*" -include *.mp3,*.ogg,*.flac |
FT -HideTableHeaders -Autosize Name |
Out-File "$mappa\$PLAYLIST" -Encoding "utf8"
(Get-Content "$mappa\$PLAYLIST" | Select-Object -Skip 1) |
Set-Content "$mappa\$PLAYLIST"
If ((Get-Content "$mappa\$PLAYLIST") -eq $Null) {rm "$mappa\$PLAYLIST"}}
## ez felett végződik ##A használatot inkább egy másik hozzászólásban írom le, úgy áttekinthetőbb.
-
Ejelhar
senior tag
-
droetker
csendes tag
Szia,
Köszönöm a részletes leírást. Ssajnos sejtettem, hogy így van és időközben el is kezdtem m3u lejátszási listákat gyártani.
Most azzal küzdök, hogy a PC-n Winamppal, mp3dropperrel, vagy Playlist creatorral készített m3u fájl ne tartalmazza a zenefájlok teljes elérési útját. Mert, ha azokat átmásolom a médialejátszóra, akkor az nem játsza le őket, mivel nem jó neki a PC-s elérési út. A készített m3u fájlokból kézzel kell kitörölni az elérési utat, ami macerás.
Üdv, droetker -
Ejelhar
senior tag
válasz
droetker #141 üzenetére
Szia,
tényleg, a progi nem tudja sajnos. Próbálgattam össze-vissza én is, de nem jártam sikerrel, úgy tűnik ez a funkció nem került át a mobilos alkalmazásokra.
De eszembe jutott valami, lehet, nem túl elegáns, de működik. Minden zenét tartalmazó mappába kell csinálni egy m3u kiterjesztésű file-t. Ezt pont lejátszási listára találták ki és a Dune ismeri, tudja mi ez.
A tartalma egyszerű, külön sorban fel kell sorolni a lejátszandó állományokat, a Dune ekkor tudja mi a dolga, a lejátszási listát végrehajtja.
A mobilon pedig ezt kell választani, aminek hatására a Dune le fogja játszani az összes file-t ami a felsorolásban szerepel.
Példa
a "\1977-Tangerine Dream - Sorcerer" könyvtárban csináltam egy "playlist.m3u" nevű állományt, amibe bemásoltam a könyvtár tartalmát, ez szerepel benne:
01-Main Title.mp3
02-Search.mp3
03-The Call.mp3
04-Creation.mp3
05-Vengeance.mp3
06-The Journey.mp3
07-Grind.mp3
08-Rain Forest.mp3
09-Abyss.mp3
10-The Mountain Road.mp3
11-Impressions of Sorcerer.mp3
12-Betrayal (Sorcerer Theme).mp3Vagyis a könyvtárban található zenei file-ok nevei. A mobilon ide navigáltam, majd a "playlist.m3u" állományt indítottam el.
Ez így szépen működik, a Dune mobilról vezérelve is a teljes könyvtár tartalmát játssza le. -
droetker
csendes tag
Szia,
Igen, a lejátszón és a lejátszó távirányítójánál nekem is így van, ahogy írtad. Rosszul fogalmaztam, a távirányítónál az Iphone Dune HD RC alkalmazására gondoltam.
Ha ott egy mappában rákoppintok egy fájlra, akkor azt a Dune lejátsza, de a mappában lévő többi fájlt nem. -
Ejelhar
senior tag
válasz
droetker #139 üzenetére
Szia,
nekem Dune Smart H1 lejátszóm van, de meglepne, ha a kezelésben eltérések lennének a későbbi típusokhoz képest. Ahogy nézem a firmware update-ket az utóbbi időben, azok a Smart sorozat esetében (atomstabil és nagyon kiforrott volt már a 2012-es és 2013-as kihozatal is) csak azért kellettek, hogy egységesítsék a szoftvert, a régebbi és újabb modellekre ne kelljen alapjaiban más firmware-t kiadni.
Nos, nekem működik, méghozzá úgy, ahogy beállítottam.
A "Beállítások/Egyéb/Fájböngésző" menüben nálam a következők vannak (csak a releváns részt írom ide):ENTER-t nyomva egy fájlon: Csak egy fájlt játszik
Play-t nyomva egy fájlon: Lejátszási lista készítéseE szerint is viselkedik, film vagy zene az mindegy neki. Tehát Enterre csak egy médiafájlt játszik le, Play-t nyomva pedig mindent ami a könyvtárban van.
Illetve a PLAY esetében visszakérdez ha nem csupán zenei állomány van az adott könyvtárban, hanem kép is.
Például betallózom a "Tangerine Dream - Firestarter" könyvtárat, amiben megtalálható az egész album, azonban vannak ott jpg képek is, az album borítói. Ekkor nem indítja a lejátszást, hanem megkérdezi mi legyen. A választási lehetőség:Fotók megtekintése
Képnézegetés zenelejátszás alatt
Médiafájlok lejátszása
MégsemIlyenkor a "Médiafájlok lejátszása" az alapértelmezett, automatikusan erre áll. Magyarán a PLAY-t választva egy olyan könyvtár esetében amiben képek is vannak nem elég PLAY-t nyomni a lejátszáshoz, hanem utána még egy ENTER-t is.
Amúgy lejátszási lista esetében -vagyis például ahogy nekem a PLAY van beállítva most- ha lejátszás közben ENTER-t nyomok a távirányítón, akkor felhozza a lejátszási listát és automatikusan rááll arra az állományra amit éppen lejátszik. A le/föl nyilakkal lehet választani köztük menet közben, majd az ENTER-re átugrik a kiválasztottra.
-
droetker
csendes tag
Még egy apróság. Ha távirányítóval indítok egy mappában egy zenefájlt, akkor azt az egyet lejátsza, de a következőket automatikusan már nem.
(A beállításokban a play mellett az enterre is lejátszási lista készítése van beállítva.)
Ennek így kell működnie? Csak playlisttel lehet távirányítóról lejátszani egy egész albumot?
A hálózati meghajtókat egyébként nekem sem látja a távirányító program a telefonon. -
Ejelhar
senior tag
válasz
droetker #136 üzenetére
Szia,
nekem adroidos telefonom van, ezért csak az adroidos verzióról tudok írni, de gondolom a Dune HD RC mindkét platformon ugyanazt tudja.
Igen, kiírja a az elérési utat, tallózni is lehet, de nem teljesen okay a dolog. Alul nekem van egy ikoncsík, ebben lehet lépkedni. Sorban a következők:
Main Digits Other Mouse More Favorites Sources Now playing Playlist Settings
Na most, azt nem tudom, hogy az ikonok alatti feliratok azok a képen vannak, avagy tényleg feliratok.
Amúgy a Sources pontban lehet a Dune mappái között lépkedni, ekkor a kijelző Felső részén kiírja a teljes elérési utat, a képernyő nagyobb részén pedig annak tartalmát.
Például nálam most ez a helyzet:A Dune lejátszóhoz csatlakozik két diszk, ezek nála DuneHD1-nek és DuneHD2-nek vannak elnevezve. A Sources-t választva mutatja a két diszket (a hálózatos erőforrásokat viszont nem, pedig azok is fel vannak véve nálam, vagyis csak a helyi mappákat lehet vele tallózni, eddig nagyon úgy néz ki). A DuneHD2 diszkbe mentem, ott a Filmek mappába, majd a HD mappába, itt pedig kiválasztottam a "salemi boszorkányok (1996) mappát.
Vagyis a teljes útvonal ez:
/DuneHD2/Filmek/HD/A salemi boszorkányok (1996)A felső címsorban a mobil ezt írja:
Sources/DuneHD2/Filmek/HD/A salemi boszorkányok (1996)A mobil kijelző középső részében pedig listázza a könyvtár tartalmát. Külön sorban az állományokat, alatta a méretükkel.
A proigi amúgy nekem először reklamált, nem tetszett neki a Dune lejátszó "remote controll" pluginje. Szerinte régi, elavult, pedig a legújabb firmware van a lejátszómon.
Ezért inkább installáltam a fellelhető legújabbat, ezután a porgi nem reklamált többet.
Innen tölthető le:
dune-hd.com/firmware/mobile_apps/dune_plugin_remote_control.2013_07_11.zip -
droetker
csendes tag
Sziasztok,
Azt kérdezném, hogy az Iphone RC programban látni a médialejátszó fájlrendszerét?
Tehát a telefonon lehet látni, hogy mi van a meghajtókon? Vak vagyok és így jó lenne, ha a telefon így felolvasná a médialejátszón lévő fájlokat. -
Skabade
csendes tag
Szia!
Én nemrég vettem egy 102 w-t , már van egy másik 3d hd base-em, ami tökéletesen működik, de ezzel a 102-sel meggyűlik a bajom.
optikaival kötöttem össze a nem hdmis erősítőmet a tv-vel, hdmi-vel a dune-t a tv-vel és végigpróbálotam már egy halom beállítást a lejátszón is, de a tv (samsung ue55f6170) csak azt az opciót dobja fel hogy vagy sztereoban hallgatom a filmet vagy dts neo 6ban.
a dolby d és a dts ikonok inaktívak. Nem tudom dolby digitalra átváltani a tvn a hangsávot... Ez miért lehet? Kicsit fura hogy dolby d fimeket dts plasztik hangzásképpel akar velem a kicsi dune hallgattatni, bár valószínűleg én nem állítok be jól valamit vagy a dunen vagy a tvn.
Szerinted megoldás?
Köszi....( a tarrtozék jack nincs meg hozzá azért a hdmi) -
Skabade
csendes tag
Sziasztok!
Én nemrég vettem egy 102 w-t , már van egy másik base-em, ami tökéletesen működik, de ezzel a 102-sel meggyűlik a bajom.
optikaival kötöttem össze a nem hdmis erősítőmet a tv-vel, hdmi-vel a dune-t a tv-vel és végigpróbálotam már egy halom beállítást a lejhátszón is, de a tv (samsung ue55f6170) csak azt az opciót dobja fel hogy vagy sztereoban hallgatom a filmet vagy dts neo 6ban.
a dolby d és a dts ikonok inaktívak. Kicsit idegesítő hogy dolby d fimeket dts plasztik hangzásképpel akar velem a kicsi dune hallgattatni.
Szerintetek megoldás?
Valakinek valami ötlete?
Köszi....( a tarrtozék jack nincs meg hozzá azért a hdmi) -
Fisha
őstag
FYI:
Az előző problémána semmi köze nem volt az mp3-hoz. Hálózati jogosultsági gond volt, csak ez a nagyeszű gépecske hibás formátumra panaszkodott, így teljesen félrevitte a hiba okának megtalálását.
Szóval, ha másnak is rejtélyes hibás formátum hibaüzenetei vannak, akkor először a hálozati beállitások környékén kutakodjon.
Reméljük, javítják a hibaüzit a következő FW-ben. -
Fisha
őstag
Sziasztok!
Másnak is van gondja a 102-esen az mp3 lejátszással? Nekem szinte minden friss mp3-mra azt mondja, hogy nem támogatott formátum. Úgy tűnik, hogy a VBR-eket egyáltalán nem eszi, de másokkal is gyakran baja van.
Előre is köszi a válaszokat,
FishaÍme egy info, amit nem visz:
Payload Size: 14015480 bytes
Header found at: 4513 bytes
Enc Delay: 576, Zero Padding: 732
Length: 390 seconds
MPEG-1 layer 3
286 kbps (VBR), 14964 frames
44100 Hz Joint StereoCRC: No, Copyrighted: No
Original: Yes, Emphasis: None -
bf76
csendes tag
Van esetleg vkinek tapasztalata arról, hogy a HD tartalmak WiFi-n keresztül mennyire gördülékenyen játszhatók le?
-
karesz501
senior tag
Sziasztok,
Mi a jelenlegi helyzet, megy a DTS hang egy újabb fw -vel? Mint első médialejátszóm, lehet, hogy a kistesóval kezdek és majd kialakul, hogy pontosan milyen igényeim lesznek....
De a DTS hang az kéne és konvertálni nem tudok/akarok.
Köszi,
Karesz -
dh66e
veterán
Ebben a topicban is sok dune user van. és hamar jön a válasz is általában ez pörög a legjobban.
4gb memo mellé nem hiszem hogy kell,de ki tudja mit ajánlanak. -
dh66e
veterán
Amennyiben problémás most megoldanod semmi gond használod a gyári flash memoriáját nem lesz semmi baja a gépnek aztán ha megvan a lehetőség akkor csinálsz egy szűz vinyón egy particiót neki.
.Egy idő után(jó sok idő) elfárad,megtelik, tele lesz szeméttel a gép flash memóriája erre találták ki a külső rendszer memót.
Esetleg egy usb hubbal csatlakoztatsz hozzá egy két gigás pent és megvan oldva a dolog,persze mikor a menüben megcsinálod a műveletet figyelj hogy ne lógjon semmi más a hubon csak a pen kizárólag. -
-
dh66e
veterán
-
Vladi
nagyúr
Nézem én is a dune lejátszókat. Ez a rendszer partíció micsoda? Mindenképpen kell?
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Dune HD TV-102 maximum mekkora vinyót tud kezelni USB-n keresztül?
Üdv.: Márk
-
kovadika
őstag
Valaki tud valamit a dts hangról? Ma jött meg a lejátszó, de az istenért sem akarja kiadni a dts-t. Ez ki lesz javítva fw-el? Ha nem, akkor megy vissza a kicsike.
-
Fisha
őstag
válasz
traktorgumi #115 üzenetére
Amíg nincs új fw, addig gépen előre konverzió ac3-ra. Jobbat nem tudok.
-
traktorgumi
aktív tag
valakinek van infoja hogy mi lesz az új FW-ben?
mert elkeserít ha az ncore van bithumenen ha leszedek egy filmet 10-ből 7-nak dts hangja van.....amivel nem birkózik megvan remény hogy ez megjavul?
mert ha nem akkor sorozat nézésre jó, de másra nem
pedig meg lg tvben levő lejátszó is megbirkózik vele...valakinek valami ötlet vagy javaslat?
nem csönd
format - dts
language - eng
bitrate - 1510 kbit/s
channels - 5.1
freq - 48,000 Hz -
shenmuedc
tag
Ha van egy 3d filmem be lehet állítani hogy 2d-ben játsza mivel a tv nem tud 3d-t? Tudom -tudom minek nézek akkor ilyet, de egy ismerősnek kelett egy ilyen és én is megnézném.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #110 üzenetére
Azért nem érted, mert én írtam hülyeséget.
Szóval... pillanatnyi rövidzárlat volt nálam, ezért -valamiért- úgy gondoltam a 99-esben te a http://dunebaseprime.hu/hasznos/118-rendszerparticio-letrehozas-formazasa-inicializalasa
cikket linkelted.
Ne kérdezd miért, ez vanCsak figyelmeztetni akartalak, hogy ez így már rég nem aktuális.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #106 üzenetére
"ezt a vinyos dolgot meg majd hetvegen kiprobalom......"
Utólag jutott eszembe:
a 99-es hsz-edben linkelt cikk már nem aktuális. Az új firmware-kel már nem kell ezt eljátszani, mert azóta integrálták a stabil softba is.
Ezért:
Beállítások -> Egyéb -> Rendszermemóriaés megcsinálja neked. Bár mikor ezt megejted, abban az időben csupán csak egy blokkos eszköz (vinyó, pen drive, SD card) lehet csatlakoztatva a Dune-re, az, amelyen létrehozod majd a "rendszermemóriát". Erre figyelni kell.
-
knf
csendes tag
Sziasztok,
Nekem is ilyen lejátszóm van. A DTS hang nálam is problémás, de megírtam ide és azonnal reagáltak is:
[link]Kérnek mintát a problémás file-ból, szóval érdemes felvenni velük a kapcsolatot bármilyen problémáról is legyen szó.
Ezenkívül pár avi-val gyűlt még meg a bajom, azonkívül nagyon szép képe van és a menü is könnyen kezelhető. Lassulást csak akkor tapasztalok, ha a háttérben a torrent kliens sok mindent tölt egyszerre.Üdv.
knf -
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #106 üzenetére
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #102 üzenetére
Én nem tudom kipróbálni, mert nekem nincs 102-esem, vagy 101-esem, én Smart H1-et vettem. Annak meg nincs ilyen nyűgje.
Ellenpróbát (vagyis lassul e ha eltávolítom a rendszerpartíciót) nem csináltam.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #101 üzenetére
Egyszerű, van egy dune linux term utils nevezetű programcsomag, ezt felvágtam a Dune-re, így telnettel is elérem.
Belenéztem a naplóállományaiba, innen derült ki, hogy mit is keres mikor a Class FM-et indítom.
-
traktorgumi
aktív tag
Utánlövés:
a 46-os hsz.-ben javasolt bővítést megejtette valaki?
Kíváncsi lennék, hogy gyorsult e a rendszer.(nem értem miért lassú a TV sorozat, a 867x sorozata általános célú CPU-ja ezt nem indokolja. Én arra gondolok, hogy talán a flash memória lassú alatta, ezért csóri proci hiába nem lassabb mint a nagyobb tesóké, egyszerűen várakozik az i/o műveletek miatt)
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #99 üzenetére
Megvan a hiba oka. Időközben a Class FM már nem elérhető a http://www.popularis.hu/radio/class-fm URL-ről, a Dune pedig innen szedné.
Az általad linkelt csomag lévő Class FM a http://80.249.173.190:9216 URL-t használja, hát ez is néma már.
De nincs vész, mert én megtaláltam, a http://91.82.85.71:7116/CLASS_FM URL működik.
Vagyis az általad linkelt csomagot ki kell tömöríteni valami olyan helyre amit a Dune is lát. Majd a Class FM mappájában a dune_folder.txt nevű file utolsó sorát kijavítjuk. Csere:
erről:
media_url=http://80.249.173.190:9216erre:
media_url=http://91.82.85.71:7116/CLASS_FMPersze a csomagban lévő többi rádióval is lehet gond, időközben azok is költözhettek, megváltozhatott az URL. Ezért -szerintem telepítés előtt érdemes őket kipróbálni illetve ha szükséges módosítani.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #95 üzenetére
A H1-en egymás mellett vannak, de Class FM nem működik.
-
Ejelhar
senior tag
ps. Valamint nem lehetetlen, hogy a Dune-ből a későbbiekben kipofozzák majd a jogvédők az utólagos Cinavia implementációt a régebbi modellekbe is. Vagyis az új firmware-k majd tartalmazhatják ezeket, ergo egy frissítés esetében jöhet a meglepi.
Bár -szerintem- olyan nagy vész nincs, mivel hétszentség, hogy erre lesz majd egy hack is. Véletlenül:-)
Tehát hivatalosan bekapcsolják, nem hivatalosan meg inaktiválni lehet majd. -
Ejelhar
senior tag
Ugyan nem kimondottan Dune specifikus probléma hanem általános, mert ezentúl (2012-től) az új modellek esetében szerintem várni kell egy hackra, amit akár maga a gyártó készít, de nem hivatalos csatornákon keresztül tesz elérhetővé. Az oka:
[link]"A fentieket végiggondolva az alábbi megállapításokra juthatunk (nem hivatalos vélemény):
A médialejátszókat gyártók alig várják, hogy valaki feltörje végre a Cinavia védelmet
A közeljövőben a legnagyobb médialejátszó gyártók komoly erőfeszítéseket fognak tenni, hogy saját szoftverrel teljes értékűen tudjanak lejátszani bármilyen menüvel bíró Blu-ray ISO-t és mappát, illetve nagyobb hangsúlyt kap a minél fejlettebb BD lite lejátszási mód.
Felértékelődnek, és vélhetően még sokáig gyártásban maradnak a jelenlegi Blu-ray licenszes médialejátszók, amelyek még nem tartalmazzák a Cinavia-t.
A kisebb, alapvetően kínai noname gyártók lehet, hogy ki mernek jönni kalóznak mondott firmware-ekkel, amelyek kikapcsolják a Cinavia-t a készülékeikben. Ezektől a firmware-ektől hivatalosan elhatárolódnak, de természetesen ők maguk szivárogtatják ki azokat. (Természetesen óva intunk mindenkit ezután is ilyen gyártók lejátszóitól.)
Azok, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy meglévő és leendő eredeti lemezeiket (menüvel, extrákkal) és médiafájljaikat is le tudják bármikor játszani, vélhetően elgondolkodnak azon hogy ezentúl erre két eszközt (egy asztali Blu-ray lejátszót és egy médialejátszót) használnak majd, lemondva arról, hogy merevlemezről is menüvel együtt élvezhessék az egyébként megvásárolt BD filmjeiket"
-
traktorgumi
aktív tag
Akinek van ilyen dune playere az meg nezne nekem hogy az internet radioban a class fm ha elinditja akkor cool fm szol?egyszerun nem ertem ezt
az osszes radio jo...ami nem erdekel...ezt az egyet szoktam hallgatni reggel es pont ez nem jo... tud valaki esetleg megoldast?
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #87 üzenetére
Remélem igen és gyorsulni fog.
Én egyszerűen nem látom más okát annak, hogy többen is itt a sebességre panaszkodtatok.A soft ezen része ugyanaz mint az én H1-emben, a médiaproci általános célú CPU része ugyanolyan sebességű mindkettőben, ez az egy különbség van ezen a téren a két készülék között.
De akár ideiglenesen egy sima pen drive-val is kipróbálhatnád. Rendszerpartíciót rá, majd megnézed gyorsul e? Ha igen, akkor más médiára is teheted a rendszerpartíciót, akárhányszor megcsinálja neked ezt a Dune.
-
kispecek
aktív tag
A sorokat olvasva kissé elbizonytalanodtam....Készültem venni egy Dune TV 301 játékost, ami nem mellesleg az ASUS TV Pro-t váltotta volna le.Szintén a sok szívás miatt.Fagyási gondok itt-ott hálózati problémák néha-néha.
Szóval semmi extra, csak a sok kis szálka.Az Asus mentségére, még nem tudtam olyan film-el megetetni amit ne evett volna meg.Még a sajtos tallért is lejátszaná.
Látom, azért itt is van teendő a Dune háza táján.
Akkor most merre induljak??? -
shenmuedc
tag
válasz
traktorgumi #87 üzenetére
Ez engem is érdekelne! Szintén zenész, 2 terrás winyó nekem is!
-
traktorgumi
aktív tag
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #83 üzenetére
Az is jó, ha windows-al particionálod ketté a lemezt, de formázni csak az egyiket tudod vele, a Dune rendszerpartíciót nem. Azért mert a Dune ext3 file rendszerre akarja formázni a rendszerpartícióját.
Amúgy én a helyedben bevágnék egy USB HUB-ot, és arra menne a diszk és külön egy 4GB-os pen, az utóbbin lenne a rendszerpartíció részére dedikált eszköz.
Azért, mert így nyugodtan tud szundítani a diszk ha nincs használatban. Rendszerpartícióval viszont ez bajosan sikerül. Ezért gondolom azt, hogy jobb ha külön eszközön van a rendszerpartíció. -
traktorgumi
aktív tag
pls help
1 hete van meg és meg nem a szívem csücske -
dh66e
veterán
válasz
traktorgumi #81 üzenetére
-
traktorgumi
aktív tag
most egy 2terras vinyo van a dunere kötve amin jelenleg egy partico van...(es van rajta sok adat)
olvastam hogy dunenek kell egy saját particioha a windosal formázok egy 4gigas particot az úgy jó vagy máshogy kell?
akinek van dune 102 az írhatna akar privátban is...sok kérdesem van
jelenleg az hogy nincs dts hang.... -
vizo74
csendes tag
válasz
shenmuedc #59 üzenetére
nekem 101 van, megpróbálok segíteni:
szerintem a HD hang engedélyezése nem kell és akkor fog menni a dts-hd-ból a core hang, gondolj bele, hogy a tv-nek ugyan mi szüksége lenne HD hangra
a korábban linkelt patch működik, mert próbáltam, de akkor a bitstream-et nem szabad engedélyezni, plusz ugye az sem baj ha a fogadó oldal tud mit kezdeni az 5.1 vagy akár 7.1 pcm hanggal. -
traktorgumi
aktív tag
En nem ertem ezt...30-35 ezer ft es most arra kell varnom hogy legyen frissites....a regi wd jobb volt komolyan mondom;((
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #79 üzenetére
Hát volt a területen már méretes bukta, nem ez lenne az első.
A Dvico nagyon jó nevet szerzett magának anno, majd a nagyobb profit reményében a Sigma chipekről váltott a Realtekre. Senki se gondolta volna, hogy ilyen nagyot lehet bukni, éppen hogy csak megúszta a csődöt.
Ugyan a Dune-t vagy a Syabast ez nem fenyegeti, de hát enélkül is vérciki. A Sigma gyengén sikerült 867x procija miatt óriási presztízsveszteséget -és ennek okán majd később pénzügyit is- könyvelhetnek el.
Vannak olyan vélemények, hogy a Syabas már legszívesebben azt is letagadná, hogy a popbox V8 az ő terméke:-)
A Dune is hamarosan eljut majd ide a TV sorozat kapcsán, ha csak nem áll elő egy csodafirmware-vel. Méghozzá gyorsan. -
-
Ejelhar
senior tag
Utánlövés:
a 46-os hsz.-ben javasolt bővítést megejtette valaki?
Kíváncsi lennék, hogy gyorsult e a rendszer.(nem értem miért lassú a TV sorozat, a 867x sorozata általános célú CPU-ja ezt nem indokolja. Én arra gondolok, hogy talán a flash memória lassú alatta, ezért csóri proci hiába nem lassabb mint a nagyobb tesóké, egyszerűen várakozik az i/o műveletek miatt)
-
Ejelhar
senior tag
Van a Dune-knek egy pici kis web szervere, ezen fogadnak parancsokat. Pont erre találták ki, a távoli vezérlésre (remote control). A vezérlés/parancskészlet (API) is publikus, mert a gyártó ezt a felületet/lehetőséget a külső szoftverfejlesztőknek szánta.
Ezért aztán született jó pár progi hozzá, okostelefonokhoz, PC-re. Én erre nem izgulok, ezért nem is szagoltam körbe a témát, de van alkalmazás adroidra, iphonera, pc-re (aszem chrome plugin is van hozzá).Keress rá a "dune remote app" vagy dune remote control" -ra, talán találsz olyat, ami megfelelő számodra.
-
Fisha
őstag
Az eddigi tapasztalatok alapján én se ajánlanám senkinek a 102-öt, bár mint fent mér írtam nincs tapasztalatom más lejátszókkal, és lehet, hogy az elvárásaim túl nagyok.
Node még bízom benne, hogy csak a felgyorsított termékperiódusok miatt vannak ezek a problémák, amiket majd az fw megold.Ha arra van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne egyszerű lejátszó eszközként használni a dűnét, mint egy dlna renderer, az szóljon. Egész pontosan arról lenne szó, hogy gépről és vagy mobilról meg akár másik gépről szeretném indítani a lejátszást, és nem a tvről/távirányítóról. Megoldható ez?
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #74 üzenetére
Hmm... és hmm.. meg mégeccer hmm.
offtopic (nem technikai jellegű) agymenés tőlem:
Én meguntam a PC-s filmezést, még úgy se okay, ha TV-re van kötve. Macerás. A DLNA ócska szabvány, a TV-k nem ismernek (szándékosan) viszonylag gyakori formátumokat, ezért a playerük nem frankó. Ha meg HDMI-n kötöm össze a PC-vel, akkor az nem komfortos. Most vegyek távirányítós cumót? Vagy építsek HTPC-t? Meg tökölődjek mindig a frekikel/üzemmódváltással mikor filmet akarok nézni kadenciahelyesen?
Hát nem, pont az ilyen helyzetre találták ki a média playereket. Nyomkodom a távirányítón a gombokat oszt megy a film, ne kelljen már előtte varázsolni annyit meg kapcsolgatni. És persze utána se.
Körbeszagoltam a piacot, és arra jutottam, hogy vagy Popi, vagy Dune. Az utóbbi mellett voksoltam, egy Smart H1-et vettem. Nem okozott csalódást, mert azt és úgy tudja és nyújtja ahogy vártam.
Ha filmet akarok nézni, akkor azt teszem. És rögtön. És nem kell a formátumokkal, a csatlakozással, a médiával, a beüzemeléssel vagy bármi ilyesmivel foglalkoznom.Eredetileg azért is néztem be e topicba, mert a jó tapasztalatok alapján ezt a Dune modellt akartam ajánlani az olcsóbb kategóriában ismerősöknek. Meg a sógoromnak is akarok venni egyet ajándékba, a 102-re gondoltam.
A H1 után nagy volt a bizodalmam a Dune-ben, gondoltam kevesebb mint fele pénzért is árulnak azért valami használhatót jó minőségben.Nos, aszem tévedtem. Marad a Lite az olcsóbb kategóriában, még kapni néhány helyen és annak nincsenek ilyen nyűgjei. Amúgy röhely, 2011 első felében dobták piacra és soha nem voltak hang problémái.
A másik fele a történetnek meg az, hogy a Popi is kihozta a V8-at, ugyanazzal az olcsóbb procival mint amivel a Dune VT sorozat is készül. A hang problémáktól ők is ugyanúgy szenvednek, tehát valszeg a Sigma CPU a bűnös.
Bár ez azért nem kevéssé ciki, a két, prémium kategóriában jó nevet szerző, túlképpen holtversenyben elsőnek mondható gyártó szénné égeti magát a Sigma 867x sorozatú médiaprocijai miatt a közép/alsó kategóriában. -
traktorgumi
aktív tag
en tegnap szereten ossze.....kicsit csodalkozom hogy milyen lassu
pont olyan mint a 3eves wd tv
pedig egy lacie q2 vinyo van rajta ami eleg gyors
1 BD van,de azt nem jatszotta le
sot ma el akartam inditani egy videot amire a csajom tornazik mar egy eve es nem ment neki
elkepeszto hogy eltelt 3 ev es meg itt tartunk hogy wd tv ment ennek meg nem
valami hatalmas dolognak kell torteni a frissitesnel
varom....... -
Ejelhar
senior tag
Hmm... a patch se jött be senkinek?
Hát ez nem jó hír.
Mostanában kéne ajánlanom egy olcsóbb médialejátszót, de úgy tűnik a TV sorozat felejtős a hangproblémái miatt. Amúgy a Syabas Popcorn v8 is ilyen problémákkal küszködik ha jól tudom, ez pedig azt sejteti, hogy a Sigma 867x chipsorozatával valami nem frankó.Aszem az lesz a vége, hogy a Dune Lite-ot fogom ajánlani. 865x sorozatú Sigma hajtja, annak nincsenek ilyen nyűgjei és csak egy tízessel drágább.
-
Ejelhar
senior tag
Talán próbáljátok ki ezt:
[link]Ugyan nem gyári patch és a 30-1eshez készült, de remélhetőleg alkalmazható a 101/102-esre is. A proci család ugyanaz, és a 301-esek is szenvedtek a hangproblémától. Hátha...
-
-
Ejelhar
senior tag
válasz
shenmuedc #64 üzenetére
A francba. Pedig olyan logikusnak tűnt, nem is értem. Ott egy adatfolyam, azongyuk a Dunenek, hogy ne cifrázza, hanem küldje tovább úgy ahogy van. Ez se megy? Hát ez szívás.
Sajnos én nem tudom kipróbálni, mert a H1 dekódolja jól, illetve most kipróbáltam DTS HD Master hanggal, azt továbbküldettem a Samura nyersen, ez kiadja.
-
Fisha
őstag
válasz
shenmuedc #65 üzenetére
Azért sajnos a hd anyagok gyakran csak dts hangsávot tartalmaznak. Főleg ha eredeti nyelven szereted nézni a filmeket akkor lehet gond, mivel a magyar dts szinkron azért elég ritka, így ott ac3-mal elvagy. Ha meg valami nagyon kell és csak dts van, akkor a fent említett konverter progival három kattintással és 5 perc várakozással tudsz ac3-at varázsolni magadnak.
Szóval együtt lehet vele élni, de nem azért vesz az ember ilyen kütyüt, hogy ilyen baromságokkal bajlódjon, mert ennyi erővel pcről is lehetne filmet nézni.
Nagyon remélem, hogy az fw-frissítés meg fogja oldani a problémát. -
Ejelhar
senior tag
válasz
shenmuedc #57 üzenetére
Aszem az a megoldás, hogy nem kódoltatod át a hangot sima stereóra, hanem úgy ahogy van továbbküldöd a HDMI-n, akkor a TV feladata lesz a dekódolás, remélhetőleg az meg jól csinálja.
Ezt a következőképpen kell megejteni:
Beállítások -> Hang -> Digitális hang feldolgozásaEnnek a változónak két értéke lehet, PCM vagy Bitstream. Az utóbbi esetében egyszerűen továbbküldi a hangsávot, vagyis majd a TV molyol vele.
Amúgy az amerikai Dune oldalon szépen hozzák mivel nem boldogulnak (Dolby True HD és DTS HD Master típusú hangsávok) a 8670-es Sigma procival szerelt Dune lejátszók:
-
-
shenmuedc
tag
Azt hogy a dts hangsávos filmeknek legyen bármi hangja arra van valami megoldás? Komolyan mondom már ott tartok hogy kibaszom mert mindig trükközni kell valamit.
-
Ejelhar
senior tag
Igen, lehet diszkre is tenni, vagy akár SD card-ra is (a 301-esben aszem van SD olvasó).
Csak azzal van egy kis nyűg, mert külön partíciót igényel. Elég egy 2GB-os neki, le is formázza a saját ext3 file rendszerére, meg be is lakja, de apont ezért a diszket két partícióra kell osztani.
Amúgy gyanús nekem, lehet, belül a TV sorozatban van még egy USB csatlakozó. Azért gondolom ezt, mert a többi Dune (Prime, Duo, Max, Smart sorozat) mind ilyen.
Pl. a H1-nél van egy előlapi USB, kettő a seggén, és még egy belül.Nem lehetetlen, hogy a TV sorozat is ilyen, mert a chipje szintén két USB hostot támogat, meg valahogy ez szokás lett a Dune-nél, minden típusban volt egy belső USB is, az úgynevezett rendszermemória bővítésre (system storage).
A forgalmazónál/szervizénél kéne érdeklődni, meg persze betetetni velük, hogy a gari ne ugorjon.
-
Ejelhar
senior tag
A felhasználói felülettel én se vagyok elégedett, de nincs viszonyítási alapom mert ez az első ilyen lejátszóm. Az biztos, hogy nagyon lassan reagál a gombok nyomogatására, ami eléggé idegesítő. Illetve nekem rendszeresen elfelejti a userrel csatlakoztatott network drive-ok user-ét, ami szintén idegesítő, mert nem egyszerű távirányítóról kétnaponta bepötyögni.
Érdekes ez, mert én a H1-nél ezt nem tapasztalom. Gyors a felület, várakozás csak akkor van, mikor a Dune-nek fel kell ébresztenie a belső, éppen szunyókáló diszkeket.
A média proci valszeg nem indokolja a VT lassúságát, mert az általános célú CPU a VT sorozatban nagyon hasonló paraméterekkel bír mint a Smart sorozaté.A "nagy" Dune-k procija (SMP864x):
[link]A VT sorozat procija (SMP867x):
[link]Ezért nem tudom mire vélni a VT szüttyögését, illetve egy ötletem azért van. "Rendszermemóriának" hívják valamiért a Dune-nél egy plusz rendszerpartíció hozzáadását, ez jellemzően egy 4GB*-os pen drive. A setupban lehet belőni/formatálni/aktiválni.
Ha csak ideiglenesen is, de ki kéne próbálni, hátha nagyot dob a sebességen. Nekem van ilyen a Smart H1-ben, és nem panaszkodom a sebességre, feltéve ha nem aluszikálnak éppen a vinyók:-)
*igazából egy 2GB-os is elég lenne, ha kapni lehetne még olyat. Csak ez az oka, hogy 4GB-ost írtam, amúgy nagyobbat felesleges belerakni, azonban lehetőleg legyen gyors típus.
-
traktorgumi
aktív tag
nagyon kivacsi vagyok
ma megyek erte......
tegnap beszeltem egy dune forgalmazoval es azt mondta 1-2 heten beleul lesz frissites es akkor tuti lesz....javasolta hogy engedelyezni kell a beta verziok frissiteset is
azt mondta hogy a keszulek nagyon jo meg a proci is csak picit varni kell
kicsit olyan erzesem van mint amikor megvettem az iphone 5 hogy hiba volt nagyobb a kijelzo a programok 90% ugyan akkor meretu volt mint regen1 honap utan azert sokat javult helyzet...dune-ben is bizok benne
-
Fisha
őstag
válasz
traktorgumi #34 üzenetére
A DTS probléma valós, de mást inkompatibilitást én nem tapasztaltam. Minden videót szépen vitt nekem.
A felhasználói felülettel én se vagyok elégedett, de nincs viszonyítási alapom mert ez az első ilyen lejátszóm. Az biztos, hogy nagyon lassan reagál a gombok nyomogatására, ami eléggé idegesítő. Illetve nekem rendszeresen elfelejti a userrel csatlakoztatott network drive-ok user-ét, ami szintén idegesítő, mert nem egyszerű távirányítóról kétnaponta bepötyögni.Összességében én csalódtam benne, de - mint már fent említettem - nincs viszonyítási alapom, így lehet, hogy csak nagyobbak voltak az elvárásaim, mint ahol ez a technológia jelenleg tart. Reménykedem, hogy a firmware frissítés jön hamar és megoldja ezeket a dolgokat.
-
shenmuedc
tag
válasz
Sajnos én már jó pár filmnél jártam úgy hogy nem támogatott a lejátszás, a családi videókból pedig még szinte semmit sem sikerült lejátszanom (mindegyik avi de azon kívül nem tudok bővebbet) mkv-val még képileg nem volt gondom de hangja többnek sem volt (más hangsáv meg nem volt csak dts)
-
Ejelhar
senior tag
ps. A wifi-s csatlakozást meg el kell felejteni egy médialejátszó esetében. Szükségmegoldás, és hát...olyan is.
Ha nincs mód a kábelezésre, akkor -a nem éppen olcsó- powerline adapter a megoldás szerintem.Ha meg azt drágának találjuk, kábelezni meg nem tudunk, akkor szerintem nem is érdemes médialejátszót venni, mert csak a bosszúság lesz vele.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Ez a vélemény olyan, mintha a konkurencia írta volna:-)
Az a baj vele, hogy kevés benne a konkrétum, tehát nem lehet sem bizonyítani, sem cáfolni, egyáltalán vizsgálni.
Nekem ugyan nem TV-102-es tipusom van, hanem Smart H1, de ebből a szempontból mindegy, mert az általánosságban kritizált tulajdonságoknál nem jelentkezik a különbség.
A kezelőfelület kiforratlanságát említette az idézett hozzászólás, nos, szerintem pont fordítva. Jó, kiforrott, tetszetős, praktikus. A használata pedig -szerintem- nem nehézkes, hanem fordítva, minden kézre áll, könnyű és logikus.
Egy kritikát ezzel kapcsolatban azért megejtenék, a player funkciók (play, stop, chapter váltás, előre és visszatekerés) a távirányítón nem állnak kézre, legalábbis sötétben, vakon kezelve.Említi a támogatott formátumok szűkösségét. Nekem eddig egy avi filet nem sikerült lejátszanom, az valami egzotikus codeckel volt megáldva.
Mkv vagy mov, vagy mp4 vagy iso, vagy blue-ray file struktúra eddig minden cafrang nélkül ment rajta.
Az említett egy avit nem volt hajlandó lejátszani, illetve néhány más avinál kiírta, hogy ne teljesen támogatott formátum, hibák lehetségesek. De nem tapasztaltam hibát.
Illetve igen, olyan sérült aviknál, amikbe a PC playerei is belehalnak. A Dune ilyenkor ugyan nem fagy le, de egy újraindítás azért kijár neki.A másik problémám az volt még vele, hogy a kollégám DVD-ből összefűzött vob file-okat eggyé, nos, ezeket lejátszotta ugyan, de mindig az első hangsávval, nem lehetett hangcsatornát váltani (PC-n a KMPlayernek ugyanez nem okoz gondot).
Persze ha az eredeti iso file-t, vagy USB-s DVD meghajtóról az eredeti médiát, vagy az átmásolt DVD file tartalmat játszom le -ahol ugye mellékelve az ifo file a vob mellé- akkor ez a gond nem jelentkezik.A gyorsaságát is érte kritika, erről nem tudok nyilatkozni, a H1 gyors, lehet, a TV sorozat ebben tényleg nem szerepel jól. Ezt majd egy TV tulaj fórumtárs megerősíti vagy cáfolja.
Az alkalmazásokat el lehet távolítani, de a kritika azért jogos e tekintetben, mivel gyári support erre nincs.
A firmware megint csak úgy általánosságban van kritizálva, konkrétum nélkül. Én ezt egyébként pont fordítva gondolom, pont a kiforrott és a szükséges mértékben frissített firmware miatt érdemes megfizetni a Dune felárát más playerekhez viszonyítva.
-
traktorgumi
aktív tag
en holnap veszem at az iponbol a dune 102 viszont ezt a velemeny most olvastam....
http://asztali-multimedia-lejatszo.arukereso.hu/dune/tv-102-p132541395/velemenyek.html
masnak is voltam ilyen tapasztalatai?mert en csak a dts problemarol olvastam......de hogy az mkv fajlokkal is problema legyenpersze minden javaslatnak orulnek hogy ha osszedugom a tv-vel akkor mit erdemes bealitani a dune menuben
-
Ejelhar
senior tag
válasz
shenmuedc #29 üzenetére
Zenékhez nem tudok progit.
Az elérési úttal meg csinálhatod azt, hogy a PC-be átdugod a disket, majd a címkéjét átnevezed mondjuk "DuneHD1"-re (vagy túlképpen ami szimpatikus, de ne legyen a nevében szóköz és magyar karakter), majd vissza a Dune-ra.
Így a yaDIS "Mappa" beállítása a következő:
\\Dune\DuneHD1\VALAMI_KÖNYVTÁRugyanennek a könyvtárnak a yaDIS "Elérési útvonal" -a:
storage_label://DuneHD1/VALAMI_KÖNYVTÁRIlyen beállításokkal hálózatról is elérhető a yaDIS számára, nem kell mozgatni a disket.
-
shenmuedc
tag
Közben sikerült a gépre feldugva a külső winyót de a hálózaton keresztül még mindíg nem jó (csak mert macera ki be dugni.
-
bolha23
aktív tag
-
Ejelhar
senior tag
válasz
shenmuedc #21 üzenetére
Az is lehet, csak mint írtam nem maga a Dune fogja letölteni, hanem egy PC-s progival kell megcsinálni, majd a Dune-nak kiexportálni.
Ilyen például a yADIS:
[link]A Dune beállításainál meg lehet szabni, hogy kikapcsoláskor csak stand-by módba aluszikáljon, vagya tényleg kikapcsoljon. Ha utóbbi, akkor leállnak az USB-s eszközök is.
-
Ejelhar
senior tag
Lehet ilyet (yukeboxot), de PC-s vagy Mac-es programmal kell szerkeszteni.
Ha csak egy borítót akarsz a folder ikonra ráhúzni, akkor:
a.) az adott mappában csinálsz egy "dune_folder.txt" nevű file-t.
b.) a tartalma pedig:
icon_path=útvonal/képfile_neve.png
A kép kiterjesztése (formátuma) lehet bmp, png, jpg, vagy aai (ez a Dune saját formátuma, de nem kötelező).
-
Oké, igazad van, a filmek nem 1366x768-as felbontásban vannak, de a jelen állapot szerint, mivel nem vagyok képes a natív felbontást beállítani a tv-n, az intel driver se nagyon támogatja, így a lejátszóprogramok cseppet "túllógnak", értsd 1-2 menüpont nem látszik, és ilyen jellegű problémák.
-
Rendben is lenne a 720p, ha nem adna rondább képet mint amikor sikerül natívan hajtani pc-ről. Jelzem intel vga driverrel ez lehetetlen.. :-(
@shenmuedc: hát én se vágom sajnos.. túl nagy elvárás az, hogy natívan hajtsam a tv-met :-( Full HD-t kezeli, csak a képminőség véleményem szerint rosszabb mintha natívan lenne.
-
-
shenmuedc
tag
Még valami. Azzal lehet mit kezdeni hogy ne legyen "fél óra" két zeneszám lejátszása között? Ez azért mégis gáz, ezt még a 200ft-os mp3 is tudja, de itt botrányos. Vagy én nézek be valamit?
-
shenmuedc
tag
Valahogy lehet borítóképeket varázsolni a filmekhez a filelistában?
-
Bevallom őszintén a hangok világában abszolút analfabéta vagyok. Amit szeretnék hogy hdmi-n keresztül menjen a kép és a hang a tv-re, ami egy 32"-s samsung lcd tévé. Nem mai darab, kb 3 éve vettem. Annyit meg tudnál nekem esetleg nézni/mondani, hogy képes-e a doboz 1366x768-as felbontásra?
-
Fisha
őstag
Szia!
Elégedett vagyok vele, egy nagy csalódást leszámítva:
A DTS hangokat nem tudja az analóg sztereó kimenetre lekeverni. Minden más megy flottul. A menüben vannak olyan dolgok, amik nem állnak annyira kézre, de úgy tudom ez más lejátszóknál még sokkal durvábban megvan. Ha nem az analóg hangkimenetet szeretnéd használni, esetleg egyáltalán nincs eredetileg DTS filmed, akkor nem lehet gond. Ha mégis, akkor szerintem vagy nézz mást, vagy várj új firmware-re. Amúgy van olyan progi, amivel át lehet konvertálni a filmek hangját ac3-ra. Én most ezt használom, de ez így annyira nem kényelmes, sajna a 720p 1080p filmek hangja gyakran DTS.Fisha
-
törölt tag
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a lejátszó lejátsza az avchd formátumot? van egy panasonic kamerám és ebben a formátumban rögzít.
-
Fisha
őstag
Sziasztok!
Annak reményében, hogy egyre többen leszünk Dune 102-es tulajok nyitottam neki egy saját topicot. Jöhetnek a kérdések, kérések, óhajok.
Kezdem rögtön egy eddig megoldatlan problémámmal:
DTS hangot nem sikerült kiszednem belőle sem az analóg kimeneten sem a HDMI-n TV-re kötve. Másnak sikerült? Hogyan? Jó sok beállítás van, ami ide kapcsolódik.Fisha
Új hozzászólás Aktív témák
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest