- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizo74
csendes tag
válasz
shenmuedc #59 üzenetére
nekem 101 van, megpróbálok segíteni:
szerintem a HD hang engedélyezése nem kell és akkor fog menni a dts-hd-ból a core hang, gondolj bele, hogy a tv-nek ugyan mi szüksége lenne HD hangra
a korábban linkelt patch működik, mert próbáltam, de akkor a bitstream-et nem szabad engedélyezni, plusz ugye az sem baj ha a fogadó oldal tud mit kezdeni az 5.1 vagy akár 7.1 pcm hanggal. -
-
Ejelhar
senior tag
válasz
shenmuedc #64 üzenetére
A francba. Pedig olyan logikusnak tűnt, nem is értem. Ott egy adatfolyam, azongyuk a Dunenek, hogy ne cifrázza, hanem küldje tovább úgy ahogy van. Ez se megy? Hát ez szívás.
Sajnos én nem tudom kipróbálni, mert a H1 dekódolja jól, illetve most kipróbáltam DTS HD Master hanggal, azt továbbküldettem a Samura nyersen, ez kiadja.
-
Fisha
őstag
válasz
shenmuedc #65 üzenetére
Azért sajnos a hd anyagok gyakran csak dts hangsávot tartalmaznak. Főleg ha eredeti nyelven szereted nézni a filmeket akkor lehet gond, mivel a magyar dts szinkron azért elég ritka, így ott ac3-mal elvagy. Ha meg valami nagyon kell és csak dts van, akkor a fent említett konverter progival három kattintással és 5 perc várakozással tudsz ac3-at varázsolni magadnak.
Szóval együtt lehet vele élni, de nem azért vesz az ember ilyen kütyüt, hogy ilyen baromságokkal bajlódjon, mert ennyi erővel pcről is lehetne filmet nézni.
Nagyon remélem, hogy az fw-frissítés meg fogja oldani a problémát. -
Ejelhar
senior tag
válasz
shenmuedc #57 üzenetére
Aszem az a megoldás, hogy nem kódoltatod át a hangot sima stereóra, hanem úgy ahogy van továbbküldöd a HDMI-n, akkor a TV feladata lesz a dekódolás, remélhetőleg az meg jól csinálja.
Ezt a következőképpen kell megejteni:
Beállítások -> Hang -> Digitális hang feldolgozásaEnnek a változónak két értéke lehet, PCM vagy Bitstream. Az utóbbi esetében egyszerűen továbbküldi a hangsávot, vagyis majd a TV molyol vele.
Amúgy az amerikai Dune oldalon szépen hozzák mivel nem boldogulnak (Dolby True HD és DTS HD Master típusú hangsávok) a 8670-es Sigma procival szerelt Dune lejátszók:
-
-
Ejelhar
senior tag
válasz
shenmuedc #29 üzenetére
Zenékhez nem tudok progit.
Az elérési úttal meg csinálhatod azt, hogy a PC-be átdugod a disket, majd a címkéjét átnevezed mondjuk "DuneHD1"-re (vagy túlképpen ami szimpatikus, de ne legyen a nevében szóköz és magyar karakter), majd vissza a Dune-ra.
Így a yaDIS "Mappa" beállítása a következő:
\\Dune\DuneHD1\VALAMI_KÖNYVTÁRugyanennek a könyvtárnak a yaDIS "Elérési útvonal" -a:
storage_label://DuneHD1/VALAMI_KÖNYVTÁRIlyen beállításokkal hálózatról is elérhető a yaDIS számára, nem kell mozgatni a disket.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
shenmuedc #21 üzenetére
Az is lehet, csak mint írtam nem maga a Dune fogja letölteni, hanem egy PC-s progival kell megcsinálni, majd a Dune-nak kiexportálni.
Ilyen például a yADIS:
[link]A Dune beállításainál meg lehet szabni, hogy kikapcsoláskor csak stand-by módba aluszikáljon, vagya tényleg kikapcsoljon. Ha utóbbi, akkor leállnak az USB-s eszközök is.
-
Ejelhar
senior tag
Lehet ilyet (yukeboxot), de PC-s vagy Mac-es programmal kell szerkeszteni.
Ha csak egy borítót akarsz a folder ikonra ráhúzni, akkor:
a.) az adott mappában csinálsz egy "dune_folder.txt" nevű file-t.
b.) a tartalma pedig:
icon_path=útvonal/képfile_neve.png
A kép kiterjesztése (formátuma) lehet bmp, png, jpg, vagy aai (ez a Dune saját formátuma, de nem kötelező).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest