- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
Saccco #63585 üzenetére
"Mi?.......Ugye csak szórakoztok!?.....AZt hittem hülyeség,miért nem szóltatok?!?"
Komolyan úgy érzem magam mint Quagmire, mikor felfedezi az internetes p0rn0tÉn meg várom a "HV" aksikat, vágyakozom, mikor próbálhatom ki "rendesen" a 19KKV-t,,,erre kiderül hogy tök fölösdlegesen várakozok,mert a sima lipo is lehet HV?!
Kezdem azt hinni ti "sz0pattok" engem -
twine
veterán
válasz
Saccco #63580 üzenetére
KÖszönöm szépen,,,
Éjszaka még túrtam utána a neten, és erre jutottam én is,,,de részemről csak találgatás, részedről viszont tudás van a dologban, uh. köszönöm a segítséget(#63581) SpydeR3412:
Nem hagy békén a gondolat:
Azt szeretném még kérdezni, hogy szerintetek, mi történik ha a "sima" lipo boldclash aksit ráakasztom a töltőre "H" módban, és "megtöltöm" 4,35V-ra?
Felfújódik majd elfüstöl, mint ahogyan egy jólnevelt lipo aksihoz illik? -
ezoltan
tag
válasz
Saccco #63505 üzenetére
Hát,ha téged is sz.rrá szponzorálnának és félnivaló nélkül gyakorolhatnál akkor neked is menne előbb-utóbb.
Nyilván demagóg vagyok,meg valamivel ezt a státuszt is el kellett érni,de...
Valószínűleg a napokban túl sok céltalan gépamortizálós videót láttam a “nagyoktól”... -
twine
veterán
válasz
Saccco #63450 üzenetére
Értem,,,azt hittem a szoftverezes már egyenesen arányos azzal ,hogy valamilyen egyéb távra fel kell programozni...de akkor tévedtem...
Köszönöm...
És ehhez a mutatványhoz kellene ilyet vásárolnom?
Szerk: de bevallom ez a kérdés egyelőre csak elméleti síkon mozgat...
Valójában egyelőre tökéletes lesz ugy ahogy van,az új vázban az új motorokkal,aksikkal ...(#63453) SpydeR3412:
-
WinZol
aktív tag
válasz
Saccco #63401 üzenetére
Üdv.
Légyszi segítsetek nekem a látszati ellentmondás feloldásában.
Amit eddig összeraktam:
1. Ha jól értem, akkor egy nagyon ajánlott drón a BWhoop B03 Pro.
(Három akksival nem egészen [19 USD]
2/A. Érdemes ellátni kamerával és akkor nagyobb az élmény.
2/B Ha már kamera, akkor az ajánlott szemüveg az EV800D 89 USD
3. A hozzá adott távirányítót cserélni érdemes. Javasolt Jumper T12 94 USDSzóval:
1. Milyen kamerát érdemes erre a drónra tenni?
2. Mennyivel lesz rövidebb a repidő kamerával? (most is nagyon keveset repül)
3. Ilyen kevés reg időnél is érdemes kamerával vesződni?
4. 10 éves gyereknek nem nagy a Jumper T12
+1. Nagyon furcsa, hogy egy kb. 20$-os eszközhöz 180$-os kiegészítő tartozik.WinZol
-
twine
veterán
válasz
Saccco #63260 üzenetére
áhhh..biztos ,hogy nem veszek cca.100$-ért kontrollert egy 23$-os zümihez...egyéb zümi illetve racer meg valszeg nem lesz a jövőben alattam....
kipróbáltam a GT90-el, nem jött be ez a mulatság,,,marad a P4V2 melóra, meg ha hobbizni akarok kamera platformon, illetve néha néha ha aksit merítek, vagy eszembe jut megmozgatni a madarat azt is "átlököm" manapság fullmanual üzemmódba, és ugy repkedek, néha néha két fát kapunak használva, hoyg gyakorloljam ezt is a "nagymadárral"....és ennyi....
Nem kell "alám" 30.000-es táv....
Ellenben viszont kipróbálnám hosszab "piszkával" a Boldclash kontrollerét...
Tudtok ebben segíteni, honnan rendelhetnék? van ilyen "gyári" hosszabb kar valahol a "kínai piacon"?
vagy csak nyomtatni lehet, meg ragasztgatni házilag?
Köszönettel -
twine
veterán
válasz
Saccco #63256 üzenetére
Aztan megint kezdődik minden elölről...
Vegyek távirányítót...de mivel tetszik a Q X7, vegyek megint Taranist...(mert mást ugysem),,,aztán megint semmitnem fogok tudni "felprogramozni" megint itt sírnék nektek hetekig....Ismeritek a viccet....mikor a medve azt mondja :"te vadász, kezdem azt gondolni te sz0pni jársz ide"...
Neeem....! biztos hogy nem...nem ez volt a célom a boldclash-el...
az E010 ami otthon van, már betegágy... le akartam cserélni amugy is egy uj e011-re,,,szembe jött Geller ajánlása valakinek a Boldclashel a topicban, és gondoltam akkor inkább ezt....
ennyi a terv, semmi több....ebbe most tényleg nem látok többet bele, nem azért rendeltem....
egyébként épp most van uton,,,kaptam az SMS-t 10:44-11:44 között kézbesíti a DPD...szerencsére asszony épp otthon van, uh. elvileg este már kézben lesz, ha hazaértem... -
twine
veterán
válasz
Saccco #63240 üzenetére
köszönöm,,,
viszont akkor mégsem apad a kérdés folyam
azon kívül, hogy nekem is jobban tetszik a hosszúkás aksi,
-miért ezt javaslod inkább?(látom cca.1g-al rövidebb a súlya a hosszúkásnak, de ez ugye lehet a kábel+csati súly is)
-gondolom ehhez akkor kell egy ilyen kis szivacsot (bár van is otthon, uh. nem kell rendelni)viszont ami fontosabb
-Lehet ezekhez készen kapni "átkötő" kábelt?Hol van ilyen? linkelnétek egyet ha szépen megkérlek titeket? HOgyan keressek erre rá?
Lapon fix csati,aksin fix csati, akkor gondolom kell a kettő közé valami!?
Előre is köszönettel -
twine
veterán
válasz
Saccco #63238 üzenetére
Köszönöm...
Egy utolsó kérdés, hogy biztos legyek a dologban...
Ez a BOldclash töltő tudja tölteni az említett HV aksikat ugye?
Mert akkor megrendelem ezt a szettet, igy akkor már lesz 8aksi...szerintem emberi árban is van, és akkor később rendelgetem az egyéb webshop-os aksikat....igy akkor már töltőm lesz hozzá
Szóval jó ez? -
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Saccco #62818 üzenetére
Nálunk a fiamnak is van két kisgépe a lakásba, így nem tűnik fel nagyon ha szaporodnak...
Kicsit komolyabban: szem-kéz koordináció fejlesztésre kifejezetten alkalmasak ezek a pici gépek, az F36 olcsó, kezes és jól bírja a lakást/gyereket. Szerintem többet ér olykor mint némely gyógytorna (sajnos rendszeresen kell járnia a gyereknek esetünkben, de a kisgépek a lakásban -LOS only persze - határozottan segítenek. Nomeg élvezi is a együtt repkedést
)
-
Egy-két
tag
válasz
Saccco #62772 üzenetére
Eddig még nem volt időm kiszedni a recegtetőt a gáz karról, az egy picit zavar. Amúgy jóval nagyobb mint a flysky, és emiatt elkezdtem két ujjal fogni a stickeket
Tetszik hogy mindent személyre lehet benne szabni, bár a flysky meg ilyen szempontból it just works, szóval annak is van szépsége
Eddig a 6$os multiprotokol modullal bent whoppolgattam csak vele, ha lesz holnap holnapután időm, akkor a 3”-es gép is megkapja az frsky adagját, és irány a határba repülni -
stefi81
tag
válasz
Saccco #62772 üzenetére
Én nem akartam annyi pénzt kiadni távra (105dolcsi a hk-n x7 postával) de egyszerűen nem éreztem semmi ellenállást a botokon hiába csavartam maxra a rugót feszességét. (i6x, i6s, evo) Ami jó volt az evo-ban hogy gyárilag volt benne aksi ami usb-ről töltődik így 0-24 lehet vele szimuzni.
Most raktam 3s 18650 3400mah-t a x7-be így bírni fogja pár napig -
Geller72
veterán
válasz
Saccco #62719 üzenetére
A liftoff jobb, de a DRLS-re mondják, hogy fizikára az a legjobb. Mivel nekem az nem működik jól, így azt a részét nem tudom. Az FPV rider is fejlődött szerintem, az új pályák is sokat dobtak a dolgon. És az, hogy nem csak pár új pálya van. Kezdőknek a Liftoff szerintem nem annyira ok. Unokaöcsém is azzal kezdte, köpködött rendesen. Utána odaengedtem a gépemhez, az FPV Freeriderrel egyből tudott repülni. És ez fontos, mert a legtöbb ember ott adja fel, hogy folyton földhöz veri magát és felszállni sem tud. De ha van egy, akár gyengébb fizikával megáldott szim, akkor ha azzal el tudja kezdeni és valamennyire belejön, onnan "át tud ülni" másik progiba.
-
fape
senior tag
válasz
Saccco #62716 üzenetére
Kezdésnek az fpv freerider sem rossz. Főleg mert van ingyenes változat és JB-nek van egy hozzá videósorozata.
-
WinZol
aktív tag
válasz
Saccco #62630 üzenetére
Hobbykingnél az EU vagy UK raktárat néztem.
Onnan ha jól látom még mindig ingyenes posta van 50$ felett.
És az sem utolsó, hogy kb. 1 hét a szállítás.
[Itt csak]89$ lenne a T12.
Az ajánlott fekete hall sensorral miben jobb?
Azaz mire jó a hall sensor? -
WinZol
aktív tag
válasz
Saccco #62587 üzenetére
köszi a részletes választ.
Az alkatrész pótlásnál mennyire jön / jöhet szóba a 3D nyomtatás?
Valamint mennyire éri meg építésben / nyomtatott alkatrészes pótlásban gondolkodni.[Itt] pl. egy teljes eszközlistát találtam. (Nem mindha olcsó lenne!)
Szerk:
BoldClash-hez kamera hogyan rögzíthető?
Van kész konzol, vagy ragasztás? -
syler123
veterán
válasz
Saccco #62578 üzenetére
+1
Nekem Jumper T12 plus van, teljesen rendben van az a táv. A kis whoop-al körbe tudnám kerülni a házat, ez gyári távval esélytelen lenne.
Flysky-al még nem próbáltam, mert megjött a rossz idő, mire ideért a táv. Később biztos kipróbálom azokkal is, de elvileg ott is jobb range-nek kellene lennie, mint Flysky I6-al. -
WinZol
aktív tag
válasz
Saccco #62575 üzenetére
Tudsz linkeket küldeni (kamera, RC, szemüveg, stb)?
Ha valahol akciós az előny (kupon is jöhet)Jumper RC milyen áron szokott lenni?
BoldClash-ből érdemes a 3 akksisat, vagy van jobb akksi ajánlat?
Ehhez hol lehet propellert venni?Mi szokott törni?
JJRC H67 mibben kevesebb (dizájnra a BoldClash jön be, )
-
WinZol
aktív tag
-
syler123
veterán
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Saccco #62553 üzenetére
Egyik srác TBS crossfire felvértezett gépe is beejtette ott a jelet, bár nem esett le a gépe, de akkorát zuhant a jelerősség, hogy öröm volt nézni
Nekem meg már elég sokszor eldobta magát a gép. Van, hogy gond nélkül átmegy, de elenyésző.
Vandor gépei sem szerették a helyszínt -
molnigee
aktív tag
válasz
Saccco #62550 üzenetére
Nem nagyon, de most eloszedtem, liftoffban beállítotam hogy olyan legyen mint az én gépem, aztán nyomtam kb 2x2 órát mielőtt kimentem.
Maty flip, floop, inverter yaw spin, ezeket jól be lehet gyakorolni, illetve kapuzashoz csináltam sokkal jobb rate beállításokat, mostmar a 3 körök sikerülnek néha -
majnz
tag
válasz
Saccco #62449 üzenetére
Megmondom a tutit, gőzöm sincs, fizikai sérülés nyomai nincsenek rajta. Egyszer csak a levegőben irányíthatatlannlett és lepottyant. Azt hittem a kis fogaskerék leesett a motorról. motorcsere volt az első amit megpróbáltam, nem reagált rá. Akkor ki be kapcsolgattam meg forgattam meg a távon nyomogattam ezt azt de nem akart a 4. Motor sehogy sem életrekelni. A többit amit irtál nem is értem nem hogy mi az
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #62368 üzenetére
Az lesz köszi!
Próbálkozok tuti vele, mert az már kiderült hogy javítható probléma, így megéri kínlódni vele. Holnap délután elszöszölök vele, ha nem havazik majd
Amúgy valami olyan is lehet, mint betaflight alatt a Anti Gravity, tehát nyélgázon húz csak föl P-t vagy valamit, mert alatta jól működik.
-
Geller72
veterán
válasz
Saccco #62340 üzenetére
Sejtettem, hogy relatíve kicsi panmel lesz benne, mostanában mintha ez is divat lenne. Ebben éppen 4.3"-os kijelző van. Mondjuk aa relatíve alacsony FOV miatt is várható volt, hogy ez nem lesz nagy kijelző.
A WQVGA felbontás meg khm... 400x240. Rosszabb esetben 320x240. Legjobb esetben 480x272. De az is lehet, hogy ekkora kijelzőn elég. Mintha Eachine is dobott volna ki ilyen kis szemüveget olcsón.
Ebayen, amazonon már van, de annyira nem olcsó. Megvan. Ez az. De ez 3"-os. Viszont ez sem drága és elég kompakt is. Vendég szemüvegnek jó lesz.
. DVR-es, "diverzitis"belső akkus, két antennát is adnak hozzá stb.
. De ez 900x600-at tud. De a nagyfejűeknek, mint én, nem jó.
.
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #62339 üzenetére
Köszi, majd próbálkozok. Az a baj hogy én voltam az az okos, aki levette a csatit arról a lapról amin volt, a többire pedig nem tettem, így nekem a flash forrasztással jár. Persze a kábeleket rajta hagyhatom az egyik gépen amíg tesztelgetek, csak most pont levettem mindről.
Én nem level módban használom, hanem acro-ban. Elvileg acro módra az nem vonatkozik, amit írtál.
Azt hittem valaki ezt már kitapasztalta, de akkor elkínlódok vele
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #62332 üzenetére
Lehetséges hogy pid gond, de alacsonyabb gázon olyan kezes a gép hogy nemigaz. Tehát ha jól rémlik 70% gáznál is még jó, onnan kezd megőrülni. Jó lenne most már szerelnem az EV800-ra egy dvr felvevőt. Egyszerűbb lenne ezt elmutogatni. Nem tudom mondjuk te mennyire reszelgetted a pideket, én max rate-eken állítottam, de utóbbi verzión azt sem, totál jó a stock setup. Kivéve persze a kígyózást
Szerk: : Igen hosszú mozgásnál jön elő, bent nem lehet észrevenni, nem tudja kigyorsulni magát. Kint acro módban megdöntöm a gépet és nyélgázt adok, szinte irányíthatatlanná válik, le kell vennem a gázt.
durkonorbi: az totál jó szemüveg, a mai napig azt használom és nem érzek késztetést a cserére. Ennyi pénzért pedig jó vétel, valamelyik nap csodálkoztam is, hogy ennyiért adják.
-
syler123
veterán
válasz
Saccco #62328 üzenetére
Tényleg, mostanában reptettél nfe firmware-es gépet? Padlógázon neked nem kígyózik? Nem tudom mi okozhatja, de itt mástól is olvastam, azt hiszem spidertől. Nem tudom az okát, lehet a vékony váz, vagy az alaplap nem győzi az iramot és mindig ráküld a mocikra egy löketet, mert nem tartotta a szöget, aztán a másikra stb és kialakul a kígyózás.
A legfrissebb nfe-t használom. Korábbival is csinálta.
-
nyesix
senior tag
válasz
Saccco #62318 üzenetére
igazad van, nem igen tudom mit szeretnék
ezért is kértem a segítségeteket. Elolvasta, amit linkeltél, és egyre inkább úgy valami beltéri mini drone ban gondolkozom, aminek van külön távirányítója, plusz aksija, és valami 720p-s kamerája, hogy telefonon is látni lehessen. FPV néztem, nem érdekel.
Pl ezt néztem ki, kb ebben a kategóriában mik az ajánlottak? -
nyesix
senior tag
válasz
Saccco #62311 üzenetére
Hát néha repülni szerteném, de legyen rajta kamera is. Alapvetően szobában próbálnám ki, de ha jó idő van biztos kipróbálnám kint.
Azért vagyok gondba mert jó lenne egy pici beltéri, ami ökörködni jó, kintre meg egy kicsit nagyobb, jobb. pl.: ez. ami 15-20 percet is kibírja, nem csak 6-8 percet.a DJI Tello itthon 28-30k, itt pl mondjuk kb 22k:
-
Geller72
veterán
válasz
Saccco #61260 üzenetére
Az egész egy darab szar. Gyakorlatilag használhatatlan. Az acro is, a stab mód még szo-szo, de az atti az kegyetlen veszélyes.
. Bétáéktól úton vagy egy FC, de mivel motorom amúgy is van, a váz meg már kapott, egy az egyben átpakolom egy másik vázba az egészet. A propok szokásos jicsin betegségben szenvednek, azaz leröpködnek random, ezért a Snapper propjait tettem rá, ami sokat dob a dolgon. Pedig amúgy egész jól menne. De mivel még usb csatija sincs, gyakorlatilag mindenképpen egy másik fc segítene rajta, de sokat.
-
tillatrilla
senior tag
válasz
Saccco #60643 üzenetére
Nem.
DJI Phantom1. Nem 30ezres kategória,bőven a duplája felett volt. A leszállótalpra szerelt iránytűvel,majd navigációs hibákkal küszködő vezérlővel szívtam nagyon sokat. Sokba volt,sokat költöttem rá,olcsón tudtam csak eladni,így megváltam tőle. Még itt a fórumon is kerestem hozzá 1-2 éve vezérlőt. -
tillatrilla
senior tag
válasz
Saccco #60640 üzenetére
Szia,sziasztok!!
Köszönöm a válaszokat,megkereséseket!!
Igazából nem ez lenne az első ,,repülő" járművem,volt már több helim,és volt egy DJI Phantom1-em is. A dji-t csak kint lehetett használni,jó néhány repülést rögzítettem vele,és zuhanást is persze. Sok bajom volt vele elektronikailag,és megváltam tőle. Időm is kevés lett két kis gyerkőc mellett, de már nőttek pár évet,és hiányzik a repülés. Ezért keresek a dji-hoz képest olcsóbb gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Légies iPhone halvány színei
- E-roller topik
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest