- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
Az egész rendszer a lehúzásra épül. Persze, "egyedi" példám példul. Snap shotba sikerült elhoznom egy Wltoys L959-s autót.
No, az autó 39,99 volt, a szállítás 8 dolcsi. Ez kb 12.000+2400 volt. De, mivel a doboz túl nagy volt, a finánc vérszemet kapott, és rá nyomta a vámra. Vám 3600+2500 kezelési költség, ami a termék árának a FELE!
12E-6100...Persze, kussolok, mert ha az összes rendelésemet nézem, akkor így is csak egy KÖSZÖNÖMÖT mormolhatok el.
Ja, és ha bekamuzom, hogy 10 dolcsi, jogában állhat ennek ellenére más vámot rá nyomni. ha ez az autó mondjuk bizonyíthatóan 10.000 dollár lenne, és bevallásba meg 20 dolcsit írok, még számlánál is, nem köteles elfogadni, vámolhatja, áfázhatja. Biztos nem ez a jellemző persze, meg pl egy numizmatikai érménél sokkal nehezebb a dolga. De, egy Phantom 4-t a legfullossabb verzióban behozva, és rá írva, hogy ez csak 50 cent vótt, ne legyen kétségeid. -
Teréz Atya
senior tag
Hat, ha minden igaz a "shipping insurance" nem pontosoan azt takarja, amit az ember gondolna. A link mogott pont Eva Luo a BG staffbol bizonygatja, hogy ez bizony a vamkezeles elleni biztositas.
-
Minstrel
senior tag
Ez is kefés
De már van brushless megoldás is
[Convert Brushed FC to Brushless, Ultra Micro 95mm Brushless Build] -
üszök
őstag
A H31 doboza nagyjából ugyan akkora,mégis megjött nekem 3 sarc nélkül. Mondjuk mindhárom LVS volt.
Ott tartunk k.b. mint pár éve a telefonokkal,ha szabvány téglalap dobozban jött tuti bukó volt,de ha megkérted őket tegyék bele még egy borítékba is a dobozt,jó eséllyel átjött. -
SpydeR3412
aktív tag
Természetesen a távirányítójával.
De viccet félre téve, a távirányítójával.Mármint az e010-ével, hisz az való hozzá. Annyi extra van, hogy nekem a kicsit hosszabb, fq777 pöckök vannak rajta, ami lakásban jobb, mint a gyári, kintre viszont kevés. Ezért feldobtam, az xk pöckeit, amik kicsit hosszúak, de jobb mint ha rövid lenne. De úton van egy másik fq pöcök, az méretben a kettő között van, szerintem az lesz a jó.
Tszkr: Részvétem!
ot93: A h8mini akkuja 150mAh-s gyárilag. Kissebbet ne vegyél semmiképp. Hajtottam 180-assal, ott még nem volt gond. 220-ast nem tudom (szerintem sok, a fentebb, vandor01 álltal említett dolgok miatt), de az e010-et reptettem 200mAh/30c-s aksival, de már nem ugyanúgy emelt, de még gyors volt. Elmegy kategória. A 260-ast viszont már nem tudom elhinni, hogy jó neki, de most már ki fogom próbálni.
Vandor01: Én egy hónapja (+2nap) hajtom. Minden rendben a motorokkal. Bár pár napja újakra cseréltem őket, de csak azért mert inkább a régieket raktam a habkopterbe.
-
kriszbon
őstag
Nem igazán értek hozzá én csak kísérletezgetni szoktam, de előfordulhat hogy jó lehet hozzá.
Bár, ki tudja ezekkel mennyi A-t vennének fel a motorok és ehhez mit szólna az ESC.
Amúgy én nemrég az eredeti motorokkal repültem [5045x3] propokkal, igaz csak 2-3 aksinyit, nem volt túl combos velük.
Most vagy a motor kevés már ezekhez, vagy ilyen a propeller, de olvastam valahol hogy ezekhez a kicsi motorokhoz lehet jobb a 2 ágú könnyű propeller.
Hogy ez igaz vagy sem, azt nem tudom. -
molnigee
aktív tag
Nem kezdő gép, de nem is brutál gyors alapban, és szépen nyugisan lehet losban is repülni vele kezdőként is, csak óvatosnak kell lenni vagy le kell venni a rateket kicsit. Alapból szerintem higgadtabb gép mint az x251, viszont jobban irányítható.
Amúgy én vígan elrepülok vele losban 200 méterre kb, amíg látom, addig nincs gond -
kimista
aktív tag
nem kezdő, valóban, de mondjuk egy brushedről erre lehet váltani, egy nyugos 3s aksival nem egy tömeggyilkos gép.. nyilván nem első gépnek való.. LOS-ra meg azt mondanám, hogy repüljön 5 méteren belül, ha bejön neki a racer feeling akkor ugyis vált fpv-re.
bár mondjuk ha lenne nagyobb gép ennyiért, nyilván ajánlottabb lenne. -
Saccco
nagyúr
Devo 7e-től felfelé DeviationTX
Vagy
Bármilyen PPM jelet kiadó távirányító + multiprotocol modul vagy Goebish felé multiprotocol modul (ez egyszerűbb, de nem ismer mindent)Nekem utóbbival simán megy az E010 a Turnigy 9x-szel.
Szerk.: saját magamnak építettem egy modult, anyagköltség 2,5-3eFt. -
-
SpydeR3412
aktív tag
Igen, ez volt az x100on is. Az ef01 felbontása kicsit rosszabb, és ha leveszed a házát róla, akkor is 6g. Az antennàja hosszabb, de legalább nincs hordó effekt a látószög miatt.
PNP: Én ilyet rendeltem hozzá. A súlya nagyobb, de jobban meg is hajtja kicsit.
-
Hopkins_001
tag
-
vandor01
senior tag
en a haz nelkuli TX1 -et vettem.... 4,48g
minek haz ha leoperaljuk?azt tervezem,
hogy vmi szivoszalbol epitett krealmanyt teszek a kamcsi es az antenna kore.de annyira haz kell hozza?
vmi mini muanyagdobozkaba bele lehet epiteni!
de az E010-re a HAZ felesleges!az x251-re meg meg kiprobalasra vettem egy TX2-ot az 200mw-os
ha meg haz kell hozza? epitek! muanyagbol+takonybol... probacseresznye? -
PNP
őstag
Én EF-01-et vettem az E010-re, de még nem volt időm rágyógyítani. Elvileg nehezebb, viszont meg lehet szabadítani a fém burkolattól. Én 17 dollárért hoztam el, úgy nem volt kérdés.
E010-hez milyen akksit érdemes? Tudom, hogy van hozzá BG-n pót, de van, aki másik típussal kísérletezik? Ez kicsit olcsóbb. Ezeken amúgy van védőáramkör? Képen nem nagyon látszik, de úgy tűnik, hogy igen. Azért kérdem, mert Arduino projektekhez tök jó lenne, ha rá lehetne küldeni 5V-ot, meg addig lehetne meríteni, ameddig le nem tilt magától.
-
_X10Dead_
aktív tag
Kissé rövidlátó voltam, illetve a lencséim kissé hepe-hupásak voltak, így kissé "szellemképes" volt a kép ( az egyik szemmel 4 , a másikkal 6 fókusz pont volt egy helyett). Ezeket szedték ki, most 110 és 125%-osak a szemeim. Az egyiket végtelenre állították, a másikon rajta hagytak fél dioptria rövidet az olvasáshoz.
Viszont elmúltam 40 és a szemeim már nem elég rugalmasak a túl közeli fókuszhoz.
A VR D2-n nem tudom elég közel hozni a freshnelt, mert ott az a lób@szó orrnyereg, és rövid az állítás útja. 4+ szemüveggel is nagyon erőlködnöm kellett. Úgyhogy kivágtam belőle azt a fost és dupláztam az üveget.Tégla: A sima takonypisztoly - még a pici is - túl darabosan dolgozik, és túl lassan hűlt a matéria ahhoz, hogy ne follyon be a lencsék közé.
P.S.: Engem még mindig érdekelne a szivacs...
-
Vertigo18
addikt
Gondolom valami snap-upban "fogtad meg"... Valami hasonló akcióra várok magam is egy ajánlott kopterre. Olyan kellene, amin a fiam is tudna játszogatni, mert a mostaninál (Moontop) elég sokszor előfordul, hogy összekeveri egy flippergolyóval és faltól falig megy vele...
Amikor meg kivittem, akkor egyszer a szomszéd udvarból kellett visszairányítanom, egyszer meg a barack, - majd a diófát kellett megmásznom érte.
Már rutinosabb vagyok és a focipályára viszem, míg én futok, Ő kopterezik...
Meg talán az E010 már majd jobban bírja a kiképzést...
Ezt itteni ajánlásra vettem.
-
SpydeR3412
aktív tag
Nem feltétlenül, de hogy haszna is legyen a dolognak, úgy már érdemes.
Petyuska111 (#30111): Én x5c-1 - el kezdtem, már nincs meg, de nem is venném elő. Azóta mentem már a Nihuival is. Ami gyorsabb, de a syma sztem stabilabb. + csinálsz egy range hack-et (5p) és kb. ki sem tudsz menni a hatótávból.
-
üszök
őstag
-
-
Saccco
nagyúr
Rajta volt az ujjam a buy it now gombon, de fillérszeretkezni akartam. Ráadásul megláttam, hogy lesz az a pici kamera snapupban, ahol sikerült 1.400 Ft-ért megvenni. Nincs semmilyen FPV cuccom, ezzel a pici kamerával, egy 10mW-os adóval, RC832-vel és Easycap-pel nagyjából beleférek egy komplett kamera árába (pontokkal kuponokkal).
(#29791) szacsee:
Nem. A Turnigy 9X-hez csinálok egy Arduino+NRF24L01 alapú modult, ami egyébként a Taranis-hoz is jó.
Oscar Liang egyik cikke ültette a bogarat a fülembe. Azóta már megkérdeztem Goebish-t az alaplapról (csak a közdarab) 10€ lenne postával. A legolcsóbban komplett ki lehet hozni 2.000 Ft-ból, csak az nem lesz olyan szép, mint az övé. A firmware-t is ő írta, azt lehet szabadon használni. Most ott tartok, hogy a táprészt kell összeraknom, illetve a jelszint léptető részt. -
qqzs
őstag
botot le kell utni kicsit szogben ezeket radugni es rakotni ha nagy a szel ha nem nagy akkor anelkul is jo csak kb olyan vagy picit vastagabb bot kell mint a belso atmero, egy videoban lattam de most nem talalom
PL ez mar tovabbfejlesztett [link] vagy muanyag vizcso de a polifoam szerintem jobb [link]Hogyne tudnad a satorpalcat, satorba sem egyenes
de az draga meg kemeny
Hobby king kuld fake szamlat?
-
molnigee
aktív tag
Azért azok a karok nem törnek olyan könnyen...
Jó pár esésen túl vagyunk az ef180-al, az adón és egy esc kábel szakadáson kívül más baja nem lett még, ezek szereléséhez meg 4 csavart kell kiszedni.
Losban tényleg kevésbé látható mint az x251, de egyrészt csak akkor repülj ilyennel losban, ha nem okoz gondot az orientáció, másrészt ezekkel úgyis fpv-vel repulsz, akkor meg tökmindegy mennyire látszik
Harmadrészt ha hátra piros, előre zöld propokat raksz, az marha jól látszik. Én ezt még megfejeltem egy hátra piros, előre zöld motor védővel.Fpv szemcsi 40$...
Amúgy miért rakja mindenki a 180 tetejére az aksit?
-
kriszbon
őstag
Egy szóval sem mondtam vagy írtam hogy annyira elvetemült legyél és a Walkerat vedd meg.
Mint írtam nekem is tetszett az a gép amit mutattál, de írták hogy törik a kar könnyen, így nehezen de letettem róla (jesszus hogy mennyi tartalék kart vehettem volna a különbözetből).
Sokáig nézegettem a Falcon 250-et, de valahogy nem tetszett meg az istenért sem.
Hiába gyorsabb, egyszerűbb, olcsóbb cserélni alkatrészeket, de tudtam hogy ha meg is veszem nem leszek vele elégedett soha, mert nem tetszik.
Felőlem írhat bárki bármit hogy a kinézet nem számít úgy sem, de nekem igen is számít(nem mellesleg a + funkciók).Azért nem annyira drága az FPV-s, ha nem azzal a szemüveggel akarod használni, hanem veszel hozzá olcsóbban.
Persze nem rábeszélni akarlak, mert szerintem a többi sem sokra való FPV nélkül. -
kriszbon
őstag
"Falcon 180 nekem túl pici nem látom,"
Az X251-et látod rendesen?
Mert ha igen, akkor nem hiszem hogy más gép gondot okozhat, mert a 251 igazán nem nagyon látható kicsit távolabbról.
Nagyon kicsi lapos a géptest, a karok meg egyáltalán nem is látszanak távolról.
Ha alacsonyan közeledik szemből, tiszta lopakodó tud lenni, főleg ha a háttér is olyan.
Ráadásul még a motorok sem üvöltenek mint a többinél.
Elsőnek én is azt a gépet néztem ki mert olcsó volt aránylag, meg azért tetszett is, de aztán kikötöttem a mostaninál, mert ez még jobban tetszett (jah.. meg 3x drágább is volt).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged