- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimista
aktív tag
válasz
medvegy #15204 üzenetére
23 fontért veszek már készrevágott táskát.
cx20 ugyanaz a méret mint a phantomok.
ebayen 25 dolcsi körül a legolcsóbb kinából, pl ez, kb 7-8 ezer ft, plusz egy esetleges vám.anno volt valami snapup phantom táskákra, akkor mennyi volt? Silent, asszem te vettél is egyet..
Jackall: 330-as bele megy ebbe is (a cx 390es) -
Jackal2
senior tag
válasz
medvegy #14956 üzenetére
Amit itt kifejtettél nagyon jó példája annak, miért nincsenek MOSTANÁBAN (értsd: 1-2 naponta) tesztek. Mert ahhoz hogy ezeket végigteszteljem, nagyon sok idő kell és a feltételeknek is adottnak kell lenniük. Plusz ha mindent leírnék egy cikkben, senki nem olvasná el, mert 20-30.000 karakter hosszú lenne.
Csak a biciklis teszt minimum 2 óra jóidőt feltételez és ugyan ennyi utómunkát+ a feltöltés+feliratozás+zene. És ilyen funkcióból van a kamerában vagy 10. A teljesség igénye nélkül néhány:
- felbontás teszt 720p, 1080p, 2K
- slow motion tesztek
- timelapse test
- dashcam teszt
- fov teszt
- gyro stab teszt
- automatikus fehéregyensúly tesztek
- sötétben mennyire pixelesedik, tehát ISO teszt
- mozgásérzékelésese tesztek (mint ha biztonsági kamera lenne)
- FPV teszt képkimenetenJah és a fentieket lehet kombinálni, pl: 1080p 30FPS nagy FOV, éjszaka vagy 720p 120FPS slow motion kis FOV, felhős időben
Na pont ezért nincs róla teszt az oldalon, mert az hogy: "Milyen a kamera?" Ez a kérdés az összes fenti dolgot lefedi.
Ha az a kérdés hangzana el, hogy: Jobb-e az SJCAM SJ5000X színvilága, nappal, megfelelő fénybeállítások közepette, azonos FOV mellett, mint az SJCAM SJ4000-é? Akkor erre az a válasz, hogy: Igen, sokkal jobb.
De ebből a kérdésből még feltehetnél 200-at és akkor sem tudnád, milyen valójában a kamera
D
Jah még egy dolog: A gyro szerintem a kézmozgásra van, a propeller több száz herzes rezgését tuti nem kompenzálja.
-
molnigee
aktív tag
válasz
medvegy #14956 üzenetére
Itthon kézben mozgatva a dront és a gimbalt, úgy látszik szépen működik, ez a nagyobb berántás akkor jön elő ha hirtelen magassági iranyvaltas van, tehát le majd fel és akkor berantja.
A gyro ment a kamerán, szerintem sok rezgést kiszedett, hisz szemmel láttam hogy remeg a gép lába, de ilyen fél centiseket ...
Peopellere gyanakszom inkább.
A gimbal kalibrálást amit írtál hogy kell csinálni a progiban? -
Jackal2
senior tag
válasz
medvegy #14921 üzenetére
Nem tudom, nehéz reprodukálni. Szerintem azt lehetne, hogy bringára felfogatom és ugyan ott végig megyek egyszer gyroval egyszer meg nem. A kezem anélkül is stabil, szóval ott nem jön ki a különbség.
Egyébként rohadt sok mindent tud, dashcam is, mozgásra is lehet beindítani stb. Szóval szolgáltatásokban leveri az összes többi kamerát, aki erre rá van állva annak tetszeni fog.
-
Jackal2
senior tag
válasz
medvegy #14910 üzenetére
Nem tudom, csináltam egy csomó képet, videókat, csak még kopteren nem volt. Amit elöljáróban el tudok mondani:
- a képek szépek amiket csinál, nincsenek tintakék felhők, fura sárga falak és hasonlók ez teljesen jó benne
- tényleg 12MP a szenzor, nem csak felinterpolál
- a menü nagyon király, pofon egyszerű az egész, jól átlátható
- tud egy tonnányi cuccot, a felét nem is használtam
- üzemidő mint az előző
- jó a tok, végre nyomhatóak a gombok
- van képkimenet, lehet FPV-re tenni a képet
- egy fokkal sötétben is jobbAmi nem tetszett (de lehet, hogy ez általános hiba):
- ez is halszemes, annak ellenére hogy van benne ez ellen funkció és hogy állítható a FOV. Amit viszont észre vettem, hogy nagy távolságban tényleg nem látszik, ellenben egy híd korlátjánál állva durva, mert közel van (persze az Ekennel nem álltam hidakon, szóval nem tudom a kettőt összemérni)
- nem 4K a 4K, csak 2*2K
- ha ez a csúcs akkor azért az jelent valamit
- állítólag szar a hangja, én ezt nem tapasztaltam igaz egy firmware frissítéssel kezdtemAmi vicces, hogy ha eltekintünk a halszemességől, nincs igazi hibája (leszámítva azokat, amelyik mindegyiknél jelen vannak, no zoom, kicsi hatóidő, funkciók hiánya, nincs optika, vaku stb.)
Persze a kérdés ez: megér e 40 rongyot az Eken 15jével szemben?
-
jony77
tag
válasz
medvegy #14784 üzenetére
A gondot okozhatja ,hogy nincs megfelelően rögzítve a kamera!(Szorosan ,nagyon fixen kell! És jól kikell egyensúlyozni ,az a legjobb ha magátol is szintbe áll)Ez ha megvan próbáld ki, ha még mindig nem jó akkor írj privibe ,hogy ne off oljuk az oldalt,és segítek a beállitások ban!
[link] -
csmat
senior tag
válasz
medvegy #14451 üzenetére
Föladták, csak menet közben tűnt el. Kedetben pontokkat akartak adni, én meg kértem vissza a pénzt. ma írták, hogy mivel a posta nem jelezte nekik vissza, hogy elveszett volna a csomag, csak pontokat tudnak jóváírni
(igaz tracking nélkül rendeltem, mert nem akartam 800 ft-os cuccért pluss 500 ft-ot kifizetni a postáért.)
Most gondolkozom hogy a paypalhoz forduljak e vagy fogadjam el a jóváírást... szerintetek?Más!
Tegnap este 10 körül repültem egy mezőn a 686-al. tök szélcsend volt, nekem nagyon bejött!
Egy magasfeszültségi villanyoszlop van a mező közepén, naná, hogy telibevertem, mert semmit nem láttam belőle!pedig így sötétben marha jól látszik a gép az erős ledekkel!
Ha nem lettem volna beszari, felküldtem volna magasra, de tudtam, hogy ott van valahol a kábel, és nem akartam karácsonyi díiszítést csinálni.más2:
kipróbáltam tegnap a H8 mini-t, (igaz ajándékba lesz) tényleg nagyon izgága! nem kis különbség van a cx10-hez képest!Más3:
ezzel nem tudok ugye egyszerre két akksit tölteni? egy 686-és a pl a h8 minijét? -
mgy
senior tag
válasz
medvegy #14456 üzenetére
Tudom, nekem is tetszik, javasoltam is a havernak, de most nála nem megy a külföldi beszerzés, ezért kértem valami itthoni tippet. Küldött át a srác linkeket, de sírok a magyar árak láttán.
---Bé kérdés, igyekszem úgy írni, nehogy apróhirdetésnek látszódjon.
Nincs valakinek felesleges CC3D-je otthon? Hiányzik egy kábel (a nyolceres), ami nélkül nem tudom a rádiót rákötni. Rendeltem tegnap 5 (öt) darabot az ebayről, különböző eladóktóll, valamelyik csak ideér értelmes időn belül, de addig is jó lenne már összerakni a kis gépet. Szóval elcserélne velem valaki egy használt/vágott kábelt ma egy egy hónap múlva megjövő újra? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
medvegy #14434 üzenetére
En asszem kivarok, mert van az alberletemben es otthon is mindenhez egy akkuszettem. Talan itt az ideje h elkzdjem hurcibalni az akkukat. Csak nehogy a vonaton kigyuljon a taskam.
@ Jackal2 - es mi lesz a plecsnin? Approved by Bela a vamos?
@ dudicukrasz - ugy legyen! De vigyazz, szavadon foglak.
-
molnigee
aktív tag
-
kimista
aktív tag
válasz
medvegy #14072 üzenetére
plastic. 30 ezer az alu+vám+áfa. ez meg 20 volt euból.
én úgy vélem, hogy ha törik, zuhan a kopter ,akkor tökmindegy mi van alatta, annak úgyis annyi. vezérőlje meg ugyanaz, szóval minőségre tutijó.app teljesértékűen használható, de nélküle is lehet váltani fotó/videó mód között, led színe mutatja hogy melyik módban vagy. mostanában már appot se használok.
-
fape
senior tag
-
válasz
medvegy #13814 üzenetére
teljesen gyári, dji go app.
nemsokára mérek isshaddam: jellemzően igen, vagy még tovább is. igazából ha megnézed hogy mennyit repültem, azért az a 85-90% annyira nem horror így háromnegyed év alatt. meg ha jól tudom, az 50%-os állapot nem azt jelenti, hogy akkor már csak feleannyit lehet vele repülni.
rf-v16-hoz biztos van tartó, de szerintem a többihez is előfordulhat.
-
Patics
tag
válasz
medvegy #13722 üzenetére
Én ezt használom, egyszerű, kiírja a cellánkénti és az össz feszt.
Teréz Atya, köszi, nem is tudom, miért nem értettem, talán a fotón lévő csati zavart meg... persze, a töltő felé mindkét dugót csatlakoztatni kell, "fő dugó" és "ballansz dugó".
Tudom kezdő kérdés, de ha nem kérdezem meg, hülyén halok meg: mi az a racer? Mármint, hogy mi a különbség a drón (pl. V686G) és a racer között?
-
-
Watt25
veterán
válasz
medvegy #13690 üzenetére
Egyelőre nem igazán éreztem, hogy jobb lenne, de nagyon keveset próbáltam én, a gyerek nyomta el az egyetlen akkut, amíg kint voltunk... Nagyon nem jó ez így, mindjárt rendelem a 4x800mAh-s akkukat...
(#13693) koko 959
Ő.... a képekből nem derült ki, hogy a koaxnak csak a belső rézdrótját használtam? -
Watt25
veterán
válasz
medvegy #13654 üzenetére
Jah, ez elkerülte a figyelmem. Valóban. Akkor lesz egy ilyenem.
Mértem párat. Gyári Syma "töltő" 4,28V-ra töltötte a gyári aksit. (Levettem a töltőről, úgy mértem.)
A "töltőből" 4,53V jön ki terhelés nélkül, ha egy normális USB tápra dugom rá, de csak 4,39V ha számítógép USB portjára dugom.
A Syma X5C 3,2V-ra merítette az akkumulátort, mielőtt elkezdett volna villogni és leszállt -
Teréz Atya
senior tag
válasz
medvegy #13654 üzenetére
Ugyanez T-plugra.
MEg vettem hozza Walkera - JST atalakitot alin, igy mar ugy kombinalom ossze az akkukat, ahogy nem szegyenlem. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
medvegy #13648 üzenetére
Ilyet pontosan nem tudom, de lehet tobb ertelme lenne valami olyan elosztot keresni amit ebben a hsz-ben linkeltem.
Igy egyszerre tudsz majd 3 akkut tolteni. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
medvegy #13645 üzenetére
Te, ez kb. egy SkyRc E4 lesz. Ez esetben nem sok ertelme van B6-ot venned, max ha gyorsabban akarsz tolteni.
Az 1S ennel a tipusnal nemtom hogy van. B6-nal a fo dugasszal tolthetek 1S-t, az Eachine B3AC-nel meg barmelyik balance plug-on.@ kimista - csak annyi h ki mennyit hazudik. Eddig a Giant Power cellak valtak be legjobban, nagyjabol hozzak a nevleges kapacitast, de dragabbak is 10%-al a tobbinel.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
medvegy #13214 üzenetére
Hmm, attol fugg hol tarolod. Ha a lakoterben, a lipo bag lofuttyot sem er, ugyanis nem hiszem, hogy vegig akarod nezni, ahogy kieg az akksi a nappaliban. A LiPo tasakot ugyanis nem tudod hogyan megfogni.
Lejobb valami olyasmi mint a masodik szerkentyu. Valami fules femdoboz egy szelelovel, hogy ne alakuljon bombava. Viszont erre van egy olcsobb megoldas. A teljesen hetkoznapi penzkazetta. Holnap beujitok egyet, mivel az egyik femtarolomat mar kezdem kinoni. -
tibibi
őstag
válasz
medvegy #13110 üzenetére
maj-viktor gps nyomkövető ajánlott most próbáltam pontos és jól működik.
-
Patics
tag
válasz
medvegy #13126 üzenetére
Igen, telefon a posta üfsz-ra, sajna legközelebb már csak hétfőn teheted meg... Engem is pontosan tájékoztattak...Ja, tényleg most olvasom, hogy még nincs magyar csomagszámod.. így hiába.. :-(
Mi a tapasztalatotok az árak csökkenése tekintetében? Pl. Várható, hogy a ma 300 ezres Phantom év végére lemegy pl. 150 alá? Vagy mennyire?
-
mgy
senior tag
válasz
medvegy #13126 üzenetére
Ilyenkor mi van szerintetek?
A vámon van esetleg? (Bár azt gondolom írnia kellene a tracking-nek, meg a vámosok gondolom értesítenének, ha vámköteles a cucc.)Hívd fel a posta üfsz-t, követési szám alapján pontosan megmondják hol van. Nekem nagyon jó tapasztalatom volt eddig velük, segítőkészek voltak.
-
maj-viktor
őstag
válasz
medvegy #13126 üzenetére
Ez az EKEN H9 "sláger"!?
(csak azért kérdem régebben jobban benne voltam a sportkam típusokba - tudás - ár/értékarány, most kissé kiestem, de próbálok "visszatérni" legalább legyen poszt SJ4000HUN-ra!)
Illetve pont tegnap posztoltam banggood-ra kuponkódot vele kapcsolatban... EU-s raktárból így 53$ alatt megáll (szal ÁFA-vámmentes): [link]
gearbest-en ha jól látom 47$... de CN-ből... szal +6$-ért EU nem sok érte sztem -
mgy
senior tag
válasz
medvegy #13110 üzenetére
Ahogy kollégai is írja, valszeg nem fog menni W8-al a driver. Viszont ezért nem kell szétdarabolnod a vinyód külön W7 partíció kedvéért, rakj fel egy VirtualBOX-ot (ingyenes!) az abban létrehoztt virtuális gépre meg telepíthetsz bármilyen win-t. Ha segítség kell, itt is szívesen, de van rá topik is a ph-n, gondolom.
-
koko 959
csendes újonc
válasz
medvegy #12977 üzenetére
A led nekem is random módon világít. Ha van multimétered a csatlakozón meg tudod mérni a feszültséget. Ha lesz rá időm szétszedem s megnézem mi az oka ennek. A balanszos töltő 4,17-4,19V körül tölti fel az akkukat.Erre lehet rátölteni az eredeti töltőjével a gépnek. Érdekes módon van amelyik akkunak vissza megy a feszültsége 4,05 V-ra, van amelyiknek felmegy 4,23V-ra de tény hogy ha rátöltök minimum 30-40 másodperccel tovább repül a kopter. A feszültség különbség abból adódhat hogy melyik milyen kapacitással rendelkezik. Menet közben szétszedtem a töltőt semmi hideg forrasztás nincs benne, minden kimenethez egy 5 lábú IC van ami vezérelheti a töltést.Sajnos a ráírt adatok (LTH7) alapján nem derül ki pontosan micsoda.
-
koko 959
csendes újonc
válasz
medvegy #12954 üzenetére
Én is ilyet használok, nem tölti fel teljesen az akkukat. A géphez adott töltővel szoktam még egyenként rátölteni. Azt tapasztaltam ha nem egyformán vannak lemerülve az akkuk azokat kezdi tölteni aminek alacsonyabb a töltöttsége, csak akkor a többit ha elérte a töltési feszültség szintjét.
-
-
Peczek
aktív tag
válasz
medvegy #12746 üzenetére
Majd megnézem, mennyit bír. Ezek a 800-asok bőven beleférnek a gépbe, csak valamivel vastagabbak,mint az 500-as. (vagy az aksi ugyanaz, csak 800-ast írtak rá
)
A pihentetást azt értem, de a prop védőt még kültérbe sem veszem le, sikerült már elég sok mindennek nekimenni. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
medvegy #12609 üzenetére
Szerintem valamit benéztél....
Úgy kell állni, hogy fogod a távirányítót, a gépen az aksi feléd néz(vagyis ahol bele teszed az aksit, az a hátulja), mindegy épp milyen színűek a ledek. Innentől kezdve hozzád képest az előre előre lesz, a jobbra az jobbra és így tovább. Ha a gép feléd néz(tőled messzebbi oldalon rakod be az aksit), akkor lesznek a fordított irányok.
Tehát, vagy magadat forditod 180'-al, vagy a gépet, hogy jó legyen. Ha a gépet fordítod, akkor látni is fogsz belőle valamit.
Ez minden kopternél így van. Illetve egyszer láttam asszem egy olyat, ahol elölről kellett betenni az aksit, de nem ez a jellemző.
Remélem érthető voltam. -
Jackal2
senior tag
válasz
medvegy #12609 üzenetére
Medvegy: a színezés teljesen random. Ebből ne következtess én már vagy 4félét láttam. Nekem az lenne a logikus, hogy hátul piros, ahogy az autókon is, ehhez képest láttam már kéket és zöldet is, meg ezeknek a kombinációit. Ugyan ez pl. a motorok kábelezésében. Hol ilyen, hol olyan, pl. ugyan annak a típusnak az utángyártott motorjain más színű a kábelezés és ha peched van, akkor ami egyezik az is a fordítottja
-
Game-over
aktív tag
válasz
medvegy #12363 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Neked és és Jackal2 videójának sikerült meggyőzni arról, hogy elég nekem az X8C, ahhoz veszek egy normális kamerát (meg gimbalt esetleg), és teljesen megfelel ez is az én videózási igényeimnek(na meg a pénztárcámnak).
-
Jackal2
senior tag
válasz
medvegy #12431 üzenetére
BG EU-ból vettem, 8% kuponnal. A pontokat elköltöttem egy Syma X5-re meg egy Cheerson CX-10-re, mert cikinek éreztem, hogy minden kopterek ősatyjáról még nem volt elemzés a blogon, a Cheerson meg a kopterek cuki kismacskája, szóval asszem elég alap mind a kettő gép
Dreizwanzig: úgy értettem, hogy a JST/Walkera/LOSI csatlakozón (piros) is töltheted, ott a töltőáram lehet nagyobb is, vagyis gyorsabban tölt.
A balanszeren keresztül (JST-valami, fehér) viszont kiegyenlítik a cellafeszültséget a töltők, nagyobb élettartam, jobb az akksinak. Én mindig itt töltöm, ha van rá lehetőség, de nem kell mindig, 3-4 után azért érdemes helyre rántani. Nekem azért más a helyzetem, mert én egy mikroprocesszor vezérelt töltővel töltöm, vagyis látom mennyi a feszültség, te meg nem.
Feltettem az eredeti felvételt: Syma X8C + Firefly 6S 1080P 60FPS
-
Jackal2
senior tag
válasz
medvegy #12428 üzenetére
Ahogy a Szabolcs fogalmazott: Gimbal kétoldalú ragasztó
Nem, a gép alapból ilyen stabil, persze nincs szél és hasonlók. A felfogatás meg pontosan nem tudom, hogyan történt, de szerintem egyszerűen felrakta a gyári bekötési pontra. Ezek a kamerák szinte mind Gopro kompatibilisek.
Silent: konkrétan könnyebb mint a Yi
72 gramm a Yi ez meg asszem 65, de nem azért vettem, hanem mert ennél olcsóbba 1080p 60FPS nincs jelenleg. A 4K-ról lemondtam, mert mindenki interpolálja.
A Yinek az a nagy előnye, hogy van hosszá halszem optikát leváltó, 80 fokos lencse. Lehet lesz majd róla teszt is.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest