- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimista
aktív tag
válasz
DanDeR #30134 üzenetére
nekem anno cx-20 volt, egy walkera g2d gimballal, meg egy xiaomi yi-vel.
Ebben a szettben az a jó, hogy a gimbal nem kompatibilis a drónnal, külön kellett felfogatást meg csatit gyártanom, a kamera pedig nem ment bele a gimballbade végeredményben jó kis gép volt.
Ami most menő, az az x380, c verzióban. -
Jackal2
senior tag
válasz
DanDeR #30132 üzenetére
Nos, igazából én próbáltam mind a hármat: MJX X102H (lent van a pincében bedobozolva
, nem repülök vele pedig gyakorlatilag új), Syma X8HC (ladtam), JJRC Tarantula (néha repülök vele, de annyira hitvány, hogy többet kell javítanom, mint amennyit repképes), szóval széleskörű tapasztalataim vannak a témában
-
Arti1
aktív tag
válasz
DanDeR #30134 üzenetére
A H8 mini tanulni szerintem nem a legideálisabb...
Nekem egy ideges lepkére hasonlít, akit a nem létező szél is ide-oda csapkod, alig lehet egyenesben tartani...
A nagyobbak sokkal kezesebbek (az u807 is jól kezelhető, az X5c meg nyugdíjas osztag)
Szerk:
Azért H8 mini után még ne brushless legyen a következő lépcső -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
DanDeR #30014 üzenetére
Yizhan X6-om, nincs, úgyhogy csak áttételesen fogadd:
Syma X8-am van, ami a szentháromságból a leginkább ajánlott videóra. Nagy, erős, stabil, jó a hatótávolsága, egy 50-60 grammos a kamera nem nagyon zavarja. Rakhatsz rá egy könnyebb ptz-t is a rezgéscsillapítás miatt, így egy elfogadható minőségű kamerával egész jó felvételeket lehet lőni, de kb. ennyi, ami elvárható.
Egy 200 grammos gimbal már sok neki. Felviszi, de csak 10-20% ereje marad manőverezésre, így nagyon óvatosnak kell lenni vele, nagyságrendekkel tehetetlenebbül viselkedik, mint üresen. A leszállás külön móka, és sokkal több időt kell az ereszkedésre szánni, mint korábban.
Szóval, ha csak létra helyett kell, akkor oké, de jobban nem érdemes erőltetni.Egy 120 grammos Walkera 2D-vel már jobb eredményeket el lehet érni, azzal már mozogni is lehet.
A legnagyobb szabad emelőereje ezek közül a mai napig az MJX 101-esnek van, ha mindenképp gimbalt kell rárakni, akkor én azzal próbálnám meg.Végszó: Komolyabb gép begyűjtése előtt érdemes megfontolni a beszerzésüket, mert a méretük, tömegük miatt már a nagyokhoz hasonlóan viselkednek. (A Syma X8 már 600 gramm). Ezekkel viszonylag olcsón kiderítheted, hogy tényleg érdekel-e a dolog, és ha lezuhansz (márpedig lezuhansz), jobb egy ilyet odaverni, mint egy sokszáz dolláros csodát.
(Jól tudod, nem direkt hajtásúak)
-
Jackal2
senior tag
válasz
DanDeR #30014 üzenetére
Nekem van, egy rakás szar az anyaga, megy mint az állat mert könnyű, de három aksinként egy fogaskerék szett csere.
Jah és miközben repül, hullik szét, amit a plusz gimbal és egyéb vackok gyorsítanak. Mellékesen egy 15K-s gépre raknál egy drágább kamerát és egy gimbalt, ami a gép árának akár a 3x-osa is lehet? Felejtsd el...
Sosem fogsz megtanulni vele kamerázni, mert nincs élőképed, csak repülsz valamerre, amerre a dolgok vannak, de ebből értelmes kép nem lesz.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
DanDeR #30014 üzenetére
tarantula x6 - kent probald. Kefes motorok - > ha terheled korai csere.
Sztem jobban jarnal egy CG035-el (brushless), de vard meg a teszteket. -
Arti1
aktív tag
válasz
DanDeR #29767 üzenetére
Lakáson belül főleg arra vigyázz, ha leszecskázod vele a szobanövényeket, akkor az asszony elő fogja venni a légycsapót, és utána már nem csak egy propvédőt kell ragasztani
Headless mód nekem is kimaradt az életemből, de nem bánom, sokkal nagyobb poén, ha balra nyomod és jobbra megy (ha jön szembe)
Ezekből az apróságokból érdemes venni még egyet, alkatrésznek, vagy csak úgy, ha nem akarsz szerelni, legyen másik, ne kelljen várni két hetet, mire megjön kínából, ha valami baja lesz (vagy valaki jószándékú ismerős, akinek kölcsönadod, elröpteti az örök vadászmezőkre)
-
vegyszer
addikt
Van több vonal is. Az egyik a WiFi-s sportkamera, de azért az 50m felett (szerintem) már biztosan nem az igazi.
Van olyan, hogy sportka videó jelét rakják ki egy külön kütyü segedelmével FPV-re. Ez szerintem sokkal jobb (és ugye a rögzített kép nem az lesz, amilyennek te látod, hanem amit a kamera rögzít) -
Teréz Atya
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
Szemben repulest ugy gyakoroltam, hogy eloszor megprobatam leszallni egy kisszekrenyre ugy, hogy a kopter velem egy iranyba nezett. Amikor jol ment, akkor szembol. Majd oldalrol. Mikor jol ment, akkor fak korul probaltam leirni koroket.
Vegul mar gyerek-focikapun at, fa korul, stb.
Meg a funnel, azaz dugohuzo. Meghuzod a fordulasert felelos kart + az egyik iranyba bedontod. Kozben jatszol a gazzal, fel-le liftezel.
Bukfenc - tokiggazon tepersz elore, megnyomod az elore atfordulast es repulsz tovabb elore. A h8 mini-nel ez neha nem jon ossze, vegtelenitve kezd el porgni a vizszintes tengelye korul. -
Jackal2
senior tag
Én is ez gondoltam, elmondom mi a gond (gondolom nem repülőgépekkel dolgozol, de ha igen, lehet neked nem okoz majd gondot):
- minden mozgó tárgynak van lendülete amit meg kell fogni, ez autóknál jól érthető ha van jogosítványod, de ugye az csak 2D-ben mozog (jó esetben)
- mivel itt a közeg ellenállása majdnem nulla, ezért a repülő objektumok sokkal nagyobb úton "állnak meg", jobban mondva billennek vissza, ez egy kis késleltetés ezt szokni kell
- ilyenkor áll elő az a hatás, hogy elhúzod az ellenkező irányba a gépet, ettől bebillen, jön visszafele, ellenkormányzol még jobban bebillen és ez erősödik amíg neki nem repülsz valaminek vagy le nem teszed
- ez azzal is kombinálódik, hogy a gép a törzse körül egy kicsit mindig forog az erőhatások miatt, ezért megváltozik az orientációd, amit az agyadnak kell kompenzálnia, ha tudja, az enyém egyelőre nem, viszont ez az irányok felcserélődéséhez vezet, na ettől elkezd össze-vissza menni a kopterHa megvetted az első koptered, próbáld ki ezt a gyakorlatot (én is ezen vagyok most):
- fogj egy tárgyat, amin van egy lyuk, de ne a földön legyen, hanem feljebb kelljen emelned a koptert (hogy ne tudjál a földön vonszolva átjutni)
- verzió 1: repülj át rajta úgy, hogy az orientációt ugyan az, vagyis ugyan abba az irányba nézzen a kopter
- verzió 2: repülj át rajta úgy, hogy az orientációd nem változik, de a magassággal játszol (tehát srégen repülsz)
- verzió 3: repülj át rajta úgy, hogy az orientációd változik de a magasságod nem, vagyis fordítsd rá a gépet a lyukra
- verzió 4: repülj át rajta úgy, hogy az orientációd és a magasságod is változikEgyelőre nekem az első sem megy stabilan
, de remek mini questeket lehet csinálni az otthoni tárgyakból
A headless mód ezt jelenti, de az enyém nem tudja (Hubsan X4 107C), szóval nem tudom bekapcsolni
-
Jackal2
senior tag
Azért hullámzik, mert az időjárási körülmények változóak.
Miért nem veszel először egy kisebbet? Én is kopter szűz voltam tegnapig, amikor megjött a Hubsan X4 és mondhatom, rohadt nehéz irányítani még beginner módban minimálisra levéve az érzékenységet is. Kiraktam egy ruhaszárító állványt és nem tudok átrepülni a lábai között úgy hogy ne menjek neki valaminek és ez a nagyobb lyuk, a tartóvasak között pedig még egyszer sem sikerült anélkül, hogy ne nagy borulás legyen a vége. Alapvetően az erőt, az irányokat és a forgást is rohadt nehéz kezdőként kontrollálni még minimum érzékenységen is, nem beszélve arról, hogy ha elfordul a gép, totálisan elveszted az irányérzékedet és ez egy KICSI , propeller védőkkel is csak 16 cm-es kopter, te meg egyből veszel egy 39 cm-eset? Azzal még nehezebb lesz beltérben ráadásul sokkal nehezebbek és jön a tél, amikor ilyen dolgok is bejönnek, hogy nekicsapni a fagyott földnek egy nagy valamit... Ez akár vázsérülés is lehet.
Én a helyedben vennék egy eachinet 3383 forintért a Banggodon és azzal kipróbálnám milyen az élmény. Ne akarj egyből kamerázni, mert még a gépet sem tudod irányítani.
Más, kérdezném a népektől, akik már vettek ilyet, hogy 220V-s USB töltővel mennyire lehet tölteni a quadcopter akksikat? Nem akarom a laptopomról állandóan tölteni, főleg ha lesz majd több akkumulátor. Hubsan gépkönyv szerint 5v +-0,5V-s töltőkkel lehet tölteni. Ez pl jó lehet? link
-
Jackal2
senior tag
Tudom, velem is mindig így van. Amit én laikusként mondhatok:
- Tarantula X6 videó rengeteg van a neten, amit mondanak róla az, hogy nagyon erős, könnyen felemeli a kamerákat, de elég gagyi anyagból van (izzadós műanyag távirányító, törik a váz, tehát javítgatni kell) az ár - meg annyi amennyit találtál
- MJX X101 is van fent elég sok, meg tudod nézni, ez is erős, jól is néz ki, jól látszik éjszaka, itt nem hallottam olyat hogy tört volna a váz, van rajta stabilizátor, de erre kell venni kamerát és ugye az alkatrész kérdés...Xiaomi kamera kb 18 amit én néztem 1080P 60 FPS ami elég jó, de ugye ezt még fel kell fogatnod
- Ha biztosra akarsz menni, megveszed a Syma X8-at, egy millió cikk és videó van róla a neten, ha kicsit zsírosabb pénztárcád van, vedd meg a G8-at, az 45K és van rajta egy elég jó 8MP-s kamera. Ez utóbbinak 2000mah-os akksija van, előbbieknek 1200mah de kéne számolni tömeg/kapacitás arányt, amihez nem állnak adatok a rendelkezésemre -
Jackal2
senior tag
Olvasd el a Banggoodon a link alatt a véleményeket itt
Ha esetleg nem tudnál angolul:
- minden második vélemény lehúzza mint az állat és nem az a baj, hogy szélérzékeny, hanem ahogy nézem rengeteg a gyári hibás, rossz motorokkal
- volt néhány fél rendelés is, lassan érkezett meg, kamera nélkül más színbenÉn még mindig ebből vennék valamit:
- MJX X101 (ha találsz hozzá alkatrészt)
- JJRC Tarantula (ehhez van, csak elég gatya műanyagból van, sokan írják, hogy törik)
- Syma X8 valamelyik variánsaSzerintem ne vedd meg a JJRC H12-t...
-
Jackal2
senior tag
A Syma kamerája nem sokat ér, ezzel nem vesztesz semmit. Én 20-30K-s árkategóriában többet is tudok mondani mint ez a kettő, persze én nem akarok felvételt készíteni velük, de én nem is ringatom magam abba az illúzióba, hogy ennyi pénzért jó lesz a kép: D (mert nem)
Ami fontos, hogy ha nem akarsz rá többet áldozni és a kameráról sem akarsz lemondani:
- egyik sem lesz jó, bármekkora felbontású, bármennyi színű kamerát válassz is, ezt el kell fogadnod
- a felvétel tele lesz rezgésekkel, mert a gép nem fogja stabilizálni a képet. Az MX 101-en van mechanikus stabilizátor, de igazából az sem ér sokat, csak a motoros gimbal
- ezek a gépek sosem lesznek elég stabilak, hogy te a gimbal nélkül kistabilizáld, ráadásul a motorok rezgésével akkor sem tudsz mit kezdeni (vagy teszel alá pufi zacsit, ahogy az egyik videóban javasolják)
- ezek a gépek nem tudnak pozíciót tartani, tehát ha még nem is remegne a gép és még elég ügyesen is egy helyben tudnád tartani, akkor sem fordulna egyenletesen
- erre számold még rá azt, hogy 30 vagy 60 FPS-el akarsz-e felvenni pl. videót
- ehhez jön még a szél, az hogy merről süt a nap, meg még ki tudja miA 20K-s gépeken a HD felbontás nekem kamunak tűnik. Ma próbáltam egy X5SW-t, ez inkább VGA, nulla színhűséggel. Poénkodni jó volt, meg az informatikán a kollégákat idegesíteni vele, hogy drón által le lettek fényképezve, meg oda merném adni mondjuk egy gyereknek játszani, de ennyi. Ezek igazából a játék kategóriáját merítik ki.
Ha én a te helyedben lennék és mindenképpen olcsón akarnám megoldani a "viszonylag jó" felvételt, vennék egyet az alábbiak közül:
- MJX X101
- JJRC X6 Tarantula
- Syma X8Ezek mind fel tudnak emelni kamerát, van róluk egy rakat videó a neten, ott van, meg tudod nézni.
Utána elkezdeném nézni milyen kamerát lehet venni olcsón. Két hete öcsém vett egy SJ4000-est, kipróbáltuk szüret alatt, néha napsütésben, néha kicsit felhős időben, nekem nem tetszik a kép amit csinál, DE NAGYSÁGRENDDEL jobb mint ezek a kamu HD kamerák.
Ha ez a két dolog megvan, akkor elkezdhetsz játszani azzal, hogyan rakd fel a gépre és ha az eredmény kielégít, akkor itt hagy is abba a dolgot, ha nem akkor vegyél rá egy elektromos gimbalt, de figyelj oda a súlyra. A fórumlakók tuti tudnak egy csomó jó ötletet adni ebben az ügyben. Neten van videó, hogy a Syma X8 meg tud emelni 225 grammnyi vizet, ennyit tuti elbír (más kérdés, mennyire fog jól repülni).
Ez összesen megáll mondjuk 65-70.000-ből és ez még nem sok pénz ilyesmire, sőt ha egy Cheerson/Walkera/DJI kopterrel hasonlítod össze, kifejezetten kevés
HA nem akarsz szarakodni az egésszel, akkor meg vehetsz egy:
- JJRC H12 5MP-t
- Syma X8G-t 8MP-s kamerávalEzzel viszont vissza is kanyarodtunk az eredeti problémához a rezgéshez és akkor még nem is beszéltünk a többi dologról, mint FPV, meg hogy kellene egy nagyobb SD kártya amire felveszed stb. stb. stb.
Két hete én is úgy ültem le a gép elé, hogy majd én feltalálom a spanyol viaszt és kijön kevés pénzből, de nem fog, mert már előttem is 5000-en megpróbálták és nekik sem sikerült
-
Teréz Atya
senior tag
A h12 akkuja, motorja (+11T pinion) cserekompatibilis az U807-el, Dromoda Ominus-szal, Nine Eagles cuccokkal es XK X250-el.
Most pl. akkut fogok venni ami 3 kopterben lesz hasznalhatoAz X5C meg kvazi egy standard de nem repeszti kette az eget.
A kamera meg, hat ebben a kategoriaben ebben az evben nem erdemes csodakat varni.
Vagy vedd meg mindkettot, problem solved.
-
dudicukrasz
tag
A határozottság nem az erősséged,kezd unalmas lenni.
Már külön táblázatot csináltunk neked és most megkérdezed ugyanazt amit 300 kommenttel előrébb.
Elmondtunk az előnyöket,hátrányokat,plussz olvastál is róluk,elmondtuk honnan vedd,mennyibe fog fájni,miket rendelj hozzá.
Szerintem megtettük amit lehet,most megint mégis megkérded. -
Jackal2
senior tag
Azért kérdezz rá, hogy valaki ismeri-e élőben is a gépet vagy sem. Néztem youtubeon videókat, nem tűnt rossznak, nekem egy bajom van vele, hogy nagyon nagy a rezgés, ezektől nekem hányingerem lesz hosszútávon, ha néznem kell.
Szóval azért kérdezz utána, ha más nem az rcgroups fórumaiban
-
Jackal2
senior tag
Tudom, de ha ráraksz egy 15K-s kamerát, akkor is csak 30K és nem egy nézhetetlen fost kapsz, mint amit a Syma 5 ad
Jah mellékesen holnap veszek át a postán egy 5SW-t kollégám rendelésére, szóval ha érdekel, pár napon belül el tudom mondani, milyen tapasztalati voltak vele.
Értem egyébként, hogy mit akarsz, de ha nem tudja majd megemelni a telefonod, akkor leszel ideges, hogy 20K-d ment a kukába és pont ugyan ott vagy, ahol előtte.
Hubsan X4-eket is nézheted.
Más: Akik rá vannak gerjedve a brushless-re annak mondom, az új Hubsan modellek között jönnek brushless modellek is, pl ilyen
Infók itt
-
dudicukrasz
tag
Csak nem éri meg,az említett hiányosságok miatt,plussz a gyenge hatótáv miatt.
Csak bosszankodni fogsz ha a gépre és a telóra is figyelni akarsz,persze a nap se süssön mert nem látsz semmit.
Ezeken már túl vagyok,csa jószándékból írtam,persze mindenki arra költi a pénzét amire akarja,ez is igaz. -
Jackal2
senior tag
A Syma X8-nak azért van néhány konkurense (mert hogy az X5 nem fog elbírni semmit), pl:
- MJX X101, link itt
Rcgroups "teszt" itt- JJRC tarantula X6 itt
Rcgroups "teszt" ittAz rcgroups is foglalkozik velük, mint Syma konkurensek. Talán érdemes őket is megnézni. Az MJX X101-en van egy nem motoros stabilizátor is az árban, ami valami 15K (54 dollár asszem), szóval elég röhejes az ára, nem tudom mi a baja (rossz minőség? nincs alkatrész?), de nem tűnik rossz vételnek.
A Tarantulát is szeretik, bár az újabb verzión van valami "issue" az FCB-vel.
Bár nem emlékszem, mit írtál a pénzkeretedre, hogy mennyit akarsz költeni, de itt van két elég veretős kopter, amin van kamera és jó ár-érték arányban van, ahhoz képest még a képük is "elég jó"
JJRC H12, Patrolról egy cikk itt
Mint önmaga konkurense, Syma X8 G, Rcgroupsról ittBár még egyiket sem láttam élőben, mert még csak adatok gyűjtök ahhoz, mit kellene venni, de ezeket esetleg érdemes lenne megnézned.
-
SpydeR3412
aktív tag
Saját tapasztalatom szerint, az x5c gyorsabb, mint az x5sw. Nagyobb a hatótávja (de ez még nem biztos, mert az enyémnek jelenleg motor problémája van) és kicsivel jobb képet/videót készít a kamerája.
Ellenben az sw agilisebb, precízebben lehet irányítani, és élőben látod a kamera képét.
Nekem egyszer wifivel felment kb. 50m-re is. Aztán lekapcsolt szokás szerint, úgyhogy ha megérkeznek a motorok, majd kiderül meddig is bírja wifivel .
Rendeltem egy mjx x800-at is, jó lesz télire a lakásba.Van valakinek tapasztalata róla, hogy egy sj4000 wifi-s kamera mennyire használható fpv-zésre?
-
Jackal2
senior tag
Szerintem bugosak a keresők (ahogy a legtöbb oldalon) én ilyesmit a Tiny Dealen tapasztaltam, amikor össze akartam hasonlítani a Tarantula X6-ot, MJX-et meg a Syma X8-at, az istennek sem volt hajlandó normálisan rájuk találni, de ha benyomkodtam az előre defniált keresőben a márkákat, akkor meg kidobta.
Szóval ennek nem szabad nagy jelentőséget tulajdonítani. Egyébként emiatt nézem először Tiny Dealen a cuccokat, mert annak még viszonylag jó a keresője.
Jah jut eszembem Tiny Deal, találtam 5%-os kupon kódot hozzá, bár még nem mertem kipróbálni, működik-e
-
Jackal2
senior tag
A Symanál mindenféle elmutálódott verziók vannak, nem csak az X5, de az X8 esetében is.
Az X5C és a C-1 csak annyiban különbözik, hogy a C-1-nek a doboza kisebb, mert ez direkt e-kereskedelemre lett kitalálva, ezért kisebb csomagnak számít, kevesebb lóvét kell fizetni a szállításért(elméletben).
A sima X5C-hez képest az SW annyival tud többet, hogy FPV-s, WIFI- keresztül (szerdán vettünk egyet, ha megjött, leírom a tapasztalatokat).
A Syma X8-nál az alábbi verziókat találtam (nem kizárt, hogy az X5-nél is lesznek később ilyen mutánsok, azért írom le):
- Syma X8C: ez a sima kamerás verzió, a C mindig kamerát jelent a Symánál
- Syma X8W: ez az FPV verzió, a W a Wifi
- Syma X8G: ez egy 8MP-s kamerával ellátott, 50K alatti modell, elég jó képet ad, de nem stabilizátoros, az rcgroupson eléggé szétdicsérték a fórumban, mint "best buy" meg a hasonló címkék, DJ Phanto killer stb.persze azért ezeket fenntartásokkal kell kezelni
-
wyattthoearp
tag
Az x5c és az x5c-1 között néhány apró eltérés van. Erősebb lett a led a geptörzs alatt, illetve finomítottak a távirányítón is a jobb adás érdekében.
Az x5sw pedig már más motorokkal, és wifis kamerával készül, a burkolat is több ponton változott, beburkolták az áttételt például. -
drnet
aktív tag
Nekem Syma X5c-m van. Szerintem nagyon jó gép. Elsőre ezt ajánlották, és én is ezt ajánlanám. Kamerája tényleg gagyi. Nem használhatatlan, de a felvételek, amiket csinál kb. a 10 évvel ezelőtti mobilok szintje. Repülni viszont elég jó vele. A nagy akksit nem ajánlanám. Szerintem a 2000 mAh-st el sem bírná, de a motorokat biztos hamar kinyírnád vele. A plussz súly miatt sokkal jobban erőlködnek, nagyobb fordulatszámon működnek a motorok. Inkább rendelj 2-3 plusz akksit, és amíg kicseréled, legalább visszahülnek a motorok, valamint nem lesz plusz súly sem neki.
-
Cathfaern
nagyúr
Videót nézd meg saját szemeddel: [link] (személyes vélemény, hogy max bohóckodni jó. Felbontás meg van, de az önmagában még kevés... )
"Mivel találtam 3.7 v os 2000mah lipolymer aksit nagyobb aksival mennyit tudna repülni?"
Kb. 0 sec, mivel fel se tudná emelni az akkutNem azért raknak bele ekkorát, mert spórolni akarnak, hanem mert repülő tárgyaknál a súly nagyon erős korlátozó tényező. Gyakorlatilag minél nagyobb akkut akarnál belerakni, annál erősebb motor kéne hozzá, ami annál többet fogyasztana => kb. ugyanannyit fog repülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest