- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #49927 üzenetére
Erre a gépre nagyon kíváncsi vagyok.
Ugyan tele vagyok kefés vazakkal, nem akarok többet rendelni, de ma is sokáig nézegettem ezt a vázat....
A súlyát egy kicsit soknak tartom (meg az 55-ös propp is elég karcsú), de lehet ezt kiküszöböli a hv aksi, meg a Black Edition motorok. Amik mellesleg olcsóbbak, mint az RS-ek.
Ez BG-on nem látszódik, de itt úgy látom, hogy a propellerek a frame fölött vannak. Vajon ráférne a 65mm-es propeller?
És ha van még 260as Turnigy-d, letesztelnéd azt, hogy többet tud-e nála az a hv aksi?
Filózok nagyon azon is egy ideje, csak nem tudom hogy megéri e, mert 30c-vel kevesebb és 2x akkora súlyú. -
Destr4ct
aktív tag
válasz
Jackal2 #49918 üzenetére
A 3 felsoroltból a versenyzést azt hiszem, egyértelműen kizárhatjuk. A másik kettőből inkább a kamerázás lenne érdekesebb. Habár arról van fogalmam, hogy ebben a kategóriában enyhén szólva nem lehet elvárni eget rengető képminőséget. De mindenképpen kamerásat szeretnék.
1. megbízhatóság.
2. üzemidő
3. flexibilitás, habár ezt lehet, hogy jobban ki lehetne fejteni, hogy mit is értesz alatta pontosan.App alapú alatt azt kell érteni, hogy csak okostelefon kell hozzá? Nem tudtam, hogy van ilyen is. De gondolom, hogy ez csak WiFi alapon mehet, aminek feltételezem kisebb a hatótávolsága is. Másrészről valószínűleg ergonomikusabb egy dedikált kontroller, mint érintőképernyőn szerencsétlenkedni.
-
twine
veterán
válasz
Jackal2 #49764 üzenetére
MIndenben egyetértünk,,,de komolyan
Viszont erről ("fél évente megírják, hogy megint MAJDNEM lezuhant egy drón miatt egy repülő, de aztán mégsem") eszembe jutott ez!
MUltkor láttam, és olvastam utána....
Ez megvan?
Én mint a topic ügyeletes betegesen "repüljünkszabályosanésbiztonságosan" tagja....
Gondoltam most bedobomVannak azért ratard-ok a világban....
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #49766 üzenetére
Vmelyik nap vót róla itt szó. Nekem begyere, ára sem vészes. De hogy van aki már azt írkálja hogy 6000kv hoz melyik 4s akku kell... Néztem 4500kv nál 3colon pont annyival lenne nehezebb 4s akku amivel többet húz, én gépemen így is úgyis 8.5 lenne az emelési arány. Abban meg biztos vagyok, hogy 6000kv nak még jobban beesik az effinicy... Hiába csak 2.5 col.
-
tomy_cz
senior tag
válasz
Jackal2 #49741 üzenetére
P4-hez elvileg csak a gyári gimbal használható?
Youtube-on találtam egy-két videót, hogy valahogy raktak fel rá flir vue 336 típust, de mondjuk nem tiszta, hogyan kell összekötni magával drónnal. Mondjuk lehet, hogy csak ilyen sufni megoldással?! -
twine
veterán
válasz
Jackal2 #49652 üzenetére
Respect....
Több mint kielégítő volt a válasz, köszönöm szépen
Mivel a kis 90-es Diatone-hoz csekkolgatom a lehetőségeimet, így ki is fullad a dolog a 3S, 450-550mAh kapacitásban....
(4S-t egyelőre több okból sem szeretnék)Beraktam a kosárba egy ilyet:
FrSky R - XSR 2.4GHz 16-channel ACCST Receiver
Meg (egyelőre) 2db ilyet:
11.1V 550mAh 80C LiPo Battery with JST XT30 Plugs Remélem ez utóbbi Gaoneng lesz, mert sehol nem írják csak a fotóról lehet leolvasni...És ha ezek megjönnek akkor már "csak" a töltő, és a kontroller/transmitter (nem is tudom minek hívjuk)
Van hátra, és repül a zümi
El sem hiszem...tavaly Novemberben vettem a Phantomot, mondván hobbyra nem tudok annyi pénzt költeni, így inkább munkaeszközt veszek...
Az már megvan,,,ki is termelte magát, és lassan összeáll a "hobby vonal" is....
Tényleg olyan ez a kbsztt drónozás mint a drogGearbesten van most valami általános promo , vagy coupon kód, amivel csökkenthetném a végösszeget?
Ritkán rendelek tőlük, inkább Banggood párti vagyok
Köszönettel -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #49652 üzenetére
Mondjuk van olyan eachine akku ami infinity...
szal függ attól épp mit matricáztak.
Amiről ritkán esik szó az zippy és turnigy sima akkuk (nem a grafitos) vagy akár a multistar változat. Nekem ezek is vannak. Turnigy hv ami marha bika állítólag kevés ciklust bír, én még nem tartok ott. De igen jó árban szoktak lenni. Multistar ami van nekem pl 850mah 4s 40c az ugyan azt tudja mint infinity 850 70c. De az 1300as muktistar ok is jobban bírják a gyurődést mint az eachine matricás infinity 70c akku (multistar az 65-130as). Szal én egyelőre nem győződtem meg, hogy kell nekem a hk s akkunal drágább
Most jött egy 2s 550 gnb, majd össze nézem ekkora hk sokhoz képest mit tud. -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #49520 üzenetére
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az MJX Bugs 2-snek is középre álló gázkarja van! Mégse racer, és nem is accrozik, se nem 3d. Szerintem azért, hogy így kb meg tartja a pozícióját, és csak halál finoman kellene max hozzá nyúlni. De, szigorúan nézve, ha nem piszkálod, akkor a gps miatt tartja a pozícióját! Mintha oda szögezték volna az égre, arra a pontra.
-
twine
veterán
válasz
Jackal2 #49505 üzenetére
+mindenki
aki türelemmel és segítséggel viseltetett irántam!Örömmel tudatom veletek, végre véget ért a hetek, hónapok óta tartó rémálom, és döntésképtelenség...
(mit vegyek hobbyzni? Brushed, vagy brusless, Lizard, vagy GT-R90...?etc...etc...)Leütöttem egy Diatone GT-R90-et, kifizettem, visszaigazolt...
Ezúton is köszönet a topicnak a kedvezményes árért, és hogy eddig is minden retard kérdésemre türelemmel válaszoltatok...De ezzel nincs vége....
Next level: transmitter, receiver...De ez majd csak később...
Addig majd nézegetem a "zümit"a polcon az ev800 szemüveg mellett...
Hiába na, nem megy minden egyszerre, de azért alakul
Egy tétellel kevesebb a wishlist-emben
"e öröm é bódottá'..." -
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #49482 üzenetére
A baszdmeg-png-d sem győzött meg.
. Nem voltam lassú, direkt hagytam időt, mondjuk úgy.
Én is linkben kapom a kedvezményt, nem kódban. Rákattintok és lám...csoda történik..
. De mondom ,nekem 8..
Sajnos nem tudod szórni a jóságot, mert te is úgy kapod. És nem unlimited..
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #49373 üzenetére
Kivancsi leszek, de ahogy láttam az full ugyan az mint dustx58 szal akkor kaki lesz, főleg hogy nehezebb is
de hátha nem.
Súlyt azért említettem mert sztem ezek az 1s bl gépek azért "erősebbek" mert könnyebb. Látni azért agyon faragott kefés gépeket amik hihetetlen könnyűek és azok mennek.(#49374) Geller_1972
Na ezt nem tudtam, nekem csak 8520as volt amúgy. Azok nem túl vadak, ha szépen akarom mondani
kint elmennek mert ott lehet lendületet szerezni
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #49365 üzenetére
Na de mondj egy olyan 1s gépet ami bl és nem egy kalap szar.
mert ahogy nézem kb mindben ugyan az a cucc van, motor meg más nem is lehet (07xx) csak ugyan az, mert más nem létezik még.
És hát alig repülnek nagy C akkuval. Van előnye, hogy 2 repülés közben nem kell hülni hagyni, meg erősebb egy 1s kefés gépnél, ami kell bentre, de gyengébb, mint egy racerstar motoros "marha nehéz" 1s gép. És teszem hozzá, ezek 25g körüliek, míg egy kefés 45-55. Szal egyelőre az 1s bl gép, amit én nem ajánlok senkinek sem.
Viszont azt aláírom, hogy egy 2s bl gép simán lehet jó bentre....na ilyenkor nekem támadnak, hogy minek olyan erős. valóban legtöbb esetben tök fölös és annyi kihasználatlan erőtartalék lesz benne, hogy csak na, de van hogy kell. főleg amikor még béna az ember, akkor kell menteni a power. Én is tök láma ként repültem bent babyhawk al és jobban ment mint 150 starttal később a gyengébb keféssel
És most már néha 20-25 között vannak 2s bl gépek, amihez bentre az 1200ft os akku is elég lehet.
De ha mindenképp gynge gép kell, akkor még 1x nem vennék (még nem) 1s bl gépet ezekkel a semmire való mocikkalÉn most azt javasolnám, hogy nézni kell ilyen 5-8e ftos (akciós) racert és venni kell bele racerstart tuning moci és jó aksi. Vagy akkor egy 2s bl gép az meg kertbe is jó (bárt kertbe a gyenge 1s kefés is jó, csak bentre harmat). Persze ott vannak f36 hekkelések, de nekem acro az alap, persze kezdőnek mondjuk nyilván nem
amúgy lehet vennék is egy ilyen kis f36ot ha tudna acrot, de annyit meg nem ér, hogy fc t cserélgessek
Illetve azt látom, hogy te az arf tökéletes gépeket hajtod. Szerintem nincs, de én sosme vártam el. Autós modellezők is mindig azt mondják, hogy nincs rtr gép, ha össze van rakva akkor szét kell szedni és újra össze kell rakni...és tök igaz, vmi hiba úgyis van benne. Jogg gépek nem véletlen csak darabokban kaphatóak (de ez drónra is igaz igazából). Ez a hobby nem arról szól sztem, hogy gomb bekapcs és minden tökély, az a játék kategória sztem. A modellezés mindig is arról szólt, hogy megveszek valamit (mindegy hogy egyben vagy darabokban) és mnegcsinálom úgy, hogy nekem jó legyen...ami nem biztos, hogy másnak is ugyn úgy lenne jó. Sosem tudnám felróni hibának azt, ha vmi könnyen javítható. A hulladé minőségű moci vagy elektronika nyilván baj, ha egy vmilyen felfogatást kell megoldani vagy vmit beállítani csak akkor az sztem tök alap.
-
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #49365 üzenetére
"Csak néhány az idegesítőbbek közül:
- állandóan lerugdosta a propellereket, már a dobozból kivéve is
-Nálam alap, hogy eleve letesztelek 3-4 a gyáritól eltérő propot minden gépemen. Már akkor volt hármas propom ezekhez itthon, amikor a dón még meg sem jött.- konkrétan szarból voltak megépítve. Gumi tartotta valahogyan a kamerát, a kábelek össze-vissza, ferdén állt a motor a gumi perselyen ami tartotta, stb.
-Kameratartó. Ugyanúgy filléres dolog, mint a másfajta prop. Kábelből nagyságrendekkel kevesebb van, mint egy brushless raceren.100 euró alatt ott is fostalicska szinte mind alapból, mókolnod kell, mire ok lesz.
- iszonyatosan hitvány, olcsó propeller volt mind (mondjuk a brushless ötágúak is borzalmasak, ez tény)
-Erre már válaszoltam fentebb- volt ami 50 cm-ről disarmoltam a laminált padlóra és beszart a motorja
-Ugyanaz, mintha egy raceren két méterről "elejted" a sima kemény földre és elfüstölt a motorod, esc-ed. Csak jobban fáj a zsebednek..
- belelógott a propellervédő műanyag a propellerbe (FB 90)
-Olyanom nincs egyiken sem. Amilyen olcsó a prop, soha nem fogy el így..
- konkrétan alig bírt repülni az egyik QX80, mert olyan dög nehéz volt, és mellette gyengék voltak a motorok
Vagy amit alul is írtál, szar volt az akkud is. 80-am nem vol, a 90 ugrik rendesen.- a kamera kábel szarul volt beforrasztva
-Egynél - gondolom itt is több volt a pálesz.. Mert azért nem jellemző. Nálam még egynél sem jött elő. A főbb forr pontokat amúgy is átnézem, mielőtt megreptetem.
- az ÖSSZESNEK rossz volt az akkumulátora, kevés C, dög nehéz, puffadós"
- Nekem más gépek miatt is az 50C-s sokkal jobb akkuból egy kisebb diszperzites vödörrel van itthon.
600mAh-ak, eddig mind ok volt, viszont egy gyárit én is kidobtam.-Nem azért vettem, hogy eladjam.
, Mennek, amíg mennek.
Szal várom a beltéri vidiket. -
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #49358 üzenetére
A kamot lehet védeni, ha gyárilag nem lenne rá semmi. Nem olyan nagy dolog. Egy ilyennel amúgy sem akarsz elmenni 3 km-t, a ház körül igen jók. (Ott a vidi, amit linkeltem, azért te is látod, hogyan megy, milyen a kamja.)
Nem tudom, milyen súlya van egy runcam mininek és egy külön vtx-nek, de gyanítom, hogy nehezebb, mint egy AIO kam, amit hozzá adnak.
"egyszer odakoccolod egy fához és lehet, hogy a motor kuka"
-Lehet, de lehet hogy nem. Az enyém megjárta a 200 literes vizeshordót tele vízzel, 5 percig volt benne fesz alatt, mire a szomszéd kutyáját annyira befolyásoltam, hogy ne szedjen szét, míg átugrom és kihalászom.) 20+ méterekről elég sokat estem vele addig, amíg nem forrasztottam rá egy csipogót (105BAT-on már gyárilag van) tetőre, kemény cserepekre, és a plusz két motorhoz még mindig nem nyúltam. Nem tudom, mennyi rep idő lehet benne, de még mindig megy. A QX105 BAT-ot februárban vettem, a qx90-et január 20."vagy elkölt normális pénzmennyiséget egy micro brushlessre."
-Komolyan tudni akarom. Teljesen komolyan gondolod, hogy beltérre ilyen kell? Ok, kintre rendben van, de ilyenkor, amikor majd egy hónapig a napot sem látod és két hétig söpröd a havad, meg -10 lesz kint, bentre szerintem erős túlzás bármilyen komolyabb gép. Nem beszélve arról, hogy míg te egy motort veszel a micródhoz, abból egy marékkal kapsz ezekhez a kis szarokhoz, így annyira nem érdekel, ha odacsapom valahova és motorcsere lesz. Eleve nem is féltem annyira, talán pont ezért.
10 ercsi 4 db jobb fajta 8520 csatival..a 95-ös lizardhoz 7 és fél egy darab.
Ok, elvileg tovább bírja. De tudjuk, hogy kint, terepen ez nem igazán van így. Az első raceremhez az első motor az első héten elfüstölt. (Falcon 180)
Beltérre kamerával SZERINTEM meg az ilyen max 50 eurós szarok jobbak, mint egy 100 eurós mini brushless.
Még egyszer mondom, ne egy kinti repülés képességeit hasonlítsuk össze. Ha megjön a QX95s, akkor majd azt is mutasd meg a vidiben, hogy egy 4x4-es szobában melyikkel milyen repülni.
De nem ilyen előre-hátra egy méter azt hali. Hanem a szokásos széklábak alatti, szobákon át kóricálást.
Még a végén lehet, hogy tényleg jobb egy lizard bentre, mint egy kefés szar.
"Szerintem a 15K egy szénkefés gépért sokkal nagyobb kidobás, mint egy semmit nem tudó, LOS-os mini 2.600-ért."
-Nézd máshogy. Nézd azt, hogy valaki kezdő ebben a raceres világban. A 2k-s géppel sok mindent megtanul, de sem az FPV-t, sem az acro-t nem fogja. Ha meg így nézzük, 15-ért már van egy kezdő szetted, ami nem megy durván, nem tör ki mindjárt az első véletlen és rossz irányú táv mozdulatára és nem kened a falhoz az első repülésnél.
A kefésnek gyengébbek a mocijai, nem reagál annyira durván (alapból) mint egy komolyabb verda. Nem bír annyit. De adnak hozzá legtöbbször +2 motort.. Meg mire azt az óramennyiséget valaki kirepüli azzal az akkunkénti 5 perccel, addigra megtanul repülni. Tehát ne azt nézd, kérlek, hogy "csak" egy kefés gép, és hogy ehhez drágának tűnik, hanem azt, hogy mit kapsz érte. Tudom, hogy nem csúcsalkatrészek vannak benne, de ne várjuk már el 50 ercsiért, hogy egy 35 eurós kamera legyen benne, meg 25 eurós motorok.
.
És ha van időd, akkor megírhatnád a privit is.
Köszi. -
PNP
őstag
válasz
Jackal2 #49358 üzenetére
Az E010 használhatatlan, talán még kamera nélkül is rosszabbul megy, mint egy F36 kamerával. AIO kamera megszerezhető 7 dollárért (GB pontokkal, de anélkül is csak 10), tehát legolcsóbban 14 dollárból össze lehetett rakni egy elég jól repülő gépet. Természetesen az E011 már másik kategória, az tényleg erős, és lehet rendesebb távval+modullal párosítani.
-
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #49353 üzenetére
Csak abban a kommentben már nem arról beszéltünk.. Amire most Bakunak válaszoltál
.
És ez szól Bakunak is, amit most fogok írni.
Sehol nem írtam, hogy abban az árban van jobb. Én azt írtam, hogy ha valaki szobacirkálót akar, és olyat, ami többet tud - ellenben nem akar építeni, pénzt locsolni rá úgy, hogy azért a pénzért sokkal jobb gépet kap készen, akkor jönnek szóba azok a gépek, amiket én említettem. Az 50 ezres példát meg nem hoztam fel, 50 euróról beszéltem végig, ami 15 k.
Nagyon nem mindegy. Ezért a 15k-ért kapsz egy olyan gépet, ami karbon vázas, egy jobb fajta board ül benne, ami konfigolható akár acróra, kapsz 6 motort, 2db 600-as akkuval, és egy majd 20 eurós kamerát, ami AIO, nem beszélve arról a nem elhanyagolható tényről (hogy ha valaki olvassa kopter blogját, abban is le van írva) hogy egy pötty forrasztással 2S-es a masina. Ennek fényében tartom ama megállapításom, hogy a 4200 ft-os kardozós gép helyett, ami max LOS-ban használható, nem kevés megkötéssel nem éri meg annyira arányaiban, mint a fent említett 15k huf-os gép a fenti felszereltséggel, tartalék alkatrészekkel. Csak hogy rendbe tegyük kicsit a dolgokat.
. (Hol írtam én 50 ezres gépről
Egy linket pls. )
(..és ha már itt tartunk az E011 13.60 Eurós ára sem 2600 ft, hanem sokkal inkább 4200
.)
Mindenki azt vesz amit akar.
.
( A QX95-ről egy kis vidi. Magáról a repülésről. ) -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #49263 üzenetére
és neked 200on van az adó? nekem vtx02 2mm ig elég jó, 100m körül fa mögül is meglepően használható.
vagy milyen távolságra volt vele bajod?(#49269) vandor01
eskü azért fogok venni egy runcamat, hogy megnézem, hogy mit búgtok így rá
már lassan azt érzem hogy nem vagyok ember, mert runcam van a gépemben
runcam minim volt, az semmivel nem volt jobb, mint a többi kamerám,csalódtam is benne, azt hittem az vmi nagy cucc lesz -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #49189 üzenetére
hát az nem lesz overkill
1s el ilyen súllyal gyengébb lesz mint dustx, ami mondjuk erősebb mint egy 1s kefés gép, de nem durva. 2s el meg nemtom mit bírnak ezek, főleg, hogy azt is érzi a 25g os gépem, hogy 12 vagy 14g os akku van alatta. ha alá raksz egy 30+g os akkut, nemtom mit ad majd elő. De érdekel mi lesz belőle...de ahogy olvasom... ez tuti tud 2s t?de az a prop szimpi, ha 40mm es berendelek majd belőle
-
rokarudi
aktív tag
válasz
Jackal2 #49151 üzenetére
Azt nem tudom, szerintem lehet, hogy emiatt szerelték át. Viszont szerintem nem variálok a nagy vevővel, kioperálom a kis dinóból az RX2A-t, hogy ki tudjam próbálni. Csak azt nem tudom, milyen vázban lehet elsüllyeszteni egy ekkora vevőt. Gondolom ha nem 4 in 1 ESC van benne akkor egyszerűbb lenne. Pedig az akksi merülés jelzése a távon jó lett volna.
Tényleg ha a vevő egy gépen már párosítva lett egy távhoz, akkor ha átrakom egy másik gépbe, akkor újra kell bindelni?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #49089 üzenetére
Kockáztat? Ali az egyik legmegbízhatóbb hely eddig
GB EU express cuccot mi hozza? Jó lenne nyomkövetni csak nem tudom... Bár gb től már az is vmi hogy 3 héten belül feladták xDSzerk : igazán könnyű vázat nem nagyon találtam, csak alin, mert márkásak elég gyökér megoldás legtöbb. Floss meg ropi hiába nem olcsó
de amúgy még csak x210 vázat vettem alirol, de marha nehéz
De legalább tök ugyan az mint bg s csak 3k val olcsóbb -
twine
veterán
válasz
Jackal2 #49073 üzenetére
Köszönöm az infót! De ezt amúgy nem nagyon értem, hogy "az ára miatt"
46.000.-Huf, míg egy lizard 30! Az egy dolog, hogy én "orrvakaró fogtechnikus vagyok" és hónapok óta küzdök azzal, vegyek e racert, de az itt jelenlévők "naponta" vásárolják a gépeket...
"Upsz elrepült egy az erdőbe,, na mindegy szerintetek ezt vagy azt vegyem?"
Én meg csak csorgatom a nyálam...
Ne mondd hogy az az árkülönbség tényleg ennyit számít...
Vagy igen? -
twine
veterán
válasz
Jackal2 #49040 üzenetére
Ez a 90 mm-es Diatone 2018 első látásra szerelem
Én az alkatrészeihez nem értek úgy mint ti, de ránézésre, az "azonnal most rögtön szeretném" kategória nekem,,,külsőre és méretre,,,
Ahogy rákerestem a videóira fürge is mint a villám..imádnivaló...13-14ezerrel több mint a Lizard, de ha összejönne végre egy Lizard-ra való, inkább hozzádobnám ezt a plussz összeget,,mert nagyon bejövős a kis fizimiskája...
És ahogy a szavaidból kiveszem, jó is a cucc, nem csak szép..!?
Jól gondolom ez utóbbit?
Segítsetek légyszi! Minőségi gépnek számít ez a kis Diatone ? persze tudom minden relatív, de most mondjuk ebben a Lizard-Wizard, és hasonló méretek,és árszegmensen belül.. -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #49019 üzenetére
Hát nekem gari ügyben első pár soruk warrany leírás copy paste volt, hogy modell cuccra nincs gari, mert ők mindet (!!) tesztelték elküldé előtt (na persze) és tuti én rontottam el lol...
Nameg múltkor is ültek több mint 2 hetet vmin mielőtt küldték (és ezt sok sok kinti csoportban is olvasni lehet, hogy nem csak engem szivatnak).
BG, HK nem igazán szarozik. HK n volt, hogy 11 hónapos autós szabira írtuk, hogy dikk, ez meghalt, pár órán belül már kérdezték is, hogy küldjenek-e újat vagy refund...hmmm. De HK mondjuk gariban sztem verhetetlen, legalábbis én eddig azt tapasztaltam.
Az tény, hogy itthoni cégektől esélyesen még egy gagyi ebayes eladó is korrektebb(#49031) stefi81
láttam fél szemmel hírlevelet, de HK ról most mindenre freeship van?? akkor szét kell vásárolnom magam, attól tartok
(#49032) AMDaZERG_1
jaja, bg nekem sem szarozott refunddal sosem, ha nem jött meg vmi.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Jackal2 #49003 üzenetére
A paraméterek szerint 2-3S akkuval működik a Leader.
Kicsit meg is ijedtem, mert nekem meg csak azok vannak (3S). (meg az egy gyári 2S) ha végre valahára megjön. Igazi tróger cég lett. Másfél hetes rendelés a processing státuszig tudott csak eljutni, vagyis azóta is abban van, pedig volt készleten, vagy legalábbis azt hazudták. -
varadigabor
senior tag
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #48968 üzenetére
Én azt gondolom hogy ekkora gépen 1104 et el kell engedni. Hatásfoka sokkal jobb egy magasabb motornak. Babyhawk vs falcon (7500kv) nál azt éreztem hogy ugyan vmennyivel erősebb a falcon, de első gázra csipog, míg babyzard 3.5p nél csippan először úgy hogy közben sok cső gáz volt meg 1x olyan hogy 3-5mp ig padló. Oké babyzard könnyebb 12g al, ami sok, de akkor is nagyon gáz 7500kv val falcon. Emax rs1106 4500kv igaz 3s re való, de durva milyen hatásfoka van. 3br 1105 (6000kv)nél többet húz 20% al és 15%al kevesebbet eszik lol. Amúgy 3br 1105 6000kv elég faja moci, nekem er130 ban volt ami nehezebb gép majd 30g al és ment kint ökör, csak evett is rendesen
varadigabor
Nekem bejön. Mondjuk sima karos is bejön, ha így össze van kötve oldalt.. Nemtom miért, ezek marhára tetszenek
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #48935 üzenetére
1104 ilyen "nehéz" gépbe nekem nem számít értelmesnek.
mondjuk nehéz kérdés, ha vmit 2 és 3s re is kompatibilissá akarnak tenni (sztem nem lehet).
Kamera csere sajna kell bele, pedig nem szokott bajom lenni micro szarokkal, de ez elég ócska sajna, meg is lepett.
Színes vackokat nagyon várom, az bejön nekem isDe állítható vtx et ilyen kis gépre nem látom létszükségletnek, bár majd meglátom, mit művel (nálam 25/200as van) 25 ön.
Bár most új hullám a 2.5", de asszem arra is lesz váza, oda még talán elég a 1104, de már oda sem nagyon, ahogy nézem motor teszteket.(#48940) vandor01
90es igen az, de 130 as nem, az 13xx-14xx váz, de lesz 11xx re is 130as plate hozzá.
(#48943) Baku
hát vmi mocskos jól néz ki a gép
de belül is (nekem darabokban jött), nagyon átgondolt egy konstrukció
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #48786 üzenetére
Ez teljesen érthető. Erre mondják azt, hogy "jó ha van, de jobb, ha nincs"...
Ha nem szolgáltat megbízható adatot, akkor megwegy stopperrel is többre mész ....Erről jut eszembe: Valahol valamikor videón, vagy képen láttam speciálisan drónokhoz gyártott fly time stoppert, de egyik kereskedőoldalon sem találtam.
Találkozott már valaki valahol vele? -
gonger
senior tag
válasz
Jackal2 #48745 üzenetére
Nekem pl még a vevő beszereléséhez is kelleni fog videó. ezt pl. Itt már le is mentettem magamnak a listába ha megjön a cucc legyen vmi támpont.
-
magyarl
tag
válasz
Jackal2 #48737 üzenetére
Leader 120-hoz FlySky vevők terén mi a helyzet?
Azt olvastam hogy a FS-A8S vevővel több gond is volt, ezért sokan megelégedéssel repülnek inkább a FS-RX2A Pro vevővel.
De pl ezzel mi a helyzet? Nagyon hoki, kerülendő?
8/18CH Mini Receiver With PPM iBus SBUS Output for Flysky i6 i6x AFHDS 2A Transmitter -
AMDaZERG_1
senior tag
-
molnigee
aktív tag
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #48619 üzenetére
Nyilván. A csatorna-váltással molyolni kell, a kamera védelmén is lenne mit reszelni, a vtx is lehetne jobb, de semmi komoly gyíkja nincsen, és ennyiért alkatrésznek is bőven jó. Emlékszel, mennyiért vettük az Eachine Racereket?
Amúgy tárgytalan, nem jó már a kupon ...Más: A HK-n még mindig akciósok többek között az EVO távok és érdemes nézegetni a daily-dealeket is.ű
Más-Más (Gizardosoknak): Runcam Micro Sparrow-ra is mükszik a GB11.11Toys kupon így 24 dollárért elhozható
NEM CCD-s és NINCS current szenzora, mint a Swift2-nek, de az előbbi csak sötétben hátrány, az utóbbi meg nem is kell a Q95-re.
Viszont gyönyörű a képe, jól műkszik a WDR is, könnyebb!! és rövidebb!! mint a CCD-s társa, 16:9-es képaránnyal és valami hihetetlen kicsi latency-vel érkezik... -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #48614 üzenetére
Nyilván 30k ba nem vár el senki toppos dolgot, de ahogy beszéltük nem vad moci de nem is könnyű
ok én gépem egyedi és úgy ilyen nehéz, de az hozzá tartozik, hogy kategóriájában nehéz sajna. 220g lenne ha nem rs2205 lenne rajta és még annyi sem ha nem ilyen szedett vetett fc-bec-bdb
260g jó súly ennek is, de nem extra könnyű. De amúgy sztem is jobb a könnyebb gép. Sokat számot hogy enyém ennyien fogyott. Mondjuk ez most elég sokat is húz (nem 1800g csak 1300/motor, de kicseszett erős így is). Szal olyan könnyedén mozog, bmilyen powerloop ból megáll 50% gázon, marha jó.Szóval csak támogatni tudom ezt az irányt. Én sem hittem hogy az a szaros 70g ennyit számít. De remélem tudok építeni egy ilyesmi erős gépet ami 200g körül lesz
Current meter beállításba most másztam volna bele ha nem rossz fc t rendelek xD de majd utána járok lassan
vandor1
Nem hiszek a 6s dolgokban, amiket láttam gépeket 6s el látszott repülésükön hogy marha nehéz, sztem értelmetlen
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #48579 üzenetére
lehet hogy inkabb a prop essen le a kefementes motorrol mint hogy
alulrol torteno utesektol lejojjon a motorhaz a tengelyrol....
habar ahhh mindegyvmi jackal nevu csavo ajanlotta hogy esetleg ragasszuk fel
na en ugy teszek es nincsenek propeller elrepulesi problemaim
a 2S kefesen... KK65mm-es propot hasznalok a motor elettartamat kibirja
vagy csak akkor banyaszom le ha rolytosra kopott
amugy dobom ki a motorral egyutta piros KK65-os propi 1S-en ragaszto nelkul is sokaig birja
a 2S-el kell a ragaszto..... strapabiro prop! de csak a piros!
a feketevel vmi gaz van.... gyengebb anyagbol van! -
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #48577 üzenetére
inkabb az a szomoru hogy a kefementesre eroltetik ra a AIO kamcsikat ami egy 2S kefesnek meg elmegy.... aztan kukazhatjuk a sok AIO kamcsit a runcam kedveert
azert ez majd lassan valtozik
jonnek a runkamos gepek persze dragabban [link].... termeszetesen a kefementes motor mas vilag 1000x jobb.... de ettol fuggetlenul kitalalhatnak, hogy a haz ne csusszanjon le a tengelyrol... nalam KK tojason a 4 mocibol 3-at vissza kellett satuban sajtolnom.... kene oda vmi perem akar zeger de a perem vagy vmi kis pukli koltseghatekonyabb... most latom hogy par mocinal EMAX RS-nel valamint uj kingkong egg motorjanal a tengely also resze 2mm-es csak a propvezeto 1,5mm.... valamivel mar jobb nagyobb feluleten sajtolodik ossze 1,5mm VS 2,0mm de
...... [link]
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #48575 üzenetére
hat igen en meg most is epitek szenkefes 2S-t olyan kb 50-60euroban van darabja.... na persze ez a 75/85 ejros nyomott ar csak az elejen vagy aksonben van mert pl a 130-as tojas nincs mar 85-ert! joval 100felett foleg ha az uj verziora faj a dronos foga.... runcam-al egybeepitve 130ejro.......
nekem a szenkefes jobban bejon visit mint allat es nem lehet lassan araszolni vele
a motor problemak meg ugyanaz a szenkefes elkopik 4db-ot lehet venni 1kefementes araert... ha meg a kefementest odaveri az ember? akkor meg leugrik a haz a tengelyrol 2-3 eset utan beszoposodik venni kell mocit oda is.... kinnyaiak tehetnenek mar oda egy kis peremet.....
-
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #48545 üzenetére
Szerintem igen kép alapján, mert ebből én még nem láttam kisebbet meg nagyobbat.
Kapható [hasonló] antenna mint ami a kamerán van, egyébként ugyan ilyen csatlakozó van sok 2,4G-s antennán is.Más.
Szerintetek ilyen kábelsaruval ideiglenesen ráköthetem az ESC-t?
Csak azért akarnám, hogy tovább tudjak közben lépni, és tudjak próbálgatni dolgokat, amíg várom hogy megjön a visszább linkelt olcsó 30A-os készlet.
Nem akarom még szétcseszni az érintkezőket forrasztással, főleg hogy nem is ezek kerülnek rá.Szorosan illeszkedik a saru(persze szigetelném), és csak barbár módon ideiglenesen szigszalaggal fogatnám oda a vázhoz az ESC-t.
Motor felől meg amúgy is bedugós mint a motor kábele.
Ja ez ismét egy ZMR 250 vázas projekt lesz, "de még lepel van rajta".A képen még szerepelnek csapágyak amik ma jöttek, majd kíváncsi leszek milyenek lesznek.
Walkeran akarom cserélni a DVR felvétel miatt, mert kevés a softmount, és lehet ez segíthet. -
válasz
Jackal2 #48513 üzenetére
Néztem pár YT footaget, mert belelkesültem én is. De ez a termék valami gyalázat
Hihetetlen hogy ilyen van. A videók legtöbbje olyan, hogy kézben szebben kitartottam volna a kamerát. Vannak elfogadható pillanatai, de ritkák, és igen lassú mozgás esetén csak. Szóval sajnos nem véletlenül ennyi az ára, de így is pont 29900Ft-al több mint amennyit ér
-
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #48510 üzenetére
mennyivel szebb így a repülés hogy nem játszol fc helyett stab módot
amúgy elég jó erősnek tűnik a kis szaros így videóról.én meg repültem szobában dustx58 al
mondjuk az vicc, hogy ennek mennyivel jobb a képevagy dvr ed ront ennyire sokat (nekem eachinepro dvr vette ezt fel asszem 640*480ba)?
amúgy rájöttem telemetria vesztés miért van ezzel a kis vacakkal. gyengék az akkuk és telemetria áll le elsőnek. persze hibás a lap, mert akkor lopták el az ötleteket amikor még a rossz stepup converter volt a leírásban, de ha lesz lelki erőm cserélem rajta az alkatrészt. amúgy telemetria része ijesztően sokat tud, volt, rpm, minden szar van rajta, de amúgy még current is.
tanács 1s akkura ami könnyű és elég combos de mégsem kerül annyiba mint egy 2s akku?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #48499 üzenetére
Horizon ban lehet, de nekem az is angle xD
Én is elég kockásan repülök, nem azért, csak mert mindig egyenesbe rakod.varadigabor
Nekem is így áll. Akkor fejjel lefelé te is földet nézed?
próbáltam pitch et is tolni párszor roll közben, de nemtom arra ember képes e hogy úgy hozza szintbe. XD nekem még nagyon magasról is föld lett a vége mindig
-
Peaceliker
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest