Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sityupityu
    veterán

Igen kell nagyon ismerni, bár én nem vagyok ennek a híve (hogy motor nélkül), egy kis motor azért legyen rajta rásegítésnek. Termik ugye a meleg légáramlat, ha jól ki tudod fogni akkor motor rásegítés nélkül sokáig tudsz azért fent maradni még egy kisebb akkuval is. De azért hogy oda eljuss, illetve utána kicsit mozgolódj a levegőbe, ha más nem akkor egy kis motor kell mindenképpen.
    Nem tudom vannak-e kész pakkok long range repüléshez, aki csinálja azt mind saját maga állítja össze 99%-ban a pakkot. Van akinek egyik FPV kamera jön, van akinek másik, ugyanez a helyzet a videó adóval is, stb..
    De ha csak a látómezőbe repkedsz, márpedig nem úgy kell kezdeni hogy összeraksz egy pakkot aztán nekiindulsz a nagyvilágnak, hanem meg kell tanulni az irányokat rettentő módon, illetve a leszállást se árt gyakorolni. Habgépek a legideálisabbak ehhez, mert ha olyan helyen törik akkor ragasztópisztollyal könnyen össze tudod ragasztani. Vagy amit még mi használtunk az a UHU-nak a ragasztója, van nekik jó pár db, nagyon erős és gyorsan is szárad.
    Egy ilyen gép amit linkeltem bőven elég kezdésnek, meg igazából HobbyKing-ről is lehet rendelni még olcsóbban gépeket meg alkatrészeket. Viszont úgy senki ne fogjon neki hogy nincs egy tapasztalt ember mellette mert gyorsan elmegy tőle a kedve! Bármennyire is egyszerűnek gondolják az emberek ezeknek a gépeknek az irányítását, baromi nehéz megtanulni, nagyon kell figyelni, és fontos hogy nagyon jó szemed legyen. Mert azért jó magasan nehéz megállapítani az irányát, ha meg egyszer szem elől veszted akkor onnantól az a gép valószínű zuhanni fog.

Engem meg kifejezetten ez a motornélküliség vonz, bár tudom, hogy ehhez kell gondolom a legnagyobb tudás, illetve a helyszín sem mindegy. De egyszerűen lenyűgöz az effajta röptetés. :) Ez olyasmi mint motoros hajó vs vitorlás.

KillHates: Igen, az biztos, hogy jó szeles hely kell az ilyesmihez.

MR007RM: Ja :DDD

Új hozzászólás Aktív témák