Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Ok, de ahhoz jön még ez-az

-
Akos_512
csendes tag
Üdvözletem!
Biztos sokan kérdezték már, de melyik a legolcsóbb bldc motoros quacopter?
-
mobbo
senior tag
nem értem hogy miért pont a telenor állt bele ebbe a témába, hol van neki ebben az okosság üzletileg,
de amúgy tökjó
hvg.hu/tudomany/20161012_telenor_dronsimogato_helyszinek_idopontok -
qqzs
őstag
1300usd helyett 1000 a mavic elorendelesben a BG-n [link]
Meg van racer style trailer is
-
qqzs
őstag
válasz
SpydeR3412
üzenetére
Nem ertem hoyg mit nem ertesz
van benne a 6 axis gyro ami vizszintben tartja automatikusan meg van benne egy barometer ami a magassagat tartja automatikusan (de ezt valtoztathatod ugyebar a fel le pocokkel es ahol bekenhagytad azt megjegyzi es abban a magassagban marad.Itt jol latszik ha el is megy akkor ha bekenhagyod visszamaszik abba magassagba ahonnan indult [link]
-
mobbo
senior tag
válasz
szpajk
üzenetére
x250ből szerintem ezt vedd [link]
szuper kis gép, nekem 2 is van már belőle (egyik már csak alkatrésznek)
kb 300méter a hatótávja, ez hasznos ha orientációt vesztesz és kell hely, hogy visszanyerd az irányítást
ráadásul sokáig repül, alap aksival mértem 12 percet is, ráadásul fürge (és x6 távval fokozható)esést betonra nem nagyon bírja, nekem egyik lába el is tört, de simán megragasztottam, ha fűre esik nincs baj,
csak ajánlani tudom, ennyi pénzért tökjó(h31-et szerintem ne vegyél, jópofa hogy vízálló meg szét lehet taposni, de lomha, hamar uncsi)
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
szpajk
üzenetére
Jackal elemzésének egyetlen szavát sem vitatva, inkább csak a megerősítés kedvéért szólnék hozzá:
Kezdő gépnek - ha biztosra akarsz menni - XK Alien X250 illetve Nihui U807. Pont. Ezek nem csak jók, de szinte mindig lehet őket kapni, és viszonylag gyakran akciózzák őket.
.
.
.
.
.
.
.
A Syma X5C jó és erősen ajánlott kezdő gép, de egy igazi one-trick-pony. 1-2 napig kaár jobb választásnak is tűnhet a fentieknél, csak sajnos az egyetlen előnye is egy gyengeségéből fakad: Ha elveszted a kontrollt, akkor hozzád közelebb esik le az égből (,mert a másik kettő távirányítója nagyságrendekkel jobb a Syma-nál).
Ha a kezdeti nehézségeken túljutsz (és még megvan a gép), akkor viszont nincs hova tovább lépni, így gyorsan meg lehet unni...
.
.
.
Jackal említette ugyan, de húzzuk alá vastagon, pirossal, legalább háromszor: Wifi-s FPV-t !!!NEM!!! VESZÜNK, sőt, akkor is húzzuk a szánkat, ha ingyen akarják adni.
A Wifi-FPV ROSSZ!!!
A Wifi-FPV a mocskos fideszesek/ szocik/ kopaszok/ szcientológusok/ sátánisták/ ... (a megfelelő szó aláhúzandó) találmánya és rosszabb mint a popsikóla finomfőzelékkel!!! -
Tegla80
addikt
Ezt nemtom,de ezek sztem egy kaptafara mennek. Olvasni kell ,h ki mit ir az ertekelesnel mert az okosabb az leirja,h mivel tudta osszehozni.
En is csak olvastam,h az skrc d20(ez van nekem) kezeli a syma x5 kamerat es olvastam,h a syma x5 kezeli a tarantula 0505 kamerat .Szoval megrendeltem a tarantula kamerat 5$-os akcioban,h lesz ami lesz de elvileg mukodnie kell es tadam kezeli is a gepem.Meg a ledeket is villogtatja folyamat a gepen ha rogzit a kamera, szval jol elvannak.

-
Tegla80
addikt
Az alap kameras elkepzeles utan jott,h "H31"-rol mi a velemeny.Abban nincs kamera es En erre irtam az Eachine 17$-os gepet(ami ugye x5 klon es alkatresz van boven,de megsem 4x$, mint az "eredeti syma"),h ebbol 2-ot kap a.H31 aran.
Amugy mind2ore rakhato kamera ha mar annyira szeretne.
A felvetel tenyleg olyan amilyen,de azert nezheto es sokan annak is orulnek mar ha pl megnezhetik a hazukat,udvaruka stb-t fentrol. 
-
vegyszer
addikt
válasz
SpydeR3412
üzenetére
Merre keressem eme kapcsolót?
A manuálban nem lelem
-
üszök
őstag
válasz
Tegla80
üzenetére
Nincsen benne kamera annyiért,ő meg nézné a tájat fentről.

Amit ugye nem fog nagyon látni, mert ezek az olcsó kamerák nem csinálnak jó videót.
Én is kipróbáltam volna ma végre az U807 kamerát ami itt áll vagy egy hete,de mire elállt a viharos szél,már esett is az eső.

-
Jackal2
senior tag
válasz
szpajk
üzenetére
Szia, egy bővebb válasz. Minden ajánlott gép elsőként egy nulla, egy dologra jó: hogy megtanulj repülni és hogy ezt törd össze, ne valami komolyabbat. Erre nagyjából minden gép alkalmas. Tehát ha nem vársz sokat, akkor bármi jó, mert nincsen összehasonlítási alapod.
Ezek a szobacirkálók, azon kívül, hogy véletlenül rálépj, nem jók semmire, Cheerson CX-10 és társai, Fayee 805, FQ777, kb. egy hétig viccesek, meg amíg el nem repül róluk a picsába a propeller és nem fogod magad felidegelni azon, hogy a teljes szekrénysort el kell húzni, hogy kiszedd
A magasságtartásnak beltérben egyébként van értelme, ott ugyanis nem fúj a szél, szóval ér valamit, ellenben kültérben. Egyik sem rossz, de a jó fogalmát sem merítik ki- a JJRC H31 egy tejfölös doboz, a kínai zokni megfelelője, drónban. Igénytelen jó és rossz értelemben.
- Cheerson CX-10: ha akarsz valakinek adni valamit ajándékba, na arra jó, másra nem. Repülési szempontból nézve értéktelen
- Eachine ilyen olyan variánsai, amik a Tiny Whoopot másolják: kis gyöszök, egy fokkal nagyobbak a Cheerson CX-10-nél, és olcsó a fenntartásuk és már elvisznek egy általad rárakott FPV kamerát, ennek több értelme van
- XK X250: ez jóval nagyobb, százszor többet tud, sok olyan funkciója van, ami a többinek nincs, Tarantula távval tuningolható, tehát később is lesz kedved elővenni és kültéren is jó, beltérbe viszont nagy, kivéve ha tornacsarnokban laksz (ez is 1S, szóval kb. utánad dobják a cuccokat). Alapot vagy a csúcsot vedd, a Wifiset én elfelejteném
- XK X100: ultimate gép mindenhova, ha már tapasztaltabb vagy, de ha nem, lehet nem értékeled
- Syma X5 variánsok (kivéve az SW, azt felejtsd el): igásló, nehéz elpusztítani, XK X250 méret, igénytelen, jól repül, van EU raktárban
- Nihui U807: mindenes, agyonüthetetlen, jól repül, nem törik, jók a fényei, olcsó a fenntartása, a távja viszont elég trágya. Ez nyújtja a legtöbb élményt az XK X100 utánAz elröptetéstől én annyira nem félnék, ha ésszel csinálod, nekem az 50 gépből még egy sem szökött meg, de a törés ellen nincs orvosság. Ezeket úgy írtam, hogy az XK X250-en kívül mindegyikkel repültem és tulajdonoltam őket. Azt kell eldöntened, hogy bohóckodni akarsz, repülő kamerát akarsz, vagy magáért a repülésért veszed a gépet (vagy-e annyira igényes, hogy megtanulj repülni, vagy sem), mert ezek mind differenciálják a kérdéskört.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
medvegy
üzenetére
Oké, bár még csak pár napja rendeltem.
Annyit viszont már most elárulok, hogy a 20g-os, 650mah-s, szerintem 20c-s, Mjx aksival is egész szépen repül. Kicsit sok neki, de nem vészes.
A linkelt aksi, meg 14g és 30c.
Videón, 650es graphene aksival, 7p volt a menetidő.
Ezzel majd elválik, de azóta már odaadtam főállásban a mini raceremnek. Nem akarom túlterhelni az x100 motorjait. De azért ha beválik, állandó vendég lesz az aksi nála is. -
medvegy
aktív tag
válasz
SpydeR3412
üzenetére
Majd írd meg a tapasztalatokat. (Repülési idő, nem lett e túl lomha vele, stb.)
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Kollégámnak vettem egy MJX X600 hexát. Repül is, meg tetszik is neki, de a helyzet jelző fények nem égnek. Most itt azt külön kell fel kapcsolni? Mert erre nem lelek infót.
Ha valakinek van ötlete, kérem ne tartsa magában.
Köszi!
-
qqzs
őstag
válasz
SpydeR3412
üzenetére
neeem...ugyanugy mukodik mint barmelyik gep semmit nem kell kapcsolni, egyszeruen csak amilyen magassagban bekenhagytad a magasagalito pockot ott marad, onnantol kezdve csak elore hatra jobra balra. Egy barometeres szenzor van benne, csak neztem eloszor hogy a fenebe erzekelnek ezek par centi sullyedest emelkedest merthogy korrigaljak egybol, ami egy microgepen meg latvanyosabb mint egy nagyobbon (pl jxd 509)
-
SpydeR3412
aktív tag
Igen, mindenki úgy ahogy élvezi.

Vágom a problémádat.
Még nem volt a kezemben ilyen, de gondolom úgy működik, hogy valamilyen magasságban benyomsz egy gombot/kapcsolót és tartja azt mindaddig, amíg újra parancsot nem kap rá.
Tehát, ha pl. jön egy kis szekrény veled szemben, aminek a derekáig ér a gép, akkor nem tudsz felemelkedni, csak kerülni, mindaddig amig át nem kapcsolsz magasságtartásból. Mert ha nem kéne átkapcsolni semmit hozzá, akkor az oldalforgásnál vinnéd el a magasságot (mert azt irtad nem vagy kőprofi).
Ennek alapján, akkor viszont mégiscsak egy magasságban képes repülni (lehet én kavarodtam meg).
De ezt persze én sem úgy gondoltam, hogy egyszer beállítassz neki egy magasságot és örökre az marad.
-
qqzs
őstag
válasz
SpydeR3412
üzenetére
Nem ertem miert kerulnem ki? A magassagtartas nem azt jelenti hogy csak egy magassagba kepes repulni hanem hogy ahova rakod kb ott marad. Tehat ha lejjebb vagy feljebb mesz nem kell azzal foglalkozni hogy padloval vagy plafonnal utkozol igy tudod elvezni jobban a repulest. van aki azt elvezi hogy minnel tobb dologra kell figyelni van aki azt hogy eljut A-bol B-be
probalj ki egy maggasagtarto dront aztan folytassuk 
Tehat pl sima cx10el ha repulok azt is elvezem ha 2 metert haladtam celiranyosan 4 perc szenvedes utan fel percel a lemerules elott. Mig a cx10wd-vel mind a 4es fel percet elvezem mert azt csinalja amit szeretnek. persze mint irtam lehet csak reakciodommel van baj
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
szpajk
üzenetére
Teljes kezdésnek én még mindig a Syma x5-öt ajánlom (bár ezzel a meglátásommal lassan már maradi leszek, de még mindig nagyon jó gépnek tartom a kategóriájában).
Azt viszont mostanában már illik beleszámolni a vásárláshoz, hogy a szeles napok idejét éljük (a Syma nem igazán szereti).qqzs: De nem unalmas csak körbe-körbe menni?
És ha jön egy akadály, akkor mit csinálsz? Kikerülöd?
Nem kötözködésből, mindenki úgy repül ahogy tud/szeret. . Csak engem ez egy kicsit az autóra emlékeztet.
-
qqzs
őstag
rcmodelre irjal emailt nekem is csak azutan kaptak eszbe , szerintem kezi engedelyezes van es kb havonta nez ra forumra az admin
(#30647) Vertigo18: a cx10WD-t meg nem probalta senki csak en
a magassagtartas annyiban egyszerusiti le a kezelest es emeli az elmenyt hogy csak az iranyra meg a falra kell figyelni. de igazabol ez bentre specializalt gep ami kint is repul, akkor vedd ezt ha te mindenkeppen csak bent akarsz repulni es neha kint. Olyan erzes a benti gepek kozt mint mikor az elso gpses kinti geped egy helyben marad a levegobe 
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
vandor01
üzenetére
Én most ilyet rendeltem az x100-hoz.
De nekem már bármilyen aksi belemegy.
(#30652) Telda: Én meg vagy egy hónapot vártam az rcmodell-re. Aztán regeltem megegyszer, és megkerdezem tőlük, hogy ez a normális eljárás alá tartozik-e. Aztán megkaptam gyorsan a reget (bár nem a legjobb kedélyemben íródott az a levél
). -
Tegla80
addikt
válasz
szpajk
üzenetére
Fentebb linkeltem az Eachine E30-at ami 17$ most...nagyobb meret,jol iranyithato es olcso.En abbol vennek 2db-ot ami 34$ (kb,mint egy h31 ara) es igy van alkatresz es 2akku jatszani.Ezen megtanulsz a tel/tavasz ideje alatt repulni es jovore johet egy ettol komolyabb gep ha erdekel majd meg a dolog.
Persze sztem. -
szpajk
tag
Sziasztok,
Engem is lekapott a drón láz.
Teljesen kezdő vagyok a témában, még sosem próbáltam, de egyre jobban érdekel a téma.
Segítségeteket szeretném kérni, hogy kezdőként milyen gépet válasszak, mire kell figyelnem.
Kamerás változatot szeretnék, mert szeretném látni fentről a tájat.
Kinéztem egy típust, erről mi a vélemény?: XK X250
Ebből is létezik A és B típus. Érdemesebb megvenni a drágábbat?
B: [link]
A: [link]
Nyitott vagyok más típusokra is.
Ha valaki szánna rám egy kis időt, azért nagyon hálás lennék!Előre is köszönöm!

-
csmat
senior tag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Nem akar valaki egy mentő drónt összerekni, ami a fákon lévő kisebb gépeket leszedi mondjuk egy csörlővel?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
vegyszer
üzenetére
No, ha fel akarsz szallni a szoporollerre, csak hajra, majd szoritok helyet.

A felso tagoztaban reszleteztem h Emax Skyline alapon keszulok egy Walkera Furious utanerzetet csinalni egy Emax NightHawk pro 280-bol. Nagy, nehez, aminek lekuzdesehez sok energia kell, igy nem is lesz tul ugyes.
A baro / GPS mod a CleanFlight-ban es a leszarmazottaiban ugy ahogy van, el van baszarintva. Nem egy ertekezest olvastam, h az emberek nem ertettek pl. miert liftezik tobbet a Naze32-juk mint a CC3D, holott a Naze-n pontosabb a baro. Igen, pon a CF miatt.
Lett tehat CleanFlight iNav, ami pont a GPS / baro, etc. modokat definialta ujra. Ez 0-rol lett ujrairva, mas is a rep. modok neve.Namost mondanam, hogy tedd fel a CF iNav-ot (most nezem, mar iNavFlight, mire kimegy ez a hsz, lehet megint maskepp hivjak majd), de a NZ32 rev 6 acc (vagy gyro, nem emlexem, guglizz ra) modulja el van cseszerintve, igy szukseged lehet Boris B "notch filter"-ere. Ez meg a betaflightban van. Ez meg nemes egyszeruseggel meghagyta a CF navigalasat.
Tehat, ha valami ertelmes eredmenyt akarsz:
a. veszel egy masik vezerlot
b. varsz sokat mig a CF-be visszakerulnek a BF + IF okossagai
c. magad legozod ossze - ebben az esetben a forum koronazatlan kiralyava lepsz elo es RCG-n is korbe fognak ugralni -
vandor01
senior tag
válasz
elszabi
üzenetére
a kommentben azt irtak hogy jo a H31hez!
szinten a kommentben ez a meret van:
Dimensions of Battery(thickness*width*lenghth):80mm*20mm*42mmvalszeg 8mm vastag... nem pedig 80 vagy a tobbi...
rakerestem mas honlapon: 13gramrol es a mereterol 38/19/8 at irtak...
szoval nagyesellyel nem lepi at a 42/20/8mm-t.... de csak a halal biztos
itt csak a 25C a harmat ha vki x100hoz szeretne kemenyen hajtani

-
vegyszer
addikt
válasz
Jackal2
üzenetére
Előre bocsátom, hogy ez egy lucaszék projekt. Eddig a váz, és a naze32 ért ide. De nem tartom valószínűnek, hogy május előtt a levegőbe fog emelkedni. És ez még csak a legjobb becslés...
Közben mindenképp egy 250 körüli dobozos, esetleg épített gép szerepel s tervben, de jobb esetben még egy közbülső is.
A Flysky FS-i6S távon van két potméter szerű, bár szerintem rugós joy gomb.
Az tudja vezérelni a kamerát akár más vezérlő segedelmével?
https://goo.gl/images/YlcwDq -
Jackal2
senior tag
válasz
vegyszer
üzenetére
Ez így nem igazán értelmezhető. Ha nem adod meg, mi lenne a gép feladatköre, nem lehet rá jó választ sem adni.
Hozzá kell tennem, hogy szerintem kellene még venned egy brushless gépet az építés előtt, főleg ha egy ilyen bonyolult elrendezésben és ekkora méretben gondolkodsz. 600-as gépből még itt sem sok van, szerintem a fórumon nincs 5 és Y6-ból is csak egyet, Sityakét tudom, tehát ez minden lesz, csak nem sétagalopp

A Nazer 32 egy racer vezérlő, persze felrakhatod bármire, de vannak erre alkalmasabb vezérlők, illetve lehet szívni a GPS-el. A barometrikus szenzor nem fog adni pozíciótartást, a GPS igen.
Ezt a Joy+gimbal dolgot nem nagyon sikerült értelmeznem. Az irányító karokkal biztosan nem fogod SOHA mozgatni a gimbalt, kivéve, ha a kameravezérlést egy külön távirányítóval oldod meg, tehát 2 fős a személyzet. Ezzel egyből a 10.000 EUR kategória ALJÁT kezded el súrolni.
Ha csak egy akciókamerát mozgató gimbalt akarsz, akkor azt egy vagy esetleg kettő potméterre kell kitenned, ez +2 csatorna lesz a távon. Gimbalvezérléshez a Naze32 nem tudom, hogy jó választás-e, alapból ha jól emlékszem csak 8 csatornát kezel, ami egy normális kameraplatformhoz már nem biztos, hogy elég.
jah még egy, Y3-ban akarod építeni ekkora méretben?
-
mrrr74
aktív tag
köszi, az első három sztem biztosan nem szakmai, ott véleményem szerint felesleges hirdetni, ezeket ismertem
Olyan hely volna jó amit olyan emberek olvasnak, akiket érdekel ez a téma, a felvetésed teljesen jó ilyformán. RC modellen meg szinte semmit nem találtam, ígondoltam van jobb, de akkor sajnos nincs. -
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Egy "nagy" madár építésén töröm a fejem.
Az elsők gyári dobozos jószágok voltak. (cx-10, JJRC H20, JJRC 1000A, Syma X5C)A terv, hogy egy erre a vázra épülő technika álljon össze. HMF Y600 tricopter
Bár vezérlő téren a naze32 rev6 10DOF adott a szeptember elején lévő Banggood akció nyomán. Ez elvileg barometeikus szenzorral ellátott, GPS-szel megtámogatható vezérlő. Az a kérdésem, hogy a FlySky FS-i6S táv ugye több verzióbsn jön ki. Amiből az egyik középre beálló gázkaros. És itt jön a kérdés:
Ha elengedem a gázkart, és ő beállítások középre, akkor GPS támogatott repülési módban a vezérlő képességeinek határain belül megáll egyhelyben a levegőben a technika?A másik kérdés, hogy ha az ember fia a távirányító 10 csatornája közül a két joy-t szeretné (egy másik gépen) a gimbmalt mozgatni, akkor ahhoz milyen feltételeknek kell megfelelni akár a vezérlő, akár a gimbmal oldaláról.
Köszönöm a válaszotokat!
-
Vertigo18
addikt
válasz
Jackal2
üzenetére
u807-et nézegettem, de nem hogy a 30 dodóból nem jön ki, van még rá majd 13 dodó posta is. Meg akkor még egyéb, járulékos költségek... Másiknak néztema videóját, engem nem nagyon győzött meg, bár a távirányítója elég komoly darabnak tűnt. De köszi a tippeket!
Vandor1: igen, köszi a hsz-t, de nem írtál konkrét példát 30 dollár alatt!
Sajnos nincs lehetőségem arra, hogy kipróbáljam mindet (egyet se sajnos), ezért is kérem a hozzáértők tapasztalatai alapján az ajánlásokat.Tegla80: köszi, ezekre rálesek!

-
Tegla80
addikt
válasz
Vertigo18
üzenetére
Ez egy jo kerdes,de pl nekem az skrc d20 is az. Jelenleg 26$.
Mert 100m koruli hatotav es jo repido es stabilitas jellemzi.Mozgekony,jol fordul es 3sebessegszint van benne,Plusz pl jelveszteskor szepen landol es nem kikapcsolja a mocikat vagy tovaszall.Plusz ha megakad a propp akkor sem fustoli ell,mert tenyleg kikapcsolja olyankor..... Amugy quadcopter101 is dicserte.
Jelenleg 35 aksit repultem ki vele es nagyon elegedett vok mert meg mindig birja.(el is adtam a masodik/tarcsi gepet belole mert jol megfizettek es igy 10$ volt a sajatom)
Tegnap is kint voltam vele este mert este is jol latszik es van rajta elol feny,igy az iranybarakas is konnyen megy soteteben mert vilagit a szeme is.
Jah es ez egy igazi oszver mert syma x5 vagy skrc-d97es (meg nemtom milyet vettem meg,de az is jo) proppok is jok ra es kezeli a tarantula 0505 2mp kamerajat ami 5$ volt.
Nem ismert/ajanlott gep itt,de sztem nagyon jo es ha 20$-ra akciozzak a maradekot akkor veszek megint 2-ot az tuti.Most viszont ezt mondanam ,h sztem veheto.Eachine E30
Sok vidit neztem rola es quadcopter101 ezt is szerette igy sztem most ebbol jon 2db(de lehet 4 mert 2-ot eladva.......)
Ez is syma x5 klon szoval mindent lehet hozza kukazni a piacrol ha kell alkatresz. -
vandor01
senior tag
válasz
Vertigo18
üzenetére
repkedeshez kell kb 10 aksi... valamint ha van 10 aksid akkor kell 2 gep
nem art aksinken cserelni oket mert az ossz repulesi idejuk sac/kb 5ora...
ha 1gep van es odavered vagy folyamatosan hajtod akkor meg 5ora sem lesz
valamint konnyen elvesznek megsemmisulnek tonkremennek...
olyan gepet erdemes venni az elejen ami occco ne bukj sokat
es ha beszarik a fent marado 10 aksit tudjad esetleg mashoz hasznalni
masik drone / szoba drone / FPV kamera...
olyat vegyel ami tetszik es oromed leled benne..... -
Telda
addikt
válasz
mrrr74
üzenetére
hardverapró / egyéb kategória
jófogás
vatera
rcmodell.hu, bár nekem több mint két hete nem hagyták jóvá a regisztrálásom.
Vagy a mint a Micro 4/3 topikban itt is létre lehetne hozni egy külön témát a "Lokál" részlegben, ott elvileg nem tilos a hirdetés.
Micro 4/3 csencselések
Nem tudom a többiek mit szólnak hozzá. -
Jackal2
senior tag
válasz
Vertigo18
üzenetére
Igazából nem, az is egy semmire sem jó sz*r, ez azért lett megalkotva, hogy oda lehessen adni ajándékba, meg cuki és senki nem sérül meg, meg nem veri szét a lakásban a bútorokat. Nekem volt vagy 5 ilyenem, egyik sem egy nagy élvezet, 1 nap alatt rá fogsz unni.
Sajnos a repüléshez tér kell, ezen nem segít, hogy egyre kisebb drónokat gyártanak.
-
vandor01
senior tag
egesz jo aron levo 2.24$ aksi Jjrc H31-be es talan meg az x100 ba es bemegy! 500mah-25C
-
Vertigo18
addikt
Huhh, köszi a kis összefoglalót itt a kezdő drónokról!

Van egy Moontopom, nagyon szeretem, most jön az E010-em... Érdekelne, hogy a fentebb linkelt Cheerson tényleg annyira ég és föld az említettekhez képest? Nehezen adnék ki most megint zsét egy újabbra, ha nincs nagy különbség...
-
mrrr74
aktív tag
Ez az FPV kamerát x251-re hol lenne érdemes hirdetnem, hogy olyanok is lássák akiket érdekel?
-
Allien
veterán
válasz
vandor01
üzenetére
De ez a cikk is kamu cikk, óriási ferdítés! Ahhoz, hogy PONTOSAN oda menjen a drón, ahova KELL, arra pont nem jó a hobby toys kategória. Több száz méterre kamerás platform, és még értelmes mennyiségű robbanó tömeget tudjon vinni, az gondolom Phantom kategória minimum. Egy MJX X600, vagy Syma 5-s kategória erre ALKALMATLAN. Annak ellenére, hogy az X600 ható távolsága azért lehet talán 200-300 méter is, de pl a C4005-s kamera wifis, annak a jelével navigálni kb esélytelen, más kamerával persze jobb az esély. De, hogy mondjuk még fél kiló robbanó cuccot tudjon vinni, hát, az erősen kétséges. Ergo, nagy a ferdítés benne, ez tuti...

-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Jackal2
üzenetére
Így már világos, csak az a vessző megzavart.

Köszönöm, szívesen megnézném mit produkál az az aksi.Az utolsó VásárVasárnap-os cikked után nekiálltam számolni, hogy vajon nekem hány g lesz a mini racerem.
Vezérlő nélkül nekem is 55g (54.6g) lett. Ennyit arról, hogy majd én olyan pille gépet építek...
-
Jackal2
senior tag
válasz
SpydeR3412
üzenetére
Hogy van olyan akksim, amit nézegettél, bontatlan, ha próbálni akarod.
-
vandor01
senior tag
napi drone!
Az Iszlám Állam mindig is híres volt kreatív rögtönzéseiről, amerikai elemzőintézetek nemrégiben hívták fel a figyelmet arra a veszélyre, hogy a terrorszervezet az olcsón és nagy tételben is kapható civil drónokat könnyűszerrel alakíthatja át repülő bombává, melyet kis magasságban, a légvédelmet megkerülve, akár tömegesen is be lehet vetni.
Francia katonákat csalt dróncsapdába az Iszlám Állam
Drones Are the New IEDs And Troops Need a New Way To Fight Them
lesz itt olyan EU-s szabályozas meg majd alkotmányba is teszik a jobbak!

gyozzuk regelni meg fizetni!
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
SpydeR3412
üzenetére
Csoda történt!

Tegnap este észrevettem, hogy e010en zárlatos lett (1szál drót átért a masik kábelre) a kamera kábele a forrasztásnál. Szépen leforrasztottam, levágtam a végét, átcineztem, visszaforrasztottam. Rádugtam a kamerát, elkezdett füstölni (természetesen az fx) - gyorsan lehúztam. Nézem a kábeleket, hát fordítva raktam őket vissza.

Ezután csatlakoztattam az x100hoz, hátha túlélte, mert ott tudom, hogy tökéletesen működik a 'rendszer'. De megint csak füstölt.
Rádugtam az ef01-et az xk-ra, az működött ahogy kell.
Kijavitottam a hibát az eachine-on, majd ismét csatlakoztattam hozzá az fx-et. Most már nem füstölt, de mást sem csinált.
Elkezdtem agyalni a lehetőségeimen, és arra jutottam, hogy veszek egy másik kamerát. Este majdnem meg is tettem, de aztán úgy döntöttem, várok holnapig.
Reggel már azon gondolkodtam, melyik részét tudnám felhasználni a kamerának. De azért "mit veszíthetek" alapon, rádugtam egy aksira az fx-et. És működik!!!

Azóta repültem is vele, minden szuper (már amennyire eddig is volt).
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
anorche1
üzenetére
A ledek villogtatásával szokták jelezni az alacsony akku feszültséget. Utána marad még általában 1perced hogy magadtól leszállj.
Egy nagyon fontos dolgot kihagytam az összehasonlításból (persze, csak ha kinnt is szeretnéd reptetni) : jelvesztés esetén az e010 leállítja a motorokat, az fq777-951 meg követi az utolsó parancsot.Más: használ valaki 200mw-os mini kamera, adó kombót?
Kinéztem egyet és kivancsi vagyok mennyit eszik. -
qqzs
őstag
válasz
anorche1
üzenetére
Leszalnak ahol vannak
Csak azert ajanlom mert ezzel lehet igazan minosegi (erts repules elvezete idegrangas helyett
) dronozast csinalni szobaban de szabadban is elszalldogal, rengeteget szamit az altitude hold. Nekem is van a masik ketto de ha csak nem valami call of duty nottek fel az ujjaid meg a reflexeid akkor olyanok mint a pingponglabda a szobaban
jo mondjuk az eachine tenyleg nyugisabb de azert ott is figyelni kellEzek nem a megfogos kategoria plusz a szamla amit kuldenek vele kevesebbrol szol, ezt e tudod kerni customer servicen keresztul, ha megis megfogjak, amit aztan be tudsz adni, igy minimaizalva vagy meguszva a vamot
-
anorche1
őstag
(#30629) SpydeR3412
Köszi!
(#30634) elszabi
Köszi neked is!
(#30636) qqzs
Köszi!
Ezzel nekem csak az a bajom, hogy ez már több mint 22 euró (az FQ777 is, de azt pontokkal letudom vinni 22 eur alá), és ha megfogják, akkor áfa + vámkezelésiköltséggel 15ezer körül jön ki. Ez meg azért már nekem sok
De még erősen agyalok rajta

Szerk.: Ezek a drónok lemerülés előtt jeleznek valahogy? Vagy csak váratlanul kikapcsolnak?
-
qqzs
őstag
válasz
anorche1
üzenetére
Ha van tobb penzed ez a legjobb

-
Jackal2
senior tag
válasz
SpydeR3412
üzenetére
Nekem van, ha megnéznéd, milyen az akksi.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
medvegy
üzenetére
A v911 aksiját nézegettem én is.
Ezzel meg elég fiókos (más a csati, forrasztani kell).
Szerintem 200mah-nál nagyobbat nem érdemes beletenni. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
anorche1
üzenetére
Attól függ mit szeretnél.
Nekem van mindkettő, vagyis az fq elszállt, de volt. A kamera nélküli változat (fq777-951).
Az e010 olyan mintha oda lenne szögezve a levegőbe. Persze lehet vele vadulni is, van 'beépitett' propeller védője, amivel mehetsz akár a falnak is, nem fog leesni. Egy igazi szobabarát kopter.
A 951 meg egy kib@szott vadállat. Úgy lehet terelgetni, ahogy akarod. A fentebb említett gépnél gyorsabb a yaw-ja, a h8minijénél lassabb. Nagyon fürge, de ez is tök stabil. A szelet meglepően jól tűri, ami az eachine-ra a legcsekékyebb mértékben sem igaz.
Túl sokat egyik sem fog repülni, kb 4 perc ezeknek az menetidejük. Inkább aksit szokás cserélni. Amúgy sem tesz jót a motoroknak, ha pihenés nélkül sokat mennek.(#30619) Teréz Atya: Nem rossz ötlet.

-
anorche1
őstag
Nem tudok dönteni 2db drón között:
Eachine E010 Mini 2.4G 4CH 6 Axis Headless Mode RC Quadcopter RTF
FQ777-951W MINI WIFI FPV With 0.3MP Camera Headless Mode RC Quadcopter RTF
Utóbbi ugye 2x annyiba kerül, de van rajta kamera, tud rögzíteni, és tudom nézni a képét élőben a telómról. Minőségét láttam youtube -on, elég harmatos, de nekem bőven elég lenne itthon baromkodáshoz.
Az egyetlen ami aggaszt, az az aksi idő, ami alapból sem túl acélos. A kamerázással, wifi kapcsolattal mennyivel csökkenhet a repülési idő? Vagy ennyi pénzét inkább felejtsem el teljesen a kamerát? -
Saccco
nagyúr
válasz
medvegy
üzenetére
Néhányan a V911 akksiját ajánlják, mások a JJRC 260maH 30C-s akkut.
Szerk.: Ezekhez kissé át kell alakítani az akkutartót.
Más:
Crazepony FPV Camera AIO 25mW 3,6g!
-
jony77
tag
válasz
Jackal2
üzenetére
Egy jó tanács amikor telórol,ill. tábla gépről írányitod majd ,mindig figyelj oda,hogy a távon legyen középen a gázkar!Különmben ezerszer többet tud mint a naza!Én most 7végén tesztelgettem,probálgattam a robot repülést,folowmy-it,szépen csinált mindent,utána a távon kapcsoltam egy RTL,amire visszajött,de a távon padlón volt a gázkar,ezért20m magasságba leállította a motort,igy mellém leesett!Kb 1m magasságba pattant vissza darabokba!Majdnem elsírtam magam!Szóval míg a naza-nál nem lehet belepiszkálni a gohome-ba,addig az apm-nél belelehet lehet korrigálni,hogyha leszállásnál,valami utba lenne!Meg lelehet hozni extra gyorsan is!

-
medvegy
aktív tag
Az Eachine E010-hez van valami bestbuy aksi? A gyári elég drága plusz valami kissé fickósabb nem ártana hozzá.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
SpydeR3412
üzenetére
En a Falcon-t porgettem hasonlo modon, igaz ott a vevo antenna tort ki tovestul. En coaxbol csinaltam 13 milis botantennat, es a vevo meglepoen jol muzsikalt.
-
jony77
tag
JACKAL2 kiváncsi leszek az apm tapasztalataidra,vagy hazsnáltál már?
Naza m lite vs apm? -
Zsee75
tag
Akinek van isdt sc608 töltője.
Sikerült a neten található leírás alapján megjavítani a sötét képernyő problémát, az ellenállás kivételével. -
Jackal2
senior tag
Idegen nyelven értőknek, a világ közepéről (rcgroups
):"One of the most misunderstood and confusing numbers around is the “C rating” manufacturers put on their LiPos.
Most folks understand that a battery can be safely used at a maximum current which is the Capacity multiplied by the C rating.
For example a 2200 mAh (2.2 Ah) battery rated at 30C should be able to deliver 2.2 x 30 = 66 Amps.
But that all depends on how the manufacturer derived the C rating and how honest they (or the battery label design department) are. It also depends what you mean by “safely used”.
Most label values of C are optimistically high and consistency between manufacturers is lacking. There is no agreed standard for measuring C and many manufacturers use a single value across a range of batteries when in fact it may vary with size. C rating has very largely become a marketing ploy rather than a reliable measure.
Mark Forsyth and others have developed a simple way to make a reasonable “real world” estimate of a conservative continuous C rating that will ensure that our LiPos are long lived and deliver expected voltage under load. It is not theoretical, but a practical “rule of thumb” based on a great deal of measurement and observation on LiPos in action over a number of years.
It uses the Internal Resistance (IR) measurement made by some of the high end chargers. If you have an iCharger that measures IR or an FMA CellPro 10S, CellPro 10XP, PL6, or PL8. – or have one of Wayne Giles purpose built LiPo ESR/IR meters – calculating C takes only a moment.
I have converted Mark’s spreadsheet to a web page to make it more accessible. There is no need to download or understand Excel and it can be accessed from anywhere (including an iPad or Smartphone). You can even test a pack at the field if you suspect a problem, or check for a reduced recommended current in cold weather.
Just enter the maximum measured cell IR in mOhms and the battery capacity in mAh and it will calculate a recommended maximum average current and “true” C rating for the pack. There are also a couple of links to a discussion thread and a database of people's results.
To go to the web calculator, click on
www.jj604.com/LiPoTool/"
Aki nem tud, annak az alsó link a lényeges, illetve ha tudsz mérni belső ellenállást.
Terézatya, felkérhetünk rá, hogy mérjél nekünk egyet és összevessük a kalkulátorral?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
SpydeR3412
üzenetére
Gondoltam, ma végre kezdek valamit az fx-el is, mert már napok óta csak a Szent lélek tartja a helyén és egyben az antennáját. Ennek eredményeképpen, sikerült is lefejeznem.

Így egy kicsit mákosabb a kép, de majd ha jó idő lesz kiprobálom szabadban is.
Ha nem lesz sokkal rosszabb, akkor marad így, mert úgy is jön hozzá még 3db lóhere, meg 1db vtx antenna.
Kíváncsi vagyok melyikkel, hogy 'muzsikál'. -
Jackal2
senior tag
Ezt biztosan nekem akartad címezni? Csak mert én ugyan ezt írtam

A belső ellenállás, amennyire én tudom, a akku elhasználódásával párhuzamosan növekszik, vagyis ha a feltöltési ciklusok száma nő, akkor az ellenállás is, ebből lehet következtetni arra, mennyire van rossz állapotban az akku (persze másból is, cellafesz, púposodás, meg hasonlók)
Marciart csinált valami Oszcilloszkópos mérést akkumulátorokon, amiből kiderült, hogy hány ciklus van benne, majd megkérdem, mi volt a technika.
Ami a C értéket illeti, ez a kisütési sebesség, vagyis hogy mennyi áramot tud leadni az akku. Én erre még nem láttam mérési metódust otthoni környezetben, de ugye terheléses tesztekkel ezt is lehetne mérni. Ugyanis a terhelésre az akkumulátor melegedik, illetve gáz képződik a belsejében vagyis a púposodásból is lehet következtetni arra, hogy túl van-e terhelve vagy sem.
Csinálhatunk ilyen tesztkörnyezetet pl. egy kikötött versenygéppel és mérhetjük műszeresen az átfolyó áramot, ha beiktatunk valamit az XT60 betáp és a gép közé, de ebből még mindig csak az fog kiderülni, hogy az átfolyó áram növekedése hogyan befolyásolja az akku hőmérsékletét, pl.
-
mgy
senior tag
-
qqzs
őstag
válasz
Teréz Atya
üzenetére
Hogy?
-
Jackal2
senior tag
Azt nem tudom, hogy a C értéket is megmondja-e, az egy terheléses vizsgálat lenne, valamilyen fogyasztóval, de én ilyet még nem láttam (ritka az olyan cucc, ami pl. 150A-t ki tud rántani, ezzel lehetne tesztelni).
Nekem nincs olyan töltőm, ami mér belső ellenállást, szóval ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de amit írt Terézatya az jó lehet. 20K fölött mindegyik tudja, de ez egy fajta "prémium" szolgáltatás is, bár nem tudom, hogy valójában mennyire drága a megoldás maga.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
kimista
üzenetére
Próbálta már valaki az e010-el reptetni az ef01-et?
Nekem úgy rémlik régebbről, hogy nehezen de felszáll vele.
Tegnap megcsináltam a szétberhelődött ef01-et. Ma rádobtam a eachinera, de alig emelte meg.
A kamera burkolatát leszedtem (-2g), de a kameratartó a gépen van (+2g).
Mivel repteti ef01et akinek van? -
shaddam
aktív tag
Tyű ez elég jópofa
Tavaszra-nyárra tervezem is a tilt motoros tricoptert(szárnyak nélkül), majd elválik mi lesz belőle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB 88% (1év Garancia)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 (2020) 16GB/500GB megkímélt állapot 89% 144 ciklus
- Apple iPhone 8 64GB Space Gray Használt, jó állapotban 94% akkumulátor
- Akció!!! Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség

Amugy kvajo gep, sajnalom h mostanaban hanyagoltam mert keves az idom vagy esik.

a magassagtartas annyiban egyszerusiti le a kezelest es emeli az elmenyt hogy csak az iranyra meg a falra kell figyelni. de igazabol ez bentre specializalt gep ami kint is repul, akkor vedd ezt ha te mindenkeppen csak bent akarsz repulni es neha kint. Olyan erzes a benti gepek kozt mint mikor az elso gpses kinti geped egy helyben marad a levegobe

Tavaszra-nyárra tervezem is a tilt motoros tricoptert(szárnyak nélkül), majd elválik mi lesz belőle