- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #52624 üzenetére
Amúgy menni fog rhcp adó antennával is csak nem lesz túl acélos. Sima dipole ("WiFi antenna") jobb amúgy, illetve azzal is elég jó... Vagy azt adóra raktuk és akkor lett jobb a kép? Már nemtom
De 300m re mentünk fa mögé és volt kép csak cyclops on szebb vt, ennyi. Nem kell nagyon túl aggódni ezt -
KisApám
addikt
válasz
Jackal2 #52611 üzenetére
LST - S2 5.8G 800TVL HD Micro CMOS FPV Camera van hozzá (+ a WLtoys V686G kamerája is jó lesz gondolom).
Melyik antennára érdemes cserélni azt a "vackot" ami rajta van a szemüvegen?
2 db 18650-es aksikhoz meg olcsón van keret is akkor (ha 2 db megfelelő), töltőm meg van a 18650-eshez.
-
Watt25
veterán
-
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #52538 üzenetére
"Van, a magyar postáig ér a tracking number. Ott kap egy újat."
-Ilyennel én még az életben nem találkoztam. És nem is lenne logikus. A tracking numbernek pont az a lényege hogy az egész útvonalat egy nyomon kövesse le, egy számmal. A Magyar Posta is csak egyike a szállítóknak a többi közül.
-
rroar
csendes tag
válasz
Jackal2 #52478 üzenetére
A banggoodon található GNB 550 2s átforrasztható xt30-ra vagy a kábelt is vastagabbra kell cserélni? Furcsa hogy ennyivel olcsóbb mint a másfajta csatival ellátott gnb550. ($6.72)
-
varadigabor
senior tag
válasz
Jackal2 #52448 üzenetére
Hát ez nem olcsó dolog, és baromi nagy motor kell hozzá
Van ilyen is. Szerintem ez ilyen speckó motor, nem hiszem hogy quad motor jó lenne
-
varadigabor
senior tag
válasz
Jackal2 #52331 üzenetére
Geebuyingon 119 dollár, Banggoodon tuti elírták. Lentebb fog szerintem menni ennél. + kuponnal nem lesz vészes. De elég kompromisszumos táv lesz azzal a kemény két kapcsolóval. De második távnak jó szerintem, hüvelykujjas fogással(ami nekem nem gáz
)
-
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Jackal2 #52043 üzenetére
Ugye Te nem abba az elitbe tartozol?!
Neked szoktam olvasni az írásaid, nézni a videóid, bár megjegyzem várom némelyiknek a folytatását!
Rendelést... Az úgy nem izgalmasAmúgy ígérted a Taranist, BetaFlight.
Más:
Gondoltam akciós tattura benevezek... Ja, csak aztán a postaköltség jött szembe velem (GB)
Lassan már kezdenek úgy "kialakulni" az árak. Amúgy ez az "EU registered" ugye nem az, amelyik alapból vámol? -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #51960 üzenetére
Most már értem, de nem kell rá ekkora...
Betekertem széles celluxal, így már bírja a búvárkodást. -
Geller72
veterán
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #51833 üzenetére
Annak a márkának, mindig is ennyi volt. Nem véletlenül nem vettem. Meg persze szemtelenül drága is. Oké, hogy pörög, mint a búgócsiga, de akkor is...
(#51835) ezoltan: Én ezt erőteljesen cáfolom.
Nálam egyáltalán nem döglenek, pedig a sz@rt is kihajtom belőlük. Vannak 2-3 éves motorjaim is, és semmi bajuk.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Jackal2 #51822 üzenetére
Vettem egyet az első akcióban. Akkor linkeltem is.
Aztán linkeltem a második akciót, pont aznap jött meg az enyém. A gyerkőc állandóan elszedte, na mondom rendelek még egyet. Mákom volt, mert a második akció utáni napon is akciós volt.
Mostanra viszont nem érdekli annyira, így nem kellett kibontani se eddig. -
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #51246 üzenetére
Nekem nem tűnt annyira egyértelműnek, mert az Er130-nak, mint említettem 1105-4000Kv-s mocijai vannak és "kasztnira" is nehezebb.
A GT-R90-nek 1104-6000Kv-s motorjai vannak.
Akku nélkül az ER130 102g (gondolom kamera sincs ebben az adatban benne, tehát a nettó súly ez), a Diatone 70g.
A diatone 3S-en motoronként 143g-t emel a gyári proppal.
Egy átlag 1105/4000kv-s motor 3020-as (gyárival megegyező) proppal 3s-en 121g-t emel motoronként.
tehát matekban nem jönne ki elvileg, ha utánaszámolsz. Még akkor sem jönne ki, ha mindegyik motor egyformán emelne, mert súlyra elég nagy a difi.Az ER-en sima, kettes, keskeny 3020-as propok vannak gyárilag, a GT-n elég széles, 20303-as hármas propok.
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #50911 üzenetére
nem a meggyőzésért irtam mert szerintem 50 euroert 1S vagy 2S szénkevés halálossan draga mikor 75-ert Leadert lehet kapni....
Szerintem kurva jol megy 1S 8520bol piros receres mocisbol is van pár db es ahhoz képest minimum +50%.... biiirom a hangját ahogy visit mikor elhuz felettemezek ellenére ilyen 2S 8520 bol 4db log a falamon nem tudok ugy leesni hogy vmi seruljön összetörjön a motoron es a propon kivul (nem beton felett repkedek) .... kb feléve használom őket amit kuldtek alkatreszt mind mukodik... egy szopás van a MOTOR de ezt tudjuk a szénkefés az ilyen... 2/2-evel megyek ki reptetni oket 12 db aksival 30/30 perc gépenkent a menetido
az eloző eresztessel meg volt az 5ora tiszta repido.... a mostanival most jöttem be egy motor elszállt olyan masfél ora repido volt benne..... de ez 120-as volt es nagy aksival 84gramm.... ezert jobb a 100-as es turnigy aksi 47+17g=64gramm tovabb birjak a motorok...... ez van kinai szénkefés
-
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #50915 üzenetére
Ez nem néz ki rosszul. Mondjuk máshol nem találtam meg, itt pedig még nem rendeltem.
Én utálom a csatlakozókat, az szeretem ha csatimentes a gép, szépen be vannak forrasztva a helyére a vezetékek. Sokkal szebb is. Persze tudom ilyen is kell, mert gyors a motorcsere.
molnigee: Igen, mert minden olyan jól szokott menni, hogy csak beforrasztasz mindent a helyére és mehet a menet
Desync-el az egyik esc, persze egybeépített szutyoknál az egész kuka. Rossz a motor, meg a tartalék is... Levegőben csinál valami baromságot a gép akkor még törik is
-
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #50911 üzenetére
Ha valaki nincs hozzászokva ahhoz, hogy összerakással szopni kell, akkor az ilyen racerezés nem is neki való. Brushed gépen minden gyorsan el fog hullani.
Más kérdés, hogy 30eFt-ból fain 130-as brushless gépet lehet összerakni emax motorokkal meg runcam kamerával. Mondjuk nekem tetsző vázat még nem találtam... -
varadigabor
senior tag
válasz
Jackal2 #50900 üzenetére
Minden gyártónak van rossz szériája
Ami nekem most tetszik : HyperLite 2204, T-Motor F40 Pro V2, Emax lite spec. (erre volt aki panaszkodott, hogy kis crash és eltört)
Iflight ion 2205 tesztelem most, eddig nem rossz(#50902) Jackal2 régen akartam helizni de rájöttem hogy baromi drága, baromi nehéz megtanulni repülni vele, és baromi nehéz beállítani
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #50907 üzenetére
Eachine QX95S akciosan 51!
oxa... 50 ejro a listam:kamcsi: 16,4 [link]
board: 8,4 [link]
motor 7,4 [link]
vaz: 3,8 [link]
motorvedo csocs: 1db 11cent 100db 11,4 [link]
kameratarto 2,3 [link]
zacsko prop 1,4 [link]
receiver: 11,0 [link]
muanyag csavar helyett alu: 3,8 [link]
buzzer 1db0,45 db [link]SUM 16,4+8,4+7,4+3,8+0,5+2,3+1,4+11+3,8 + 0,45 = 55,45euro...
ezek nem akcios arak!
ebben nincs szállitas
kell par darab kabel? csati? de lehet dirrectbe forrasztani is!!!
de van "luxus" cuccalu csavar??? motorvedő csöcs??
ja es még kéne jo aksi is... arra ott van a HK-as ez: [link]
3,75... magas C konnyu olcso eros 5perc feletti repidő!ha aciosan szerezzuk be akkor ott van az 50 ejro magassagaban
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #50888 üzenetére
olcsóbb volt Randy kuponnal emax 2306
5 colba jön most emax helyett rcx 2205
(#50890) KaiotEch
úgy hallottam jobb
persze biztos nem mindegyik széria. de teszek egy próbát se2205 v3 al...az a javított verzióból is a v3
(#50891) Geller_1972
emax rs2205 már marha olcsón van 2205 ből nem vennék racerstart így már. 2306 egy másik állatfaj mondjuk...ha nem lett volna kupon rs2306 ra nem ezt veszek 22/db áran az fix
-
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #50788 üzenetére
Hehe. Na ugye.
Amúgy a pici titok egy része csak annyi, hogy az előző szinte összes kis xq szar 600-as akkuval volt szerelve, és azt a gyári motorok igen szarul vitték. Ez meg csak egy 450-es akku, jobb motorokkal, könnyebb vázzal. Akkuval 53 gramm. Persze hogy megy.
. Bezzeg, nem is olyan régen majd mindenki belém állt, hogy nem jók ezek a kis gépek csapatni. Pedig szerintem meg de.
.
-
twine
veterán
-
Saccco
nagyúr
válasz
Jackal2 #50577 üzenetére
Van egy Turnigy 9x-em, abba is jó lenne az a modul, sőt korábban építettem egy nrf24l01 alapú modult is, de mégis inkább vennék egy új távirányítót.
Magamat ismerve ezzel a választással el leszek egy darabig még idén. Addig majd a homemade modullal és a 9x-szel küldöm a H67-nek. Eddig nem volt fontos, mert az F36 protokollját nem sikerült visszafejteniük.Azzal a modullal az x7 25+10=35eft
A Jumper 20eft.Geller_1972:
Én támogatom, vedd a plus-t! -
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #50414 üzenetére
Nagy szerencsém (is) van töltő ügyben:
Mindössze 1db "buta töltőt" vettem, egy B3 Pro (2s/3s), amit az iSDT megvétele után teljesen haszontalannak, és feleslegenek tartottam, ezért el akartam adni....
Már épp meg akartam hirdetni, amikor egy 3S pakkom egyik cellája alulmerült, és az iSDT "túl okos" volt hozzá. Nem boldogultam vele sehogysem, nem látta a 3. S-t......
Ekkor vettem elő a B3-at, ami visszahozta a sír széléről a cellát....
Eme nemes cselekedete után kegyelmet kapott....
Szóval azért néha jól jön, ha van a háznál egy "buta töltő" is..... -
-
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #50215 üzenetére
Babyhawk Race-t próbáltad már? Videók alapján nagyon bejön, de ez ugye csak 112mm. Nem tudom mennyire lehet jó a viselkedése, de videók alapján nekem nagyon bejön. Meg hát ezekhez vehetek egy rakat akkut, mert olcsó
Ezek a pici motorok nem hullanak hamarabb, mint a nagyok? Konkrétan nem is látok sehol 1106 emax motort külön.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #50151 üzenetére
Hubsan ide-, vagy oda, csak appos vezérlést nem akarok. Ok, elvileg lehet hozzá távot külön, csak az plusz pénz. A kettő együtt már kiadja másik Hubsan árát.
Meg lehetőleg gimbalost szeretnék, hogy elbírja. Erre teszek kísérletet, a Bugs2-höz lehet külön venni kiegészítőt, de kétséges, hogy nem roskad meg alatta, mint a bugs 3...
-
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #50140 üzenetére
De csak lassan!
Mondjuk, eléggé gyanús, hogy eleve sokmindent úgy árulnak, hogy hubsan 501-re ÉS bugs 2-re is.
Amúgy, igen, valszeg a köv gép a Eachine Q90C lesz, mert aztatat igéri, hogy: "wireless simulator system".
Azaz, gép ráköt a pc-re, és mehet a simezés, ráadásul amúgy tud angle, horizon, manual rep módokat is, meg bf megy rajta. Tehát, a simezéshez nem kell gányolni. Egy kis szerencsével meg talán a Jumper távval is tudom párosítani (hátha).
Ha ez meglesz, onnan kezdve még egy kicsit görcsölök a Bugs 2-vel, oszt annyi. Elvileg, kiherélve elég jól elférnek a kamera belsők a gépben, csak a lencsével vannak bajok, mert a váz kiképzése nem tesz lehetővé bármekkora optikát, és fix a kamera látószöge, de ezen majd próbálok változtatni, hátha...
Utána már csak brussles, gps-s kibővített tudásút veszek. -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #50117 üzenetére
Hát nem tudom. Valahogy nekem nem az jön le, hogy a 2-3. repülés után a bugs2-vel kamerázni akarnék. Már, a gyári kamerájával. Ergo, pár reptetés után ismét el kezdene egy kezdő nézelődni. Persze, jobban örülnék annak, hogy ha a bugs2-nek is lenne teljes appja, lehetőleg nem kifagyós. Pontosabban, mostani nem fagy ki, csak ugye nem elég okos.
De ez van. Megvárom még a bugs 2 kiegjeit, amit berendelek januárban, oszt ha úgy se leszek elégedett, inkább gyűjtök majd egy xiaomira. DJI egyelőre kizárva, még ha a mavic nagyon tetszik, akkor se... (egyenlőre).
-
Gaabe
tag
válasz
Jackal2 #50102 üzenetére
A Dji-ből mindenféleképp a fly more combo változatot néztem ki a két akku+táv miatt.
Fontos a video simasága szépsége felbontásban nekem elég a full hd, nyaralásra, kirándulásra vinném, fotózás kiegészítéseként meg amatőr hobbi természetfilmet csinálni.
A Xiaomit nem nagyon találok EU raktárast, a Dji igaz drágább de lehet válogatni az itthoni webáruházakból. -
KisApám
addikt
válasz
Jackal2 #49321 üzenetére
Majdnem megvettem azt a Visionplus FPV Goggles szemüveget.
Ha a vevője ennyire vacak (bárcsak egy WLToys 686-hoz használnám- a vevőjén lévő monitor elég szépen veszi a jelet, nem messziről, mert a 686-nak bőven elég az - 50-100 méter), akkor nincs értelme megvenni. Bár ha 50-100 méter még megy neki, akkor a 686-hoz OK. Annyit visz?
Néztem YouTube-on videót, a fickó csak annyit dumált, hogy 2 tömbnyire a háztól már vacak a jel (a videó már szakadozott eléggé - de adó függő is ugyebár), de nem tudom, hogy ott neki mekkora távolság az. -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #50059 üzenetére
Az a baj, hogy sajna, jelenleg az MJX Bugs 2 túlárazott. Még önmagához képest is, nem hogy az XK X300-G-hez képest. Bár, amennyiért én vettem, még határeset, € 107.63 volt. C verzió, tehát nincs kép átvitel semmilyen se, de ez ebben az esetben nem is baj. Ugyanis, rakható rá amije van az embernek, a gyáriak amúgy is felejtősek, éppen ezért a W verzió felesleges pénz kidobás. Pontosabban, ha tudná az appon keresztül, amit az XK X300G, akkor jó lenne, de nem tudja....
Amit tud, az nem appon keresztül. RTH, és le-fel szállás még ok, de foloww me, meg útvonal kijelölés, pont körüli mozgás, ezek azért nem olyan bonyolultak manapság. Ergo, ez az XK kifejezetten érdekes. Bár, táv nélkül azért már más, egy próbát bőven megérne...
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #50055 üzenetére
Nem hangzik/néz ki rosszul....
Jól látom, hogy a két nagy és "fő" kategória (a racer és kamera platform) között erősen feljövőben van egy új, köztes kategória, a brushless FPV? Ami sem nem ez, sem nem az, hanem egy önálló gépcsoport.
Vagy ez eddig is így volt, csak nekem nem tűnt fel??? -
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #50004 üzenetére
a képek alapjan jobb mint az atlagos motorok.... a motorban levo tengely átmérője 2mm-es.. ami felul kilog a propnak csak az 1.5mm atméroju.... szoval tartosabbnak kell lennie mert nehezebb jon le az alu "harang" jobban fogja a tengelyre sajtolas....
tobbirol nem tudok nyilatkozni....
-
stefi81
tag
válasz
Jackal2 #49968 üzenetére
Nekem egy Eken H9 van ami szerintem nagyon jó. (ez a vidi nme mérvadó, mert be van tömöritve a lassú netem miatt ez csak egy kis teszt) Quadra sok kamera elvérzi a fénykezelésben, mert össze-vissza állítgatja a fényt mikor hirtelen az égre néz majd vissza a földre és néha nagyon sötét a kép. Az Eken ezt egész jól kezeli. Nekem a súly ami kicsit sok és hogy nem középen van a lencse. Ezért gondolkozom a mobius mini-ben, amiben be lehet kapcsolni hogy ne állítsa felvétel közben a fényerő, ami kifejezetten jó quadra és a súlya is 25g csak. Egy hátrányát látom hogy 130fok az obi, de azt szerintem lehet cserével orvosolni.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2 #49937 üzenetére
Köszi!
Valóban 450mAh van hozzá...
Annyi hv aksit néztem mostanában, hogy összekavarodtam köztük... a c értékre is rosszul emlékeztem, csak 10 a különbség.
De ennek is mennie kell a 260assal rendesen, csak a repidő fog feleződni elvileg.
Ha nem lenne ilyen fos idő, megnézhetnénk a 350es Gaoneng-el is, vagy a nemsoká érkező 450essel...
Papíron a hv-nak kellene győznie (bár az meg Eachine). Így jártam a Turnigy 260mAh/40-70c/7.6g vs Gaoneng 350mAh/80-160c/12.3g párharcban, ahol az jött ki, hogy egy picivel jobban húz a GNB, hiába a majd +5g. De mivel 2-3x-os az árkülönbség, nem mindenkinek éri meg szerintem.
Ez a méret, meglátásom szerint olyan max. 50-55g-al még fürge. Bár én nem használom az 55-ös proppokat, csak a 65-ösöket, papíron nagyon mennie kell a qx95s-nek (x100 kategória).
................
Közben találtam videót a gép fpv repüléséről és mintha egy leheletnyivel verné 350GNB aksit. És mivel az én gépem 5.5g-al (260as Turnigy esetén 10g-al) könnyebb mint ez.... jövőre rendelek 2-3db-ot.
De azért a tesztet nagyon várom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Óvodások homokozója
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest