- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #39885 üzenetére
A BF tele van olyan úri huncutságokkal mint notch filter és DSHOT. Előbbi akkor jó, ha nagyon remegne a gép / motorok és szemetelné a gyro / acc mérési adatait. A másik meg digitálsi kommunikáció az ESC-el, amihez olyan ESC kell. Aztán Boris B egyfolytában reszel a kódon h tovább lehessen gyorsítani a loop time-on, stb.
De, ha nem akarsz pöcsölni, elolvasod a cikkem, hogy használj régi Cleanflightot és felteszed a legújabb 1.XX-es verziót. Persze előbb kilistázod a beállításaid egy CLI dump paranccsal, majd elrakod egy txt-be. -
Jackal2
senior tag
válasz
syler123 #39816 üzenetére
Mr. Steele egy eléggé erősen szponzorált valaki, benne van a top5-ben ami a marketing értéket illeti (mármint drónos körökben). Gyakorlatilag mindent ingyen kap és még zsét is nyomnak neki.
Szóval ez olyan, mint amikor a Ferrari tulajdonos milliomos azt mondja a Fordra, hogy szar. Pedig ár érték arányban a Ford jobb, csak ahhoz, hogy olyan technikát tegyünk bele valamibe, ahhoz 10x annyit kell költeni.
Na de egy átlagember kinek a szintjéhez van közelebb, egy kihegyezett versenygéphez, amit Steele is használ, vagy egy Ford analógiájú drónhoz.
Nem beszélve arról, hogy ha elkezded onnan venni a gépeket, ahonnan Steele, akkor kezdőként 2 elrepül, 3 meg összetörik. Akkor inkább a szar törjön össze, aztán ha már jól megy, megveheted azt az 1 db gépet.
Jah még sem, mert abból is 2 kell. Vannak jó dolgok a Banggoodon, csak nagyon sok a szar, ez tény. De azért azt nem állítanám, hogy minden rossz, ami ott van.
-
maximilian4
addikt
válasz
syler123 #39838 üzenetére
Nem meglepő. Mai világban ez normális. Yt által a neve komoly marketing értéket képvisel. Ha megnézed a legtöbb mai, nemzetközi szinten ismeretlen, de itthoni viszonylatban is nulla magyar yt-os azzal kezdi a videót, hogy póló, bögre, meg műtrágya eladó. Úgy, hogy gyakorlatilag semmi teljesítmény nem áll mögötte. Azért steele nem egy tehetségtelen gyerek, ismertsége mögött van teljesítmény, nemzetközi szinten követik. Biztos vagyok benne hogy jó minőségű termékek, de abban is biztos vagyok hogy más gyártótól ugyanazt a minőséget olcsóbban meg lehet vásárolni.
Banggood-os videóval nem értek egyet én sem. Bőven van minőségi cucc. Ugyanaz a cucc mint az általa említett shop-ban.
-
duc
aktív tag
válasz
A videó lehet polgárpukkasztó, de nem beszél hülyeséget. A minőségnek ára van, amit mindannyian megfizetünk előbb-utóbb. Aki a saját kárán tanul -mint például én- az ráadásul kamatostul. Például egy kazal olcsó, ámde hulladék, fos fpv kamera után vettem normálisat, de elsőre azt kellett volna venni. Ha nem lettem volna fillérb@szó, meg esetleg meghallgatom a tapasztaltabbak tanácsát. akkor most nem állna kupacban a sz@r a dobozomban amit még eladni sincs pofám.
Az meg hogy kinyitja a bicskát a videó az emberek zsebében, valahol érthető, nem tehetjük meg hogy mindenből a legjobb minőséget vegyük.
De ha lenne lehetőségem, megtenném. Szóval nem beszél hülyeséget -
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #39838 üzenetére
Én ezt értem, de az a kérdés, hogy szart akar e eladni, rádtukmálni, vagy tényleg egy minőségi cucchoz adja a nevét (bajszát). Az aksiról is elmondja hogy szerinte mihez és miért ez a legjobb aksi. Azt nem tudom igaz van e, ez itt a kérdés. Azt mondja azon az aksin a bajusz csak egy joke, ugyanannyiba kerül mintha nem lenne rajta, és nem kap jutalékot belőle. Kérdés ez igaz e vagy sem. Gondolom lehet jutalékot nem kap, csak mondjuk egy 100as pack aksit hozzávágnak ezért a vidiért.
Én az összes videóját láttam, és mindig korrektül mond véleményt, volt olyan vidije amiben vagy 10 aksiról mondta el hogy melyik, miért, mire a legjobb.
Azért ez a videó nem egyenlő egy teleshopos sz@rral, ahol valami idóta dolgot akarnak hülye szöveggel rádtukmálni borsos áron.
Egy szó mint száz, én szeretem a videóit, kiszedem belőle azon infókat amik hasznosak számomra, mert van bennük bőven. -
válasz
syler123 #39824 üzenetére
És akkor egy 3. gondolatmenet. Nem láttam az ominózus videót (még), de szerintem ő arra próbál pluszba rávilágítani, hogy ha amerikai vagy, akkor vedd a cuccokat onnan, úgy az országban marad a pénz és nem a kínaiak zsebébe táncol. Ő is onnan kapja a cuccokat, így kicsit muszáj is neki ezt mondania.
-
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #39824 üzenetére
Most nem hallgatom végig megint, de az elején azt mondja, vegyél valamit, amit sokan használnak, ami másnál bevált, amiről tudni hogy megbízható, amiről tudsz kérdezni és tudnak segíteni neked.
A martian 2, meg a zmr250 egy ilyen váz, sokan használják. A wizard is egy ilyen gép, sokaknak van már, ismertek a hibái, gyakorlatilag percek alatt kapok segítséget ha szükséges. (ha most vennék gépet, már nem a wizard lenne, hanem egy drágább gép, a wizard is csak úgy ajánlható, hogy rá kell költeni még 20-at kb, és mire rendbe rakod meg belejösz, eltörik a váz, és megint költhetsz rá damn...) -
molnigee
aktív tag
válasz
Ezen nem fogunk összeveszni, de szerintem nem ment át neked mit akar mondani...
Én kezdek egyetérteni vele...
Amiről ő beszél, az arról szól szerintem, hogy hogy tudsz jól és gyorsan fejlődni.
Megvetsz apró pénzért egy eachine racer 250et, de azzal sose fogsz normálisan megtanulni repülni, meg 2 hét alatt összetöröd. Vehetsz másikat. Meg harmadikat, negyediket, és végig valami hulladékkal repültél, a pénzed meg elment szép lassan. Egyértelműen jobb út megvenni egy drágább gépet, ami nem fog pár hét alatt darabjaira esni, és ami a legfontosabb, amit ő is kiemel, hogy folyamatosan ugyanazt a minőséget hozza a gép. Mert akkor tudsz gyorsan sokat fejlődni, ha a gép alattad mindig hozza a szintet. Pontosan ezt tapasztalom én is. Ha kimész és csak teszteled a gépet, mert épp állítgattad, vagy cseréltél valamit, vagy szar az adód, vagy rezeg a motor, akkor nem tanulsz, csak szenvedsz, tudom, én is átestem ezen. Én repülni szeretek, nem szenvedni... Azt szeretem ha kimegyek, repülök 8 aksit, és nincs semmi gond, csak arra kell figyelni hogy mit csinálok, mert a gép stabilan hozza amit kell. Ha jól emlékszem azt mondja, hogy a kezdetektől használja azt a 130$-os alien vázat. Akkor meg érte? Meg... Én meg veszem majd havonta a karbon lapokat a wizire mert törik.Abban igazad van, hogyha nincs bangood, akkor én se drónozok. Bár lehet akkor meg összeszedem egy drágábbra és akkor az az egy lett volna. De ha fejlődni akarsz, akkor zsebbe kell nyúlni előbb utóbb. Mert ha nem akkor maradsz egy szinten.
Amúgy szerintem teljesen jól elmondott mindent, szimulátorozz, menj amit tudsz acroba, legyen egy stabil géped. Így fogsz haladni. Ennyi.
Meg amúgy menj végig a bg racer gépein. Melyik is ajánlott úgy igazán? Melyik is kifogástalan? Crusa Gt2. Igen, melyik még?
-
kriszbon
őstag
válasz
Ezt a vázat ali vagy ebay oldalán feléből beszerezheted te is, és egyszer sem biztos hogy az általa emlegetett/reklámozott boltok is nem ugyan abból a forrásból jutnak hozzá.
Lehet a szponzorálás is benne van a dologban hogy azokat ajánlja, vagy egyszerűen csak az a dilije hogy ő onnan vásárol csak. -
Geller72
veterán
válasz
syler123 #39754 üzenetére
5-22V..bár néhány esetben az esc-ek miatt lehet 35V-os tüske, szal írják is, hogy..:
"Attention: what we are finding now with the active braking esc's that a very popular we were getting damaged cameras due to the voltage spikes that can happen when the active braking kicks in, sometime up to 35 volts. So we have been suggesting that the cameras are powered from a bec or voltage regulator, often feeding them with about 9v and also add a capacitor to the bec.
" -
fape
senior tag
válasz
syler123 #39733 üzenetére
Minden Kínában gyártanak, amit itthon veszel azt is.
Azért ne maxon járasd kapásból. Nézd meg mennyire melegszik kisebb terhelésnél. Esetleg mérj rá multi méterrel, hogy tényleg 16V-e. De szerencsére a töltő is intelligens szól/leáll ha nem tetszik neki valami.
Sztem nem nagyobb veszély, mint maga a lipo töltés.Arra figyelj, hogy még a fal és a töltő közé is kell kábel az még pár $, de még akkor is alatta maradsz a gyárinak.
-
fape
senior tag
válasz
syler123 #39722 üzenetére
Hány cellás aksit töltesz? Töltés közben nem esik be a betáp fesz 15V alá? Ha nyomogatod a DEC gombot töltés közben akkor kiírja mennyi az aktuális betáp. Azért kérdezem mert 15V alatt olyan 45W-t ami ki tud jönni, az olyan 2,6-2,8A 4S-nél. Alapból aszem 50W-ra van limitálva, a settings menüben tudod felnyomni 60W-ra.A tápod max 60W-t tud kiadni, abból lejön még a töltő+konverzió (sztem 90% hatékonysággal lehet számolni) az max 54W amivel tölteni tudsz (3,2-3,5A).
Szoktam 3db 4S-t párhuzamosan tölteni 3,6-3,9A körül, de én 16V, 4,5A (72W)-s táppal etetem. -
-
üszök
őstag
válasz
syler123 #39609 üzenetére
(#39610) SpydeR3412
Én semmilyennel mert nincs hozzá távom.
Bár lehet veszek egyet csak nem tudom melyiket kéne. Kell e az i6x vagy elég sima i6.
Az a vicc,hogy nézegettem jófogás.face csoportokban,drábábban adják használtan mint úonnan.
58 $ GB EU talán ez a legjobb ajánlat i6 távra. -
-
duc
aktív tag
válasz
syler123 #39597 üzenetére
Szerintem nem bírja a táp. Próbáld meg egy akksival, annyi amperrel kellene töltanie amennyit beállítasz. Vagy 3 akksit egyszerre 2 amperrel. Ha ez megy akkor a táp a szűk keresztmetszet. A végén csökkenti csak a töltőáramot amikor majdnem tele az akksi.
12x5 az 60 watt, 3,9x3x3 az meg 36 plusz veszteségek.. lehet hogy határeset.Geller_1972: full gázra nem szabadna elhúzni, vagy átfordulni, a repvezérlőnek az lenne a dolga hogy ne így legyen. Ezzel küzdök a legutóbbi cleanflight frissítés óta. Megy fel a betaflight régebbi firmware-el. Olyan mintha full gázra mindegyik motornak odaadná az összes kakaót, aztán amelyik erősebb az győz elhúz a quad. Eddig meg a leglassabb teljesítményével pörgött az összes. Aztán nem biztos hogy így van, csak így tippelem.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #39556 üzenetére
Április 10-én raktam ki a FB falamara. VIP-es akció volt a BG-n.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #39554 üzenetére
Eredeti Foxeer HS1177-et.
Amugy ujra kapni a klon HS1177-et 19 dolcsiert.
Szerk: Jahogy elfogyott? Hmm, no, sietni kell.Ja, BG-n kaphato mar F7 procis FCB. Nyolc(!) UART porttal!!! Juhu!
En 23 dolcsiert vettem az eredetit, nekem megerte.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #39548 üzenetére
En az egesz kamerat kivagom a csaba. Nekem nem is a latoszog hanem a teljesen doglott dinamika okoz gondot. gyakran szurkuletkor jut csak idom reptetni, de a gyari Falcon kameraval semmit sem latni. A focipalyan egesz szakaszokat kellett emlekezetbol vezetnem. Nagyon nem kellemes igy.
-
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #39548 üzenetére
Lencsével vigyázz, a wizard gyári kamjába át akartam rakni a swift 2 lencsét, de nem lehet annyira betekerni hogy jó legyen a fókusz, csak homály van. Azt viszont tudom hogy a wizard gyárihoz jó a gopro 2.5-ös lencséje, azt sokan használják hozzá.
Amúgy a falcon gyári az milyen látószög? Mert én nem éreztem szűknek sose, igaz nem is 45°on használtam.
Wizardon 2.1-es van, 45° környékén vízszintben is látszik a talaj, leszállásnál igen hasznos. -
molnigee
aktív tag
válasz
syler123 #39508 üzenetére
Hát csak azért, vagyis ez csak gyakorlat nálam, mert kirepülve 3.7-3.75 / cella szokott lenni nekem, igaz a storage 3.8, de van ahol 3.6-3.8-at írnak, szóval szerintem ha tudom nem fogok kimenni egy pár napig, akkor hagyom 3.7 környékén, ha meg tudom hogy 1-2 napon belül ki fogok menni, akkor töltöm is fel rögtön, hogy mikor tudok menni, már ne akkor kelljen már 8 aksit feltölteni.
Szóval gyakorlatban nekem az aksik mindig fel vannak töltve, mert 2-3 naponta megyek ki, és storagre merítés csak akkor van, ha beüt egy ilyen kaki idő, és egy hétig esélytelen a repülés.
Tényleg nem emlékszem olyanra, hogy storagre töltöttem volna valaha 2 év alatt.. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #39478 üzenetére
Regen en voltam a halszem legnagyobb gyuloloje, de most meg kimondottan imadom a KingKong Q25 extrem szeles FOV-jat.
Nem kell sehogy megemelni, megis mehetsz elore, latsz mindent, meg leszallaskor is. Egy hatranya, hogy a nagy latoszog miatt minden kisebbnek tunik, igy a sebessegerzet is csokken.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #39340 üzenetére
A Falcon 180-nál a motortartó csavarokat abban a műanyag szutyokban mindig húzd meg. Nekem kilazult, kirepült és felcsavarodott a moci, elégett az ESC. Ezért nem reptetem, amúgy én is szeretem. Csapatásra meg van a 280-as KGB project. Ahhoz meg kell szereznem boostert, mert szempillantás alatt kierpül a hatókörből. Igaz, utána hazatér. Hiába, az iNAV az iNAV.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #39340 üzenetére
Ha kinőttem volna, akkor nem vennék most kisebbet.
. Van erősebb gépem is, meg gyengébb is és még a mai napig előveszem a min gépeket is. Ugye nem a C értéktől lesz rövidebb egy repidő.
. A gyári kisebb kapacitású, csak 450mAh-s ez meg ugye több annál, tehát repidőben biztosan többet fog tudni, mint a gyári, mert súlyban meg 1 dekával nehezebb. Viszont lebaszom róla a kamerát, tehát összességében nyerek valamennyit.
Más. A tilt rotoros cucc megvételénél találtam egy kis rést. Azaz. Ezt figyeljétek.
.
1100mAh-s, 4S-es akku van hozzá, pontosabban lehet hozzá venni, ami kuponnal kerek 7, mondom HÉT euró..
Egy 1300-as Infinity 21 körül van. Ok, hog ynem tud annyit, nincs oylan magas C értéke, de 4S-es és tűrhető, 1100mAh-s kapacitása van. Valamint ennyiért ilyet sehol nem találtam. És tök jó, hogy a többi 4S-es akkum is jó lesz hozzá. -
Geller72
veterán
válasz
syler123 #39336 üzenetére
Akku terén én ezt néztem hozzá. Persze nincs most készleten. :/.A 450 helyett 550mAh-s, 70C-s . A gyári 42 gramm, az Infinity 53 gramm. Csatlakozóra ugyanaz.
Az Infinity 16 * 30 * 50 mm-es, a gyári 12 x 30 x 55mm, tehát pont fasza lenne. Nagyobb akkut nem tennék hozzá. Az ákciókamerát úgy is lepattintom róla. -
Geller72
veterán
válasz
syler123 #39334 üzenetére
Ha a 130-ra gondolsz, szerintem nem olyan rossz. Nekem mindenem megvan itthon hozzá. Egyedül akkut kell majd néznem valamilyent. Bár azt pont adnak hozzá, de ugye egy akku nem akku.
.A 120 nekem jobban tetszene. Ha egy árban lennének, biztos, hogy azt vettem volna meg. Az tudná a 4s-t is, és a problémái ellenére is újabb, jobb cuccok vannak benne. A 180 tilt-et is megvettem, ennyiért lazán megéri.
-
Arti1
aktív tag
válasz
syler123 #39334 üzenetére
Nekem anno az Eachine TS832-t ajánlották, itt is van a fiókban, még nem építettem bele semmibe, ha kell, tudok mérni súlyt
EU-ból kb. 14 EUR, free shipping, 5-8 nap, kínya: 9,5 EUR és két hét minimum -
Geller72
veterán
válasz
syler123 #39332 üzenetére
Is..mivel a sok szakinak itt köztünk senkinek nem volt pár spacere és csavarja, így azokat is rendeltem. Csak majd másfél hónap lesz, mire repülni tudok, mert azt nem tudtam gyorsabb postára tenni, így az megjön, mikor megjön. Addig nem repülünk.
. De nem gond.
.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #39329 üzenetére
Én kértem így, mert nem akarok hónapokat várni a cuccra. 5-8 munkanap alatt itt kell lennie. Tudom, hogy többe kerül, de itt lesz.
. Amúgy ingyen akkor sem jött volna, és még a legalapabb (Úristen, ezt a szót én hoztam létre?
. ) postai díjjal is megvan az esély a sarcra.
-
Geller72
veterán
válasz
syler123 #39219 üzenetére
Nem egy vidit linkeltem be, de még be tudnék vagy tízet, ahol kiröhögik. Igen, a qx90 is szar. De az FB-t azért tartom annak, mert a 2s-re csodát vártunk, te is, aztán csak a nagy semmi van. És ezt Jackall is megírta egy egész cikkben. De téged valahogy az nem zavar. Azért írtam, hogy a kamera ér talán valamit, mert az össz árához képest az benne a legdrágább. Az ér benne a legtöbbet. Ahogy a QX teréznél, a FB-hezt is kell még munkaóra meg plusz cucc, hogy olyan legyen, mint amilyennek lennie kell(ene). A kemény magtól meg kurvára messze vagyok. Soha nem voltam (nem is állítottam ilyet) és soha nem is leszek az. Csak a véleményemet mondtam el. És nem csak én mondtam hogy szar, mégis folyamatosan nekem nyomod. Szinte rá vagy állva arra, amit mondok. Legyen bármi is az, tuti hogy beleállsz. Vagy nyíltan, közvetlenül, vagy csak úgy nagy általánosságban, de azért simán lejön, kinek szúrtad oda. Nem értem, miért nem lehet beismerni, hogy tévedés ez a gép. Azt hittük - én is reméltem - hogy na majd talán most kiadtak egy ár/érték bajnokot olcsó kategban. Sajnos nem. Pedig ha hiszed, ha nem, nekem is majdnem benne volt a "kosaramban". Csak utánaolvastam, utánanéztem. Azt meg végképp nem értem, hogy ha semmi nem fűz az FB-hez, akkor mire ez a nagy vehemencia. Ja, csak megint azért, mert én voltam, aki leszarozta. Értem. Ok.
-
Minstrel
senior tag
válasz
syler123 #39156 üzenetére
(#39155) Teréz Atya Köszi a 2S motoros felvilágosítást.
(#39156) syler123
Mindig kell kacat
Én is két napja gondolkodom, hogy kell-e, de hát minden egyben tényleg nem rossz ajánlat, most már csak az lesz érdekes ha a Radiolink vevőmet nem fogadja el a vezérlő. Amúgy a kamerája se tűnik rossznak, csak az egyedül 25usd [link] és legalább lesz tartalék ha a QX90-en meghal valami. Ja és két tartalék motort is adnak hozzá.
A váz nekem se tetszik, csak felesleges súly a méhecske cucc, majd kingkong vagy lantian vázat még veszek alá.
..
Olcsó motort valaki?
[4X BrotherHobby Returner R4 2206 2300KV]
-
-
Minstrel
senior tag
válasz
syler123 #39082 üzenetére
Nincs, de már régebben is nézegettem ilyen csupasz modulokat és banggood-on van rendes rajz mellette, hogy mit hova kell kötni. [Boscam TX5826] Még akkor használták ezeket amikor nem jelentek meg a kis "mindenegybenkamerák".
-
molnigee
aktív tag
-
válasz
syler123 #39067 üzenetére
Diatone Crusader GT2 és egy ideig a teljesítménnyel sem lesz bajod
Nemnagyon tudok olyanról, ami összeépített és olyan szintű, mint az X210-BR motoros móka. De azt is tudod csinálni, hogy veszel egy Wizardot és ha kevés, akkor cseréled az ESC/motort. Bár ott már majdnem ott vagy hogy összeépíted. Hamar belejön az ember a forrasztásba, ha jó az ón és a páka is.
BG oldalán 780g-t írnak a wizard motorjaira. A BR szériás meg ugye 900-1000, azért az érezhető. Én is nagyon szívtam az első építéssel, de azért jobb építeni, mert úgy tudod mi miért és hogy van.
-
válasz
syler123 #39064 üzenetére
Pont ugyan ezt nem kapod meg összeépítve. Meg lehet szokni, hogy alul van az akku, karbonlap van alul is ami védi. Annyira nagyon szépen nehéz leszállni, főleg acroban. Ha mindenféleképp felül szeretnéd az akkut, akkor ZMR250(ilyet már nem vennék), Alien 5(bár ez nem a mi pénztárcánkhoz van mérve), Martian 2.
-
válasz
syler123 #39048 üzenetére
Nem tudom a wizard motorja mennyit emel, a BR motorok olyan 900-1000g körül. BR szériás motor a RS legolcsóbb motorja, az, hogy némelyik rossz, hát sokat nem tudsz vele kezdeni, az ára is mutatja... Nemhiába 9eFt/db az Lumenier motor. Sajnos ez egy olyan sport, ahol szintén az olcsó húsnak híg a leve. Bele kell áldozni pénzt, vagy kompromisszumokat kell kötni. Ne vedd a legdrágább motorokat, de a legolcsóbban sem, mert úgyis néhányszor kráteresre fogod kreálni a földet a géppel. Én RF szériás RacerStarokkal megyek, ami olyan 1100-1300g körül emelnek, prop válogatja. Ma már 20A-es ESC-vel nem érdemes foglalkozni, csak ha nagyon kezdő vagy, tehát Falcon 180 helyett a Wizar okés. Szóval min. 30A, de van már most is 1-1 olyan motor, ami a 40A-t is bekajálja(már ha az akku bírja).
Egy építés mindig többre jön ki mint a tömegcucc, ez mindenhol érvényesül.
-
válasz
syler123 #39029 üzenetére
ESC-ből ne a lite-ot vedd, hanem vagy RS V2 szériát vagy MS-t. A Flysky vevőből meg ne ezt a nagy dögöt, hanem az IA6C-t, ami ugyan ez csak kisebbe. Kamerát, VTX-et ne hagyd ki abból is valami minőségibbet. Ha jót akarsz akkor nagyjából az egész eachine szarokat el kell felejteni(jó a Wizard valóban jól sikerült).
(#39046) Vaze: 1500-as több A-t tud leadni, de nehezebb, viszont picivel tovább bírja.
-
Teréz Atya
senior tag
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #38820 üzenetére
Amugy videki vagy, nem? MI lenne ha szereznel samotteglat. Vagy samotport es vizuveget? Azt hasznaljak kalyhakban is hoszigetelesre. En dolgoztam mindkettovel, nem atomfizika.
Tehat siman epithetsz egy hoallo izet olcson. Hogy mit es hova, az mar attol fugg h hol van helyed. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #38815 üzenetére
1. nagy - 5 X 4S, 4X 3S 1300-1500mAh
2. kicsi - 7 X 2S 700-1000mAh
3. teatarto - 15 - 20 X 1S 150 - 700 mAhNem kell ezt tullihegni. A penzkazetta arra van h jol vezeti a hot, igy huti az akkukat, massziv es van fule, igy nem eg le a kezed mig kivagod a kadba vagy a balkonon, ablakon, etc.
Itt egy foszer 8800mah 14S pakkot rakott ossze es robbantott fel egy aludobozban. Az alu picit megolvadt, de a doboz egyben maradt. Gondolom az acel akkor rohogve kibirja. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
syler123 #38808 üzenetére
Nekem az osszes penzkazetta massziv. Amicsik hasznalnak meg tuzallo habot. Ez olyan mint a purhab, de en meg olyan emberrel sem talalkoztam a kornyeken aki hallott volna rola. Amerikabol meg nem rendelek, rendre 10+ dollar a postakoltseg.
Meg van a homok, de mivel karcolja az uveget, igy hanyagolom. Bekerul a zsebembe, taskaba, ott a mobil, szemuveg, FPV szemuveg, inkabb hagyom a fenebe. -
Wheex
csendes tag
válasz
syler123 #38808 üzenetére
rcgroupsos wizard fórumból:
"the lipo I was charging exploded and burst into flames taking another lipo and my brand new idst charger with it! It was so fast, with no sound or warning. Just a flash of light and a fireball on the tailgate of my truck. I was able to kick the flaming bits and pieces onto the ground before anything else caught on fire. Lipo charging bags are now on their way! Just a side note, although very badly charred, the idst charger still works. Not sure if it was the charger or the battery that caused the fire. There was no visible damage or issues with the 4s thunderpower 1300 mah lipo. Here's a few pics. Also I normally charge my lipos in the cab of my truck off a deep cycle marine battery, I only had them on the tailgate today because it was 60 degrees here in NEPA. I'll never charge batteries in my truck ever again." -
Arti1
aktív tag
-
twine
veterán
válasz
syler123 #38748 üzenetére
Sziasztok!
10rugó(+- 1-2 ezer) környékén melyik játékot ajánlanátok kínából? (persze ha eu raktáras azon sem sértődöm meg)
Elmondom a "nagy ötletet"...
Van ugyan egy P4-em, de ahhoz egyelőre két aksim van, munkára vettem, zsidó is vagyok, az aksikat sem akarom kinyírni, sokat is dolgozom, későn érek haza...a Phantom nagy és zajos, a fiam miatt folyton dobozban pihen...sorolhatnám a végtelenségig a kifogásaimat! Repülni viszont szeretek,és szeretnék minél jobban, de egy "komolyabb" (de még egy egyszerűbb) racer-re is sajnálom a pénzt, mert akkor abból inkább plusz aksit veszek a phantomhoz, vagy bármi egyebet!Szóval a nagy ötlet, hogy veszek egy kis játékot a fent említett értékhatár környékén! ahhoz pedig egy raklap aksit,,,ezt bármikor tudom reptetni a kertben, vagy a teraszra kiállva a környékünkön, így a rutin azért egyre jobban "húzódik az ujjaimba"!
Még ha nem is ugyanaz a tömeg, mozgás stb...SZóval syma x5c kamera nélkül esetleg? azzal az a bajom, hogy a házban nem nagyon tudnám használni,,,mert ahhoz már nagy testű, de szabadban épp a lomhasága és mérete miatt gyakorolni talán épp megfelelő lenne...
HUbsan x4 "méret" ? ilyet használtam már, nekem tetszett,,,tök jó mert "eldobom a tenyeremből", és repülök...kicsi, akár a nappaliban is be tudom pörgetni....
Amiért hozzátok fordultam, ti mindig tudjátok mit éri meg venni, és mihez mennyibe kerül az alkatrész/aksi...
Fontos lenne, hogy aksi is legyen gazdagon a kiválasztott géphez, és ha lehet fillérekért...mert akkor vennék belőle pár darabot...
Kérlek titeket ne abból induljunk ki, hogy ja, ha egy Phantom belefért, akkor férjen már bele egy "X" ezres madár is...Írtam fent, hogy ez nem így van...Fenti eszmefuttatás alapján ötlet hozzászólás javaslat?
Köszönöm előre is mindenkinek -
kimista
aktív tag
válasz
syler123 #38711 üzenetére
ez a töltő sokkal jobb a másiknál. mér belső ellenállást, amit néha jó tudni.
plusz fogad xt60at közvetlenül, terepre ideális. és most olcsó, lehet veszek mégegyet (van már 2 töltőm).
javaslom h vegyél, mert ha beszarik a b6, nincs mivel tölteni. töltő meg úgy is kell, ráadásul ez most olcsó, és jó is.de úgyse veszel, előzőnél is ez volt h nem mondtuk elegen
-
kimista
aktív tag
válasz
syler123 #38683 üzenetére
kapacitás nem lényeg, én 1500ast töltök 2200-assal.
Ami lényeg, az a cellaszám.
minőségibb aksiknál nem para, de ha gyengébb minőségű a cella, akkor a belső ellenállás is fontos. Ha ugyanis van egy szar aksid, amit bekötsz mondjuk 3 másikkal párhuzamosan, és 1 c-vel elindítod, akkor közel sem biztos, hogy 1 c-vel töltöd az aksit. simán előfordulhat, hogy a szar aksit tölti 2 c-vel, mig a jókat 0.5 c-vel.
És ha a szar aksi max 1c-t bír, akkor máris ott a bajemiatt célszerű azonos gyártású és minőségű aksikat tölteni egyszerre, mert azokban jobb esély van azonos belső ellenállási értékekre. két külön aksinál előjön a fenti eset. de ez csak szar aksiknál jelentkezik. a jobb aksik bírnak 5c töltést is, szóval ott nem para. de sok max 1c-t bír.
-
vandor01
senior tag
-
fape
senior tag
válasz
syler123 #38676 üzenetére
Alin van 6-7 usd körül, én olyat használok, deans/T-plugos, de B6-hoz adnak amivel be tudod dugni.
A várakozáshoz egy kis olvasmány és nézni való (csak a kereshetőség véget)
- Parallel LiPo Charging angolul, magyarul
- How To Parallel Charge LiPo Batteries Without Burning Down Your House + [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Napelem
- PlayStation 5
- Autós topik
- Gitáros topic
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Eladó KTM női kerékpár!
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged