- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
senior tag
válasz
blackfly #72896 üzenetére
koszi az otletet.....
de meg mindig nem ertem HM FC + VTX diagram alapjan most forditva van bekotve Jhemcura!szoval valahol a kabel rajz nem ok!
valszeg HM-nel van forditva csak mivel ez ott az FC-en is forditva van
es mukodik nem bukott ki ez a gebasz....
csak akkor ha atkotne az ember masik dronra!vagy vmi ilyesmi.....
-
twine
veterán
válasz
blackfly #71732 üzenetére
Ön nyert
Leszakadt a 45fokos toldotol fölfelé...azért is voltam mérges mert valszeg az antennának semmi baja, mert a toldo szakadt szét....de későn vettem észre...már n.volt esélyem megkeresni...RIP egy szép színes lumenier
Mindegy van másik, csak problémásnak éreztem 500mW-on antenna nélkül a gépet...kva jó volt a sugárzás minősége,meg is lepődtem hogy antenna nélkül így muzsikál a technika,,, csak az autók között áramtalanítottam folyton a madarat, nehogy leegjen nekem a vtx...
Így kenyelmetlen volt kicsit a meló...vandor01; XT60-bol nincs hiány,,abból megvan darabra a gépen
-
Fuhur
kezdő
válasz
blackfly #70005 üzenetére
De nem tudod szabadon változtatni őket hanem előre megadott konfigok közül választhatsz.
Nekem is van .... néhány
A BF-ben lehet állítgatni de elméletileg több beállítással is működhetne de nem lehet csak a megadott konfigokat választani. Erre mondtam, hogy szabadon nem tudod állítani.
Mellesleg tök mindegy a vezetékek színe ha a beállításnál ellenőrzöd a motorok forgásirányát és ha nem megfelelő, akkor ahogy fentebb írtam felcseréled a kérdéses motor három vezetéke közül valamelyik kettőt.
Nekem van pl. olyan aminek mind a négy mocija fekete vezetékes de értelem szerűen a forgásirányt beállítottam különben nem lenne repképes. -
Peaceliker
addikt
válasz
blackfly #69591 üzenetére
Nekem az a gép azért érthetetlen kicsit, mert nehéz és csak 2". 2 col akkor jött be nekem ha hihetetlen könnyű. Ha 1105 meg nagyobb súly akkor 2,5-3 col (duct nélkül) ami sztem faján repül. Szóval az én szemében olyan öszvér szerű csak nem az is-is fajta, hanem a se-se :-D
De persze nem vagyunk egyformák :-) De később jó 3" alap lehet majd kintre :-D
De így neked lehet tényleg fölös egy 1102 es 85 ös gép, akkor inkább 16kkv körüli 0803 és akkor 1-2s komp -
twine
veterán
válasz
blackfly #69570 üzenetére
Én örülök, hogy hallgattam végül az itteni közösségre, és a mobula7-et vettem meg ("racer") tanuló gépnek...
Tényleg nagyon élvezhető ,kezes gép...
Kimondottan "jó áron" én sajnos nem tudok ilyen gépeket...
Halmozottan hátrányos helyzetből indulok, mert még Facebook profilom sincs, így a lehetséges coupon akciókról sem értesülök...
Max, ha itt valaki bedob valami jó dealt a köztudatba...
Az én ilyen irányú rendeléseim (gép,akksi, kiegészítők)a Banggood, AliExpress,HobbyKing , és eBay vonalon fulladnak ki...
Ahogy látom, most épp Banggood-rol "érdemes".... -
Szancsó
aktív tag
válasz
blackfly #69500 üzenetére
Alapvetően ha nincs vele gond, akkor én nem piszkálnám - viszont ha kíváncsi vagy, akkor ez már eldőlt fejben
Ha volt hozzá egyedi PID beállítás, akkor az ugrik (ekkora verzió eltérésnél használhatatlanok lesznek a régi értékek) és tényleg nulláról kell belőni: a ports és configuration -ről szoktam képernyőképet csinálni támpontnak.
PID értékeket szoktak feltenni (community presets) és van tuning guide is.
RPM filter miatt elvileg megéri, de ha jól láttam BlHeli_S van rajta, ahhoz egyedi ESC firmware is kell majd (JazzMaverick, de abból ha jól láttam a 16.73 ajánlott, nem a legújabb).
Mentéssel kezdj mindenképp. -
Blizzardking
őstag
válasz
blackfly #69500 üzenetére
- Tudni fogja az rpm filteringet (lehet hogy át kell flashelni az esc-ket, nem vágom fejből milyen van benne)
- kifinomultabb a pid tuning
- választhatsz hogy potikkal pid tuningolsz, vagy a hagyományos módszerrel, értékek beírásávalAz alapbeállításokat, rádió beállításokat, árammérő kalibrálást át lehet vinni. A pid/filter részt nem ajánlott. Én azt csináltam, hogy kidekoráltam egy mentést, kitörölgettem belőle a nem átvihető paramétereket, és csak azokat hagytam benne ami átvihető. Nyomsz egy diff all-t, kikopizod, és egy sima txt editorral csinálsz egy pid- és szűrőmentes alapbeállítást.
A legtisztább valóban az, ha nulláról beállítgatsz mindent.
Mindenképp legyen egy teljes mentésed a 3.5-ös állapotról, hogy ide bármikor vissza tudj állni. Szerintem itt már megéri frissíteni, különösen az rpm filter miatt amivel repidőt is nyersz. Érdemes rákeresni akár itt a topikban. -
Blizzardking
őstag
válasz
blackfly #69466 üzenetére
Nekem nem sikerült sajnos.
Nekem a chip lábaihoz kellett nyomnom az érintkezőket, mert nincs kivezetve a dat és clk (RX2A Pro).
Egyszer tudott csatlakozni, de nem tudta kiolvasni a firmware-t, azt írta hogy írásvédett. Utána már folyton csatlakozási hibával elszállt. Az ilyen tizedmilliméteres elmozdulások is számítanak.
Én teljesen leforrasztottam a vevőt a kopterről, és a programozó stickről tápláltam meg, 5V, gnd, és a proci lábaira ment a dat/clk. Lehet hogy még megpróbálom egyszer másfajta tűkkel, de most visszaszereltem és repkedek vele inkább. -
vandor01
senior tag
válasz
blackfly #69311 üzenetére
sok vaz ami ertelmes nem sok van! raadasul most "akciok" vannak az ALI-n minden dragabb meg raraktak a szallitasra is.... most 1db 120 vaz szallitassal kerul annyiba mint mikor vettem 2db.ot.... a boarddal is hasonlo a helyzet.... de azertt nezelodni es keresgélni kell.... 7-10 ejro kozott kijon a vaz vagy a board.... de ha begyujtottel coponokat? akkor annyi lesz ment az akcio elott kb 5/5euro/db..
vagy varni kell 2 hetet visszacsusznak az arak az akcio elottire2 board van amit hasznaltam
1. regebbi 1-es verzio (talan ez stabilabb?) NAZE32
2. ujabb verzio a 2.0... tobb uart van rajta SP F3 EVOkamera
RunCam Nano3 dragabb de pont annyival jobb a kép minosege RCn3
LDARK felaron fele olyan jo.... 199CEzekbe a vazakba fajan stabilan berakhato az az FC!
100-as vaz ez jo a 85xx merethez
120-as vaz ez 07 merethez csinaltak de 17mm szeles a motortarto kifurhato a 10xx-es motorhoz 11mm-re kicsit igazgatni kell reszeleovel max fel mm-ert ekkor a nagy motor belemegy vmi gumigyuruvel pl ezzel es akkor alulrol is vedve van a motor kabel valamint van leszallotalp is! fullluxkell meg VTX
VTX02 7euro de kell ra jobb antenna mert az eachines kaki mint nalam-.....
jobb antenna! HGLRCpropeller
ez a jobb minosegu ilyet meg nem tortem el.... csak elkopott
propeller de a 1020 motor tengely 1,2mm a prop meg 1mm
szoval egy 1mm-es furoval kicsit "tagitani" kell azt raugrik arra a tengelyre -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
blackfly #69150 üzenetére
De nagyon nem mindegy, hogy milyen az a 8520as, mert van sok fajta. A piros Racerstar-al nem lőhetsz mellé.
A 8523 is jó megoldás lehet. A 2s megjobb lenne, de az kinyírja az fc-t. -
-
DJGABI
addikt
válasz
blackfly #69139 üzenetére
F3 szerintem elég jó brushedben [link] meg kell mellé egy Flysky vevő [link] / [link].html aztán go. Itt épít egyet, [link] ahogy nézem ugyanaz a lap.
De meg lehet közelíteni másik irányból is amúgy: i6-hoz van multiprotocol adó [link] most nem tudom ez Syma-t viszi-e
szerk: +1, a Bugs 3 mini (eachine ex mini) pl elég kellemes kis krúzolós gép
-
vandor01
senior tag
válasz
blackfly #69141 üzenetére
akkor lejet kar volt TAV-ot venni meg épitesen gondolkozni ha nincs idod ra! sajna ennek a hobbynak ket dolog kell piiiiz meg idő...
lehet vmi féle BUGs gép rendeléssel meg oldodna a kivansagod!
nagy....
nem extrem gyors....
barkacsolhatsz ra kamcsit vagy gyarit veszel ra....sok sok idot nem kell a szivassal foglalkozni csak a repules marad!
-
F.E.K..
senior tag
válasz
blackfly #69139 üzenetére
" gyors/jó gépet" : Szerintem a kefés gépeken lépj túl, selfie gépeknek és ismerkedni (vagy zárt helyeken, mint egy lakás) tökéletesek, kültérre már kell az erősebb motor.
Átépítést és reptetést gyakorolni jó az x5c, de érdemes majd feljebb lépni (ahogyan a pénztárcád engedi).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Tőzsde és gazdaság
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- További aktív témák...
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest