- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fisha
őstag
válasz
traktorgumi #115 üzenetére
Amíg nincs új fw, addig gépen előre konverzió ac3-ra. Jobbat nem tudok.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #110 üzenetére
Azért nem érted, mert én írtam hülyeséget.
Szóval... pillanatnyi rövidzárlat volt nálam, ezért -valamiért- úgy gondoltam a 99-esben te a http://dunebaseprime.hu/hasznos/118-rendszerparticio-letrehozas-formazasa-inicializalasa
cikket linkelted.
Ne kérdezd miért, ez vanCsak figyelmeztetni akartalak, hogy ez így már rég nem aktuális.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #106 üzenetére
"ezt a vinyos dolgot meg majd hetvegen kiprobalom......"
Utólag jutott eszembe:
a 99-es hsz-edben linkelt cikk már nem aktuális. Az új firmware-kel már nem kell ezt eljátszani, mert azóta integrálták a stabil softba is.
Ezért:
Beállítások -> Egyéb -> Rendszermemóriaés megcsinálja neked. Bár mikor ezt megejted, abban az időben csupán csak egy blokkos eszköz (vinyó, pen drive, SD card) lehet csatlakoztatva a Dune-re, az, amelyen létrehozod majd a "rendszermemóriát". Erre figyelni kell.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #106 üzenetére
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #102 üzenetére
Én nem tudom kipróbálni, mert nekem nincs 102-esem, vagy 101-esem, én Smart H1-et vettem. Annak meg nincs ilyen nyűgje.
Ellenpróbát (vagyis lassul e ha eltávolítom a rendszerpartíciót) nem csináltam.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #101 üzenetére
Egyszerű, van egy dune linux term utils nevezetű programcsomag, ezt felvágtam a Dune-re, így telnettel is elérem.
Belenéztem a naplóállományaiba, innen derült ki, hogy mit is keres mikor a Class FM-et indítom.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #99 üzenetére
Megvan a hiba oka. Időközben a Class FM már nem elérhető a http://www.popularis.hu/radio/class-fm URL-ről, a Dune pedig innen szedné.
Az általad linkelt csomag lévő Class FM a http://80.249.173.190:9216 URL-t használja, hát ez is néma már.
De nincs vész, mert én megtaláltam, a http://91.82.85.71:7116/CLASS_FM URL működik.
Vagyis az általad linkelt csomagot ki kell tömöríteni valami olyan helyre amit a Dune is lát. Majd a Class FM mappájában a dune_folder.txt nevű file utolsó sorát kijavítjuk. Csere:
erről:
media_url=http://80.249.173.190:9216erre:
media_url=http://91.82.85.71:7116/CLASS_FMPersze a csomagban lévő többi rádióval is lehet gond, időközben azok is költözhettek, megváltozhatott az URL. Ezért -szerintem telepítés előtt érdemes őket kipróbálni illetve ha szükséges módosítani.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #95 üzenetére
A H1-en egymás mellett vannak, de Class FM nem működik.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #87 üzenetére
Remélem igen és gyorsulni fog.
Én egyszerűen nem látom más okát annak, hogy többen is itt a sebességre panaszkodtatok.A soft ezen része ugyanaz mint az én H1-emben, a médiaproci általános célú CPU része ugyanolyan sebességű mindkettőben, ez az egy különbség van ezen a téren a két készülék között.
De akár ideiglenesen egy sima pen drive-val is kipróbálhatnád. Rendszerpartíciót rá, majd megnézed gyorsul e? Ha igen, akkor más médiára is teheted a rendszerpartíciót, akárhányszor megcsinálja neked ezt a Dune.
-
shenmuedc
tag
válasz
traktorgumi #87 üzenetére
Ez engem is érdekelne! Szintén zenész, 2 terrás winyó nekem is!
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #83 üzenetére
Az is jó, ha windows-al particionálod ketté a lemezt, de formázni csak az egyiket tudod vele, a Dune rendszerpartíciót nem. Azért mert a Dune ext3 file rendszerre akarja formázni a rendszerpartícióját.
Amúgy én a helyedben bevágnék egy USB HUB-ot, és arra menne a diszk és külön egy 4GB-os pen, az utóbbin lenne a rendszerpartíció részére dedikált eszköz.
Azért, mert így nyugodtan tud szundítani a diszk ha nincs használatban. Rendszerpartícióval viszont ez bajosan sikerül. Ezért gondolom azt, hogy jobb ha külön eszközön van a rendszerpartíció. -
dh66e
veterán
válasz
traktorgumi #81 üzenetére
-
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #79 üzenetére
Hát volt a területen már méretes bukta, nem ez lenne az első.
A Dvico nagyon jó nevet szerzett magának anno, majd a nagyobb profit reményében a Sigma chipekről váltott a Realtekre. Senki se gondolta volna, hogy ilyen nagyot lehet bukni, éppen hogy csak megúszta a csődöt.
Ugyan a Dune-t vagy a Syabast ez nem fenyegeti, de hát enélkül is vérciki. A Sigma gyengén sikerült 867x procija miatt óriási presztízsveszteséget -és ennek okán majd később pénzügyit is- könyvelhetnek el.
Vannak olyan vélemények, hogy a Syabas már legszívesebben azt is letagadná, hogy a popbox V8 az ő terméke:-)
A Dune is hamarosan eljut majd ide a TV sorozat kapcsán, ha csak nem áll elő egy csodafirmware-vel. Méghozzá gyorsan. -
Ejelhar
senior tag
válasz
traktorgumi #74 üzenetére
Hmm... és hmm.. meg mégeccer hmm.
offtopic (nem technikai jellegű) agymenés tőlem:
Én meguntam a PC-s filmezést, még úgy se okay, ha TV-re van kötve. Macerás. A DLNA ócska szabvány, a TV-k nem ismernek (szándékosan) viszonylag gyakori formátumokat, ezért a playerük nem frankó. Ha meg HDMI-n kötöm össze a PC-vel, akkor az nem komfortos. Most vegyek távirányítós cumót? Vagy építsek HTPC-t? Meg tökölődjek mindig a frekikel/üzemmódváltással mikor filmet akarok nézni kadenciahelyesen?
Hát nem, pont az ilyen helyzetre találták ki a média playereket. Nyomkodom a távirányítón a gombokat oszt megy a film, ne kelljen már előtte varázsolni annyit meg kapcsolgatni. És persze utána se.
Körbeszagoltam a piacot, és arra jutottam, hogy vagy Popi, vagy Dune. Az utóbbi mellett voksoltam, egy Smart H1-et vettem. Nem okozott csalódást, mert azt és úgy tudja és nyújtja ahogy vártam.
Ha filmet akarok nézni, akkor azt teszem. És rögtön. És nem kell a formátumokkal, a csatlakozással, a médiával, a beüzemeléssel vagy bármi ilyesmivel foglalkoznom.Eredetileg azért is néztem be e topicba, mert a jó tapasztalatok alapján ezt a Dune modellt akartam ajánlani az olcsóbb kategóriában ismerősöknek. Meg a sógoromnak is akarok venni egyet ajándékba, a 102-re gondoltam.
A H1 után nagy volt a bizodalmam a Dune-ben, gondoltam kevesebb mint fele pénzért is árulnak azért valami használhatót jó minőségben.Nos, aszem tévedtem. Marad a Lite az olcsóbb kategóriában, még kapni néhány helyen és annak nincsenek ilyen nyűgjei. Amúgy röhely, 2011 első felében dobták piacra és soha nem voltak hang problémái.
A másik fele a történetnek meg az, hogy a Popi is kihozta a V8-at, ugyanazzal az olcsóbb procival mint amivel a Dune VT sorozat is készül. A hang problémáktól ők is ugyanúgy szenvednek, tehát valszeg a Sigma CPU a bűnös.
Bár ez azért nem kevéssé ciki, a két, prémium kategóriában jó nevet szerző, túlképpen holtversenyben elsőnek mondható gyártó szénné égeti magát a Sigma 867x sorozatú médiaprocijai miatt a közép/alsó kategóriában. -
Fisha
őstag
válasz
traktorgumi #34 üzenetére
A DTS probléma valós, de mást inkompatibilitást én nem tapasztaltam. Minden videót szépen vitt nekem.
A felhasználói felülettel én se vagyok elégedett, de nincs viszonyítási alapom mert ez az első ilyen lejátszóm. Az biztos, hogy nagyon lassan reagál a gombok nyomogatására, ami eléggé idegesítő. Illetve nekem rendszeresen elfelejti a userrel csatlakoztatott network drive-ok user-ét, ami szintén idegesítő, mert nem egyszerű távirányítóról kétnaponta bepötyögni.Összességében én csalódtam benne, de - mint már fent említettem - nincs viszonyítási alapom, így lehet, hogy csak nagyobbak voltak az elvárásaim, mint ahol ez a technológia jelenleg tart. Reménykedem, hogy a firmware frissítés jön hamar és megoldja ezeket a dolgokat.
-
shenmuedc
tag
válasz
Sajnos én már jó pár filmnél jártam úgy hogy nem támogatott a lejátszás, a családi videókból pedig még szinte semmit sem sikerült lejátszanom (mindegyik avi de azon kívül nem tudok bővebbet) mkv-val még képileg nem volt gondom de hangja többnek sem volt (más hangsáv meg nem volt csak dts)
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Ez a vélemény olyan, mintha a konkurencia írta volna:-)
Az a baj vele, hogy kevés benne a konkrétum, tehát nem lehet sem bizonyítani, sem cáfolni, egyáltalán vizsgálni.
Nekem ugyan nem TV-102-es tipusom van, hanem Smart H1, de ebből a szempontból mindegy, mert az általánosságban kritizált tulajdonságoknál nem jelentkezik a különbség.
A kezelőfelület kiforratlanságát említette az idézett hozzászólás, nos, szerintem pont fordítva. Jó, kiforrott, tetszetős, praktikus. A használata pedig -szerintem- nem nehézkes, hanem fordítva, minden kézre áll, könnyű és logikus.
Egy kritikát ezzel kapcsolatban azért megejtenék, a player funkciók (play, stop, chapter váltás, előre és visszatekerés) a távirányítón nem állnak kézre, legalábbis sötétben, vakon kezelve.Említi a támogatott formátumok szűkösségét. Nekem eddig egy avi filet nem sikerült lejátszanom, az valami egzotikus codeckel volt megáldva.
Mkv vagy mov, vagy mp4 vagy iso, vagy blue-ray file struktúra eddig minden cafrang nélkül ment rajta.
Az említett egy avit nem volt hajlandó lejátszani, illetve néhány más avinál kiírta, hogy ne teljesen támogatott formátum, hibák lehetségesek. De nem tapasztaltam hibát.
Illetve igen, olyan sérült aviknál, amikbe a PC playerei is belehalnak. A Dune ilyenkor ugyan nem fagy le, de egy újraindítás azért kijár neki.A másik problémám az volt még vele, hogy a kollégám DVD-ből összefűzött vob file-okat eggyé, nos, ezeket lejátszotta ugyan, de mindig az első hangsávval, nem lehetett hangcsatornát váltani (PC-n a KMPlayernek ugyanez nem okoz gondot).
Persze ha az eredeti iso file-t, vagy USB-s DVD meghajtóról az eredeti médiát, vagy az átmásolt DVD file tartalmat játszom le -ahol ugye mellékelve az ifo file a vob mellé- akkor ez a gond nem jelentkezik.A gyorsaságát is érte kritika, erről nem tudok nyilatkozni, a H1 gyors, lehet, a TV sorozat ebben tényleg nem szerepel jól. Ezt majd egy TV tulaj fórumtárs megerősíti vagy cáfolja.
Az alkalmazásokat el lehet távolítani, de a kritika azért jogos e tekintetben, mivel gyári support erre nincs.
A firmware megint csak úgy általánosságban van kritizálva, konkrétum nélkül. Én ezt egyébként pont fordítva gondolom, pont a kiforrott és a szükséges mértékben frissített firmware miatt érdemes megfizetni a Dune felárát más playerekhez viszonyítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- SSD kibeszélő
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest