-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudicukrasz
tag
válasz
Jackal2 #9423 üzenetére
Így van,az már két aksi egy másikhoz,de kár vitázni,jó az ár csak tökismeretlen gép.
Olyan meg ugye van bőven.
Egy dolog szempontjából azért jó hogy sasolod az árakat,mert remélem hogy hogy az ilyen kategóriás gépek is egyre többen lesznek és egyre több típus,hisz ha sok fajta van nagyobb a verseny is ergo olcsóbbak lesznek,mert azért lássuk be jelenleg nem átlagember bukszájához méretezettek.
Ilyenkor mindíg az asszony mint tényező ugrik be,ha tudná mire megy a lóvé -
csmat
senior tag
válasz
Jackal2 #9360 üzenetére
Tegnap én is reptettem a 686g-t szabadban végre. Nekem nagyon tetszett!
Ahol én voltam, szerencsére nem volt fagy, de a köd és pára nekem is rácsapódott a gépre, féltem, hogy be ne ázzon. (jó sáros is lett)
Az egyik propeller mintha kicsit szorulna, ezért levettem, és kihúztam a tengelyt, aztán fogkefével megkefélgettem a fogaskerekeket, kicsit jobb lett, de nem sokkal. mit lehetne még tenni? (korábban valaki viszonylag részletesen leírta, de nem találom..)néha valamiért elkezdett "idegeskedni" és 10-20 cm-ket kitért minden irányba, aztán nagy gáz felfelé általában helyre hozta, de nem tudom mitől lehet, bár utólag vettem észre hogy a propvédőbe néha beleakadhatott a propeller, Tudom szabadban semmi értelme sincs, csak plusz súly és a fán is könnyebben fennakad, de lusta voltam leszedni.
-
vegyszer
addikt
válasz
Jackal2 #9236 üzenetére
Közben hazai boltban is meglett, teljesen reális áron:
Quanum Trifecta mini tricopter váz
Szerintem betérek róla sztorizni... -
drnet
aktív tag
válasz
Jackal2 #9249 üzenetére
"3S alatt van 100-on, azért ezt is megnézném, ki tudja ezt bárhol kipróbálni, mekkora terület kell ehhez"
3mp alatt 100km/h-val 83 m-t tesz meg. Tehát ahhoz hogy elérd 0-ról a 100-at kb. 60 m kell. Onnantól 100km/h-val mp-enként 28 m-t tesz meg. Nem kell ehhez olyan nagy hely.
-
cyber86
őstag
válasz
Jackal2 #9235 üzenetére
Professional. Mondjuk advanced volt a cél csak jobban belemélyedtünk az összehasonlításba és a képek meg videók alapján szebb sokkal a képe meg mintha a színek is. Idáig semmi gond nem volt vele igaz összesen péntek óta kb csak 1 órát ha repült a köd miatt :-( Magyarországon lett véve a myactionkamnál.
Cris78: csepelen
-
Hurkafej
aktív tag
válasz
Jackal2 #9253 üzenetére
Nem drónokra szól a szabályozás jelenleg, hanem repülésre, legyen az meteorológiai hőlégballon vagy akármi.
150m magasságig lehet repülni, és az irányítótól is egy ugyanekkora sugárban. Távvezérléssel képzettség nélkül max 25kg-os eszközt lehet reptetni, és minden repüléshez külön kellene légtérhasználati engedély.
Jelenleg a nem repülünk ember fölé stb... csak íratlan szabályok. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #9258 üzenetére
Eachine Racer 250. Mert akcios a FlySky i6, es arra emlekeztem h egy jo ideje nem vettem semmit. Meglestem rendeleseimet, kiderult, h de, december elejen vettem az FPV-t, most meg U807-et es meg mindig nem szereztem csapagyat.
Mellesleg egy ujabb kollegat is megfertoztem es az egyik haveromat is.Hivnam oket erre a forumra, de sajna cak az ismertebb karmokodasokat tudjak magyarul.
Valakinek mar sikerult terjeszteni az iget, teriteni?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #9254 üzenetére
Hat, asszem kihuzom tavaszig, addig meg sok viz lefolyik a Jangcen.
De ma majdnem vettem egy racert, aztan megsem.Seby szerint 306g.
@ TromF - 1 kg alatt is ilyen beteg szabalyok vannak? Parkokban lehet reptetni kisebb gepeket? Vagy szerintuk egy CX-10-el is veszelyeztetnek embereket?
-
TromF
tag
válasz
Jackal2 #9247 üzenetére
Nem Magyarorszagon elek, tudomasom szerint meg otthon nincs szabalyzas ra. Nalunk (Irorszag, elsok kozott fogadtak el a szabalyozasat) - nagyjabol atemeltek az USA szabalyozast, a legnagyobb kulonbseg az, hogy mig az USA-ban minden 250g feletti gepet kotelezo regisztralni, Europaban csak az 1 kg felettieket.
De gyorsan (nem hitelesen) leforditom nektek az erdekesebb pontokat, szerintem ha bevezetik otthon is, hasonlora kell szamitanotok.
A szabalyozas ervenyes minden repulo eszkozre, ami taviranyitva kepes repulni es sulya 1-25 kg koze esik
- tilos mas gepet veszelyeztetni.
- repuloterek 5km-es kozeleben csak a repter engedelyevel lehet repulni
- tilon 30m-nel kozelebb emberhez-jarmuhoz repulni, ami nincs a repteto kozvetlen felugyelete alatt.
- tilos 120m-nel kozelebb repulni 12 fonel nagyobb tomeghez
- tilos 120m-nel magasabbra repulni
- tilos 300m-nel tavolabb repulni az iranyitasi ponttol,
- tilos eszkozzel segitett ralatas nelkul repulni.
- tilos targyat vagy allatot leejteni a geprol
- a gep fel-le szallasahoz nem kell engedely ha nem veszelyeztet embereket vagy ingatlant es nem serti ez az ingatlantulajdonosok jogait.
- ha a gep sulya 4 - 25 kilo kozott van csak akkor reptetheto ha a tulaj levizsgazott a biztonsagos vezetesbol.
- ha a gep sulya 25-150 kg kozott van, csak engedellyel repulhet.Tehat jogszabaly szerint az fpv, varosban reptetes, legicsata, stb tilos.Kulon felhivjak a figyelmet a szemelyi jogokra is a kameraval kapcsolatban.
rendelet angolul: [link]
Osszefoglalo brossura szinten angolul: [link]
Egyebkent az oldal tok jo, meg tudom jelolni koordinatakban es idopontokban hova szeretnek kerni repulesi vagy forgatasi engedelyt, latom a szelviszonyokat, regisztralni lehet a talalt vagy elhagyott dronokat is
-
kimista
aktív tag
válasz
Jackal2 #9247 üzenetére
Amint azt tudjuk, csak készülőben, szerintem olyan még nincs, max ami a Drone hungary-n kint van..
US-ban viszont ugye bevezették (v bev. alatt van) a regisztráció -
kimista
aktív tag
válasz
Jackal2 #9240 üzenetére
másfél kiló
egyébként pont ilyen márkájú aksikat lesem, ezzel a ZOP Poewerrel van valakinek tapasztalata? elég jó árban van pl. a turnigyhoz képest, de írnak róla jót is meg rosszat is (meg h azért bőven nem annyi van benne mint amennyi rá van írva, de még ugy is megérné - pl 5.0 ráírva, benne 4.5)
-
Teréz Atya
senior tag
-
Imy
veterán
válasz
Jackal2 #9122 üzenetére
Most két töltéssel játszottam megint.
Első teszt: /kamerával/, amikor frissen töltött az akksi, akkor flip hatására nem esik le, de magasságot veszt (kb 1 métert), igaz flipp után gázkart 100%-ra nyomtam. Majd kb feltöltés után fél időn kicsit túl egy flip hatására már a talajt súrolja, de még nem ért hozzá, flipp után gázt 100%-ra húztam ismét. Ugyanezt esésnél is kipróbálva nem esett le mikor friss volt az akksi, de látszik, hogy nincs sok erő a cuccban. De mielőtt a LED nekiállna villogni, akkor már leesik. Amikor a LED villog, akkor pedig tiszta erőtlen a cucc...
Második teszt: /kamera nélkül/ Így érezhetően jobban megy a gép, flip hatására nem sokat veszt magasságból, de itt is észrevehető, ahogy merül az akki, úgy akár nagyobbat is ejt, majd így is sikerült a földdel találkoznia flippelés után.
Most valami nekem nem tiszta... Az U807 ezeket miért nem produkálta? Jobb volt az akksi, vagy esetleg az elektronikája? Igaz itt gázelvét majd ráadás nem hozza vissza a gépet. Mikor U807-et felküldtem, szabadesés, és egy gyors gázzal egy kicsit esett, és megállt a zuhanás...
-
Imy
veterán
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #9080 üzenetére
Őőő, VAN megoldás. Pl Van egy cég, aki pl biztosít Hong Kong-i, USA (Dayton), UK, és Germany "címet".
Borderlinx
Akár újra csomagolják.Mondjuk még nem használtam, de a honlapjuk legalább rendben van.
-
Imy
veterán
válasz
Jackal2 #9040 üzenetére
Gondoltam, hogy nem hiába csipog, mert nem ér túl sokat.
Köszi, majd kipróbálom, amikor a szél gyanúja sem áll fenn, mert a V686G még a szellővel sem boldogul.
Amúgy jó lenne majd egy találkozót összehozni valahol, ahogy nagy a tér, és lehetne tapasztalatot cserélni mint vezetés mint gépek terén. Szerintem lenne mit. Vélemény? Én zalai vagyok, de Bp vagy környéke sem akadály. Csak ne 4-500km-re legyen.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #9031 üzenetére
Nem egyforma KV ertekuek, de en mindent mindenbe rakok. A Dromida-ban volt eddig:
- Dromida Ominus
- V959
- Hubsan X4
- Nihui U807A 7.4 V-nak mas a tekercselese, ellenallasa. RCGroups-on joparan kiprobaltak, es nekik nem inicializalt az MJX X600 3,7 voltos motorral.
A Chaoli gyartja a Dark Edition motorokat is:
cl-0820-17 dark edition - a cl - > ChaoLiNem ertem a bronz pinion fetisizmusodat. Miutan 3 motort elszabtam a felhelyezes kozben, gyorsan leszoktam roluk. Elotte kicsit meg kell furni, e nelkul szorulni fog a motor hasznalat kozben, mert tulsagosan megterhelodik a pinion felhelyezesetol. A Dromida Ominus nagyobb lyukmeretu, ragasztott piniont hasznal. A ra valo ragaszto meg 7-10 dolcsi es felenk szinte beszerezhetetlen. Olyan mint a csavarrogzito de megsem az. Blue / red / green loctite neven emlegetik. A heliknel le is szoktak rola es csavarral rogzitik a piniont.
Raadasul a bronz pinion gyorsabban daralja a nagy fogaskereket meg stilfuresz hangot kolcsonoz a kopternak.
-
-
KisApám
addikt
-
Imy
veterán
válasz
Jackal2 #9017 üzenetére
Én úgy vagyok vele, ha elviszeik elmegy, ha nem, akkor néha játszok vele... De most karácsony után nehéz lesz eladni.
Amúgy brushless-es gépek közül amit beszéltünk az X380 ami tetszik. Így ránézésre jobb mint a CX-20.
A landolás móddal talán nehezebb lesz odaverni, illetve a GPS-es return is jól működik gondolom rajta.
És nem utolsó sorban nagyon nagy akksi van benne, 30 percet ígérnek. De ha csak 20 percet megy el, az is szuper.V686G-n a return érdekes, lehet majd szélcsendben megnézem, nyomtam neki egy retunot, elkezdett emelkedni, majd elindult felém Északkeletre. Én meg délkeleten voltam.... Sztem a szél zavart be szegény agyának.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #8906 üzenetére
Annyival amennyivel ez egyik cella tultoltodik. Pl. a tolto lekapcsol 8.4 V-nal. Az egyik cella 4.1 a masik 4.3. Az utobbit ha mindig igy hasznalod akkor harmadolodik / felezodik az elettartama. Tehat lesz a vegen egy felig doglott akkud.
Namost a vicc az h az akkukat is ugy gyartjak mint a procikat. Lesz, amelyik jobban sikerul, lesz amelyik kevesbe.
A kb. azonosakat osszecsapjak tobb cellas akkuba. De lehet, h az egyik nem sikerult teljesen ugyanolyanra es pl picit masabb a kapacitasa, belso ellenallasa igy ugyanannyi aramra elobb feltotodhet, innen a fesz. kulonbseg. -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #8823 üzenetére
Amúgy, az X600-s leírásod NEM teljesen pontos, és javaslom, egészítsed ki, mert pl ha valaki oda adja egy gyerek kezébe a távvezérlőt (ugye egy 50 éves Ember is gyerekké válik ilyenkor), és elkapcsolja a távvezérlőt, hamar be pánikolhat a tulaja, hogy mi a fene van? A távvezérlő képes Mode 1 (!!!), és mode 2-re is. (ez annyit tesz, hogy mode 2-nél bal oldalt van a gázkar, mode 1-nél meg ugye jobb oldalt, aki nem tudja, annak jól jöhet)
Tehát ezt a távvezérlőn a "Throttle changing button (left and right felirattal)" lehet váltani. Mind kettő lent van, Mode 2, mindkettő fent, mode 1. Ha elváltja valaki, lehet meglepi.
Legalábbis írásodban ezt nem véltem felfedezni, de lehet, figyelmetlen voltam, sorry. -
DougButabi
tag
válasz
Jackal2 #8823 üzenetére
Akkor ha jól értem írásodból, és hurkafej 8802-es kommentjéből, akkor azért olyan nem fordulhat elő, hogy nyomom kint a mezőn, és egyszercsak megszakad a kapcsolat, és a gép lelép a francba és mondjuk 5-600 méterre esik le valahol, vagy mé messzeb
max 2 másodpercet repülhet rossz irányba akkor? -
tibibi
őstag
válasz
Jackal2 #8738 üzenetére
Felnyomtam 100 ra azt hittem nagyobb a hatótáv
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #8650 üzenetére
Witz akart lenni, ugy latszik nem talalt be.
Nagyon lehet, hogy egy rosszul sikerult batch-el van dolgod. Gondolom az egyik soron az egyik, a masikon a masik felet gyartjak. Ting-Lee Tang-Lee-t meg pechedre oda soroltak be amibol kaptad a motorokat.
Tul kicsi mintad szamossaga, hogy abbol szignifikans valoszinuseget tudj levezetni.Robotporszivot tesztelt mar Zoly.
Allitolag a tengerimalac tulelte.Es meg valami. Asszem jegelem a JJRC X1-et. Egyre tobben szamolnak be par repules utani motorhalalrol, vagy arrol, hogy gond van a fordulassal, az egyik foszernak meg behalt az 5V-os regulatora.
Az osszes eddigi olcso brushless gepnel kiderult h kilog a lolab. -
dajdaj
tag
válasz
Jackal2 #8631 üzenetére
Pedig a fogaskerék a gyengéje. Amikor leesik és telemegy földel a fogaskerékház,amit ha nem minden esés után szeded szét a házat és fogkefézed szerte szana akkor homok, fű és retek stb. kerül a gépezetbe. Olyankor akad a szerkezet, amint láttad szétszedve a motort az a kis vékony érintkező pedig szétég az erőlködéstől. Plusz a tengelyt is feszíti a fogaskereket közé szorult szutyok. Ha zárt lenne a fogaskerék háza az sem lenne akkora baj, max a súly ami pluszban terhelné a szekeret, na DE mennyi is az annyi? Lófüty... Ki van ez találva rendesen fogyasztóbarát a cucc
Amúgy meg mit is várunk ezért a pénzért, ez a játék ezekkel a gépekkel motorcserélgetős nem csak repülni de szerelni is meglehet tanulni -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #8631 üzenetére
Es meg is van a baj. Ha 2 drot volt, akkor a tobbi elegett. A kefek ahogy a kepen is latod meg vannak cserelve forgasiranynak megfeleloen. Forditva is be lehet kotni oket, de nagysagrendekkel gyorsabban kopnak. Ezert lehelik ki olyan gyorsan a lelkuket a 3D kopterrek brushed motorjai.
-
TromF
tag
válasz
Jackal2 #8637 üzenetére
Aktualis tapasztalat van a gearbesttel kapcsolatban? Mult heten renedeltem az EU raktarbol, szerdan megjeloltek a csomagom elkuldottkent es kaptam egy kamu tracking numbert. Termeszetesen az ugyfelszolgalat elerhetetlen, hiaba igernek 24 oras valaszadast. Elmeletileg hozzam 1 nap alatt ide kellene hogy erjen a UK aruhazbol, szoval elofordulhat, hogy azert kaptam kamu trackingot, mert fel sem adtak meg?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Jackal2 #8620 üzenetére
Na chaten elértem őket, náluk is van spam mappa, így inkább chateljetek.
Aztán lehet a jó angol tudásom miatt valamelyik kedves munkatárs bedobta a levelem oda.Megjött a mini és a táv.
Odaver mind a kettő.
Mivel ez az első repülő drónom gyors reakcióra leszek kényszerítve ahogy elnézem.
Ha visszaírnak bg-ről akkor lehet szétműtöm a syma x5-öt hátha meg lehet javítani... két ünnep között jó lenne csapatni vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- OLED TV topic
- Google Pixel topik
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Revolut
- Sega, Nintendo - retro konzolok
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged