- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
senior tag
válasz
sunone #71547 üzenetére
pontosan.....
sok helyen megoldottak, hogy az alapok 250 vagy 4000 grammig!
ugy mukodjenek mint ahogy irod.mind a regisztralas
mind az alap oktatas
mind az esetleges vizsgaztatas
mind a repulescsak észrevehetetlen "kényelmetlenség" legyen
regisztralas -> gyors
alap oktatas -> lenyeg amit tudni kell kezdesnek
vizsgaztatas -> tenyleg online amig nem sikerul
repules -> epeszu!ingyenes es burokracia mentes legyen
legkesobb januar 5-en mar a torvenykoveto jopolgar tudja hasznalni!mindenben megbuktak ezek kozul semmit nem voltak kepesek szolgaltatni
meg mara Aprilisra sem!
Viszont a hatalom eroszakos nyomasa gapzsisaga idohuzasa hozzanemertese beleszarasa erzodik es hazmester kikepzes a cel már elso pillanattol.... meg mielott barmit is letettek volna az asztalra vagy korrektul tudtak volna elintezni az adopfizeto polgarnak...... -
vandor01
senior tag
válasz
sunone #71503 üzenetére
jaja azert irtam
az orszagos szabalyozas csak szigorithatja EZT ami meg is tortent...
Hobby szinten, alapszinten, jatekos szinten vagy whoopszinten
Belgiumban jobb lett a helyzet az EU-s szabalyozassal!elotte csak a sajat folded felett lehetett dronozni vagy olyan terulet felett ahol a tulajdonos adott ra engedelyt.... a kozteruleteken nem lehetett mert nem volt ra engedely!
most
az EU-s iranyelvek szerint kamcsis vagy 250gramm felett regisztralni kell a gepet amihez a lakasbiztositasa eleg nem kell kulon bizti egykoros elektronikus ingyenes regisztralas max 2 heten belul jon egy azonositoszam mehet a gepre es lehet menni reptetni a megfelelo jogsival de az A1-A3 mint az osztrak....az alapszabalyok betartasaval lehet menni reptetni akar kozparkba is.....
egyetlen koltsege ha nincs lakasbizti akkor kell bizti.... -
kriszbon
őstag
válasz
sunone #71277 üzenetére
Valahol olvastam, hogy a Google azért nem adja olyan könnyen ki az adatokat, elég alapos indok kell hozzá.
Szerintem egy jelenleg befejezetlen zűrzavaros szabályok kivizsgálása ügyében, nem biztos hogy rohannának kiadni az adatokat(persze tévedhetek is).
Volt egy esetem mikor az egyik zenei akármi/ki 7 év után a feltöltést követően eljárással/bírósággal fenyegetőzött, mert a rövid kis háttérzene az ő jogi tulajdonuk blabla...
Akkor Yt írta, nem izgulni, ha nem akarom esetleg eltávolítani a zenei hátteret, közvetítenek, kivizsgálnak, és akár jogi segítséget is nyújtanak.
Hogy most mi hogyan megy nem tudom. -
vandor01
senior tag
válasz
sunone #71240 üzenetére
csak ovatosan a posztolassal igaz ez telcsivel is keszulhetne
de lebuktattad magad az arnyekkal!megvagy!
a vegen radugrik vmi dronfejvadasz!?
aztan nehogy arnyekra vetodjon!szamoljukn mekkor a business ez?
regisztralas?
80.000x4000=320milla
biztositas?
80.000x15000=1,2milliardna es ez 50%-al novekszik evente!
ezert mar erdemes elmenni dronfejvadasznak........
-
Sztenn
tag
válasz
sunone #71210 üzenetére
Kösz, nem is fpv a célom, sose mondtam hogy azt akarok, csak a cinewhoopot se vetném el. Szerszámaim vannak, hegeszteni remélem azért nem kell. 😅 De előtted is már többen írták, hogy ésszerű egyben venni, szóval marad akkor az.
Ecaddsell: köszi, azért rá nézek még később azokra is amit ajánlottál, bár már te is le írtad hogy valszeg felejtős.
-
Sztenn
tag
válasz
sunone #71203 üzenetére
Ez egy jó kérdés, mivel DJI-n kívül sokmást nem tudok én sem felhozni.
Ha a P4P szintnél nem nagyon van feljebb úgymond hobbi szinten, az az árkategória belefér, tehát 1500-2000 euró legyen a plafon.És kedves vandor01, most adjak meg minden paramétert, hogy beszűkítsek minden lehetőséget? Pont azért kérdezek, hogy tudjam milyen választásaim vannak.
Most, hogy linkelted a Cinewhoop-ot, ez tetszik, ez egy jó irány lehet és én még nem hallottam róla. -
vandor01
senior tag
válasz
sunone #71203 üzenetére
bizony bizony..... ha komolyan akarod csinalni?
akkor nem lesz eleg venni egy phantomot 400-600 e ft -ert!
kelleni fog hozza halom kiegeszito..... tobb aksi toltok szurok a kamcsihoz
ma mar regisztralas bizositas jogositvany... dragabb mintha autot vennel!ha epiteni akarsz?
kell egy combosoabb hatter es tudas! forrasztas?
es az epiteshez sok sok kis elektromos csati cucc bizbaz.....
dron alaktreszek vazak motorok FC/ESC propellerek.....
kell taviranyito..... toltok aksik antennak FPV szemuveg
ha nincs? akkor 22ejroekent rendegetni de csak juliusig utanna mar AFA koteles
vagy ha van piiz lovira? 1x rendelsz nagy csomagot akatreszeknek kiegeszitoknek
ha nullan allsz? akkor ez a csomag lesz alsohangon 1000euro.....de ha csak tenykeg komolyan valasztottal hobbyt!
1milla+ lesz!
maradhat?
vagy inkabb csak jatszanal semmi komolykodas az elejen!
akkor parszaz ejrobol elkaristolsz es lassan tanulsz....
ha gepet veszel? tarcsi cuccok kellenek! motor prop etc -
BEndre34
tag
válasz
sunone #71104 üzenetére
Sajnos úgy látszik mindenre is kell, ha szabályosan akarunk repülni
Eddig a Groupama és a Generali oldalán találtam biztosítást, amik már az új rendelet alapján, súlyban is igazodik ahhoz (a rossz hír, hogy 0 és 0,01 kg az alsó határ). Az első biztosítónál jelenleg 20e/év, a másodiknál viszont csak táblázat van. Illetve visszahívnak és majd jól megmondják, mert gondolom a kalkulátort nem tudja egy ilyen cég kb 5 perc alatt meglépni.
Várok még 1-2 hetet, hátha kiderül más is (főleg amiatt, mert az új árakat a Grou febr.10-re ígéri). Addig csak feldobom akku nélkül és azt még nem tiltja semmi. -
-
Fuhur
kezdő
válasz
sunone #70999 üzenetére
Amit írsz az teljesen jó egy apró dolog kivételével.
Azért fejlesztenek alapvetően fedélzeti vezérléseket, mert a földi számítás ugyan gyors de a mérési adatokat továbbítani kell a drónról (repülőről) a földre majd a feldolgozás eredményéül készült parancsokat vissza. Túl azon, hogy ez idő (a szabályozási kör időállandója kedvezőtlenül növekszik), feltételezed, hogy az adatátvitel sose sérül. De ha mégis, akkor elég nagy gond keletkezik! Ez a legnagyobb baj ezzel a megoldással!Sok ilyen fejlesztést vezettem és sok dolgot láttam már. Jelenleg az adatátvitel relatív sérülékenysége miatt ez nem preferált irány. Persze ettől még meg lehet csinálni és könnyen lehet, hogy mire befejezem a monológomat már lesz is ilyen termék a piacon
Volt idő mikor annak is örültünk, hogy a villanyos repülő (nem multikopter) 6 (!) percet tudott motorjárattal repülni és nem is nagyon hittük, hogy lesz ez jobb. Ma a gépeim (és nem NASA fejlesztés
) már simán repülnek hasznos teherrel is 1-2 órát és a drónoknál a 20-30 perc gyakorlatilag mindenki számára elérhető üzemidő. Szóval nem fogok meglepődni, ha bedobtok egy ilyen földi számításos linket, de ne a Francia formációrepülős projektet mert az csak spec. körülmények között üzemképes
-
Danielo
csendes tag
válasz
sunone #70960 üzenetére
Hát a 80 grammos whooppal megnézném, hogy mekkora kárt lehet okozni, viszont a biztosítása 20k Ft/év....Meg kérjél hozzá légteret....lehetőleg 45 nappal korábban....ami max 7 napra adnak meg. És senki nem beszélt még a természetvédelmi területekről, valamint a hatalmas területű magánerdőkről, ahol megint speciális szabályok vannak...ja és már most is piros az egész az app-ban...
-
vandor01
senior tag
válasz
sunone #70881 üzenetére
en azt mondom a leggyorsabb legkonyebb utat kell valasztani.....
ugynezki az osztrakhoz kell a legkevesebb ido es energia befektetes gugli forditoval
1 ora alatt atnezed az anyagot 1 orat gyakorolsz 1 ora alatt vizsgazol.....
ha az osztrak vizsga nem sikerul? ujra nekifutni akkor +1ora / vizsga!
3 oranal tobbet erre forditani felesleges!
a magyar fizetos szemelyes vizsgarol meg nem is beszelve
fingot reszelni napokig 9000ft-ert majd talan Aprilis-Majus-tol!
eloszor nemetul probaltam a vizsgat.... a vegen mar csak totoztam 40% lett
atkapcsoltam forditora 80% lett es sikeres!
nem tudom mi a minimum? lehet 70% is eleg?
vagy 40 kerdesbol 30 jo? az 75%..?? -
-ZeeZee-
senior tag
válasz
sunone #70772 üzenetére
Bocsi, elolvastam, közben meg lejárt a szerkesztés.
Elolvastam, akkor ezek szerint gazdasági céllal repülhetek lakott terület felett is, de kell:
- jogosítvány (tanfolyam + vizsga)
- regisztráció
- biztosítás
- eseti légtér engedély
- Pilóta Nélküli Légijárművel Végrehajtandó Műveletek Bejelentése leadásUgye jól értelmezem? Mire kellene nekem szerintetek az app?
-
kriszbon
őstag
válasz
sunone #70702 üzenetére
Ha normális törvény született volna, akkor szerintem nem foglalkozna ennyit vele senki.
De nem az született, éppenséggel pont abban vannak aránytalanságok, szélsőségek, és megmagyarázhatatlan elemek.
Ugyan már miért nem lehetett normális életszerű körülményekhez igazított törvényt hozni?
Miért nem jó nekünk ami nálunk fejlettebb országoknak jó, miért kell állandóan az ellenkező irányba menni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Medence topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Nyaralás topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest